Page 1

Tee’s]

ens to 80’s. Twenty something’s’, the young at heart, who prefer ed by Par Tee’s. As modern golf ntele to where they are most o exceed goals, and a place created. The movement and ed in the corporate office design lines of the course are reflected ic space. Par Tees’ advocates for intaining elements of the existing ck and refinishing the wood floors pace. While adding light shelves th Windows to reflect natural light ces and into offices. Day lighting ally switch in response to changes a more pleasing environment while

Interior Design Portfolio


Live/Work Project

Project Location: Lafayette, Louisiana Academic Year: Junior University of Louisiana in Lafayette

Healthcare

Project Location: Lafayette, Louisiana Academic Year: Senior University of Louisiana in Lafayette

Corporation

Academic Year: Senior University of Louisiana in Lafayette

Community Center

Academic Year: Junior University of Louisiana in Lafayette

Contact Me:

Tabetha M Lee 337-501-3998 tmartens86@gmail.com


Live/Work Development

Exterior View Downtown Lafayette is experiencing a rebirth. Projects like the Uptown Lofts adjacent to downtown Lafayette allow its residents an urban way of life so that they may work, live, and play just blocks from the city center. Residents to downtown amenities. The Live/Work Environment that is proposed here builds upon this residential rebirth by providing a group of 8 townhouses that allows for work below and living above, all within walking distance of Lafayette’s city center. Located at the corner of W. Congress and S. Washington Streets the site is west of the Uptown Lofts, on the Southern border of the long established residential neighborhood, and steps from the downtown public library. This live/work space is designed for entrepreneurs to establish businesses that will reach the downtown community while also allowing them to live above their the lives of those who live and work there by providing services and products for residents of the area and strengthening the growth of downtown Lafaye tte.


14 organic pub & grub (BIN 14 Organic Pub & Grub)

-Local Organic Brewed Beer (Pesticide Free, Fertilizer Free) -Locally Grown Organic Food -Urban Vibe -Industrial -Reused Materials Bring the community of Lafayette together through the passion of brewing organic beer.

ACCENT WALL INTERLAM PANEL

FRONT OF BAR REFERBISHED WOOD

FLOORING STAINED CONCRETE

Paint ACCENT

NORTH WALL

Work-Brewery

Waiting Room

Design Concept Statement: The BIN 14 is based around a lifestyle; providing an establishment that promotes healthy living, along with the pride of supporting local farmers in the Acadiana Community. The BIN 14 is combining industrial/raw materials with an upscale urban vibe. This pub is a place where members of the community can come together in a relaxed environment and partake in organic, locally brewed beer and food.

Bar Area


d simple bright bold greens and whites, g with the movement of the course.

Live-Residential

ng Par Tee’s apparel.

Kitchen concept graceful like a cala lilly sturdy as a log

MAIN WALLS

creates honeymoon retreat. This retreat needs to

styles. Levi would like a rustic/urban style where as Kristine would enjoy a more elegant modern style.

ACCENT WALLS


Living Room

Dining Room

Live-Residential


Healthcare

Waiting Room Multi Taction Interactive screen will be in the waiting area to provide the sensation of being in the depths of the ocean. People can interact with the marine life displayed on the screen while also

Education Room: provides patients and their families with reading material. This will help pertaining to the illness being fought. A counselor will be will be on hand to help them.

Syringe Painting: Patients can paint pictures using plastic syringes in order to lessen their fear of needles and medical equipment.


Miles Pediatric Oncology Center People of all ages are drawn to the tranquil and soothing their illnesses. In the darkest depths of the ocean, light emerges in the form of bioluminescence, the result of a chemical reaction within some marine life. These creatures use the distraction of bioluminescence to defend against predators. " In every darkness, there's a light. In every struggle, there's a way, in every faith there is hope." Unknown

The interior design of this facility incorporates the palliacence to shield patients from the gravity of their illnesses. The resulting environment provides the tranquility necessary to promote the healing process.

the serenity of the ocean, this oncology center provides distraction

provide a stress free environment for the patient as well as their family members. Windows are placed between the patients room and the adjoining family room to provide visual assurance for the patient. A family lounge is equipped with a playroom, dining area, and kitchenette . The on site clean room pharmacy will allow for prompt delivery of chemotherapy and radioactive drugs to the gardens on the grounds can be enjoyed from the patient and family areas. This facility will be built upon the need for comfort and healing of the patients and families.

Healthcare

Oncology Center has been designed to address the increase in


Healthcare

Nurses Area


Sea Creatures

of different types and various colors will be displayed on each patients' door and also in their room. This will help to promote neighborhood environment while also showing individuality. Family and staff will be able to identify the patients room by the unique color and design.

Flooring Plan

1

Marmoleum Real Color: Sand

2

Marmoleum Real Color: Edelweis Marmoleum Real Color: Laguna Marmoleum Real Color: Blue Centiva Color: Camphor Wood Marmoleum Flotex Color: Smoked Beech

3

4

5

6 7

EDUCATION ROOM

FAMILY ROOM

PATIENT ROOM

R

PATIENT ROOM

VENTING

FAMILY ROOM

LAUNDRY

R R R

WAITING

R

STORAGE

R STORAGE

STAFF AREA

NURSES AREA

STORAGE

FAMILY LOUNGE

R

R

R

R

R FAMILY ROOM

PATIENT ROOM

R

PATIENT ROOM

FAMILY ROOM

STAFF LOUNGE 0’

3’

6’

Healthcare

Interface Carpet Tile Color: Atlantic


Healthcare

Patient Room Patient Room

Patient rooms are designed to give an underwater sea experience. This will be accomplished by placing the room will help soothe and relax the patient. Medical equipment will be concealed behind the headwall to help alleviate patient’s fear.


Patient Room

Distraction is an essential element in the pediatric healing process. Pediatric patients will spend the majority of their time in bed. This unit has a concealed head wall, removing fear from the patient upon entering a hospital room. A virtual aquarium will be displayed overhead on a built in LED screen. The wall panel across from the patients’ bed will contain a built in television. This will not only enable the patients to watch their favorite movies, but will also allow them to Face Time with their loved ones. The wall panel will also have the

Legend

1 2 3 4 5 6

Built-in cove LED lighting

7

Built in DVD/Blue Ray Video Game Console

8 9 10 11 12

4

1

3

2

Remote Operated Lift Bar LED Aquarium Screen Speakers Built-in Cardiac Monitor

10

Built in LED TV

Storage Cabinet for Toys

5

11

Glove Storage Adjustable Shelves Outlets Waste Receptacle

12

Side View of Patient Bed Unit

10

5 11

3’

13

6’

11

12

Head Wall(with drawers pulled out)

9 5

10

12

Patient Room 0’

9

10

10

12

13

12

Head Wall

Healthcare

10 10


Healthcare

Family Room


Family Stay Room

Most patients will stay anywhere from a week to a month, or even longer. Each Patient room has an adjoining Family Room. This allows for family to have a comfortable stay with their child while they are admitted. This space provides a bed, restroom, and workspace for the family and can be arranged multiple ways to accommodate the families’ needs.

Visual Sight Lines

3’

6’

Legend Doctor

Patient/Family Patient

Family Room 0’

3’

6’

Family

Visual Sight Lines are crucial in

Pediatric clinics. Children are not always aware of their surroundings and therefore need constant supervision. Nurses are able to see into the patients’ room from the

Each Family Room has a window which enables them to view their child from outside the room. All windows are made of Smart Glass which allows the parents and clear and opaque glass to ensure privacy.

Healthcare

0’


Corporation

PROMO AREA/ COMPANY STORE


[Par Tee’s]

Corporation

Par Tee’s caters to golfers ranging from teens to 80’s. Twenty somethings, who enjoy crisp modern vibes, as well as the young at heart, who prefer classic elements with clean lines, are served by Par Tee’s. As a modern golf apparel company, Par Tee’s takes their clientele to where they are most passionate, where they bond, and strive to exceed goals, and a place where achievements are celebrated and created. The movement and topography of the golf course are reflected in the corporate office design for Par Tee’s. The smooth, crisp, and sharp lines of the course are reflected in the navigation of the renovated historic space. Par Tee’s advocates for the environment and preservation by maintaining elements of the existing building such as keeping the existing brick and refinishing the wood floors to give a sense of nature throughout the space. While adding light shelves will be placed on the West, East, and South Windows to reflect natural light more efficiently throughout the workspaces and into offices. Day lighting controllers will be installed to automatically switch in response to changes in natural day lighting, this will allow for a more pleasing environment while reducing the environmental footprint. Par Tee’s images is supported through the design with the colors of their brand simple bright bold greens and whites, with some pop’s of classic elements along with the movement of the course. When walking through the space overhead there are canopies that flow throughout resembling the topography of the golf course giving the staff a connection to the course such as when their clients are wearing Par Tee’s apparel.


Corporation

Furniture Plan

Reflected Plan


Corporation

Work Area


Community Center

Concept Statement:

s with one another. As a Ficus tree produces multiple roots which weave and intertwine creating an even stronger structure, a community with strong roots and structure comes together to increase its strength as well. A community center is a place where individuals and families can come together and feel secure, while having a sense of pride in the community they are a part of.

Herb Market


Community Center


*Solar power generating greenhouse. Transparent PV glass generates power

Community Center

the red light spectrum transmission of PV glass (40% is what is required for photosynthesis. Although the overall light reaching the plants is reduced, there is limited impact on the overall plant growth *PV glass has a ventilation frame *Collection of rainwater is circulated to a water feature to humidify the indoor garden, and circulate water to the plants throughout the garden.

PV glass skylight in indoors garden, over outdoor seating area, and farmers market


Materials

Restaurant

Community Center

Library


Thank You

Tabetha lee portfolio  

Interior Design Portfolio

Advertisement