Page 1

REIZEN

Natuur om te koesteren

BIJZONDER SLAPEN

In 1872 werd Yellowstone in Amerika uitgeroepen tot ’s werelds allereerste Nationale Park. Het natuurgebied de Veluwezoom kreeg deze primeur in Nederland in 1930. Inmiddels telt ons land maar liefst 20 Nationale parken. In het boek ‘De Nationale parken van Nederland’ vertellen zij het verhaal van onze prachtige natuur. De Nationale Parken van Nederland - Roscam Abbing, M. ISBN: 978 90 215 3512 8, Prijs: € 29,95, Kosmos Uitgevers

Slapen in een vliegtuig kan best heel comfortabel zijn! Dat bewijst deze Jumbojet op Arlanda airport in Stockholm. Deze voormalige Boeing 747-200 is namelijk omgebouwd tot een uniek hostel waar het zelfs mogelijk is om in de cockpit te slapen! www.jumbohostel.com

Verandering van omgeving doet wonderen. Vandaar een aantal tips en accessoires voor uitstapjes in binnen- en buitenland.

Inpakken en wegwezen

Check je plekje

Wil je ook in de lucht comfortabel slapen in het vliegtuig, ga dan naar www.letsfly.nl. Via een overzicht per airline kun je hier alvast checken hoe het staat met de beenruimte, stoelbreedte en zitposities van de stoelen op jouw vlucht.

WERELDWOORDENWAAIER

Voor iedereen die wel eens wat vergeet mee te nemen op vakantie is er nu de website www.inpaklijst.nl. Vul hier je bestemming, je reisgezelschap en de duur van je vakantie in en er wordt automatisch een inpaklijst op maat voor je samengesteld. Ook vind je hier handige inpaktips.

Beelden zeggen meer dan woorden! Met deze waaier kan iedereen zichzelf overal ter wereld verstaanbaar maken. Door het aanwijzen van één van de ruim 300 foto’s begrijpt iedereen wat je bedoelt, ook al spreek je niet dezelfde taal! Verkrijgbaar in boekhandels, buitensportzaken en via www.boxo.nl voor € 9,95.

Jas voor je pas

NOOIT MEER IETS VERGETEN

Slaappak

Wat mag je zeker niet vergeten als op reis gaat? Juist, je paspoort! Om te zorgen dat je paspoort goed beschermd blijft, heeft Moochi diverse kleurrijke paspoorthoesjes ontworpen. En wil je toch graag laten zien dat je uit Nederland komt, ga dan voor een typisch Delfts blauw exemplaar! Te bestellen voor € 17,95 via www.moochi.nl.

Het nieuwste op kampeergebied is deze Selk’bag. Je trekt de Selk’bag niet aan als een slaapzak, maar als een slaappak. Geniet van maximale mobiliteit, complete vrijheid en een lekkere temperatuur. De Selk’ bag is in Nederland verkrijgbaar vanaf € 119,95 via www.selkbag.nl.

TORENTJE

In het Torentje van Balkenende kan (nog) niet overnacht worden, maar in het Torentje in Den Helder wel! Deze kustwachttoren is van alle gemakken voorzien en het uitzicht is onovertroffen. www.torentje.nl

66

67

inpakken-en-wegwezen  
inpakken-en-wegwezen  
Advertisement