__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

El Ganxet 9a ediciรณ //Abril 2018

9a ediciรณ //Abril 2018


Un any més torneu a tenir a les vostres mans la nostra revista: “El Ganxet”. Aquest any la seva publicació coincideix amb l’arribada de la diada de Sant Jordi; dia de roses, llibres i evidentment de lectura. El Ganxet és una manera de mostrar-vos el nostre dia a dia passant per totes les aules i totes les especialitats. Ens agrada ensenyar l’escola tal com és i com la viuen els nostres alumnes i els nostres mestres. Hi trobareu un munt d’experiències interessants, així com: contes, projectes, excursions, tallers, experiments, mots encreuats, disfresses de carnaval, tallers de ràdio, activitats d’anglès i de lectura... i la inauguració d’una nova aula: l’aula de música! Les experiències exposades a les següents pàgines les han realitzat els nostres alumnes. L’objectiu era gaudir, aprendre i aprofundir en algun aspecte de l’educació, perquè aquest és el nostre objectiu: que els nostres alumnes aprenguin i puguin desenvolupar-se com a persones el dia de demà. Així que, seieu relaxadament i gaudiu.

Índex Comissió de Revista

2

Editorial

3

P3

4

P4

5

P5

6

Tallers E. Infantil 1r

10-11

2n

12-13

3r

14-15

4t A i B 5è A i B

16-19 20-23

6è A

24-25

6è B

26-27

English

28-29

Atenció a la diversitat

30-31

Música

32-33

E. Física

34-35

AMPA

36-37

Comiat 6è

38-39

Fotos de grups

40-44

Ganxets a l’insti! Col·laboradors

2

7-9

45 46-48


Editorial Molt sovint, quan pensem en l’escola i en el seu dia a dia, tots gairebé amb unanimitat confirmem el seu valor educatiu, però també pensem que es redueix a les rutines durant els primers anys. Si reflexionem sobre la nostra pràctica i com participem en aquest marc educatiu, podrem fer un salt sobre el concepte de les rutines i entendre la vida del dia a dia i la seva quotidianitat com un recurs educatiu fonamental a tota l’etapa de l’educació infantil i primària.

Vull felicitat a totes i tots els professionals que desenvolupen la seva tasca de manera brillant a la nostra escola i remarcar amb aquestes paraules la importància de l’educació en aquest procés i l’acompanyament en el camí cap a l’autonomia personal. La Direcció

La vida quotidiana és tot aquell conjunt de vivències, experiències, relacions que a l’escola cada dia entren en joc. Aquesta no només incideix sobre els i les alumnes sinó que impregna tota la comunitat educativa, alumnes, mestres, famílies i totes aquelles que entren dins l’univers escolar. L’escola és el seu referent estable però també un espai on venen per equivocar-se i on també hi ha cabuda per la sorpresa, per la novetat com aspectes normalitzats.

Així doncs les entrades, els comiats, el joc, la cura del propi cos, l’alimentació i les relacions que s’estableixen marquen els moments vertebradors de l’aprenentatge.

3


P3: Aquest ha estat el nostre primer any a l’escola, hem fet molts amics/gues i hem passat molt bones estones junts.

Alguns dels contes que hem treballat han estat: “La Caputxeta Vermella”, “Les set cabretes”, “En Hansel i la Gretel” i “La Blancaneus”.

La nostra classe porta el nom dels GERMANS GRIMM, i per això al llarg del curs hem fet diferents activitats per conèixer una mica més els contes que van transcriure i que han arribat fins els nostres dies.

La millor manera d’aprendre diuen que és jugant, oi? Doncs el nostre joc ha estat crear una capsa màgica per posar coses relacionades amb els contes treballats. Aquí us deixem un petit recull fotogràfic. No deixeu mai de jugar!

LA COL

Petit teatret de titelles per poder representar el conte de “La Caseta de xocolata” o també conegut, com en “Hansel i la Gretel”.

El llibre-joc, on apareixen els personatges del conte i el seu nom barrejats. Els nens i nenes han de trobar totes les parts d’un mateix personatge i el nom corresponent.

Titelles realitzats amb material reciclat, taps i rotllo de paper de WC.

4


P4: A la classe dels Andersen ja tenim tots 4 anys, fins i tot ja hi ha qui en té 5! Estem aprenent coses noves cada dia: ja sabem fer i desfer els nombres, escriure paraules noves, retallar amb tisores, fer neu, tocar instruments, anem a l’aula d’informàtica...

El nostre dia a dia comença jugant amb els nostres companys/es, rient i fent gresca per després fer unes rutines i posar-nos a descobrir el petit món que ens envolta. Ens agrada parlar i dir allò que pensem i compartir les nostres vivències.

El nostre projecte: Els Gats

Aquest curs el nostre primer projecte ha estat “els Gats”. Vam convidar al pare de la Júlia Porta i ens va portar el seu gat que es deia: CHARLY WILSON MANDELA. Ens va agradar molt la seva visita.

VISITA DE LA MASOVERA Un dia ens va visitar de la Masovera i vam cantar amb ella tota la setmana. El dilluns ens va portar llums, el dimarts naps, el dimecres nespres, el dijous ous i el divendres faves tendres!

5


P5: Per començar, vam decidir entre tots fer un conte. Volien que el protagonista fos un pallasso. Vaig començar jo: “hi havia una vegada...” i ells/es van continuar. Mentre ho pensaven, l’anàvem escrivint, s’ajudaven els uns als altres i anàvem afegint paraules als seus arguments fins que vam tenir el conte acabat.

Un cop acabada la història, era hora d’il·lustrar el conte. Vam crear els escenaris i els personatges. Quan ja estava a punt, vam enganxar cada personatge al seu lloc i per últim vam escriure la narració. La seva expressió artística fluïa; estaven molt il·lusionats i la seva creativitat i imaginació era insuperable.

Si voleu llegir-lo i conèixer la història, no dubteu a demanar-lo als vostres companys/es de P5, segur que us el mostraran encantats.

6


Fem tallers internivells Aquest ha estat el segon curs que hem realitzat els tallers internivells. Tots junts P3, P4 i P5 hem compartit aprenentatges, experiències i moltes emocions setmana rere setmana. Però hi ha hagut algunes setmanes que han estat molt especials tant per petits com per grans. Les aules dels tallers s’han obert a les famílies en algu-

nes dates assenyalades, i pares i mares heu pogut acompanyar, participar i gaudir de l’activitat que realitzava el vostre fill/a i el seu grup: vermell, groc, verd o blau. Moltes gràcies a tots/es aquelles famílies que heu participat i col·laborat perquè tot sortís genial.

7


Al taller d’experimentació al llarg del curs hem realitzat activitats de tota mena: hem fet bombolles, hem experimentat amb la llum, hem après a fer neu artificial i plastilina casolana, entre moltes altres coses. Però segur que un dels dies que més recordaran els nens i nenes serà quan ens van visitar els pares i mares per Carnaval, ja que l’aula d’experimentació es va convertir en un gran saló de maquillatge, amb unes maquilladores i maquilladors de pri-

Figures, formes, colors.... tot un món que anem descobrint al taller de plàstica! Ens hem divertit i hem après, hem fet molts treballs amb tècniques diferents fent servir una metodologia d’expressió plàstica que fomenta la llibertat i la creativitat dels nens i les nenes. L’autonomia, l’ordre, el respecte i la importància de l’esforç personal per a la realització del treball ben fet. I el millor de tot és que ens ho hem passat molt bé! “Per viure una vida creativa cal perdre la por a equivocar-se” Joseph Chilton Pearce

8


Des del taller de psicomotricitat amb la col·laboració del pares i mares ens hem pogut disfressar! Ens han ajudat a vestir-nos i desvestir-nos i ells també han tornat a ser una mica nens.

Aquest curs als tallers de música oberts a les famílies ens ho hem passat molt bé! Per Nadal a través del conte del “Trencanous” hem descobert les músiques de Txaikovski tot ballant, cantant, tocant instruments i expressant-nos amb el cos. I per Carnaval hem transformat la classe en un RESTAURANT GANXET, tot fent música amb estris de cuina.

9


1r: La Marta Altés és la il·lustradora que dóna nom a la nostra classe. Ella escriu i dibuixa contes que ens agraden molt. Amb ells treballem les emocions.

Un dels contes que més ens ha agradat és “Sóc un artista”. Els de primer hem fet d’artistes com el protagonista del llibre.

10


“un nen és lliure expressant-se utilitzant tot de materials que té a l’abast” Nosaltres hem fet una cerca per l’escola i hem agafat tots els materials que ens feien il·lusió per expressar allò que ens sortia del cor: llanes, pals, pedretes, pintura, cartrons, fulls, punta de llapis, ceres, retoladors, plàstics... Ens ho hem passat pipa!

11


2n: Som la classe de segon de l’escola els Ganxets. Ens diem classe Leo Lionni. Aquest curs estem duent a terme un munt d’experiències enriquidores però us n’explicarem una de ben especial: la realització del nostre projecte: per què volen els estels fugaços?

L’inici del projecte es va centrar en el debat del tema a tractar. Els que vam voler, vam fer propostes sobre possibles temes a treballar i la veritat és que en van sortir de molt interessants. Estudiar els dinosaures, els volcans, com es fa el vidre, l’univers, què hi havia a Reus antigament, etc. Vam haver de fer diverses votacions per posar-nos d’acord i finalment vam decidir estudiar l’Univers.

12

La nostra mestra ens va demanar que fóssim més concrets, així que vam decidir conèixer coses sobre els estels fugaços. Teníem l’objectiu d’aprofundir en el tema dels estels fugaços i durant dues setmanes ens vam convertir en uns bons investigadors.


Cadascú va portar de casa seva material relacionat amb el tema. Alguns van buscar per internet, d’altres van anar a la biblioteca, d’altres ho van demanar als seus familiars, d’altres materials els va aportar la mestra...

Cada matí la mestra ens feia preguntes sobre el tema i nosaltres buscàvem a les fonts d’informació la resposta. A la tarda representàvem plàsticament tot allò treballat.

La veritat és que vam aconseguir una bona pila de material que ens encantava mirar.

Finalment, per Carnaval ens vam disfressar d’astronautes per tal de poder viatjar fins a l’espai.

13


3r: Els nens i nenes de 3r ens hem endinsat a la Prehistòria i ens ho hem passat genial! A classe vam estudiar a fons les etapes de la prehistòria, i quan ja n’érem ben experts, vam aprofitar per anar d’excursió a Les Coves de l’Espluga de Francolí. Allà sí que vam poder tastar com vivien els prehistòrics!

14

` Ens vam construir una cabana amb bastons i pells de cavall, vam veure com van anar evolucionant les eines que feien servir , i fins i tot vam poder fer pintures rupestres amb una barreja d’argila i ous.

A més, com que aquell dia feia moooolt de fred, vam poder comprovar com veritablement les coves eren un bon refugi, i encara ho són ara!


El món del cinema Aquest curs els nens i nenes de 3r hem triat el món del cinema com a projecte. Durant dues setmanes hem estat aprenent diferents aspectes del cinema de la mà de Charles Chaplin, que cada dia ens enviava una carta explicant-nos què havíem de fer per convertirnos en autèntics cineastes.

Amb aquest projecte hem après quins són els orígens del cinema, els gèneres que hi ha, com es fan els efectes especials, els oficis que hi ha darrere d’una pel·lícula, els premis del cinema i un munt de coses més. A més, hem fet les nostres primeres passes al món de l’animació creant els nostres primers clips amb Stop Motion!

15


4t: VOLS OBSERVAR LA GERMINACIÓ D’UNA PLANTA? SEGUEIX AQUESTES INSTRUCCIONS: PAS 1: col·loqueu cotó fluix dins un got. Si és trasnparent millor.

PAS 2: agafeu 2 o 3 llavors. Per exemple: llavors de llentia, de fessol o de cigrons i els col·loqueu entre el got i el cotó fluix. PAS 3: mulleu el cotó fluix i ara només queda esperar. Nosaltres, vam anar observant i anotant què passava cada 2-3 dies.

SABIEU QUE…. LES PLANTES AGAFEN DIÒXID DE CARBONI PER PODER ALIMENTAR-SE?

Hem esbrinat què fan les plantes per alimentar-se. Per això vam fer un experiment: vam col·locar aigua amb colorant en un got i hi vam posar un api. Vam comprobar que les plantes absorveixen les substàncies de l’aigua i per això es va tornar una mica blava. Aquestes substàncies arriben a les fulles a través de la tija. I allí, juntament amb el CO2 que agafen de l’aire elaboren l’aliment. Aquest procés es diu FOTOSÍNTESI. LES PLANTES AGAFEN OXÍGEN PER RESPIRAR?

Les plantes respiren més de nit. Agafen oxígen, com les persones, i deixen anar C02.

16


Visita al molí d’oli Per completar el treball de les plantes vam anar al Molí d’oli que tenim al costat de l’escola. A més ens ha servit per relacionar el processos que hem vist amb els Sectors Econòmics que havíem estudiat durant el primer trimestre. Una visita molt enriquidora!

RECOL·LECCIÓ

EL FRUIT: L’OLIVA

NETEJA I FILTRACIÓ

ENVASAT I ETIQUETAT. PREPARAT PER POSAR L’OLI A LA 17


Llegim!

A l’escola fem moltes activitats de lectura. Una d’elles és el “Club de lectura”. Totes i tots llegim el mateix llibre i pactem les pàgines que setmanalment comentarem. Aquestes sessions les dediquem a opinar, parlar o relacionar diferents experiències o vivències a través de la història que llegim.

18


Entreteniments Aquí teniu uns petits jocs sobre algunes de les coses que hem treballat durant aquest curs: uns mots encreuats relacionats amb els projectes i una sopa de lletres sobre comarques.

MOTS ENCREUATS 1

2 3 4

5

6

7 8

9

10

HORITZONTAL:

VERTICAL:

3. Joguina òptica que aprofita la persistència de la visió.

1. Ho mengem mirant una pel·lícula.

5. Muntanya russa de fusta que té doble carril.

2. Cognom dels germans que van inventar el cinematògraf.

7. Primer parc temàtic de l’Estat Espanyol.

4. Parc més visitat del món.

9. Petit llibre amb imatges. 10. Un dels parcs preferits i més visitats.

6. Nom del director de curts que ens va visitar. 8. Muntanya russa més alta del món.

1.CRISPETES 2.LUMIÈRE 3.GIROSCOPI 4. MAGIC KINGDOM 5.STAMPIDA 6.DANIEL 7.PORT AVENTURA 8.KINGDA KA 9.FLIPBOOK 10.DISNEY SOLUCIONS

Busca 5 comarques de Tarragona:

ALT CAMP, TARRAGONÈS, PRIORAT, MONTSIÀ, BAIX CAMP SOLUCIONS

SOPA DE LLETRES:

19


5è: Els alumnes de cinquè hem sigut CIENTÍFICS! Sí, sí! I amb lletres ben grans: hem experimentat, hem pogut veure reaccions químiques i físiques, hem respost a molts perquès, hem desenvolupat el mètode científic forces cops, hem conegut científics i científiques importants i la seva gran feina, hem vist que no és fàcil ja que no sempre els experiments surten bé i sobretot hem après molt i hem treballat en equip. Després de conèixer el mètode científic hem portat a terme molts experiments on hem posat en pràctica totes les fases del mètode. I hem comprovat que a vegades no sempre surten a la primera i és necessari seguir experimentant. Hem fet experiments en grup, individualment i fins i tot els hem ensenyat als més petits de l’escola i hem xalat tots junts.

20

“ La ment és com un paracaigudes, només funciona si s’obre” Albert Einstein


21


5è: Tàrraco pas a pas Caminant, caminant a la Via Augusta hem arribat a pas de legionari romà i hem visitat la maqueta de Tàrraco, on hem pogut veure com era abans. També hem visitat la muralla, el fòrum, el circ i l’amfiteatre.

22

Hem descobert com vivien els romans, com era la cultura i la societat dels nostres avantpassats, les quals ens han acompanyat fins avui. Hem après, ens hem divertit i hem descobert d’on venim.

Veni, vidi, vici! (Juli Cèsar: He Vingut, he vist i he guanyat!)


Ens orientem! Després d’haver treballat a l’àrea de Coneixement de Medi Social les coordenades i els mapes, vam sortir al pati i vam fer un joc d’orientació. Consistia en buscar unes pistes seguint un mapa i a partir d’aquestes trobar la solució a l’enigma: quin és l’usuari i la contrasenya del Dr.Robert? Va estar molt genial i emocionant.

Un conte pels fillols Aquest any som Des d’inici de curs tenim uns fillols de lectura fantàstics, que des de què vam començar han millorat moltíssim i poc a poc seran grans lectors.

I com que ens divertim molt junts i gaudim d’estar amb ells i elles els hi hem escrit un conte com a regal per Sant Jordi. Esperem que els hi encanti, ho hem fet amb molt d’amor!!!

23


6 è A: Els nens de 6è A hem llegit el llibre Wonder de R.J. Palacio a classe. A molts de nosaltres ens va agradar tant que ens l’hem llegit en un tres i no res. A més a més , aprofitant la festa de Carnaval i que una de les ordres del Carnestoltes era “Un barret divertit al cap et posaràs”, vam construir el nostre propi casc a l’àrea de plàstica. Ens ho vam passar d’allò més be!

Però el que va ser divertidíssim va ser quan vam fer la rua en la què lluirem el nostre casc davant dels companys d’escola.

24


Projecte interdisciplinar

Durant dues setmanes vam estar fent el projecte “Som científics” que vam triar entre tots els companys. Vam fer moltes activitats; com demostrar fenòmens que succeeixen al nostre voltant. Un dels experiments consistia en demostrar la densitat de diferents líquids perquè va ser una cosa que ens va cridar molt l’atenció.

Per realitzar tot aquest treball vam fer ús de les tauletes per fer les nostres recerques, per seguir les indicacions, tasques a realitzar i materials complementaris de consulta per fer tallers d’astronomia, música, contes...

Consistia en abocar diferents líquids: mel, oli, aigua, alcohol, tenyits en colors diferents... en un recipient i deixar-los reposar. Al cap d’un estona vam observar com s’anaven formant capes; els líquids s’anaven distribuint de més densitat a menys densitat. Aquest fenomen és degut a la distribució de les molècules de cada substància. Vam fer molts més experiments que havíem de presentar a classe, tots ells en grups de quatre o cinc nens i nenes. Per exemple, l’experiment químic del volcà, la closca de l’ou que es desfà amb vinagre, la capacitat d’absorció de la cel·lulosa, etc.

25


6è B:

`

XET RÀDIO, la ràdio ganxeta. Com va sorgir la idea? Tot va començar quan vam fer un taller de ràdio. Un senyor que es deia Pitus, especialista en ràdio, ens va portar “micros” i una taula de so. També ens va ensenyar un programa, l’Audacity, que servia per editar audios. Des d’aquell dia ens va picar el cuquet.

Com realitzem un programa? Per fer un programa en podcast, el primer que fem és pensar els continguts i escriure’ls. Després ho hem de gravar per separat: els sons, els efectes i la nostra veu. Seguidament, ho editem tot amb l’Audacity. Agrupem totes les gravacions en una pista. Finalment ho publiquem a la Web perquè pugui ser escoltat.

Anècdotes i valoracions. L’anècdota que va passar més és que les gravacions que fèiem se’ns esborraven inexplicablement. Més tard vam saber que nosaltres vam ser qui suprimíem unes carpetes addicionals que creava l’Audacity.

26

Ens ha agradat molt el món de la ràdio perquè ens ha obligat a treballar en grup i organitzar-nos. També planificar i buscar els continguts que havíem de gravar. Hem après moltes coses noves!


Grups

27


English: Aquest curs comencem un projecte molt motivador amb els alumnes de Cicle Superior. El nostre alumnat ha estat preparant obres de titelles en anglès per representar-les als més petits. Què volem aconseguir amb aquest projecte? 

Potenciar la motivació envers la llengua anglesa.

Millorar la pronunciació i la comprensió lectora.

Fomentar el treball en equip i l’autonomia personal.

28


Enjoying the show I com no.... gaudir d’un bon espectacle! Els alumnes tant d’infantil com de Cicle Inicial i Mitjà participen com a espectadors d’aquestes obres de titelles. A classe s’ha treballat prèviament a la representació el vocabulari i les expressions de l’obra. Què volem aconseguir amb aquest projecte? 

Potenciar la motivació envers la llengua anglesa.

Aprendre nou vocabulari.

Millorar la comprensió oral.

29


Atenció... a QUÈ ÉS EL GLIFING?

COM ENS ORGANITZEM?

És un mètode d’entrenament lector que parteix

A primària, els alumnes tenen un recolzament

d’una avaluació incial que situa al nen/a dins

dels més grans de l’escola. Els de 5è i 6è fan

una campana de Gaws que ens permetrà ob-

d’entrenadors i tenen un alumne assignat per

servar on es troba l’alumne/a segons la mitja-

treballar a l’ordinador diferents paquets d’ac-

na esperada per edat.

tivitats segons el nivell en què es trobi cadascú.

A partir d’aquesta avaluació, a cada alumne/ a se li assigna un paquet d’activitats en funció del nivell on es troba i així, se li van assignant

Algunes de les activitats que treballem, entre altres, són: lectura de síl·labes, no-paraules, frases i petits textos.

sessions de treball.

Es treballa dins un entorn lúdic i motivador ja

I A CASA?

que s’utillitzen les TIC.

Els alumnes també dediquen algunes sessions de treball a casa. Els adults poden fer d’entrenadors per acompanyar i guiar l’aprenentatge

A QUI VA ADREÇAT?

del Glifing.

Es comença a treballar a P4 fins a 3r de primària. A Ed.Infantil es treballa de manera grupal potenciant les funcions executives com

QUÈ PRETENEM AMB LA INICIATIVA GLI-

són: memòria de treball, atenció, consciència

FING?

fonològica, vocabulari.

Pretenem millorar el ritme lector, la compren-

A primària es treballa individualment incidint

sió, les dificultats d’omissions, substitucions de

en el treball de la descodificació, la conscièn-

paraules al llegir…

cia fonològica, memòria, morfosintaxi, com-

aspectes millorarem la descodificació de pa-

prensió i ortografia.

raules al llegir, la velocitat lectora augmentarà

Treballant tots aquests

i per tant, també augmentaran les ganes de llegir.

30


la diversitat L´expressió escrita a l´aula de suport: POEMES DADAISTES A L´aula de suport, a 6è hem treballat els tex-

treballat els aspectes gramaticals de la llen-

tos poètics i hem volgut produir un text poètic

gua.

d´una manera original i diferent. Per realizarho, ens hem inspirat ens els poemes dadaistes. El dadisme va ser un moviment intel.lectual, literari i estètic d´avantguarda, desenvolupat entre el 1916-1925. Els

poemes,

realitzaven

es reta-

llant paraules en diaris i revistes,

utilitzant en

la

l´atzar confecció

del poema. Nosaltres hem fet servir una part d´atzar, però després hem anat donant forma al poema, per tal de fer un poema que connectés amb les emocions i alhora també hem

Primer hem retallat substantius, adjectius i verbs que ens inspiressin alguna sensació. Els articles, determinants els hem retallat de manera conjunta. Un cop seleccionades les paraules i fent servir el diccionari si calia, les hem col.locat en bosses i les hem posat a la taula al atzar, a partir d´aquí, hem anat col.locant les paraules de manera que tinguessin sentit per nosaltres. L´objectiu era poder expressar idees, sensacions i sentiments. Per últim, hem enganxat les paraules a uns cartrons ploma i ho hem decorat amb algunes imatges evocadores i així hem tingut el nostre poema de versos lliures!!

31


música Aquest curs hem estrenat aula de música! Estem molt contentes i contents de poder tenir un espai on poder expressar-nos musicalment.

TREBALLEM EN GRUP

CANTEM

BALLEM

32

JOCS MUSICALS


33


Educació física: 1r

2n

optimisme A les sessions d’educació física vetllem pel treball personal i la millora de la qualitat de vida. L'educació física té un paper primordial en el desenvolupament de les competències encami-

3r

34

nades a la cura del cos i de la salut, en la millora corporal i la forma física i en l'ús constructiu del temps lliure mitjançant la pràctica d'activitats esportives individuals i col·lectives.


4t

Trobades esportives d’alumnes

Resistència

Capacitat

Força 35


AMPA Benvolgudes famílies, No ens hem adonat i ja tenim més de mig curs passat i tenim un munt de coses per explicarvos. Per començar, recordar la magnífica diada dels Ganxets al Pallol, on la comunitat educa-

Evidentment, totes les Comissions han seguit fent un gran treball com sempre. Gràcies a elles aquest any, entre altres coses, hem fet el següent: • La compra i gestió dels llibres escolars. • Ajuda a l’escola per organitzar Castan-

tiva de l’escola va treballar conjuntament per

yada, el tió, els patges, la Mona i ja estan

aconseguir una diada perfecta. Des de l’AM-

preparant la festa de final de curs.

PA vam tenir la col·laboració de l ‘extraescolar

• Organització de la Jornada de Germa-

de judo que ens van fer una fantàstica exhibi-

nor, Calçotada, esquiada.

ció i l’actuació de la Cucafera. Aquestes activi-

• Continuació de l’oferta d’ acollides de

tats junt amb les proposades per l’escola, van

matí i tarda a través del servei de menja-

fer gaudir a tots els i les assistents i van poder

dor.

conèixer de primera mà un bocinet de la nos-

• Continuació de l’oferta d ‘extraescolars

tra escola.

de tarda i migdia

No podem deixar de parlar de la Cucafera Petita per dos motius: el primer, la invitació de

• Pagament de l’orla de sisè. • Col·laboració econòmica a les famílies de

la comissió de la cucafera a fer una ponèn-

l‘AMPA que els seus nens van a les colònies

cia a les jornades culturals de “SOM CULTURA

de 2n i 4rt.

POPULAR “ promoguda per L’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. I el segon, la comercialització de la cucafera de go-

A més, pensant ja en el curs vinent i per no deixar mai de treballar per millorar la nostra escola, l’AMPA ha fet una aportació econòmica per la compra de tauletes, facilitant així,

ma, sent una de les joguines més venudes du-

que els nostres fills i filles puguin treballar amb

rant el Nadal, una mostra evident que la nostra

aquest suport tecnològic.

cucafera s’està guanyant el cor dels nens i ne-

Des de la Junta no podem fer res més que do-

nes de Reus .

nar les gràcies a totes les famílies sòcies que hi posen tant d’esforç per tirar endavant aquest projecte endavant i us animem a continuar així.

36


37


Hem estat molt contents d’estar amb vosaltres perquè ens heu ensenyat a estimar. Gràcies Izan Barceló i Pau Pérez Al llarg d’aquesta etapa escolar ens emportem moltes coses bones i algunes no tan bones, però sobretot molt bones amistats. Aissata Nimanga i Marta Ferran Ens agradaria passar a l’Institut amb els nostres companys i companyes, també amb els millors amics de l’escola. Gràcies per ajudar-nos en les nostres coses de casa i de l’escola. Kevin Palau i Eric Marín Aquests anys ens ho hem passat molt bé! Alguns professors ens han ajudat a aprendre i esperem que a l’institut també sigui així. Tenim moltes ganes d’anar-hi però alhora molta tristor de marxar. Elsa Sánchez, Carla De la Calle i Ainoa Lara Aquest i tots els anys ens ho hem passat molt bé... excursions, colònies, amics. Volem que a tots els de la nostra classe els hi vagi molt bé a l’institut. Aquí hem après moltes coses. David Moreno i Aymane Azbakh Recordo quan encara no hi havia pista o quan encara no hi havia pati dels grans. Tampoc hi havia projectors i havíem de preguntar si estava lliure el d’anglès o el de la sala de profes. També recordem quan l’hort estava al costat del menjador. Sempre recordarem aquests 9 anys de riure, treball i amistat. Pau Delgado i Eladi Baiges Aquests 9 anys ens han servit per escriure, per llegir, per aprendre... però sobretot per estimar a la gent del nostre voltant. Quan anem a l’institut recordarem moments que hem compartit perquè sou la nostra segona família. Abril Calderón i Silvia Gómez Estem molt contents d’haver arribat a aquesta escola. Al principi ens va costar adaptar-nos però al final vam poder seguir el ritme. Trobarem a faltar a tots els mestres i a tots els companys de l’escola. Pau Jordán i Erik Richter Gràcies per aquests anys, per fer-nos únics, per ser únics, per ajudar-nos a aixecar després de la caiguda. Gràcies per fer-nos volar i per estar sempre al nostre costat. Carla Bonfill i Anna Ibars En arribar als Ganxets vam canviar radicalment perquè vam fer molts amics que segurament ho seran per sempre. Gabriel López i Diego Cots Ens ha agradat estar en aquesta escola perquè hem fet molts amics i llaços que duraran per sempre. Els profes ens han ajudat molt. És una escola meravellosa. Etna Aragonès i Lucia González En aquesta escola hem après moltes coses gràcies als professors i hem fet molts amics. Gràcies per tot! Ian Xuzhuo, Christine Heras i Santiago Bossio

38


... promoci贸 2009-2018 路

39


40


41


42


43


44


A l’institut fas molts amics nous però has d’estudiar molt, i molt és molt però es una bona experiència. Roger Abella

Arribar a l' institut és una experiència molt bonica perquè coneixes a molts companys, noves metes i formes d'estudi. Ànims. Inés de Paz

Hola! He de dir que l'institut és un gran canvi i bastant important... Tot és més difícil però coneixes gent nova , les assignatures tot és diferent! Molts ànims, i als que van al Domènech ja ens veurem! Laia Alcaraz Ganigué

45


El Ganxet2018 n.9 abril 2018 Editat per Escola Els Ganxets Passeig Nord 98, 43206 Reus Tel.: 977 929148 revistaelsganxets@gmail.com https://agora.xtec.cat/escola-elsganxets/

Comissió TAC-Revista Elisabet Tejedor, Meritxell Boj, Carles Macaya i Sheila Fernández.

Agraïments: La Comissió de Revista vol donar les gràcies a totes les persones que fan possible que EL GANXET sigui possible un any més. Als alumnes que han explicat les seves experiències, als mestres que aporten el seu granet de sorra, a la direcció del centre pel suport donat a un projecte com la revista escolar i a totes les empreses, artistes i entitats que han finançat la revista de l’escola de forma desinteressada.

GRÀCIES!

Consell de redacció: Yolanda Sisteré, Joana Pérez, Elisabet Tejedor, Remei Girona, Mari Jo Illarramendi, Meritxell Boj, Meritxell Aluja, Nomeí Puentes, Sheila Fernández, Judit Pedrola, Tània Moncusí, Natàlia Crusat, Glòria Serra, Ton Ayllón, Íngrid Camplà, Carles Macaya, Laura Díaz, Esther Barberán, Montse Salas, Tere Aranda, Pilar Vañó, Aina Soriano.

Disseny gràfic i maquetació: Comissió TAC-Revista Fotografia de la portada: Comissió TAC-Revista Imprimeix: Rabassa Arts Gràfiques

46

#SOMGANXETS


47


Profile for tac.elsganxets

Ganxet 2018  

Ganxet 2018  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded