Page 1

KUNDEMAGASIN 2016

Stene Gård: Pølsemakerens hemmelighet, side 5. Sandfærhus Parkering: Slik får de kabalen til å gå opp, side 8. Stjørdalsbryggeriet: Med respekt, og litt galskap, side 11. Lang og tro tjeneste: 94 års erfaring, side 26. Stig Morten Skjæran: Slik vokser motivasjonen, side 28. Tips og triks: Do´s and Dont´s på Facebook, side 30.


Forord

Vinter og vår har blant annet gått med til å starte datterselskapet Taktila, vår satsning på taktil skilting, merking og ledelinjer. Tandem har drevet med dette i mange år, men nå var tiden inne for å rendyrke denne kunnskapen i et eget selskap. Dette gir oss muligheten til å bli enda bedre på byråtjenester og skilt- og dekor. Taktila har allerede i løpet av noen måneder vist seg å være en bedrift for fremtiden. I portrettet kan du denne gangen lese om vår avdelingsleder Kenneth Raaen, og hvordan han styrer skiltavdelingen med fjellstø hånd. Det krever sin mann med bransjens kanskje råeste kvalitetsløfte, og opptil flere biler innom hver dag.

Fagtrykk er vår HOVEDSAMARBEIDSPARTNER på trykksaker Fagtrykk er en av Midt-Norges største grafiske bedrifter. Med en moderne maskinpark og kompetente fagfolk, i tillegg til spesialkunnskap om bruk og produksjon av spennende effekter som folie, preg og spiralisering, er Fagtrykk en trygg partner for oss. - Vi er stolte og fornøyde ved å være valgt som leverandør av trykkeritjenester for Tandem reklame. Samarbeidet er tuftet på fast avtale på leveringstid og servicegrad. Vi har en åpen og direkte kommunikasjon for å avklare oppdrag og sikre en perfekt leveranse. Tandem reklame er en god og spennende kunde hos oss - vi takker for godt lagspill!

Vi har også i år jobbet med flere spennende kunder og dyktige mennesker. I dette magasinet kan du lese deres historier, samt se noe av det vi har fått til sammen det siste året. Håper du tar deg tid til å lese - kanskje blir du inspirert til å gjøre noen veivalg selv også?

M

24 1

Hilsen alle oss i Tandem Reklame

Redaksjon: Design: Foto:

2

Lene-Mari Prøven Daniel Gullstad Lene Marie Prøven Therese Lee Støver

Tandemmagasinet | 2016

Trykk: Papir: Opplag:

Fagtrykk Trondheim AS Omslag 300g Silk med matt pp-folie Innmat 130 g. silk 3000

Utgiver: Tandem Reklame Teglgata 5 7502 Stjørdal post@tandem.no www.tandem.no

Ø M E R KE T ILJ

81 1

Det har vært et innholdsrikt år i Tandem hittil. Vi har blant annet feiret og gjort stor stas på tre medarbeidere for lang og tro tjeneste i over 30 år. Dette vitner om en lojalitet som er ganske så unik i dagens samfunn. Det vitner også om at bedriften over tid har lyktes med å skape en kultur for stolthet og arbeidsglede internt. På side 27 kan du lese mer om Marit, Per Ola, Jann-Erik og den enorme utviklingen de har vært med på gjennom 30 år i bransjen.

TR Y KK S A K


Innhold I denne utgaven kan du blant annet lese om:

5 STENE GÅRD Pølsemakerens hemmelighet

11 STJØRDALSBRYGGERIET Med respekt og litt galskap

22 ØKONOMISJEF TIL LEIE Kraftig rotfeste for hardfør gründer

14 TAKTILA Taktiske grep

24 PORTRETTET Kenneth Raaen

8 SANDFÆRHUS PARKERING Slik får de kabalen til å gå opp

16 INSPIRASJON Mer enn bare logo på panseret

26 JUBILEUM 94 års erfaring

Tandemmagasinet | 2016

3


Teamet

4

Daniel Flaamo

Marit Kvål

Daglig leder

Seniorkonsulent/rådgiver uu

Marthe Kjesbu

Turid Haave Forbord

Daniel Gullstad

Kenneth Raaen

AD/Byråkoordinator

AD/Multimediadesigner

AD/Merkekommunikatør

Avdelingsleder skilt

Mai Brit Stenseth

Jann-Erik Svendsen

Per Ola Vold

Produksjonsmedarbeider skilt/dekor

Typograf/ skiltmedarbeider

Montør/skiltmedarbeider

Tandemmagasinet | 2016


Pølsemakerens

hemmelighet Stene Gård Les saken på neste side ¢

Tandemmagasinet | 2016

5


Kjærlighet, ærlighet og god dyrevelferd er ingrediensene som gir det lille ekstra.

Hjemme på Stene Gård på Frosta, har Per Einar Almlid og kona Maren Stene Almlid tatt sats uten å lande. Det som skulle bli en liten ekstrajobb i tillegg til tradisjonell gårdsdrift, har blitt mye mer enn forventet. Pølsemakeren Per Einar, og Maren med sin butikkfaglige bakgrunn har fått videreforedling av egne dyr til å bli et solid varemerke. I nye lokaler på gården, lages alt fra spekemat til kjøttkakeprodukter. De leverer til Mathallen i Trondheim, matkassen Rågo og har egen ferskvaredisk med utsalg på gården. - Jeg liker rene og gode kjøttsmaker, men bruker gjerne urter fra lokale produsenter på Frosta, og tester ut forskjellige smaker. Spekeskinka får ekstra god modningstid, og det kjennes på smaken. Nå har vi kommet dit at vi er i ferd med å redusere antall produkter, men lager fortsatt på forespørsel om kvantumet er stort nok, sier Per Einar. Maren Stene Almlid og Per Einar Almlid fra Stene Gård.

Speket svinenakke fra vakre Vågen er ett av produktene som har ført til utmerkelser. Her finner du den gode gamle kjøttdisken som bugner av kortreist kvalitet. Her skjæres ribba etter kundens ønsker, og paret har hittil strukket seg langt for å etterkomme forespørsler. Men det er ikke bare pølsemakerens kompetanse med videreforedling som gir smak til produktene. Ekteparet er opptatt av god dyrevelferd, og at dyrene får gå ute på beite så mye som mulig i løpet av året. Her beiter de fra fjære til fjell. På gården har de både storfe, ammekyr, slaktgris og camping. I tillegg får de tak i lammekjøtt fra naboen, og vilt fra området i jakttida. - Ja, dette er drømmen. Jeg har bestandig hatt lyst til å drive butikk, forteller Maren. Men at odelsjenta skulle ta over gården var slett ingen selvfølge da hun tok utdannelse og fikk seg jobb sørafor.

6

Tandemmagasinet | 2016


...dette er drømmen. Jeg har bestandig hatt lyst til å drive butikk. - Maren Steme

- Men så traff jeg Per Einar. Etterhvert ble det naturlig å ta over driften her hjemme, forteller Maren. På veien har de lært mye. De hadde aldri turt å satse på dette uten støtte fra Innovasjon Norge. Paret hentet kompetanse. De har fått hjelp av Proneo og Matnavet på Mære. - Jeg hadde om dette på skolen, likevel har det gitt mye å være med på etablererkurs. Vi skrev forretningsplanen vår på kurset, forteller Maren. Hvilke råd har dere til andre som går med planer om å etablere? - Det finnes ingen egen oppskrift, men for vår del tok modningen lang tid. Vi snakket mye sammen og gjennom kursene vi gikk på, ble det stilt mange gode spørsmål som er greit å tenke over, forteller Per Einar. - Det er viktig å ta kontakt med fagfolk, og lytte til dem. Vi ignorerte dem på en ting, og det var størrelsen på bygget. Nå må vi vel si at de fikk vel egentlig rett på det også, forteller ekteparet og forretningspartnerne. En av overraskelsene de fikk var mangelen på ekte pølsemakere i området. Per Einar gledet seg til å snakke faglig med sine egne, men det viste seg at det var få med hans kompetanse. Bonden og pølsemakeren vet nøyaktig hva han selger til kunden, og det er en stor trygghet.

¢ OPPDRAG Stene gård etterspurte ny logo og hjemmeside. Det kom for en dag at de også trengte en tydeligere kommunikasjon og en oppfrisking av det grafiske uttrykket.

¢ LØSNING Vi utarbeidet et kommunikasjonskonsept for å skape faste rammer rundt alt av ekstern kommunikasjon. Komplett redesign av logo, profil og utarbeidelse av kommunikasjonsplattform. Av produksjoner har Stene gård fått designet ny nettside, etiketter, skilt, bildekor, tekster, profiltøy. Stene Gård besitter nå et tydelig konsept som bidrar til å løfte fram de gode produktene, dyra og menneskene. Lanseringen skjedde under Trøndersk Matfestival i Trondheim.

Tandemmagasinet | 2016

7


Sandfærhus Parkering

SLIK FÅR DE

kabalen TIL Å GÅ OPP

8

Tandemmagasinet | 2016


Når 800 biler kjører inn og ut av Sandfærhus Parkering i døgnet, gjelder det å stokke dem i riktig rekkefølge. Du tenker kanskje ikke så nøye over det når du overlater bilen din før du setter deg på flyet. Det skal fungere fra du gir fra deg nøklene til du setter deg i bilen og kjører hjem igjen. Minibussen skal stå klar, og skysse deg til avgang, og være på plass ved ankomstterminalen når du er på vei tilbake. Er det kaldt, skal du få tilbake bilen isfri og lun. Det er ikke bare du som har vært ute på reise. Bilen din har antageligvis blitt flyttet flere ganger, for så å havne fremst i rekken akkurat når du kommer hjem igjen. Det har tatt år å bygge opp en logistikk som de fleste av oss ikke tenker over, men som gir oss det lille ekstra. Sandfærhus vil ikke røpe hemmeligheten som bidrar til at selskapet omsetter for 45 millioner kroner og håndterer 80 000 parkeringer i året. Men servicen står i høysetet for at du skal få en behagelig start på reisen din, og uten at det går ut over lommeboka. - Reklamen skal få kunden til å komme hit, men sannhetens øyeblikk er i det øyeblikket kunden kommer til oss. Vi må levere varene uansett vær og føreforhold, sier daglig leder Svein Håve.

Bilene blir parkert etter hvor lenge de skal stå der. I en slags fletting eller magasin. Fra kontoret følges det med om flyet er i rute. Om vinteren er det spesielt viktig å være i forkant, slik at kunden slipper å måtte skrape is av ruta og sette seg inn i en kald bil. Noen ganger trenger bilen din også starthjelp for å få kabalen til å gå opp, og at du skal være fornøyd når du kommer hjem. - Vi må hele tiden være i forkant, og hente inn opplysninger fra kunden. Du kan enkelte dager ha 3-400 nøkler som skal registreres med navn, returtidspunkt, eventuelle tilleggsopplysninger og prosjektnummer, sier Håve. Nylig investerte de i et forbedret datasystem. Systemet gjør at vi henter inn noen sekunder hver gang en bil registreres. I løpet av et år blir det mye tid spart på en slik effektivisering. Det startet med penn og blokk. Biler ble skrevet inn på en side, og ut igjen på neste. Det har gått fra 200 parkeringsplasser til 1900 her på Værnes i løpet av de straks 20 årene bedriften har eksistert. Med elbiler, har de ¢

FAKTA

Lader el-bil for kundene

Klar for framkjøring

Ansatte skysser deg helt til terminalen

Logistikken er nøye gjennomtenkt

SANDFÆRHUS PARKERING

48

ANSATTE

45 MILL OMSETNING

150 000,GIS TILBAKE TIL LAG OG FORENINGER ÅRLIG

80 000

PARKERINGER I ÅRET

10%

KJØPER TILLEGGSTJENESTER

Tandemmagasinet | 2016

9


fått en ny utfordring. Også her gjelder det å være i forkant, og snart må de inn med mer strøm og ladepunkter. Antall elbiler som parkeres har eksplodert. Stadig flere benytter seg av tilleggstjenestene. Det er lettvint for kundene å få utført slike jobber når de er ute på reise. For Sandfærhus betyr det at de må ha kontroll på nøkkelen når bilen flyttes fra den ene tilleggstjenesten til den andre. Enten det er en lakkskade, antirustbehandling eller skånsom vask med svamp og shampo som utføres, må bilen plasseres riktig før kunden kommer tilbake fra reise. - Sandfærhus Bilpleie vasker over 3000 biler manuelt i løpet av et år, og i fjor hadde de cirka 300 antirustbehandlinger. Vi kjøper tjenestene der og selger dem videre uten påslag sier Håve

Arbeidsstokken ser ut til å trives, og tilbakemeldingene på servicen er god. Selskapet har åtte eiere, og 7 av dem jobber ved bedriften. Totalt er de 48 medarbeidere, og opptil 14 personer på jobb samtidig. - Den store Åge Aleksandersen helga, da han opptrådte i Royal Albert Hall, hadde vi en rimelig hektisk helg på jobb. Torsdag og fredag var det stor tilstrømning, og den påfølgende søndagen var det 600 returer og 200 biler inn, forteller Håve. De reisende er forskjellige. Noen er sjelden på reise, mens andre er stamkunder. - Det er hele tiden utfordringer vi må løse. Vi er nødt om å henge med, og for oss gjelder det å ha orden på logistikken, sier han.

¢ OPPDRAG Sandfærhus Parkering ville vite hva de satt igjen med for markedsføringen sin, samt være mer til stede på digitale flater og sosiale medier.

¢ LØSNING Vi fornyet hjemmesiden teknisk for å kunne håndtere bestillingsløsning, opprettet Facebook-profil og vi kjørte målrettede kampanjer både på Facebook, Google Display og programmatisk anonsekjøp. Kunden sitter igjen med god målbarhet på sin digitale satsning.

Poleringskampanje FACEBOOK

Sandfærhus Parkering har med jevne mellomrom kampanje på polering av bil. Tidligere har det blitt benyttet annonsering via avis og banner ved innkjøring. I år testet vi ut annonsering på Facebook, med overveldende resultater:

BUDSKAP: ”Vi skjemmer bort bilen din når du er på ferie. Fra 18. til 28. februar har vi kampanje på polering. Polering kun 990,-/Ord. 1490,-

BUDSJETT KLIKK: 10.000 kroner KLIKK TIL NETTSIDE: 1610 PRIS PR KLIKK: 6.10 kroner PERIODE: 16. februar - 27. februar PROFILER NÅDD: 56 816 VISNINGER: 4,5 ganger pr profil LIKERKLIKK: 160 likerklikk DELINGER: 9 KOMMENTARER: 3

MENN

45-55 TRONDHEIM

40 TIL 100 BESTILLINGER:

150% ØKNING FRA

ØKNING

10

Tandemmagasinet | 2016


Med respekt, og litt

galskap

Stjørdalsbryggeriet blander god tradisjon med særegen signatur. Her finner du mennene som nylig hentet internasjonal heder for sin kaffeporter «Hausten».

Stjørdalsbryggeriet Les saken på neste side ¢

Tandemmagasinet | 2016

11


Det er ingen romantiske forhold rundt det med ølbrygging, men knallhardt arbeid. Jeg har aldri jobbet så mye i hele mitt liv. - Halvard Andresen, Stjørdalsbryggeriet

Halvard Andresen ga slipp på livsverket sitt, Maskon, og startet et nytt kapittel i en bransje han ikke visste noe om. - Vi etablerte oss i grevens tid. Det var rundt 30 medlemsbedrifter i bryggeriforeningen når vi gikk inn, nå er det godt over hundre, forteller Halvard. Det er ikke plass til alle i butikkhyllene, og det er krevende å tjene penger. Halvard hentet inn Mikael Slettedal, og det er han glad for. - Jeg trengte noen som kunne faget. Mikael har brygget på hobbybasis i lang tid. Han er dedikert, kan hipsterspråket, og har skolert seg til diplombrygger. Gründerfelle nummer én er å starte opp alene og tro at du kan alt. I realiteten handler det om å knytte til seg dyktige mennesker som kan det du selv ikke kan, sier han. På Hjelseng gård i Stjørdal ble det brukt 5,5 millioner kroner før det første ølet ble tappet, uten referanser å vise til, og uten erfaring med hverken dagligvare eller utelivsbransjen. - Det viktigste er å

12

Tandemmagasinet | 2016

lage god kvalitet. Jeg har mange ideer, men jeg må ha Mikael til å omsette dem til godt øl. Vi har erfart at en må ha noen tradisjonelle øltyper i repertoaret, for så å kunne skille seg ut med noen helt spesielle smaker som rabarbraølet Rabagasten og Kaffeporteren. Til mat- og bryggerifestivalen i Trondheim gjorde vi et stunt og brygget agurksaison, sier han. Festivalen ble en suksess. De solgte 5000 halvlitere, hvorav 1500 glass med agurkøl. Ølen deres har fått plasser i flere butikkhyller, fått innpass hos utelivsbransjen og på vinmonopolet. De jobber med eksportavtaler, og nylig gikk de til topps for kaffeporteren sin i internasjonale Nordic Beer Challenge 2016 i København. Her vurderte 19 fagdommere 300 øl fra 20 land. I kategorien «Porter» ble det altså gull til lille Stjørdal. - Vi vet at vi må selge for å kunne overleve, sier Halvard. Med respekt for tradisjoner, er det først nå etter flere års erfaring, de velger å lansere sin versjon


Her mottar Halvard Andresen og Mikael Slettedal gull for sin kaffeporter ”Hausten”. (Bilde: Nordic Beer Challenge)

av maltølet fra Stjørdal. - Vi har stor respekt for Stjørdalsølet, og har samarbeidet med bryggere som har laget dette i generasjoner. Vår versjon heter Okkelberg. Maltet kommer fra gården Krislok i Skjelstadmark og er tørket av Jon Krislok, sier han. De første leveransene skal eksporteres til USA, Sverige og Finland. - Amerikansk fagpresse har vist enormt interesse for Stjørdalsølet, og vi er spente på responsen fra markedet, sier Mikael. I takt med økende konkurranse, har bryggeriet vært veldig på hugget. - Vi har jobbet enormt mye. Det er ingen romantiske forhold rundt det med

Mikael Slettedal og Halvard Andresen i ferd med å sette øl i tank.

ølbrygging, men knallhardt arbeid. Jeg har aldri jobbet så mye i hele mitt liv, sier Andresen. Halvard har satset mange millioner kroner fra egen lomme, nå er tiden inne for å prioritere markedsføring. Salgsvolumet skal øke. - Ølet vårt må skille seg ut, også på etiketten. Det skal være den flasken kunden foretrekker å plukke i butikkhyllene. På samme linje som ølbrygging, er grafisk design et håndverk. Vi gjorde grundig research og var innom 4-5 reklamebyrå før vi tok et valg, og er veldig fornøyd med resultatet. Nå gjenstår det å se om investeringen gir avkasting, sier han.

¢ OPPDRAG Stjørdalsbryggeriet innså at etikettene kunne ha en negativ innvirkning på salg i butikk. Tandem fikk i oppdrag å endre dette.

¢ LØSNING Det ble lagt mye arbeid i å finne ut hvilke lover og regler man skal forholde seg til, deretter fikk bryggeriet et navne- og designkonsept som gjelder for alle øltypene. Det er utviklet et etikettdesign hvor familielikhet er ivaretatt samtidig som hver enkelt øltype skal kunne ha sitt helt unike grafiske uttrykk og egne grafiske elementer. Logoen ble også redesignet i prosessen.

Stjørdalsbryggeriets øltyper i ny drakt. I tillegg kommer sesongtyper.

Tandemmagasinet | 2016

13


Taktila

Taktisk grep med

Arbeid med taktil skilting og merking skilles ut i eget selskap. Det skal ikke være noen tvil, slik at utbyggerne enkelt finner fram i skogen av tilbydere. Tiden er inne for å rendyrke kompetansen på taktil skilting, merking og ledesystemer. Taktila er en komplett leverandør som snakker kundens språk. De neste årene står Norge ovenfor investeringer i milliardklassen for å imøtekomme nytt lovverk. De siste fem årene har Tandem bygd opp kompetansen på dette fagområdet, og levert produkter til midtnorske kommuner og entreprenører som oppfyller kravene i henhold til Tek 10. Marit Kvål har gått i bresjen med å tilegne seg den nødvendige kunnskapen, men kapasiteten til å prioritere et stadig større behov har blitt for liten. Derfor er tiden inne for ta grep. - Vi skal være det fremste fagmiljøet, og legger stor vekt på kompetanse. Produktet vi leverer skal være uten feil, sier daglig leder Alf Morten Selven i Taktila. Alf Morten har erfaring med prosjektledelse fra større prosjekter i Midt-Norge, og som leverandør til bygg- og anleggsbransjen. Han har blant annet jobbet som salgssjef i Franzefoss Pukk Trøndelag, vært distriktsansvarlig i Sigurd Hesselberg og markedssjef innen armering. Det nye selskapet vil vektlegge nødvendig rådgivning til entreprenører. Marit Kvål skal jobbe 50 prosent i Taktila og 50 prosent hos Tandem. Sammen med Tandems eksisterende kompetanse på montering, produksjon og design vil det nyetablerte selskapet stille sterkt som totalleverandør på dette området. - Vi skal være kundens trygge valg, og legger vekt på tett og forpliktende samarbeid, sier Selven. Det nye selskapet arbeider allerede med flere større prosjekter. Selv om basen ligger i Trøndelag, er selskapet tilgjengelig for oppdrag i hele landet.

LEDELINJER 14

Tandemmagasinet | 2016

MERKING AV HÅNDLØPERE


Daglig leder Alf Morten Selven er sammen med seniorkonsulent Marit Kvül og styreleder Daniel Flaamo klar for møte fremtidens krav for taktil skilting og merking.

TAKTILE SKILT MED BRAILLE

GLASSMERKING Tandemmagasinet | 2016

15


Kappkjøret om

oppmerksomheten Det er brukt folie spesielt egnet for helfoliering. Veldig strekkbar og kan formes slik at den Ligger godt i profiler på bilen. Den er også mer holdbar enn vanlig folie.

Bilen er heltrukket i matt orange, deretter er det konturskåret og lagt designelementer i samme farge, bare med glossy overflate.

Dekoren kan framstå som diskré - eller ikke. Alt etter hvordan lyset treffer bilen.

16

Tandemmagasinet | 2016


Det er i dag lite som minner om at bilen egentlig er hvit.

Logoer kan skjæres i refleksfolie, noe som ivaretar synligheten også når det er mørkt.

En miks av blank og matt folie vil gi deg en bildekor som er dynamisk.

Å legge folie på bil er et håndverk, og krever erfaring og fagkunnskap om både materialer og overflater.

Du er kanskje allerede vant til å se Marit frese rundt i knalloransje bil? Da hun skulle ha ny bil hevet vi nivået ett hakk. - Jeg får mye positiv tilbakemelding på bilen min, og så mye som jeg farter rundt er nok firmaet godt representert langs veien. På den annen side er det veldig vanskelig å gjemme seg bort, sier vår egen Marit Kvål. Bilen er helfoliert med et enkelt design - her er det materialvalget som får skinne. Lurer du på hvordan vi folierer biler? Se vår timelapse av helfoliering for Rockmann på vår facebookside. Tandemmagasinet | 2016

17


stort

& smått Her er vår skryteside med et utvalg av kunder vi har jobbet med i det siste.

App-design Logo og profilartikler Visibo

Visibo er et selskap som driver med boligutvikling mot privatmarkedet. Den nye logoen og profilen skal kommunisere bedriftens verdier; stødig, trygg, tett på kunden, i forkant og fremoverlent.

Rapid Division

Alle ideer starter med et problem, eller en utfordring. Håndtverkeren Hans Even Dalland brukte veldig mye tid på inndeling, og kom opp med den geniale idèen om å lage en applikasjon med inndelingskalkulator for håndverkere og selvbyggere. Vi har bistått i utviklingen med design, logo og grafisk profil til Rapid Division. Appen kan lastes ned i Appstore.

Nettside

Fototapet med historisk preg

Djupvika/Weto Eiendom

I sitt nye administrasjonsbygg ønsket Risvollan Borettslag hjelp til utsmykking. Det ble blandt annet laget fototapet av gamle gårder i nærområdet som forteller hver sin historie om hvordan området en gang har vært.

Vi har levert ny nettside til hyttefeltet Djupvika i Åsenfjorden. Nettsiden har en informativ tomtevelger og stemningsfulle bilder og tekst. Siden er selvfølgelig responsiv og er koblet opp i mot målingsverktøyet Google Analytics.

Risvollan Borettslag

18

Tandemmagasinet | 2016


Produktkatalog EMV Gourmet

En 102 siders katalog med spanske delikatesser som gir deg vann i munnen. Med velrenomerte produkter fra den iberiske halvøy er dette en drøm av en produktkatalog designet av oss for EMV Gourmet- en importør av spanske delikatesser med tilholdsted i Trondheim.

3D visualisering Living Eiendom

I forbindelse med et boligprosjekt i Selbu har vi utviklet 3D illustrasjoner både av området, utvendig og interiørbilder. Tandem har også bistått med prospekt og annet matriell i markedsføringen.

Logo og grafisk identitet KiroPets

Halvtrekk ProAce Buland Bygg

Norges aller første ProAce av denne typen, levert ferdig med dekor fra Toyota Bilia Stjørdal. En enkel, ren og virkningsfull bildekor som vises godt på veien.

I utviklingen av grafisk profil til KiroPets er det lagt vekt på å skape et trygt, vennlig og profesjonelt uttrykk. KiroPets er drevet av veterinær Pia M. Køteles, og tilbyr tjenester er behandlinger innen kiropraktikk for alle type dyr. Tandem har levert grafisk identitet, nettside, bildekor og skilt.

Tandemmagasinet | 2016

19


stort

& smått Kvalitets LED-lys fra Samsung som varer lenge og finnes i mange farger.

Frontbelyste skilt er i tiden, og gir høy synlighet på lang avstand.

Bli et

lyspunkt

Produkter

Frontbelyst fasadeskilt for ViaCon.

Når natten senker seg, tennes skiltene som gir deg det lille ekstra. Lysskilt er visuelt kraftig og god reklame. Lysskilt er den profileringen som er aller mest iøynefallende, her har du mulighet til å sette bedriften din i spotlight. Det finnes mange muligheter for å bruke lyskilden kreativt, og vi er behjelpelige med det som skal til for å få den rette belysningen. Våre designere hjelper med å finne den riktige løsningen, og kan bistå med alt fra nødvendige godkjenninger til å ivareta bedriftens visjoner og arkitektoniske utforming.

20

Tandemmagasinet | 2016


Lyskassene er norskprodusert og det er nesten bare fantasien som setter grenser for utformingen.

Skiltene holder IP-grad 67 og kan om ønskelig senkes ned i vann.

PĂĽ dagtid kommer profiler og farger godt fram.

Etter mørkets frembrudd avdekkes en effektfull kombinasjon av front- og bakbelysning.

Tandemmagasinet | 2016

21


Ă˜konomisjef til leie

kraftig rotfeste

for nyskapende konsept

22

Tandemmagasinet | 2016


Det startet med en god idé som har fått vokse langsomt, slik at røttene trekker godt ned i bakken. Inger Smågård tar beina fatt ut til kundene. Sakte men sikkert har selskapet blitt større. Regnskaps- og økonomitjenester utføres så langt det lar seg gjøre hos hver enkelt bedrift. Slik kommer de nærmere kundene, lærer bedriftene å kjenne, og de blir en støttespiller for ledelsen der de er. - Hos flere av våre kunder, er daglig leder gjerne alene når det kommer til arbeid med økonomi. Vi opplever at vår tilstedeværelse er til støtte for ledelsen. Jeg har selv jobbet på et tradisjonelt regnskapskontor, og det var slik jeg fikk ideen om å etablere Økonomisjef til Leie, sier Smågård. Nå har selskapet straks åtte medarbeidere, men de er likevel nesten som ansatte hos kundene også. Modellen til Smågård høster stadig gode tilbakemeldinger, og nå utvides produktene for å imøtekomme utviklingen. Mye er enklere med digitalisering og fjernarbeid, men behovet for den gode samtalen ser ut til å være sterk ute hos bedriftene. - Vi får mer og mer elektronisk arbeid, noe som frigjør tid til å benytte kompetansen vår til mer rådgivning, sier Smågård.

Sammen med nye produkter som innen ledelse og styrearbeid, kommer en oppfrisking av logo og uttrykk. En ny start blir det også med nyansettelse. - Jeg skal fortsette som fagleder, men vi henter inn fagkompetanse på ledelse og styrearbeid med Arnold Bondø som daglig leder. Dette er en del av vår strategiendring. Nå som vi utvider, er det også naturlig med profilendring, sier Smågård. Hun mener det er viktig å ta grep. - Vi må fornye oss, og ønsker å være en attraktiv yrkesgruppe som er med på utviklingen. Dette innebærer en sprek, men seriøs profil. Men det grafiske uttrykket bør komme sammen med en plan. Regnskapsføreryrket sliter med rekrutteringen, og jeg har stor tro på å gå nye veier for å gjøre både oss selv og yrket salgbart. For oss blir hele pakken med flere produkter, ny logo og profil en restart.

¢ OPPDRAG Kunden hadde en stund kjent på at det grafiske uttrykket ikke var representativt med den profesjonaliteten og tilstedeværelsen bedriften er kjent for. Med nye satsningsområder ble en oppfrisking viktig.

¢ LØSNING Vi har revitalisert den grafiske profilen som skal gjenspeile Økonomisjef til leie som seriøs, kompetent, og likevel litt leken. Den nye logoen er utviklet med tanke på å tydeliggjøre kjernen i Økonomisjef til leie sitt enestående konsept med at de er fysisk til stede hos sine kunder.

Tandemmagasinet | 2016

23


Portrettet

24

Tandemmagasinet | 2016


Kenneth Raaen klatrer gjerne opp på toppen, for så å slippe seg utfor uten frykt for å falle. Han beholder roen. Uansett.

fjellstø De vet at jobben blir gjort. Kenneth har kontroll og er en arbeidsom avdelingsleder. Selv om det er ekstra mye å gjøre i produksjonsavdelingen denne dagen, er det lite som tyder på stress. Han forholder seg rolig, smiler og ønsker deg velkommen med en kopp kaffe. Kenneth har ikke vært den enkleste fisken å fange. Han er forsøkt hentet inn flere ganger før han til slutt takket ja til å være med i Tandem-teamet. Her stortrives han. Tiden var inne for å si ja. Og ”ja” har han sagt på forsommeren også. Han er en nygift stødig klippe som jobber på skiltavdelingen. - Jeg er stille av natur, men kan bli stresset. Jeg blir roligere utenpå istedenfor oppkavet. Jeg tror det har en god påvirkning på de rundt meg at jeg ser avbalansert ut, sier Kenneth. Han er en nerd i jobbsammenheng, senest i sommer tok han seg selv i å stå å fotografere et kult skilt utenfor en klesbutikk i et kjøpesenter i Sverige. - Jeg måtte gå bort å ta på det. Inngangspartiet var så tøft med ledlys og frest akryl. Når jeg tenker på design så tenker jeg visuelt vakkert. Det skal være harmoni mellom former og farger, iøynefallende og vekke oppsikt, sier han. Kenneth liker å ha et ord med i laget når det kommer til design. Han vet hva som fungerer og ikke fungerer når folien skal legges på en bil. Det handler om detaljer, og detaljene har han bestandig hatt sansen for. Gjennom tid sammen med familien hentes inspirasjon og energi til jobben. Kenneth har en brennende interesse for skikjøring, og teller bestandig ned til sesongstart. Han bestiger gjerne en fjelltopp, og lar seg rive med nedover fjellsidene. Familien har også fått den samme interessen, og sesongkort i alpinsenteret er en selvfølge. Han kan framstå som en mann av få ord. Eller presist ordvalg om du vil. - Jeg er en familiemann, sier han.

Etter mange års erfaring med produksjonsledelse i en stor grafisk bedrift, har det vært godt å kunne komme til et mindre firma der man er tettere på hele prosessen. Selvstendig næringsdrivende har han også vært, og utdanningen har han gjennom Merkantilt Institutt, Norges Kreative Høgskole. - Det er en tid for alt. Kanskje var det lurt å være i byen noen år og samle kompetanse. Nå er jeg på rett plass. - Blir du aldri vippet av pinnen? - Jo, og når det først skjer, virker det som om alle ledd svikter samtidig., men vi får alltid levert varene. Det er det viktigste, sier han. Det Kenneth Raaen er interessert i opptar mye av tiden hans. På førsteplass står selvsagt familien. Han prøver å unngå at ting blir gjort halvveis, men en snarvei i ny og ne må til. De fleste ville fortsatt kalt han en tøffing i bakken, men selv påstår han at han ikke er like tøff lenger. Enhver anledning brukes til å komme seg ut, og det hender seg at musikken står på fullt på kontoret når det er fredag og snart helg. Er det finvær da, tar de gjerne turen ut. Oppussing blir det også tid til. Kona er maler. - Det er greit å ha noen som kan sparkle veggene og gjøre det fint etter seg. Kenneth trives i team, og teamwork blir det både på jobben og hjemme. Selv om arbeidsplassen har blitt mer administrativ med ansvar for å levere varene til kunden, så klarer ikke Kenneth å la være å hjelpe til. Han bare må ta et tak i produksjonen også. Det er bare slik han er. Han trives best når han er med fra idé til produkt. Når helheten er ivaretatt. Og selv om det stormer som verst, står han fortsatt stødig.

Tandemmagasinet | 2016

25


94 Ã…RS ERFARING


Per Ola Vold, Jann-Erik Svendsen og Marit Kvål har bygd opp kunnskap gjennom lang og tro tjeneste i over 30 år. De har vært med på en enorm utvikling i en bransje som aldri står stille. Per Ola ble ansatt som trykker i Stjørdal trykkeri høsten 1982, typografen Jann Erik startet i jobben i 1986, og det samme gjorde Marit som den gangen begynte som ferdigjører i trykkeriet. De har vært den harde kjerne som var godt rustet til selv de aller tøffeste oppgavene på den tiden. I dag er Per Ola Tandems skiltmontør og handyman. Han er en enorm ressurs som i takt med tiden har økt kompetanse på universell utforming, er dyktig på produksjonsteknikker samt trykk- og etterbehandling. På huset sies det at han dessuten er en av Tandems sprekeste som sykler til jobben uansett vær.

1982

Per Ola ansatt

1993

Marit på sin side er ett fyrverkeri med stålkontroll og mange kreative innspill. Hun har solid kunnskap både innen produksjon og markedskommunikasjon. Hun har også solid kompetanse innen universell utforming. Hun er definitivt med i tiden og gjerne i forkant. Jann Erik er godt etablert i produksjonsavdelingen. Han her mesterbrev i Boktrykkerfaget og er stadig med når nye elektroniske løsninger ser dagens lys. Sammen utgjør disse tre en enorm kompetanse for Tandem reklame. Deres lange og tro tjeneste har satt spor, og kommer fortsatt til å være viktige støttespillere i tiden som kommer.

1986

Marit og Jann-Erik ansatt

Den harde kjerne er på plass. Utviklingen i bedriften hadde vært stor. Stjørdal Trykkeri var rustet til å ta selv de tøffeste oppgavene innen grafisk produksjon på den tiden.

En konkurs gjorde at Stjørdal Grafiske så dagens lys i 1993. De tre ble ansatt i det nye selskapet.

Reklamehuset ble stiftet i desember 1998 - Per Ola, Jann-Erik og Marit ble overført fra Stjørdal Grafiske til Reklamehuset i 1999.

1998

reklamehuset

2012

I slutten av 2012 ble det nytt navn og nye eiere. Tandem Reklame slik vi kjenner det i dag var en realitet, etter omfattende omlegging av drift. Per Ola, Jann-Erik og Marit er i dag hjørnesteiner i bedriften.

Tandemmagasinet | 2016

27


SLIK VOKSER

mo tiva sjo nen

«Den som intet våger, intet vinner». Stig Morten Skjæran har våget, veltet og vunnet.

Han er et fyrverkeri av optimisme og motivasjon som sprer glede rundt i rommet. Når vi hører andre fortelle, har vi lett for å relatere innholdet til oss selv og våre opplevelser. Vi får en gnist til å brenne, og vi ønsker å endre noe med oss selv for å kunne bli en bedre versjon av den vi er. Men med det samme vi skal prestere noe, da kikker vi på hva andre gjør. Vi glemmer oss selv og det utgangspunktet vi har akkurat der og da. Slik blir vi et hinder for vår egen utvikling. Det er her Stig Morten skjærer gjennom. - Hvis det er noe jeg vil at man skal sitte igjen med etter å ha hørt på min historie og mitt foredrag, er det et bittelite bidrag til at folk må begynne å sammenligne med seg selv. Unngå fellene og en kamp man aldri kan vinne. Jeg håper jeg kan oppmuntre og støtte folk til å sette individuelle mål enten det er for seg selv, familien eller jobben, sier han. Jakten på det perfekte kan i mange tilfeller bryte oss mer ned enn å bygge oss opp. Stig Morten Skjæran mener kjærlighet, oppmuntring, støtte og individuelle krav må ligge i bunnen for å nå målsettingen vi har satt oss. Han har ramlet, og han har reist seg. Ramlet og reist seg igjen. Den gode støtten fra folk rundt har betydd mye for å kunne ta trappa steg for steg - bokstavelig talt.

28

Tandemmagasinet | 2016


Det har handlet om å ikke gi seg, det har handlet om å tørre prøve. I perioden 1984 til 2000, har Stig Morten i svømming vunnet 50 NM-gull, 14 gull og 7 sølv i Nordiske Mesterskap, 5 gull og 3 sølv fra EM, 3 gullmedaljer og 3 sølv fra VM. Han har deltatt i 3 Paralympics med 2 bronse, og en 4.plass. I 1998 ble han kåret til Årets mannlige idrettsutøver i Sør-Trøndelag. Han har engasjert seg i politikk og kultur, og engasjementet hans har smittet over på mange. Nå motiverer han sterkt med foredraget, Våge-Velte-Vinne. - Jeg har gått i fella mange ganger og lagt lista for høyt. Gode trenere har lært meg å skru av bryteren i hodet mitt. Det mamma aldri har sagt, men vist gjennom handling, har vært en god veiledning for meg, sier Skjæran. Redsel for å mislykkes henger sammen med hvilke krav vi stiller til oss selv. Vi er avhengige av å ha noen rundt oss, for ingen av oss får til noe helt alene. Alle har vi ting vi må jobbe med. - En god selvfølelse får vi når vi mestrer, det er svært sjelden man lykkes første gang. Har man lyst skal man gjøre det. Men ting tar tid. Et godt apparat rundt deg, som legger til rette og støtter opp, er viktig. I kjærlighet ligger respekt og mulighetene for å vokse. Du må tørre å prøve, sier han.

¢ OPPDRAG

...folk må begynne å sammenligne med seg selv. - Stig Morten Skjæran

Stig Morten hadde alle ingrediensene for tsuksess i foredraget sitt, men ønsket hjelp med synliggjøring ovenfor de rette personene.

¢ LØSNING Tandem designet en logo for foredraget, slik at det er enkelt å kjenne igjen. Det ble også utviklet en enkel nettside med informasjon om Stig Morten og hva man kan fovente å sitte igjen med etter foredraget.

Tandemmagasinet | 2016

29


stort

& smått En skryteside med et utvalg av kunder vi har jobbet med i det siste.

Grafisk identitet Lerflaten Gård

Årbok #7

Meråker Historielag I år som i fjor - og fem år før det, har vi laget årbok for Meråker Historielag. Årets bok handler om Teveldalen, i likhet med tidligere bøker som har omhandlet Fersdalen og Stordalen.

Lerflaten Gård i Trondheim er en gammel husmannsplass, som nå driver utleie av selskapslokaler, i tillegg til frilandsgris og fremstilling av dette. Her blir du og dine gjester møtt med gårdssjarm, som bidrar til en unik ramme for å skape de gode minnene. Tandem har stått for identitet og kommunikasjonsarbeid.

Identitet og kommunikasjon

Demobil

Frostaløk ønsket å etablere en tydelig avsenderidentitet som også skulle bidra til å bygge kulturen internt i bedriften. Tandem har bistått med kommunikasjonsstrategi og en grafisk identitet som spiller på det sjarmerende, uhøytidlige og humoristiske. Gjør plass for løken! Good løk.

VW Polo R demobil. Sprek liten sak med sprek dekor.

Frostaløk

30

Tandemmagasinet | 2016

Møller Bil Stjørdal


Ny smakfull identitet Jentene på tunet Chocolatier

Den håndlagde sjokoladen laget av Jentene på tunet fremstår delikat og innbydende, og har nå fått en innpakning som forener smaksopplevelsen med innpakningen. En iboende nysgjerrighet og kjærlighet til ekte, rene råvarer gjør at hver eneste munnfull Sjokoladefryd, Epleglede og Lakrislykke er unik. Tandem er heldige som har fått vært med i stategiprossessen og jobben med å skape en ny identitet, logo og pakningsdesign. Jentene på tunet gir deg smaksopplevelser du husker fra en ekte chocolatier.

10 ting du IKKE må gjøre på bedriftens

facebookside

1 2 3 4 5

Ikke legg ut ting på ”måfå”. Finn ut hva du egentlig vil si. Ikke vær ukritisk til gammelt innhold. Rydd på siden din. Ikke la likes ligge å late seg. Inviter heller disse til å like siden din. Ikke vær treig! Svar kjapt istedenfor. Det er superduper service. Ikke ignorer negative kommentarer. Gi heller et bunnsolid og saklig svar.

6 7 8 9 10

Ikke tro at målgruppen din er helt riktig. Bruk innsikt-fanen så lærer du mye lurt. Ikke spons innleggene som gjør det dårlig. Sett heller pengene på de som gjør det bra. Ikke driv med spam. Skriv heller noe kunden vil ha. Ikke bruk bedriftssiden som din personlige side. Det er ikke greit. Ikke tro at det første er det beste. A/B test annonsene dine.

Tandemmagasinet | 2016

31


GÅR DU

riktig retning? Se om du klarer å finne veien gjennom labyrinten.

Det er mange veier å gå for og nå fram til kundene sine. Vi kan hjelpe deg å gjøre veien både tydelig, direkte og ikke minst riktig.

TA KONTAKT Marit Kvål

Daniel Flaamo

Tandemmagasinet 2016 issuu  
Tandemmagasinet 2016 issuu