Page 1


Index


1 2 3 4 5 6

Curriculum Vitae The Cube

Kansas City Design Center - Summer 2016

The Falls Brewery

Kansas State University - Fall 2015

The Collaborative Mediation Center Kansas State University - Spring 2016

The Nest

Kansas State University - Fall 2015

Personal Studies


1

Curriculum Vitae Tanner A. Lee talww4@gmail.com +1 816 679 7565


Education

University of Missouri-Kansas City Kansas City, MO; Aug. 2013 - May 2015 Environmental Design GPA 3.6

Kansas State University Manhattan, KS; Aug. 2015 - present Masters of Architecture Expected graduation 2018 GPA 3.5

Kansas City Design Center / BNIM

Italian Studies Program

Experiences

Hoefer Wysocki Architecture

Blue Springs School District

Skills

Digital

Physical

Kansas City, MO; May 2016 - Aug. 2016 Architectural Design

Leawood, KS; Sept. 2014 UMKC Conservatory Charrette - Brainstormed ideas for the conservatory - Aided in building models for the design proposal

Microsoft Office -Power Point -Excel -Word Adobe -Photoshop -InDesign -Illustrator -Muse

Auto Desk -3ds Max -Revit -AutoCAD Others -Rhinoceros -Sketch Up

Orvieto, Italy; Aug. 2016 - Dec. 2016 Architectural Design

Blue Springs, MO; Aug. 2009 - June 2013 Math Tutor -Taught groups of students algebra Music Tutor -Helped students learn new instruments -Led ensembles of up to six students

-Sketching -Drafting -Model Building -Laser Cutting -3D Printing Miscellaneous

-Photography -Graphic Design -Euphonium


Circulation

Structure


The Cube is a workshop, co-working, and exhibition space located in infamous Crossroads District of Kansas City. The Crossroads is know for its large arts and crafts scene. This is important because the site is set right at the entrance of this iconic neighborhood and should present itself as a billboard for the neighborhood. The Cube form was chosen because of its ability to stand out from the rest of the context and act as a beacon. The facade is made up of a permeable LED screen that would be able to display local art but also to act as a sun shading and privacy device.


The homogeneous facade and staggered truss allowed for freedom amongst the plan and the section. The plan has many split levels, mezzanines, and multi story stadium seating. These sectional qualities provide a variety of different spaces and promote intermingling between the different programs in the Cube.


GUARD RAIL CONCRETE PAVER STEEL CHANNEL WATER PROOFING RIGID INSULATION

FIRE STOP CURTAIN WALL CLIP WIDE FLANGE STEEL GIRDER

LED SCREEN SYSTEM TRUSS CORD TRUSS WEB MEMBER

OPAQUE SPANDREL GLASS STEEL JOIST CAST-IN-PLACE CONCRETE COMPOSITE DECK DROP CEILING ALUMINUM MULLION INSULATED GLASS WIDE FLANGE STEEL COLUMN

CAST-IN-PLACE CONCRETE FLOOR SLAB CONTROL JOINT GRAVEL RIGID INSULATION FOUNDATION KEY CAST-IN-PLACE CONCRETE FOUNDATION FOOTING DRAINAGE PIPE


3

The Falls Brewery Prof. Emily Koenig Kansas State University Fall 2015


The Falls Brew Pub was located in the charming small town of Cottonwood Falls, Kansas. The city is known for its rich cultural events and breath taking views of the Flint Hills. In the heart of Cottonwood Falls is a small brewery that is looking to move out of their garage and into a space that can serve their community. The program consists of two main parts: the public house, which housed a bar and restaurant, and the brew house that consists of a tasting room and brewery.


The Falls Brewery was inspired by beer, and more importantly, how people consume it. The goal of this design was to allow people to grab a beer and have the freedom to drink it wherever they like. This was accomplished by providing a variety of accessible space, such as a roof terrace, walkable green roof, variety of indoor seating, stadium seating, and the ability to wander the brew house. By making the brew house and the public house separate pieces it allowed the brew house to snake around the pub in a playful way. This guarantees that from any point in the Falls Brewery you would be able to see where the beer you are drinking is made.


Brew House vs. Public House


Brew House Beer production, Beer tasting, Tours

The Brew House consisted of a gravity fed system. This means that the brewing process started high up and gravity moved the beer to the next part of the brew process. This provided an interesting opportunity to put the brew process on display, allowing the design to have terraces for each stage in the process. Not only did this allow for easy accessibility, but it also provides a direct visual connection to the brew process. This is important because it makes giving tours more intuitive and experiential.


Public House Drinking, Dining, Performing, Viewing, Lounging,

The public house is not only the place for guests to drink and experience beer, but also a place for them to experience the culture of Cottonwood Falls. The pub consists of a variety of bars and dining areas, all with views to the central court where varieties of performances could go on. The pubs unobstructed views into the brew house are important because they give visitors an understanding of where the beer they are drinking came from.


4

The Collaborative Mediation Center Prof. Micheal Gibson Kansas State University Spring 2016


The Collaborative is a place for not only mediation, but also for education on mental and social health. This is accomplished by connecting visitors to a time when they were mentally healthy and free of social stresses by inspiring visitors using views that give the illusion of a vast landscape.


Each space is given views into the gardens around the mediation center or into the courtyard to maximize the tranquility that is provided by the natural environment. The mediation rooms are a special case because they need to be acoustically and visually secluded from all other spaces. Each mediation room is given a thick, planted wall for both the illusion of being outside and to provide a thick sound proofing from the neighboring mediation room. They are also given a floor to ceiling window that looks into a screen of native tall grasses that double as a rain garden and privacy. The center courtyard is an easily accessible space where distressed guests of the mediation center can escape to cool down.


Parti

Natural Light

Drainage

Inflection


5

The Nest

Prof. Emily Koenig Kansas State University Fall 2015


“To stimulate creativity, one must develop the childlike inclination for play and the desire for recognition.�

Albert Einstein


Nests are made by animals and insects to fit that specific creature’s needs. The reason nests are made the way that they are is by instinct. Instinct tells the bird what twig to pick up and the ant what hole to dig. For most humans, instinct is lost, but the younger a person is the more in touch they are with their instincts. These instincts are apparent when you watch a baby cry or a child play. As humans get older, they start to follow orders instead of their instincts.

This structure inspires its visitors to revisit their childlike creativity, imagination, and instincts. The site is located on the abandoned island of Hashima in Japan. The abandoned site symbolizes where the world is going without people following their instincts. The site and the structure have a symbiotic relationship. The site provides a place for the structure to rest while the structure brings the site back to life.


6

Personal Studies Photography Digital Imagery Drawing and Models


Tanner Lee Architecture Portfolio  

Fourth Year Architecture Portfolio. Graduate.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you