Page 1

ARCHITECTURAL PORTFOLIO TANVI RAMRAKHIANY


PARTICIPATED AND WORKED IN THE COLLEGE NASA TEAM FOR THREE YEARS. CO-ORDINATOR FOR THE UNKNOWN CRAFTS PERSON TROPHY,2015-2016 OF NASA AND WON SPECIAL MENTION AWARD. ATTENDED THE EXPOSURE PROGRAM ON LAURIE BAKER WORKSHOP ON THE PHILOSOPHY IN ARCHITECTURE AND BUILDING TECHNOLOGY HELD AT TRIVANDRUM IN 2016. PARTICIPATED IN ANDC TROPHY, 2016-2017 OF NASA AND WERE SHORT-LISTED IN TOP 60.

TANVI RAMRAKHIANY D.O.B : 24.07.1996 GENDER : Female B.K.P.S College of Architecture,Pune ABOUT ME : I am a architecture student, designer and a creative thinker. My main objective is to learn as much as I can and to work with an organization that would give me the opportunity to grow as a person both professionally and personally. 25/A Riveria Towers, Near to Jambulkar Garden, Wanowadi, Pune -411040 +91 9423017762 tan_vi24@hotmail.com

ATTENDED THE SUSTAINABILITY SENSITIZING WORKSHOP, 2017. CO-ORDINATOR FOR THE COLLEGE CULTURAL EVENTS ,2017-2018. MEMBER AT FEED (Forum for Exchange and Excellence in Design), PUNE.

EDUCATION

SOFTWARES

2011 - 12 The Bishop's School (ICSE) 2013 - 14 S. M. CHOKSEY Junior College (HSC)

86% 62%

B.K.P.S College of Architecture, Pune (government aided) 2014 - 15 1st YEAR B. Arch 2015 - 16 2nd YEAR B. Arch 2016 - 17 3rd YEAR B. Arch

LANGUAGES ENGLISH HINDI MARATHI

56% 54% 54%

OTHER INTERESTS


ARCHITECTURAL PROJECTS 1.CAFÉ LIBARAY CONTAINER 2.CULTURAL CENTER , GOA 3.POST OFFICE , PUNE 4.COMMERCIAL COMPLEX , PUNE 5.RESIDENTAIL SCHOOL , KAMSHET 6.CULLINARY MUSEUM, HYDERABAD 7.TRANSIT ORIENTED CENTRE , PUNE

ADDITIONAL WORK WORKING DRAWING LANDSCAPE DESIGN BASIC DESIGN

SKETCHING & PHOTOGRAPHY


ARCHITECTURAL DESIGN


The containers are stacked one above the other , the ground oor is the cafĂŠ and the above two oors is the library. The containers are tilted to view. The intent is form and massing of the containers allow functions which have di erent needs. FRONT ELEVATION

TOP VIEW

creating interesting interactive spaces with a view

SIDE VIEW


12 M WIDE ROAD

POST OFFICE PUNE.  The basic concept was to

separate the sta zone and the customer zone from each other and yet make the whole premise easily accessible.  The form was inspired from the INDIAN post logo.  Basic abstraction of form and circulation derived the design.

FORM EVOLUTION

I THOUGHT OF DESIGNING A TRACKING TECHNOLOGY FOR A LETTER . AN APPLICATION ON A SMART PHONE WHICH WILL TRACK THE LETTER. FOR WHICH THE INSTEAD OF MAKING NEW LETTER BOXES , REUSING IT BY JUST ADDING A BARCODE SCANNER TO THE LETTER BOX.

BARCODE SCANNER LIGHT SLIT LIGHT

LETTER BOX DESIGN

7.5 M WIDE ROAD

12

8

SITE ZONING

The site for the proposed post o ce was at, rectangular corner site with 7.5m and 12m wide adjoining roads .

7

5

PUBLIC ZONE

1

CHANGING ROOM BACK OFFICE

3

LOADING & UNLOADING

4

11 2

POSTMASTER'S CABIN

ENTRY

SORTING & STAMPING

GREEN ROOF

13

GREEN ROOF

14

FIRST FLOOR PLAN

CANTEEN STAMPING AREA

ENQUIRY

SECTION AA

1. Entrance Lobby & Waiting Area 2. Speed Post 3. Postman's Area 4. Sorting & Stamping 5. Loading & Unloading 6. Locker Room 7. Treasury 8. Back Office 9. Postmaster's Cabin 10. Toilet 11. Philatelic Area 12. Server Room 13. Changing Room 14. Canteen

GROUND FLOOR PLAN

6

9 10


COMMERCIAL COMPLEX PUNE Commercial building has 1500 sq.m retail area and 2500 sq . m o ce area .

DESIGN CONCEPT : VEHICULAR

M 6

EXIT

6M

PEDESTRIAN ENTRY

VEHICULAR

10M

ENTRY

M 6

PLAZA

RETAIL

MIXED USE MAINLY OFFICES

ROAD NOISE BUILT UP AREA

I recreated the walking plaza that the public will enjoy in the commercial complex . There is a plaza at the entrance which enhances the corner plot and makes it more inviting . The retail and o ces are divided to make it convenient for the public to circulate and the o ce sta in the building .

plaza

SECTION

SITE PLAN


CULINARY MUSEUM , HYDERBAD The food in Hyderabad is a paradise for all . Those who love a bit of re and rich cuisines complete with desi ghee, dry fruit , meats, and a lot of masala.

MUSEUM IS AN INSTITUTION which performs all or most functions of COLLECTION , P R E S E R VAT I O N & EXHIBITION of culture.

-1 FLOOR PLAN

B R O A D Z O N I N G

TASTING AREA

Restaurant

SECTION

LIBARAY

Restaurant

Water body

SITE PLAN

WORKSHOP AREA


CULTURAL CENTER , GOA C U LT U R A L C E N T E R I S A P L A C E O F REMINDER OF SPACES IN TIME , A COMPLEX THAT PROMOTESCULTURE AND ART. SPACE : NO EDGES : DOME CLIMATE OF GOA : HOT HUMID : CENTRAL COURTYARD GROUND FLOOR PLAN

S I T E FIRST FLOOR PLAN

SKETCH VIEW

P L A N SECTION


PROPOSED RESIDENTIAL SCHOOL SCHOOL BLOCK

PUNE.  The playground is located on a er land as it minimizes

the cut and ll required.  Hostel building requires privacy so it is located on the highest corner of the site from where the maximum view of site as well as surroundings is obtained.  School building is located next to the entry for easy circulation.

ADMIN BLOCK

OAD IDE R W M 9

EXIT

N

Y

ENTR

VIEW FROM PLAYGROUND

VIEW OF SCHOOL BLOCK


LIBRARY AT THE MIDDLE JOINING THE SCHOOL AND THE HOSTEL

SCHOOL BLOCK

The school aims towards the holistic development of a student, " understanding the psycology of children, proving the right learning environment where a child interacts with nature. " EXPLODED VIEW

SECTION


TRANSIT ORIENTED CENTRE , PUNE

SITE Proposed transit oriented centre is located in swargate , opposite to ISBT. The site is located in the heart of Pune. The yover is a frame to the site and the natural vegitation and the canal are the important natural features. It will be the largest multimodal hub of Pune.

SECTION

SET BACK DUE TO THE FLYOVER TOTAL BUILT UP ADDED

TERRECING


ROOF LVL PLAN

BUSINESS HOTEL AT PROPOSED TRANSIT ORIENTED CENTRE , PUNE

SITE PLAN

GUEST ROOM PLAN

RECREATIONAL LVL PLAN BUSINESS LVL PLAN FUCTION LVL PLAN ENTRY PLAN

SERVICE PLAN


STAIRCASE DETAIL

WORKING DRAWING + 8700

STAIRCASE SLAB LVL + 7300

PARAPET LVL + 6700

TERRACE LVL

+ 5300

FIRST FL LINTEL LVL + 4100

FIRST FL SILL LVL + 3200

FIRST FL SLAB LVL

+ 2250

GROUND FL LINTEL LVL + 1050

GROUND FL SILL LVL + 450

PLINTH LVL + 00

GROUND LVL

MS RAILING

SECTION BB 25 MM THK FINISH 50 MM THK SCREED

SECTION

WATERPROOFING LAYER 100 MM THK BRICK BAT COBA

MS RAILING

150 MM THICK WEATHERSHED 150 MM THICK RCC SLAB

230 MM THK BRICK WALL

15 MM KATNI MARBLE 25 MM THK SCREED 100 MM THK PCC COMPACT RUBBLE FILLING MURRUM FILLING GROUND LINE BEAM 230 X 450

RCC COLUMN 230 X 300

150 THK FOOTING

GROUND FLOOR PLAN

SKIN SECTION


LANDSCAPE DESIGN SAMBHAJI GARDEN ENTRANCE DESIGN A landscape project in which the trees had to be retained and the design has evolved around it . Healthy public interaction has tried to be encouraged and aesthetics has been focused on in the design . Curvilinear pathways has been designed to add a playful and interesting element to the garden .

SECTION BB

J M ROAD

MUTHA RIVER

SECTION CC

PLAN


BASIC DESIGN PAT T E R N

2 D E X P R E S S I O N

CUBE & FRAME

L A N T E R N M I M

E S I S


BASIC DESIGN

MANUPULATIVE VERBS

INITIAL CUBE

STEP 1 : CUT

BEST OUT OF WASTE

Bar stool made from waste tyre and iron rods. To make it appealing painted the stool ma black and wrapped jute rope around the seat. Total cost of making was 500 rupees.

STEP 2 : CHAMPHER

The Hedley Bull Center for world politics by Lyons Architects . Located in Sydney , Australia

FINAL CUBE

TRANSFORMATION The transformation of a re y to a garden light. Fire y glows in the dark , that quality initiated the idea of making a light. The form was inspired from the tail of the re y.

MOTIVATION : MATERIAL : FORM : SITE


SKETCHES & DOODLES


PHOTOGRAPHY


N A S A

A N D C


L I K TROPHY


THANK YOU TANVI RAMRAKHIANY B.K.P.S. COLLEGE OF ARCHITECTURE E-MAIL : tanviramrakhiany@gmail.com CONTACT: 9423017762

Tanvi Ramrakhiany Portfolio  
Tanvi Ramrakhiany Portfolio  
Advertisement