Page 1

Seniorkursus Sletten STORT og småt - godt og blåt FÆLLESSKAB

"SKS er stedet hvor man kan udfordre sig selv og overskride sine grænser på en sjov og fed måde. Intet er umuligt på SKS!" - Laura

S KS | u g e 4

2 | 2013

tilmeld dig nu!

info

Kursussted FDF Friluftscenter Sletten 12. oktober – 19. oktober 2013

ONLINE-TILMELDING FDF.dk/kursus

Aldersklasse Fra 15 år (eller 9. klasse) til 18 år

"SKS Fylder dig op med smil til senere gråvejrsdage, og Du lærer en masse om dig selv og andre og får venner for livet. De søde fyre er bare en bonus!" - Martha

FDF.dk/sks


Hvad er sks? Kære kredsledere og forældre ”Selv en leders hjerne går død, og kasseløsninger får bid”. Sådan kan det ofte gå i en kreds. Vi kan ende med at gøre tingene, som vi altid har gjort det. Vi har tingene. Vi ved hvad der skal ske. Det virker. Og så alligevel ikke.

Igen i år kan vi i påsken tilbyde noget af det bedste indenfor FDF: Seniorkursus! Og jeg kan med glæde sige, at igen i år er intet som det plejer! Der er kommet 20 nye grupper, med nye idéer, nye aktiviteter og nye instruktører. Der kommer nye deltagere, der opstår nye venskaber, der vil komme nye tætte snakke og vi skal lære en masse nye ting. Og så er det selvfølgelig alligevel ikke helt nyt det hele. For vi skal mødes det samme smukke landskab som vi plejer, vi skal møde nogle af de samme venner fra sidst, og vi skal danse og synge til de sange vi plejer. Vi skal lære noget om os selv. At vi kan noget mere. At vi vil noget mere. Og lære noget om de andre. At DE kan noget mere. Og er med på meget mere end vi tror.

På den måde får vi helt sikkert igen i år et kursus, som ikke findes magen til. Fordi vi mødes 400 mennesker, der bidrager med noget ny, så det gamle kursus bliver ved med at være friskt og fedt. Hvert eneste år ender vi, som instruktører og medarbejdere, med at sende en hel gruppe seniorer hjem, der har været med til at skabe et godt og givende kursus for sig selv og ikke mindst hinanden. En følelse af at tro på, at de kan. Kan være sig selv, kan være mere end da de kom, og kan være med til at gøre ting bedre. En uvurderlig drivkraft, der, kombineret med de tusind idéer der vokser på Sletten, giver et kæmpe skub til FDF og til kredsene, og til stadighed er den energi, som FDF lever på. Vi kan ikke vente med at se jer til efteråret! Varme hilsener fra De 100 frivillige medarbejdere på SKS

Hvorfor sks? anne-lene jøhnk

"På seniorkursus er jeg blevet udfordret, ikke bare fysisk, men også psysisk. Jeg har lært mine egne begrænsninger at kende, men bestemt også mine styrker! Jeg har lært mig selv bedre at kende, og det har jeg taget med mig hjem fra kurset, og bruger det aktivt i min hverdag."

Lasse Falck Nissen

"SKS er nok det mest fantastiske i verden. SKS er der hvor du er den du er, du kan være dig selv og have det utroligt sjovt på samme tid. SKS får alt det du drømmer om til at gå i opfyldelse. Der er intet bedre end SKS, det er nok på en måde mit andet hjem føler jeg det som. Efter som jeg nok aldrig føler for at forlade det."

Martha Overgaard

"Man tager på SKS med forventningen om en fed oplevelse, og man kommer hjem med meget mere end det: For pludselig har du lært at tage ansvar for dig selv og andre, og du har lært at alle mennesker tænker forskelligt, og at man skal acceptere den forskellighed. Igennem leg, vandreture, sejlture, bålmad, guitarspil, skum, kysseri, underholdning og grim dans prøver du at give slip og have tillid til at nogen griber dig."

Laura Kromann-Larsen

"Det fællesskab man bliver en del er fantastisk! Alle er der for hinanden - også når det bliver hårdt. SKS er én stor familie!"


At prøve at fortælle, hvorfor SKS er så fantastisk, er nærmest en umulig opgave. For når man prøver at forklare det, så forestiller du dig enten aktiviteterne, som de ville se ud hjemme i din kreds, eller måske sammen med dine venner. På SKS er det bare så meget vildere. Du er sammen med 400 andre deltagere, der alle sammen vil kaste sig over de underlige, fantastiske og anderledes aktiviteter, som du aldrig har prøvet magen til før – med garanti. Så mange mennesker kan virke overvældende den første gang, men de fleste aktiviteter vil foregå i mindre grupper på 20, og så er det ikke helt så stort mere. Vi er ekstra opmærksomme på at hjælpe dig, der ikke har været her før. Der er ca. 100 nye seniorer hver gang, så du er ikke alene om at være ny. Du vil blive udfordret af dygtige instruktører, der er lige så meget med på leg som på læring, og vil hjælpe dig til at få den bedst mulige oplevelse. Du vil opleve sammenholdet, når du skal løse opgaver med de andre, danse med de andre og lege med de andre. Du vil få lov til at snakke om de ting, der ikke altid er plads, tid og lejlighed til derhjemme.

Hvis du er i tvivl om SKS er noget for dig, er der flere ting du kan gøre for at blive klogere. Du kan snakke med nogle af dine ledere - de har sikkert selv været med en gang. Du kan snakke med en anden senior der har været af sted - hvis du ikke lige har en ved hånden kan du helt sikkert finde mange via vores Facebook gruppe. Du er også velkommen til at tage røret og ringe til kursuslederen og høre hvad det er for noget. Er du stadig i tvivl og synes at det kunne være rart at prøve det første gang sammen med en du kender - ja så ordner vi også det. Som ny deltager på SKS kan du finde en kursusmakker som du vil være i gruppe med. I skal så selvfølgelig vælge de samme grupper OG begge anføre i kommentaren til jeres tilmelding at I ønsker at være I samme gruppe. Vi glæder os til at tage imod dig for første gang på SKS i efteråret! Med venlig hilsen Martin 'Mus' Nielsen Kursusleder

Foto: Thomas H. Nielsen

Har du ikke været med før?

Har du været med før

Du kender rytmikken, vi spiller musikken. Ind på "Fjæsen" og like dit gruppevalg, Stalk din kommende kursuskæreste og chat med dine gamle venner... Armene i vejret, for her kommer 20 fantastiske grupper til dig!


grupper 1Er-duFra skrot til slot den nye designer-guru og ved du lige, hvor skabet skal stå ?

Kan du li’ at se kreative ideer blive til virkelighed ? Så hop med os ind i boliguniverset og vær med til at give "Bo Bedre" kamp til stregen! Vi skal forvandle skrot til slot, give gamle møbler nyt liv og få ideer til at pimpe kredshuset eller lejligheden for få penge! Vores motto er: ”hvorfor købe nyt, når vi kan re-designe bedre”! Men der står mere på spil end sparede kroner... kun én kan være Slettens nye designerguru! Kreativ udfoldelse, udsmykning, planlæg­ ning, kommunikation og samarbejde. Gruppen sover: Inde Chilier:

Chilier

3Vil-duModstandsbevægelsen 5Kontrollen - BODY-CRASHING være med til at redde Sletten fra tabes og genvindes, når vi tyskerne? Efterhaanden som Krigens Afslutning rykker nærmere, kan det forventes, at Tyskerne yderlige vil forstærke sine Anstrengelser for at komme den danske Frihedsbevægelse til Livs. Derfor leder vi efter en snes unge Mennesker, der besidder evnen til at holde hovedet koldt i Pressede Situationer, har en god Portion Mod og er i stand til at gemme sig, når det er Paakrævet. • • • •

Er du fan af et frit Sletten? Ved du, Hvornaar det er klogest at stikke af? Er du god til at Samarbejde? Kan du finde ud af at bide Tænderne sammen, naar det er Paakrævet? Hvis du kan svare ja til Ovenstaaende, er det Dig vi leder efter. Sammen skal vi gøre Sletten fri. Vel mødt, Den Danske Frihedsbevægelse Gruppe med fokus på temarammen, sam­ arbejde og løb. Gruppen sover og arbejder ude Chilier:

2Vil-duVild med ild også bruge din indre pyroman, til

noget der smager godt? [gastro-pyroman] En person, der elsker at spise lækker mad og at sætte ild til ting. Har du altid haft lyst til at flambere din mors hjemmelavede is? Elsker du at spise gourmetmad? Synes du, Sankt Hans-bål er for tøsedrenge? Er du heller ikke bange for at få svitset håret på armene, og savner du lugten af brændte tæer? Så er Vild med ild lige noget for dig! I efterårsferien udlever vi vores indre ildløver: vi griller, steger og flamberer. Går på, leger med, hygger med og ikke mindst eksperimenterer med ild. Vi udforsker ildens muligheder og lærer at være pyroman på mere end én måde. Glæd dig til et efterår i rockerbålets tegn! Primigruppe med fokus på avanceret mad­ lavning over ild. I løbet af efterårsferien vil du lære at tænde ild på mange måder og at lave mange forskellige slags bål. Ilden skal både bruges til at lave gourmetmad over og lege med. For at det kan fungere, skal vi lave en ordentlig lejrplads og gode bålsteder. Gruppen sover og arbejder ude. Chilier:

din guide til at vælge den rigtige gruppe

udfordrer dig i discipliner, du aldrig havde drømt om. Er du en snegl eller har du ild i røven? Er du klar på de hårdeste strabadser, eller vil du hellere stoppe mens legen er god? Hvad gør du, når kroppen står af og ikke kan mere? Du bliver ved? Du standser op? En hurtig løbetur eller en langstrakt massage. Vi kommer igennem det hele, og din opmærksomhed bliver vakt, når kroppen kalder. Du vil samarbejde og konkurrere med og mod dig selv, mens du får støtte og udfordringer. Tag en dyb indånding og forbered dig. Du bliver træt. Du bliver udmattet. Du får lyst til at blive ved. Du får ondt på den gode måde. En gruppe med fokus på kroppen. Deltager­ ne udfordres i anderledes sportsgrene, hvor kontrol og udholdenhed spiller en afgørende rolle. Du behøver ikke være specielt sporty for at kunne deltage for hver deltager udfor­ dres på sit eget niveau. Aktiviteterne foregår både ude og inde. Gruppen sover: Inde Chilier:

4Der- erHMS Enigma koder overalt!

6Temagruppe - Divaermedpåfokus sletten på luksus, udfor-

Løbsbaseret temagruppe med løsning af ko­ der, og opklaring af ”mysteriet om Kaptajn Clavus’ forsvundne skat" som det bærende element. Gennem kurset vil deltagerne blive trænet i at genkende, løse og bruge både traditio­ nelle og mere praktiske eller kreative koder. De vil arbejde med at løse gåder og finde skjulte koder overalt. Gruppen arbejder udenfor HELE tiden. //...-/.-.-/.-../--.//-.././-./-././/--./.-./..-/.--./.--././/!

Gruppen er en temagruppe for dem der Bare vil ha' det Lågsus!

Året er 1840. Piraten Kaptajn Clavus har gennem en årrække hærget og plyndret den britiske handelsflådes skibe. Den britiske flådes spioner har opsnappet kodebeskeder, som Clavus har sendt til sine sammensvorne piratkumpaner, og mener at disse vil lede frem til piratens tilholdssted. Derfor søger The Royal Navy nu letmatroser med skarpe hjerner og en vilje af stål - samt en skefuld britisk klasse - til en farefuld rejse med det gode skib HMS Enigma. Missionen går ud på at finde stedet, hvor Kaptajn Clavus gemmer udbyttet af sine utallige overfald på flådens handelsskibe.

Gruppen sover: Ude. Chilier:

dringer og konkurrencer. Er du træt af at få alt foræret? Synes du altid tonsegrupperne mobber dit luksusgen fordi du skal glatte hår? Eller er du bare træt af ridser i neglelakken eller dårlig hårdag? Men er du stadig frisk på at skulle udfordres både fysisk og mentalt? Så er Divaer på Sletten lige noget for dig. Vi skal glatte hår, lægge neglelak, spise eksotisk mad og konkurrere om alle mulige mystiske ting. Vi skal kæmpe indbyrdes om at bo bedre, spise bedre og sove bedre. Vi skal møde Slettens vilde dyr, og sørge for egen mad. Fordi vi er Slettens sejeste Divaer.

Gruppen sover & spiser inde og ude. Chilier:


Ingen chilier: her kan alle være med. Der er fokus på fantasi og temaramme frem for lange gåture, natløb og våde soveposer.

En chili: gruppen indeholder fysisk og personlig udfordring, men alle kan være med, hvis lysten er der.

To chili: gruppen vil være meget udfordrende både fysisk og psykisk. Den skal kun vælges, hvis du har lyst til at få vendt din verden op og ned.

7Er-duKim Possible 9 - [Behind Bars#Hotel 11Drik,- Vikingerne kommer! rødhåret, modig og viljestærk? Så æd og plyndre som en ægte viking! er dette netop gruppen for dig! Landsbyens høvding søger efter friske Gitterly] Kim! og værdige vikinger til det store togt. De Aldrig før har frygten for at tabe sæben i Jeg har lokaliseret dr. Drakken i nærheden af Ry. Du må undersøge, hvad han er ude på. Måske det er et led i hans plan om at tilintetgøre verden. Rygtet på cyberspace er, at han vil tømme Julsø for vand. Men hvad han skal bruge alt det vand til, er mig stadig en gåde. Du må tage til Sletten med det samme, der er brug for dig! - /Wade" Vi skal på mission for at forhindre dr. Drakken i at tilintetgøre verden og sikre verdensfreden. Dette er ikke ufarligt, men da vores motto er ”Vi kan alt!”, kan missionen måske lykkes. Formålet med gruppen er, at du gennem temaet får færdigheder og ideer til møder og lejre. Gruppen byder desuden på både fysiske og personlige udfordringer! Vi sover - når tiden er til det - både ude og inde. Chilier:

badet været større end nu. Dine febrilske forsøg på at bruge din mors indbagte fil til at file tremmerne over, har ikke hjulpet dig ud af fængslet. Det har heller ikke styrket forholdet til din nye bedste veninde Olga ”Den Russiske Kuglestøder” eller hjulpet bandelederen Karsten (som hellere vil kaldes Kranium, som tatoveringen på hans pande), med at vinde over den anden bandeleder Ib. Som faktisk hedder Raul.) Der skal laves oprør, prikkes tatoveringer, udkæmpes bandekrige, spilles tremmejazz og sendes møgbeskidte breve til din kæreste på den anden side. Hvis alt går efter planen (hvilket det sjældent gør) bliver fængslingen på [BB#HG] den mest fantastiske oplevelse. I dit liv.

udvalgte sætter sejl mod det ukendte land, Sletten. Her skal der plyndres og hærges og bringes rigdomme tilbage til landsbyen. Lad Odins visdom vise jer vej Og må I aldrig falde for Lokes lumske tricks. Sæt sejl mod et nordisk eventyr og må guderne være med jer!

[BB#HG] er en temagruppe, som arbejder med og omkring temaet fængsel. Gruppen er en leg og fantasigruppe. Vi skal bevæge os, vi skal lege, vi skal flygte. Men ikke mere end at alle kan være med.

Chilier:

En temagruppe, der beskæftiger sig med Vikingerne både som tidsalder og som kultur. Vi arbejder med primi-madlavning, kamp og Leg. Leg og fantasi bliver et bærende element. Gruppen er fortrinsvis udenfor. Gruppen sover: Ude

Gruppen sover: Inde Chilier:

8En-tidsrejse FDF Classics 10 - Smuglerne gennem de fedeste FDF aktiTonsergruppe med fokus på basale friviteter i historien. Ret ryggen – og tal sandheden! Har du lyst til at hanke op i knæstrømperne, gøre honnør for flaget og sige væbnerløftet? Men vil du samtidig på gps-løb og svinge i reb mellem træerne? Eller måske vil du hellere bare lade håret gro, trække den islandske sweater over hovedet og sidde i rundkreds og spille bongotromme? Bare rolig! Hos FDF Classics er der tid til det hele. Vi kan både det nye, det gamle og det der er midt i mellem. Så er du klar til det ultimative downgrade – Så tag på FDF Classics, og oplev hvordan gps’en bliver til et kompas, og uniformen går fra blå til grå!

FDF Classics er en temagruppe, hvor vi laver de fedeste og mest tidstypiske aktivite­ ter gennem FDFs historie. Gruppen byder på strabadser, sammenhold, friluftsliv, sjov og spas for alle pengene. Så rejs med tilbage til da far var dreng, og giv fortiden baghjul når vi går på oplevelse i vores egen fantastiske historie. Gruppen sover: Ude Chilier:

luftsfærdigheder og teambuilding Vi sniger os igennem natten, og transporterer det ingen andre tør... Vi løber de største risici og sætter livet på spil! Du skal være klar på udfordringer, der godt kan virke uoverskuelige. Men vil du overskride dine personlige grænser, kæmpe mod tiden og gøre brug af alle døgnets timer, så vil belønningen overstige alle dine forventninger. Det bliver hårdt. Det bliver koldt. Det bliver mørkt. Det bliver godt! Vi er en temaudfordringsgruppe, der ar­ bejder med basale friluftslivsfærdigheder så som lejropbygning, primitiv madlavning og orientering. Derudover har vi fokus på teambuilding og personlig udvikling. Vores aktiviteter foregår til vands, til lands og i luften.

12 - The legacy of the able seaman Hæsblæsende eventyrgruppe der både

bevæger sig på de høje skumsprøjt og det stille vand Kære logbog. I går aftes kort efter der var blevet to glas gik det op for mig at der var noget der manglede. Det føltes som et hul i maven og jeg kunne mærke at det havde været der længe. Hvor var lysten til at sejle jorden rundt? Hvor var kløen efter at komme i havn? Hvor var de gamle sømandsdyder? Kort sagt: Hvor var sømandens kodeks? Hvis nogen nogensinde læser det her, så er det fordi jeg er i fare. Nej ikke kun mig. Selve sømandens kodeks er i fare for at forsvinde for altid. Temagruppe med fokus på leg og fantasi. Samarbejde og friluftsliv bliver bærende elementer. Gruppen arbejder ude.

Gruppen sover: Ude

Gruppen sover: Ude

Chilier:

Chilier:


grupper 13 - Winner's Academy Du vil i denne gruppe opleve en kom-

bination af leg, fantasi og udfordrende prøvelser. ”We are the champions - my friends // And we'll keep on fighting // Till the end // We are the champions // We are the champions // No time for losers // 'Cause we are the champions of the World” Synger du dagligt denne sang, og føler du dig som en vinder? Eller er du ALTID på taberholdet og vil bare for én gangs skyld prøve at være en vinder? Så er dette gruppen for dig! Oplev hvordan hårde præstationer fører dig til rusen af sejr og hvordan held og uheld kan skabe magi. Lær dig selv og dine kammerater meget bedre at kende – alt sammen i jagten på en ægte vinder.

15 - Spørgsmålstegn 17 - K ano og turliv Er du til Happy-meals og loppemarkeder? Her er efterårets bedste gruppe! Typen der bare springer ud i det... og stadig kan blive fornøjeligt overrasket over indholdet i et Kinderæg. Så slå til nu og vælg gruppen der er fuld af overraskelser! Gruppen sover: ? Chilier:

Sletten ligger midt i Danmarks skønneste natur - det midtjydske søhøjland. Landskabet er præget af skovomkransede søer, udstrakte skove, heder og skønne "bjerge". Det skal vi ud og udnytte - både til vands og på land. Vi skal blandt andet se, hvor mange sjove ting man kan lave i og med en kano. Vi skal se om det rent faktisk er muligt at lave "en grønlænder" i en kano. Vi skal vælte hinanden, bestige de lokale bjergtoppe og spise lækker morgenmad i solens første stråler, imens vi nyder morgenroen i vores kano eller nyder udsigten fra toppen af Himmelbjerget. Naturen må gerne betrædes - eller, den SKAL faktisk betrædes. Gruppen arbejder med kanosejlads og giver deltagerne en grundig introduktion her i. Det værende roteknikker, redningsøvelser, lege og andre aktiviteter, sejladsregler osv. Der arbejdes også med turliv og vandring - hvad skal man have med på tur, hvordan pakkes en rygsæk bedst, navigation, kortlæsning og meget mere.

Vi søger deltagere til et eksperiment. Vi vil undersøge, hvornår man føler sig som en vinder, og teste om det at vinde er noget, man kan blive bedre til. Deltagerne til eksperimentet skal være klar til et mix af forskelligartede, krævende aktiviteter, der vil udfordre deres kunnen. Men de skal også være åbne for, hvordan man ved at mani­ pulere med tilgangen til aktiviteterne, kan påvirke udfaldet.

Gruppen sover: Ude Chilier:

Gruppen sover: Ude Chilier:

14 - Løb For Livet! 16 - Treeclimbing Alle har efterhånden prøvet Djeeo. Men Kunne du tænke dig at komme helt til det er nok de færreste som har prøvet det på Julsø! Løb For Livet er en løbsgruppe, der med udgangspunkt i de fede og nytænkende løb, giver dig én på opleveren og måske endda lyst og evner til selv at planlægge et løb i kredsen. Vi skal igennem rigtigt mange fede løb, men vi tager os også lige lidt tid til at snakke om planlægning og evaluering. Hvem ved - måske instruktørerne også kan lære noget? Gruppen er for dig, der kan lide - nårh ja, løb? –men måske samtidig også synes at personlige udfordringer, naturen og ikke mindst masser af face-to-face tid med de andre gruppedeltagere er super fedt. Vi skal ud og give den lidt gas, både fysisk og psy­ kisk så kursuslederen har givet os en Chilli. Godt vi er sejere end ham! Gruppen spiser & sover ude. Chilier:

tops? Så er dette gruppen for dig. Dette er nemlig klatregruppen! Gruppen hvor du lærer, hvordan man klatrer i træer, og ikke mindst hvordan man sørger for ikke at falde ned. Kunne du tænke dig at udvikle dine klatrefærdigheder, og få et bevis på din kunnen, så er dette en fantastisk mulighed for dig. Gruppen gennemfører klatresamrådets pensum i træklatring, der svarer til et Grundkursus i træklatring. Det forventes selvfølgelig at du er top motiveret for at lære noget nyt og god til at tage ansvar for dig og din klatremakker. Til sidst på kurset, vurderes om den enkelte deltager har opnået nok faglighed og er ansvarlig nok til at tage ud og klatre på egen hånd. Hvis deltageren findes kompetent nok, udstedes et bevis på gennemførelse af Grundkurset. Gruppen sover: Ude Gruppen kræver naturligvis klatretilladelse. Chilier:

18 - Pandoras æske En æske fuld af kaos og al ondskab i ver-

den. Forestil dig hvis den sprang op. Forestil dig følgende scenarie: Klokken er tre om natten. Du gik i seng for en time siden. Du er sulten, våd og træt og rygsækken er tungere end nogensinde før., Du er lige blevet vækket. Du og din gruppe skal løse en situation, der kræver koncentration, samarbejde og snarrådighed, for at komme videre og ud af problemerne. Hvordan reagerer du? Er du klar til at tænke løsninger, eller lægger du dig ned og sover igen? Vælger du den sidste, skal du læse videre om en anden gruppe, men hvis du er til den første, så kan du godt begynde at pakke vandrerygsækken og snørre støvlerne til en efterårsferie, du aldrig havde troet mulig. Pulsen bliver høj. Du får mange udfordringer af gangen og bliver sat i stressede situatio­ ner.Men der bliver også behov for at kunne skrue helt ned for intensiteten, sidde stille og skrue op for hjerneaktiviteten, når der skal tænkes og løses opgaver alene og i fæl­ lesskab. Vi skal gå med oppakning, have fart på, og du skal kunne løbe 3 km. Gruppen sover: Ude Chilier:


Fællesdag 19 - Bersærk – den moderne viking Er du lidt for rå til de andre? Føler du

dig misforstået, når du står på engen og kaster med økser? Kigger de andre skævt til dig, når du har en kødkølle med på madpakken? Eller når du renser tænder med en flintesten? Så er tiden kommet til at bevise, at det ikke er dig, men din omverden den er gal med! Du er blot en rodløs, moderne viking, og i Bersærk hjælper vi dig med at finde dig selv og dine forfædre., og gør dig til en mere HEL viking. Hvis du er du klar til at gå gennem ild og vand, ofre søvn, blod, sved og tårer, grave huller, fælde træer, kæmpe mod englændere, plyndre og hærge og til sidst stå med den endelige, absolutte sandhed om dig selv og dine evner, skal du møde op på Sletten dette efterår, og være klar til at gå BERSÆRK! I Bersærk er vi mere gore-tex vikinger, end vi er vikinger på gammeldags maner. Vi laver hårde tonse-aktiviteter i ægte vikingeånd, men med et moderne twist. Medbring gerne pels og hjelm, men den moderne viking holder sig bedst varm og tør i fleece, regntøj og vandrestøvler.

e n i d u d ender

? r e d e h rettig

K

g o d n u f m a s t ? e r e e d g e g y h g b op ine retti u d n a K d r o f e kæmp r e l d n a rh du o f n i d r r e å f n a n d a r d o r Hv k og hvo e? j l i v n i tekni mtrumfet d genne

Gruppen sover: Ude Chilier:

20 - Hunger Games Temagruppe i naturen med udholdenhed

og udfordringer i højsædet. Som straf for oprøret mod Hovedstaden, indkaldes hermed 24 deltagere til det årlige Hunger Games. I 8 dage skal de overleve naturen og hinanden i en ultimativ kamp om overlevelse. Alliancer med og mod hinanden vil være nødvendigt, men der kan kun være én vinder. Undervejs kæmpes der om mad og materiale, men også om point der kan sikre vigtige fordele frem mod sejren. Gruppen arbejder med ansvar, holdarbejde, prioriteringer og generelt friluftsliv. Alt sam­ men bygget op omkring handlingen i Hunger Games-serien. Du skal være forberedt på at være meget ude i al slags vejr, kunne holde til længere vandring med oppakning samt fysiske aktiviteter af længere varighed og omfang end i de andre grupper. Gruppen sover: Ude Chilier:

Pak dine gode argumenter og de snu overvejelser, for på årets fællesdag skal vi dyste, udfordre, diskutere og opleve vores missionsprojekt på egen krop. Så glæd dig til en dag med


Praktiske oplysninger 16.30 (på Svend Åges mark). Slut: Lørdag den 19. oktober 2013 kl. 9.15 (på Svend Åges mark). Hele kurset foregår på FDF Friluftscenter Sletten, 8680 Ry. BEMÆRK: Det er et vigtigt princip for kurset, at man deltager i HELE kursusperioden. Det betyder, at man f.eks. IKKE kan tage hjem før tid eller komme senere fordi man skal noget andet. Kun i helt specielle tilfælde dispenseres for denne regel af kursuslederen. Almindelige begivenheder som fødselsdag og alle øvrige familiefester er ikke grund til at opnå dispensation.

Pris Kurset koster kr. 2.127,-

Kredsens kasserer får en regning for din deltagelse efter kurset, hvor rejseregodtgørelse automatisk er modregnet jvf. FDFs generelle retningslinier for rejsegodtgørelse som kan findes på FDF.dk.

Transport Der vil være bustransport mellem Skan-

derborg station og Sletten både ud og hjem arrangeret og betalt af kurset. Du skal selv sørge for: At komme til Skanderborg station med planmæssig ankomst senest lørdag den 12. oktober kl. 16.00. Hjemtransport fra Skanderborg station med planmæssig afrejse tidligst lørdag den 19. oktober kl. 10.00. Bestil gerne pladsbilletten allerede nu.

Gruppeønsker På kurset gør vi alt hvad vi kan for at imø-

dekomme dine ønsker. Oftest vil du få din 1. eller 2. prioritet, men hvis gruppeønskerne er fordelt meget skævt, kan vi blive nødt til at give nogle deres 3. prioritet. Du får at vide hvilken gruppe du har fået i deltagerbrevet, der også bliver lagt på nettet. Lad venligst være med at ringe eller skrive angående hvilken gruppe du har fået, da deltagerbrevet sendes ud, lige så snart gruppefordelingen er på plads.

Grupperne generelt Du får i alle grupper et skriftligt (elektro-

nisk) materiale, der giver dig ideer til ledergerningen hjemme i kredsen. Alle grupper lægger vægt på stor overførselsværdi fra kursus til kredsarbejde, og at teori er koblet op på praksis.

Kursets formål Det er FDF seniorkursernes formål at:

>> Møde seniorerne med en vedkommende forkyndelse, der vækker til eftertanke. >> Give seniorerne en forståelse af FDFs værdigrundlag og lederideal. >> Styrke seniorernes engagement i kredsarbejdet. >> Lære seniorerne en række brugbare FDF færdigheder gennem oplevelser og udfordringer. >> Lade seniorerne opleve et stærkt og givende fællesskab

Tilmelding Tilmelding. Tilmeldingen foregår elektronisk på FDF.dk/kursus

Tilmeldingsfrist Fredag den 6. september 2013 Deltagerbrev Én til to uger før kurset får du deltager-

mail med program og praktiske oplysninger. BEMÆRK: Deltagerbrevet kommer pr. mail, og vil også blive lagt på hjemmesiden: www.seniorkursussletten.dk

Deltagerbevis Kurset er led i FDFs lederuddannelse. Du får kursusbevis for din deltagelse.

Hjemmeside Du kan finde Seniorkursus Sletten på hjemmesiden: FDF.dk/sks

Hvis du vil vide mere? Hvis du vil vide mere, så tjek hjemmesiden. Herfra kan du også skrive evt. spørgsmål

Kursusleder Martin 'Mus' Nielsen

Tlf.: 40 78 44 78 kursusleder@seniorkursussletten.dk

fdf.dk/kursus

Tilmelding senest den 6 . september på fdf.dk/kursus

Fotos: Jonas S. Holmriis

Tid og sted Start: Lørdag den 12. oktober 2013 kl.

Indbydelse sks efteraar2013 web  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you