Page 1

N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P / N Y Í LT   N A P 2011. május 19- én (csütör tökön), 11–16h-ig a Budai Rajziskolában F OTÓ

GR AFIK A

11h-tól  33-as terem

11h-tól  22 terem

Bemutatkozik a Fotó szak (Lisztes Edina és Varga Gábor Ákos fotóművészek – az iskola szaktanárai)

A grafika különböző feladattípusainak bemutatása (Asztalos Tamás és Hegyi Béla az iskola szaktanárai).

Mi az, ami megtanulható a fotográfiában? Egy óra a napfény műteremben: „Alak enteriőrben” – a természetes fény és műtermi vakuk együttes használata. Felvételek készítése lyukkamerával – lehetőség a camera obscura kipróbálására és a felvételek azonnali előhívására saját kezűleg a fotólaborban; a képeket mindenki hazaviheti! Prezentáció az iskola előző évfolyamainak fotós anyagiaból. Folyamatos konzultációs lehetőség. Mutasd meg, amit eddig fényképeztél!

Az illusztrációtól a kiadványszerkesztésig a grafikai különböző műfaji sajátosságai. Kommunikáció a kép és szöveg összehangolt, stílusban tartott előadásával. Mit kell tudni a grafikai tervezéshez, tanulhatnak meg diákjaink a Budai Rajziskolában? Milyen lehetőségek vannak az iskola befejezése után, felvételi esélyek. Folyamatos konzultáció, nézzük át együtt, hol tartasz a felkészülésben!

ÖT VÖ S S ÉG

11h-tól a kertben vagy a 32-es teremben

11h-tól és 15h-tól  21-es terem

(Kelemen Marcell és Kemény Péter szaktanárok) Rajzórák közelről.

Tényleg, mi az ötvösség egyáltalán? (Egri Zoltán és Gera Noémi ötvösművészek - az iskola szak­ tanárai.) Előadás, vetítés, beszélgetés, műhelymunka. Milyen tulajdonságok, készségek, képességek szükségesek? Hogyan tanítunk mi a Budai Rajziskolában? Hogyan gondolkodunk az ékszerről? (mire szolgált a múltban, mit jelent napjainkban, hol a helye a design körében)? Milyen szakmai tudás szükséges a tárgyak elkészítéséhez? A szakma rokon és határterületei: újszerű tárgyféleségek, gondolati háttér. Milyen lehetőségek vannak az iskola befejezése után, felvételi esélyek a MOME-ra vagy külföldre. Ha már készítettél ezt-azt, nézzük meg! Hogyan tovább?

honlap: www.budairajziskola.hu cím: 1123 Budapest, Alkotás u. 45. telefon: 355-0341; 214-6241; 213-7326

R A JZO L J V E LÜ N K !

A B U DA I B Ó L A M O M E - R A 13h-tól  13-as terem Régi „budais” diákok bemutatkozása. (Hasenstaub Lívia és Ulrich Sára grafikus hallgatók) Kötetlen beszélgetés a régi és új iskoláról, munkák a felvételitől mostanáig. A SZ A K K É P ZÉ S RŐ L 13h-tól  12 terem Mire jó, ha valaki OKJ képzésre iratkozik be? (Lázár Zsuzsa iparművész, igazgató) Miért épp a Budai Rajziskolát érdemes választani? Hogyan készülhetsz fel egy sikeres egyetemi felvételire? Milyen programmal, milyen elfoglaltsággal jár a „budais” szakképzés? Ez tényleg ugródeszka a művészeti egyetemekre? Folyamatos, egyéni konzultációs lehetőség a már elkészült rajzaid, szakmai munkáid alapján. Kérdezz minket!

Budai Rajziskola | nyílt nap ‒ tájékoztató (2011)  

Nyílt nap ‒ tájékoztató (2011. május)

Budai Rajziskola | nyílt nap ‒ tájékoztató (2011)  

Nyílt nap ‒ tájékoztató (2011. május)