Page 1

2013

ta

tallerdarquitectura Serveis d’Arquitectura Urbanisme i Paisatge

Portafoli

www.tallerdarquitectura.eu

tallerdarquitectura ofereix serveis d’arquitectura urbanisme i paisatge. Un despatx emergent, jove, sensible amb la sostenibilitat dels materials, amb l’eficiència energètica i amb la integració paisatgística. Ens adaptem als requeriments de cada projecte, en constant recerca per millorar l’arquitectura que ens envolta i satisfer les necessitats de les persones. Contacte Bernat Llauradó Auquer Tel(+34) 650.946.753 Contacte Albert Jané Planelles Tel(+34) 650.139.666 E-mail info@tallerdarquitectura.eu Adreça crta. Palamós n14 17460 Celrà Girona


ARQUITECTURA rehabilitació d‘una casa de poble 2012 Matajudaica

1

ó ciial n Mepec ra es emisectude

Pr it es 13 u rq rqu 20 A d‘ oma ona C ir G

Dos

idees principals: la introducció d‘espais exteriors en cada una de les seves plantes i el tractament de la llum mitjançant la reordenació del programa.


casa ecològica 2012 Cévennes_França

2

La

tipologia es basa en la casa rural tradicional d’aquesta zona. Una estructura bàsica i una distribució simple creen la riquesa espaial necessària a un preu molt assequible.


Great Fen Visitors Centre 2012 Cambridgeshire_Anglaterra

3

El

centre forma un entramat de volums que es van disgregant i deixen pas a l’entorn natural, de manera que l’edifici apareix al paisatge com un conjunt de cobertes inclinades amb la torre mirador com a punt de referència.


habitatge entre mitgeres 2013 Ullastret

4

Un

pati interior i les dobles alçades, així com franges de serveis a les mitgeres, permeten resoldre, amb intimitat i llum, la distribució de l’habitatge, que està concebut per comunicar visualment espais interiors i exteriors.


INTERIORS reforma d‘un apartament 2012 Sant Cugat del Vallès

1

Dotar

un apartament de ciutat dels anys 50 d’una atmosfera més tradicional amb l’ús de materials nobles i la utilització de textures pròpies d’entorns més rurals.


rehabilitació d‘un cobert 2012 Matajudaica

2

Una

simple divisió en els tres plans per formar el bany, l’altell, les prestatgeries i els espais de guardar eines. Els volums d’aquesta nova divisòria marquen també la relació de textures interiors.


estudi taller 2011 Verges

3

El

fil conductor de la intervenció ha tat la preservació de les capes i traces del temps marcades als murs, sostres i als terres i s’han mantingut a testimonis del passat.

esles als com


tallerdarquitectura 2012 Celrà

4

La

solució proposada ha estat la creació d’un sol moble capaç d’aglutinar tots els elements propis d’un despatx. La materialització d’aquesta idea es defineix per una sala, com a contenidor, i el moble, que es col·loca al seu centre.


URBANISME I PAISATGE façanes paisatgístiques dels pobles petits 2011 Girona

1

1

2

Respectar façana urbana amb valor paisatgístic

L’estudi

analitza la qüestió de les façanes urbanes amb valor paisatgístic i per tant del manteniment de les siluetes que conformen l’imaginari col•lectiu sobre el nostre territori.

3

4

Recuperar els centres històrics

Compleció de buits urbans i trames perifèriques

Densificació i connexió de trames exteriors

Densificació de sectors urbanitzables


front marítim Cala Millor 2011 Cala Millor_Mallorca

2

c en

M

hm

c Ar

Els

um

i ed

elements característics del camp interior de Mallorca són el nexe per desenvolupar el front marítim a la Cala Millor. Murs de pedra seca i feixes d’arbrat autòcton defineixen els nous espais d’aquest passeig marítim.

11

20


pla parcial - model urbanoturístic 2012 Calonge - Sant Antoni

3

Es

pretén repensar el model actual de tendència a la especialització en segona residència mitjançant un cas pràctic de planejament urbanístic de caràcter mixt (residencial, comercial i hoteler), transformable, i evolutiu.


ó ci a orRCA b a U ·lb A ia l Co am ènc aname Ag talnis yà Ca ba pin Ur er P

1_Desenvolupament urbà seguint l’estructura del territori

integració paisatgística de nous creixements urbans 2011 Departament dels Pirineus Orientals_França

2_Evitar estructures regulars en entorns poc homogenis

4

1_Contextualització

2_Mimetització

3_Camuflatge

4_Singulatizació

La

proposta es centra en desplegar un seguit de criteris i recomanacions per un desenvolupament adaptat i integrat a les condicions d’aquests petits pobles per mantenir, preservar i potenciar els seus valors patrimonials i paisatgístics.

5_Ocultació artificial 5_Ocultació natural


EFÍMERA exposició arquicoopera 2012 Girona

1

Per

explicar la relació entre l’arquitectura i la cooperació s’utilitzen cordills que configuren la forma d’una casa on s’hi exposen els panells. Cordills, llum i ombres defineixen l’estètica de la mostra.


r teere c e t ojron ó à r P sf y i ic in an os rp ió

projecte Fòrum transfronterer 2011 Espai Català Transfronterer

tr

2

El

es e c p Ex a-P ica iad u n l ro Pub s g i G + te i is +V

projecte Fòrum és una experiència d’intercanvi transfronterer en matèria d’actuacions urbanístiques interessants dels darrers 15 anys de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer.


temps de flors 2013 Girona

3

Un

punt de descans en el recorregut de Temps de Flors. Un gran banc entre-murs on relaxar-se i seure entre les plantes de menta, els palets i les pedres. Un espai per reposar i agafar forces per seguir amb l’itinerari.


i panic amb s E cè ra ió ltu s c e a u

espai escènic 2013 Casa de Cultura Girona

or C a ab de ron l l· sa Gi Co Ca de la

4

Al

centre del pati de la Casa de Cultura es crea un espai introspectiu i escenic on gaudir duna petita funció, llegir-hi un llibre o simplement aillar-se entre aromes i fulles de menta.


temps de flors 2009 Girona

5

El

sostre esdev茅 un gran vitrall/lluernari, alhora que la forma i coloraci贸 de les tendes i la corda recorda a les roselles, motiu floral pel qual pren significat la intervenci贸.


na

cau i balcó 2010 Rupià

Fi

6

Un

ta

s li

ra s mi ctude e Pr itees 10 qu u 0 Ar arq a 2 ‘ d om on C ir G

cub de fusta es va obrint per deixar pas al paisatge i perdre la matèria en el seu recorregut. Així com l’element esdevé un procés, la seva vivència també, des d’un àmbit més reclòs a un de completament obert. De cau a balcó.

Portfolio tallerdarquitectura  

Collection of works and projects of tallerdarquitectura

Portfolio tallerdarquitectura  

Collection of works and projects of tallerdarquitectura

Advertisement