Program Lytteoplevelser i O-town 2022

Page 1

LYTTEFESTIVAL 12. - 14. august 2022

lytteop

O O

levelser i

TO 2022 WN

-

------------

PROGRAM www.radiodra

ma.dk


Velkommen til Lytteoplevelser i O-town Alle arrangementer er gratis, men det er nødvendigt at booke billet. Dette gøres på hjemmesiden:

www.radiodrama.dk Vi lytter hele tiden. Indtrykkene vælter ind af øret på os. Med lyttefestivalen “Lytteoplevelser i O-town” vil vi sætte fokus på de oplevelser, vi får i øregangen. Normalt er podcast og lyd noget man hører alene; mens man vasker op, går tur eller måske transporterer sig fra et sted til et andet. Lyttefestivalens formål er gøre lytteoplevelsen til en fælles oplevelse, som vi oplever udvalgte steder, der på en eller anden måde passer til - eller udvider - lytteoplevelsen. For at undgå ventetid er det en fordel på forhånd at have downloaded følgende apps: - Useeum - ECHOES - interactive sound walks - Scan (eller anden mulighed for at scanne QR-koder) Da festivalen foregår i det offentlige rum, bedes alle festivalens gæster vise hensyn til omgivelserne - og være opmærksom på trafikken. Rigtig god fornøjelse med lytteoplevelserne. Vi håber, du får en spændende og oplevelsesrig festival. Kia Lundsgaard og Morten Aagaard Festivalledelse, Radiodrama.dk


VIGTIG INFORMATION Alle arrangementer er gratis, men man skal booke billet. Det gør man på www.radiodrama.dk - hvor du også kan læse mere om festivalen og dens forestillinger. Du skal bruge en opladt smartphone med internetadgang og et headset til alle festivalens arrangementer. Du kan ikke opleve lytteoplevelserne, hvis du ikke selv medbringer dette. Det er ikke en god ide at dele telefon og headset. #vilytterifællesskab #lyttefestival #lytteoplevelser #radiodramadk #odenselytter


LYTTEFESTIVAL PÅ EGEN HÅND LILITH Forestillingen kan opleves i alle kirker på alle tidspunkter. Stil dig foran kirken. Find forestillingen på www.radiodrama.dk/lilith - og tryk play. AT REJSER ER AT BLIVE VÆK Forestillingen skal opleves hjemme hos dig selv, hvor du gennem en fortælling vil blive guidet rundt i eget hjem. Send en mail til: atrejseerat@gmail.com Derefter vil du straks modtage instruktion og links til lytteoplevelsen. REGNBUEDALEN I EVENTYRHAVEN Forestillingen opleves via appen ECHOES. Forestillingen er syv små fortællinger. De kan opleves i tilfældig rækkefølge i Eventyrhaven i Odense. Åben forestillingen i appen og sørg for at være inden for de markerede områder. SKYGGER I ODINS BY En audiowalk, der begynder ved Møntergården i Odense. En sanselig vandring gennem byens gader, der gennem fakta og fiktion fortæller, hvordan bylivet var i 1100-tallet og tidligere. Find audiowalken i appen Useeum og få en unik byvandring. RADIODRAMA PÅ FARTEN Mangler du inspiration til spændende radiodramatik, som du kan høre på farten, så slå vejen forbi “DATS - landsforeningen for dramatisk virksomheds” vinduer i hjertet af Odense. Læs mere om forestillinger, varighed og alderanbefaling på de følgende sider i dette program.


Fredag den 12. august Kl. 19.00 PREMIERE DU VIL ALTID HØRE MIN STEMME Foran Rådhuset, Flakhaven 2, Odense C

Lørdag den 13. august Kl. 11.00 RYSTELSEN Bronx, Middelfartvej 115B, Odense V Kl. 14.00 DØD KONGE KÆMPER IKKE Klosterhaven, Klosterbakken 2, Odense C Kl. 16.00 CLASSIC RADIOTHEATRE Studiestuen, Nedergade 12, Odense C

Søndag den 14. august Kl. 10.30 SKYGGER FRA ODINS BY Møntergården, Møntestræde 1, Odense C Kl. 13.00, 13.15, 13.30, 13.45, 14.00 LILITH Sank Knuds Domkirke, Klosterbakken 2, Odense C (Der lukkes ti personer ind af gangen)

Der findes yderligere information vedrørende aldergrænser og mødesteder på de følgende sider. Husk at følge Radiodrama.dk på facebook. Det er her, vi kommer med opdateringer med mere under festivalen.


premiere på festivalen

DU VIL ALTID HØRE MIN STEMME

Hvor godt kender du byen? Kender du den detaljer? Har du nogensinden følt dig som en del af den? En stemme fortæller dig hvilken vej, du skal gå, når du begiver dig ud på denne site-specifikke audiowalk i Odenses gader og stræder. Du vil opleve byen på en ny måde, måske se nye ting, og så vil du komme med på en rejse, hvor du vil lære et nyt menneske at kende - kun gennem stemmen. Forestillingen er specielt skabt af Radiodrama.dks faste ensemble til lyttefestivalen i Odense. Medbring personlig smartphone og headset. TID OG STED: FREDAG DEN 12. AUGUST - KL 19.00 Foran Rådhuset, Flakhaven, Odense C Dette er en guidet tur. (Forestillingen kan opleves på egen hånd under hele festivalen. Startstedet er foran rådhuset på Flakhaven i Odense. Find forestillingen og kort på hjemmesiden www.radiodrama.dk)


#audiowalk #personlighed #relationer VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


RYSTELSEN

Hvordan hører du verden? Tag med på en unik lydrejse, hvor du kommer helt ind i ørene på et andet menneske. På et splint-sekund ændrede livet og verden sig for Zenia Johnson, da hun en dag faldt tre trin ned af en trappe og pådrog sig en hjernerystelse. Hjernerystelsen udviklede sig til en kronisk lidelse, og Zenias hverdag er nu fyldt af lyde, toner, ekko og rungen. Podcasten ”Rystelsen” er et sanseligt mesterværk, der fortæller Zenias historie og samtidig har et lydunivers, der forsøger at imitere det Zenia hører hver eneste dag. Tilrettelæggelse: Rebecca Bach-Lauritsen og tonemester: Peter Albrechtsen. Skabt til DRs P1, 2016 Illustration: Zenia Johnsen Medbring personlig smartphone og headset.

TID OG STED: LØRDAG DEN 13. AUGUST - KL 11.00 Bronx. Middelfartvej 115B, Odense V

I SAMARBEJDE MED BRONX


#hjernerystelse #drlyd #sansendelyd VARIGHED: CA. 45 MINUTTER. ALDER: FRA 9 ÅR


DØD KONGE KÆMPER IKKE

Året er 1387. Margrethe den Første har lige mistet sin eneste søn. Det er nu, det gælder. I dagene efter, at Danmarks kommende konge er død udspiller der sig et magtpolitisk spil, hvor Margrethe den Første med snilde og taktik hurtigt skal sikre, at kronen bliver på hendes gren af familien. Flere mener nemlig, det er på tide med en ny regent for Danmark, Norge og Sverige. Margrethe den Først har haft en enorm betydning for Danmark. Havde det ikke været for hende, var Kalmarunionen aldrig blevet til noget, og Danmark var sikkert kommet under tysk styre, da landet ellers ikke havde kunne klare sig selv - politisk og økonomisk. Lyt med, når nogle af Danmarks historiens mest dramatiske dage blive til et nyt og spændende radiodrama. Medvikende: Tina Nedergaard, Frederikke Kjær og Thomas Bjerre. Medbring personlig smartphone og headset.

TID OG STED: LØRDAG DEN 13. AUGUST - Kl. 14. 00 Klosterhaven, Klosterbakken 2, Odense C (Ved siden af Domkirken)


#danmarkshistorie #magtspil #kongedød VARIGHED: 20 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


CLASSIC

RADIOTHEATRE Indtil fjernsynsapparatets udbredelse fra midten af 1900-tallet var radioen det samlende omdrejningspunkt, når det gjaldt nyheder, musik og ikke mindst radiodramatik. Teatret, der tidligere var forbeholdt nogle få, blev pludselig allemandseje, da kendte skuespillere og musikere sammen indspillede radioteater, der var tilgængeligt for alle. ”Goodnight Mrs. Russel” er et klassisk amerikansk radiodrama, der er produceret i 1954. Fortællingen handler om jalousi, skænderi, mord og der er ikke sparet på lydeffekterne – tværtimod. Et fantastisk tilbagelyt til et radiodrama, der blandt andet har den ikoniske Hollywood skuespillerinde Bette Davis på rollelisten. Medbring personlig smartphone og headset. OBS: FORESTILLINGEN SPILLER PÅ ENGELSK

TID OG STED: LØRDAG DEN 13. AUGUST - KL. 16.00 Studiestuen; Nedergade 12, Odense C

I SAMARBEJDE MED STUDIESTUEN


#hollywoodradiodrama #krimiteater #suspence VARIGHED: 30 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


SKYGGER FRA ODINS BY

Oplev en anderledes byvandring, med lyd i ørerne, der bringer dig over 1000 år tilbage til bylivet i Odense. Vikingefortællingen er en blanding af fiktion og faktion, der er tilpasset Odenses gader og byens spændende historie. Fortællingen i denne audiowlak er dramatisk, og lytteren tages med helt ind i hovedpersonernes indre, og oplever historiens blodige vingesus på tætteste hold. Medbring personlig smartphone og headset.

TID OG STED: SØNDAG DEN 14. AUGUST - KL. 10.30 Møntergården Møntestræde 1, Odense C Dette er en guidet tur. (Forestillingen kan opleves på egen hånd under hele festivalen. Startstedet er foran Møntergården. Download app’en Useum, og find forestillingen der. Det er naturligvis gratis.)

I SAMARBEJDE MED SANS-1 OG ODENSES BYS MUSEER


#vikinger #danmarkshistorie #odense VARIGHED: 60 MINUTTER. ALDER: FRA 7 ÅR


LILITH

Adam har været gift før, han mødte Eva. Nu mødes de igen til et trekantsdrama. Og du er med på en lytter. Gud skabte manden og kvinden. Det står der i biblen. Men der står også, at Gud skabte Eva ud af et ribben fra Adams bryst. Hvad blev der af den første kvinde? Nu mødes Adam og Eva med Lilith - Adams første kone - og verdenshistoriens allerførste trekantsdrama udspiller sig. Medvirkende: Frank Kruse, Tina Nedergaard og Julie Anna Hedegaard. Medbring personlig smartphone og headset.

TID OG STED: SØNDAG DEN 14. AUGUST Start: Kl. 13.00, 13.15, 13,30, 13.45, 14.00 (Der lukkes 10 publikummer ind af gangen.) Mødested: Skt. Knuds Domkirke, Klosterbakken 2, Odense C. (Forestillingen kan desuden opleves på egen hånd under hele festivalen i en hvilken som helst kirke. Find forestillingen på hjemmesiden www.radiodrama.dk)

I SAMARBEJDE MED SKT. KNUDS DOMKIRKE


#folkekirke #trekantsdrama #utroskab VARIGHED: 19 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


REGNBUEDALEN I EVENTYRHAVEN Der er eventyr alle vegne. Regnbuedalen er fyldt med væsner og historier. Eventyrhaven er for en stund blevet til Regnbuedalen. Kender du ikke Regnbuedalen og alle De væsner, der bor i den? Det kommer du til nu. Mød elverpiger, trolde, feer og alfer i disse syv hyggelige fortællinger for børn. Det er historier om mod, kærlighed og fødselsdage. Hør historierne en af gangen, alle sammen efter hinanden eller måske et par stykker nu og resten en anden dag. Forestillingen bliver liggende på app’en i resten af 2022. Medvirkende: Jeppe Rasmussen, Julie Anna Hedegaard, Kia Lundsgaard og Mathias August Borg. Medbring smartphone og headset.

TID OG STED: Forestillingen opleves på egen hånd i Eventyrhaven i Odense under hele festivalen. Forestillingen spiller via app’en ECHOES, som er en GPS-bestemt medieafspiller. Historierne begynder, når du er indenfor det afmærkede område. Historierne kan også høres på www.radiodrama.dk


#eventyrforbørn #audiowalk #fantasiverden VARIGHED: 7 X 4 MINUTTER. ALDER: FRA 5 ÅR


AT REJSE ER AT BLIVE VÆK Oplev en sanselig rejse hjemme hos dig selv.

Denne forestilling er en ny og anderledes måde at opleve et radiodrama på. Det er en såkaldt “audio-walk”, som guider dig rundt i dit eget hjem. Måske opdager du noget, du ikke har set før, eller måske sætter forestillingen gang i dine tanker. Oplevelsen er helt din egen, og derfor også de ting du tager med dig, når den er overstået. For at få “billet” til denne forestilling skal du sende en mail til ATREJSEERAT@GMAIL.COM Medvirkende: Tina Nedergaard og Julie Anna Hedegaard

TID OG STED: Forestillingen opleves hjemme hos dig selv. For at få gratis adgang til forestillingen skal du sende en mail til atrejseerat@gmail.com - inden for 10 minutter vil du modtage en mail med instruktion til, hvordan du oplever forestillingen. Du skal bruge en smartphone med internetadgang, et headset, et skriveredskab og to stykker papir. NOTE: Husk at sætte telefonen på “forstyr ikke”.


#sammenhverforsig #teaterderhjemme #personligudvikling VARIGHED: 40 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


LYTTE-INSTALLATION

FÆLLES SKABET

Alle har en stemme. Alle har en skæbne … Lytteinstallationen ”FÆLLES-SKABET” består af 12 korte reflekterende fortællinger, der kan høres som en samlet oplevelse eller hver for sig, som brudstykker af en helhed. Historierne er øjebliksbilleder i et liv. Øjeblikke af glæde, af sorg, af kærlighed, af fortvivlelse. Lyt til fortællingerne, og brug dem som udgangspunkt til en reflektion over dit eget liv. Brug din smartphone til at scanne QR-koden. Tag skuffen ud og se på billedet, mens du lytter til stemmen og fortællingen bag den person, du ser. Skabt til festivalen og støttet af DATS.

TID OG STED Odense Bibliotek og Borgerservice Østre Stationsvej 15, Odense C ”FÆLLES SKABET” kan opleves hele ugen op til festivalen i bibliotekets åbningstid.

I SAMARBEJDE MED ODENSE BIBLIOTEK OG BORGERSERVICE


#lydinstallation #kunstværk #personligefortællinger VARIGHED: 30 MINUTTER. ALDER: FRA 13 ÅR


RADIODRAMA PÅ FARTEN

Vi hører podcast hele tiden. Når vi cykler, når vi tager toget, når vi gør rent og når vi går en tur i naturen. Mangler du inspiration til spændende radiodramatik, som du kan høre på farten, så slå vejen forbi vinduerne hos “DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed” i hjertet af Odense. Her vil vinduerne under festvalen fungere som end slags væg-avis, hvor du via QR-koder vil kunne finde spændende lytteoplevelser. Radioen blev populær i mange danske hjem op gennem 1920’erne. I 1950’erne blev mange teaterklassiskere omsat til radioteater - eller hørespil, som det hed dengang. Denne tradition lever stadig i bedste velgående, og radiodramatik er blevet en af de mest spændende og udviklende måder at skabe historier på - især efter podcast har gjort sit indtog i begyndelsen af 00’erne. Mange uafhængige producenter arbejder nytænkende med genren, og her præsenteres et udvalg af Radiodrama.dks produktioner. TID OG STED: HELE FESTIVALEN Plakater med QR-koder i vinduerne hos DATS - landsforeningen for dramatisk virksomhed. Vindegade 34. Odense C. Medbring personlig smartphone og headset.

I SAMARBEJDE MED DATS


#transporttid #radioteater #podcast VARIGHED: 15-30 MINUTTER. ALDER: FORSKELLIG


Lav en lyttefestival på din skole Radiodrama.dk udvikler undervisningsmaterialer til alle teatrets forstillinger. De kan findes på hjemmesiden

www.radiodrama.dk I forbindelse med lyttefestivalen “Lytteoplevelser i O-town” har Radiodrama.dk udviklet et undervisningsmateriale med inspiration til, hvordan man kan holde lyttefestivaler på skolerne. Podcast er et populært medie at inddrage i undervisnigen på alle klassetrin. Lydoplevelser kan samle en elevgruppe, hvor alle på tværs af læseforudsætninger og læsetempo kan være med. Derfor er det en oplagt mulighed at lave en lyttefestival, hvor eleverne præsenterer lytteoplevelser for hinanden. Hele skolen kan have en temauge om podcast, eller de enkelte klasser kan fordybe sig i mediets mange muligheder. En lyttefestival kan være en spændende måde at kombinere mange fag på alle klassetrin. Eleverne kan både præsentere deres favorit-podcast for hinanden, eller selv producere lytteoplevelser og derved arbejde med formater, storyboard, redigering og stemmeføring ligesom eleverne kan arbejde kunstnerisk med projektet. Mulighederne er mange - og hele undervisningsmaterialet er tilgængeligt på Radiodrama.dk God fornøjelse ...


VI SES I 2023 TIL LYTTEFESTIVAL

lytteop

O O

levelser i

TO W 2023 N

-

------------

HOLD DIG OPDATERET PÅ www.radiodrama.dk


Støttet af:

I samarbejde med:

RADIODRAMA.DK

lytteop

OO

levelser i

TO 2021 WN

------------

www.radiodrama.dk