__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Sabies que...


REDACCIÓ

Estimats pares, “El Ganxet” és un projecte d’escola, una finestra al dia a dia dels nostres infants, una porta a la vida de l’escola i a les seves aules: - un forat a la vida dels vostres fills. Fa un any la nostra redacció obria amb aquesta frase la primera edició de la nostra revista. Encara que no fa gaire , ha plogut molt des de llavors, però el que no ha canviat gens són les ganes que hi posem cada dia en la nostra tasca i l’empenta per tirar endavant els projectes educatius que cada any dibuixen la nostra línia d’escola. Esperem que us agradi, i que la rebeu amb la mateixa il·lusió que l’ha fet sortir.

Bon estiu i bones vacances!!!

2

Redacció

2

editorial

3

P3A

4

P3B

6

P4A

8

P4B

10

P5A

12

P5B

14

1r

16

2n

18

3r

20

Educació Física

22

Anglès

24

AMPA

26


EDITORIAL El treball per Projectes. Parlem-ne! Actualment el centre educatiu no és l´única font de saber, la societat actual ens bombardeja constantment amb informació des de diferents mitjans: internet, televisió, diaris, anuncis… A més els vostres fills/ es, els nostres alumnes, ja dominen tota una font d’informació, que voluntàriament o involuntàriament els arriba i de la que no n’han fet cap aprenentatge formal o intencionat. Des de la nostra escola, som conscients que no podem quedar al marge de les noves realitats socials si volem que els nostres alumnes esdevinguin ciutadans i ciutadanes competents, eficaços, flexibles i autònoms, dotant-los de la capacitat d’aprenentatge i no només del coneixement del saber. Cal que oferim estratègies per a desenvolupar la capacitat crítica en els nostres alumnes i a partir d’aquí construir el judici personal. Més enllà d’una simple metodologia, el treball per projectes ens ajuda a incidir en la manera com els alumnes aprenen, com elaboren els conceptes i com tracten la informació, a més d’ assolir estratègies d’organització dels coneixements. És per tot això que des de la nostra escola introduïm aquesta manera de treballar des de P3 amb la pràctica a l’aula de, com a mínim, un projecte de treball durant el curs escolar. Augmentem a 2 i a 3 projectes progressivament a P4 i P5 i donem continuïtat a l’etapa de Primària a través de l’àrea de Medi.

Així doncs, estem segurs que els Projectes afavoriran que l’alumnat: Aprengui a prendre decisions. Tracti la informació. Transmeti la informació. Avaluï el seu procés d’aprenentatge.

“Treballar per projectes significa fer recerca per al desenvolupament creatiu dels llenguatges lògics, cooperatiu, fantàstic, simbòlic.” (Loris Malaguzzi)

En aquest Ganxet us oferim una petita mostra del que ha significat aquest treball per Projectes per als vostres fills durant tot aquest curs.

Volem agrair des d’aquí també la vostra col·laboració i participació sense la qual tot aquest treball no hauria esta possible.

L’equip de mestres

3


4


5


6


7


LA CLASSE DE LA MENTA HEM APRÈS MOLTES COSES DE LES PAPALLONES

HEM APRÈS QUE: TENEN COS COBERT D’

DE COLORS.

PARTS: DE LES PAPALLONES:

AL CAP, LA PAPALLONA HI TÉ:

UTILITZEN LES SEVES ANTENES LLARGUES PER A L’ABDOMEN HI TENEN

QUE ELS SERVEIXEN PER

AL COS TENEN

P HI HA (2) TIPUS DE PAPALLONES:

8


LES PAPALLONES CANVIEN EL SEU ASPECTE: S’ALIMENTEN DEL UTILITZEN L’

DE LES FLORS. PER XUCLAR EL NÉCTAR DE LES FLORS.

TENEN ( 3) TIPUS DE VOL:

LA CIÈNCIA QUE ESTIUDIA ELS INSECTES ES DIU:

PREGUNTEU-NOS, PREGUNTEU-NOS I VEUREU!!!!

9


LA CLASSE DE L’ESPÍGOL HEM APRÈS MOLTES COSES DELS...

EL TYRANNOSAURUS-REX TE LES EL HI HA

PUNXEGUDES.

TÉ 3 BANYES AL CAP. SAURES QUE SÓN GRANS I D’ALTRES PETITS.

HI HAN DINOSAURES QUE TENEN (4 POTES). ELS DINOSAURES TENEN (ULLS).

10


ELS DINOSAURES TENEN ELS DINOSAURES TENEN L’

GOSAURE) TÉ CRESTES AL COS.

ELS DINOSAURES

MENGEN CARN.

I.... SABEM MOLTES COSES MÉS!!!! ELS HI HEU EXPLICAT ALS PAPES QUÈ ÉS EL QUE FALTA A LA LLISTA? SEGUR QUE SÍ!!!

11


El Nº 1 del golf: L’Iker

Els campions, el Pau, el Lucas i la Gràcia, amb la COPA i les MEDALLES

L’Ariadna, la Sira, l’Helena i la Laia diuen que hi ha jugadors de tot el mon!

12


La Júlia, l ’Eduarda, la Paloma, la Berta, l’ Àlex i el Marc ens mostren les diferents pilotes. A l’ Arnau, a l’ Oriol i al Gerard els agraden les emocions fortes!!!

Atenció! Atenció!!! Estan preparades! Inés, Judit; Lucia, Ana fortttttttt!!!!!! A D È U

B Ú S T I

EL Lluís anirà per tot el món i serà un esquiador, però també li agrada el Judo!!

A

13


Coneixem la Cuca i el Luck

14


Tots estem molt nerviosos perquè ens vÊnen a visitar els gossos policia.

15


Primer ĂŠs de dibuixos animats

16


17


SAYONARA BABIES!

18


19


Projecte: El Pi Hola pares i mares de tercer!!! Aquest any hem fet diversos projectes i a la revista ens agradaria destacar el projecte que vam fer sobre el pi blanc, ja que aquest és el nom de la nostra classe.

Hem après moltes coses d’ells!! Quin tipus d’arbre és? Com és? On creix? Com es reprodueix? Com calcular la seva edat? Com s’alimenta? Quines utilitats té?

Després de tres setmanes de treball intens i conèixer el pi blanc en tots els aspectes proposats al principi del projecte, vam decidir que per finalitzar podíem classificar diferents tipus de pins i d’aquesta manera concloure la feina veien els continguts i els conceptes que vam aprendre.

Finalment hem comprovat que el pi és una planta molt important per als nostres boscos i per tant com a conclusió, creiem que el més important és tenir cura de la nostra flora per a viure en un planeta més sostenible.

El fruit del pi (la pinya).

El pi blanc (sabíeu que el pi més vell del món té 5.000 anys d’edat i viu als Estats Units).

Les anelles del tronc ens indiquen l’edat del pi.

20


Les zones d’Espanya i del planeta on podem trobar pi blanc.

Els nens i nenes de primĂ ria treballant a la classe el projecte del pi blanc.

21


22


23


 Us pensàveu que aprendre anglès era difícil i avorrit? Ni parlar-ne! No us imagineu la de coses tan divertides que es poden fer!

A l’aula d’anglès nosaltres aprenem cantant cançons, jugant amb MINIFLASHCARDS, representant STORIES, aprenent CHANTS, fent manualitats, preparant balls i sobretot passant-nos-ho SUPER BÉ!

Els nens i nenes de p4- pintant “the very hungry caterpillar”

Am

Nens de p5 jugant amb MINI-FLASHCARDS

és a més , grà e Lle cies ngüe al Pl va s s a Ex er c Estr peri o a n n c gere men edit curs s (PE a la pass n L at, e ostr E men ) que ls ne a es cen cola n a s a i pren el nene la se dre s de tma a n p4 c nglè a. N de r s du oo us àpid e p s odeu hore apre ni im sa nen! ! agin ar c om tal d

24


Ja podeu visitar el nostre bloc d’anglès! Si voleu veure tot el que fan els nens i les nenes de la nostra escola a les classes d’anglès només cal que poseu aquesta adreça a l’ordinador: http://blocs.xtec.cat/institutescolaelsganxets Podreu trobar diferents fotografies, vídeos i jocs relacionats amb tot el que s’ha treballat durant el curs. I tot ben classificat per classes! També hi trobareu diferents enllaços molt interessants relacionats amb l’aprenentatge i l’ensenyament de l’anglès!

25


Benvolguts pares i mares, doncs ara sí, el curs s'acaba i cal fer balanç. Els objectius principals marcats a l'inici de curs eren 2: 1) Aconseguir un pla amb dates pel projecte de nova escola. 2) Manteniment de les activitats més ben rebudes del curs anterior (quantitat i qualitat). Sobre el punt 1, sense cap mena de dubte ha estat i serà un del temes que més ens interessa a tots els pares fins que arribi el moment d’estrenar la nova escola. La crisis, el canvi de govern i les retallades van posar en dubte inclús l'arrancada del projecte. La presentació al Tecnoparc va ser una punt important de reconfirmació. Malgrat som coneixedors d'accions dutes a terme durant les últimes setmanes segons el pla, sabem que serà un dels punts claus a seguir més de prop, especialment el curs pròxim. Tenim a la comissió a punt. I sobre el punt 2, doncs destacar que s'ha assolit l'objectiu malgrat la dificultat de gestió segueix una tendència exponencial respecte al nombre d'alumnes nous de cada curs. Es va gestionar la compra de llibres i ja portem dies treballant amb la del curs següent. Es van recollir i marcar totes les samarretes i xandalls. S'ha gestionat durant tot el curs el servei d'acollida al matí i també la del juny. S'ha fet seguiment de les incidències i canvis al càtering i s'ha col·laborat amb l'inici del seu grup al facebook. S'ha arrancat el blog complert de l'AMPA i sobretot, s'ha actualitzat regularment. S'ha gestionat durant tot el curs les activitats extraescolars finalitzant amb un gran festival el passat dijous. S'estan buscant alternatives ja per la 6ª hora. S'ha fet el curs de natació pels més petits a un preu supercompetitiu. Es va organitzar un dinar de germanor a Riudecanyes, la calçotada a l'escola, la bicicletada pels voltants de Reus, una caminada al niu de l'Àliga i el cap de setmana a la neu a Rialp. Vam anar a un partit de hockey per recolzar l’equip del Reus. Vam tornar aconseguir que vinguessin els patges a buscar les cartes dels més petits per dur -les als Reis... I a sobre aquest any motoritzats!. També el tió va tornar a cagar per tots els nens i vam oferir la foto per la felicitació de Nadal.

26


La mona de Pasqua i les castanyes... Ah, i la festa fi de curs! Molts han dedicat moltes hores treballant dur per la festa del passat divendres. Però veure als nostres fills gaudir amb en Pep, sopant amb els companys o saltant als inflables sense aturar-se tota la nit paga la pena. A més a més, va ser el complement perfecte al gran festival que els nostres fills ens van oferir dirigits i ajudats en tot moment pels nostres mestres (enhorabona i gràcies a tots per un espectacle tant gran i original!). Ah, i també ens hem reunit amb les autoritats sempre que ha calgut o hem tingut la oportunitat, hem demanant ajudes, hem ofert uns diccionaris a l'escola...

Bé déu-n’hi-do! per acabar voldria donar un sincer agraïment en nom de tots els pares als 'culpables' d'aquesta llista, o sigui a tots els integrants de les Comissions, als Delegats i a la Junta directiva què com ja sabeu s'impliquen desinteressadament amb l'objectiu de fer aquesta escola millor cada any. Millor per tots, perquè d'alguna o altra forma tots som beneficiaris d'alguna de les accions d'aquests pares. Així doncs, que tots passeu un molt bon estiu gaudint del temps amb els vostres fills i recordeu que al Setembre hi tornem! Andreu Calavera President AMPA Institut Escola Els Ganxets

27


I n st i t ut - es c o l a E l s G a n x et s Passeig del nord 3 43206 REUS

També els/les mestres, malgrat tot el cansament i esgotament que porta el final de curs, enyorarem les aules i el seu soroll. Caldrà posar tots els sorollets i records en una capseta especial per anar obrint-la al llarg de les vacances i olorar els flaires dels crits i somriures escolars. Junt al remor del mar o entre pins, sempre portarem dintre la capseta amb altres remors infantils:

Remor intensa ( Isabel Barriel) Remor intensa, veus d'encís. Eco de pissarra i guix que romanen molt endins. Els anirem perdent, aniran fugint; les vacances són el vent que foragita sons i crits, la musiqueta de les classes i la sonoritat dels patis.

28

Profile for tac.elsganxets

Projecteganxet 2011  

Revista Els Ganxets. juny 2011 curs 2010-2011

Projecteganxet 2011  

Revista Els Ganxets. juny 2011 curs 2010-2011

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded