Page 1

VEILIGHEIDSSCHOENE

2012 GEZONDER WERKEN - INNOVATIES BELEVEN.

www.safetyshop.be


ATLAS® NEDERLAND „GEZONDER WERKEN - INNOVATIE KUNNEN ERVAREN.“

www.safetyshop.be


ATLAS® / 2012

Beste klanten, beste lezer! De kwaliteit van ATLAS® begint al bij de keuze van materialen. Of het nu gaat om de hoge kwaliteit leder, aluminium neuzen of een nieuw actief ademende voering, de kracht zit in onze bedrevenheid om grenzen te overschrijden en nieuwe accenten te leggen. „Innovatief kijken naar de toekomst“ - dat is de reden waarom ATLAS® in de productie inzet op een mondiale arbeidsverdeling: de productie van de lederen basisonderdelen vindt plaats in het eigen pand van ATLAS® in het zuiden van Brazilië, de eindassemblage op de productielocatie in Dortmund (Duitsland). ATLAS® is maatstaf in de markt met een productievolume van 2 Miljoen paar veiligheidsschoenen per jaar. Hierdoor profiteert u van de hoogste betrouwbaarheid en de gedrevenheid om u een flexibele service te kunnen blijven bieden.

www.safetyshop.be


INHOUD

32

50

49

NIEUWS 31

:Gore-Tex® Thermo model

18

:Business schoenen Elegante office-schoen voor representatief presteren.

32

:NIEUW CF Loopzooltechnologie

.. TECHNOLOGIEEN 10

:Anatomic Bau® Veiligheidsschoenen met een tussenzool die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen voor professionals in de bouw, EN ISO 20345 S3 genormeerd.

27

:Thermo Tech De speciale schoen voor de asfaltverwerkende industrie

28

:Gore-Tex® Veiligheidsschoenen met Gore-Tex® binnenvoering. Voor een betrouwbare bescherming tegen nattigheid en kou.

32

:CF-Serie Bijzonder lichte veiligheidsschoenen, uitgerust met de MPU®-zooltechnologie.

34

:alu-tec® Een innovatie – modellen met een aluminium neus.

:Technologie & Innovaties

KLASSIEKERS 20

24

:XP® Veiligheidsschoenen met een metaalvrije tussenzool die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen.

www.safetyshop.be


36 56

20

52

38 :Ergo-Tex®

Alle modellen zijn met de klimaatregulerende Ergo-Tex® binnenvoering uitgerust. Hiermee heeft de drager steeds droge voeten met een aangename temperatuur.

42

:4WORK Traditie en kwaliteit kenmerken het elegante nubukleder van de 4Work Serie.

44

54 :clean & white

Witte veiligheidsschoenen met een hele goede antislip loopzool, speciaal voor hygiënische omgevingen.

56 :ESD

Dames en heren ESD veiligheidsschoenen voor werkomgevingen waar met kwetsbare electrische onderdelen wordt gewerkt.

43 :snow & rain®

59 :Big-Size

46 :Duo-Soft®

60 :Ergo-Med®

Perfecte bescherming voor het koude jaargetijde. Speciale modellen met een bijzonder hittebestendige loopzool met grove noppen.

50 :Sneaker

Een goed gevoel, toekomstgericht design en een buitengewoon loopcomfort.

52 :GenerationX® - Damesmodellen

Modieuze veiligheidsschoenen voor dames.

Schoenen in de maten 51, 52, 53.

speciale breedten Speciale modellen in de breedten 13 en 14, ook geschikt voor dragers van inlegzolen.

ACCESSOIRES 62 :Shop Artikel

Artikelen voor de verzorging en het comfort van onze veiligheidsschoenen.

www.safetyshop.be


ATLAS®

HET STREVEN NAAR PERFECTIE „Kwaliteit in ieder detail is verplichting voor ATLAS®.“

www.safetyshop.be


ATLAS®

KWALITEIT EN WAARDE Bij alle generaties van onze veiligheidsschoenen staan kwaliteit en waarde op de eerste plaats. Op het gebied van innovatieve technologieën, een helder design en de perfecte afwerking tot in het kleinste detail wordt aan de hoogste eisen voldaan. Deze details zorgen voor het bijzondere ATLAS®-draagcomfort.

TEAMGEEST Voor een goed product is het allerbelangrijkste: Gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Kwaliteit is uiteindelijk immers een gemeenschappelijk succes. Mensen en techniek staan bij de vervaardiging van onze producten in het middelpunt. De modernste productietechnologieën hebben evengoed hun plek als de vaardigheden en de precisie van onze goed opgeleide en ervaren vakmensen. VISIE EN TOEKOMST Engagement, teamspirit en permanent streven naar perfectie zijn de belangrijkste bouwstenen van ons succes. Daarnaast staat voor ATLAS® de samenwerking met haar partners hoog in het vaandel. De hieruit voortkomende kennis en ervaring wordt gebruikt om veiligheidsschoenen te ontwikkelen die precies zijn toegesneden op de wensen van de verschillende branches. ATLAS® ontwikkelt haar schoenen samen met de klanten!

www.safetyshop.be


ATLAS速 / 2012

www.safetyshop.be


ATLAS® / 2012

LOGISTIEK Als betrouwbare partner bieden wij service en nauwkeurige logistiek voor uw just-in-time leveringen. Het uitgebreide distributiecentrum in Dortmund biedt u de zekerheid van snelle beschikbaarheid van onze kwaliteitsproducten.

SERVICE Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij aan de eisen van de arbeidsmarkt voldoen. Om het arbobeleid van onze klanten verder te optimaliseren, worden door onze ervaren medewerkers en partners in de binnen en buitendienst risicoanalyses van de diverse toepassingsgebieden opgesteld. Aansluitende draagtests met bijbehorende evaluatieformulieren bieden de klant een optimaal oplossingsconcept. Want alleen geëngageerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers die plezier in hun werk hebben, helpen zichzelf en de onderneming succesvol verder.

MAATWERK De mens en zijn gezondheid staan centraal in onze ontwikkelingen. Daarom is het voor ons vanzelfsprekend om ook individuele oplossingen rondom de veiligheidsschoen te leveren. Wij bieden u daarom gecertificeerde veiligheidsschoenen voor orthopedische inleg- of steunzolen.

INNOVATIES VOOR DE TOEKOMST „Het beslissende moment.“

www.safetyshop.be


10

loopzool

ATLAS®-loopzooltechnologie - een stap verder denken. Voortdurende investeringen in de modernste technologieën maken het ons tegenwoordig mogelijk om innovatieve loopzoolconcepten aan te bieden.

snel in praktijk te brengen. Tegelijkertijd hebben beide ondernemingen zich de hoogste kwaliteit ten doel gesteld. Deze combinatie zorgt voor vertrouwen en tevreden klanten.

Zes uiterst moderne MPU®-installaties produceren in de vestiging Dortmund jaarlijks 2 miljoen paar veiligheidsschoenen. Op elk station worden verschillende loopzoolvarianten vervaardigd. De modernste computer- en robottechnologieën zorgen in het directe opschuimprocedé voor de hoogste precisie. Hierbij wordt het multifunctionele MPU®-materiaal zodanig aangepast, dat verschillende profielen en hardheidsgraden afhankelijk van het profielontwerp worden gecombineerd. Zachtere loopzolen voor indoor voor binnen en robuuste, hitte- en snijbestendige varianten voor buitentoepassingen. Alle loopzolen worden gecombineerd met een elastische comfort tussenzool. Het tweelaagsprocedé maakt een perfecte afstemming van de dempingseigenschappen mogelijk. Een strategische samenwerking met de polyurethaan-systeemaanbieder BaySystems van Bayer MaterialScience AG stelt ons in staat om telkens nieuwe wegen in te slaan en op die manier de eisen aan het multifunctionele polyurethaan

UW

NIE

CFLoopzool

GREEN FUTURE - de innovatie van ATLAS®. Voor een bijzonder sportieve, lichte en energieke tred.

www.safetyshop.be

:3,5 mm :170 C° :Olie-, zuren- en benzinebestendig :Antistatisch


loopzool

11

XNLoopzool

:3,5 mm :170 C° De XN-technologie reageert op demografische :olie-, zuren- en breedte veranderingen van het loopvlak door de benzinebestendig zachte tussenzool. Deze is speciaal ontwikkeld :antistatisch voor middelbare leeftijd performers.

OUTDOORLoopzool

ATLAS® Outdoor - Een robuuste zooltechnologie van multifunctionele polyurethaan. Het brede profiel zorgt voor een perfecte pasvorm voor outdoor en/of ruw terrein..

:4,5 mm Profil :170 C° :Olie-, zuren- en benzinebestendig :Antistatisch

SNEAKERLoopzool

:3,0 mm ATLAS® Sneaker loopzool, ervaar de sportie- :170 C° ve, flexibele en lichtgewicht zooltechnologie. :Olie-, zuren- en Voor iedereen die het sneaker gevoel wil be- benzinebestendig :Antistatisch leven.

DUOLoopzool

De specialist voor het ruwe werk. Een hoogwaardige nitrilloopzool waaraan hoge eisen worden gesteld.

:Nitrilloopzool :4,5 mm Profil :220 C° :Olie-, zuren- en benzinebestendig :Antistatisch

THERMOLoopzool :Nitrilloopzool :Profielloos De thermische loopzool is voorzien van een :zeer hittebe4 mm kurk tussenlaag. Deze biedt extra iso- stendig :Olie-, zuren- en latie en beschermt tegen hitte. benzinebestendig :Antistatisch

www.safetyshop.be


12

lederkwaliteit

Van grondstof tot eindprodukt ATLAS® verwerkt uitsluitend runderhuid van de beste kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd doordat het leder uiterst nauwkeurig wordt uitgekozen. Alleen perfect leder wordt door Atlas gebruikt.

Leder is een veel gevraagd materiaal met optimale eigenschappen. Het robuuste, flexibele, ademende en waterdampdoorlatende materiaal biedt een uniek draagcomfort.

Goed opgeleide en gekwalificeerde ATLAS®-medewerkers garanderen van het halffabrikaat tot en met de in elkaar gezette schoen de hoogste kwaliteit. Hierdoor ontstaat een kwaliteitsproduct dat meer is dan alleen een gebruiksvoorwerp.

De natuurlijke kenmerken in het leder tonen de onvervalste schoonheid van de in de natuur gegroeide huid en onderstrepen de echtheid van het leder.

Onderhoudsvoorschrift: Nubukleder

Glad waterproof leder

Om de soepele en prachtige kwaliteit van het nubukleder te bewaren, moet het leder met een nubukborstel en een nubukspray behandeld worden. Als de schoen nat is, moet hij langzaam drogen en aansluitend opgeborsteld worden zodat het leder niet hard wordt.

Waterproof leder reinigt u eenvoudig met een zachte, droge doek en een waterafstotende verzorgingscrème.

www.safetyshop.be


clima-stream®

13

clima-stream® concept Als ons lichaam eenmaal goed opgewarmd is, stijgt het prestatievermogen. Als de lichaamstemperatuur daalt of stijgt als gevolg van klimatologische veranderingen, wordt de werkdag al snel een extreme belasting. Het goede klimaatconcept in de veiligheidsschoen speelt daarom een belangrijke rol. De ATLAS® clima-stream® generatie veiligheidsschoenen verhoogt de ademende activiteit, neutraliseert de vochtigheid in de schoen en past zich optimaal aan, aan de omgevingstemperatuur. Het gebruik van hoogwaardig, ademend bovenle-

Microklimaat Temperatuur in de schoen (°C) + + +

der, licht materiaal voor de binnenvoering en de Klima Komfort® inlegzool zorgen voor dit unieke comfort. De optimale temperatuur in de schoen is 32 ºC. Een minimale verandering van 1 tot 2 graden leidt al tot een onaangenaam gevoel, warme of koude voeten. De eigenschappen van de climastream® materialen neutraliseren deze temperatuurswisselingen optimaal. Alleen de perfecte combinatie en afstemming van de verschillende clima-stream materialen maken dit mogelijk.

afkoeling

optimale gevoelstemperatuur

verhitting

30 - 31 °C

32 °C

33 - 34 °C

Leder Binnenvoering Klima Komfort® inlegzool

= clima-stream® concept

www.safetyshop.be


14

ERGO-MED®

ERGO-MED®

ERGO-MED® - orthopedische aanpassingen Het ATLAS® ERGO-MED® programma is speciaal voor het gebruik van orthopedische aanpassingen in veiligheidsschoenen ontwikkeld. Hiermee wordt gegarandeerd dat vastgelegde eigenschappen als antistatische waarden en resthoogte van de stalen neus bewaard blijven. Een geleideband aan de binnenkant van de schoen maakt het mogelijk orthopedische aanpassingen van isolerend materiaal te gebruiken zonder daarmee de antistatische waarden van de schoen te beïnvloeden.

Het is dus mogelijk de door de orthopedische schoenmaker vervaardigde inlegzool in een ATLAS® veiligheidsschoen te gebruiken. ATLAS® biedt u praktijkgerichte oplossingen voor orthopedische aanpassingen. Overigens kunnen in bijzondere gevallen ook de ergo-med modellen in de speciale breedten 13 en 14 gebruikt worden. Deze schoenen bieden meer volume in het voorvoetbereik.

Aanpassingen via de plaatselijke ortho- :SERVICE pedische schoenmaker Alle modellen die met dit symbool aangeduid worden, zijn beschikbaar voor orthopedische aanpassingen.

Bij speciale problemen, bij de individuele aanpassing van de schoen, kunt u contact opnemen via. Tel.: 030-63 90 46 8 Servicemail: Ergo-Med@atlasschoenen.nl

www.safetyshop.be


15

ERGO-MED®

ATLAS® modellen geschikt voor orthopedische inlegzolen BGR 191 Modellen alu-tec alu-tec alu-tec alu-tec alu-tec alu-tec

240 370 300 320 100 670

blueline blueline blueline blueline blueline blueline

S3 S3

ERGO-MED 360

S1 S2 S1 S2 S2 S3 S3 S3

ERGO-MED CF 4 ERGO-MED 600 ERGO-MED 700 ERGO-MED 846 XP ERGO-MED 645 XP ERGO-MED 735 XP

P. P. P. P. P. P.

S2 S1 S1 S1 S2 S2

alu-tec 105 XP® blueline alu-tec 675 XP® blueline

ERGO-MED 460

·

Pagina 45 46 46 46 45 45

Pagina

Breedte

Maten 36 39 39 39 39 39

W10 W10 / W12

·

P. 58

·

P. 58

W10 / W12 W10 / W12 W10 / W12 W10 / W12

-

49 49 49 49 49 49

· ·

P. 22 P. 22

·

· · ·

P. P. P. P. P. P. P. P.

61 61 61 61 61 61 61 61

· · · · · · · ·

·

Deze modellen zijn met een zool die beschermt tegen binnendringen van scherpe voorwerpen uitgerust (S3)

Deze modellen zijn ook in ESD-uitvoering leverbaar.

P. 58

39 - 49 39 - 49

W10 / W12 W10 / W12

P. P. P. P. P. P. P. P.

61 61 61 61 61 61 61 61

36 36 36 36 36 39 36 36

W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14 W10 / W12 / W13 / W14

-

49 49 49 49 49 49 49 49

Zool- en hakverhogingen Voor de onderstaande orthopedische aanpassingen bieden wij u de juiste oplossingen aan. Als er daarbij speciale aanpassingen nodig zijn, kunnen wij deze conform uw aanwijzingen produceren. :hakverhogingen

:zacht voetbed (dempt de hak)

:zoolverhogingen

:verhoging van de binnen- en buitenrand

:aanpassing ter bevordering van de

:orthopedische aanpassing ten behoeve van de

voetafwikkeling

afwikkeling van de loopzool

ATLAS® modellen geschikt voor orthopedische aanpassingen Modellen

Breedte

ERGO-MED 360

S1

ERGO-MED 460

S2

ERGO-MED CF 4

S1

ERGO-MED 600

S2

ERGO-MED 700

S2

ERGO-MED 645

S3

ERGO-MED 735

S3

· · · · · · ·

· ·

Maten

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

W10 / W12 / W13 / W14

36 - 49

www.safetyshop.be

Pagina P. P. P. P. P. P. P.

61 61 61 61 61 61 61


16

Power Point®

Goede demping – gezonder werken De standaarduitvoering van het ATLAS® Power Point® systeem ontlast rug en gewrichten. Met het Power Point® systeem worden stootbelastingen vederlicht opgevangen. Tevens zorgt het systeem voor een onovertroffen, gelijkmatige drukverdeling over een zacht voetbed. Hiermee bent u gegarandeerd van een hele dag onvermoeibaar lopen.

Het Power Point® dempingssysteem is al in de hak van de schoen geïntegreerd en omvat het gehele hielbereik. De gelijkmatige verdeling van de druk wordt door de Klima Komfort® inlegzool ondersteund. Power Point® - een technologie die voldoet aan alle medische eisen wordt standaard in iedere veiligheidsschoen ingezet.

:Verwisselbare comfort inlegzool

: Functionele tussenzool

:Geoptimaliseerd Power Point® dempingselement :MPU® loopzooltechnologie

www.safetyshop.be


Normen

17

Normen Alle ATLAS® veiligheidsschoenen beantwoorden aan de eisen van EN ISO 20345 Betekenis van de categorieën

Komt overeen met alle essentiële eisen conform EN ISO 20345, en is bovendien uitgerust met belangrijke veiligheidsrelevante functies, zoals bijvoorbeeld een energie-opnamecapaciteit aan de hielen, een gesloten hielbereik en een antistatische loopzooluitrusting.

S1

Beantwoordt aan de basisvoorwaarden conform EN ISO 20345 S1, en is bovendien uitgerust met een tussenzool die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen.

Voortbouwend op de norm EN ISO 20345 S2, zijn S3-modellen uitgerust met een tussenzool die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen. Bescherming tegen nattigheid wordt geboden door het bijzonder waterafstotende bovenleder. Een geprofileerde loopzool biedt optimale zekerheid tijdens het werken.

S3

S1P

SB

Beantwoordt aan de basisvoorwaarden volgens EN ISO 20345.

Betekenis van de bijkomende eisen Gebaseerd op de veiligheidsschoen conform EN ISO 20345 S1 zijn deze modellen bijkomend gefabriceerd van speciaal gehydrofobeerd leder, dat bijzonder goed geschikt is voor omgevingen waarin blootstelling aan vocht te verwachten is.

S2

HI Warmte-isolatie CI Koude-isolatie P Ondoordringbaarheid

www.safetyshop.be


18

Office-Serie

S1

S2

:CX 320 Office :EN ISO 20345 S2 :Stalen neus

----------------------------------------------------------------

:CX 325 XP速 Office :EN ISO 20345 S2P :XP速 tussenzool

:Uitvoering

:Onderhoudsvriendelijk waterproof leder :Actief ademende voering van kalfsleder :Verwisselbare komfort inlegzolen met demping bij de hiel

:Loopzool

:Polyuretaan loopzool

:Maten

:39 - 47

----------------------------------------------------------------

:ESD CX 320 Office :EN ISO 20345 S2 ----------------------------------------------------------------

S1

:CX 321 Office :EN ISO 20347 :Zonder stalen neus

www.safetyshop.be


19

Office

Deze schoen moet U dragen, voordat uw collega dit doet. :CX 200 Office women :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Anatomische damesleest :3 cm comfortabele hak :Verwisselbare komfort inlegzolen met demping bij de hiel :Stalen neus

:Loopzool

:Polyuretaan loopzool

:Maten

:36 - 43

:CX 310 Office brown :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Onderhoudsvriendelijk waterproof leder :Actief ademende voering van kalfsleder :Verwisselbare komfort inlegzolen met demping bij de hiel :Stalen neus

:Loopzool

:Polyuretaan loopzool

:Maten

:39 - 47

S2

S2

:CX 340 Office :EN ISO 20345 S2 :Binnenvoering aktiv-X速

:CX 380 GORE-TEX速 :EN ISO 20345 S2 CI :Gore-Tex速 binnenvoering :Uitvoering

:Onderhoudsvriendelijk waterproof leder :Verwisselbare komfort inlegzolen met demping bij de hiel :Stalen neus

:Loopzool

:Polyuretaan loopzool

:Maten

:39 - 47

S2 www.safetyshop.be


20

XP®

De metaalvrije XP® tussenzool De tussenzool die beschermt tegen binnendringen van scherpe voorwerpen bestaat uit een thermoplastisch polyamidelaminaat en voldoet aan de normen van EN ISO 20345 S3.

Dit betekent in de praktijk: Indien men onverwacht op een oneffen ondergrond terechtkomt, biedt de lengteflexibiliteit een uitstekende veiligheid.

Het High-techmateriaal is, in tegenstelling tot een stalen tussenzool, extreem licht en flexibel. Door de flexibele structuur van het materiaal van de XP® technologie ondervindt de voet een verbeterde torsie van de loopzool.

Het gevaar op verzwikking wordt actief gereduceerd. Bovendien is de weefselstructuur van de XP®- tussenzool temperatuurneutraal en vormt geen koudebrug.

:model black

:alu-tec® 125 XP®

:model green

:alu-tec® 165 XP®

:Uitvoering

:EN ISO 20345 S1P :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S1P www.safetyshop.be


21

XP®

:alu-tec® 565 XP® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S3

:XP 435 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S3

:XP® 505 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Overneus :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:39 - 49

S3 www.safetyshop.be


22

XP®

:alu-tec® 105 XP® blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S3

:alu-tec® 675 XP® blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Neusbescherming :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S3

:XP® 705 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Overneus :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:39 - 48

S3 www.safetyshop.be


23

XP®

:XP® 455 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU-3® zooltechnologie

:Maten

:38 - 49

S3

:XP® 155 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 50

S3

:alu-tec® 735 XP® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 49

S3 www.safetyshop.be


24

Anatomic Bau®

ANATOMIC BAU®

Draagcomfort en duurzaamheid beleven! De veiligheidsschoen voor de professional in de bouw, die voldoet aan de EN ISO 20345 S3 norm. Hoogwaardig leder, het individuele pasvormconcept met de verschillende breedtes en het ATLAS® Power Point® dempingssysteem, zorgen ook na een lange werkdag voor het optimale

draagcomfort. Om aan bijzonder hoge eisen te voldoen zijn alle Anatomic Bau modellen voorzien van een loopzool die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen. Het speciale grove noppenprofiel van de zool, 4,5 mm, zorgt voor een veilige werkdag.

:ANATOMIC BAU 500 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Overneus :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:39 - 50

MPU® outdoor

loopzool

S3 www.safetyshop.be


Anatomic Bau®

:ANATOMIC BAU 450 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU-3® zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 50

S3

:ANATOMIC BAU 460 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Overneus :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 49

MPU® outdoor

S3

loopzool

www.safetyshop.be

25


26

Anatomic Bau®

:ANATOMIC BAU 826 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :2 aansnoerlussen :Overneus :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:39 - 49

MPU® outdoor

S3

loopzool

:ANATOMIC BAU 150 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 50

MPU® outdoor

loopzool

S1 S3 www.safetyshop.be


27

THERMO TECH 700 blue „De speciale schoen voor de asfaltverwerkende industrie“

KURK

CLIMA

HOGE HITTEBESTENDIGHEID „Met nog meer comfort“ Nieuw is de extra thermische isolatie met een 4 mm kurklaag tussen de binnen- en de buitenzool. Kurk is een natuurproduct. De schors van de kurk kan steeds opnieuw geoogst worden zonder daarbij aan de boom blijvende schade te veroorzaken.

Daarnaast beschikt het materiaal over bijzondere eigenschappen: de uitstekende isolatie tegen hitte maakt kurk een ideale bescherming tegen straling van heet asfalt en zorgt dat een optimale gevoelstemperatuur in de schoen gewaarborgd blijft.

:Thermo Tech 700 blue :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 HI :Sluiting met driehoekige oogjes :Stoffering van de schoen bij de enkels en de naden :Hittebestendige naden :Stalen neus :Olie- en vuilafstotend volnervig rundleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Schokabsorberend systeem met luchtkamers

:Loopzool

:Zeer hittebestendig :Profielloze loopzool voorkomt ongewenste afdrukken in het asfalt :Thermoïsolering :Olie-, zuur- en benzinebestendig :antistatisch

:Isolering

:Thermo-isolerende schoen :Hittebestendige kurk isolatie :Thermoplastische binnenzool voor optimale warmtebescherming

:Maten

:39 - 47

S2 www.safetyshop.be


28

Gore-Tex®

Gore-Tex® Kwaliteit Juist bij de routine van iedere werkdag waarbij hoge lichamelijke eisen worden gesteld en deels extreme belasting plaatsvind, speelt het juiste schoeisel een belangrijke rol. Invloeden van buiten, zoals koude en vocht, evenals vocht in de schoen, worden effectief bestreden door Gore-Tex® met koudebeveiliging, waterdichtheid en ventilatie. Zo blijft de prestatiecapaciteit van de drager behouden en wordt uitval geminimaliseerd.

Gore-Tex® technologie Een Gore-Tex®-membraan heeft 1,4 miljard microscopisch kleine porieën. Elke porie is 20.000 maal kleiner dan een waterdruppel, maar wel groter dan een waterdampmolecule. Daarom is een Gore-Tex®-membraan aan de buitenzijde absoluut waterdicht. De transpiratie kan in de vorm van waterdamp evenwel ongehinderd afgevoerd worden van binnen naar buiten.

:GTX 563 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® binnenvoering :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie :XP® tussenzool

:Maten

:36 - 49

S3 www.safetyshop.be


29

Gore-Tex®

:GTX 745 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® binnenvoering :Overneus :alu-tec® aluminium neus :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel :XP® tussenzool

:Maten

:36 - 49

S3

:GTX 535 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® binnenvoering :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :alu-tec® aluminium neus :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel :XP® tussenzool

:Maten

:36 - 49

S3 www.safetyshop.be


30

Gore-Tex®

:GTX 935 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® binnenvoering :Overneus :Veiligheidsreflectoren :alu-tec® aluminium neus :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel :XP® tussenzool

:Maten

:39 - 48

S3

:GTX 835 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® binnenvoering :2 aansnoerlussen :Overneus :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel :XP® tussenzool

:Maten

:39 - 48

S3 www.safetyshop.be


31

Gore-Tex®

:GTX 780 GORE-TEX® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 CI :Gore-Tex® binnenvoering :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 49

S1 S2

Speciaal wintermodel :GTX 945 XP® Thermo :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Gore-Tex® bontvoering :Veter- en ritssluiting de enkel wordt doeltreffend gestabiliseerd :ritssluiting aan de zijkant garandeert een snelle in- en uitstap :alu-tec® aluminium neus :Overneus :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel :XP® tussenzool

:Maten

:39 - 48

S1 S2 S3 www.safetyshop.be


32

alu-tec®

RATIE E N E G E W NIEU

RE U T U F N E GRE ® TLAS MADE BY A

REE! F L E E F FEEL FREE!

n 160 gree :alu-tec ®

:Uitvoering :EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool

:Loopzool :MPU® CF zooltechnologie :Breedte: Ook verkrijgbaar in W12 :Maten :36 - 49

www.safetyshop.be

S1


33

Toekomst®

:alu-tec 120 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool

:Loopzool

:MPU® CF zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1

:CF 2 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® CF zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1

:CF 4 blue :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® CF zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1 www.safetyshop.be


34

alu-tec®

alu-tec®- De technologie van de toekomst Een voelbare reductie van het gewicht verhoogt het loopcomfort van een veiligheidsschoen. Bij de echte lichtgewichten onder de veiligheidsschoenen horen de ATLAS® alu-tec® modellen. Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige kwaliteit aluminium. Deze lichte schoen verhoogt het welzijn en biedt de hoogste veiligheid.

Een extra pluspunt: Door de aluminium neus verlegt het zwaartepunt van de schoen zich naar het midden van de voet. Dit bevordert het voorkomen van struikelongevallen. Door de thermisch neutrale werking van aluminium ontstaan ook geen koudebruggen in de schoen.

:alu-tec® 560 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :alu-tec® aluminium neus :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 50

S2 S1 www.safetyshop.be


blueline

:alu-tec® 100 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S2

:alu-tec® 240 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Klittenbandsluiting :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S2

:alu-tec® 670 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Neusbescherming :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S2 S1 www.safetyshop.be

35


36

blueline

:alu-tec® 370 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Klittenbandsluiting :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S1

:alu-tec® 300 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Geperforeerd :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S1

:alu-tec® 320 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1 www.safetyshop.be


37

alu-tec®

:alu-tec® 660 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :alu-tec® aluminium neus :Veiligheidsreflectoren :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1 S2

:alu-tec® 440 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Veiligheidsreflectoren :Geperforeerd :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1

:TX 700 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1 S2 www.safetyshop.be


38

Ergo-Tex®

Ergo-Tex® - kwaliteit en waarde Veel kleine details maken de veiligheidsschoenen uit de Ergo-Tex® reeks tot één van onze meest succesvolle series. Al bij de ontwikkeling is extra aandacht besteed aan de afstemming van de pasvorm en de kwaliteit van de verwerkte materialen. Als schoendrager verwacht u doorlopend waardebehoud, vooral omdat onze voeten ons al de kleinste oneffenheden laten voelen.

Alle modellen worden van de speciale, functionele Ergo-Tex®-binnenvoering voorzien. Dit innovatieve klimaatsysteem met uitstekende regulerende eigenschappen verhoogt het welbevinden, biedt overtuigend draagcomfort en verhoogt op die manier de prestaties voor alle werkomgevingen. Ergo-Tex® is gegarandeerd in hoge mate actief ademend en zorgt ervoor dat de schoenen weer snel drogen. Het is kleurvast, huidvriendelijk en schuurbestendig.

vochtigheid en warmte

bovenleder

Ergo-Tex® binnenvoering

www.safetyshop.be


39

Ergo-Tex®

ERGO-TEX

®

:Ergo-Tex 470 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S2

:Ergo-Tex 580 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S2 www.safetyshop.be


40

Ergo-Tex®

:Ergo-Tex 360 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1

:Ergo-Tex 400 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Klittenbandsluiting :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S1 S2

:Ergo-Tex 300 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Geperforeerd :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 49

S1 www.safetyshop.be


41

Ergo-Tex®

:Ergo-Tex 480 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU-3® zooltechnologie

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 50

S2 S1

:Ergo-Tex 600 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Breedte

:Ook verkrijgbaar in W12

:Maten

:36 - 50

S1 S2 www.safetyshop.be


42

4 WORK®

:NEVADA 450 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:38 - 48

S1

:NEVADA 580 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:38 - 48

S1 S2 www.safetyshop.be


43

snow & rain

snow & rain Klimatologische condities vragen om bijzondere bescherming. Daarom wordt alleen hoogwaardig waterproof leder, functionele en warmte-behoudende binnenvoering zoals wol, in de snow & rain-serie gebruikt. De weefselstructuur van de ingezette XP® tussenzool, die beschermt tegen het binnendringen van scherpe voorwerpen, is

temperatuurneutraal waardoor geen koudebrug ontstaat. Het robuuste grof noppenprofiel van 4,5 mm van de MPU® outdoor zooltechnologie en de stabiele vormgeving van de schacht zorgen voor veilig werken. Ook bij urenlang gebruik en lichamelijke inspanning blijft het comfort gewaarborgd.

:ANATOMIC BAU 825 XP® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :2 aansnoerlussen :Overneus :Bontvoering :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:39 - 49

MPU® outdoor

loopzool

www.safetyshop.be

S1 S3


44

snow & rain

:ANATOMIC BAU 845 XP® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :Veiligheidsreflectoren :Overneus :Bontvoering :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 49

S3

MPU® outdoor

loopzool

:ANATOMIC BAU 822 XP® :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 CI :2 aansnoerlussen :Overneus :Bontvoering :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:XP® tussenzool :MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:39 - 48

MPU® outdoor

S3

loopzool

www.safetyshop.be


snow & rain

:S3 model

:ANATOMIC BAU 800 XP® :EN ISO 20345 S3 CI :XP® tussenzool

:S2 model

:CI 800 :EN ISO 20345 S2 CI

:Uitvoering

:Ritssluiting :Veiligheidsreflectoren :Bontvoering :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 50

S3 S2

MPU® outdoor

loopzool

:S3 model

:ANATOMIC BAU 840 XP® :EN ISO 20345 S3 CI :XP® tussenzool

:S2 model

:CI 840 :EN ISO 20345 S2 CI

:Uitvoering

:Veiligheidsreflectoren :Bontvoering :Waterproof leder :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 50

MPU® outdoor

loopzool

S3 S2 www.safetyshop.be

45


46

DUO-SOFT®

DUOSOFT® technologie

DUOSOFT® technologie • • • • • • •

• Optimale dempingseigenschappen • Profielelementen voor de stabilisering van de voeten in afrolfase • Nitril loopzool, scheur- en knelbestendig, met hoge bescherming tegen chemicaliën • Schokabsorberende comfort-tussenzool gemaakt van polyuretaan

4,5 mm profiel met diepe groeven Olie-, zuren- en benzinebestendig Antistatisch Power Point® dempingselement Superlicht en hoogelastisch hittebestendig tot ca. 220 °C Uitstekende slijtagebestendigheid en anti-slip

:DUOBAU 730 HI :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 HI :Overneus :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C

:Maten

:39 - 48

DUO SOFT

www.safetyshop.be

S3


47

DUO-SOFT®

:S3 model

:DUOSOFT 765 HI :EN ISO 20345 S3 HI

:S2 model

:DUOSOFT 760 HI :EN ISO 20345 S2 HI

:Uitvoering

:Laslaarzen met gesp :Panieksluiting :Overneus :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C

:Maten

:39 - 48

DUO SOFT

S2 S3

:DUOSOFT 750 HI :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 HI :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C

:Maten

:39 - 48

DUO SOFT

www.safetyshop.be

S2


48

DUO-SOFT®

:DUOSOFT 900 HI :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 HI :Overneus :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C

:Maten

:39 - 48

DUO SOFT

S2

:DUOSOFT 930 HI :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 HI :Overneus :Stoffering bij de enkels :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C

:Maten

:39 - 48

DUO SOFT

www.safetyshop.be

S3


49

DUO-SOFT®

:DUOSOFT 795 HI :Uitvoering

:EN ISO 20345 S3 HI :Panieksluiting :Overneus :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Thermoïsolerende schoenbasis :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:Duo-Soft® zooltechnologie, Grof noppenprofiel :hittebestendig tot ca. 220 °C :39 - 48

:Maten

DUO SOFT

S3

:FP 900 - brandweerlaars :Uitvoering

:EN ISO 15090:2006 HI 3 CI-categorie F2A :2 aansnoerlussen :Easyfix® veter- en ritssluiting :Overneus :Veiligheidsreflectoren :Thermoïsolerende schoenbasis :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool

:Loopzool

:FPS® zooltechnologie, 7,0 mm Grof noppenprofiel

:Maten

:39 - 48

TE

EUWS I N E D LGENS ORMEN O V T GETES ANDWEERN BR 3 CI I 2006 H 15090: F2A O S I EN rie catego

S3 www.safetyshop.be


50

Sneaker

Beleef...

ATLAS® Sneaker-Feeling ATLAS® Sneaker-feeling, een veiligheidsconcept dat niet alleen aan alle veiligheidsnormen volgens EN ISO 20345 voldoet, maar bovendien in zijn ergonomische opbouw, wat betreft draagcomfort en voetklimaat de modernste stand van de techniek vertegenwoordigt.

Sneaker, een productlijn die voor ATLAS®-kwaliteit en -comfort staat. Uitgerust met een spannend design, stijlvol uiterlijk en optimaal draagcomfort, bewijzen de Sneaker-modellen dag in dag uit dat zij ideale begeleiders zijn.

:SN 10 brown :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Binnenvoering aktiv-X® :Nubukleder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:36 - 48

S2 www.safetyshop.be


51

Sneaker

:SN 20 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Binnenvoering aktiv-X® :Waterproof leder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:39 - 48

S2

:SN 52 orange :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Binnenvoering aktiv-X® :Nubukleder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:39 - 48

S1

:SN 50 orange :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Binnenvoering aktiv-X® :Nubukleder :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:39 - 48

S1 S2 www.safetyshop.be


52

Damesmodellen

GenerationX

ATLAS® veiligheidsschoenen voor dames Voor alle vrouwen die zich graag modieus en sportief presenteren, biedt GenerationX® een ruime keuze aan damesmodellen. Meer comfort door zorgvuldig geselecteerde materialen. Bijzonder elegant, stijlvol en waterproof nubukleder garandeert een aangenaam soepel draaggevoel.

De nieuw ontwikkelde aktiv-X® binnenvoering garandeert een hoge ademende activiteit door fijne microkanalen die voor een snelle opname en afgifte van transpiratievocht in de schoen zorgen. De tweevoudige MPU® SN loopzooltechnologie bestaat uit een zachte comfortabele tussenzool en een stevige antislip loopzool.

:light blue model :GX 180 light blue :EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :black model

:GX 140 black

:Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

S2 www.safetyshop.be


Damesmodellen

:GX 350 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

S1

:GX 120 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

S2

:GX 130 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

S1

:GX 390 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 SB :Met stalen neus :Nubukleder :Ergo-Tex® binnenvoering :Comfortabel voetbed :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® GX zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

www.safetyshop.be

SB

53


54

clean & white

clean & white

:CL GX 350 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

:SB model

:CL 370 :EN ISO 20345 SB :Met stalen neus

:Zonder stalen neus

:CL 375 :EN ISO 20347

:Uitvoering

:Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Comfortabel voetbed :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® GX zooltechnologie

:Maten

:35 - 43

S2

SB S1

:CL 490 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 47

www.safetyshop.be

S2


55

clean & white

:CL 400 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Klittenbandsluiting :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 48

S2

:CL 35 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 48

S1

:CL 20 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S2

:CL 570 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Klittenbandsluiting :Waterproof leder :Ergo-Tex® binnenvoering :Klima Komfort® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 48

www.safetyshop.be

S2


56

ESD速

Electro Static Discharge. elektrostatische ontlading

ESD (Electro Static Discharge - elektrostatische ontlading) Voor alle werkomgevingen waarin wordt gewerkt met elektrostatische lading, biedt ATLAS速 een collectie van moderne ESD veiligheidsschoenen. De ESD modellen voorkomen het overbrengen van de electrostatische lading op gevoelige bouwelementen, zodat deze niet in gevaar komen. Want degene die omgaat met hightechproducten, heeft een speciale uitrusting nodig die de producten beveiligt.

Overgangsweerstand (Ohm 立) ESD-bereik (7,5 x 105 bis 3,5 x 107) Antistatisch conform DIN EN ISO 20345

105

Deze speciale modellen zijn anti-statisch in het bereik tussen 7,5 x 105 tot 3,5 x 107 Ohm. Hierdoor wordt bij de drager een elektrostatische oplading voorkomen. Deze kan bij ontoereikende afleiding uiterst delicate elektronische bouwdelen zwaar beschadigen of zelfs vernietigen.

106

107

ESD

antistatisch

www.safetyshop.be

108

109


57

ESD®

:ESD TX 600 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Neusbescherming :Veiligheidsreflectoren :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 49

S2 S1

:ESD TX 460 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Neusbescherming :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:36 - 48

S2

:ESD TX 700 :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® outdoor loopzool, Grof noppenprofiel

:Maten

:36 - 49

S2 S1 www.safetyshop.be


58

ESD®

:ESD SN 20 black :Uitvoering

:EN ISO 20345 S2 :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® SN zooltechnologie

:Maten

:36 - 48

S2 S1

:ESD alu-tec® 300 blueline :Uitvoering

:EN ISO 20345 S1 :alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Nubukleder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S1

:S3 model

:ESD alu-tec® 105 blueline XP® :EN ISO 20345 S3 :XP® tussenzool

:S2 model

:ESD alu-tec® 100 blueline :EN ISO 20345 S2

:Uitvoering

:alu-tec® aluminium neus :Geschikt voor orthopedische inlegzolen :Waterproof leder :Binnenvoering aktiv-X® :ESD® inlegzool :PPS-dempingssysteem®

:Loopzool

:MPU® XN zooltechnologie

:Maten

:39 - 49

S2 S3 www.safetyshop.be


Big Size

:Big Size Ergo-Tex® 360

:Big Size Ergo-Tex® 450

:EN ISO 20345 S1 :Klittenbandsluiting :Ergo-Tex® binnenvoering :MPU-3® zooltechnologie

:EN ISO 20345 S2 :Veiligheidsreflectoren :Ergo-Tex® binnenvoering :Waterproof leder :MPU-3® zooltechnologie

Maten: 51 - 53 Maten: 51 - 53

S1

:Big Size Ergo-Tex® 600 :EN ISO 20345 S2 :Ergo-Tex® binnenvoering :Waterproof leder :MPU® outdoor loopzool, Maten: 51 - 53

S2

:Big Size Anatomic Bau 840 XP® :EN ISO 20345 S3 :Veiligheidsreflectoren :Bontvoering :Waterproof leder Maten: 51 - 53

S1 S2

S3 S1

:Big Size Anatomic Bau 450

:Big Size Anatomic Bau 150

:EN ISO 20345 S3 :Veiligheidsreflectoren :Ergo-Tex® binnenvoering :Waterproof leder :MPU-3® zooltechnologie

:EN ISO 20345 S3 :Ergo-Tex® binnenvoering :Waterproof leder :MPU® outdoor loopzool, Maten: 51 - 53

Maten: 51 - 53

S1 S3

S1 S3 www.safetyshop.be

59


60

speciaalwijdte

ERGO-MED® Wijdte 13 en 14

ERGO-MED® -speciale breedten 13 en 14 Ergo-Med®-speciale breedten staat voor een bijzonder breed pasvormconcept. De modellen zijn naar keuze verkrijgbaar in wijdte 13 en 14 . Dankzij het royale volume in het voorvoetgedeelte blijft de zo belangrijke bewegingsspeelruimte voor de tenen behouden. Druk- en schuurplekken worden voorkomen. De brede pasvorm voorkomt ook het uitwijken naar een verkeerde schoenlengte.

De Ergo-Med®-serie in speciale breedten biedt alle schoendragers met brede voeten de mogelijkheid om een exact passende schoen te kiezen. Het geïntegreerde Power Point®dempingselement voorkomt vermoeidheidsverschijnselen en ontlast de wervelkolom, de banden en de gewrichten voelbaar. Alle Ergo-Med®-modellen zijn ook geschikt voor toepassing met inleg- of steunzolen.

ATLAS® meerwijdte-systeem Voor optimaal draagcomfort zijn enkele millimeters vaak doorslaggevend. Naast de schoenmaat speelt de juiste wijdte een grote rol. ATLAS® biedt een meerwijdte-systeem in de wijdtes 10 (breed),12 (extra) en 13 en 14 (speciaal). Dankzij het meerwijdte-systeem kunnen zowel smalle als brede voeten optimaal met de passende schoenen worden uitgerust, waardoor problemen kunnen worden voorkomen.

Weite 10 – breed Weite 12 – extra Weite 13 – speciaal

Weite 14 – speciaal

www.safetyshop.be


speciaalwijdte

:ERGO-MED 460

:ERGO-MED 360

:EN ISO 20345 S2 :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14

:EN ISO 20345 S1 :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14

Maten: 36 - 49

Maten: 36 - 49

S2

S1

:ERGO-MED 600

:ERGO-MED CF 4

:EN ISO 20345 S2 :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14

:EN ISO 20345 S1 :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14

Maten: 36 - 50

Maten: 36 - 49

S1

S1

:ERGO-MED 645 XP

:ERGO-MED 700

:EN ISO 20345 S3 :XP速 tussenzool :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14 Maten: 36 - 49

:EN ISO 20345 S2 :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14 Maten: 36 - 49

S1 S3

S2 S1

:ERGO-MED 846 XP

:ERGO-MED 735 XP

:EN ISO 20345 S3 :XP速 tussenzool :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14 Maten: 36 - 50

:EN ISO 20345 S3 :XP速 tussenzool :Geschikt voor orthopedische inlegzolen Breedte: W10 / W12 Breedte: W13 / W14 Maten: 36 - 49

S1 S3

S1 S3 www.safetyshop.be

61


62

Shop

:Klima Komfort® inlegzolen :Uitvoering

:Ademend en huidvriendelijk bovenmateriaal :Geperforeerd in de voorvoet

:Comfort

:Aangenaam voetklimaat :Goede vochtopname :Ademend :Antistatisch

:Maten

:36 - 49

:ESD inlegzolen :Uitvoering

:Ademend en huidvriendelijk bovenmateriaal :Geschikt voor alle ATLAS® ESD modellen :Geperforeerd in de voorvoet

:Comfort

:Aangenaam voetklimaat :Goede vochtopname :Ademend :Antistatisch

:Maten

:36 - 49

:Gel-Aktiv inlegzolen :Uitvoering

:met gelpad :bijzonder zacht en huidvriendelijk microfasenvlies :geperforeerd in de voorvoet

:Comfort

:Optimale demping bij de hiel door het gelpad :Ontlasting van de wervelkolom, banden en gewrichten :Aangenaam voetklimaat :Ademend :Antistatisch

:Maten

:36 - 48

:Thermo inlegzolen :Uitvoering

:warmte-isolerende laag van aluminium :warmte-isolerend vilt bovendeel :zachte hiel

:Comfort

:Aangenaam voetklimaat :Goede vochtopname :Ademend :Antistatisch

:Größen

:36 - 49

www.safetyshop.be


63

Shop

:Coolmax-functionele sokken 01 :Uitvoering

:Ademend Coolmax weefsel :Hak-, neus-, en zoolversterking :50 % Polyester, 30 % Polypropyleen, 10 % Nylon, 10 % Polyamide

:Comfort

:Optimaal vochttransport :Aangenaam voetklimaat :Antibacterieel

:Workwear sokken 02 :Uitvoering

:Ademend Coolmax weefsel :Hak-, neus-, en zoolversterking :60 % Polyester, 20 % Polypropyleen, 20 % Polyamide (met 10% antibacteriële nylon)

:Comfort

:Optimaal vochttransport :Aangenaam voetklimaat :Antibacterieel

01

:Coolmax-Klima sokken 03 :Uitvoering

:Ademend Coolmax weefsel :60 % Polyester, 20 % Polypropyleen, 10 % Nylon, 10 % Polyamide

:Comfort

:Optimaal vochttransport :Aangenaam voetklimaat :Antibacterieel

02

03

:Veters :Uitvoering

:Kwaliteitsveters in verschillende kleuren en lengtes leverbaar

:Nubuk verzorgingsspray 01 :Gebruik

:Voor veiligheidsschoenen met nubukleder :Kleurloos :Waterafstotend

:Inhoud

:200 ml

:Waterstop verzorgingscrème 02 :Gebruik

:Voor Gore-Tex® veiligheidsschoenen :Zwart :Waterafstotend

:Inhoud

:75 ml

:Waterstop verzorgingscrème voor leder 03 :Gebruik

:Voor zwaar belaste schoenen :Zwart of kleurloos :Waterafstotend

:Inhoud

:125 ml

01 www.safetyshop.be

02

03


CA_ATLAS_SCHOENEN  

Gezonder werken Atlas schoenen

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you