Page 1

Hei, olen ilmoitusliite!

maa, 1 pääsylippu u t h a p a t 5

Supermessuviikonloppu

11.–13.4.2014

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus www.supermessut.fi

Puutarha

Kotimaan Matkailu

Viini

Tervetulo a

viihtymää n

Ota tämä liite mukaan messuille!

Järjestäjä:

Kirja

Tampere Bike Show


Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

Pohjoinen sisäänkäynti North entrance

Pääsisäänkäynti Eteläinen sisäänkäynti

Main Entrance

South entrance

Messuinfo

Hallikohtaiset kartat, joissa näkyy mm. näytteilleasettajien osastot löydät netistä www.supermessut.fi/kartta

Ohjelmatietojen tilanne 21.3.2014. Tarkista mahdolliset aikataulumuutokset tai peruuntumiset osoitteesta www.supermessut.fi

Paikka

Pysäköinti

Lehdistöhuone

Tampereen Messuja Urheilu­keskus (TESC) Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere

Maksullinen 5 €. Lipuke tarkistetaan ulos ajettaessa.

Pääaulassa p. 0207 701 205 ja 0207 701 242

Aukioloajat

Pääaula ja pohjoinen sisäänkäynti p. 0207 701 222

11.–13.4.2014 » perjantai klo 12–18 * » lauantai klo 9–17 * » sunnuntai klo 10–17 * Viinimessut lisäksi pe–la klo 12–20

Hallit » A: Puutarha » C: Kotimaan Matkailu » D: Viini, Kirja » E: Tampere Bike Show

Pääsyliput Aikuiset..................................... 14 € (alle 15-v. aikuisen seurassa maksutta)

3 päivän lippu........................20 € (sisäänpääsy kaikkina messupäivinä)

Eläkeläiset ja opiskelijat.... 10 € (voimassa olevalla kortilla)

Ryhmät.............................10 €/hlö (ryhmässä vähintään 10 henkilöä)

Samalla lipulla Kaikkiin viiteen tapahtumaan.

Vaatesäilytys 1,50 €

Info

Järjestäjä

Ensiapu C-hallin käytävällä, pääaulan infopisteen takana p. 050 356 1236

Löytötavarat Info, p. 0207 701 222 Pirkanmaan löytötavaratoimisto, p. 0600 300 758

Taksi

Tampereen Messut Oy PL 163, Ilmailunkatu 20 33901 Tampere p. 0207 701 200 (keskus) www.tampereenmessut.fi info@tampereenmessut.fi facebook.com/tampereenmessut twitter.com/tampereenmessut

p. 0100 4131

Joukkoliikenne Tampereen joukkoliikenteen linjat 1, 7 sekä Y7 ajavat Keskustorilta Tampereen Messu- ja Urheilu­ keskukseen. Y7-vuorojen aikataulu: www.supermessut.fi/Y7

Bussien aikataulut p. (03) 5656 4700 aikataulut.tampere.fi/mobile Aikataulut löytyvät myös Info-pisteiden luota.

Radio Sun

livenä Supermessuilla Luvassa on muun muassa tunnelmia paikanpäältä, esiintyjien haastatteluja, näytteilleasettajien ja messuvieraiden kuulumisia. Lähetys on kuultavana la 12.4. klo 11-15 SUN Radion taajuuksilta.

107,8 MHz www.radiosun.fi

Katso päivitetyt aikataulut: www.supermessut.fi/ohjelma


Supermessuliite

Kevään 2014 odotetuin tapahtuma

Supervilkas

Puutarha

Kukkaloiston parissa voit kuunnella ajankohtaisia puutarha-alan luentoja. Näytteilleasettajat esittelevät kasveja, puutarha­koneita ja -kalusteita sekä piharakentamista. Perheet saavat rakentaa linnunpönttöjä ja istuttaa mansikoita.

messuviikonloppu

Huhtikuun Supermessut kokoavat neljä suosittua sekä yhden upouuden tapahtuman saman katon alle. Puutarha, Kotimaan Matkailu, Viini, Kirja sekä ensimmäistä kertaa järjestettävä Tampere Bike Show muodostavat koko kevään odotetuimman tapahtuman.

Kotimaan Matkailu

Sisällöllisesti Supermessut on monipuolisin messutapahtuma, joka Tampereella on koskaan järjestetty. Tunnettuja tähtiä ja muita esiintyjiä messuille saapuu lähes 250. Näytteilleasettajia on yhteensä yli 450. Messuvieraat pääsevät yhdellä lipulla kaikkiin viiteen tapahtumaan.

Huippuesiintyjiä Peräti kuudella lavalla ei ohjelma taatusti lopu kesken. Mukana mm. huippukoomikot Aku Hirviniemi ja Janne Kataja, puutarhatoimittaja Sonja Lumme sekä Mato Valtonen ja Jouni Hynynen. Juontajina mm. Sebastian Rejman ja Iriz Silander. Haastattelussa mielenkiintoisia henkilöitä, kuten legendaarinen näyttelijä Anja Pohjola ja Ti-Ti Nalle -talon Riitta. Voit törmätä myös muihin julkkiksiin messuilla.

Viini

Nähtävää ja koettavaa Ideapihat tarjoavat inspiraatiota ja käytännön vinkkejä oikeiden pihojen muodossa. Puuhaa löytyy koko perheelle linnunpöntön nikkaroinnista, jonka lisäksi lapset voivat istuttaa kesällä marjaa tuottavan mansikan. Hyväntuulisia esityksiä löytyy joka päivältä kulttuurinnälkäisille. Näytöskeittiössä on monta kokkia sekä taatusti uusia makuja. Viiniesittelyistä ja -maistajaisista löytää jokainen suosikkinsa ammattilaisten johdolla. Nuorempien sekä vanhempien suosikkikirjailijat tuovat tarinoita meiltä ja maailmalta. Kirja- ja paneelikeskusteluissa pureudutaan kirjojen juoniin, taustoihin ja syntyyn. Uutuutena on kokonainen halli moottoripyöräilijöille ja moottoripyöristä haaveileville. Moottorit murisevat, kromi kiiltää ja 50’s-meininki pin-up tyttöineen on voimissaan.

facebook.com/supermessut

Kirja

Bike Show

Esittelyssä koko Suomen kesäloma­tarjonta: kunnat ja kaupungit, teatterit, elämykset sekä paljon paljon muuta. Lavalla teatterielämyksiä ja mm. huippukoomikot Aku Hirviniemi ja Janne Kataja.

Esillä on maahantuojien viiniuutuuksia ja ulkomaalaisten tilojen viinielämyksiä. Tastingtilaisuuksissa voi oppia viineistä ja Gourmetkeittiössä ruuasta. HUOM! Pidennetty aukiolo.

Uutuuskirjoja ja vanhoja klassikoita. Lukuisia kirjailijahaastatteluja sekä paneeli­keskusteluja. Mukana mm. Virpi Hämeen-Anttila, Jouni Hynynen, Enni Mustonen, Tuija Välipakka ja Johanna Hulkko.

Uutuustapahtumassa esitellään moottoripyöriä sekä ajovarusteita ja -tarvikkeita. Hallissa mm. kiihdytysnäytöksiä, stunttiesityksiä, tatuointia, pinstripingmaalausta ja bändejä sekä tietysti paljon moottoripyöriä. Lapsille mm. Eetu-pelle.


» Yli 160 näytteilleasettajaa » Sipulit ja siemenet » Kukat ja taimet » Puutarhakoneet ja -kalusteet » Messutarjouksia » Ajankohtaisia luentoja

Puutarha

Puutarha-alan ja piharakentamisen messutapahtuma

Tule Puutarhamessuille aistimaan kevään kukoistusta: kukkaloiston keskellä voi tehdä kasvi- ja tarvikehankintoja sekä tutustua piharakentamisen ja -koneisiin. Messuilta poimit parhaat ideat omaan puutarhaan tai parvekkeelle.

Juo

i se ntaja Pia Tem

Orkideaneuvontapiste

Näyttelyssä esitellään erilaisia parvekkeita ja kasvihuoneita. Parvekkeet ovat monelle osa koko kodin sisustusta. Kasvihuoneet ovat yleistyneet pihoilla ja näyttelyssä esitellään uutuusmalleja.

Suomen Orkideayhdistys ry:n neuvontapisteessä saat neuvoja, kuinka saada orkideat kukoistamaan. Pisteessä nähtävillä myös eksoottisia orkideoita. Osasto A 100.

Konealueelta välineet piharakentajille

Ideapihat tarjoavat inspiraatiota messukävijöille konkreettisesti oikeiden pihojen muodossa. Tänä vuonna Ideapihat ovat saaneet myös omat asukkaat! Tutustu Ideapihojen asukkaisiin etukäteen verkkosivuilla ja tule messuille ihastelemaan kauniita pihoja.

Tule hakemaan ihanat ideat pääsiäisen, vapun, kastejuhlien tai ylioppilasjuhlien pöytäkattauksiin. Kattausnäyttelyn toteuttaa muotitaiteilija Jukka Rintala ja visualisti Matti Vaskelainen.

e Sonja Lumm

Parveke- ja kasvi­ huonenäyttely

Ideapihat

Keväinen kattausnäyttely

Iloa puutarhasta

Messuilla mukana olevat konekauppiaat esittelevät uutuuksia kone-esittelyalueella messuhallissa. Tule myös testaamaan ulkoalueelle Avant ja näe kuinka sillä onnistuu klapien teko ja haketus.

Linnunpönttöjen rakentamista Hyvää puuhastelua perheille. Omakotitalkkarit neuvovat ja auttavat linnunpöntön rakentamisessa. Oman mestariteoksensa saa tietysti mukaansa. Yhteistyössä OKL Hämeenpiirijärjestö ry ja Hervannan Omakotiyhdistys ry. Osasto A 337

Lapsille mansikan taimen istuttamista Puutarha-messuilta lapset saavat viedä tuliaisiksi kotiin oman mansikantaimen. Suomen Puutarhakauppiaat ry:n istutuspisteellä lapset saavat istuttaa mansikantaimen ruukkuun puutarhurin opastuksella maksutta, jonka jälkeen taimen saa viedä kotiin ilmaiseksi. Satoa on luvassa jo kesällä!

Vuoden Puutarha­ tuote 2014 -näyttely A-hallista löytyy myös näyttely, jossa esitellään Suomen Puutarhakauppiaat ry:n vuosittain valitsema ajankohtainen puutarhatuote, joka on innovatiivinen, laadukas ja suomalaiselle kotipuutarhurille sopiva tuote.

Tule katsomaan la 12.4. klo 11–15, kun teemme livelähetystä pääaulassa!


Ohjelma – Puutarha / A-halli Muutokset mahdollisia. Tarkista mahdolliset muutokset ohjelma-aikatauluissa osoitteessa www.supermessut.fi/ohjelma

Perjantai 11.4. Ohjelmalava 13.00 Parhaat pensasruusut agronomi, puheenjohtaja Lauri Korpijaakko, Suomen Ruususeura ry 13.30 Kotipihan kasvihuone puutarhatoimittaja Sonja Lumme

Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000 14.30 Bosch AXT 25 TC murskaava silppuri sekä Bosch Rotak 43 LI akkuruohonleikkuri Robert Bosch Oy, osasto: A900 16.00 Stiga Multiclip 50H ruohonleikkuri Tampereen Pienkoneliike Oy osasto: A1000

14.00 Puutarhan kyselytunti Mikäli sinulla on messuteemaan liittyvää kysyttävää, jätä kysymyksesi Ohjelmalavan viereiseen laatikkoon ja tule kuulemaan puutarha-alan asiantuntijoiden vastauksia.

16.30 Viking MB 4 RT ruohonleikkuri, Tampereen Pienkoneliike Oy osasto: A1000

15.00 Vuoden 2013 Avoin puutarha -tunnustuksen voittajan haastattelu hortonomi-opiskelija Kati Jukarainen, Puutarhaliiton Kotipuutarha-lehti

Ohjelmalava

15.15 Avoimet puutarhat -tapahtuma hortonomi-opiskelija Kati Jukarainen, Puutarhaliiton Kotipuutarha-lehti 16.00 Kotipihan ekologinen kasvinsuojelu toiminnanjohtaja Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura ry 17.00 Eväitä onnistuneeseen piharakentamiseen yksikönpäällikkö Inari Jansson, VRJ Etelä-Suomi Oy.

Kukkalava 13.00 ’Decent Solutions’ – ulkotilojen huolto- ja puhdistuspalveluja Civita Plus Oy, Jonno Shakesby, Decent solutions 13.30 Kesän grillivinkit Poppamiehen tapaan toimitusjohtaja, tuotekehittäjä Marko Suksi, Poppamies Oy 14.00 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry 14.30 Pihasuunnittelun perusasiat puutarhasuunnittelija Marja Vainio, Kasvinkumppanit Ky 15.00 FinE-kasvit ovat lähituotteita puutarhaneuvos, vanhempi tutkija Marjatta Uosukainen, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT) 15.30 Mykorritsat, hiili sekä kompostointi dosentti Pertti Nieminen, Tampereen teknillinen yliopisto 16.00 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry 16.30 Kesän grillivinkit Poppamiehen tapaan toimitusjohtaja & tuotekehittäjä Marko Suksi, Oy Poppamies

Kone-esittelyalue 13.00 GARDENA R40Li -robottileikkuri sekä ruohonleikkurin keväthuolto K-rauta Rauta-Otra ja Oy Husqvarna Ab, osasto: A1115 13.45 Viking GE-150 oksasilppuri

Lauantai 12.4. 10.00 Eväitä onnistuneeseen piharakentamiseen yksikönpäällikkö Inari Jansson, VRJ Etelä-Suomi Oy. 10.30 Kotipihan kasvihuone puutarhatoimittaja Sonja Lumme 11.30 Luonnon hyvinvointivaikutukset eko-ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen, Psykologipalvelut Hyvän MielenTila

13.00 Omenapuiden kevätleikkaus puutarhuri Sven Barkholt, Barkholtin Taimisto Oy 13.30 FinE-kasvit ovat lähituotteita puutarhaneuvos, vanhempi tutkija Marjatta Uosukainen, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT) 14.30 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry

Kone-esittelyalue 11.30 GARDENA R40Li -robottileikkuri sekä ruohonleikkurin keväthuolto K-rauta Rauta-Otra ja Oy Husqvarna Ab, osasto: A1115 12.15 Stiga Multiclip 50H ruohonleikkuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000 13.00 Bosch AXT 25 TC murskaava silppuri sekä Bosch Rotak 43 LI akkuruohonleikkuri Robert Bosch Oy, osasto: A900 13.45 Dongfeng 224 G3 puutarhatraktori Masineeri Oy, osastonumero: A 908

12.00 Villiinny kaupunkiviljelystä Pasi Lindberg, ZenGrow

14.30 Viking GE-150 oksasilppuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000

12.30 Hyvän talonpidon huoltokonsepti projektipäällikkö Pentti Heikkurinen, Suomen Omakotiliitto ja Arto Seppälä, Suomen Omakotiliitto

15.15 GARDENA R40Li -robottileikkuri sekä ruohonleikkurin keväthuolto K-rauta Rauta-Otra ja Oy Husqvarna Ab, osasto: A1115

13.00 Pihasuunnittelun perusasiat puutarhasuunnittelija Marja Vainio, Kasvinkumppanit Ky

16.00 Viking MB 4 RT ruohonleikkuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000

13.30 Kotipihan kasvihuone puutarhatoimittaja Sonja Lumme 14.00 Puutarhan kyselytunti Mikäli sinulla on messuteemaan liittyvää kysyttävää, jätä kysymyksesi Ohjelmalavan viereiseen laatikkoon ja tule kuulemaan puutarha-alan asiantuntijoiden vastauksia. 14.30 Terveellisiä yrttejä kevääseen ja kesään tietokirjailija, professori Sinikka Piippo, Luonnontieteellinen keskusmuseo LUOMUS, Helsingin yliopisto 15.30 Laulava puutarhuri Sonja Lumme esiintyy 16.00 Avoimet puutarhat -tapahtuma hortonomi-opiskelija Kati Jukarainen, Puutarhaliiton Kotipuutarha-lehti

Kukkalava 11.00 ’Decent Solutions’ – ulkotilojen huolto- ja puhdistuspalveluja Civita Plus Oy, Jonno Shakesby, Decent solutions 11.30 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry 12.00 Parhaat pensasruusut agronomi, puheenjohtaja Lauri Korpijaakko, Suomen Ruususeura ry 12.30 Kotipihan ekologinen kasvinsuojelu toiminnanjohtaja Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura ry

Sunnuntai 13.4. Ohjelmalava 11.00 FinE-kasvit ovat lähituotteita puutarhaneuvos, vanhempi tutkija Marjatta Uosukainen, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT) 11.30 Luonnon hyvinvointivaikutukset eko-ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen, Psykologipalvelut Hyvän MielenTila 12.00 Parhaat pensasruusut agronomi, puheenjohtaja Lauri Korpijaakko, Suomen Ruususeura ry 12.30 Avoimet puutarhat -tapahtuma hortonomi-opiskelija Kati Jukarainen, Puutarhaliiton Kotipuutarha-lehti 13.00 Pihasuunnittelun perusasiat Virpi Hannuksela, MaisemaVisio 13.30 Omenapuiden kevätleikkaus puutarhuri Sven Barkholt, Barkholtin Taimisto Oy 14.00 Puutarhan kyselytunti Mikäli sinulla on messuteemaan liittyvää kysyttävää, jätä kysymyksesi Ohjelmalavan viereiseen laatikkoon ja tule kuulemaan puutarha-alan asiantuntijoiden vastauksia.

Jatkuu seuraavalla sivulla »


15.00 Villiinny kaupunki­ viljelystä Pasi Lindberg, ZenGrow 15.30 Kotipihan ekologinen kasvinsuojelu toiminnanjohtaja Pertti Rajala, Kasvinsuojeluseura ry 16.00 Eväitä onnistuneeseen piharakentamiseen yksikönpäällikkö Inari Jansson, VRJ Etelä-Suomi Oy

Kukkalava 11.30 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry 12.00 ’Decent Solutions’ – ulkotilojen huolto- ja puhdistuspalveluja Civita Plus Oy, Jonno Shakesby, Decent solutions 12.45 Puutarhablogisti Susanna Isopahkala, Iso-Pahkalan puutarha ihanapuutarha.blogspot.fi 14.00 Kukkakimput kevään ja kesän juhliin! Suomen Kukkakauppiasliitto Hämeen Piiri ry 14.45 Puutarhablogisti Susanna Isopahkala, Iso-Pahkalan puutarha ihanapuutarha.blogspot.fi

Kone-esittelyalue 11.30 GARDENA R40Li -robottileikkuri sekä ruohonleikkurin keväthuolto K-rauta Rauta-Otra ja Oy Husqvarna Ab, osasto: A1115 12.15 Viking MB 4 RT ruohonleikkuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000 13.00 Bosch AXT 25 TC murskaava silppuri sekä Bosch Rotak 43 LI akkuruohonleikkuri Robert Bosch Oy, osasto: A900 14.30 Stiga Multiclip 50H ruohonleikkuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000 15.15 GARDENA R40Li -robottileikkuri sekä ruohonleikkurin keväthuolto K-rauta Rauta-Otra ja Oy Husqvarna Ab, osasto: A1115 16.00 Viking GE-150 oksasilppuri Tampereen Pienkoneliike Oy, osasto: A1000

TERVETULOA

Lähdesmäki Oy:n JÄTTIOSASTOLLE A600 Rajuja Messutarjouksia esim.

Upea AMELIA kulmasohva

999,-

251x196x85cm + pöytä 146x85cm + pehmusteet. Alumiinirunko, nonwoodkansi, helppohoitoista säänkestävää polyrottinkia. 3 tyylikästä väriä (norm. 1595€)

L AA SUOM JIN EN L AA VALIK OI D U KES ÄKA KKAIT MA A LU HET suurin STEIT IV A o ARA

s STO a STA

Luotettavaa huonekalukauppaa jo vuodesta 1972 Korkein luottoluokitus ©Soliditet

Kaaronojantie 2 ILMAJOKI puh. (06) 4241 600 • www.lahdesmaki.fi - Tuhansia tuotteita tarjouksessa! • www.kesakalusteet.fi • info@lahdesmaki.fi

Näytteilleasettajat – Puutarha / A-halli Tilanne 24.3.2014. Muutokset mahdollisia.

Aamulehti......................................... A 50 Agrimarket Tampere .................. A 880 Ahlmanin koulun Säätiö Ahlmanin ammattiopisto.......... A 10 Anjo Allee ........................................ A 448 Arctic Finland House Ltd Oy...... A1134 Asfaltinpaikkaus/ Hionta ja lasermittaus oy.......... U 6 Asfalttikorjaus Joonas Heinonen ........................ U 6 Ateljé Veli Ähtävä ........................ A 547 AvainSisustus ................................. A1044 Avant Tecno Oy ........................... A1100 Avantpalvelu ................................. A1224 Biolan Oy ......................................... A 620 Caweto Oy ..................................... A 145 Caweto Oy ..................................... A 643 Clogs Company Oy .................. A 115 CWN .................................................. A1144 Dijkhof Flower Bulbs .................. A 410 Donna Taponero........................... A 343 Ekikori Tmi Pekka Karttunen..... A 641 Ekorami ............................................ P 171 Erja Raittinen Oy .......................... A 250 Femix Oy ......................................... A 436 FennoSteel Oy .............................. A 447 Futumeter Oy ................................ A 541 Green Art Production-Gardenplants ....... A 120 Green House Effect Oy ............. A 647 Hanska Heikki Oy ........................ A 40 Hunaja-Aitta Ky ............................ A 185 Hunajalähde Oy ........................... A 105 Husqvarna ...................................... A1115 Hämeen Laaturemontti Oy .... A1040 Idealahjat Ky .................................. A 550 Ikitaito Oy ....................................... A 334 Jalkahoitola Sari / Jalkistuotteet ................................. A 345 Jalotakka Oy .................................. A1220 Jamar-terassit Oy ...................... A 816

Janron Ky ........................................ A 446 Jorintori Oy .................................... A 200 Juma Imports ............................... U 4 Kauhapaja Ky Puuaita / Puuaitaelementit...... A 187 KaVa Tuote ..................................... U 2 Kelttikorut 925 .............................. A 344 Keramiikka Ateljee Raku Rahi...... P 173 Kinnari Helinä Tmi ...................... A 440 Koivukauha H M Kangas........... P 167 Kranssit.fi ......................................... A 435 K-Rauta Rauta-Otra Nekala...... A1115 Kruunukaluste Oy ....................... A 500 KS-Laitinen ..................................... A 800 Kuitukuu ......................................... A1314 Kuitulinja Oy .................................. A 30 Kukkari Oy ..................................... A 102 Kuljetinsähkö Tampere Oy....... A 433 Kuutoset Miten Vain ................... A1300 Kylpytynnyri.net / Vekkuli Production Oy .............. A1130 Kymppitallit ................................... A1145 Kärkipuu Tmi ................................. A1228 Lammin Betoni ............................. A 834 Lemunkartanon Puutarha ....... A 205 Lip-Lap Laituri Oy ....................... A1034 Liuskemestarit & Co Oy Kivitori... A 820 Lumon Suomi Oy ........................ A 60 Luontotaika .................................... A 181 Lähdesmäki Oy ........................... A 600 Lännen Viherpalvelu / Lännen Kiinteistöpalvelu Oy...... A1038 Maheka Design ............................ A1320 Maisemasuunnittelijat Ry c/o Viherympäristöliitto............. A1038 MAJdesign....................................... A1316 Marjatila Tyrnikka ........................ A 549 Masineeri ......................................... A 908 Medilaser Oy .................................. A 131 Neorex Oy ....................................... A1241 Norppa-Laiturit Oy .................... A1200

Okl Hämeenpiirijärjestö ry....... A 337 Otavamedia Oy ............................ A 62 Oy Finate Ab .................................. A 336 Oy Neko Ab .................................... A 26 P. Matintupa Oy ............................ A 189 Peltityö Åkerman ......................... P 161 Perennataimisto Ekman ........... A 432 Pinsiön Taimisto .......................... A 510 Pintanikkarit / Tmi Teemu Mäkelä...................... A 710 Pionien Koti Taivassalon Puutarhapalvelu Ky...................... A 101 Pirkan Säilyketukku Oy ............. A 135 Pirkanmaan Jätehuolto Oy...... A 341 Pirkanmaan Lintutieteellinen Yhdistys ry ...................................... A 439 Pirkanmaan Martat ry ................ A 341 Pirkkalan Kukkari Oy ................. A 102 Pitoapu Wanha Kuttula ............. A 443 Poppamies Oy ............................. A 320 Porin Puupojat Oy ...................... A1116 Puuidea Oy ................................... A 920 Puukettu .......................................... P 163 Puukujurid OU .............................. U 10 Puutarha Juha Peltonen .......... A 431 Puutarhakokki Oy ........................ A 544 Puutarhaliitto ry ........................... A 533 RAIJAMI Raija Riihimäki ........... P 175 Reimann kesäkalusteet / Järvi-Z Oy ....................................... A 700 Riekon Marjatila Oy .................... A 415 Robert Bosch Oy ........................ A 900 Rotonet ............................................ A1200 Rudus Betonituote Oy ............. A 720 Saippuaverstas Solina ................ A1318 Saltlife Oy ........................................ P 165 Sasky Sastamalan koulutuskunta­ yhtymä/ Huittisten ammattija yrittäjäopisto.............................. A 340 Savonlinnan Yrttipaja Oy ......... A 326 Secret Garden Ay.......................... A 56

Sepelisampo ................................. A 406 Siirtonurmikkotuotanto Viitanen Oy (SNT Viitanen)................................ A 444 SK-Metalli Oy ................................. A 425 SMP Arboristit Oy ....................... A 76 Sol-Kaihdin ..................................... A 838 Suomen Chilitarvike Oy .......... A 220 Suomen Chiliyhdistys ry .......... A 220 Suomen Kiinteistö- ja Kantojyrsinpalvelu ...................... A 76 Suomen Niittysiemen Oy......... A 302 Suomen Puutarhakauppiaat ry..... A1248 Suomen Siirtolapuutarhaliitto ry........ A 441 Suomen Terveysmaailma Oy...... A 70 Suomen Valugrilli Oy ................. A 808 Suupohjan ammatti-instituutti maatalousoppilaitos.................... A 338 Tamgreen Oy................................. A 544 Tammiston Puu Oy .................... A 940 Tampereen Pienkoneliike Oy...... A1000 Tampereen Puutarhaseura ry...... A 537 Tannisen Chilinen Oy ............... A 220 Think Today ................................... A1314 Tiian Lahjalaatikko ...................... A 236 Tmi Erik Guldemond ................. A 202 Tmi Hyvinvointi Vinkki .............. A 545 Tmi Mikko Laitamo ..................... A 240 Tmi Sipola Anne ........................... A 445 Tmi Smart Import ...................... A 540 Tommolan tila .............................. A 110 Tori Ruponen Oy ......................... A 400 Tredu ................................................. A 228 TT Maisema ................................... A 191 Tuontiliike Ukkonen Oy Ltd...... A1140 Tyylipihat Oy ................................. A 720 Veistämö M. Kortesniemi Ky..... A 934 Villa d’Artemis .............................. A 242 VRJ Länsi-Suomi Oy .................. A 826 Wästikivi Oy ................................... P 169 Väärämäki Riitta Tmi .................. A 244 Yläkuu kustannus ........................ A 183

2013


Kotimaan Matkailu

» Yli 170 näytteilleasettajaa » Tähtiesiintyjiä » Hyväntuulisia esityksiä » Kuntien ja kaupunkien matkailutarjonta » Messutarjouksia » Valvottu Lapsiparkki

Iloinen ja reipas tapahtuma kaikille kotimaan matkailun ystäville

Tule katsomaan upeita esityksiä: teatteria, tanssia, laulua, huumoria, asiaa...

Riitta ja Ti-Ti Nalle halittavina Riitta, Ti-Ti Nalle, Tau Nalle, Ti-Ri Vauva sekä Nalleperheen uusi tyttövauva Trioli halittavana lauantaina klo 11–12 Ikaalisten osastolla C 101.

Valvottu Lapsiparkki Maksuttomassa ja valvotussa Lapsiparkissa aika lentää kuin siivillä askarrellessa lastenhoitajien johdolla Palmusunnuntaita varten virpomisoksia tai istahtaessa prinsessa Vivianin muskarituokioon. Arvoituk-

Pe uk k u

sip a

an ejm

R

lan väki

p La

os ast olla C

e all

ja R

seksi jää onko merirosvo Arpinaama vai noita Nokkonen hänen seuranaan. Seikkailupuisto Peukkulan väki toivottaa 3–10 vuotiaat lapset tervetulleeksi Lapsiparkkiin.

Esityksiä päivittäin kulttuurinnälkäisille

ntaja i an Sebast

10 1

juo

Ti-Ti N

Kotimaan Matkailumessuilla esitellään kotimaan kiinnostavimmat lomaideat ja matkailukohteet Suomen saaristosta aina Pohjois-Lapin tuntureille. Esillä on kaupunkien ja kuntien erilaiset matkailumahdollisuudet, teatterit, hotellit ja muut nähtävyydet. Messujen kohteet esittäytyvät näyttävästi myös näytteilleasettajien tuottamalla upealla ohjelmalla. Kotimaan Matkailumessuilla riittää naurua ja viihdettä. Tule etsimään oma unelmakohteesi tai viihtymään esitysten parissa.

rkis sa

Löytöretki Suomeen

12 iitta la klo 11–

tuotemerkistä ja avainlippu­ tunnuksesta. Tutustu lisää: www.keskusmyynti.fi.

Janne Kataja ja Aku Hirviniemi Show Tv:stä tutut veijarit laittavat messujen sunnuntaipäivänä lavan sekaisin ja tunnelman hilpeäksi. Kello 12 ja 15 lavalla esiintyvät pojat ovat keikkailleet yhdessä jo vuosia ja takana on liki 700 yhteiskeikkaa.

Muumit Muumit esiintyy Turku Touring -osastolla C 302 seuraavasti: » la klo 10.00, 12.00, 14.00, ja 16.00 » su klo 10.00, 12.00, 14.00, 16.00

Jukunalle Jukunalle esiintyy osastolla C 302: » pe klo 12.30, 14.30 ja 16.30 » la klo 10.30, 12.30, 14.30, ja 16.30 » su klo 10.30, 12.30, 14.30, 16.30

FINTURE lastenmaailma Tervetuloa tutustumaan ja leikkimään FINTURE-lastenmaailmaan. FINTURE valmistaa omalla tuotemerkillä laadukkaita puisto-, leikki-, liikunta- ja leipomokalusteita sekä pysäkki- ja pyöräkatoksia. Tunnistat kotimaiset tuotteet FINTURE-

Herra Hakkarainen unissakävelee Herra Hakkarainen unissakävelee messuilla ja tervehtii lapsia. Tapaat myös Herra Hakkaraisen osastolla C 314 joka päivä klo 12, 14 ja 16. Sastamalan Seudun Matkailu

Jatkuu seuraavalla sivulla »


Ohjelma – Kotimaan Matkailu / C-halli Muutokset mahdollisia. Tarkista mahdolliset muutokset ohjelma-aikatauluissa osoitteessa www.supermessut.fi/ohjelma

Perjantai 11.4.

12.00 Anja Pohjola ja Elisa Piispanen Tampereen Teatterin Ihmisen Osa -näytelmästä

Ohjelmalava 12.30 Supermessujen avajaiset Seinäjoen kaupunginteatterin 100 kesää 1000 yötä -revyyn esiintyjät Marko Maunuksela ja Maria Pere. Säestäjänä Timo Ristilä.

12.30 Nykytanssiduetto TäysiÖ Osa nykytanssiduetosta TäysiÖ, Tanssivirtaa Tampereella -nykytanssifestivaali ja Tanssiteatteri MD

13.45 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan!

13.00 100 kesää 1000 yötä maistiaisia revyystä Paula Koivuniemen sävelmin, Seinäjoen kaupunginteatteri

14.00 Satakuntapläjäys – Mitä siäl Satakunnas ny sit oikee o? Laulua, teatteria ja hahmoja eli nopeatahtinen Satakunnan maakunnan kuvaus.

13.30 Matti ja Teppo The Turku Brothers maistiaisia tulevasta musikaali­ komediasta, Samppalinnan Kesäteatteri

14.30 100 kesää 1000 yötä maistiaisia revyystä Paula Koivuniemen sävelmin, Seinäjoen kaupunginteatteri

14.00 Satakuntapläjäys – Mitä siäl Satakunnas ny sit oikee o? Laulua, teatteria ja hahmoja eli nopeatahtinen Satakunnan maakunnan kuvaus

15.30 Laatua, prkl! Pirkanmaan lähimatkailun priimat Pirfest ry – Culture Tampere Region 16.30 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan!

11.30 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan! 12.00 Janne Kataja ja Aku Hirviniemi show 12.30 Saapismi on sairaus Pätkiä ensi kesän maalaiskomediasta Kesäteatteri Seleentakuset

15.00 100 kesää 1000 yötä maistiaisia revyystä Paula Koivuniemen sävelmin, Seinäjoen kaupunginteatteri

13.00 Uusi Iloinen Teatteri maistiainen tulevasta konsertti­ kiertueesta vanhaan Kipparikvartetti -tyyliin – taattua UIT-laatua.

15.30 Viulunsoittaja Katolla -musikaali Ypäjän Musiikkiteatteri. Lavalle nousee osa Ypäjän Musiikkiteatterin viisikymmenpäisestä joukosta, kapellimestari Kari Mäkirannan johdolla.

17.00 Juicen kirjasto esittäytyy

Lauantai 12.4. Ohjelmalava

13.30 Saapismi on sairaus Pätkiä ensi kesän maalaiskomediasta Kesäteatteri Seleentakuset 14.00 Satakuntapläjäys – Mitä siäl Satakunnas ny sit oikee o? Laulua, teatteria ja hahmoja eli nopeatahtinen Satakunnan maakunnan kuvaus

16.00 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan!

10.00 Täyden Kympin Kylän Leidit Leppävirralta sketsiviihdettä Savolandiasta

16.15 Juicen kirjasto esittäytyy

10.30 Viulunsoittaja Katolla -musikaali Ypäjän Musiikkiteatteri. Lavalle nousee osa teatterin viisikymmenpäisestä joukosta. 10.50 Haastattelussa Ti-Ti Nallen Talon Riitta 11.00 Kohtauksia Pieni lelukauppa -esityksestä – tarina koko perheelle. Tanssiteatteri MD

14.30 Kesäillan Valssi -musiikkinäytelmä Kappaleita päätähtien esittämänä Suomalaisen elokuvan klassikko hurmaa Apianniemen lavan ensi kesänä. Suomen Kesäteatteri

Sunnuntai 13.4. Ohjelmalava 10.45 Miten otetaan hyvä luontokuva? ammattikuvaaja Lasse Niskala Järjestäjä: elämysmatkailuyritys Tres Hombres Adventure

15.00 Janne Kataja ja Aku Hirviniemi show 15.30 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan!

11.00 Venuksen suudelmia – rakkaushoroskoopit astrologi Maarit Laurento, Huvila Härkä

11.30 Ajankaiku, tarinamatkoja Kokkolan historiaan!

15.45 Täyden Kympin Kylän Leidit Leppävirralta sketsiviihdettä Savolandiasta

C » Vuoden Puutarhatuote -näyttely » Parveke- ja Kasvihuonenäyttely » Lasten Puutarha

E

Konealue

Ohjelmalava

Ohjelmalava

Ohjelmalava

D

A

Kulture Arena

Biker’s Heaven

Tiedon Janoja Kirjalavat

Pääaula

Kukkalava

Lasipiste Pääsisäänkäynti

Power Hell

FINTURElastenmaailma

Lapsiparkki

Ilmainen moottoripyöräparkki

Linjat 1, 7 ja Y7

Tasting-huoneet ja Keittiöjätin Gourmet-keittiö

atu ilunk

Ilma


Näytteilleasettajat – Kotimaan Matkailu / C-halli Tilanne 24.3.2014. Muutokset mahdollisia.

7 Sillan Saaristo ry 7 Broars Skärgård rf.................. C 108 Agrocenter Oy Ketolan strutsitila...................... C 919 Aikalomat Oy ........................... C 710 AKK Sports Oy Neste Oil Ralli............................. C 202 AKK Sports Oy RX Finland.... C 406 Alavuden Kehitys Oy / Yrityskehitys Fasadi.................. C 108 Ametistikaivos............................ C 621 Ankkapurhan kulttuurisäätiö..... C 406 Anttooran Lomakylä Oy ....... C 906 Asuntomessut Jyväskylä 2014 Jyväskylän kaupunki............... C 202 Big Wheels harrasteautotapahtuma .................................. C 214 Break Sokos Hotel Vesileppis..... C 217 Bussi-Manninen Oy BusManni Matkat...................... C1012 Cartrade Oy ................................ C1106 Dna Kauppa ............................... C 121 Electrobike .................................. U 5 Eliisa Marjaana Oy .................. C 314 Enjoy Parra - yritysryhmä..... C 220 Etelä-Pohjanmaan Matkailu Oy ................................ C 108 Euran kunta Kauttuan Ruukinpuisto.......... C1002 FemtoLasik................................... C 521 Finnlines Oyj .............................. C 705 Flycam Oy / Skyview ............. C 32 Gangut Regatta Turku ........... C 510 Helmien talo Oy ...................... C 921 Herra Hakkaraisen talo / Satakunnan käsi- ja taideteollisuus.. C 314 Hotelli Ellivuori Oy .................. C 314 Hotelli Keppee Oy ................... C 810 Hotelli Spa Kivitippu ............... C 108 Huvila Härkä .............................. C 806 Häkkilän tila ................................ C 214 Hämeen linnan keskiaikayhdistys ry ................ C 418 Hämeenkyrön kunta .............. C 605 Härkätien Teatteri .................... C 911 Ikaalisten Kylpyläkaupunki... C 101 Ilmajoen Musiikkijuhlat ........ C 108 Juicen kirjasto............................ C 824 Jyväskylän kaupunginteatteri.... C 202 Jyväskylän Seudun Matkailu / Visit Jyväskylä...... C 202 Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy ....................... C 108 Kaakko135° - Hyvän tuulen rannikko ........................ C 114 Kaljaasi Ihana Oy ..................... C 904 Kangasala .................................... C 20 Kaskinen- Idyllinen saarikaupunki............................. C 924 Kauhajoen kaupunki / Ruokamessut ............................. C 108 Kauhavan kaupunki ................ C 108 Kaustisen Matkailu................... C 702 Keuruun Kaupunki Keurusselänseudun Yhteismarkkinointi.... C 102 Kiinteistö Oy Päijänteen Helmi ..................... C 808 Kokemäenjokilaakson Matkailuyrittäjät ry .................. C1006 Kokkolan Matkailu Oy / Center Botnia Oy..................................... C 706 Koulutintti Oy ............................ C 314 Kouvola Innovation Oy Kouvolan Matkailu.................... C 406 Kouvolan Ydinkeskusta ry..... C 406 Kristiinankaupungin Elinkeinokeskus/matkailu..... C 108 Kulttuuripappila Sylvi.............. C 214 Kuntoutuskeskus

Kankaanpää ................................ C 514 Kuortaneen Urheiluopisto.... C 720 Kustavin kunta Matkailuneuvonta..................... C 308 Kylpylähotelli Peurunka Kuntopolku Oy........................... C 202 Laidun Hereford Oy ............... C 220 Lapuan kaupunki Matkailutoimisto....................... C 108 Lemettilän tila ........................... C 105 Lempäälän Kehitys Oy, Lempäälän matkailu................ C 20 Leppävirran kunta Matkailu.... C 217 Liekoranta ................................... C 314 Liikenneturva ............................ C 26 Liisan Kukkapuoti .................... C 105 Lomabil Oy ................................. C1102 Lomalaidun ry c/o MTK ry... C 609 Lomapalvelu Oy ....................... C1106 Lomatähdet Oy ........................ C 814 LounaPlussa ry ......................... C 911 Luvian kunta .............................. C 904 Maatilamatkailu Kumpunen..... C 105 Mansikkaharjun Lomakeskus / Camping......... C 217 Markkinointi Ylönen Oy enjoy! SUOMI - Maakuntien helmet .... C 920 Matkailu kotimaassa.fi -lehti / Menuetti Group Oy................. C 40 Matkailulehti .............................. C 118 Matkapojat Oy .......................... C 506 Mattilan Marjatila ..................... C1001 Merikarvian Matkailu ry ........ C1004 Metsähallitus/Selkämeren kansallispuisto ........................... C 908 Mobilia Autokylä ...................... C 910 Mukkulan maatila .................... C 214 Multian kunta ............................ C 102 Mänttä-Vilppulan kaupunki........ C 102 Naantalin Matkailu Oy .......... C 302 Nokian Kaupunki/Matkailu... C 20 Nokkakiven huvipuisto Bellinham Oy.............................. C 815 NPA-Consulting Oy ................ C1127 Närpiön matkailu ry ............... C 922 Ohjelmatehdas ......................... C 917 OK-Kustannus Oy ................... C1018 Onni kutsuu kylään -hanke Satakuntaliitto............................ C1003 Oriveden kaupunki Oriveden Suvi............................. C 20 Otavamedia Oy ........................ C 28 Paijan Maatilamajoitus .......... C1011 Paraisten Matkailuneuvonta Paraisten Kaupunki - Saaristo.... C 302 Partaharju-säätiö ..................... C 214 Petäjäveden Kunta .................. C 105 Petäjäveden vanha kirkko..... C 105 Pieksämäen Kaupunki Elinkeinokeskus......................... C 214 Pirkanmaan Keskusmyynti Oy.. F.LM. POIKILO-museot...................... C 406 Porin Seudun Matkailu Oy MAISA ........................................... C 901 Posion Matkailuyhdistys ry .C 714 Pyhäjärviseudun matkailu.... C 903 Pöyhölän Pappila ky ............... C 214 Rauman kaupunki.................... C 38 Ravintola Harmooni ja Taulun Kartano ......................... C 818 Restel Kylpylähotellit Oy Rantasipi Eden........................... C 616 Ruoveden kunta ....................... C 102 Samppalinnan Kesäteatteri........ C1024 Sastamalan Seudun Yrityspalvelu/ Matkailu........... C 314 Satakuntaliitto / Satakunta Tourist ..................... C1005 Saunalahti c/o Elisa Oyj......... C1010

SB Matkat Oy ............................. C 918 Seinäjoen Kaupunginteatteri Oy ................................... C 606 Serlachius-museot Gustaf ja Gösta ......................... C 16 Seurakuntaopisto .................... C 214 Sinisen tien Helmi .................. C 912 Sodankylän Kunta/Matkailu....... C 621 Soinilansalmen kyläyhdistys ry / Salmitalo.... C 217 Strandbo Group ....................... C1026 Suomalaisen kirjan museo Pukstaavi ...................... C 314 Suomen Hopealinja Oy ........ C 20 Suomen Maaseutumatkailuyrittäjät ry c/o MTK ry............ C 609 Suomen Sininen Tie ry ......... C1105 Särkijärven Majat Oy .............. C 812 Taipaleen luomu- ja matkailutila ................................. C 105 Taivassalon Kunta ................... C 308 Tampere - Teatteripääkaupunki............................... C 20 Tampere Guitar Festival c/o Tomi Tolvanen................... C 40 Tampereen Särkänniemi Oy .... C 20 Tampereen Teatteri ................ C 602 Tapahtumien Keski-Suomi... C1113 Team City Challenge ............. C 909 Team Koskikellujat .................. C 916 Teatteri Imatra .......................... C 914 Teittilän talli ................................ C 214 Tmi Jari Kaari ............................ C 220

Tredea Oy Visit Tampere...... C 20 Tres Hombres Adventure Oy..... C 804 Trouble & Bouble Tuotanto Oy................................ C 214 Turku Touring – Matkailuja kongressitoimisto ............... C 302 Tykköön seudun kyläyhdistys ry .......................... C1101 Tärppi Matkat Oy ..................... C 816 Ulvilan kaupunki ...................... C 902 UPM-Kymmene Oyj Verlan Tehdasmuseo.............. C 406 Uudenkaupungin Matkailutoimisto ...................... C 308 Uusi Iloinen Teatteri................ C 822 Vaihmalan Hovi ........................ C 620 Valkeakosken kaupunki ........ C 10 Vaparetket ................................... C 314 Varalan urheiluopisto ............ C1025 Vehkomäki Paula Design ..... C 802 Vesilahden kunta ..................... C 20 Villa Bergholmen...................... C1016 Villakamari - Käsityötalo Kirkkomäki................................... C 105 Virtain Kaupunki ...................... C 102 Visit Vaasa/Vaasan seudun Matkailu Oy ............... C 108 Visit Åland.................................... C 109 VisitSalo......................................... C 318 Ylöjärven Yrityspalvelu Oy / Vihreä Sydän Matkailuyrittäjät ry..... C 20 Ähtäri Zoo - Ähtäri Resort.... C 108

nen i a m l i n a l u k Peuk lapsiparkkui illa Supermess

Satukylä, ulkoja sisäleikkipuisto ympäri vuoden! Kurkkaa seikkailujen kesään ja runsaaseen päiväohjelmaan: www.peukkula.fi

Jyväskylän Seikkailupuisto Peukkula Kammintie 4, 40520 Jyväskylä p. 014 612 964


» Kirjailijahaastatteluja

Kirja

» Paneelikeskusteluja » Signeerauksia » Kirjauutuuksia » Antikvariaatteja » Sarjakuvia » Messutarjouksia

Kirja on tapahtuma kaikille kirjallisuuden ystäville

Kirjailijat pääosassa Kirja-tapahtumassa tavataan suosikkikirjailijoita sekä keskustellaan heidän kanssaan ajankohtaisista aiheista tuoden esille ihmisiä tarinoiden takana. Kirja- ja paneelikeskusteluissa pureudutaan kirjojen juoniin, taustoihin ja syntyyn. Osastoilla perehdytään kustantamoiden uutuuksiin.

Kirja-lavalla puhutaan ennen muuta romaaneista

Yhteistyössä:

Tiedon jano -lavalla keskitytään tietokirjallisuuteen, mutta esitellään myös romaaneja

Mato valtonen

Kalle Isokallio

Virpi Hämeenanttila

Jouni Hynynen

Enni Mustonen

Pertti Jarla

Salla Simukka

Sinikka Nopola

Tiina nopola

Johanna hulkko

SIMO RALLI

Pasi heikura

Tuija Välipakka

Kaija Juurikkala

Näytteilleasettajat – Kirja / D-halli

Fingerpori:

Tutkanpaljastin

Tilanne 24.3.2014. Muutokset mahdollisia.

Aamulehti.............................................................D 701 Alnilam .................................................................P 10 Antiikkilöytö Valli & Selin .............................P 20 Antikvariaatti Ensipainos Oy ......................D1013 Antikvariaatti Makedonia .............................D 713 Arktinen Banaani/ Valiosarjat Oy .............D 903 Armonkirjat ........................................................D1109 Exlibris Aboensis .............................................D1121 Humantool Oy ..................................................D1101

+ useita MUiTA

Kirjakeidas / Matrap Oy .................................D1119 Pieni Kirjakauppa .............................................D 913 Pöyrööt / Avot Design Oy ...........................D1105 Rosebud Books Oy .........................................D 803 Sinikivi ...................................................................P 11 Tmi Ideri ..............................................................D 800 Turun Tähtituotanto Oy ...............................D1120 Viiden Pennin Kirjakauppa Vantaan Antikvariaatti Oy.............................D 813

-kokoelmakirja ilmaiseksi 200 ensimmäiselle sunnuntaina 13.4.2014 Arktisen Banaanin osastolta D 903


Ohjelma – Kirja / D-halli

=keskustelutilaisuus

Muutokset mahdollisia. Tarkista mahdolliset muutokset ohjelma-aikatauluissa osoitteessa www.supermessut.fi/ohjelma

Perjantai 11.4. Kirja-lava 13.00 Terhi Rannela: Punaisten kyynelten talo Karisto, H: Taija Tuominen 14.30 Jukka-Pekka Palviainen: Perjantai on hyvä päivä lähteä Karisto, H: Taija Tuominen 15.00 Janne Salmi: Vanha rokkistara Karisto, H: Taija Tuominen 15.30 Pasi Heikura: Mistä puhumme kun puhumme jostain - Aristoteleen kantapään tutkimuksia Docendo, H: Juha Virkki 16.00 Arto Luukkanen: Suojelusenkeli Kustannusosakeyhtiö Paasilinna

Tiedon jano -lava 13.00 Markku Ojanen: Tunne vai järki – polkuja viisaisiin valintoihin (Minerva) 13.30 Erkki Wuolijoki: Silinteri ja silkkihuivi Karisto, H: Taija Tuominen

13.00 Aamulehden kirjallisuuskeskustelu: Matkailua pintaa syvemmältä. Keskustelutilaisuuden vetäjänä toimii Aamulehden uudistus­projektin päällikkö Matti Posio. 14.00 Virpi Hämeen-Anttila: Marionetit Otava, H: Helena Itkonen 14.30 Milja Kaunisto: Kalmantanssi Gummerus, H: Heta Hyttinen 15.00 JP Ahonen: Villimpi Pohjola – Lapsus Arktinen Banaani, H: Vesa Kataisto 15.30 Jouni Hynynen: Paskapuhetta Like Kustannus 16.00 Timo Sandberg: Kärpäsvaara Karisto, H: Taija Tuominen

Tiedon jano -lava 11.00 Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys WSOY 11.30 Anni Kytömäki: Kultarinta Gummerus, H: Matti Kuusela 12.00 Anna Kontula: Kirjeitä oikealle Into

14.00 Pertti Simula: Käsikirja ihmiselle Into

12.30 Juha Suoranta: Taisteleva tutkimus Into

14.30 Susanna Airola: Kaikella rakkaudella – Sanoja seksuaalisuudesta ja sukupuolesta Into

13.00 Tere Vadén, Jussi Ahokas & Lauri Holappa: Kapitalismin sanakirja TSL

15.00 Kai Sadinmaa & Tampereen piispa Matti Repo: 10 käskyä kirkolle Haastattelussa mukana Tampereen piispa Matti Repo. Into 15.30 Erkki Aurejärvi: Kovaa peliä Into, H: Pentti Peltoniemi 16.00 Kati Pehkonen & Olli-Pekka Ruuskanen: Wahlroos: epävirallinen elämäkerta ja Wahlroosin hyvä veli -verkostot Into 16.30 Jari Tamminen: Häiriköt. Kulttuurihäirinnän aakkoset Voima 17.00 Mika Järvinen: Uriah Heep – Easy Livin’. Ken Hensleyn vuodet 1970–1980 Johnny Kniga

Lauantai 12.4. Kirja-lava 11.00 Salla Simukka: Lumikki-trilogia Tammi 11.30 Jussi Ahokas ja Lauri Holappa: Rahatalous haltuun! Like Kustannus, H: europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen 12.00 Enni Mustonen: Paimentyttö Otava, H: Helena Itkonen 12.30 Miehet – Onko tunteita? Kirjasta keskustelevat näyttelyn toinen kuraattori, kuvataiteilija Tuomo Rosenlund sekä muusikko ja viestintätyöläinen Matti Huhta. Arktinen Banaani, H: Vesa Anttonen

13.30 Jouko Kajanoja & Kaarin Taipale: Euroopan mahdollisuus Into 14.15 Eurovaaliehdokaspaneeli Panelisteina mm. Oras Tynkkynen (vihr.) Kimmo Kiljunen (sd.) Sirpa Pietikäinen (kok.) Mikael Pentikäinen (kesk.). Vetäjinä Jouko Kajanoja & Kaarin Taipale 15.00 Vanhan kirjallisuuden päivien 30-vuotisjuhlakiertueen keskustelutilaisuus Kirjan ja kirjallisuuden puolesta keskustelemassa ovat kustantaja ja Suomen vanhan kirjallisuuden päivien puheenjohtaja Leena MajanderReenpää, Suomen kirjainstituutin puheenjohtaja Annamari Arrakoski, antikvariaatti Timo Surojegin sekä kansainväliseen suosioon Lumikkitrilogiallaan noussut Salla Simukka. 16.00 Kimmo Kiljunen: Maailman maat – Liput ja historia Into

12.30 Simo Ralli: Raapaasuja Like Kustannus, H. Nora Varjama 13.00 Kalle Isokallio: Uutta Matoa koukkuun Kalle Isokallio ja Mato Valtonen Kustannusosakeyhtiö Paasilinna 13.30 Pertti Jarla: Fingerpori 7 Arktinen Banaani, H: Vesa Kataisto 14.00 Johanna Hulkko ja kirjan kuvittaja Jari Paananen: Geoetsivät ja muinaishaudan salaisuus Karisto, H: Anne Karppinen 14.30 Keskustelutilaisuus Minun Toveni Keskustelutilaisuus Tove Janssonin juhlavuoden kunniaksi, jonka vetäjänä toimii kirjailija Tuija Välipakka. Muina keskustelijoina ovat taidehistorioitsija ja tietokirjailija Tuula Karjalainen, kirjailija ja toimittaja Eeva-Kaarina Aronen sekä kirjailija Jukka Laajarinne. 15.15 Kaija Juurikkala: Äitikirja Like Kustannus, H: Nora Varjama 15.45 Kuvakirjapaneeli Kuvakirjapaneelissa mukana kolme hauskaa ja herkkää tarinaa, kolme tarinankertojaa: Annika Eräpuro, Myrskykirja Riina Katajavuori, Herra Paasio Anneli Kanto, Paavo Virtanen ja pimeys Karisto, H: Anne Karppinen

Tiedon jano -lava 11.00 Kirsti Kuronen ja kuvittaja Jari Paananen: Vili Voipio kyhää ja kynäilee Karisto 11.30 Mika Wickström: Lapsia liukkaalla jäällä Aurinko Kustannus 12.00 Tiina Raevaara: Laukaisu Kustannusosakeyhtiö Paasilinna, H: kirjailija, toimittaja Karo Hämäläinen 13.00 Johannes Ojansuu: Katoavaisuuden aineisto Suomen Aforismiyhdistys 13.30 Maia Raitanen: Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja Valas, valas! Maailman viehättävin valaskirja Into 14.00 Markku Toivonen: Kunnan­ hymyilijä ja muita unelmavirkoja Savukeidas, H: sarjakuvataiteilija, taidemaalari ja kirjailija Pauli Heikkilä

Sunnuntai 13.4. Kirja-lava 11.00 Michael Katz Krefeld: Langenneet Like Kustannus, H: Nora Varjama 11.30 Sinikka ja Tiina Nopola: Eilasta ja Rampesta Heinähattuun ja Vilttitossuun WSOY, Tammi 12.00 Tuija Välipakka: Take Away Kustannusosakeyhtiö Paasilinna

Katso netistä kirjaesittelyt www.supermessut.fi/kirjat


» Maisteltavana satoja eri viinejä » Näytteilleasettajia mm. Suomesta, Saksasta, Italiasta, Espanjasta, Sloveniasta ja Etelä-Afrikasta » Viini-tastingeja » Viini & Tapas -baari

Viini

Viini on tapahtuma kaikille hyvän ruoan ja juoman ystäville

We sth Samo Simo

Essi Avellan

Pannee Jok

ine

Näin toimit viinialueella Maistelulasi ja -lipukkeet ostetaan lasipisteestä. Maistelulasin hinta on 8 €, josta saa 5 € pantin ehjänä lasipisteeseen palautettaessa.

Viini & Tapas -baari Herkullisia tapaksia ja Juustoshopin juustoja laadukkaiden viinien kanssa. Halutessa juustoja voi ostaa isomman kimpaleen kotiinkin.

Viinitastingit maksetaan lasipisteeseen. Mahdollista tehdä myös ennakkovarauksia sähköpostitse: havanna@sci.fi

» lauantai klo 12–20

Ikäraja K-18

K-18

Viinialueen ikäraja on 18 vuotta. Lapset voi jättää viinialueella vierailun ajaksi maksuttomaan ja valvottuun Lapsiparkkiin. Lisä­tietoa Lapsiparkista osoitteessa: www.supermessut.fi/lapsiparkki

Keittiöjätin Gourmet-keittiö Uutuuskeittiö, jossa viikonlopun aikana mm. kokkausnäytöksiä sekä kokkien ja näytteilleasettajien haastatteluja. Näytöskeittiö myydään messuilla tarjousten perusteella.

Livemusiikkia Perjantai- ja lauantai-iltana kävijöitä viihdyttää Susanna Borgenström -trio tyylikkäällä jazz-musiikillaan.

nd

en Timo Jokin

Viinitasting-tilaisuudet ovat maksullisia, asiantuntijan johdolla tehtäviä viininmaisteluita, joissa tutustutaan viineihin erilaisten teemojen kautta. Maisteltavien viinien lukumäärä sekä osallistumismaksu vaihtelee tilaisuuden mukaan.

Aukioloajat

» perjantai klo 12–20

Marlene va

Viinitastingit

Maistelulipun hinta on 2 €/kpl. Huomioittehan, että yksi maistelu­ annos voi maksaa useamman lipukkeen.

Viinialue on muita tapahtumia pidempään auki perjantaina ja lauantaina.

er

nic

Arto Rastas

n

Tapaat kotimaiset ja ulkomaiset viiniharrastajat, -asian­tuntijat ja -tuottajat. Eikä viinejä tarvitse nauttia pelkältään, vaan tarjolla on myös runsaasti herkkuja ja ruokapuolta viinien mauan esille tuomiseksi. Jokaisena messupäivänä messuvieraiden on mahdollista osallistua erilaisiin ammattilaisten vetämiin tastingtilaisuuksiin. Yleisön pyynnöstä Viinimessuilla on nyt myös pidennetyt aukioloajat!

uizen

Makunautintoja

Sunnuntaibrunssi Sunnuntaina Viini & Tapas -baarissa tarjoillaan maittava brunssi klo 10–14. Hinta 18 € / hlö. Brunssi sisältää: » chiligraavattua lohta » savukalapasteijaa » härkäpastramia » katkarapu-melonimansikkasalaattia » kirkasta yrtti-perunasalaattia » marinoituja oliiveja » marinoituja sieniä » Brie –juustoa, rypäleitä ja sokerimelonia » liköörimarinoituja hedelmiä » croissantteja, tuoresämpylävalikoima » lammaspyöryköitä » kananpojan sisäfileitä tomaatti-basilika­ kastikkeessa » kasvisstruudelia » porkkana­röstejä » suklaamoussemansikka­ tartaletteja


Ohjelma – Viini / D-halli Muutokset mahdollisia. Tarkista mahdolliset muutokset ohjelma-aikatauluissa osoitteessa www.supermessut.fi/ohjelma

Perjantai 11.4.

Sunnuntai 13.4.

Keittiöjätin Gourmet-keittiö

13.00 Kirjailija vai kokki? Koti Etelä-Afrikassa vai Ranskassa Marlene van der Westhuize

13.00 Juustojen valinta viinien kaveriksi juustomestari Peter Dörig

13.10 Bio–handmade wines enologi Frank John

14.00 Viinintekijänä Libanonissa enologi Elie Maamari

13.20 Valpolicella alueen viinituotanto Fabio Piccoli

11.00 Kurkistus molekyylikokkauksen ihmeelliseen maailmaan ravintoloitsija / keittiömestari Arto Rastas

14.30 Poppamiehen grillliherkut Poppamies Marko Suksi 16.10 Slovenia viinintuottajamaana Haastateltavana Samu Simonic 16.20 Sensory analysis - what is that? Important? How to train my skills? asiantuntija Fabio Piccoli 17.00 Yhden ruokalajin ateria thaimaalaisittain Pannee Jokinen 17.50 Viinikilpailut ja niiden merkitys Timo Jokinen

Viinitasting-tilaisuudet 13.30 Viinien peruskurssi Luennoitsija Timo Jokinen Hinta: 10 € / hlö 14.00 Slovenia as a new old wine country with typical wines and grape varieties Luennoitsija Samo Simonic Hinta: 10 € / hlö 16.00 Bio, Handmande Wines! Rieslingin mestari Frank John Hinta: 20 € / hlö 17.00 Chablis – elegantti viinimaailman klassikko Tastingin vetäjänä Alban Bernardi, Laroche wine ambassador. Hinta: 20 € / hlö 18.00 Onko Barolo viinien Kuningas? tuottaja Livia Fontana Castiglione Fallettosta yhdessä Stefano Rigatellin kanssa Hinta: 25 € / hlö 18.00 Bordeaux, hyvin rakennettu brändi vai hintansa väärtti? asiantuntija Tom Molin Hinta: 35 € / hlö

14.00 Yhden ruokalajin ateria thaimaalaisittain Pannee Jokinen 15.00 Argentiinalaista herkutellen keittiömestari Silvia Castano Jokinen

11.30 Suklaan lähituottaja Dammenberg esittäytyy suklaamestari Marko Iso-Kungas 12.00 Viinintekijänä Libanonissa enologi Elie Maamari

16.00 Cape Food & Chardonnay keittiömestari Marlene van der Westhuizen

12.30 Kurkistus molekyylikokkauksen ihmeelliseen maailmaan ravintoloitsija / keittiömestari Arto Rastas

17.00 Viinikilpailut ja niiden merkitys Timo Jokinen

13.00 Viini- ja ruokamatkailu Timo Jokinen

17.30 Suklaan lähituottaja Dammenberg esittäytyy suklaamestari Marko Iso-Kungas

13.15 Etelä-Afrikan viinit eurooppalaisin silmin viinikilpailuiden tuomaristoissa vaikuttava Riccardo Margheri

Viinitasting-tilaisuudet

14.00 Suussa sulavaa jälkiruokaa keittiömestari Silvia Castano Jokinen

12.00 Viinien peruskurssi Luennoitsija Timo Jokinen Hinta: 10 € / hlö

14.30 Trendikkäästi tyylillä ravintoloitsija / keittiömestari Arto Rastas

13.00 Argentiinan viinit maailman huipulta! H.E. Daniel Pierini, Argentiinan suurlähettiläs ja Timo Jokinen Hinta: 10 € / hlö

15.00 Gastro Pub Meets Burgundy keittiömestari Marlene van der Westhuizen

14.00 Chianti Classico Gran Selezione tipology Asiantuntija Riccardo Margheri Hinta: 30 € / hlö

11.30 Soave viini – tulevaisuuden menestyjä? Riccardo Margheri Hinta: 20 € / hlö

15.00 Libanon – Chateau Ksara! enologi Elie Maamari Hinta: 10 € / hlö

13.00 Barbaresco – kolmen eri palstan viinit ja 2 eri vuosikertaa Luciano Taliano Hinta: 20 € / hlö

15.30 Chalis – elegantti viinimaailman klassikko Alban Bernardi, Laroche wine ambassador Hinta: 20 € / hlö 16.00 Valpolicellasta Amaroneen Fabio Piccoli Hinta: 30 € / hlö

Lauantai 12.4.

Keittiöjätin Gourmet-keittiö

Keittiöjätin Gourmet-keittiö

17.00 Chateauneuf-du-Pape Markus Kihlström Hinta: 20 € / hlö

12.30 Juustojen valinta viinien kaveriksi juustomestari Peter Dörig kertoo juustojen makumaailmasta.

17.00 Trendikäs Itävalta esittäytyy Tom Molin Hinta: 20 € / hlö

Viinitasting-tilaisuudet

13.30 Samppanja Essi Avellan MW Hinta: 65 € / hlö 14.30 Gaja Piemontesta Toskanaan Riccardo Margheri ja Timo Jokinen Hinta: 60 € / hlö

Viini & tapas -baari 10.00–14.00 Brunssi Hinta: 18 € / hlö

Amka Oy Ab / Skywine.......... D 309 Arto Rastas................................... D 315 Asplund Niklas Tmi ................. D 112 Az Agr Campo alla Sughera....... D 405 Azienda vitivinicola F.lli Ioppa... D 405 Beverage Partners Finland Oy... D 408 Bodegas Puerta Del Viento........ D 405 Bodegas Virgen de la Asunción .......................... D 409 Cellers del Baronia Montsant.... D 405 Chateau Ksara ........................... D 508

Das Hirschhorner Weinkontor...D 510 De Grendel Wines (Pty) Ltd........ D 502 Dveri-Pax Winery .................... D 404 Ekowine.net................................ D 402 Fattoria di Montechiari........... D 405 Gavrielides Foods..................... D 213 HAMK, Lepaan Viinitila........... D 513 Hehkuttamo Oy Runsaudensarvi......................... D 130 Herkkujuustola Oy Salontalo Adventures.............. D 416

Katharina Hill ............................. D 116 Kespro Oy ................................... D 307 La Porta di Vertine.................... D 405 Lindbohm & Partners Oy ..... D 303 Norex Spirits................................ D 506 Oy Arvid Nordquist Finland Ab ................................... D 313 Red Bev Oy ................................. D 304 Sate Herkkutuote ..................... D 138 Stella Wines Oy ........................ D 209 Teiskon Viini .............................. D 612

TJ-Contrade .............................. D 103 Transaktor Europa ja Vinopoli OÜ............................ D 308 Treasury Wine Estates Finland Oy.................................... D 202 Val du Charron........................... D 405 Viinikarhu .................................... D 305 Viinimestarit.com..................... D 302 Viinitimo....................................... D 405 Öljypuu Oy ................................. D 113

Tilanne 24.3.2014. Muutokset mahdollisia.

Näytteilleasettajat – Viini / D-halli


Tampere Bike Show

» Valtavasti moottori­ pyöriä ja -tarvikkeita » Teema-alueet Kulture Arena, Power Hell ja Biker’s Heaven » Pin-up-show » Livemusiikkia » Lapsille Eetu-pelle

Tampere Bike Show on tapahtuma moottoripyöristä kiinnostuneille

en D u o B u d Sp

Mo

ti

e aD Sandr

ar us teit a

r tia Tatuoin

yv ottoripyöräil

riä

i zS

Vi lle

ste ja

lan

Juontaja Iri

ce rs

Tampere Bike Show on moottoripyörien ja moottoripyöräilyn erikoistapahtuma, joka kokoaa yhteen alan harrastajat ja moottoripyöräilystä kiinnostuneet. Ohjelma-alueen lava on koko tapahtuman ajan täynnä asiantuntijahaastatteluja, maalausesityksiä sekä musiikkia.

der

Kromin kiiltoa ja moottorien murinaa

Moottori

ö py

Kulture Arena

Power Hell

Biker’s Heaven

Moottoripyöräilyn ympärille ja sen liepeille on rakentunut oma vahva ja rikas kulttuurinsa ja Kulture Arena on omistettu sille.

Power Hell -alue tuo messuille järjettömän määrän räjähtävää voimaa, taitoa sekä moottoreiden jyrinää.

Biker’s Heaven on nimensä mukaisesti moottoripyöräilijän taivas.

Alueelta löytyy kolme Hot Rod -autoa sekä samaan genreen kuuluvat moottoripyörät ja Bicycle-fillarit. Voit myös seurata, kun alansa huippuartistit esittelevät ja luovat taidettaan. Paikalle on lupautunut pinstripe- ja kynäruiskumestarit: TiNi, Jude sekä Kele Designista Pasi Paananen.

Alueelta löytyy GateManian turbomoottoripyörät sekä Dynopenkki. Täältä löydät myös STTF kiihdytysmoottoripyörät Euroopan huipulta, sekä Pro Harleyn kiihdytysluokan moottoripyörät.

Täältä löydät myös Unique Art -tatuointiliikkeen pisteen ja Bike Shown oman Pin Up-osaston. Pin-Up-tyttöinä aluetta kaunistavat Sandra DeVille ja Fifi Vanille, ja sinulla on mahdollisuus ikuistaa itsesi Pin-Up-tyttöjen sekä moottoripyörien kanssa.

Super Twin Top Fuel Bike luokkaa edustaa Skull Racing Team ja Välimäki Racing. Menossa mukana myös hurjapäiset ja taidokkaat Stunt Freaks Teamin jäsenet sekä Kallio Racing Team. Tule Power Hell -aluelle tapaamaan alansa asiantuntijoita ja ihailemaan moottoripyörämaailman nopeinta ja loistokkainta joukkoa.

Esillä on merkistä ja mallista riippumatta loppuun asti viimeisteltyjä kaunottaria, joten kädentaitoja ja kiiltoa ei alueelta puutu. Mukana on myös special moottoripyörät, jotka kannattaa tulla tsekkaamaan. Tule hämmästelemään moottoripyörien rakentelua Euroopan huipulta, kun palkintopöydät putsanneet legendat ovat paikalla omalla osastolla.


Ohjelma – Tampere Bike Show / E-halli Muutokset mahdollisia. Tarkista mahdolliset muutokset ohjelma-aikatauluissa osoitteessa www.supermessut.fi/ohjelma

Perjantai 11.4.

Lauantai 12.4.

Sunnuntai 13.4.

Ohjelmalava

Ohjelmalava

Ohjelmalava

12.00 Duo Bud Spencers Rock-musiikin tunnetut ja vähemmän tunnetut helmet saavat Budeilta kyytiä rouhean laulannan, kitaroiden ja mandoliinin säestämänä.

12.00 Duo Bud Spencers

11.30 Duo Bud Spencers

11.30 Haastateltavana Stunt Freaks Team

12.00 Haastateltavana Stunt Freaks Team

12.30 Pin-Up show Angles & Devils Shoes and Clothing

12.30 Pin-Up show Angles & Devils Shoes and Clothing

13.00 Haastateltavana Unique Art tatuoija Säde Sonck

13.00 Haastattelussa Unique Art tatuoija

13.30 Haastateltavana Stunt Freaks Team

13.30 Vaateshow Angles & Devils Shoes and Clothing

13.30 Vaateshow Angles & Devils Shoes and Clothing

14.00 Duo Bud Spencers

14.00 Duo Bud Spencers

14.00 Duo Bud Spencers

14.30 Haastateltavana Skull Racing Team

14.30 Pinstriping-maalausnäytös ja haastattelu Haastateltavana Jude

14.30 Haastateltavana Mato Valtonen ja Kalle Isokallio

15.00 Haastateltavana Skull Racing Team

15.00 Haastateltavana Skull Racing Team

12.30 Pin-Up show Angles & Devils Shoes and Clothing

15.00 Pinstriping-maalausnäytös ja haastattelu Haastateltavana Pasi Paananen, Kele Design

15.00 Pinstriping-maalausnäytös

15.30 Pinstriping-maalausnäytös ja haastattelu Haastateltavana TiNi

Osastoilla tapahtuva ohjelma Angels & Devils Shoes and Clothing, E 722 Pin-up- sekä Alternative-vaatteissa viihtyvät promotytöt ovat ständillämme, jossa on myös mahdollisuus kuvauttaa itsensä tyttöjen ja moottoripyörien kanssa. Osastolla myös Pin-up- sekä Alternative-vaateshow. Televisiosarjasta Super Marjo ja Tytöt tutuksi tullut, team leaderina toiminut Piia Rautio on myös Angelic Showgirl -yrityksensä tyttöjen kanssa osastollamme koko viikonlopun! Mukana myös promotyttö Jasmin De La Roca, tule tsekkaamaan! Lisäksi osastolta löydät hyviä tarjouksia aidoista käsintehdyistä bootseista ja vaatteista. Tämä on se viikonloppu, kun kannattaa tulla vaateostoksille, tarjouksia tiedossa koko messujen ajan!

Maanrakennus

Olavi Liuha

Näytteilleasettajat – Tampere Bike Show / E-halli Tilanne 24.3.2014. Muutokset mahdollisia.

Angels & Devils .......................................................................................E 722 Bike Show Shop Ohj.tsto Tarmo Perätalo...................................E1031 Biketeam Tampere ................................................................................E 612 Dirty-12 Oy ...............................................................................................E 901 Euroleka Suomi Oy................................................................................E 102 FHRA Tampereen seutu ry ................................................................E 909 If Vahinkovakuutusyhtiö Oy .............................................................E1001 Kiva Koru Oy ............................................................................................E1029 Kopteri-Lehti ............................................................................................E1005 Leather Heaven Somero.....................................................................E 911 Motokeidas Oy .......................................................................................E 302 Motologistica – Moottoripyöräkuljetukset Eurooppaan.................E 622 Motor Power Finland Oy ...................................................................E 712 MR.Moore Motorcycles Oy ...............................................................E 312 Mönkijä TrailPark Oy ............................................................................E 512 Pirilä Racing...............................................................................................E 115 PL-Paino Oy Liekkivaatteet................................................................E 121 R.M. Heino Oy .........................................................................................E 322 TMI JM Hagelberg ................................................................................E 101 Vehoniemen Automuseo...................................................................E 100 V-Twin City Oy .......................................................................................E 312 Yamaha Center Oy Tampere............................................................E 201


Ympäri vuoden Ahvenanmaalle, Ruotsiin ja Saksaan

e Finnlines vi nyt myös alle! Ahvenanma

Lisätietoja: finnlines.com tai 010 343 4500 (8,35 snt/puh. + 6,00 snt/min lankaverkosta tai 17,17 snt/min matkapuhelinverkosta)

Tampere

EteläPirkanmaa

Ylä-Pirkanmaa

107,8

96,7

106,1

Ikaalinen ja Hämeenkyrö

Kankaanpään seutu

Parkanon seutu

Hämeenlinna

96,3

106,7

91,7

88,8

Made in Finland

Suomalaiset viettävät vapaa-aikaansa aktiivisesti. Monikäyttöisellä Avantilla työskentely on rentouttavaa ja omiaan purkamaan arjen stressiä. Avantin avulla teet pihatyöt tehokkaasti ja turvallisesti niin kotona kuin mökilläkin. Yli 100 työlaitteen avulla hoidat piha- ja remonttityöt vaivattomasti. Tutustu kotimaiseen Avantiin ja liity tyytyväisten Avant-käyttäjien joukkoon.

Suomalaiseen vapaa-aikaan

Avant 400-sarja

Nostokyky jopa 550 kg. Nostokorkeus teleskooppipuomilla peräti 2750 mm. Ajonopeus max 12 km/h. 400-sarja alkaen 17.608 € sis alv.

Osasto n:o

www.avant.fi

A1100

Supermessuviikonloppu 2014 Messuopasliite  

11.-13.4.2014 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävät Supermessut kokoavat neljä suosittua sekä yhden upouuden tapahtuman sama...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you