Page 1

Talha Rana

PORTFOLIO “ I just shake the buildings out of my sleeves. ” Frank Lloyd Wright


INHOUD Curriculum Vitae

5

ATELIER 7 Stadswoning 9 Publiek Gebouw

11

ASRO Revisited

13

Foto: Eigen collectie

15


Naam: Rana Voornaam: Talha Geboortedatum: 18/06/1992

Opleidingen: - 2004-2010: Wetenschappen-Wiskunde Wiskunde, Sint-Jozefscollege Beringen - 2010-2015: Burgerlijk Ingenieur Architect, K.U.Leuven


Curriculum Vitae

Interesses: Architectuur, kunst, reizen, auto’s, fitness, zwemmen Computerkennis: Word, Excel, Acces, Powerpoint, Autocad, Archicad, Rhinoceros, Cinema 4d Talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Urdu

Contact: talha.rana@student.kuleuven.be


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


ATELIER OPDRACHT: Atelierruimte Academiejaar: 2010-2011 Begeleider: Bart Steenwegen Ontwerpvisie: Dit atelier is ontstaan dankzij de omgeving waarin hij zich bevindt. We zitten vlak achter het kasteel van Arenberg tussen de natuur. Al gauw had ik besloten om mijn atelier tussen twee bomen te plaatsen. Rond één boom heb ik banken geplaatst zodat de voorbijgangers ook eens even kunnen pauzeren of ontspannen. Zo zorgt het voor een meerwaarde voor de omgeving. De ramen zijn geplaatst om licht en zicht te filteren en het volume is zo georiënteerd zodat men vrij uitzicht heeft tussen de bomen heen. Aangezien er verschillende mensen - bvb docenten - verblijven in het atelier, heb ik gezorgd voor drie werkplekken, elk met een eigen sfeer. Hiermee wil ik bereiken dat elke bezoeker zich op zijn gemak voelt. dankzij het spel van licht en zicht.


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Zithoek

Eethoek +3.00

Keuken

Balkon

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

0.00

0.00

Bureau

0.00 0.00 0.00

Carport

0.00

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Fiets- en tuinberiging

W.C.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

+3.00

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Binnen is het ook zeer simpel. Alle ruimtes bevinden zich rond een centrale circulatie blok.

+3.00

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Het volume is een soort mantel waar subtiel kleine stukken uit zijn gesneden en toegevoegd, behalve het terras op niveau 1. Dit omwille van beschutting en privacy van het park er tegenover.

Dakterras

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

De oriëntering van het perceel was niet zo evident aangezien de niet-gezamenlijke muren grotendeels naar het noorden gericht zijn. Dit heb ik opgelost door een patio te plaatsen aan de achterkant en deze zo te positioneren dat inkijk van de buren minimaal is.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Het concept is zeer eenvoudig. Ik heb vooral gekeken naar opmerkelijke elementen in de directe omgeveing en heb deze toegepast op mijn woning. Zoals een ‘bijna’ blinde gevel, de openingen aan de valse muur aan het dakterras, ...

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Ontwerpvisie:

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

OPDRACHT: Stadswoning Academiejaar: 2010-2011 Begeleider: Tom Van Mieghem

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

Stadswoning

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


Publiek Gebouw OPDRACHT: Academiejaar: Begeleider:

Publiek gebouw 2011-2012 Tom Vermeulen

Ontwerpvisie: Holte Voltes kunnen niet bestaan zonder contraruimte. Uitsnijdingen en holtes hebben voor hun aanwezigheid gezorgd. Deze plekken creëren zowel rust als spanning in het gebouw. De bezoeker kan hier genieten van de zon en schaduw,het uitzicht en de uitenlucht. Tegelijkertijd hangen er zware volumes boven je hoofd en komen er muren op je af. Deze elementen zorgen voor spanningen. Volte: Het gebouw bestaat in de eerste plaats uit solide volumes. Er lijken blokken te zweven, maar als je er rond loopt, zie je dat alles in elkaar overvloeit. Je krijgt de indruk dat het een volledig gesloten structuur is, maar één wand opent zich en nodigt zo de bezoeker uit om toch binnen te komen. Binnen merk je dat het gebouw toch niet enkel massa is, het is mogelijk om een architecturale wandeling te maken en dingen te ontdekken. Verborgen lichtbronnen leiden je langs hoge en lage ruimtes die in elkaar overgaan.

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT

PRODUCED BY AN AUTODESK EDUCATIONAL PRODUCT


ASRO Revisited OPDRACHT: ed... Academiejaar: Begeleider:

Departement ASRO Revisit2011-2012 Bart Bomans

Ontwerpvisie: Bij het ontwerpen van het nieuwe departement ASRO heb ik vooral aandacht besteed in het - recent gebouwde - Kop van Kessel-Lo waartoe dit perceel behoort. De volumes zijn ontstaan om een mooi sluitstuk te vormen van het kop van Kessel-Lo en dit zonder de aanwezige ritmiek te verstoren. Er zijn volumes die een soort paralellogram vormen in bovenaanzicht, er zijn er bij die rechthoekig zijn. Er zijn torens en minder hoge volumes. Dit heb ik allemaal geïntegreerd in mijn ontwerp. Beneden is de sokkel behousen en het programma is verdeeld over de volumes. In de toren zitt

en de ateliers en bovenaan bureau’s en vergaderruimtes. In het rechterblok zijn er twee auditoria en een grote bibliotheek. In het middelste gedeelde - wat zeer transparant is door het glas - is er de hoofdcirculatie die zorgt voor een directe toegang naar de publiek toegankelijke ruimtes en met centraal het hart van het project: ‘het maquette-atelier’.


VOOR


Foto: Eigen collectie

NA Ik heb het MAS een fictief karakter gegeven door een deel ervan te laten zweven op een wolk. Op de foto ‘VOOR’ ziet men dat de glazen gedeeltes aan de gevels een ‘zwevend’ karakter hebben. Het lijkt alsof de volumes met baksteen zweven tussen mekaar. Dit effect heb ik versterkt en het een vrij letterlijke vertaling gegeven.


Talha Rana talha.rana@student.kuleuven.be K.U.LEUVEN

Mijn portfolio - Talha Rana  

Portfolio als opdracht voor het vak Architectural Computing 1

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you