Issuu on Google+

Stonehedge Residence project client

Stonehedge Residence, West Lake Hills

Withheld by request


Miró Rivera Architects

design team

Juan Miró, AIA; Miguel Rivera, AIA; Ken Jones,

Mary Elizabeth Liggio contractor

Four Corners Construction


Brad Peterson, P.E. (structural)




t e x a s

a r c h i t e c t

Paul Finkel of Piston Design metal windows :

Hope’s Windows

The challenge of this project was to work on a house (built in the 1980s) that the clients had recently renovated, but that they felt still needed further adjustments to improve the connection of the house’s interior spaces with the existing swimming pool and garden and to improve the quality of the public spaces of the house. The completed design addresses both concerns through three key interventions. The entry was reconfigured to create a clear procession which didn’t exist before. The great room was expanded in volume to establish a clear hierarchy of spaces in the house while a two-story glazed wall with sliding doors allows the house to flow onto the terrace. The terrace and trellis were created to unify the house and garden and to filter the harsh Texas sun. The travertine terrace meets the great room with wide, generous steps and extends to the edge of the pool without need of a guardrail.

9 / 1 0

2 0 0 6

Texas Architect Sept/Oct 2006: Design Awards