Page 1

Care este nivelul meu de vitamina D? Fă acest test pentru a aa dacă nivelul tău de vitamina D este decient, insucient sau sucient. Notă: acest test este de referinţă, nu arată nivelul exact de vitamina D şi nici nu garantează sau inrmă o decienţă.

1. Stai cel puţin 30 de minute pe zi la prânz (între 10 a.m. şi 2 p.m.) la soare fără protecţie solară? 2. Locuieşti între 35 º lat N şi 35º lat S? 3. Iei suplimente în ecare săptămână? 4. Mănânci peşte gras (somon, macrou, hering, sardine) de cel puţin 3 ori pe săptămână? 5. Te dor muşchii, oasele, închieturile sau oboseşti repede? 6. Iei glucocorticoizi (hormoni steroizi folosiţi la îmbunătăţirea sistemului imunitar)? 7. Ai indicele de masă corporală mai mare de 30? 8. Ai mai mult de 50 de ani?

Pentru întrebările 1-4: - adaugă 1 punct pentru ecare întrebare la care ai răspuns armativ; - scade 1 punct pentru ecare întrebare la care ai răspuns negativ. Pentru intrebarile 5-8: - adaugă 1 punct pentru ecare întrebare la care ai răspuns negativ - scade 1 punct pentru ecare întrebare la care ai răspuns armativ. Calculează scorul total şi adaugă 8. Dacă scorul total este între 0 şi 5, atunci cel mai probabil nu ai destulă vitamina D. Dacă scorul total este între 6 şi 10, atunci cel mai probabil ai vitamina D în corp,dar nu sucientă. Dacă scorul total este între 11 şi 16, atunci cel mai probabil ai sucientă vitamina D.

Chestionar vitamina D  

Chestionar vitamina D

Chestionar vitamina D  

Chestionar vitamina D

Advertisement