{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Jäsentiedote 2017

Lue lisää jhl82 0.fi

Pirkanmaan erityisalojen yhdistys JHL ry 820

Sorin Sirkuksen Joulushow

Komediateatteri 9.8. Suomi - Islanti 2.9.

Pyynikki 21.6.

Peacock 27.5.

Tallinna 9.-10.9.


Varapuheenjohtajan aatoksia

järjestäytyminen on työntekijän turva Perinteisesti suomalaisten järjestäytymisaste on ollut verrattain korkea. Tänä päivänäkin yhä noin 75% työntekijöistä kuuluu ammattiliittoon. Ennen ei ollut tavatonta, että 100% kuului liittoon. Tällöin saatettiin yhteisrintamassa jopa kieltäytyä työskentelemästä järjestäytymättömien työntekijöiden kanssa, heidät savustettiin tai ”istuttiin ulos”. Ei siedetty vapaamatkustajia, joille liittoon kuuluvat jäsenmaksuillaan mahdollistivat työehtosopimusneuvottelut, palkankorotukset, työsuhdeturvan ja työelämän laadun edistämisen. Suomessa vallitsee ammatillinen järjestäytymisoikeus ja -vapaus, eikä menneeseen ole paluuta. Silti meidän kaikkien työn orjien on syytä havahtua huomaamaan muuttunut ja jatkuvasti muuttuva työmarkkina- ja yhteiskunnallinen tilanne. Business-ajattelu ja taloudellinen voitontavoittelu valtaavat alaa sosiaali- ja terveyspalveluja myöten, ja työnantajataho pyrkii aktiivisesti lisäämään paikallista sopimista – romuttamaan jopa koko sopimusjärjestelmän. Kun hyökyaaltoon lisää vielä viime aikojen räikeät palkanalennusvaateet sekä tulevan sote- ja maakuntamullistuksen – työntekijäparka on isojen tyrskyjen armoilla. Tässä historiallisessa murrosvaiheessa olisi nähtävä järjestäytyneen joukkovoiman merkitys työntekijän etuja ja työpaikkoja puolustettaessa. Paikallista sopimista lisättäessä ja työntantajan työkaluarsenaalia vahvistettaessa myös luottamusmiehen neuvotteluasemaa kohennettiin uusissa työehtosopimuksissa. Työpaikoilla on kuitenkin ymmärrettävä, että luottamusmies edustaa vain jäsenistöä, oli kyse sitten esim. paikallisesta sopimisesta tai YT-neuvotteluista – yleisestä työsuhdeneuvonnasta ja edunvalvonnasta puhumattakaan.

Päivitä sähköpostiosoitteesi Jos haluat tietoa yhdistyksemme tapahtumista sähköpostiisi, niin päivitä tietosi (tietosi ovat kunnossa, jos sait sähköpostin yhdistyksen kevätkokouksesta).

Ajankohtaista

TOIMI NÄIN • Kirjaudu liiton sivuille: www.jhl.fi • Klikkaa sivun ylänurkasta: KIRJAUDU JHL:N JÄSENPALVELUIHIN ja sieltä: JÄSENPALVELU 24H • Ensimmäisellä kerralla: Käyttäjätunnus = jäsennumero, Salasana = henkilötunnus

JHL:n Edustajistovaalit

Järjestäytymättömät jäävät yksin. Paikallisen edunvalvonnan kannalta on tärkeää kuulua paitsi oikeaan liittoon myös oikeaan yhdistykseen. Esimerkiksi Tampereen Kaupunkilähetyksessä edunvalvonta on yli palvelusektorien järjestäytynyt JHL 820 yhdistyksen alle. Keskustelkaa järjestäytymisestä ja edunvalvonnasta työpaikoilla! Kertokaa järjestäytymättömille työntekijöille, että heidän etuaan ei työpaikalla valvo kukaan. Kertokaa myös, että liittoon liittyminen, liiton tai yhdistyksen vaihto on helppoa. Jos työpaikalla ei ole luottamusmiestä, se on syytä valita. Useimmilla työpaikoilla uusi luottamusmieskausi alkaa ensi vuoden alusta, ja valinnat ovat loppuvuonna. Kaikessa luottamusmiesten valintaan, liittoon tai yhdistykseen liittymiseen kuuluvissa asioissa voitte aina kysyä apua ja neuvoa meiltä – omasta ammattiyhdistyksestä JHL 820.

Matti Härkönen Varapuheenjohtaja Pirkanmaan erityisalojen yhdistys JHL ry 820

JHL:n Pirkanmaan aluetoimisto kouluttaa Tampereella • • •

to 31.8. Opintoilta uusille JHL-päättäjille to 5.10. Maakuntauudistus Pirkanmaalla to 12.10. Luottamusmiesten ajankohtaispäivä, kaikki sopimusalat

Lisää koulutuksia aluetoimiston nettisivuilla.

JHL kouluttaa JHL tarjoaa jäsenilleen monipuolista koulutusta, seuraa tarjontaa Motiivi-lehdestä tai JHL koulutuskalenterista, jonka saat luottamusmieheltäsi tai JHL:n nettisivuilta.

Yhdistyksemme ehdokkaat saivat ääniä yhteensä 261 kpl. Ehdokkaidemme äänimäärät eivät riittäneet edustajistopaikkaan.

Yhdistyksemme kannustaa ”porkkanarahalla”

Yhdistyksemme äänestäneiden jäsenten kesken arvottiin 5 x 100 € lahjakorttia. Lahjakortin voittaneille on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Yhdistyksemme kannustaa jäseniään osallistumaan JHL:n koulutuksiin maksamalla osallistujille ns. porkkanarahaa koulutuspäiviltä 20 €/kokopäivä ja 10 €/osapäivä, pitkien koulutusten korvaukset päätetään tapauskohtaisesti (majoituksen, matkat, ruoan maksaa JHL).

Kiitokset edustajistovaaleissa äänestäneille! Vain annettu ääni ratkaisee!

Porkkanarahan hakuohje: www.jhl820.fi / yhdistys / jäsenedut


Huippuedut

yhd

isty

vain yhdistyksemme jäsenille!

jhl8

Kevätretki Helsinkiin la 27.5.2017

y

kse

20

Alustava ohjelma

Virkistystä yhdistyksen jäsenille

Liit

en

klo 9.30 Lähtö Tampereelta Vanhan Kirkon edestä Marimekko, Kaupungin talvipuutarha, Lounas kahvila Piritta. klo 18.00 UIT:n Sata lasissa -musiikki-ilottelu, Linnanmäki, teatteri Peacock Lisätiedot marja.pehkonen@varala.fi Jäsenhinta 20 €, kaveri 50 €.

Niskavuoren nuori emäntä ke 21.6.2017 klo 18 Kolmiodraaman keskeisissä rooleissa nähdään upeat näyttelijät Maria Pere (Loviisa), Mikko Nousiainen (Juhani) ja Elina Keinonen (Malviina). Sitovat varaukset 2.6. mennessä: jhl820.fi / PALAUTE Yhdistyksemme jäsenille 1-2 lippua 15 €/kpl. Lisäliput 31 €/kpl.

Kaasua komisario Palmu! ke 9.8.2017 klo 19

Mika Waltarin mestarilliseen salapoliisiromaaniin perustuva dekkarikomedia nähdään ensimmäisen kerran kesäteatterin lavalla. Rooleissa mm. Esko Roine, Aimo Räsänen, Lari Halme, Severi Saarinen, Natalil Lintala, Ari-Kyösti Seppo, Miro Honkanen, Aku Sajakorpi ja Sanni Lehto. Sitovat varaukset 2.6. mennessä: jhl820.fi / PALAUTE Yhdistyksemme jäsenille 1-2 lippua 15 €/kpl. Lisäliput 31 €/kpl.

JALKAPALLON MM-KARSINTAOTTELU: SUOMI-ISLANTI la 2.9.2017 Ratinan Stadionille on varattu 20 lippua. Jäsenhinta 10 €, kaveri 45 €. Jos kiinnostuit, niin seuraa yhdistyksemme nettisivuja: www.jhl.820 / TAPAHTUMAT

Syysretki Tallinnaan 9.-10.9.2017

Alustava ohjelma Lauantai 9.9.2017 klo 6.20 Ylöjärven Liikekeskukselta, Matkatieltä klo 6.40 LÄHTÖ Tampereen keskustorilta, vanhan kirkon edestä klo 7.30 Tauko Tiiriössä (20-30 min) klo 10.30 Länsisatama Helsinki-Tallinna, Tallink Siljan MS Megastar, kansipaikat klo 12.30 Tallinna, Reisisadama D-terminaali klo 13.00 Sakun oluttehdas -retki Lähtö Tallinnan D-terminaalin edestä bussien parkkipaikalta. Olut-tasting ja ruokailu panimon bubissa (sis. matkan hintaan). klo 16.30 Majoitus 2-hengen huoneissa Nordic Hotel Forum, Viru väljak 3 Sunnuntai 10.9.2017 klo 7-11 Buffet-aamiainen hotellissa klo 12 Huoneiden luovutus (matkatavarat voi jättää säilytykseen tai bussiin) klo 15.30 Kaikkien on oltava D-terminaalissa klo 16.30 LÄHTÖ Tallinna, Reisisadama D-terminaali, Tallink Silja MS Star, kansipaikat klo 18.30 Helsinki, Länsisatama – Heti bussiin ja kotia kohti! klo n. 21.30 PALUU Tampereelle, josta matka jatkuu Ylöjärvelle Jokaisesta lähtijästä tarvitaan seuraavat tiedot: Nimi, syntymäaika, JHL820 yhdistyksen jäsenyys, puhelin ja s-posti. Ilmoita kenet haluaa huonekaveriksi sekä mahdolliset ruoka-ainerajoitteet. Yhdistyksemme jäsenhinta 50 €, kaveri 150 €. (sis. majoituksen, Sakun reissun). Sitovat varaukset 30.6. mennessä: jhl820.fi – PALAUTE-sivun kautta

Perinteinen Sorin Sirkuksen Joulushow Edulliset liput yhdistyksemme kautta marras-, joulukuussa 2017 Taitoa, taikuutta, temmellystä ja temppuja. Jos kiinnostuit, niin seuraa yhdistyksemme nettisivuja: www.jhl.820 / TAPAHTUMAT

Lisätietoja näistä ja tulevista tapahtumista: www.jhl820.fi Näiden tapahtumien järjestelyt hoitaa Pirkanmaan erityisalojen yhdistys JHL ry 820:n hallitus talkootyönä, tuottaakseen iloa jäsenistöllemme.

www.jhl820.fi Pirkanmaan erityisalojen yhdistys JHL ry 820


Tiedoksi jäsenille Luottamusmiesasiat kuntoon vuosille 2017–2018

JHL:n etuja jäsenistölleen •

Vahva edunvalvontaverkosto, turvaa työttömyyteen

Jokaiselle työpaikalle on syytä valita luottamusmies tai pienelle työpaikalle voidaan valita JHL:n yhdyshenkilö (saa liiton luottamusmiespostin). Luottamusmiehen pääasiallinen tehtävä on toimia asianosaiseen työehtosopimukseen sidottujen järjestäytyneiden toimihenkilöiden edustajana työehtosopimuksen soveltamista koskevissa asioissa. Lisäksi hän toimii yhteyshenkilönä työpaikan työntekijöiden ja yhdistyksen sekä JHL:n välillä.

Liiton tuki työelämään liittyvissä asioissa

Neuvontaa työsuhteeseen ja palkkaan liittyvissä asioissa

Luottamusmiehen palvelut

JHL:n aluetoimistojen palvelut ja tuki

Oikeus- ja lakimiespalvelut

Luottamusmiehen ja varaluottamusmiehen (tai yhdyshenkilö) sekä työsuojeluvaltuutetun yhteystiedot tulee lähettää kirjallisesti os. Marja Pehkonen, Varalan Urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240 TAMPERE

Liiton monipuolinen koulutustoiminta, yhdistys tukee osallistujia ns. porkkanarahalla

Vakuutusturvaa vapaa-ajalle ja työhön

Oman yhdistyksen järjestämä virkistystoiminta

JHL Pirkanmaan aluetoimisto

Lomatukea ja majoitusetuja (JHL:n lomapaikat)

Alennusta polttoaineista Teboililta, Westerbackin ja Kultajousen tuotteista, ym.

Motiivilehti, liiton kalenteri, JHL:n verkkokauppa

Monia muita merkittäviä jäsenetuja

Aluetoimisto neuvoo, auttaa, opastaa ja kouluttaa paikallisia toimijoita ja yhdistyksiä järjestö- ja sopimusasioissa sekä työttömyysturvaan ja muihin palvelussuhteeseen liittyvissä kysymyksissä. JHL Pirkanmaan aluetoimisto Rautatienkatu 10, 33100 Tampere, puh. 010 7703 620

Pirkanmaan erityisalojen yhdistys JHL ry 820 Yhdistyksen kautta Sinulla on mahdollista olla vaikuttamassa työelämän asioihin Yhdistyksemme on toiminut Pirkanmaalla yli 30 vuotta. Yhdistyksemme tavoitteena on luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja jäsenten koulutukseen motivointi ja tukeminen. Edunvalvontapuolella olemme tehneet aloitteita JHL:n edustajistolle ja paneutuneet talokohtaisiin ajankohtaisiin ongelmiin. Edunvalvontaan liittyvien tehtävien lisäksi virkistys- ja vapaa-ajan toiminta on monipuolista ja jäsenistön toiveiden ehdoilla tapahtuvaa. Tule rohkeasti mukaan ja ota yhteyttä!

Yhdistyksen toimijoita ja yhteystiedot Puheenjohtaja Aino Berg puh. 040 7706 697, aino.berg@live.fi Tampereen Kaupunkilähetys Peurankalliokeskus Varapuheenjohtaja Matti Härkönen puh. 040 664 7760, matti.harkonen@tamperecitymission.fi Tampereen Kaupunkilähetys Rongankotikeskus Sihteeri Marja Pehkonen, sihteeri puh. 040 7468 140 marja.pehkonen@varala.fi Varalan Urheiluopisto

Taloudenhoitaja Marja Halme marja.halme@saunalahti.fi Jäsenasiainhoitaja Sirkka-Liisa Lindegren puh. 040 5725 011 siru.820@gmail.com Tampereen Kaupunkilähetys Peurankalliokeskus Nuorisovastaava Sami Jumpponen puh. 040 8320 970 sami.jumpponen@gmail.com Tammenlehväkeskus Oy Opinto- ja tiedotussihteeri Raija Rantaeskola puh. 050 4099 040 raija.rantaeskola@takk.fi Tampereen Aikuiskoulutuskeskus

Hallituksen jäsenet •

Tuomas Eriksson Tampereen konservatorio

Sirpa Huhtala Tampereen Kaupunkilähetys Petäjäkotikeskus

Tuula Joronen Pirkanmaan Jätehuolto

Vesa Mäkinen Tampereen työvalmennussäätiö Syke

Päivi Niromaa KEHA-keskus

Harri Rinkineva Puolustushallinnon rakennuslaitos

Minna Saikkonen Varalan urheiluopisto

Lisätiedot www.jhl820.fi

Profile for TAKK

Jhl tiedote 2017  

Jhl tiedote 2017