Page 1


Projekt UHURN Zvono „Čitam sebi, čitam tebi” jedan je od mnoštva projekata koji potiču kulturu svakodnevnog čitanja kod djece. Kako bi postigli još veću motivaciju učenika za čitanjem u Područnoj školi Plavšinac romski pomagač i učiteljica uredili su čitaonicu i igraonicu za učenike i sve one koji žele s nama čitati ili nama čitati, ali i poigrati društvene i edukativne igre. Svečano otvorenje zbilo se u Mjesecu knjige 10. studenog 2017.


Zahvaljujući našim malim i velikim prijateljima iz cijele Hrvatske našlo se tu puzzli, mnoštvo društvenih igara (od jezičnih do matematičkih), lutaka, plišanaca … … bajke, slikovnice, bojanke, dječji časopisi dostupni su svakodnevno zadovoljiti žeđ za lijepom riječi ☺


Ugođaj dnevne sobe odglumila je stara školska klupa kojoj smo podrezali noge, a od debelog stiropora (ostatak građ. materijala) i po dvije stare majice nastali su taburei. Stari stol iz tajništva savršen je za igru škole, a računalo i laptop za učenje prvih informatičkih koraka ☺


Već 3 godine misle na nas naši Ana i Siniša, knjižničari u bibliobusu Gradske knjižnice i čitaonice „Fran Galović” iz Koprivnice. Teta Ana nam čita, a striček Siniša smišlja načine kako da nas nasmije; priča tako neobične zgode od kojih rastu oči i uši ☺ Pripremili smo im iznenađenje – MI ćemo čitati, a ONI će slušati! K tome, da pokažemo teti Ani koliko nam je važna, koliko ju volimo zamolili smo ju da prereže vrpcu na ulazu u Čitaonicu i igraonicu i tako je službeno proglasi otvorenom (jer mi smo se njome služili od početka Mjeseca knjige).


Naše goste: učiteljice Biserku i Valentinu i naše knjižničare počastili smo pečenim kestenima i voćnim sokom. 2 školska sata učinila su nam se prekratka!


Čitam sebi, čitam tebi u PŠ Plavšinac  
Čitam sebi, čitam tebi u PŠ Plavšinac  
Advertisement