Page 1

MEDLEMSBLAD NR. 8 SOMMER 2012


DU SKAL IKKE VÆRE BANGE FOR NOGET Fabinho ser tilbage på den første sæson som træner for FC Udfordringen FC Udfordringens nye træner, Fabinho, har netop overstået sin første sæson som træner. Og den nu forhenværende og farlige superliga-angriber er positivt overrasket over 1. holdet, som sluttede første sæson på en 6 plads i serie 2. - Det har været rigtig godt. Men der er stadig nogle ting vi skal forbedre, så det håber jeg vi kan, siger Fabinho Fabinho betoner mange gange under interviewet, at det handler om at spille uden frygt. - Man skal ikke være bange for at lave fejl. Man kan være bange når ens datter eller kone er syg, men man skal ikke være bange for at spille fodbold, siger han og understreger dermed også den brasilianske fodboldfilosofi. Det handler om spilleglæde og lysten til at turde spille fodbold. Dén filosofi

har frembragt nogle af de bedste spillere igennem tiderne og har gjort Brasilien til den mest vindende nation ved Verdensmesterskaberne, hvor det er blevet til fem titler. Den seneste fik de i 2002. Hurtigt og teknisk godt Fabinho forklarer, at han gerne ser FC Udfordringen spille fodbold som bl.a. FC Nordsjælland har haft succes med sidste sæson i Superligaen, hvor de højst overraskende blev mestre. Det blev de på fodbold, der var kendetegnet af hurtigt og sikkert kombinationsspil blandet med en stor løbevillighed. - Det er også den slags fodbold Barcelona spiller, forklarer Fabinho om det katalanske fodboldhold, som mange anser for at være det måske bedste klubhold nogensinde. - Jeg har fået et rigtig godt indtryk af spillerne i klubben. Vi har mange gode spillere her, siger han.


T

Frygter ingenting Det er ikke tilfældigt, at det netop blev FC Udfordringen, hvor Fabinho fik sit første trænerjob. FC Udfordringen bygger på kristne værdier - og det gør Fabinho også. Troen på Jesus er noget som betyder meget for ham. Han voksede, som mange andre brasilianere, op under fattige og dårligt sociale forhold i Brasilien, og han er meget taknemmelig for sit liv nu. Han smiler, da han bliver spurgt om hvad han ville give sig selv som råd, da han var 20 år. - Så skulle jeg i hvert fald ikke have lavet alt det ballade jeg gjorde dengang, siger han grinende og uddyber ikke nærmere hvad det helt præcist var, han lavede under hans opvækst i Brasilien. - Men da jeg var 16 år, var mit liv meget anderledes, siger han. Han blev først kristen da han var 24-25 år. Det er nu 10 år siden og siden dengang, har hans liv taget en stor drejning. - Jeg er taknemmelig for hvordan vi mit har udviklet sig. Nu er jeg i Europa og har en dejlig kone, familie og mange gode venner. Gud har velsignet mig meget og jeg siger tak hver dag. Det er kun mig selv der kan forstå det, for det er kun mig selv og Jesus, som ved hvad jeg kommer fra. Det er også derfor jeg ikke er bange for noget. Det prøver jeg også at sige til spillerne, når vi spiller.

Herfølge Boldklub, som i dag hedder HB Køge. De sidste 7 år har han altså spillet i Danmark og det gør, at han efterhånden har lært at tale dansk. Ikke flydende, men alligevel helt forståeligt. På trods af hans gode dansk, kommer han mest i en brasiliansk kirke, hvor han kan tale med andre på samme sprog. Det er ikke altid familien har muligheden for at komme i kirken, men når muligheden er der, så tager hele familien afsted. Han mener, at det er meget svært og at det kræver noget særligt, at være kristen i Danmark: - Da jeg spillede i HB Køge, snakkede vi aldrig om tro. Det er meget svært at snakke om troen med danskerne. Så derfor mødes jeg med andre kristne for at bede sammen og snakke om troen. Jeg beder også hele tiden i hverdagen når jeg går rundt - også nu, smiler han. Han har svært ved at komme med et specielt sted i Bibelen, som betyder noget særligt for ham. - Jeg kan lide alt det Jesus siger, siger han. - Alt det der kommer fra Bibelen og fra kirken, kan jeg godt lide. Men der er én ting, som jeg godt kan fremhæve: Jesus siger, at du skal være mod din næste, som mod dig selv. Det synes jeg er vigtigt.

Svært at være kristen i Danmark Fabinho Trindade da Silveira, som er hans fulde navn, blev i 2005 først købt af Randers FC, og skiftede i 2008 til

henrik engedal


PARTNERE

DEM DER GØR DET MULIGT NAVNE- OG MEDIAPRTNER

TRØJEPARTNER

Hele kirken ugeavis udfordringen.dk

boligmatch.dk

SHORTSPARTNERE

BECH-HANSEN & STUDSGAARD A/S BEST WESTERN

Helgolandsgade 4, 1653 Kbh. V 33 31 69 06 | hebron.dk

Spedition Transport Shipping 56 93 15 00 | bhstrans.dk

Bogføring og regnskab 40 55 90 04 | facit-erhverv.dk SPONSORER FC Felix rejser felixrejser.dk

København Vineyard kbh.vineyard.dk

Skovbo Efterskole skovboefterskole.dk

Greve Frikirke grevefrikirke.dk

Regen regenkirke.dk

Tobias tambsthomsen.blogspot.dk

Bruun & Dalgaard bruun-dalgaard.dk


ANDAGTEN

RAP

Vers 1: Jeg var død, men fik så liv-igen / la’ mig uddybe, så håber jeg det siverind / min længsel er – at du bliver-den / næste af mange vildledte – Herren hiver-hjem // Tjek for rimet, Menneskesønnen stegned / uden synd i sindet eller legemet // så det var ikk’ fair, at blive korsfæstet eller stenet / Han døde for vore skyld, vi forbrydere selv i genet // Vi alle mennesker, født på sammemåde / men ignorant, selvretfærdige og lamme-i-låget // ønsker ingen mennesker, at angrenoget / selv om valget står, mellem harme og nåde // - jeg lamslået ! Men nej, for det ender jo ikk-brat / Du ved Herren, ga’ det hele en kickstart //

Denne andagt er skrevet af FABIAN BERG fra FC UDFORDRINGEN. Andagten er teksten fra hans nummer LYRISK KORTSTOG fra CD’en GADESALMER der udkommer i efteråret.

der gir mig sindsro, der gør at jeg kan lig-rart / det kommer i næste vers som jeg skal læg-snart // Vers 2: Der 1 ting, jeg altid forkynder-i-sange / enhver sjæl, jo den begynder-somfange // - fordi vore synder-er-mange / men det noget som vi skynder-atfortrænge / men jeg ved, at min løn er i Ham // Gud elsker mig så meget, selvom jeg ikk’ er god-nok / For Jesus ga’ sit liv, hvorefter Han stodop // Min dom, tog Han med i graven / Han købte mig fri fra synd, ga’ mig del i arven / døden opfylder mit savn //


I en klub som FC Udforfringen er der altid stor udskiftning på holdene fra kamp til kamp. Derfor er det vigtigt, at vi har et fælles system og nogle aftaler vi spiller efter, så vi ikke misforstår hinanden i kampene. I denne udgave af ’Taktik, Tak’, kigger vi lidt nærmere på vores gennembrudsspil.

10

11

7

2

6

9

8

4

5

3

De fleste af vores modstandere står godt på banen, og dækker godt af. Vi kan sagtens spille bolden frem og tilbage i egne rækker. Men vi vil gerne score mål, og derfor er vi nød til at kunne bryde modstanderens organisation og komme til afslutning.

Først den ene vej …

10

11

4

Hvorfor gennembrud?

6

10

For at presse modstanderen vil vi gerne presse på i den den ene side …

8

7

Det tvinger modtanderen til at lukke den side (ellers scorer vi jo).

6 9

11

8 2

4

1

9 5

3

Her ligger vores kant (11) og angriber (9) pres på venstre angrebsside. Vores højre kant (8) truer også rummet foran målet.


4

… så ind på midten

10

11

6

10

Når siden er lukket skal vi flytte bolden hurtigere modsat- end modstanderen kan flytte sig.

8

7 6 9

11

8 2

4

9

1

10

11

4

3

5

6

Her flytter vi bolden ind på midten. Vores kant (8) og vores spidsangriber (9) lægger pres på feltet.

… og så i kassen

10

Så bliver der plads til vores højre back, der har masser af plads til at lægge bolden ind over eller skyde på mål.

8

7 6 9

8

2

4

9

5

11

3

1

4

Fokuspunkter

10

11

6

10

Hvis vi spiller en medspiller midt på banen, skal han spilles til sin fjerneste fod, så han hurtigt kan vende spillet.

8

7 6 9

11

8 2

4

1

9 5

3


PROJEKT 2013

på holdet. Disse spillere skal mestre systemet og kende hinandens styrker og svagheder.

Efter en godkendt etableringssæson i serie 2, har staben omkring klubbens 1. hold lagt en plan for den kommende sæson: Spille med om oprykning,. For at det skal kunne lade sig gøre er der blevet taget forskellige tiltag. • Der er udarbejdet et nyt spillekoncept, som er blevet skrevet helt ned i detaljen. Alle træninger, kampe, udtagelser og forberedelser vil have til formål at få holdet til at spille efter konceptet. • Der er blevet inviteret en del nye spillere til klubben, så 1. holdet kan få en større bredde. • Der vil blive udtaget en lille, men relativ fast trup der skal udgøre stammen

• Træningen vil blive delt op, så (ca.) halvdelen af tiden bliver brugt på individueller færdigheder og den anden halvdel på holdets færdigheder. • Vi vil have spillere der vil være med i toppen og prioritere deres tid derefter. • For at nå målet, har vi også opgraderet trænerstaben. 1. holdet har ud over Fabinho - Tobias Ambs-Thomsen, David Nordmand og Daniel Larsen tilknyttet. 2. holdet har fået tilgang af Niels Anthon på trænersiden. Vi leder dog stadig efter en permanent 3. holdstræner. Alt i alt er vi godt rustet til en stor sæson. Vil du være med ? tobias ambs-thomsen, sportschef


VALBY BLADET CUP Traditionen tro afvikler Valby Bladet deres sommer-fodboldstævne for de otte bedste klubber i Valby. FC Udfordringen var med for anden gang. Sidste år blev semi-finalen endestationen. I år spillede holdet tre flotte kamp i gruppen. I den første kamp blev det til et knebent 4-3 nederlag til Vigerslev, der scorede det afgørende mål med kampens sidste spark. Kampen mod Rikken endte 3-3, og til sidst blev ligakollegaerne fra Pioneren slået 6-2.

Claus Kindt viste sig som en af turneringens mes tmålfarlige spillere. Med fire mål på 90 minutter viste han, at han ikke har glemt hvor målet står. Også Claus Christiansen viste sig målfarlig og kom med syv mål (tre i år) ind på listen over alle tiders mest scorende spillerer i Valby Bladet Cup. Det var desværre ikke nok til at gå videre. Men holdet leverede en flot indsats, og vi satser på at have marginalerne med os næste år.


e k k y l l i t tillykke s t e r a l i s t t e r a til ÅRETS HOLD

SPILLER 2010/11

Serie 2

Serie 2 David Zimmermann (5) 59 Claus Christiansen (3) 37 Jakob Bacher Dieckmann (3) 35

Baseret på flest spillede kampe

Nikolaj S Jakob B, Benjamin L, Mads D, Simon C Joachim, Tobias, Claus C, Benjamin K David Z, Kaleb Serie 3 Frederik Andreas R, Thomas L, Mikkel C Jacob M, Adam, Danny, Jonas I, Jacob L, Fabian, Claus K Serie 5 Mads H Mikkel L, Ulrik C, Mikkel C Alf-Martin, Adam, Danny, Jonas H, Kevin, Iver, Andreas L

Baseret på flest stemmer (MOM)

Serie 3 Kasper Grove 21 Danny Ambus (2) 21 Mikkel Calum (2) 16 Serie 5 Mads Højsgaard 19 Adam Nielsen (3) 16 Danny Ambus Andersen (2) 12


ÅRETS SPILLER 1. HOLD 2011/12 David Zimmermann gjorde rent bord. Efter en stærk sæson vandt han både titlen som topscorer og året spiller.

ÅRETS SPILLER 3. HOLD 2011/12 Selv om han havde et skadesplaget forår, blev Mads Højsgaard (højre) alligevel valgt til årets spiller af sine medspillere.

TOPSCORER 2010/11

ASSISTS 2010/11

Serie 2 David Zimmermann 14 Kaleb Knutzen 13 Claus Christiansen 10

Serie 2 Joachim Skov-Martinet 14 Claus Christiansen 9 Benjamin Krog 6

Serie 3 Kaleb Knutzen 8 Claus Kindt 6 Benjamin Krog 5

Serie 3 Tobias Ambs-Thomsen 5 Mikkel ’Motor’ Larsen 3 Thomas Rosenberg 3

Serie 5 Adam Bach-Nielsen 5 Jakob Gram 4 Andreas Larsen 3

Serie 5 Data mangler

Baseret på flest mål

ÅRETS FIGHTER Den fornemme titlen som årets fighter gik i år til Jakob Bacher Dieckmann (til højre).

Baseret på flest oplæg


KIG HER. VIGTIGE DATOER! TIRSDAG 31. JULI Træningsopstart - kom glad. -------------------------------------------------LØRDAG DEN 10. NOVEMBER Afslutningsfest. Vi holder igen fest så skriv datoen ind i kalenderen allerede nu. Der er mødepligt ;-) -------------------------------------------------TIRSDAG DEN 6. NOVEMBER Vores årlige auktion. Tal med Lau hvis du har noget der skal sælges til fordel for projektet i Brasilien. --------------------------------------------------

FCU Bladet 8  
FCU Bladet 8  

FCU Bladet nr. 8, sommer 2012