Page 1

Pasji pulover Taček kot maneken Težko pasje življenje … Zakaj lepe pasje igrače postanejo pulover? Mici 16.1.2014


Začelo se je, ko sem na mizi zagledal palčki za grizljanje, ki sta bili med seboj čudno povezani z vrvico. Da je bilo še lepše, je bila zraven še lepa rdeča žoga, ki se je čudno manjšala, če sem jo kotalil po dnevni sobi. Ampak to očitno niso bile moje igračke, ker me je moja lastnica malo grdo pogledala in stvari vzela v svoje roke. Iz te moje lepe rdeče žoge in dveh povezanih palčk je nastalo tole kar vidite na spodnji sliki. Temu ljudje rečejo pulover.

Mici 2


Moji domači človeški prijatelji so v roke vzeli spet neko čudno škatlo, ki se včasih tudi zabliska. Začela se je akcija, ki ji ljudje pravijo poziranje, meni pa se je zdelo, da ne vedo prav dobro kaj bi radi od mene ali morda še bolje, jaz nisem vedel, kaj bi oni radi od mene.

Pa sem zaslišal besedi – »Taček lezi«. In jaz sem poslušen fant in sem se ulegel. Ja kdo se pa ne bi, če ti tako lepo in mehko pogrnejo po podlagi.

Mici 3


Tako sem kar malo ležal in počival, tista čudna škatla pa je bliskala vame – od spredaj, od zgoraj, s strani …

Spet slišim – »Taček poglej gor, poglej naprej, …«. Seveda sem pogledal, saj so mi vedno pokazali mojo najljubšo igračo. Morda mi jo še kdo vzame, če so tako migali z njo.

Mici 4


Ne boste verjeli, vendar moji užitki v ležanju niso trajali dolgo. Že sem zaslišal nove besede – »Taček sedi in pokaži svoj hrbet«. Kaj neki jim bo moj hrbet, saj sem lep spredaj in zadaj. Mi bo še kdo očital, da sem mu pokazal hrbet.

Mici 5


No, tudi v sedečem položaju ni dolgo trajalo, da bi gledal le mojo najljubšo igračko. Sem moral gledati malo naokoli, da sem bil videti kot pravi pasji maneken.

Ne boste verjeli kakšen človeški ukaz je sledil – »Taček dvigni glavo, da se bo pulover videl tudi pod vratom«. No pa so moji prijatelji pozabili, da sem doma kralj živali in je moja griva podobna levu. Vendar za dobre stvari, ki navadno sledijo, sem pripravljen dvigniti tudi moj pogled proti nebu.

Mici 6


In poglejte me zdaj. Res je sledilo nekaj dobrega za pod zob. Vendar pa je bilo tako malo, da sem moral malo bolj pogledati na svoj jezik, če se mi je morda le zdelo, da sem kaj dobil.

Le poglejte me spodaj kako sem videti zadovoljen, ko je sledilo še nekaj tistih slastnih majhnih koščkov, katere imam res najraje. Ja, le kdo ne bi malo potrpel in se obračal po mehko pogrnjeni podlagi, če pa vedno na koncu sledi kaj dobrega za pod zob. In verjemite, da to še ni vse. Če iz lepe rdeče žoge in dveh povezanih palčk nastane takle pulover, seveda tega ne nosim po stanovanju. To pa pomeni, da sledi še lep sprehod. Če pa je le-ta po gozdu, so užitki popolni. Pa sem se še malo sede razgledal in pokazal mojo levjo grivo, da so lahko videli in seveda rekli – »Taček, kako si lep«. To pa je eden najljubših stavkov, ki jih pogosto slišim. Komu pa take besede ne godijo?

Mici 7


Mici 8


Kot lep in priden kuža, sem na koncu moji Špelci z veseljem pomolil še tačko. Saj sem seveda Taček in imam štiri lepe bele tačke, za katere lepo skrbijo. Jaz jim to vračam z ljubečimi pogledi in kakšnim ukradenim poljubčkom, ki ga dam s svojim vlažnim jezikom.

Mici 9


Tako je moje pasje življenje. Ni tako težko, se vam ne zdi. Tudi, če občasno nastopim kot maneken. Slišati je, da je manekenska težka, vendar lahko potrdim, da temu ni tako. Komaj čakam, da moji na plano postavijo nove barvaste žogice in palčke, s katerih nato nastane kakšen pasji pulover. Kdor je rad v trendu z modo in še pohvaljen povrhu, naj si le obleče kakšen pleten pulover. Verjemite, da to ni le modna muha. Tudi nam kosmatincem je v mrzlih dneh težko prenašati velike temperaturne razlike in se lahko tudi prehladimo.

O mojem »težkem« pasjem življenju vam spet kaj poročam, ko se bo zgodilo kaj zanimivega tudi za vas.

Vaš Taček

Mici 10

Pasji pulover  

Težko pasje življenje … ali Zakaj lepe pasje igrače postanejo pulover?

Pasji pulover  

Težko pasje življenje … ali Zakaj lepe pasje igrače postanejo pulover?

Advertisement