__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1


Jrnqp `_m _p]nl[! U

ÍNDEX

na de les coses més motivadores de fer la revista és poder recollir totes les experiències, projectes, il·lusions i activitats dutes a terme durant un nou curs escolar. És en aquest moment, quan ens adonem de la quantitat i la qualitat d‟aquestes.

Comissió de Revista

2

Editorial

3

Així, ens sentim orgullosos de cridar als quatre vents: junts fem escola!

P3

4-5

P4

6-7

P5

8-9

Amb la Isabel Barriell, ens acomiadem fins al setembre que ve per marxar al país de les vacances. Bon estiu! Comissió de Revista

Al País de les Vacances Al país de les vacances cada jornada té tres nits: la primera és per dormir, un altra per fer volar els estels i una més, que és la que falta, per contemplar el temps com salta. Al país de les vacances els núvols són siluetes i el vent, vaixell inquiet que ens duu a mars llunyans, a illes verges, a cràters pèrfids, i a les selves misterioses, als fulls en relleu de llibres fèrtils, a mons de sons brillants i diamants de talla estranya. Al país de les vacances has d’anar sense equipatge i amb les ulleres sàvies de la màgia.

Isabel Barriel

2

1r A

10-11

1r B

12-13

2n A i B

14-15

3r A i B

18-19

4t A i B

22-23

26-27

28-29

English

30-31

E. Especial

32-33

Música

34-35

E. Física

36-37

AMPA

38-39

Comiat 6è

40-41

Novetats a l’escola

42-43

Ganxets a l’insti

44

Passatemps

45

Agraïments

46

Col·laboradors

47-48


E^cqnoc[l

T

eniu a les vostres mans un nou exemplar del Ganxet i desitgem que, com en totes les anteriors revistes, el contingut que us arribi sigui del vostre interès i ens serveixi a tots i totes (alumnes, famílies i mestres) per recordar i reviure tot un curs.

Tot l‟equip de mestres us desitgem que passeu un bon estiu gaudint de les vacances i que passeu una bona estona llegint aquest Ganxet.

Som conscients que és una petita mostra ja que no hi ha prou espai per tot el què s‟ha fet. Heu anat rebent també altra informació a través de les Ganxetes que ja us han anat arribat en diferents moments del curs.

Bones vacances i bon estiu!

Nosaltres, un any més, començarem a preparar el nou curs amb il·lusió per poder afrontar propers reptes. La Direcció

Ara que és un bon moment per fer una reflexió del curs si que us volem dir que, un any escolar més, aquest ha estat un curs ple de treball, d‟emocions, d‟aprenentatges i de vivències. La Festa Major, la Castanyada, el Nadal, el Carnaval, Sant Jordi, projectes, sortides, activitats, i altres moments que hem compartit i que ens han ajudat a créixer. I com no, la festa de fi de curs que va suposar la millor manera d‟acabar un curs excepcional i inoblidable.

3


P3u Ponq[anncpq[ ^_ l[ p_qm[n[ A

quest ha estat el nostre primer any a l‟escola. Hem realitzat moltes activitats divertides, motivadores, creatives, ... Però sens dubte una de les que més agrada als nens i nenes de P3 i que només fan ells/es és ser el/la protagonista de la setmana. L‟activitat consisteix en que cada setmana un nen/a de la classe és protagonista; el dilluns por-

LA COL

EL RACÓ DEL/LA PROTAGONISTA EL CISTELL Després d‟ensenyar i explicar a tots els companys/es allò que han portat, es col·loca en un lloc ben especial de la classe “el Racó del protagonista”. Allí el/la protagonista pot compartir els jocs que ha portat i explicar qui hi ha a les fotos als amics/es.

4

ta de casa a l‟aula una bossa o capsa plena de coses significatives per a ell/a; joguines de quan era petit (sonalls, encaixos, ninos, ...), roba i sabates de bebè, contes i/o altres objectes especials per a ell/a ( instruments, disfresses,...) i unes quantes fotos des de que van néixer fins l‟actualitat.


Però encara queda allò que fa més feliç a tota els nens/es; sabeu què és?. La visita de la família a la classe. Una tarda algun familiar: pare, mare, germà gran, ...del/la protagonista ve a l‟aula a realitzar una activitat que han preparat a casa. La veritat és que

les famílies han estat molt originals i han fet activitats molt engrescadores. Moltes gràcies a totes les famílies per la vostra col·laboració i el vostre temps. Aquí només en podreu trobar una petita mostra, però us felicitem a tots ha estat genial. Mireu, mireu!

SESSIÓ DE PERRUQUERIA Els pares de l’Arlet ens van preparar una sessió de perruqueria completa; primer vam aprendre com rentar els cabells i fer un bon massatge, després assecar els cabells i per acabar una bona pentinada. Vam quedar guapíssims!

FEM TEATRE La mare del Denis va treballar molt a casa i ens va proposar una sessió de teatre amb escenari i vestuari complert. Què bé ho vam passar!

PINTORS Els pares de l’Artald ens van proposar una activitat molt original i creativa. Vam poder pintar en diferents suports i amb estris diversos. Mireu quins artistes!

MOVEM EL COS Els pares de la Lluna ens van visitar i molt animats ens van proposar una sessió de ball. Mans amunt i a ballar!

5


P4u Snm [sc[^nop!

E

ls filadors i filadores són els reis dels transports i com a tals no podien faltar els avions, el proper curs potser anirà de vaixells!!!!! Qui sap? Durant tot el curs el CAPTAIN JACK ha anat cada cap de setmana a casa de cada nen i nena, i fins i tot ens va acompanyar a la sortida que vàrem fer a l‟aeroport de Reus. Aquesta setmana el tenia l‟Aarón i ja veieu que feliç dins l‟avioneta pilotant. Quants rellotges que hi ha al quadre de comandaments!

6

Vam conèixer la utilitat dels falcons i dels mussols, per fer fugir als ocells i evitar accidents. Els bombers ens van donar la benvinguda fent un pont d‟aigua. Quan vam arribar a la classe, la Mª Luz ens va montar un petit taller de construcció d‟un avió amb xuxes.


La Mónica ens va fer un Power del viatge que va fer el Marc amb el seu pare a Itàlia. Hem après moltes coses dels avions:

-AVIÓ

- ALA -TIMÓ -PILOT

-AEROPORT -QUADRE DE COMANDAMENT -PLANADOR -PUSH BACK -FINGER -HOSTESSA -QUEROSÈ -TREN D‟ATERRATGE -PISTA -HÈLIX -FUSELATGE -FLAPS -ALERONS -PASSATGERS -MOTOR -CABINA -VOLAR

FESTA DE LA PRIMAVERA Aquest trimestre hem celebrat la festa de la primavera a la nostra escola. Hem fet entre tots un gran jardí! Hem plantat unes flors molt boniques i ara les haurem de cuidar fins a final de curs.

7


P5: Ins_nq_m pon\l_m_p! A

l llarg de tot el curs, els nens i nenes de P5, hem estat treballant molt les matemàtiques i de manera molt divertida i engrescadora!! Flash cards, cigronets, plastilina,... un munt de materials diversos ens han ajudat, i manipulant , experimen-

tant, i observant hem après moltíssimes coses! Podríem dir que som uns experts en matemàtiques!!! Per finalitzar el nostre treball hem fet una activitat molt divertida que us volem explicar, hem inventat problemes! Mireu com ho vam fer!

PREPAREM ELS GRUPS Per poder començar a treballar vam fer cinc grups, i ens vam repartir les diverses tasques a fer. Secretaris i secretàries, fotògrafs i fotògrafes i actors i actrius! Cadascú teníem la nostra feina i ja ens podíem posar a treballar!! Havíem d’inventar problemes ben divertits per a poder explicarlos després als nostres companys. Som-hi!!

PENSEM I REDACTEM ELS PROBLEMES Un cop teníem decidit quin problema volíem fer i quin material necessitàvem, era l’hora de preparar-se. Cada grup vam agafar el material necessari i vam començar a muntar els problemes. Cotxes, peces de construccions, pots de pintura, animals i nens i nenes són els que vam escollir. Ara era tasca dels secretaris i les secretàries escriure’ls!!

8


FEM LES FOTOS! Un cop fet això, va arribar el moment dels fotògrafs i les fotògrafes!! PA-TA-TA!!!!! Havíem de fer les fotos de les situacions del problema i la veritat és que ens van quedar genials!!! Som uns artistes!!!!

ESCRIVIM ELS PROBLEMES A L’ORDINADOR I per acabar els secretaris i les secretàries van escriure els problemes a l’ordinador! Sabreu les solucions? Proveu-ho, serà divertit!

SI TENIM 6 COTXES I ENS EN REGALEN 7 MÉS, QUANTS COTXES TINDREM? SI TENIM 6 POTS D

E PINTURA I EL BIEL

ENS EN DÓNA 3 M

ÉS. QUANTS POTS

DE PINTURA TINDR

EM?

SI HI HA 10 DINOSAURES I MARXEN 3 VELOCIRAPTORS, QUANTS DINOSAURES QUEDEN?

SI TENIM 6 PECES DE

LEGO I

UANTES PECES DE ENS EN PRENEN 2, Q

N?

DE LEGO ENS ENS QUE

SI HI HA TRES NENS I EN MARXA UN QUANTS NENS QUEDEN??

9


1rA: Ccscp Rnm[nrp Srm A

ixí com sona... les nenes i nens de la classe dels fusters van triar el projecte dels romans mitjançant una votació molt democràtica!

ves ciutats, quins plats eren típics de la cuina romana, com anaven vestits i pentinats, quins espectacles els hi agradaven.

Vam aprendre un munt de coses de la vida dels nostres avantpassats buscant informació als llibres de coneixements, Internet i contes que van aportar al projecte... On vivien, com eren les se-

FEM DE CUINERS! I, buscant, buscant, vam conèixer l‟ “OCELLA”, un menjar que amb els anys ha evolucionat com el plat que tothom coneix avui dia com...

10

LA PIZZA!!En un tres i no res, ens vam posar “mans a la massa” i vam fer-ne una! No en van

deixar ni una engruna!!!


INTRÈPIDS PERIODISTES Però no s’acaba aquí la seva curiositat, i els nostres nens i nenes es van convertir en intrèpids periodistes!! Així que vam convidar a un expert sobre la vida dels soldats romans i li vam fer una entrevista (preguntes, passes de premsa, fotografies...). Mireu el resultat...

CARNAVALs CARNAVALtt Per posar punt i final al projecte, el dia de carnestoltes ens vam fer unes disfresses ben bufones de romans i romanes... I, aprofitant que el nom de la classe és el dels fusters i fusteres, vam comptar amb la col·laboració del pare d’un nen de la classe que és fuster i ens va explicar coses molt interessants sobre el seu ofici. Els hi va regalar un escut i una espasa que els nens van haver de polir, pintar i decorar...

11


1r B: Elp nnpqo_p pond_]q_p A

la classe de primer B hem treballat aquest curs diversos projectes.

Al primer trimestre, el nom de la classe: Cada classe té el nom d‟un ofici, la nostra és la dels Pintors i les Pintores.

L‟altre projecte que hem treballat ha estat La Màgia i com en tot projecte hem volgut saber coses de la màgia . Fins hi tot ens hem disfressat per carnaval!!! Ens hem fet moltes preguntes:

12

[?

c l[

_p `

Qr

Cnm

`[?

LA MÀ GIA


ELS ANIMALS El segon trimestre hem encetat un nou projecte: Coneixem i estimem els animals. Els coneixements sobre aquest projecte són molt variats i interessants però encara en volem saber més. Hem escrit individualment el que ens agradaria saber dels animals i han sortit moltes preguntes, ens hem adonat que coincidim en moltes de les coses que volem saber.

Amb tot això hem fet una llista i hem començat a estudiar els animals. Primer les coses més generals, després les classificacions en funció de les característiques físiques, les formes de reproducció, les seves parts, l’anatomia general de cada gran grup i l’estudi d’un representant de cada grup. Hem après moltes coses dels animals i estem molt contents d’haver triat aquest projecte!

13


2n: Vcn_ [l m_r p[qc!

V

ine al meu pati! Això és el que vam dir als nens i nenes de 2n de l‟Escola Rubió i Ors i l‟Escola Misericòrdia. Hem tingut la sort de participar en un nou projecte que ha sorgit entre 3 escoles de la nostra ciutat: l‟Escola Rubió i Ors, L‟Escola Misericòrdia i la nostra escola. L‟objectiu? Jugar, compartir, conèixer nous amics i amigues, divertir-nos! I així, el passat 14 de maig les portes de la nostra escola es van obrir per donar la benvinguda als nostres nous amics i amigues. Ens vam trobar tots al pati i allà vam fer un joc de benvinguda que també ens va servir per fer els grups per fer els diferents jocs que els mestres havien preparat.

Vam esmorzar amb els nens i nenes de les altres escoles (una vegada més, gràcies a l‟AMPA per l‟esmorzar!) i després; a jugar! Hi havia un total de 10 jocs: d’encistellar, de recollir pilotes, un tangram gegant (gràcies a l‟Antonio Sánchez, pare de la Carla i la Sílvia), un tren quilomètric, cartes, joc de pes, cursa de cambrers... I molts més! I tots ells, amb un aspecte en comú: les matemàtiques. En acabar, hi va haver moltes sorpreses per nosaltres. Vam fer una foto tots plegats i vam acomiadar als nostres amics i amigues del Rubió i Ors i el Misericòrdia. I sabeu què? Dies després, va ser l‟Escola Rubió i Ors qui va acollir a les altres dues escoles al seu pati, aquesta vegada amb els nens i nenes de 1r com a protagonistes. Ha estat genial!

14


3

1

2 4 6

8

5 7

10 9

15


2n: Hcpqòoc_p `[nqàpqcqr_p L

es històries fantàstiques s'assemblen una mica a les coses que veiem en somnis. Als somnis podem imaginar el que sigui. Que els homes viuen sota l'aigua, que les estàtues es mouen i xerren pels descosits, que els cavalls canten, que el món sencer camina cap per avall, que Reus és una illa envoltada de mar... És com si hi hagués un homenet dels somnis que va repartint, per divertir-nos a tots, històries fantàstiques. Per fer una història fantàstica només cal fer la pregunta màgica: Què passaria si...? Els nens i les nenes de 2n hi ha una cosa que tenim en abundància: imaginació. Doncs, amb

16

aquests dos ingredients (pregunta màgica + imaginació), ja podem cuinar una bona història fantàstica. Aquesta és una idea original de l‟escriptor i pedagog italià Gianni Rodari (1920-1980) I això hem estat fent aquest trimestre. El resultat ha sigut sorprenent, divertit, fantàstic, apassionant! Us deixem les dues històries que més han agradat a la classe de 2n.


Qrè p[pp[oc[ pcttt ... UN DIA T’AIXEQUES I HAS VIATJAT AL PASSAT? per Pilar Fargas (2n A) Passaria que aniria al seg le de la prin Margarita. To cesa Per la ts anirien ves nit em va en ti ts senyar un pa ra ros. Les noies anirien am ssadís secret amb llantern b barret, ves e s p e ti l t p d a e s s adís secret. V campana i maquillatge. a casa de to am anar Hi hauria ca ta s la te c ll iu p ta e r t. to Al final vam parts. Justam tes les una anar a ent en aque habitació gri ll s a m amb papallo oment... em van entrar ga nes estampades de colo nes de fer ca r c n a ! e V g a re ig i un llit negre córrer, em vaig amagar Vam agafar p i blanc. i vaig fer caca o ts . D d e e s p p ré in tu s vaig veu- b ra i vam pinta re un unicorn itació. r l'ha! Amb ales i u n corn màgic Vaig dir: uaaa . aa! Després v a ig m irar al cel i... Al final em vaig estirar el cel era lila al llit i em va ! L’unicorn h m ig adorir a i v q ia u a fe n t e m el cel lila. Després vaig vaig desperta fer una amig r estava amb meus pares. T a que es deia els ot havia sigut neta. Em va c J u a onvidar a sop un somni! ar i a dormir.

...ELS GOSSOS PARLESSIN? per Marcel Hoces (2n B) tot el que l van obligar a e ia d n U r. a rl i a partir ue podia pa un súper gos rrent que q ra e co i t, l a ta ri rm ve o n s Va derroia fer. Era vegada un go a Súper Sam. lt mala- sab ri o se m m Hi havia una va o a n id u cu se l l ee un súper quell dia e la persona qu n dia el d’a súper gegant, U n u r. a es deia Sam i í, n o rp d o n sc a e b a n súper explotar el nen el volia i es va tar u Un dia va fer r s. a p re st lle ment un dia n o va l m e s i é rra i molts m el primer un líquid al te t i fins dau uan va matar q to e m d Sam va veure co r ia ta fe a e m qu l mateix at i el va un gos màgic os va trobar e tot pa- un g g i s re n lt Fi a convertir en s. n e u d , ia va a etenir la nstre. Un d dir paraules tr nt un dia va d le es i difí- mo o u d rg s parlava i sabia lla go te n e u u q re i com era molt eserò que molt r Sam estava va po- líquid e p i t Sú n l a raules molt, p E g . e g g o D re nst a força del Súper vindre un mo explo- terra g té la mateix o D va i r s e cils. Un dia va p go l Sú e l d e oca nyar i la tat perquè a gegant a la b illor. Li a gua gos era pan m l l e e i s sar una bomb r é ri o m m Sa va el Súper un autò! I el monstre de la però Em signaràs u a r! cl o ill la tar: BOOOOM m r l a e n o ts d el món li deia: e L’alcalde li va s televisions d pular. gent le o s p r te se to un súper gos. a va r i rti a vist car-la i I així va so va sortir a la re la ciutat a ata li van graf? l a ta rà fa d n ciutat i el gos va vi a t n ct a le el tr rra. ningun do t al nen que protegirà la Te això? i així e r u fe q i t o ro p Al dia següen e s h l’ o g rà un er Sam se a i va dir: com a. Va el Súp ss e fr is d donar la revist a n u amb una persona ia el gos va En realitat és nt no s’ho cre ge la ta to a súper gos dir el mateix al, que era un re ra e e u q ts parlar amb to

17


3r: V[ ^_ pco[q_p! E

ls alumnes de 3r, en sabem molt de pirates! A continuació us expliquem les diferents activitats que hem fet sobre el món dels pirates.

Estem llegint un llibre anomenat “Pirata Gorgo” de Josep Lluí Badal, on passen unes aventures molt divertides.

EL PIRATA GORGO

bans de no ho és! A rò e p l a norm ava t i no deix lar un pirata n b le m o e d s t lt o o p rgo era m t El pirata Go el seu cap par menjan rò m e a x p n r, e te n a era gela dia el v ser pirata adors. Un ll a b e tr s u ts als se de menjar gela pirata. una aixeta ia r en fer-se u a s d n i e s p o a s v s lt curio gelat i... renecs mo es aventure n v u e s ir s rv le e i s ll obre e orgo fa El Pirata G aber més s s u le o v i S c de nas! gelat enllo abriel. llegir-lo! le, Núria i G a o ic m e N , im n n a r a r us Carla B., Fe

LA GOLETA

La golet a del Pir ata Gor era una go va se goleta r r el seu apidíssim primer v a amb tr aixell pir etze ma ata. El “ riners. Giorgion e” Abril, Ia n, Aleix, Nayara, Clàudia.

18


Al segon trimestre, vam anar a visitar el Museu del Port de Tarragona. Allí vam fer una gimcana on cadascú representava algun membre de la tripulació. Us expliquem les diferents parts de la gimcana i el viatge amb golondrina.

LES PARTS DEL VAIXELL Els ”gua ites” i e ls “Mest L’activita res d’aix t era molt a” van f s er aques e mblant a brir les d ta activit l jo iferents p c del “Tw at. ister”. Aix arts del v major, la a í ix v a e m descoll; la popa proa, est , la proa, ribord, b l’antena, abord... el pal Pau D, Ju njié, Kev in, Isona i Judit

QUÈ PRENEM DEL VAIXELL? em a prendre si an m e d o p è u els sbrinar q , van sortir itat, va ser e la v ti rc a fe a ra r lt e a P a Un ulants. que es cura dels trip té i u tot es bo ja q i o r n a e u q r naveg ri b desco pocuiners. Vam llines perquè a ls g e r i a s rt e o p tg e m m , podríe per exemple ; é nimal. lb a m r fe p ot la carn de l’a r ta fi ro p a n ane. bé, pode , Sílvia i Aym nen ous i tam im u q a Jo , c Anna, Enri

FEM NUSOS Vam aprendre a fer nusos marin ers. Ens van do parelles vam pra nar dues cordes cticar. Ja estàve , i per m preparats per a ritat! ser pirates de ve Etna, Christine,

Quim, Pau P. i D

aniel

BUSCAR EL TRESOR

un entre tots r a c s u b eu, vam a del mus n a c im ! g r la e xocolata d s e Per acaba d e n o m aniel ins hi havia , Pau P. i D im u Q tresor. A d , e n ti Etna, Chris

19


TOCAR I OLORAR

ense llò de dins s a ra e è u q r èr esbrina a i altres esp s bosses pe ll e e n n u a r c a e n d o t d r un p o Ens van é vam olora b m a T . re u e lor! poder-ho v n molt de va ie n a te rs o v a ll , Roger i Els a rt a M , cies, ja que n a Noha, Iz

ACTIVITATS DE TRIAR EL VAIXELL Ens van en senyar dif erents tip da grup va us de vaix triar-ne un ells en for , ma d’iman p erò al fina millor per . Cal v am veure què és la m que la gole és ràpida i ta era la la més lleu gera. Júlia, Oleg , Marina P ., Lucía, Èr ic i Pau J.

ACTIVITATS DE TRIAR EL VAIXELL em un . Necessitàv ts o il p ls e n la feie estaels vaixells vaixells que ls e ia y n e p L’activitat d aire em mar. Amb l’ re r e p r o d bufa . ta assa d’aigua David i Aissa i, ven en una b d la E , ra u a Arnau, L

20


EL VIATGE EN GOLONDRINA Primer ens vam posar una armilla salvavides. Hi havia un xiulet d’emergència que no podíem tocar. Després vam pujar a la golondrina i vam començar l’aventura pel port. Vam fer un joc a dintre de la golondrina, vam veure l’antic far i ens van explicar una història del far vell. Va ser molt interessant i ens van explicar moltes coses que no sabiem. Pau M., Jan, Manuel, Diego, Marina R. i Carla A.

Els pirates de 3r vam acabar el dia passant-nos-ho d’allò més bé a la platja.

21


4t: C[l[ct ^_ p[pqo_! A

quest curs 2014-2015 els alumnes de quart de questa revista on han anat a parar diferents coses o primària hem triat uns projectes que ens han activitats una mica desordenades però amb molt de agradat molt i també ens asseguren l‟adquisició dels seny i treball. continguts marcats al currículum. A continuació us presentem el nostre calaix de sastre, un espai d’a-

CÀPSULA DEL TEMPS es, fonts històriqu s le e d i d u st Aprofitant l’e diferents xar guardades ei d ir id ec d vam de que stre temps a fi o n el d ls ia er at fonts m nosinformació del ar n o d in u g u p eun futur re tipus de soci st o n el d i a d vi , tre mode de un diari actual : n só s le p em tat. Alguns ex ue està “el morrut” q e ct se n l’i il, b ò un m ... ostres palmeres afectant a les n

CARNAVAL Relacionat amb el pr ojecte de ques, aqu comarest curs e n s v a m disfress “d’explora ar dors de co m arques”. G a l’ajuda d ràcies e mares e n s v a quedar gran disfre una ssa al més estil Indian nes. a Jo-

EXPOSICIONS

22

a terme dins grup que vam dur en ts ita tiv ac s le Una de ració del ques va ser l’elabo ar m co s le de te del projec a i la arques de Cataluny m co 41 s le de a mural d’un vant de la classe. posterior defensa da


A

HISTÒRI

Vam v ca de Cisaitlaar la ciutadella ib fell, on va èribrir la descode manevrida d’aquesm a pràctica t poblat .

qual vam te del curs, en el ec oj pr er im pr el Va ser amb els uts relacionats ng nti co ts ol m estudiar nitzacis diferents orga le i ts sa as tp an nostres av s afecs que encara en al ci so i s ue iq ons econòm ten actualment.

IBERS (SORTIDA)

LEONARDO DA VINCI rdisciplinàDe manera inte el projecte ria, s’ha treballat a l’àrea de de les màquines boració de plàstica amb l’ela aquestes i diferents tipus d’ a importància donant aquest autor.

LÍNIA DEL TEMPS

Aprofitant l’esp ai de tancamen t del nostre pas línia del temps sadís, vam crea on hem anat si r la tu an t d iferents esdeven ballats al proje iments trecte d’història.

23


NÚRIAs rn[ m_pqo[ [m\ mnlq ^_ `rqro gut la e 4t hem tin d s e n m lu a Els a a la Núria, un r e ix è n o c e sort d nt ctiques. Dura rà p e d a tr s me s ha acompa n e , s o s e m s casi tre . Ha de les classes s e lt o m n e t nya tra. Esperem s e m a n o b a estat un llò més bé. ’a d t to i g a v li que

MICROCONTES c pn_m_p cl·lrpqo[qp Cada dimecre s al matí nom és entrar la cl els nens i ne asse nes han de so rp re n d re als seus professors am b una història fantàstica esp tània. Quan en on tren a la class e e s troben una fr la pissarra per ase a tal d’agafar un a p ri m era idea sobre història, per a exemple: “Un avió ple de m aterrar al jard ic os va í de ma casa” o b é u n a il·lustració que els endinsi en un món im a g in ari i els despe creativitat. rti la

ES D I T R A P M CO LECTURES

24

leca: Amb la b m u R . r M mb a em rigut a st llibre H e . é u b q s ’a é d llò m tura hem passat d’a m e h Farronet, o n h ’e s d n e a e d s na s clas família so ersat i en la v n e o d c s m ie r e e, h les boge a la class s e t e b es a fons. g m t u a r n s o s le r e t els p canta eren tots mm o c t a in e hem co u q e r hem imag ib ll altre onte orra: Un s la t . Aquest c n s u n m io c a o d r m sie El co sentiment respondre e t d a t t a n g e t e r a in partit car er àgia ens h m i t a t om ara, p li c a , e a r id ja v e r la r bre que ba guntes so ? e r p s n a r g és la mort è u q O ? r a algunes tima Què és es ? m ti is x e què


EL MODERNISME PER REUS n de Reus, ens va í d au G u se u m l s de istes Els nostres amic s cases modern le r e p a d ia u g ta ar en preparar una ru tat. Ens vam situ u ci ra st o n la e d més importants que ara podem al t n re e if d lt ric mo un context histò utat. stra estimada ci o n la e d r a rv se ob

TÈCNIQUES D’ESTUDI bona per practicar una Qualsevol situació és l’esquema. En aquesta técnica d’estudi com és e tota la informació qu ocasió vam aprofitar cte pal per aprendre a se l’in e br so ar rc ce m va entació? Reproducció? cuidar-lo. Com és? Alim Curiositats? ManteniHàbitat? Qualitats? rofitar tota aquesta ap m va s ré sp De ... t? men xt expositiu. informació per fer un te

COSMO CAIXA

AMIC INVISIBLE

Les ins tal·lacio ns del de la p cosmo roblem -caixa e à t ic ns va c a del c sistem onscien anvi cl es com imàtic ciar un el dels com viu i a mica de com inuits. en els in més Va ser a f e c ta a alg uits, la molt e mocion uns ec vegeta oció, els ant con animal èixer l’ s, les c À rtic: ases...

organitzar un En acabar el primer trimestre vam preparar un reamic invisible. Cada alumne va y de la classe. galet secret per a un altre compan moment de reTots vam esperar amb ganes el activitat vam partir-nos els regals. Amb aquesta estima i esforç treballar el plaer de regalar amb cap a aquella i també el respecte i l’educació foto es veuen persona que ens fa el regal. A la reis per a la els regals que ens van deixar els classe.

25


5è: Dc`_o_nqp []qcscq[qp

D

urant aquest curs hem fet diferents activitats, dins i

fora de l‟escola, hem intentat passar-ho dallò més bé. Algunes d‟elles com: visita al Pere Mata, visita al Parc Güell, experiments a Medi, fer de padrins de lectura, mona de pasqua, treballs sobre Infants Ciutadans de Reus, visites al museus o teatres ... Aquí en teniu algunes fotos per a que us en feu una idea.

26


ARNAU

FERNAND

O

CO S I C N FRA

XAVI

AMINE

BERTA

ANNA Mt

TONI

PAU YERAI CLAUDIA

DAVID LAURA

ALEA V ANNA

VICKY

LUCAS

.

ISMAEL

FRAN

A RALUC

CIS

DAVID

LAIA NA

TI N E L A V

NIL

MARINA

A

ANDRE

27


6è: G[nt_qp [l P[o] Gü_ll

E

ls alumnes de 6è vam anar el dia 25 de febrer d'aquest curs escolar 20142015 al Par Güell. Aquest parc té un gran jardí amb diversos elements arquitectònics. Un parc situat a la part alta de la ciutat de Barcelona damunt del turó del Carmel que mira al mar. Els nens i les nenes estàvem molt contents aquest dia i cantarem

28

moltes cançons durant el trajecte que va des de Reus a Barcelona. L'arquitecte Antoni Gaudí ens va emocionar molt amb les seves obres de modernisme català que va fer al Parc Güell.


Els alumnes de cicle superior de l'escola Els Ganxets vam veure moltes obres d'Antoni Gaudí, destacant els següents detalls i obres: Els bons detalls dels bancs de la plaça principal, les escales immenses i belles de l'entrada al Parc Güell, les bones vistes des del mirador, les gradioses columnes del viaducte, el bon camí del Parc Güell, el porxo dels carruatges, la casa de Martí Trias i Domènech de Juli Batllevell, la font a les escales de l'entrada amb el drac i la sala hipòstila amb columnes dòriques i mosaics.

Els nens i les nenes de cicle superior de l'escola Els Ganxets vam gaudir molt d'aquesta sortida. Aquesta excursió va permetre un bon aprenentatge i tothom va treure un bon profit amb les obres d'Antoni Gaudí. Diferents i divertides activitats es van fer aquest dia (alguns jocs, diverses cançons, la visita al Parc Güell, un bon dinar i la búsqueda de bells elements arquitectònics). Aquest dia els alumnes de 6è de l'escola Els Ganxets hem fet una sortida genial.

29


Enalcpbu L_q’p an qn qb_ qb_[qo_

S

i anar al teatre és divertit, imagineu-vos ferho per anar a veure una obra de teatre en anglès! Aquest cop tocava anar a un teatre de debò. Després de la primera presa de contacte assistint a la representació de l‟institut, era hora de veure a professionals del teatre en acció. Els alumnes de 5è i 6è van ser els primers en assistir al teatre Bravium per veure i participar de l‟obra de teatre The Treasure Island. Unes setmanes més endavant va ser el torn dels alumnes de 3r i 4t, que es van desplaçar per assistir al teatre a veure The Snow White. Va ser una experiència molt enriquidora, ja que tots van poder posar a prova el seu nivell d‟anglès, van interactuar amb els actors i actrius en el torn de preguntes, i algun d‟ells va demostrar da-

30

vant de tot el públic, tot pujant a l‟escenari, la seva habilitat i domini de la llengua anglesa. Gràcies a la professionalitat de la companyia vam poder gaudir d‟unes obres de teatre molt participatives, i sobretot, molt instructives i divertides.


Knnrcna nro ]cqu E

l passat 10 de març els alumnes de 6è de la nostra escola van realitzar una visita a l‟església Prioral de Sant Pere de Reus. No va ser una sortida qualsevol, ja que la visita la vam realitzar en anglès. Apostant un cop més pel plurilingüisme, no només impulsem la llengua estrangera dins les aules, sinó que procurem introduir-la en diverses activitats. Els alumnes van poder aprendre l‟historia de l‟església d‟una manera molt lúdica, seguint un fil conductor molt interessant i motivador que els va conduir per tots els racons, acabant en el punt més alt i desitjat pels alumnes: el campanar. Després de trobar imatges, realitzar construccions dels arcs de l‟església, sentir l‟orgue, fer repicar campanes, i moltes altres activitats, la jornada es va acabar tornant ben de pressa a l‟escola, ja que per manca de temps i excés de curiositat, la visita es va allargar.

THE CANTERVILLE GHOST Els alumnes de 5è i 6è també van sortir de l’escola per assistir a una representació de teatre: “The Canterville Ghost”, una obra del famós escriptor anglès Oscar Wild. Els actors no eren professionals, sinó que eren companys de l’Institut Domenech i Muntaner. Va ser una experiència molt enriquidora pels nens i nenes ja que van poder veure que en cursos propers podran participar en activitats com aquestes, un cop promocionin a l’institut. En el torn de preguntes es van mostrar molt participatius i van poder intercanviar inquietuds amb els joves actors i actrius.

31


E^r][]có _pp_]c[lu SAATu P[ol[o n nn p[ol[o? Aqr_pq[ ép l[ qü_pqcó M

oltes vegades quan dins de l‟aula fem referència a la comunicació de primeres ens ve al cap “com parlem i ens expressem”. Però en aquesta idea poques vegades hi deixem cabre alguna cosa més que l‟expressió oral. Molt sovint en els alumnes amb dificultats, ja sigui físiques, psíquiques o sensorials, aquesta expressió oral es veu afectada: -hi ha lesions que els hi dificulten o impossibiliten per dur-la a terme i per tant condicionen la seva relació amb els altres. Des de fa molts anys, moltes persones i entitats s „han involucrat de manera crucial en aquest tema. A l‟escola, com a part implicada en el desenvolupament global del nen, sempre es treballa per millorar i facilitar aquesta comunicació entenent la comunicació com “la transmissió de significat d’un individu a l’altre, sense importar quin sigui el mecanisme

físic de transmissió o el mitjà més o menys simbòlic de representació. Qualsevol forma d’expressió de l’alumne és útil si afavoreix la comunicació: mirada, expressió facial, sons i vocalitzacions, indicació amb les mans, paraules, signes manuals, signes gràfics, combinació de totes.” Per això s‟interactua amb diferents serveis d‟atenció i suport escolar que puguin facilitar sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació. Els Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació són una eina imprescindible per a moltes persones amb dificultat de parla ja que suposen, en molts casos, un salt qualitatiu per a la seva autonomia i per la seva capacitat d'interacció amb d'altres persones.

32


D‟entre aquests serveis podem destacar la UTAC (UNITAT de TÈCNIQUES AUGMENTATIVES de la COMUNIACIÓ). La intervenció d‟aquest servei es pot gestionar mitjançant la demanda a l‟ E.A.P (Equip d’Assessorament Psicopedagògic) que després d‟una valoració prèvia pot considerar necessari el seu assessorament. L'avaluació, la intervenció i el seguiment tenen per objecte orientar i millorar les competències dels usuaris, els familiars i els professionals sobre els sistemes de signes i les tecnologies de suport més adequades, i sobre els procediments d'intervenció i d'interacció social necessaris en l‟entorn familiar, hospitalari, residencial, escolar, laboral i comunitari. Gràcies a aquest assessorament des de l‟escola es poden crear plafons i sistemes SPC per aquelles persones afectades motriument bé amb paràlisi cerebral, traumatismes causats per accidents,

malalties neurològiques o musculars progressives, afàsia, hospitalització o altres condicions que dificulten o impedeixen el llenguatge oral, l'escriptura manual, la mobilitat o el control de l‟entorn. Un altre d‟aquests serveis que faciliten aquesta millora en l‟habilitat i capacitat per comunicar-se són els CREDA (Centre de Recursos Educatius per Deficients Auditius). El CREDA té l‟objectiu d‟adequar a les necessitats especials de l‟alumnat amb greus dificultats d‟audició, llenguatge i/o comunicació aquells aspectes que interfereixen en el seu desenvolupament personal, social i curricular. Gràcies a això els centres escolars podem gaudir del suport de logopedes externs que fan atenció directa sobre infants de l‟escola o que n‟assessoren els professionals de l‟educació per millorar la qualitat i quantitat de la seva interacció amb els alumnes.

33


Múpc][u Inq_o][nsc mrpc][l

C

ompartir una experiència, unir un grup amb un fet comú o gaudir aprenent la nostra cultura, són solament alguns dels objectius que treballen amb la música. Des d‟aquesta assignatura es treballen continguts que difícilment es treballarien des d‟altres matèries. Però el treball musical no acaba mai a l‟aula. El final del procés ha d‟estar la mostra del resultat a terceres persones, ja siguin famílies, companys o mestres.

34

Com cada curs, des de fa ja 4 anys, l‟escola Teresa Miquel i Pàmies fa un intercanvi cultural amb l‟escola els ganxets de Reus. Aquet intercanvi no és solament una petita mostra de tot

el treball que es fa a l‟aula. També és el final del procés creatiu i interpretatiu. Aquet procés no s‟entén si no es comparteix. Aquet any hem tingut una novetat i és que uns representants de cada escola han fet de presentadors dels altres grups. El concert, un cop més, ha estat magnífic. Des de música clàssica, fins a música contemporània, passant per música ètnica. Tot un conjunt de peces que interpretades amb la il·lusió d‟un alumnat que estima la música, no podia tindre un resultat millor.


LOC B L A S T NOVETA Durant aquet curs el bloc de música s‟ha anat nodrint de les experiències amb els alumnes de tots els cursos. Des del bloc s‟han compartit les experiències a través de fots vídeos i àudios. També hi ha hagut espai per explicar les cançons que han sonat cada dia durant les entrades i sortides de l‟escola. I com no un espai per participar. A més a més hi ha alguns cursos que han tingut l‟oportunitat de gaudir d‟algunes activitats interactives musicals per tal de millorar el llenguatge musical. Aquí hi ha un exemple d‟alguna d‟elles.

35


E^r][]có Fípc][u

Ton\[^[ Eron-R_acnn[l Pcocn_rpM_^cq_ooànc[

A

quest curs hem realitzat una sortida molt especial amb els alumnes de 6è de primària.

Des de l‟àrea d‟educació física i en l‟exercici d‟oferir transversalitat en els seus continguts hem participat a la Trobada Esportiva i cultural Pirineus Mediterrània durant les dates compreses entre el 8 i el 12 de juny. En aquesta trobada hi ha participat 400 alumnes d‟escoles vingudes d‟arreu d‟Europa procedents de les regions de Catalunya, Languedoc-Roussillon, Midi Pyrénées, Provença, Costa blava, Vall dAoste (Itàlia), d‟Aquitania i de Thuringuen (Alemanya). Ens vam allotjar al centre de vacances Okaya, situat al parc natural dels pirineus.

36


ACTIVITATS REALITZADES Els participants ens vam dividir en 6 grups de 35 participants aproximadament. Cada grup va participar a totes les activitats seguint el programa establert. Aquestes activitats es desenvolupaven el dimarts, dimecres i dijous. Per cada jornada: Dimarts, dimecres i dijous : Caminada al Llac Orédon cada matí grups diferents. La vam dur terme durant el dia amb un pícnic per dinar. Després ens vam desplaçar amb autobús a Orédon (1.850 m) i vam caminar durant 1h i 30 min fins a Laquettes (2080 m) amb l'acompanyament dels Guies de Muntanya de la Companyia de St Lary. Matí: Caminada per l'entorn natural del Llac BADET (1:30h) L'activitat va ser dirigida pels Guies de mitja muntanya de la Companyia de St Lary. Després vam pujar a la Vall del Badet al llarg d'un rierol. Tarda: Danses i flash mob en dos tallers: un taller de ball amb el grup "Peyroutou" (Durada 01:45) i un taller de Flash mob (durada 1h) amb 15 min de descans per fer el canvi. Mati: Esports tradicionals vam realitzar tres tallers: tambourin, boleadores, bolos finlandeses i Molky. Tarda: Multiesports: Tchoukball, Flag, Kinball. També vam realitzar un taller de salut. Als vespres Cada vespre, vam dur a terme les actuacions de cada escola, que havíem preparat anteriorment a l‟escola.

37


AMPAu Un nnr ]rop [][\[

B

envolgudes famílies, un nou curs escolar s'acaba i és temps de fer balanç.

Com cada any, des de l‟AMPA hem intentat que els nostres fills i filles tinguessin la millor escola possible, i dins de les coses fetes, ens agradaria destacar-ne tres. A partir d‟ara, l‟alumnat de famílies sòcies de l‟AMPA disposen dins del mateix preu de la cuota AMPA d‟una assegurança d‟accidents personal que cobreix tot l‟horari docent i les extraescolars. Això permet entre altres coses, en el cas que un nen o nena es faci mal, per exemple poder anar a un especialista de mútua, cobertura del lloguer de crosses, o pagament de les ulleres si es trenquen en l‟accident. Aquest any els nostres fills i filles han menjat molt millor gràcies a la nova gestió del menjador per part de l‟AMPA que permet que puguem prendre més decisions respecte l‟empresa i el seu funcionament. Com en tots els canvis ha costat, però estem contents d‟anar en la bona direcció. I l‟AMPA està en procés d‟instal·lar unes taules al pati sota les oliveres, dins del projecte de pati de l‟Escola. Això permetrà que tant a l‟estona de pati com dins de l‟horari lectiu els nostres fills i filles puguin utilitzar el

38

pati d‟una manera diferent. Creiem que amb aquesta aportació s‟obren múltiples possibilitats de treball a l‟aire lliure. Evidentment, totes les Comissions han seguit fent un gran treball com sempre. Gràcies a elles aquest any hem fet el següent:  

       

La compra i gestió dels llibres escolars. Ajuda a l'escola per organitzar la castanyada, el tió, els patges reials, Carnaval, la Mona i la festa final de curs. Organització de la Jornada de Germanor, Calçotada, esquiada. Continuació de l'oferta d'acollides de matí i tarda a través del servei de menjador. Continuació de l'oferta d'extraescolars de tarda i migdia. L’AMPA ha pagat l’autobús de les colònies organitzades per les famílies de 2n i 4rt. L’AMPA ha pagat l’orla dels alumnes de 6è, com l’any anterior. Millorar el bloc de l'AMPA per a que pugui ser un punt de referència d'informació. Col·laboració amb l'escola per muntar una biblioteca. Treballar per l’adequació del pàrquing.


LA CUCAFERA

Tampoc podem deixar de parlar de la Cucafera Petita, doncs un any després podem dir que és un èxit. I és un èxit col·lectiu. Té molt de mèrit haver sigut capaços de crear un projecte d‟aquestes dimensions sense que l‟AMPA hagi hagut de posar-hi ni un sol euro.

PETITA

JUNTA DE L'AMPA ELS GANXETS Andreu Fargas - President Ernest Montané - Vice-President Carme Garcia - Secretària Elisabeth Aparicio - Tresorera

Des de la Junta no podem fer res més que donar les gràcies a totes les famílies sòcies que hi posen tant d‟esforç per tirar-ho endavant. El fet que des d‟un munt d‟institucions, organitzacions, festes, etc., vulguin que la Cucafera els acompanyi en les seves celebracions vols dir que s‟ha fet una feina molt ben feta. I els nostres alumnes han fet una gran feina fent ballar la bèstia. Un fort aplaudiment per tots i totes!! En definitiva, tenim una Escola amb molt de futur. La preinscripció escolar segueix sent un èxit, moltes famílies volen portar els seus fills i filles a la nostra escola, tot i els barracons, el que demostra que s'estan fent bé les coses. I això és mèrit de tothom. Us animem a tots a seguir així. Seguir treballant units famílies, professorat i Escola per a que Els Ganxets siguem una Escola de la que tothom en pugui sentir-se orgullós.

FORÇA GANXETS!!

39


P_o p_mpo_ G[nt_qp!

U

na bona escola han fet Els Ganxets. Aquesta bella, bonica i dolça melodia s'ha escoltat durant tot el trajecte dels alumnes de 6è a l'escola. Bons pensadors, grans artistes i nobles escriptors s'han format en aquest bell paradís. Els bons valors s'han mostrat per tots els indrets d'aquest bell i daurat blau cel. Els estels han brillat amb llum pròpia al firmament d‟aquesta escola amable. Aquests bons esperits dels alumnes de 6è han viscut la dolça harmonia i la bella convivència lluint l‟Arc de Sant Martí. Un paisatge multicolor on tothom ha estat content i feliç. Diverses activitats s‟han fet durant aquest bell camí: Unes bones sortides de dolça convivència, bells i agradables espais de bons diàlegs , bones relacions

40

amb múltiples amistats, diversos concerts de música amb bona melodia, bones estones de joc de dolça cooperació i una bona acollida des del primer moment d‟entrada a l‟escola. Un viatge que va començar a P4 i ha finalitzat a 6è. Un bonic, bell i dolç camí que ha donat a tothom gran satisfaccions. Un camí avantatjós, útil, convenient i favorable. Un camí d‟aprenentatges ple d‟amics i amigues on la concòrdia i l‟harmonia han fet possible els bons acords i els nobles sentiments de tota la comunitat educativa. Us desitgem un gran futur perquè les vostres ànimes brillen amb la llum pròpia d‟un cor pur, noble i amable.

MOLTA SORT!!


Elp mcllnop o_]no^p ^_ l[ nnpqo[ _p]nl[ttt ra vegaaria tornar una alt ad gr a ' m i uí aq r t esta A mi m’ha agrada da.

ava a P4, he escola des de que an Jo he estat en aquesta aré. ments i mai els oblid passat molts bons mo

ies.

gràc gut, els dono les sors que he cone es of pr els ts to A

Me gustó que m

e recibieran ta

Tot el que he après, ho he après aquí amb els millors professors.

Moltes gràci es

per l’ensenya

ment i tot el

que hem fet,

n bien.

perquè molt

s amics he fe

Encara recordo a P4 quan jugàvem a l’ombra dels arbres.

lo millor. El que he après en aquesta escola es

s ob Mai u

un b és per e s a r f a Aquest José n Juan e , meu

t.

! lidaré

on amic

Com definir aquests anys, bé...perfectes.

A mi m’ha agradat m olt tot, pe nies, ens h rò sobreto o hem pas t quan hem sat genial. anat de co lò-

l’excursió Quan vam anar a Parc Güell.

del

Des dels sis anys aquí, gràcies per tot el que m’heu fet sentir.

M’agraden mo

lt les classes d el Carles.

ies, ts i company ta is m a s e lt paa vida , mo classe acom at de la mev it la e e m d s la lt e o d m s Mé t és ser de més aprecia rd o c re u e el m nyat.

Tots sou els millors i tot el què sé ho he après aquí i mai us oblidaré. M’ha agrada t

tot fins aquí, p

erò ara ja és

vam anar a Barcelona, això Encara recordo l’autobús quan mai ho oblidaré.

És la millor escola que he pogut tenir; els mestres, els companys, ...

hora de marx

ar i us troba

ré molt a falta

Me’n recordo de tots els anys tan feliços en esta escola.

r.

41


Nns[ \c\lcnq_][ttt D

es d‟aquest curs tots gaudim de la biblioteca “la Cuca”. Vol ser un lloc màgic per a compartir, imaginar, investigar, llegir, explicar,... És el punt de partida del préstec de les biblioteques d‟aula. Un cop al mes cada alumne renova el préstec d‟aquell llibre que vol llegir a la classe. Paral·lelament el mestre o la mestra també n‟agafa uns quants per a fer roda de llibres durant el mes. Recordeu que els dimecres a l‟hora de l‟esbarjo la biblioteca està oberta per tots els que voleu fer el préstec i endur-vos els llibres cap a casa durant uns dies. «El primer esglaó que ens eleva per damunt dels animals és el llenguatge. De manera que potser la millor manera de guanyar la batalla contra la invasió de les màquines que ens inunda i ens tempta cada dia, és la lectura. Els llibres són l’aliment d’aquesta màquina de lligar boira que és la intel·ligència, la imaginació, la memòria… O sigui que endavant amb l’aventura i no afluixem! Molta sort i bones lectures!». Emili Teixidor (escriptor)

... nova web E

l nostre centre compta, des d‟aquest tram final de curs, amb una pàgina web. Això ha estat possible gràcies al programa Nodes, un servei del Departament d‟Ensenyament que proporciona un portal web públic amb funcionalitats d‟intranet als centres educatius de Catalunya. El nou lloc web està realitzat a través de Wordpress i té una aparença molts semblant als blocs de les classes, també amb WP. Tot i que està en fase de construcció, ja hi trobareu continguts i informacions interessants de la nostra escola.

42

http://agora.xtec.cat/escola-elsganxets/


A

... i nou pati!

quest curs, els mestres de l‟escola amb la necessària ajuda de l‟AMPA i el recolzament de direcció, hem iniciat un projecte que pretén reflexionar sobre què fem a l‟hora del pati i de quina manera podem enriquir qualitativament el temps lúdic i educatiu que esdevé el pati.

ries per a l‟hora de l‟esbarjo: futbol, basquet, jocs de circ, zona tranquil·la, jocs pintats. Aquestes parts o zones que es van afegint progressivament, funcionen gràcies a la bona organització que tenim tots plegats.

Així doncs, després de debatre sobre la necessitat de millorar el nostre pati, ens hem ficat mans a l‟obra per estimular la capacitat de jugar i per desenvolupar integralment a l‟alumne. Per tant, el nostre pati afavorirà els següents aspectes:

     

Desenvolupament intel·lectual. Desenvolupament sensorial- motriu. Desenvolupament afectiu-emocional. Desenvolupament social. Desenvolupament del llenguatge. Desenvolupament de la creativitat.

Pròximes instal·lacions:

  

Taules de fusta la zona tranquil·la tant per moments lúdics com de classes. Nous jocs pintats a la zona de primària i secundària. Canvi de la situació de l‟hort escolar per aprofitar un nou espai. Noves joguines

“El treball és tot allò que hem de fer obligatòriament. El joc és tot allò que fem sense estar-hi obligats.” Mark Twain

Per oferir una gran varietat d‟activitats oferim als alumnes les següents activitats totalment voluntà-

43


G[nt_qp [ l’cnpqc!

T

ot just fa un any, va sortir de la nostra escola la primera promoció cap a l‟institut. Acomiadàvem el primer grup d‟alumnes que completava l‟escolaritat als Ganxets. I com que no ens hem oblidat d‟ells, aquí els hem deixat un petit espai per explicar-nos la seva experiència a l‟insti. Gràcies a tots els qui heu enviat el vostre escrit. Ànims i molta sort! molts perquè tens il íc if d s é m ipi dess omés el princ aquest any é n , s ts é e ò x n ix a a G rò la e Ho ada. ada dia. P a forta abraç nen deures c n a u i m a t e rt i a s c n a e exàm r aquest cies per envia rà G s. te p a d a prés ja t’ er l’ESO. es preparin p e u q è 6 e d ls a PD. Digueu-li L’arribada a l’institut pot ser bona o dolenta. Això depèn de Daniel Fomin tu. Aquí he conegut a persones que, ja fa més de dos trimestres que som amigues. Això sí, els exàmens i els deures són més abundants i difícils. forç es ur, però amb es Laia Saludes d t n ta as b és é, s lt o L’insti em va b m c ics i tin He fet molts am de Doncs molt bé, és una et pot anar fent. rsions i he anat apa nova. Aques cu ex s se er iv d t any som els petits de l’esc profes. He fet ola, bé de l’Instit ut . El més important és que tens m colònies a Olot. és deures i més ex àmens, i t’has de portar com una pe rsona adulta. Bé, Pol Macià fins l’any que ve, que els de sisè se ran els més petits de l’Institut.

44

Britany Villacorta


P[pp[q_mpp P

er passar una bona estona res millor que algun joc entretingut. Aquí us deixem uns passatemps ben divertits que de ben segur us agradaran. Primer una sopa de lletres amb el nom de tots els/les mestres que hem acabat el curs 2014-15 amb els vostres fills/es.

SOPA DE LLETRES A B

L

G

O N

Ç

A L

E A N N

O

C

R

I

S

I

N A

P

R

I

D U

C

E

S

T

A I

D A U

S

O

L

N

G

A S

Z

F

L

M A

R

H

I

M

P

L

R

A B

R

E M E

I

F

E

L

A

R

O

L

V

A X

T

I

U

G

I

J

R

A R

E J O

R

G

E

H

I

V

L

Ç

I

L

S

U

Y

O

L

A N

D

A M J

X

D J D

U

Ç

P

M

I

X

B

S

I

L

V

I

A

R

S

D

E

I

T

Y

O

L

M E

R

C

A R

I

S

L

Y

H

S G

J O

N A T

T I

GONÇAL

JOANA

JOAN

AÏDA

ENRIC

I

REMEI

CARLES

H

A

SÍLIVA

ANNA

O

S

E

MERCÈ

AINOHA

L

S

A N

ÀLEX

GLÒRIA

E

I

O

P

A

JUDIT

JORGE

SHEILA

CRISTINA

A I

N

H

O A O

MARI JO

NATÀLIA

H

I

E

L

P

M J

A B

E

N

R

I

C

V

I

Up [ncm_r [ qon\[o-lnp? YOLANDA

A N A S A L

A

I

ENDEVINAs ENDEVINALLAttt 2 1

o bellug m e i s e c pot ons No tin pulm c n i t o i no s volte respir t n e f a s. la vid color e d passo t i t n ves amb u c? Qui só

3

mb1a una creu; se t a1 d e d t a' ir M ulleres; del costat, unes corrent. .. serveix per anar les costelles. si no et trenques

Som de fam ília valenta i pel fred n o ens espa ntem, puix que a l' estiu ens vestim i a l'hivern ens despull em.

45


Agraïments: EDITAT PER ESCOLA ELS GANXETS Passeig del Nord 98, 43206 Reus Tel.: 977 929148

revistaelsganxets@gmail.com https://agora.xtec.cat/escolaelsganxets/

La Comissió de Revista vol donar les gràcies a totes les persones que fan possible que el Ganxet surti un any més a la llum. Als alumnes, que han explicat les seves experiències, als tutors i especialistes que donen forma a tot el seguit d‟idees dels nostres grans creatius, a la direcció del centre pel suport donat a un projecte com la revista escolar i a totes les empreses, artistes i entitats que han finançat El Ganxet de forma desinteressada. A tots ells

GRÀCIES!

Comissió de Revista: Aïda Camplà, Yolanda Sisteré, Àlex Tena.

Consell de redacció: Aïda Camplà, Judit Cos, Judit Pedrola, Joana Pérez, Anna Parés, Yolanda Sisteré, Sílvia Pastor, Gonçal Tamborero, Mª Jo Illarramendi, Jorge Arnau, Sheila Fernández, Àlex Tena, Remei Girona, Carles Macaya, Enric Oliver, Ainoha Rodríguez, Mercè Tarazona, Joan Vercher, Glòria Hernández, Cristina Pardo.

Disseny gràfic i maquetació: Comissió de Revista.

Fotografia de la portada: Comissió de Revista.

Imprimeix: AG Edicions

46

L’equip de mestres de l’Escola Els Ganxets us desitgem un bon estiu!


www.biosun.es

47


Profile for tac.elsganxets

Ganxet 2015  

Revista Escola Els Ganxets. juny 2015 Curs 2014-2015

Ganxet 2015  

Revista Escola Els Ganxets. juny 2015 Curs 2014-2015

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded