Bjarne Laustsen - Nordjydernes tillidsmand

Page 1

BJARNE LAUSTSEN


Privatliv

Nordjysk tillidsmand

Jeg er årgang 1953 og har haft tillidsposter siden 1972. Du må godt kalde mig gammeldags socialdemokrat. Jeg er håndværker. Jeg gør min pligt og kræver min ret.

Jeg er kendt som nordjydernes tillidsmand på Christians­borg. Alle slags nordjyder ringer til mig, når de er kommet i klemme, og så får vi som minimum en snak.

Jeg blev udlært smed og forlovet med Solvejg i 1974. Vi har holdt sammen siden og bor i Støvring. Og så er vi deltids-Jerupper.

Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, sagde ved min jubilæums­reception: „Ingen i Folketinget er i tvivl om, at Bjarne er nordjydernes mand. Går der et eller galt i Nordjylland, får vi straks besked, og Bjarne tager ikke et nej for et nej. Han bliver ved. Og ved. Og ved.“

Jeg er både morfar og farfar. Vores 6 børnebørn hedder Michelle, Emilie, Victor, Alma, Gustav og Lewis.

Baggrund Jeg blev første gang valgt ind i Folketinget i 1992 og har siddet der uafbrudt siden 1998, hver gang valgt i Nordjylland. Jeg er formand for beskæftigelses­ udvalget og medlem af klima-, energi- og forsyningsudvalget samt af fødevare- og miljøudvalget. Det er de områder, der interesserer mig mest, og som har størst betydning for Nordjylland. Jeg har været medlem af flere bestyrelser som Metal Aalborg, Huset Venture samt Skipperskolen.


Slut med Putins gas Vi skal sætte fart på den grønne omstilling, så Danmark og Vesteuropa kan blive fri for Putins gas. Jeg går ind for vindmøller på land og på vand og for meget mere solenergi. Naboerne til de nye energi­anlæg skal have gratis varme eller andre fordele.

Arne-pension Jeg er stolt af, at det lykkedes at få indført tidlig pension for nedslidte. Men kampen er ikke forbi. De borgerlige vil afskaffe Arne-pensionen. Det vil ramme tusindvis af mennesker, som har slidt i over 40 år. Med øgede forsvarsudgifter og grøn omstilling har vi brugt pengene. Men vi kan og skal fastholde velfærden. Det er langt bedre end skattelettelser til de rigeste.

Hjælp til dem, der har behov Socialdemokrater går ind for at hjælpe dem, der har størst behov. Derfor går vi også ind for et midlertidigt loft for husleje– stigninger.

Tak til de ældre De ældre, der har bygget vores samfund op, fortjener en god alderdom med en ordentlig hjælp. Det gælder både fra egen læge, fra den kommunale hjemmepleje og fra et sygehus i nærheden.


Nordjydernes tillidsmand Bjarne Laustsen Medlem af Folketinget Valgt i Frederikshavnkredsen

@ sbjal@ft.dk 61 62 35 39