Page 1

MEDLEMSBLAD NR. 7 FORÅR 2012

t? e g a t d u e k k g i e j v e l b r o n e b b Hvorf lu k i g n e r d nye

Den

g n e s n e r a h e k k i Til dem der ! e d i s f Of ulve

eg d e n o b På de


Hvorfor blev jeg

ikke udtaget?!

Af Tobias Ams-Thomsen

Hvem bliver udtaget til hvilket hold og hvorfor? En del af en fodboldklubs største udfordringer er holdudtagelserne. Kom med bag kulissen, og bliv klogere på hvad der forgår i en træners hoved 24 timer i døgnet. De sidste mange år har klubben udtaget spiller efter tre kriterier: træningsfremmøde, træningsindsats og kampindsats. Til hver holdudtagelse sidder trænerene og skal opveje de tre parametre for hver spiller.

3-5-3

For at holde styr på træningsfremmødet holder klubben en ret stram rapportering som alle trænere har adgang til. Så det burde være ret nemt at forholde sig til.

Men hvad nu fx med de spillere der af familiære, arbejdsmæssige eller kirkemæssige grunde kun kan komme til træning en gang om ugen? På den ene side kan de jo have et træningsfremmøde på 100% inden for deres rammer, omvendt træner de mindre end de spillere der har mulighed for at komme til hver træning (men ikke gør det). Dertil skal vores trænere så subjektivt vurdere trænings- og kampindsats, samt få holdet til at gå op i en større helhed. Skal spilleren, der blev valgt til kampens bedste i sidste uge, sies fra fordi han har være på kursus, og derfor ikke har været til træning i den forgangne uge? Skal man rykke den træningsnarkomanen ned i forsvaret og svække holdets sportslige muligheder, eller tage forsvarsspilleren med der hverken har trænet eller meldt afbud? Hmmmmm...

FO RBLEVJEGIKKEUDTAGET?!HV HVORFORBLEVJEGIKKEUDTAGE Det er ikke nemt, og forholdet mellem de tre udtagelsesparametre for hver spil-


ler bliver vendt og drejet utallige gange, inden der sender udtagelserne ud. Men det er nu engang trænerens lod og kan være vildt irriterende for spillere der fx har lagt alle deres weekendvagter efter at blive udtaget til et hold – og så bliver udtaget til et andet. Eller man ender med at spille kamp på et niveau, hvor man ikke føler sig sportsligt udfordret. Uanset alle trænerens spekulationer viser holdkortet de fleste uger alligevel, at den hurtigste vej til spilletid går gennem et stort træningsfremmøde og en koncentreret træningsindsats. Træneren ved udmærket godt, at det kan være vildt irriterende at blive udtaget til en anden kampe, end den man har lagt sin weekendvagt efter, eller man mener får en udtagelse til et hold der er under ens sportslige niveau.

4-5-3

De nemme løsninger Findes der slet ingen måder at lette trænerens hovedbrud og spillernes frustrationer omkring holdudtagelser? Selvfølgelig er der det og mange er brugt med succes.

Vi kunne blive en mere ’almindelig’ fodboldklub og bare udtage på evner og kampindsats. Den model har vi tideligere brugt. Det gjorde det nemmere for træneren, men træningsindsatsen og fremmødet faldt dramatisk. Både det sociale liv og klubben selv var lige ved at omkomme i den periode. Vi kunne kun udtage efter træningsfremmøde. Så kunne man bare tælle antal træningspas for alle spillere sammen og så gave holdkortet sig selv. Det ville nok svække holdet sportsligt og samtidig ville problemet ikke være løst, for hvad nu hvis to spillere havde trænet lige meget?

VO RFORBLEVJEGIKKEUDTAGET? ET?!HVORFORBLEVJEGIKKEUDT


Vi kunne skynde os at rykke op i serie 2 med alle tre hold. Så ville alle spillere blive matchet lige hårdt, uanset hvad hold man var på. Det ville kræve mere træning, mere seriøsitet og nok koste på den sociale konto (ingen hyggelige samtaler i solen efter et stort nederlag på tredjeholdet som der er trods alt er plads til nu). Vi kunne lukke alle på nær ét. Nøjes med at være 20 mand i klubben og satse stenhårdt på sportslig succes for det ene hold. Det lyder bare ikke som et FC Udfordringen, jeg har lyst til at være en del af. Hmmmmm....

5-4-4

De svære løsninger Vi kunne også hver især kigge lidt ud over os selv og vores egen personlige succes. Vi kunne glæde os over at få lov til at spille bold sammen med en masse gode venner, uanset om det hedder serie 2, 3 eller 5. De kampe hvor man har sportsligt overskud, kunne man gøre en ekstra indsats for at gøre holdet og sine kammerater bedre og gøre oplevelsen bedre for alle

50 spillere til

42 pladser

(uden skader+afbud)

og nyde at presset ikke er så stort lige den dag. Vi kunne blive endnu bedre til at komme ud og se de andre hold spille kamp, dele oplevelserne, få minder sammen og støtte hinanden. (Det gør vi allerede og er en kæmpe styrke ved FC Udfordringen). Men alle disse ting kræver næstekærlighed og tilsidesættelse af ens egne ambitioner for klubbens skyld. Det ligger ikke naturligt til nogen af os, og da slet ikke til konkurrenceprægede fodboldspillere. Så vi må søge Gud og bede ham om hjælp ... Til sidst vil jeg lige pointere at vi i øjeblikket er 50 spillere til 42 pladser. Med de obligatoriske skader og afbud der altid vil være skal der nok blive masser af spilleminutter til alle. Det er bare om at slå til, når tilbuddet kommer.

VORFORBLEVJEGIKKEUDTAG HHVORFORBLEVJEGIKKEUDTAG


G

Den nye dreng

i klubben

John Engedal Nissen

1. Hvorfor er du startet i FCU? - Fordi jeg gerne vil spille i en klub og få nogle kampe i benene. Jeg har egentlig haft lyst til det længe, men det har ikke rigtigt f lasket sig før nu. 2. Har du spillet meget fodbold før? - Nej, ikke på klubplan. Jeg har spillet en del hyggebold med venner. 3. Hvad er dit yndlingshold - I Danmark har jeg altid holdt med FCK, selvom jeg er fra Sønderjylland. Udenfor Danmark har jeg faktisk ikke rigtig et hold, jeg holder med. Men jeg elsker intensiteten i engelsk fodbold og de lækre detaljer og spillestilen i spansk fodbold. 4. Hvad er dit første indtryk af klubben? - Det er meget godt. Imødekommende og venlig atmosfære.

5. Hvor mange mål scorer du på en sæson? - Nok ikke så mange, da jeg spiller back og måske f løj. Men jeg så da gerne et par stykker ryge i kassen. 6. Hvilken spiller ser du mest op til og hvem minder du selv mest om? - Messi og Christiano Ronaldo - surprise surprise - er jo fantastiske. Men jeg har ikke de store ”forbilleder” indenfor fodbold. Selv er jeg nok bedst defensiv, selvom jeg gerne vil deltage i det offensive spil og komme med frem. Måske en Lars Jacobsen? 7. Hvor spiller du helst på banen? Og hvor vil træneren have du skal spille? - Jeg spiller helst som back eller f løj, men har indtil nu kun spillet én træningskamp - som højre back.


PARTNERE

DEM DER GØR DET MULIGT NAVNE- OG MEDIAPRTNER

TRØJEPARTNER

Hele kirken ugeavis udfordringen.dk

boligmatch.dk

SHORTSPARTNERE

BECH-HANSEN & STUDSGAARD A/S BEST WESTERN

Helgolandsgade 4, 1653 Kbh. V 33 31 69 06 | hebron.dk

Spedition Transport Shipping 56 93 15 00 | bhstrans.dk

Bogføring og regnskab 40 55 90 04 | facit-erhverv.dk

Profesionel hjemmesider da-dk.facebook.com/xenosit.dk

SPONSORER FC Felix rejser felixrejser.dk

København Vineyard kbh.vineyard.dk

Skovbo Efterskole skovboefterskole.dk

Greve Frikirke grevefrikirke.dk

Regen regenkirke.dk

Tobias tambsthomsen.blogspot.dk


e k k i r e d m e til D har en seng Af Henrik Engedal FC Udfordringen støtter nødherberget Nattely i Kristuskirken på Nørrebro. Behovet er stort trods det bedre vejr. Det er ikke så ofte, at en fodboldklub bruger klubbens penge på at støtte socialt arbejde. Bestyrelsesformand for FCU forklarer hvorfor de giver penge til arbejde for hjemløse: - Vi giver årligt 10% af vores kontigent, fordi vi er en kristen klub. Det vil vi gerne signalere på forskellige måder, og dette er en af dem. - Støtten foregår som en demokratisk proces. Hvert år tager de emnet op på deres generalforsamling med medlemmerne. Her diskuterer man hvilke

projekter pengene fra spillernes medlemskontigentskal gå til. - Nødherberget Nattely var et af de forslag der kom op i år og det der var størst tilslutning til. Så de får de 6000 kr. det bliver i år, siger Jonas Weinkouff. Det er første gang klubben giver penge til de hjemløse i Kristuskirken og det er ikke de samme projekter pengene går til. - Vi har kun givet til forskellige ting. Da vi startede for to år siden gav vi til et andet hjemløse projekt i Valby og sidste år gav vi penge til Reden, som arbejder for mennesker, som er havnet i prostitution og menneskehandel, forklarer Jonas Weinkouff.


Bestyrelsesformand for FCU Jonas Weinkouff (tv.) sammen med projektleder Per Heinecke fra Blå Kors. Stort behov Man skulle måske tro, at der ikke var så stort et behov fo nødherger nu hvor vejret er bleveet bedre. Men det er der, forklarer Per Heinecke fra Blå Kors: - Der kommer 40-50 faste og overnatter i Kristuskirken på trods af det gode forårsvejr. Han oplever, at de hjemløse er glade for at komme i kirken: - De siger, at det er er rarere at være her på trods af, at vi ikke kan give dem bad. Jeg ved ikke hvad det er, smiler Per Heinecke. Han understreger, at det er en alvorlig sag. Det er ikke en optimal situation for nogen af parterne.

- Nødherberget er blevet oprettet af nød. Det er ikke en holdbar løsning. Vi ville gerne lave noget mere permanent på lang sigt, men lige nu er dette det bedste, siger han.

”Og der kan man sige, at det er svaert for os som kirke at sige nej til det. For en del af det vi skal som kirke, det er at tage os af de svage og tage os af dem, som ikke har noget hjem.” - Ja og på trods af, at et andet herberg i nærheden også er åbnet, supplerer Thomas Willer, som er præst i Kristuskirken, hvor de hjemløse overnatter.


Havde ikke noget valg Thomas Willer mener ikke, at Kristuskirken reelt havde et valg, da de blev spurgt om at hjælpe.

det er i øjnene på den spedalske, at du opdager Jesus. Og selvom de hjemløse ikke er spedalske, så er de i en helt anden livssituation, siger Thomas Willer.

- For to år siden havde vi et nødherberg som virkelig var akut åbnet. Så havde vi en pause sidste år. Så henvendte Blå Kors sig og spurgte om vi ville være med til at åbne kirken og finde frivillige.

- De er virkelig på kanten af samfundet og jeg tror, at mange af de frivillige oplever at se Jesus, når de ser ind i øjnene på en hjemløs, som måske har opgivet en familie i sit eget land for at komme herop for at søge en drøm og et håb.

- Og der kan man sige, at det er svært for os som kirke at sige nej til det. For en del af det vi skal som kirke, det er at tage os af de svage og tage os af dem, som ikke har noget hjem. - Det er en del af vores kristne kald. Man er virkelig en ussel kristen, hvis man ikke åbner op, smiler Thomas Willer. Trods smilet er man er ikke i tvivl om, at det også ligger ham på hjerte at hjælpe de hjemløse. På den måde havde vi ikke noget valg. Ser Jesus i øjnene Ifølge Thomas Willer er det en pligt som kristen, at hjælpe de hjemløse. - Der står fremmede og hjemløse og banker på vores dør og hvis vi ikke åbner op så synes jeg, at vi er meget utroværdige som kirke. Han er ikke i tvivl om, at det nytter at hjælpe. - Det gør særligt en forskel for dem som er frivillige. Moder Teresa sagde jo, at

Stort mediefokus Per Heinecke fra Blå Kors er glad for støtten. Der har på det seneste været stor fokus på arbejdet. Københavns regionale kanal TV2 Lorry, sendte for nylig et debatmøde live inde fra kirken. - Der er over 100 frivillige. De mest stabile er dem der kommer gennem Kristuskirken, men det har hjulpet, at der har været en del presseomtale, forklarer han. - Men de fleste af dem der kommer, er der som ofte desværre kun en enkelt gang eller to, så falder de fra igen. Så der er omkring 30 som er rimelig faste. Dørene åbnes kl. 20 og efter morgenmaden, bliver de hjemløse sendt ud i verden igen.


Denne andagt er skreve t af TH OMAS BALLE ROSW A LL fra VIG ERSLEV KIRKE hvor h an er sognem edhjæ lper. Thoma s spille r på FCU’s serie 5 hold

OFFSIDE! ”… og husk så at lave offside-fælden når de andre får frispark”. Ordene var min træners, og det var min første kamp som lilleputspiller. Min far havde sat mig ind i de væsentlige regler i fodbold som var nye i forhold til det jeg kendte fra skolegården, så jeg vidste godt hvad offside var, men at der fandtes en fælde, det vidste jeg ikke. Jeg var for genert til at spørge...

nemmere at sige ”offsidefælde” end ”husk at løb fremad lige inden I tror at ham der skal sparke, sparker, sådan at modspillerens angribere løber i offside, og vi får bolden fordi dommeren fløjter”.

Den anden dag slog det mig, at det må være lidt på samme måde hvis man ikke er vant til at være med i en kirke, og tale det ”kristne” sprog. Hvad betyder andagt, nåde og skriftemål, og hvorfor i alverden er der så mange præster der ikke vil vie homoseksuelle!?

For Jesus var det vigtigt ikke at tale i internt kirke-sprog, fordi det var afgørende for ham at alle havde mulighed for at forstå hans budskab. Nogle gange har jeg en tendens til at gøre det hele mere indviklet end det er, men Jesu budskab er langt mere simpelt end fodboldtaktik: ”Gud elsker de mennesker han har skabt, og ønsker at være sammen med dem i al evighed. Koste hvad det koste vil.”

Ligesom et fodboldhold ikke taler ”i koder” for at holde nye spillere udenfor, så gør kristne det heller ikke. Men ofte bruger man det interne sprog af vane, og tit er det fordi man med et enkelt ord kan fortælle noget der ellers ville tage lang tid at forklare. Det er jo meget

I påsken har vi fejret at Jesus gjorde det muligt. Hvis du gerne vil have uddybet hvordan han gjorde det – eller noget andet der har med den kristne tro at gøre, så spørg én – f.eks. én fra klubben, og bed om at få det på et dansk du forstår – frit for interne sprog-koder.


På de bonede gulve med jord under neglene Af Jonas W. Hansen, bestyrlsesformand Efter generalforsamlingen i februar begyndte et nyt bestyrelsesår med nye personer i bestyrelsen samt nye idéer. De formelle ting gik glat på generalforsamlingen, hvor bl.a. Kasper med grundig forberedelse og regnskabsføring gjorde godkendelserne lette. Til gengæld blev der på kontingentfronten taget beslutning om den første kontingentstigning i klubbens historie. Kontingentet blev vedtaget fremover at være 700 kr., med mulighed for rabat, for at imødekommende udfordringerne med opkrævning af kontingenter i tide. I samme forum blev bestyrelsen opfordret til at stramme op, således at ingen kan spille kampe, før kontingentet er betalt. Dette bliver muligvis virkelighed fra efteråret 2012. Vi kunne også sige farvel til Kasper, som stoppede i bestyrelsen og blev erstattet af David Zimmermann. På bagsiden

af bladet findes en oversigt over alle rollerne. Endelig fik Blå kors og Re:gens nødherberg for hjemløse vores bidrag på 6.000 kr. Det skal desuden fremhæves at Lau Kiding modtog prisen for årets bestyrelsesmedlem for sit stærke arbejde med kampfordeling, dommere og støtteauktion. På den nye bestyrelses første møde, visionsdagen, har bestyrelsen konstitueret sig selv med Lau som ny kasserer. Det blev på selv samme møde besluttet at man opgiver at holde liv i dameafdelingen. Beslutningen blev taget efter moden overvejelse og som følge af den ringe opbakning til en dameafdeling, som generalforsamlingen også udtrykte. Bestyrelsen er åben for på et senere tidspunkt igen at åbne dameafdelingen. På visionsdagen besluttede bestyrelsen i øvrigt, at man i dette bestyrelsesår vil ligge særligt fokus på udvikling af klubkulturen, hvorfor at medlemmerne vil opleve et særligt fokus på de sociale arrangementer.


Formand Jonas Weinkouff Hansen Ansvarsområder

Ansvarsområder

Sociale aktiviteter Nikolaj Hyttel Schrøder

Ansvarsområder

Sponsorchef David Zimmermann

Ansvarsområder

Ansøgninger Kenneth Dahl Jakobsen

Bogfører Kasper Grove

Eksterne ansvarlige

Bestyrelsens funktionalitet Nyhedsmails Profilere klubben udadtil

Kasserer Lau Kiding

Den nye bestyrelsen i FC Udfordringen Sportschef Tobias Ambs-Thomsen Ansvarsområder

Udfordringen Cup Niels Møller

Ansvarsområder

Sponsorudvalg Auktionsudvalg

Kasserer Dommerpåsætter kampfordeler

Ansvarsområder

Social- og festudvalg Træningslejr

Ansvar for den sportslige sektor Ansvar for træner- og holdsetup Materialeansvarlig Sponsorudvalget

Udfordringen Cup (A) Socialudvalg

Medlemsadministrationer Benjamin Larsen

Baneansvarlig Offentlig støtte Udfodringen Cup

Statistik Jonas Weinkouff Hansen

Medlemsblad Henrik Nissen

FCU Bladet 7  

FCU Bladet nr. 7, forår 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you