Page 1

KRIŽARJENJA 2012

KRIŽARJENJA 2012

NOVEMBER 2011 - DECEMBER 2012

NA E C O T N O R P IZBRANA KRIŽARJENJA COSTA CRUISES POVZETEK KATALOGA

Mediteran in Kanarski otoki, Dubaj & Emirati, Karibsko otočje in Južna Amerika, Indijski ocean, Daljni vzhod, Severna Evropa, Rdeče morje


Obstaja vsaj 10 razlogov, zakaj bi nas izbrali za vaše sanje. Kjerkoli v svetu. Izbirate lahko med več kot 250 destinacijami, kamor vas popelje 100 različnih itinerarjev, vse od Karibov do Indijskega oceana, od Severne Evrope do Dubaja in vse do Daljnega vzhoda, vse to sedaj združeno tudi v enem samem križarjenju okoli sveta.

Sanjska flota. Čaka vas 15 veličastnih in spektakularnih plovil, ki so bila narejena, da vam nudijo nepozabno izkušnjo.

Prednost vodilnih. Naših 60 let, ki smo jih posvetili križarjenjem, jamči za odlična potovanja. Costa ostaja vodilni ponudnik križarjenj v Evropi.

Costa stil. Mi najbolje vemo kako vas razvajati in z nasmeškom preseči vaša pričakovanja. Naša strast do dela vam zagotavlja, da poskrbimo za vsako najmanjšo podrobnost.

Najboljše iz Italije. Nudimo vam najboljše iz italijanske gostoljubnosti, stila, kulinarike, lepote, dizajna in umetnosti. Vse informacije na ladji in dnevni časopis „Today“ so na voljo v svetovnih jezikih.

Vaše dobro počutje. Morje, narava in čisti zrak. Izkoristite priložnost in si privoščite razvajanje v čudovitem ladijskem centru dobrega počutja Samsara Spa.

Počitnice za vsakogar. Pari, samski, družine ali skupine – vsi lahko v križarjenju spoznate svoje idealne počitnice. Ladje vam nudijo prostor za zabavo in užitek z obilo vrhunskih storitev in neverjetno ponudbo vsako uro in vsak dan.

Skrb za okolje. Spoštujemo morje in okolje, prav tako kot vi sami. Izpolnjujemo in prekašamo vse mednarodno predpisane standarde in pravila, ker si želimo, da bo prihodnost boljša od sedanjosti.

Prijatelji za vedno. S CostaClub, našim programom za nagrajevanje, nagrajujemo vašo zvestobo tako, da vam omogočamo posebne storitve in ekskluzivne privilegije.

Počitnice, ki vam za vaš denar ponujajo resnično veliko. ...vse to za sprejemljivo ceno, z dodatnimi ugodnostmi, ki so vam na voljo skozi vse leto.

Križarjenje s Costo je senzacionalno doživetje, ki ga ne boste pozabili. Počitnice, ki ste si jih vedno želeli.


Dovolite, da vas navdušimo Pri najstarejšem ponudniku križarjenj in uradnem zastopniku Costa Crociere v Sloveniji, predstavljamo povzetek kataloga Costa križarjenj, za leto 2012. V katalogu vam ponujamo križarjenja po posebej prilagojenih cenah za naše tržišče, organizirane skupinske odhode s slovenskim spremljevalcem, tematska križarjenja in organizirane prevoze do odhodnih pristanišč. Na Vašo željo organiziramo tudi dogodke, srečanja in kongrese na ladji. Vaša je le odločitev iz katerega pristanišča boste izpluli, vse ostalo je naša skrb! Pri tem vam naredimo rezervacijo parkirišča za vaše vozilo ali vam ponudimo najugodnejši prevoz do odhodnega pristanišča, bodisi z našimi izkušenimi prevozniki ali z ugodnim letalskim prevozom.

strani www.costacrociere.com ali pri vašem potovalnem agentu, za vse osebe, ki potujejo skupaj v kabini oz. pod isto rezervacijsko številko in želijo sedeti skupaj pri večerji. Cene vključujejo dodatek za postrežbo.

Otroci potujejo brezplačno Na križarjenjih je poskrbljeno tudi za družine, namreč na večini odhodov je za otroke do 18. leta starosti, namestitev na 3. in 4. ležišču v kabini BREZPLAČNA in se za njih plača le pristaniške takse. Poleg tega najmlajše na ladji čakajo igralni kotički, športne aktivnosti, strokovno varstvo od 3. leta dalje in učenje v družbi vrstnikov in strokovno usposobljenih animatorjev.

Nova generacija – popusti za mlade

Najugodnejši prevoz do pristanišča odhoda ali rezervacija parkirišča.

Za pare ali družbe med 18. in 34. letom nudi Costa posebni 5% popust na pronto, dnevno ali kataloško ceno. Edinstvene aktivne počitnice vas pričakujejo na Costi!

Novosti v naši ponudbi

Novi ponudbi se ne boste mogli upreti! V 100 dneh okoli sveta s Costa Delizioso; na drugo stran sveta s Costa Mladoporočenci neoRomantico, katera vas bo od februarja 2012 popolnoma prenovljena, zapeljala s svojim modernim stilom in eleganco; ali s Costa Victorio v 72 dneh od Brazilije do Križarjenje je prav gotovo popolno poročno potovanje. Bližnjega Vzhoda. Na vseh Costinih križarjenjih boste mladoporočenci Nova prodobitev flote, Costa Fascinosa, vas bo očarala s deležni 5% popusta na pronto, dnevno ali kataloško privlačno atmosfero, navdihnjeno z zgodovinskimi filmi in ceno. Tej ponudbi se res nemorete upreti. njihovimi protagonisti. Od maja 2012 vas lahko popelje iz Benetk do Grških otokov. Za vse, ki ste željni novih destinacij, smo letos pripravili Potujete sami? Ne boste dolgo! nekaj novih plovnih poti: s Costa Atlantico s Krete ali Rodosa po najlepših Grških otokih z možnostjo leta iz Križarjenje s Costa Crociere je popolna rešitev za bližnjih Italijanskih letališč, še večja izbira krajših križarjenj tiste, ki želite potovati, sklepati nova poznanstva in po Sredozemlju - za krajši dopust ter nova pristanišča prijateljstva. Vsak dan vas popeljemo v drugi kraj, postankov v Sredozemlju. Po Rdečem morju bo celo leto TOUR plula Costina nova pridobitev, Costa Voyager, moderna BONUSki ga boste lahko raziskali na skupinski ekskurziji. Na ladji imate veliko priložnosti za spoznavanje ladja po meri človeka, ki ponuja nove dimenzije križarjenja, novih prijateljev, še več, za vse, ki potujete sami smo primerna za vse, ki si želijo intimno in sproščujočo pripravili se ugodnejšo ceno za enoposteljno kabino. TOUR atmosfero, kjer se lahko počutijo kot doma. Zaradi TOUR velikega BONUSBONUSDoplačilo se začne pri 30% cene, prej kot rezervirate, povpraševanja se vrača Costa Classica. nižja bo cena. Iz Trsta bo plula po Jadranu, od maja do novembra 2012.

3

3 4

4 BONUS 5 BONUSČlani Costa Cluba 3 BONUS

3, 4, 5 tour bonus

TOUR

TOUR

TOUR

Pripravili smo posebne pakete izletov, s katerimi boste TOUR prihranili 15% ali 20% na večini naših križarjenj. Cene TOUR paketov se gibljejo od 99€ po osebi, odvisnoBONUS od itinerarja BONUSin pristanišča vkrcanja. Za več informacij se obrnite na vašega agenta ali našo spletno stran: www.costacruise.com. Čas je TOUR za raziskovanje! BONUS

4 5

All inclusive paket pijač

5

S paketom “all inclusive beverages”* boste lahko brezskrbno naročali pijačo v katerem koli delu dneva, pri večerji, kosilu, v baru. Paket vključuje alkoholne in brezalkoholne pijače hišnih znamk na kozarec (vodo, sokove, vino, pivo), razen pijač iz mini bara in premium znamk pijač. Doplačilo za ta paket je 19,50 € po osebi na dan. Za otroke od 4 do 17. leta lahko naročite paket brezalkoholnih pijač* na kozarec, ob doplačilu 11€ po osebi na dan. * ta dva paketa se lahko naročita v naprej preko spletne Pridržujemo si pravico do tiskarskih napak, za katere ne odgovarjamo.

Če še niste, postanite člani naše velike družine, dovolj je že, da ste enkrat križarili z nami. Včlanite se lahko na ladji ali ko se vrnete iz križarjenja, pri vašem agentu ali preko naše spletne strani: www.costacruise.com/ costaclub. Članom pripada 5% popust na “pronto” in kataloške cene ter mnoge druge ugodnosti, glede na število zbranih točk. Če ste že včlanjeni to povejte vašemu agentu v času rezervacije.

Organizator in založnik: Cruise & Ferry Center ADONIS d.o.o. , Portorož T: 05 / 67 10 777 T: 01 / 53 09 530 costa@cruise-ferry-center.com www.krizarjenje.si

1


Privilegij je Vaš Prej, ko boste rezervirali, manj boste plačali! S »PRONTO« CENO se ne izplača čakati. Veljavnost je omejena!

DATUM ODHODA (dan/mesec) CENA NA OSEBO V DVOPOSELJNI KABINI V EUR

SVETLO MODRA

MODRA

29 / 11

9 / 12

POLNA CENA ZA KRIŽARJENJE

PRONTO CENA

POLNA CENA ZA KRIŽARJENJE

PRONTO CENA

609 669 709 729 769 839 929 1.019 1.059 1.089 1.119 1.129 1.159 1.179 1.389 1.699 1.979 2.509

419 459 489 499 529 579 639 699 729 749 769 779 799 809 1.009 1.239 1.439 1.829

729 789 819 839 869 959 1049 1.119 1.179 1.209 1.219 1.249 1.279 1.289 1.499 1.809 2.069 2.609

499 539 559 579 599 659 719 769 809 829 839 859 879 889 1.089 1.319 1.509 1.899

RAZRED KABINA

I1 I2 I3 I4 E1 E2 B1 B2 B3 B4 B5 B6 B7 B8 MS S PS GS

Notranja kabina Notranja kabina Notranja kabina Notranja kabina Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z oknom Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z balkonom Zunanja kabina z balkonom Kabina z velikim balkonom Kabina z velikim balkonom Mini suita z balkonom Suita z balkonom Panoramska suita z balkono Velika suita z balkonom

POLNA CENA

PRONTO CENA

V tem katalogu so navedene samo pronto cene. V kolikor želite, da cena, ki jo plačate za vaše križarjenje, ne bo višja od »pronto« cene, morate le pravočasno načrtovati vaše počitnice, preveriti ceno in takoj rezervirati. Spodaj vam predstavljamo primer gibanja cene od trenutka, ko je bil izdan katalog (»Pronto« cena) do odhoda ladje.

POLNA CENA 920 EUR 860 EUR 790 EUR 690 EUR

PRONTO CENA

TRENUTNA CENA

TRENUTNA CENA

TRENUTNA CENA

Odhod na križarjenje Izid kataloga

Kataloška cena

Trenutna cena

To je običajna cena za križarjenje. V kolikor svojih počitnic ne načrtujete vnaprej ali želite počakati do zadnjega trenutka, bo to zelo verjetno cena, ki jo boste plačali za izbrano križarjenje.

Niste pravočasno rezervirali, da bi dobili »Pronto« ceno? Pri svojem potovalnem agentu ali na strani www.costacruise.com preverite »Today’s Deal« oz. trenutno ceno (ki ni navedena v katalogu). Ta cena bo morda ugodnejša od redne cene in pri svojem Costa križarjenju še vedno lahko prihranite. Lahko pa preverite razpoložljivost »Pronto« cene na katerem drugem zanimivem odhodu.

Pronto Cena NAJVIŠJA VREDNOST Vsem, ki svoje naslednje potovanje z ladjami Costa načrtujejo dovolj časa pred odhodom, ponujamo neverjetne cene. Vendar pa je veljavnost omejena.

Posebna ponudba

TRENUTNA CENA

POSEBNA PONUDBA

To je posebej prilagojena, znižana cena za slovensko tržišče, objavljena nekaj tednov pred odhodom. Ponudba ni vedno na voljo, veljavnost pa je omejena. Trenutne posebne ponudbe preverite pri svojem potovalnem agentu.


Veseli otroci - zadovoljni starši Za otroke vseh starosti so naše ladje pravi otok zabave, ki čaka da ga odkrijejo. Otroci vseh starosti lahko preko igre, športa in tekmovanj spoznavajo nove prijatelje. Razdeljeni so v starostne skupine, čemur je prilagojen program in animacija. Za otroke 6 mesecev do 3 leta: tudi majhni otroci se bodo na naših ladjah počutili kot doma, saj so za njih namenjena velika dvigala in kabine, prednost pri vkrcanju, Squok Club za otroke (v spremstvu staršev), otroška posteljica, banjica, stolček, grelec stekleničke v kabini, otroški obroki v restavraciji (naročilo na ladji). Za otroke 3 – 6 leta imamo Mini klub, za malo večje od 7 – 11 leta pa Maksi klub, otroke lahko od jutra do poznega večera pustite v varstvu, kjer se igrajo s svojimi vrstniki. Otroci od 12. – 17. leta se lahko družijo in spoznavajo svoje vrstnike preko raznih družabnih iger, plesov in zabav. Razdeljeni so v dve skupini 12 – 14 let in 15 – 17 let.

FAMILY VALUE 3 OTROCI DO 18. LETA V KABINI S STARŠI POTUJEJO BREZPLAČNO Ta promocija pomeni, da 1, 2 ali 3 otroci do 18. leta, ki so nameščenI v kabini skupaj z 2 odraslima osebama, ki plačata polno, »Pronto«, dnevno ali kataloško ceno, skozi vse leto* potujejo brezplačno. *Na naših križarjenjih otroci do 18. leta potujejo brezplačno skozi vse leto, razen na posebej označenih odhodih v katalogu. Na teh odhodih, plačajo otroci minimalno ceno, ki znaša 200 € ali 300 €, odvisno od dolžine križarjenja. Ponudba velja za največ 3 otroke v kabini in ni združljiva z drugimi promocijskimi ponudbami. Pristaniške takse, letalski prevozi, transferji, zavarovanja in doplačila za strežbo niso vključene.

FAMILY PLAN Nova priložnost za družine, kjer imajo člani radi več prostora. Družina z 2 odraslima osebama in 2 ali 3 otroci pod 18 let lahko sedaj pod izjemno ugodnimi pogoji, potuje v 2 ločenih kabinah. Ponudba velja za vse datume odhodov in itinerarje, ki so označeni v katalogu: odrasli osebi lahko koristita ugodnosti »Pronto« cene (ali dnevne cene) za kabino izbrane kategorije; 2 otroka potujeta v notranji kabini in za to plačata pavšalno ceno (glede na razpoložljivost in dolžino križarjenja), ki se giblje že od 290 €** na otroka. Tretji otrok do 18. let pa potuje brezplačno**, v kabini skupaj z dvema odraslima osebama. ** Pristaniške takse, letalski prevozi, transferji, zavarovanja in doplačila za strežbo niso zajeti. Prosimo vas, da si podrobnejše pogoje preberete pri razpredelnicah s cenami za vsak itinerar.

ENA IN POL Kadar v kabini potuje 1 odrasla oseba z 1 otrokom do 18 let, bo odrasla oseba plačala »Pronto« ceno (ali dnevno ceno, v kolikor »Pronto« cena ne velja več), otrok pa bo potoval pod pogoji promocijske ponudbe »Family plan«**.

PROSIMO UPOŠTEVAJTE: • V trenutku, ko boste vi pregledali ta katalog, je možno, da navedene cene ne bodo več veljale. Zato vam svetujemo, da trenutne cene preverite pri vašem potovalnem agentu ali na naši spletni strani www.costacruise.com • Cene, navedene v tem katalogu ne vključujejo pristaniških taks, doplačila za postrežbo. Ta doplačila so navedena pod razpredelnico s cenami za vsak posamičen itinerar. • Upoštevajte tudi, da imate pri nekaterih križarjenjih tudi možnost rezervacije paketa Fly+Cruise (Letalski prevoz in križarjenje). Za dodatne informacije se obrnite na potovalnega agenta.

3


Počitnice s Costo imajo vse vključeno

Kaj vse vključuje vaše križarjenje Ladja, ki je povsem vaša

• Velike zunanje palube, bazeni in solarij z naslanjači, ležalniki in brisačami. • Gledališče, klubi, diskoteka, knjižnica. • Vaš osebni sobni strežnik/ stevard. • Kabino vam pospravijo dvakrat dnevno. • Določena miza za večerjo v restavraciji, z vašim osebnim natakarjem in asistentom natakarja. • Informacijska pisarna za potnike je odprta 24 ur na dan. • Na voljo vam je pisarna za informacije o izletih na kopno. • Vsak dan lahko dobite sveže poročilo s povzetkom glavnih novic s sveta.

Vaša kabina

med 3. in 17. letom starosti za katero skrbi posebej za to usposobljena ekipa. • Squok klub in bazeni za najmlajše na izbranih ladjah. • Otroški meni v restavraciji.

Odlični okusi na krovu • Vsi obroki so vključeni v ceno, vključno s prigrizki čez cel dan. • Zajtrk vam lahko na vašo zahtevo postrežejo v kabini. • Voda, led, kava in čaj so vam na voljo v samopostrežni restavraciji. • Kapitanova dobrodošlica s koktajlom in gala večerje s posebnimi meniji; praznični meniji za božič, novo leto in veliko noč.

• Namestitev v vaši izbrani kabini. Vse kabine na ladji so opremljene tako, da vam zagotavljajo udobje na najvišji ravni. Razlike v ceni so odvisne od lokacije kabine (paluba, zunanja ali notranja kabina) in ureditve (npr. notranja kabina, zunanja kabina, kabine z balkonom, suite) • Dostava prtljage v vašo kabino ob prihodu in iz kabine ob odhodu. • Tisti, ki rezervirajo suito imajo določene privilegije, kot je butler, jacuzzi, povabljeni so na ekskluzivno koktajl zabavo s kapitanom.

Povratek

Zabava, glasba, predstave • Čez dan potekajo igre, delavnice ročnih del, turnirji, karaoke in ure plesa, animacije. • Zvečer lahko uživate v živi glasbi, gledaliških predstavah in ob plesu v klubih ali diskoteki.

Wellness, šport in fitnes • Bazeni, savne, jacuzziji (plažne brisače so na voljo) • Telovadnica ima opremo Technogym, tam vam je ves čas na voljo tudi trener fitnesa. • Na izbranih ladjah je tudi tekaška steza in steza za rolanje na prostem. • Večnamensko igrišče in namizni tenis.

Otroci in najstniki • Dnevna in večerna animacija za otroke in najstnike

• Costa vam lahko organizira tudi letalski prevoz, da se lahko vkrcate na ladjo na nekaterih križarjenjih po Karibih in Južni Ameriki, Severni Evropi, Dubaju in Emiratih, Indijskem oceanu, Daljnjem Vzhodu, Kanado in Združenih državah Amerike, prekooceanskih in drugih križarjenjih. • Možnost vkrcanja in izkrcanja v različnih pristaniščih. • Costina pomoč na izbranih letališčih. • Prevoz na kopno in nazaj, ko je ladja zasidrana v pristaniščih

Dodatni stroški • Doplačilo za postrežbo bo avtomatsko dodano na vaš račun ob koncu križarjenja. • Pijača, poraba v baru, telefon, osebni servis (npr. frizer, tretmaji v wellness centru,itd), fotograf, nakupi opravljeni v trgovinah na ladji ter lekarna in zdravnik. • Sobna postrežba 24 ur na dan • Klub restavracije. • Ekskurzije na kopno, o organizaciji ladjarja • Videoigrice, igre v kazinoju, uporaba interneta (uporaba Costine spletne strani je brezplačna). • Simulator Grand prix in simulator golfa, 4D kino, proga za rolarje in Play station igre (na izbranih ladjah).


Kabine in suite - udobje in zasebnost V pestrem izboru kabin boste zagotovo našli popolno za vas. Enoposteljne in dvoposteljne kabine, ki se lahko preuredijo v večposteljne ali povezane kabine za družine. Lokacijo in tip kabine si izberete sami, izberete pa lahko iz široke palete. Vse kabine so klimatizirane, z lastno kopalnico in straniščem, satelitsko TV in telefonom (nekatere imajo interaktivno TV), sefom, sušilcem za lase, brisačami.

Suite s pogledom na morje: Želimo, da naši potniki v Suitah, Panoramic Suitah in Grand suitah uživajo posebne ugodnosti, zato smo za vas pripravili: prednostno vkrcanje in izkrcanje, lastni butler, sveže sadje, ki vas čaka v kabini, kosilo ali večerja se na zahtevo postreže v vaši kabini, jacuzzi v kabini, osebni kopalni plašč in copati, meni vzglavnikov za najboljši počitek, cocktail s kapitanom in prednost pri izbiri turnusa za večerjo v restavraciji.

Samsara in wellness kabine ter Suite:

Samsara in Wellness kabine in suite nudijo nepozabno izkušnjo na ladji. Ekskluzivno opremljene kabine pričarajo intimno vzdušje z direktnim dostopom do wellnessa in vstopom v posebno Samsara restavracijo ter vključenimi tretmaji (na določenih ladjah). Samsara suita

Suita s pogledom na morje

Zunanje kabine: Costa vas razvaja z najboljšim razgledom na širno morje. Zunanja kabina

Zunanje kabine z balkonom s pogledom na morje: Idealno za opazovanje prihodnjih dogodivščin in uživanje ob zasebnem sončnem zahodu s pogledom na prostrano morje. V kabini je za posebno udobje poskrbljeno z nameščeno udobno zofo in mizico.

Notranje kabine: so odlične za ljudi, ki uživajo v vrvežu na sami ladji in uporabljajo kabine samo za dober in miren spanec. Notranja kabina

Zunanja kabina z balkonom

5


Sredozemlje in Kanarski otoki Zima 2011-2012 Pomlad 2012

Pobegnite od množice ljudi, pridružite se našim križarjenjem po Sredozemlju in odkrijte najpopularnejša mesta Evrope iz drugačnega zornega kota. Odkrijte Sredozemsko morje z nami… “kjer se vse začne”!

www.costacruise.com


Zakladi Sredozemlja Costa NeoRomantica

ZAHODNO SREDOZEMLJE

8 dni – odhodi iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 8-dnevno krcanje in izkrcanje v Marseille-u, Barceloni in Civitavecchi

Italija, Španija in Francija

DAN

pon tor sre čet pet sob ned pon

PRISTANIŠČE

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

PRIHOD

ODHOD

SAVONA (vkrcanje od 13.00) MARSEILLE (Francija) 08.00 BARCELONA (Španija) 08.00 PALMA (Španija) 08.00 plovba CATANIA (Italija) 08.00 NEAPELJ (Italija) 08.00 SAVONA (Italija) 09:00

17.00 18.00 18.00 15.00 17.00 13.00

9 dni odhod iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 9-dnevno križarjenje z vkrcanjem in izkrcanjem v Marseille-u in Barceloni.

DAN

pon tor sre čet pet sob ned pon tor

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8° 9°

PRIHOD

ODHOD

SAVONA (krcanje od 13.00) MARSEILLE (Francija) 08.00 BARCELONA (Španija) 08.00 PALMA (Španija) 08.00 plovba CAGLIARI (Italija) 10.00 LA VALLETTA (Malta) 08.00 CATANIA (Italija) 08.00 SAVONA (Italija) 09:00

17.00 18.00 18.00 18.00 14.00 18.00 17.00

MAREC 24 31

Azure 31/3

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

349 469 599 989

609 819 1,169 1,489

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 149

+30% 369

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

290 120

290 120

FAMILY

PLAN

3 4

FAMILY

PLAN

TOUR FAMILY

BONUS VALUE FAMILY

PLAN BONUS TOUR

FAMILY

5

VALUE

NEW

ONE & A

HALF

ITINE 8 / 9 DNI

Grey 24/3

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

FAMILY

ON

VALUE

HA

NEW

ONE & A

HALF

ITINE

TOUR

BONUS

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. Odrasli Otroci od 14 do 17 let Otroci pod 14 let

54 27

60 30

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.

7

COSTA NEOROMANTICA

ODHOD 2012 Savona

PRISTANIŠČE

zima - pomlad

Italija, Španija, Malta in Francija


VZHODNO SREDOZEMLJE

Vrhunci Sredozemlja Costa Serena

12 dni - odhodi iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 12-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Civitavecchi (Rimu).

DAN PRISTANIŠČE

PRIHOD ODHOD

1° SAVONA (vkrcanje od 13.00) 17.00 2° plovba 3° KATAKOLON-OLIMPIJA (Grčija) 13.00 18.00 4° plovba 5° ASHDOD (Izrael) 09.00 21.00 6° HAIFA (Izrael) 09.00 21.00 7° plovba 8° IZMIR (Turčija) 08.00 18.00 9° PIREJ-ATENE (Grčija) 08.00 17.00 10° plovba 11° CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 08.00 19.00 12° SAVONA (Italija) 08.00

Grčija, Turčija, Izrael in Italija SAVONA CIVITAVECCHIA

* Posebno obvestilo za potnike, ki potujejo 08. decembra 2011: ladja bo 5. dan v Ashdodu stala med 09:00 in 20:00 uro.

IZMIR OLYMPIA

ATHENS

zima - pomlad

HAIFA

ASHDOD

ODHOD 2011 2012 Savona

DECEMBER JANUAR FEBRUAR MAREC 8 8 13 6

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

12 DNI

3

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

Grey

Azure

Turquoise

Blue

8/12

8/1

13/2

6/3

POSEBNA PONUDBA

POSEBNA PONUDBA

449 599 699 1,199

499 649 749 1,199

+30% 299

+30% 299

POSEBNA PONUDBA

POSEBNA PONUDBA

499 649 PLAN 749 1,199

499 649 749 1,199

+30% 299

+30% 299

FAMILY

4

TOUR

BONUS TOUR

BONUS FAMILY

FAMILY

PLAN FAMILY

VALUE

5

PLAN BONUS TOUR

FAMILY

VALUE ONE & A

HALF

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

390 135

390 135

390 135

390 135

COSTA SERENA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 66,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 33,00 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.


ZAHODNO SREDOZEMLJE

Kanarski otoki Costa Serena

12 dni - odhodi iz Savone

Kot alternativo odhodom iz Savone, je možno 11-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Civitavecchi in Barceloni.

DAN PRISTANIŠČE

Španija, Maroko & Kanarski otoki

SAVONA BARCELONA

LANZAROTE

17.00 18.00 23.00 17.00 18.00 13.00 19.00

MALAGA

CASABLANCA

3

NOVEMBER DECEMBER JANUAR FEBRUAR MAREC 27 28 19 24 17

"DATUM ODHODA (dd.mm.)” "CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

Grey

Azure

Turquoise

Blue

Novo Leto

27/11

19/1

24/2

17/3

28/12

POSEBNA PONUDBA

POSEBNA PONUDBA

449 599 699 1,199

499 649 749 1,269

+30% 249

POSEBNA PONUDBA

POSEBNA PONUDBA

TOUR

BONUS TOUR

BONUS FAMILY

PRONTO FAMILY CENA

PLAN

499 649 PLAN 749 1,519

499 649 749 1,619

1,299 FAMILY 1,699 VALUE 1,949 2,549

+30% 299

+30% 299

+30% 299

+30% 779

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390 135

390 135

390 135

390 135

590 135

FAMILY

4

zima - pomlad

ODHOD 2011 2012 Savona

1° SAVONA (vkrcanje od 13.00) 2° BARCELONA (Španija) 13.00 3° plovba 4° CASABLANCA (Maroko) 08.30 5° plovba 6° SANTA CRUZ (Tenerife) 08.00 7° ARRECIFE (Lanzarote) 08.00 8° plovba 9° MALAGA (Španija) 08.00 10° plovba 11° CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 08.00 12° SAVONA (Italija) 09.00

5

PLAN BONUS TOUR

12 DNI

TENERIFE

CIVITAVECCHIA

PRIHOD ODHOD

FAMILY

VALUE ONE & A

HALF

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 66,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 33,0O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.

9

COSTA SERENA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno.


Dubaj in Emirati Zima 2011 - 2012

Potovanje skozi stoletja staro tradicijo in zgodovino ter futuristično arhitekturo. Arabske noči, dih jemajoče izkušnje med sanjami in resničnostjo.

www.costacruise.com


DUBAJ

Dragulji Emiratov Costa Favolosa

8 dni - odhodi iz Dubaja DAN

PRISTANIŠČE

pet sob ned pon tor sre čet pet

DUBAJ (vkrcanje od 20.00) * DUBAJ (Združeni Arabski Emirati) - MUSCAT (Oman) 08.30 FUJAIRAH (Združeni Arabski Emirati) 07.00 ABU DHABI (Združeni Arabski Emirati) 09.00 KHASAB (Oman) 07.30 DUBAJ (Združeni Arabski Emirati) 08.00 DUBAJ (Združeni Arabski Emirati)

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

PRIHOD

ODHOD NOČITEV 13.00 18.00 16.00 19.00 16.00 -

* Vaše križarjenje lahko traja od petka do petka ali od sobote do sobote. * Lahko se vkrcate v petek zvečer ali v soboto zgodaj zjutraj. Združeni Arabski Emirati in Oman

FAMILY

5

FAMILY

PLAN

VALUE

BONUS FAMILY

PLAN

TOUR

BONUS FAMILY

ONE

VALUE

HA

NEW

ONE & A TOUR

HALF BONUS

ITIN

Grey

Azure

Turquoise

Blue

Božič

Novo Leto

Velika noč

16/12

6-13-2027/1

3-1017-24/2, 2-9-16/3

23-30/3

23/12

30/12

6/4

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

399 529 749 1,249

399 649 849 1,399

449 699 849 1,399

499 749 899 1,399

499 749 949 1,399

849 1099 1,249 1,699

499 749 899 1,399

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 199

+30% 199

+30% 199

+30% 199

+30% 199

+30% 199

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

290 120

290 120

390 120

390 120

390 120

+30% 509 359 490 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

8 DNI

DECEMBER JANUAR FEBRUAR MAREC APRIL 16 23 30 6 13 20 27 3 10 17 24 2 9 16 23 30 6

BREZPLAČNO

390 120

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA V DUBAJ Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

11

COSTA FAVOLOSA

ODHOD 2011 2012 Dubaj

4

FAMILY Za slovenske državljane je potrebna 3-kratna vstopna PLAN viza za ZAE. Informativna cena je 190 € po osebi.

TOUR

zima - pomlad

3

Možnost letalskega prevoza iz Milana ali Rima in hotelske namestitve pred in/ali po križarjenju. Za ceno povprašajte pri svojem potovalnem agentu.


Karibi in Južna Amerika Zima 2011-2012 Pomlad 2012

Amerika ponuja fascinantno mešanico vplivov starega in novega sveta, zapuščino kolonialne preteklosti, ki živi še danes.

www.costacruise.com


KARIBI

Karibski biseri Costa Luminosa

8 dni - odhodi iz Pointe a Pitre

Kot alternativa odhodom iz Guadeloupe je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v La Romana.

DAN PRISTANIŠČE pet sob ned pon tor sre čet pet Antili, Dominikanska republika & Deviški otoki

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

POINTE À PITRE (vkrcanje od 17.00) 24.00 FORT DE FRANCE (Martinique) 12.00 22.00 PHILSBURG (St Maarten) 12.00 18.00 LA ROMANA (Dominikanska Republika) 13.00 24.00 CATALINA ISLAND (Dominikanska Republika) 09.00 • 17.00 TORTOLA (British Virgin Islands) 09.00 18.00 ST. JOHNS (Antigua) 09.00 18.00 POINTE À PITRE (Guadeloupe) 12.00

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

CATALINA ISLAND

MARTINIQUE

4

Možnost organiziranih poletov iz Milana, Rima in Pariza. Za ceno povprašajte pri svojem potovalnem agentu. FAMILY ODHOD 2011 DECEMBER 2012 9 16 23 30 Gudaloupe

JANUAR 6 13 20 27

Grey

PLAN

FEBRUAR 3 10 17 24

Azure

5

FAMILY MAREC 2 9 16 23 30

APRIL 6 13 20

VALUE

BONUS TOUR

BONUS

TOUR& A ONE

BONUS HALF

Turquoise

Blue

Green

Božič

Novo Leto

Velika Noč

23-30/3, 13-20/4

23/12

30/12

6/4

9-16/12

6-13/1

20-27/1

3-10-1724/12, 2-9-16/3

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

299 449 549 999

399 549 549 1,099

459 609 709 1,159

489 639 739 1,189

589 739 839 1,289

589 739 839 1,289

869 1059 1159 1639

589 739 839 1289

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 179

+30% 239

+30% 279

+30% 289

+30% 349

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

290 120

290 120

290 120

290 120

390 120

+30% 349 BREZPLAČNO 390 120

+30% 699 379 490 120

+30% 349 BREZPLAČNO 390 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

zima - pomlad

GUADELOUPE

TOUR

8 DNI

ANTIGUA

LA ROMANA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA V POINTE À PITRE Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

13

COSTA LUMINOSA

3

ST. MAARTEN TORTOLA

PRIHOD ODHOD


Magična Mehika Costa Atlantica

11 dni – odhodi iz Miamija

KARIBI

Kot alternativa odhodom iz Santosa, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Riu de Janeiru.

DAN PRISTANIŠČE PRIHOD ODHOD 1° MIAMI (vkrcanje od 13.00) 21.00 2° NASSAU (Bahami) 09.00 18.00 3° plovba 4° GRAND TURK (Turk & Caicos) 08.00 14.00 5° OCHO RIOS (Jamajka) 12.00 19.00 6° GRAND CAYMAN (Kajmanski otoki) 09.00 • 18.00 7° plovba 8° ROATAN (Honduras) 08.00 16.00 9° COZUMEL (Mehika) 08.00 19.00 10° plovba 11° MIAMI (Florida) 08.00 • Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

Turk in Caicos, Jamajka, Kajmanski otoki, Honduras, Mehika in Bahami MIAMI

* Posebno obvestilo za potnike: 29. december 2011, 08.,18. januar in 18. marec 2012: sprememba itinerarja: 2. dan plovba 10. dan NASSAU (09:00 – 18:00) ** Posebno obvestilo za potnike: 19.12.11: sprememba itinerarja: 2. dan plovba 10. dan FREEPORT (09:00 – 18:00 )

NASSAU

GRAND TURK

zima - pomlad

COZUMEL

OCHO RIOS

11 DNI

**** Posebno obvestilo za potnike:07. Februar 2012 sprememba itinerarja: 2. dan KEY WEST (08:00 – 18:00) 3. dan plovba

ROATAN

ODHOD 2011 DECEMBER 2012 19 29 Miami

COSTA ATLANTICA

*** Posebno obvestilo za potnike: 28. januar 2012 sprememba itinerarja: 2. dan FREEPORT (09:00 – 18:00) 3. dan plovba

GRAND CAYMAN

JANUAR 8 18 28

FEBRUAR 7 17 27

MAREC 8 18 28

NOVEMBER 20 30

Grey

Azure

Turquoise

Božič

Novo Leto

28/1

7-17-27/2, 8-18-28/3

20-30/11, 10/12 8 -18/1

19/12

29/12

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

679 869 1,009 1,659

699 899 1,039 1,679

599 799 939 1,579 FAMILY

959 1139 1,279 1,929

1239 1509 1,659 2,369

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan

+30% 409

+30% 429

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390

390

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

+30% PLAN

+30% 369 578 BREZPLAČNO BREZPLAČNO 390 390

+30% 739 389 390

DECEMBER 10

3 4 5

FAMILY

VALUE

TOUR

BONUS TOUR

BONUS

TOUR

BONUS ONE & A

HALF

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v USD: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 110,00 USD

otroci od 14 do 17 let: 55,0O USD

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA MIAMI Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.


Costa Fortuna

10 dni - odhodi iz Santosa

Kot alternativa odhodom iz Santosa, je možno 10-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Riu de Janeiru (2. dan) ali Buenos Airesu (5. dan).*

DAN PRISTANIŠČE PRIHOD ODHOD 1° SANTOS (vkrcanje od 13.00) 2° RIO DE JANEIRO (Brazilija) 08.00 3° - 4° plovba (2 dni) 5° BUENOS AIRES (Argentina) 12.00 6° BUENOS AIRES (Argentina) - 7° PUNTA DEL ESTE (Urugvaj) 08.00 8° plovba 9° PORTOBELO (Brazilija) 09.00 10° SANTOS (Brazilija) 08.00

Brazilija, Argentina in Urugvaj

SANTOS

RIO DE JANEIRO

JUŽNA AMERIKA

Počitnice v Braziliji

18.00 17.00 17.00 •18.00 •17.00

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

PORTOBELO

* ne velja za odhod 7. marca 2012 Podoben program plovbe imata Costa Pacifica, Costa Victoria in Costa Magica. Za več informacij povprašajte pri svojem potovalnem agentu

PUNTA DEL ESTE

JANUAR 4 13 22 31

FEBRUAR 9 18 27

MAREC 7

Grey

Božič

Novo Leto

4-13-2231/1, 9-1827/2, 7/3

17/12

26/12

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

939 1,039 1,159 1,279 1,289 FAMILY 1,419 1,859 PLAN 1,989

1,549 1,779 1,929 2,489

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 559 399 390 195

+30% 929 759 590 195

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

+30% 619 449 390 195

10 DNI

ODHOD 2011 DECEMBER 2012 17 26 Santos

zima - pomlad

BUENOS AIRES

FAMILY

VALUE

ONE & A

HALF

DODATEK ZA POSTREŽBO v USD: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 81,00 USD

otroci od 14 do 17 let: 40,5O USD

COSTA FORTUNA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA SANTOS Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

15


Rdeče morje Celo leto

Odkrijte popolnoma nov svet pod gladino Rdečega Morja, kjer mavrica tropskih rib pleše okoli koralnih grebenov, značilnih za to spektakularno obalo.

www.costacruise.com


RDEČE MORJE

Korale in starodavni zakladi Costa Voyager

8 dni - odhodi iz Sharm El Sheik

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

pon 1° SHARM EL SHEIK (vkrcanje od 15.00) tor 2° SHARM EL SHEIK (Egipt) - 18.00 sre 3° EILATH (Izrael) 08.00 čet 4° EILATH (Izrael) - 02.00 AQABA (Jordanija) 08.00 18.00 pet 5° SAFAGA (Egipt) 07.00 23.00 sob 6° plovba ned 7° SOKHNA (Egipt) 07.00 18.00 pon 8° SHARM EL SHEIK (Egipt) 06.00

Egipt, Izrael in Jordanija

Posebno obvestilo za ponike 24. septembra 2012: Sprememba itinerarja: 3. dan AQABA 08.00 – 02.00 5. dan EILATH 07:00 – 08:00 Možnost organiziranih poletov iz Milana in Rima. Za ceno povprašajte pri svojem potovalnem agentu.

4

ODHOD 2011 TOURDECEMBER BONUS 2012 5 12 19 26 Sharm El Sheik

5

ODHOD 2012TOUR JULIJ 2 9 16 23 30 BONUS Sharm El Sheik

JANUAR 2 9 16 23 30 AVGUST 6 13 20 27

Grey "DATUM ODHODA (dd.mm.)”

FAMILY

PLAN

VALUE FEBRUAR 6 13 20 27

MAREC 5 12 19 26

SEPTEMBER 3 10 17 24

Azure

OKTOBER 1 8 15 22

Turquoise

ONE & A

NEW

MAJ 7 14 21 28

JUNIJ 4 11 18 25

ITINERARY

HALF

APRIL 2 9 16 23 30

celo leto

FAMILY

BONUS

NOVEMBER 5 12 19 26

Blue

Green

Emerald Green

Sandy

06-13-20-27/02 02/01, 072/4, 1805-12-19-26/03 9-16-23/7, 14-21-28/05, 25-/6, 2/7, 09-16-23-30/04 3-10/9, 30/7, 20/8 04-11/06, 17-24/9, 29/10 05-12-1927/8 1/10 08-15-22/10 26/11

Orange

Božič

Novo Leto

6 -13/8

19/12

26/12

5 -12/12

09-16-23-30/01

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA SUITE Z BALKONOM

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

379 739 1,529

429 789 1,579

479 839 1,629

579 939 1,549

629 989 1,599

679 1039 1,829

829 1189 1,799

479 839 1,629

479 839 1,629

779 1,139 1,929

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 229

+30% 259

+30% 289

+30% 349

+30% 379

+30% 409

+30% 499

+30% 289

+30% 289

+30% 469

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

260 120

290 120

290 120

290 120

390 120

290 120

490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

290 120

490 120

290 120

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,50 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA SHARM EL SHEIK Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

17

8 DNI

TOUR

COSTA VOYAGER

3


Indijski ocean Zima 2012

Kot raztreseni smaragdni dragulji v globokem modrem morju, so otočki Indijskega oceana idilična kulisa za udobna križarjenja.

www.costacruise.com


INDIJSKI OCEAN

Dragulji Indijskega oceana Costa Allegra

15 dni - odhodi iz Port Louis

DAN PRISTANIŠČE pet 1° sob 2° ned 3° pon 4° tor 5° sre 6° čet 7° pet 8° sob 9° ned 10° pon 11° tor 12° sre 13° čet 14° pet 15°

Mauricius, Sejšeli, Madagaskar in Reunion

PRIHOD ODHOD

PORT LOUIS (Mauricius) (vkrcanje od 10.00) PORT LOUIS Mauricius) - PORT LOUIS (Mauricius) - 13.00 plovba MAHE (Sejšeli) 15.00 MAHE (Sejšeli) - MAHE (Sejšeli) - 14.00 plovba NOSY BE (Madagaskar) 08.00 • 18.00 DIEGO SUAREZ (Madagaskar) 08.00 18.00 plovba TAMATAVE (Madagaskar) 07.00 15.00 plovba ST DENIS (Reunion) 07.00 17.00 PORT LOUIS (Mauricius) 02.30

zima

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

Novo Leto

9-23/1, 6/2

26/12

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

949 1,439 1,909

1,359 2,039 2,649

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 569

+30% 819

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390 195

590 195

Možnost organiziranih poletov iz Milana. Za ceno povprašejte pri svojem potovalnem agentu.

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 98,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 49,00 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA PORT LOUIS Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

19

COSTA ALLEGRA

Grey "DATUM ODHODA (dd.mm.)”

15 DNI

ODHOD 2011 DECEMBER JANUAR FEBRUAR 2012 26 9 23 6 Port Louis


Daljni vzhod Celo leto

Dovolite, da vas popeljemo na magiÄ?no potovanje v oddaljen tropski raj osupljive lepote, ki odseva kulture starodavnih dinastij. www.costacruise.com


DALJNI VZHOD

Barve Daljnega vzhoda Costa Classica & Costa Victoria

15 dni - odhodi iz Singapura

DAN PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

pet 1° SINGAPUR (vkrcanje 15.00) 21.00 sob 2° KUANTAN (Malezija) 12.00 18.00 ned 3° plovba pon 4° LAEM CHABANG-BANGKOK (Tajska) 08.00 tor 5° LAEM CHABANG-BANGKOK (Tajska) - 14.00 sre 6° KOH SAMUI (Tajska) 07.00 • 16.00 čet 7° plovba pet 8° SINGAPUR 08.00 18.00 sob 9° PORT KLANG (Malezija) 09.00 18.00 ned 10° PHUKET (Tajska) NOČITEV 14.00 • pon 11° PHUKET (Tajska) • 19.00 tor 12° LANGKAWI (Malezija) 08.00 • 18.00 sre 13° PENANG (Malezija) 08.00 17.00 čet 14° MALACCA (Malezija) 12.00 • 18.00 pet 15° SINGAPUR (Singapur) 08.00

zima - pomlad

Malezija, Tajska & Singapur

* Na odhodu 17.11. 2012 pluje Costa Victoria

Azure

Grey

Božič in Novo Leto

Green

17/11

9/12

23/12

16 – 30/3

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

1319 1,549 1,799

2,249

729 1,379 -

2,479

1249 1,899 -

2,929

829 1,479 -

2,579

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 789

+30% 439

+30% 499

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390 165

390 165

+30% 749 379 390 165

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

15 DNI

NOVEMBER 17*

BREZPLAČNO

390 165

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 84,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 42,00 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA SINGAPUR Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

21

COSTA CLASSICA & COSTA VICTORIA

ODHOD 2011 DECEMBER MAREC 2012 9 23 16 30 Singapur


DALJNI VZHOD

Kratka križarjenja na Daljnem vzhodu Costa Victoria

Kitajska, Južna Koreja & Japonska

CHEJU

FUKUOKA HOSOSHIMA

SHANGHAI

6 dni – odhodi iz Šangaja

ODHOD

1° SHANGHAI (vkrcanje od 14.00) 2° CHEJU (Južna Koreja) 3° FUKUOKA (Japonska) 4° HOSOSHIMA (Japonska) 5° plovba 6° SHANGHAI (Kitajska)

17.00 12.00 08.00 14.00

19.00 19.00 24.00

pomlad - poletje - jesen

MAJ 18 23 28

09.00

SEPTEMBER OKTOBER 15 20 25 7

Kitajska, Južna Koreja & Japonska

Azure

6 DNI

PRIHOD

ODHOD 2012 Shanghai

Costa Classica in Costa Victoria skozi celo leto plujeta na 5 do 8 dnevnih itinerarjih. Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta.

COSTA VICTORIA

DAN PRISTANIŠČE

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

CHEJU

FUKUOKA KAGOSHIMA

SHANGHAI

6 dni – odhodi iz Šangaja

vsi odhodi

DAN PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

1° SHANGHAI (vkrcanje od 14.00) 2° CHEJU (Južna Koreja) 3° FUKUOKA (Japonska) 4° KAGOSHIMA (Japonska) 5° plovba 6° SHANGHAI (Kitajska)

17.00 12.00 08.00 13.00

19.00 19.00 20.00

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 299

499 679 859 1,119

ODHOD 2012 Shanghai

BREZPLAČNO

290 90

09.00

JUNIJ JULIJ AVGUST 2 7 12 17 22 27 2 7 25

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 45,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 22,50 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA SHANGHAI Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.


Costa Victoria

18 dni – odhod 1.maj 2012 iz Singapura

Singapur, Tajska, Vietnam in Kitajska

Kitajska, Japonska, Taiwan, Vietnam

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

tor 01/5 sre 02/5 čet 03/5 pet 04/5 sob 05/5 ned 06/5 pon 07/5 tor 09/5 sre 10/5 čet 11/5 pet 12/5 sob 13/5 ned 14/5 pon 15/5 tor 16/5 sre 17/5 čet 18/5

SINGAPUR (vkrcanje od 15.00) NOČITEV SINGAPUR 18.00 plovba LAEM CHABANG-BANGKOK (Tajska) 14.00 LAEM CHABANG-BANGKOK (Tajska) - 18.00 plovba HO CHI MINH CITY (Vietnam) 08.00 17.00 DA-NANG (Vietnam) 08.00 19.00 CAI LAN-HALONG BAY (Vietnam) 13.00 • CAI LAN-HALONG BAY (Vietnam) • 17.00 SANYA-HAINAN BAY (Kitajska) 08.00 14.00 HONG KONG (Kitajska) 13.00 HONG KONG (Kitajska) - 18.00 plovba SHANGHAI (Kitajska) NOČITEV 14.00 SHANGHAI (Kitajska) NOČITEV SHANGHAI (Kitajska)

DALJNI VZHOD

Zakladi Daljnega vzhoda

19 dni – odhod 01.november 2012 iz Shanghaja

Grey

Turquoise

1/5

1/11

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

1039 1,309 1,619 2,159

1509 1,769 2,059

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 619 BREZPLAČNO 390 165

ODHOD

čet 1/11 SHANGHAI (vkrcanje od 14.00) pet 2/11 SHANGHAI (Kitajska) - 20.00 sob 3/11 cruising ned 4/11 NAHA OKINAWA (Japan) 08.00 18.00 pon 5/11 KEELUNG (Taiwan) 12.00 24.00 tor 6/11 cruising sre 7/11 HONG KONG (China) 08.00 čet 8/11 HONG KONG (China) - 13.00 pet 9/11 SANYA-HAINAN ISLAND (China) 13.00 18.00 sob 10/11 CAI LAN-HALONG BAY (Vietnam) 08.00 net 11/11 CAI LAN-HALONG BAY (Vietnam) - 13.00 pon 12/11 DA NANG (Vietnam) 08.00 18.00 tor 13/11 cruising sre 14/11 HO CHI MINH CITY (Vietnam) 08.00 16.00 čet 15/11 cruising pet 16/11 SINGAPORE OVERNIGHT 08.00 sob 17/11 SINGAPORE -

2,569 +30% 909 BREZPLAČNO

390 165

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. Odrasli Otroci od 14 do 17 let Otroci pod 14 let

102 51

96 48

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA SINGAPUR / SHANGHAI Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

23

COSTA VICTORIA

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

PRIHOD

18 / 19 DNI

ODHOD 2012 MAJ NOVEMBER 1 1

PRISTANIŠČE

pomlad - jesen

DAN


Sredozemlje in Kanarski otoki Pomlad, poletje in jesen 2012

www.costacruise.com

Izkoristite dolge poletne dneve in prijetne veÄ?ere na potovanju skozi tisoÄ?e let zgodovine, ki spremlja Mediteransko morje.


VZHODNO SREDOZEMLJE

Starodavni zakladi

Costa Fascinosa & Costa Fortuna 8 dni – odhod iz Benetk

Kot alternativa odhodom iz Benetk, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Bari-ju.

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

pon 1° BENETKE (vkrcanje od 13.00) 17.00 tor 2° BARI (Italija) 12.30 18.30 sre 3° KATAKOLON-OLYMPIA (Grčija) 12.00 18.00 čet 4° SANTORINI (Grčija) 08.00 •18.00 pet 5° RODOS (Grčija) 08.00 18.00 sob 6° plovba ned 7° DUBROVNIK (Hrvaška) 08.00 •13.00 pon 8° BENETKE (Italija) 09.00 • Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

Italija, Grčija in Hrvaška

Costa Fascinosa - 11- dnevno inavguracijsko križarjenje 11.5.2012 Za več informacij povprašajte pri svojem potovalnem agentu.

VENICE

pomlad - poletje - jesen

DUBROVNIK BARI FAMILY

RHODES SANTORINI FAMILY

3

PLAN

COSTA FORTUNA ODHOD 2012 Benetke

APRIL 9 16 23 30

FAMILY

PLAN

OLYMPIA

MAJ 7

ONE

VALUE

FAMILY TOUR

HA

NEW

ONE & A

VALUE BONUS

HALF

FAMILY

ITIN

FAMILY

PLAN

VALUE

COSTA FASCINOSA

JUNIJ 4 11 18 25

JULIJ 2 9 16 23 30

AVGUST 6 13 20 27

Rose

Grey

Turquoise

9/4

16-2330/4, 7/5

29/10 5-1219/11

15-22/10

8/10

1/10

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

579 829 979 1079

629 879 1029 1149

479 729 879 1,329

579 829 979 1,429

629 879 1,029 1,479

679 929 1,079 1,529

729 979 1,129 1,579

Yellow "DATUM ODHODA (dd.mm.)” "CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

Azure

SEPTEMBER 3 10 17 24

Blue

Green

OKTOBER 1 8 15 22 29 Emerald Green

Sandy

Orange

11-1825/6 10/9

2-9/7 27/8 3/9

PRONTO CENA

PRONTO CENA

779 1,029 1,179 1,629

869 1,119 1,269 1,719

28/5 - 4/6 21/5 - 24/9 17/9

NOVEMBER 5 12 19

Red

Ruby

Lilac

Purple

16/7

23/7

30/7 20/8

6 -13/8

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

919 1,169 1,319 1,769

969 1,219 1,369 1,819

1,019 1,269 1,419 1,869

1,069 1,319 1,469 1,919

1,219 1,469 1,619 2,069

+30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% +30% 699 379 289 349 379 409 439 469 519 549 579 609 639 BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO 290 290 290 290 290 290 290 290 390 390 490 490 490 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120 120

+30% 729 199 490 120

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V BENETKAH Cena: od 50 EUR na osebo.

25

8 DNI

MAJ 21 28

COSTA FASCINOSA & FORTUNA

ODHOD 2012 Benetke


VZHODNO SREDOZEMLJE

Jadran in Egejsko morje Costa Favolosa

8 dni – odhod iz Benetk

Kot alternativa odhodom iz Benetk, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Bari-ju in Dubrovniku.

DAN PRISTANIŠČE

PRIHOD

ODHOD

ned 1° BENETKE (vkrcanje od 13.00) 17.00 pon 2° BARI (Italija) 11.30 14.30 tor 3° KATAKOLON-OLYMPIA (Grčija) 08.00 13.00 sre 4° IZMIR (Turčija) 08.00 14.30 čet 5° ISTANBUL (Turčija) 07.30 18.30 pet 6° plovba sob 7° DUBROVNIK (Hrvaška) 12.00 •17.30 ned 8° BENETKE (Italija) 08.00 Italija, Grčija, Turčija in Hrvaška

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

VENICE FAMILY

DUBROVNIK

pomlad - poletje - jesen 8 DNI

ISTANBUL

BARI

FAMILY TOUR

PLAN IZMIR

FAMILY

O

ONE & A

NE

VALUE

BONUS 3 VALUE

FAMILY

OLYMPIA

JUNIJ 3 10 17 24

JULIJ 1 8 15 22 29

AVGUST 5 12 19 26

VALUE

SEPTEMBER 2 9 16 23 30

Emerald Sandy Orange Green 29/4 - 6/5, 27/5 - 3/6, 10-17-24/6 1-8/7, 26/8 13/5 – 30/9 20/5 - 23/9 7/10 16/9 9/9 2/9

Grey

Azure

Turquoise

Blue

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

28/10 4/11

14-21/10

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

479 729 879 1,329

579 829 979 1,429

629 879 1,029 1,479

679 929 1,079 1,529

729 979 1,129 1,579

779 1,029 1,179 1,629

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 289

+30% 349

+30% 379

+30% 409

+30% 439

+30% 469

Green

290 120

290 120

290 120

290 120

290 120

OKTOBER 7 14 21 28

NOVEMBER 4

Red

Ruby

Lilac

Purple

15/7

22/7

29/7 – 19/8

5-12/8

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

829 1,079 1,229 1,679

879 1,129 1,279 1,729

929 1,179 1,329 1,779

979 1,229 1,379 1,829

1,029 1,279 1,429 1,879

1,179 1,429 1,579 2,029

+30% 499

+30% 529

+30% 559

+30% 589

+30% 619

+30% 709 199 490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

290 120

IT

FAMILY

PLAN

MAJ 6 13 20 27

H

HALF

FAMILY

ODHOD 2012 APRIL 29 Benetke

COSTA FAVOLOSA

PLAN

290 120

290 120

BREZPLAČNO

490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 120

490 120

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V BENETKAH Cena: od 50 EUR na osebo.


VZHODNO SREDOZEMLJE

Jadran z otoki Costa Classica 8 dni – odhod iz Trsta

Kot alternativa odhodom iz Trsta, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Anconi in Dubrovniku.

DAN PRISTANIŠČE sob ned pon tor sre čet pet sob

PRIHOD

ODHOD

1° TRST (vkrcanje od 14.00) 2° ANCONA (Italija) 09.00 3° DUBROVNIK-MEDJUGORJE (Hrvaška) 08.00 4° KRF (Grčija) 12.00 5° ARGOSTOLI (Grčija) 08.00 6° KOTOR (Črna Gora) 13.30 7° SPLIT (Hrvaška) 08.00 8° TRST (Italija) 09.00

17.00 17.00 19.00 19.00 14.00 19.00 17.00

Italija, Hrvaška, Grčija in Črna Gora FAMILY

ANCONA

PLAN

DUBROVNIK SPLIT KOTOR

3

FAMILY

PLAN

CORFU

ILY

FAMILY

AN

VALUE BONUS

ONE & A

NEW

HAL

HALF

ITIN

FAMILY

VALUE

NEW

HALF

27.10.2012 03.11.2012

FAMILY TOUR

PLAN ONE & A

VALUE

ONE &

VALUE

FAMILY

ARGOSTOLI

FAMILY

pomlad - poletje - jesen

TRIESTE

ITINERARY

več informacij dobite na prodajnih mestih MAJ 19 26

JUNIJ 2 9 16 23 30

Grey "DATUM ODHODA (dd.mm.)”

Azure

JULIJ 7 14 21 28

Turquoise

27/10 3-1013-20/10 17/11

Blue

AVGUST SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 4 11 18 25 1 8 15 22 29 6 13 20 27 3 10 17

Green

6/10

29/9

19/5-22/9

Emerald Green 26/5-2/6 15/9

Sandy

Orange

Red

Ruby

Lilac

Purple

9-16-23/6 8/9

30/6 - 7/7 25/8 - 1/9

14/7

21/7

18/8 – 28/7

4-11/8

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA SUITE Z BALKONOM

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

379 629 1,229

479 729 1,329

529 779 1,379

579 829 1,429

629 879 1,479

679 929 1,529

729 979 1,579

779 1,029 1,629

829 1,079 1,679

879 1,129 1,729

929 1,179 1,779

1,079 1,329 1,929

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 229

+30% 289

+30% 319

+30% 349

+30% 379

+30% 409

+30% 439

+30% 469

+30% 499

+30% 529

+30% 59

+30% 649 199 490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

290 120

290 120

290 120

290 120

290 120

290 120

390 120

390 120

BREZPLAČNO

390 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 120

490 120

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

COSTA CLASSICA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno.

8 DNI

ODHOD 2012 Trst

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V TRSTU Cena: od 25 EUR na osebo.

27

O

H


VZHODNO SREDOZEMLJE

Sedem plaž v sedmih dneh PLAN VALUE FAMILY

FAMILY

NEW

ONE & A

HALF

Costa Atlantica

ITINERARY

8 dni – odhod iz Herakliona (Kreta)

Kot alternativa odhodom iz Herakliona, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem na Rodosu.

DAN

PRISTANIŠČE

pet sob ned pon tor sre čet pet

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

PRIHOD

HERAKLION (vkrcanje od 13.00) KOS (Grčija) 09.00 SAMOS (Grčija) 08.00 IZMIR (Grčija) 08.00 MIKONOS (Grčija) 08.00 SANTORINI (Grčija) 08.00 RODOS (Grčija) 08.00 HERAKLION (Grčija) 09.00

ODHOD 23.00 • 18.00 • 18.00 18.00 • 23.59 • 18.00 21.00

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem Turčija, Ciper, Izrael in Grčija FAMILY IZMIR

3

SAMOS KOS

MYKONOS

RHODES

poletje

SANTORINI

8 DNI COSTA ATLANTICA

JUNIJ 29

TOUR

BONUS PLAN

JULIJ 6 13 20 27

AVGUST 3 10 17 28 31

Sandy

Orange

Red

Ruby

Lilac

29/6

6-13/7 31/8 – 7/9

20/7

27/7

3 – 24/8

10 – 17/8

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA SUITE Z BALKONOM

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

869 1,019 1,169

919 1,069 1,219

969 1,119 1,269

1,019 1,169 1,319

1,069 1,219 1,369

1,219 1,369 1,519

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 529

+30% 559

+30% 589

+30% 619

+30% 649

+30% 739

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

199

490 120

490 120

490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

390 120

390 120

490 120

FAMILY

VALUE

SEPTEMBER 7

Emerald Green

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

VALUE

FAMILY HERAKLION

ODHOD 2012 Savona

FAMILY

PLAN

Možnost organiziranih poletov iz Milana ali Rima. Za ceno povprašejte pri svojem potovalnem agentu.

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,50 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V HERAKLIONU Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.


VZHODNO SREDOZEMLJE

Sveta dežela

Costa Pacifica & Costa Mediterranea 12 dni - odhod iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 12-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem dan prej v Civitavecchi

DAN 1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8° 9° 10° 11° 12°

Grčija, Turčija, Izrael in Italija SAVONA

IZMIR ATHENS

21.00 20.00 18.00 17.00 19.00

FAMILY FAMILY

FAMILY FAMILY ONE & A

PLANVALUE

pomlad - poletje - jesen

ASHDOD

PLANBONUS 4

18.00

* Posebno obvestilo za potnike:22. September 2012 4. dan HERAKLION (Grčija) 09:00 21:00 5. dan plovba 6. dan ASHDOD (Izrael) 07:00 20:00

HAIFA

FAMILY TOUR

ODHOD 17.00

* Posebno obvestilo za potnike: 08.,30. april, 15., 30. oktober 2012 5. dan ASHDOD (Izrael) 09:00 21:00 6. dan HAIFA (Izrael) 08:00 20:00

CIVITAVECCHIA

OLYMPIA

PRISTANIŠČE PRIHOD SAVONA (vkrcanje od 13.00) plovba KATAKOLON-OLYMPIA (Grčija) 13.00 plovba HAIFA (Izrael) 09.00 ASHDOD (Izrael) 07.00 plovba IZMIR (Turčija) 08.00 PIREJ-ATENE (Grčija) 08.00 plovba CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 08.00 SAVONA (Italija) 09.00

ONENEW & AFAMILY

VALUE PLAN HALF

NEW

HALF ITINERARY VALUE

ITIN

COSTA PACIFICA ODHOD 2012 Savona

MAREC 28

APRIL JUNIJ AVGUST SEPTEMBER OKTOBER 8 19 30 16 29 12 23 4 15 26

NOVEMBER 6

COSTA MEDITERRANEA JULIJ 16

Grey

AVGUST SEPTEMBER OKTOBER 29 22 25

Azure

Turquoise

Blue

Green

NOVEMBER 16

Emerald Green

Sandy

Orange

Red

Ruby

Velika noč

12-22/9

16/6

29/8

4/4

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

8 -19 30/4

17/11

6/11

15 – 26/10

4/10

23/9

25/10 16/11

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

699 949 1,119 1,519

749 999 1,169 1,569

799 1,089 1,209 1,629

849 1,139 1,259 1,689

899 1,189 1,309 1,739

949 1,239 1,359 1,789

989 1,229 1,399 2,349

1,089 1,329 1,499 2,449

1,149 1,389 1,559 2,509

1,159 1,399 1,569 2,519

849 1,089 1,259 2,209

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 419

+30% 449

+30% 479

+30% 509

+30% 539

+30% 569

+30% 589

+30% 549

+30% 589

+30% 699

+30% 509

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

BREZPLAČNO

590 135

12 DNI

APRIL 4

BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 135

490 135

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 66,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 33,0O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 50 EUR na osebo.

29

COSTA PACIFICA & MEDITERRANEA

ODHOD 2012 Savona


ZAHODNO SREDOZEMLJE

Kanarski otoki

Costa Deliziosa & Costa Mediterranea 12 dni - odhod iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 12-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Civitavecchi in Barceloni

Španija, Maroko, Kanarski otoki in Italija

DAN

PRISTANIŠČE

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8° 9° 10° 11° 12°

SAVONA (vkrcanje od 13.00) BARCELONA (Španija) 13.00 plovba CASABLANCA (Maroko) 08.30 plovba SANTA CRUZ (Tenerife) 08.00 FUNCHAL (Madeira) 08.00 plovba MALAGA (Španija) 08.00 plovba CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 08.00 SAVONA (Italija) 09.00

SAVONA

FAMILY

CIVITAVECCHIA

3

pomlad - poletje - jesen

MALAGA CASABLANCA

TENERIFE

FAMILY

17.00 18.00 23.00 17.00 17.00 13.00 19.00

VALUE

4

TOUR

BONUS FAMILY FAMILY

TOUR

BONUS FAMILY ONE &A

PLAN VALUE

PLAN

ODHO

FAMILY

PLAN

BARCELONA MADEIRA

PRIHOD

VALUE HALF

COSTA MEDITERRANEA ODHOD 2012 Savona

MAREC 24

APRIL 15 26

MAJ 7

OKTOBER NOVEMBER 3 14 5

COSTA DELIZIOSA

COSTA DELIZIOSA & MEDITERRANEA

12 DNI

ODHOD 2012 Savona

SEPTEMBER OKTOBER 2 13 24 5 16 27

NOVEMBER DECEMBER 7 18 29 10

Blue

Green

Emerald Green

Sandy

Orange

Red

Ruby

14/10 5/11

03/10

18/11 10/12

16 - 27/10 7- 29/11

5/10

24/9

13/9

2/9

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

799 929 1,119 1,749

849 1,089 1,259 2,209

989 1,229 1,399 2,349

1,039 1,279 1,449 2,399

889 1,139 1,339 2,289

989 1,239 1,439 2,889

1039 1,289 1,489 2,939

1,089 1,339 1,539 2,989

1,139 13,891,439 1,589 3,039

1,189 1,129 1,639 3,089

+30% 479

+30% 509

+30% 589

+30% 619

+30% 529

+30% 589

+30% 619

+30% 649

+30% 679

+30% 709

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390 135

390 135

Grey

Azure

Turquoise

24/3

15 - 26/4 7/5

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

26.04.2012 več informacij dobite na prodajnih mestih

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

390 135

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE FAMILY PLAN: Naredite prostor za otroke stran: 2. PRONTOCENA: Najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij stran: 3.

PRED KRIŽARJENJEM: Info stran: 44-52. POGOJI POSLOVANJA: Povzetek na strani 53.

odrasli: 66,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 33,0O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.


FAMILY

Costa

FAMILY

SerenaPLAN

NEW

ONE & A

VALUE

HALF

ITINERARY

8 dni - odhodi iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Civitavecchi ali Marseille-u.

DAN

PRISTANIŠČE

pet sob ned pon tor sre čet pet

SAVONA (vkrcanje od 13.00) CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 08.00 OLBIA (Italija) 08.00 IBIZA-FORMENTERA (Španija) 15.00 IBIZA-FORMENTERA (Španija) - PALMA (Španija) 09.00 MARSEILLE (Francija) 13.00 SAVONA (Italija) 08.00

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

PRIHOD ODHOD 17.00 19.00 14.00 19.00 19.00 19.00

ZAHODNO SREDOZEMLJE

Potopi se v svet zabave

Italija, Španija in Francija FAMILY

3

FAMILY CIVITAVECCHIA

PLAN

PALMA

FAMILY TOUR

VALUE BONUS

OLBIA

ODHOD 2012 Savona

"DATUM ODHODA (dd.mm.)” "CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

Turquoise

Blue

Green

Emerald Green

Sandy

3/6

10 - 17/6 9/9

24/6 1 - 8/7 26/8 - 2/9

15/7

22/7

29/7 - 19/8

5 -12/8

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

729 979 1,129 1,529

779 1,029 1,179 1,579

829 1,079 1,229 1,629

879 1,129 1,279 1,679

929 1,179 1,329 1,729

979 1,229 1,379 1,779

1129 1,379 1,529 1,929

+30% 439

+30% 469

+30% 499

+30% 529

+30% 559

+30% 589

+30% 679

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

290 120

390 120

390 120

ITIN

O

VALUE

AVGUST SEPTEMBER 5 12 19 26 2 9

Azure

Grey

NEW

FAMILY

PLAN

JUNIJ JULIJ 3 10 17 24 1 8 15 22 29

ONE & A

HAL

HALF

FAMILY

IBIZA-FORMENTERA

ONE &

VALUE

poletje

SAVONA

FAMILY

290 120

490 120

490 120

8 DNI

MARSEILLE

PLAN

199

490 120

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE FAMILY PLAN: Naredite prostor za otroke stran: 2. PRONTOCENA: Najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij stran: 3.

PRED KRIŽARJENJEM: Info stran: 44-52. POGOJI POSLOVANJA: Povzetek na strani 53.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

COSTA SERENA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.

31

H


ZAHODNO SREDOZEMLJE

Plaže in kultura Costa Serena

8 dni – odhod iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Civitavecchi, Valencii in Marseille-u.

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

ned pon tor sre čet pet sob ned

1° SAVONA (vkrcanje od 13.00) 2° CIVITAVECCHIA-RIM (Italija) 13.00 3° PALERMO (Italija) 08.00 4° plovba 07.00 5° PALMA (Španija) 6° VALENCIA (Španija) 09.00 7° MARSEILLE (Francija) 09.00 8° SAVONA (Italija) 08.00

ODHOD 17.00 19.00 13.00 20.00 18.00 18.00

Italija, Španija in Francija FAMILY

MARSEILLE

SAVONA

3

FAMILY CIVITAVECCHIA

PLAN

PALMA

pomlad - jesen

VALENCIA

FAMILY TOUR

VALUE BONUS

ONE & A

HALF

APRIL MAJ 1 8 15 22 29 6 13 20 27

FAMILY

PLAN

PALERMO

SEPTEMBER OKTOBER 16 23 30 7 14 21 28

VALUE

NOVEMBER 4 11 18

Grey

Azure

Turquoise

Blue

Green

Emerald Green

28/10 4-11-18/11

1/4 8/4 14-21/10

15-22-29/4 6/5 7/10

13/5 – 30/9

20/5 – 23/9

27/5 – 16/9

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

429 679 829 1,229

529 779 929 1,329

579 829 979 1,379

629 879 1,029 1,429

679 929 1,079 1,479

729 9,879 1,129 1,529

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 259 BREZPLAČNO 290 120

+30% 319 BREZPLAČNO 290 120

+30% 349 BREZPLAČNO 290 120

+30% 379 BREZPLAČNO 290 120

+30% 409 BREZPLAČNO 290 120

+30% 439 BREZPLAČNO 290 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

8 DNI

VALUE

FAMILY

ODHOD 2012 Savona

COSTA SERENA

FAMILY

PLAN

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.


ZAHODNO SREDOZEMLJE

Sončna mesta

Costa NeoRomantica & Costa Magica 8 dni – odhod iz Savone

Kot alternativa odhodom iz Savone, je možno 8-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Barceloni in Neaplju.

DAN PRISTANIŠČE PRIHOD pon tor sre čet pet sob ned pon

Španija, Malta in Italija

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8°

ODHOD

SAVONA (vkrcanje od 13.00) BARCELONA (Španija) 13.30 PALMA (Španija) 09.00 plovba VALLETTA (Malta) 08.00 CATANIA (Italija) 08.00 NEAPELJ (Italija) 08.00 SAVONA (Italija) 09.00

17.00 19.30 18.00 18.00 14.00 13.00

SAVONA BARCELONA FAMILY

MALTA

3

PLAN

FAMILY TOUR

VALUE BONUS

ONE & A

NE

IT

FAMILY

PLAN

APRIL MAJ 9 16 23 30 7 14

H

HALF

FAMILY

COSTA NEOROMANTICA ODHOD 2012 Savona

ON

VALUE

VALUE

COSTA MAGICA ODHOD 2012 MAJ 21 28 Savona

JUNIJ 4 11 18 25

JULIJ 2 9 16 23 30

AVGUST 6 13 20 27

SEPTEMBER 3 10 17 24

Emerald Green 16-23-30/4 28/5 - 4/6 14/5 - 1/10 21/5 - 24/9 7/5 - 8/10 17/9

Grey

Azure

29/10

9/4 15-22/10

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

479 679 829

1,279

579 829 979

1,429

629 879 1,029

1,479

679 929 1,079

1,529

729 979 1,129

1,579

779 1,029 1,179

1,629

829 1,129 1,279

1,679

1,729

1,779

1,829

1,879

2,029

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 289

+30% 349

+30% 379

+30% 409

+30% 439

+30% 469

+30% 499

+30% 529

+30% 559

+30% 589

+30% 619

+30% 709 199 490 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

Turquoise

Blue

Green

OKTOBER 1 8 15 22 29

Sandy

Orange

Red

Ruby

Lilac

Purple

16/7

23/7

30/7 – 20/8

6 – 13/8

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

879 1,179 1,329

929 1,229 1,379

979 1,279 1,429

1,029 1,429 1,579

1,179 1,469 1,619

11 – 18/6 25/6, 2-9/7 10/9 27/8 – 3/9

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

290 120

290 120

290 120

290 120

290 120

290 120

390 120

390 120

BREZPLAČNO

490 120

BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 120

490 120

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.

33

8 DNI

CATANIA FAMILY

FAMILY

pomlad - poletje - jesen

PLAN

COSTA NeoROMANTICA & MAGICA

NAPLES

PALMA


ZAHODNA SREDOZEMLJE

Barve Sredozemlja

Costa Atlantica & Costa Luminosa Italija, Malta in Francija 5 dni – odhodi iz Savone

DAN PRISTANIŠČE SAVONA

1 2 3 4 5

MARSEILLE BARCELONA

IBIZA

ODHOD 2012 Savona

MAJ 4 16 25

JUNIJ 3 7

SEPTEMBER OKTOBER 28 5 14 26

PRIHOD ODHOD

SAVONA (vkrcanje od 13:00) BARCELONA (Španija) 14:00 IBIZA (Španija) 08:00 MARSEILLE (Francija) 10:00 SAVONA (Italija) 09:00

17:00 20:00 15:00 18:00

NOVEMBER 4 16 20

Costa Deliziosa Italija, Malta in Francija

6 dni – odhodi iz Savone

DAN PRISTANIŠČE

pomlad - jesen

SAVONA

AJACCIO

1 2 3 4 5 6

NAPLES

CAGLIARI

5/6 DNI

MALTA

ODHOD 2011 2012 Savona

DECEMBER 13

COSTA ATLANTICA, LUMINOSA & DELIZIOSA

"DATUM ODHODA (dd.mm.)” "CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

SAVONA (vkrcanje od 13:00) NEAPELJ (Italija) 13:00 LA VALLETTA (Malta) 13:00 CAGLIARI (Italija ) 13:00 AJACCIO/KORZIKA (Francija) 13:00 SAVONA (Italija) 09:00

17:00 19:00 18:00 19:00 19:00

APRIL 10 15 20 25 30

Grey

Azure

Turqouise

Blue

Green

16 – 20/11 13/12

14 – 26/10 04/11

4 – 16 -25/5 28/09 5/10

3 – 7/6

10 – 15 – 20 – 25 – 30/4

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

299 399 479 799

329 419 499 819

379 509 589 909

FAMILY 469 599 689 979 FAMILY +30% +30% 239 289

399 489 559 919

PLAN

FAMILY Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 +30% +30% +30% 3./4. ležišče odrasli 179 199 229 BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan 290 290 290 290 Pristaniške takse 80 80 80 80 DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji.

PLAN

Odrasli Otroci od 14 do 17 let Otroci pod 14 let

PRIHOD ODHOD

28 14

VALUE

FAMILY

PLAN FAMILY

VALUE ONE & A

HALF

BREZPLAČNO

290 90

28

28

28

35

14

14

14

17.5

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.


ZAHODNO SREDOZEMLJE

Španija in Portugalska

Costa Mediterranea in Costa Fortuna 10 dni – odhod iz Savone

Kot alternativo odhodom iz Savone, je možno 10-dnevno križarjenje z vkrcanjem/izkrcanjem v Barceloni.

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

1° SAVONA (vkrcanje od 13.00) 2° plovba 3° MALAGA (Španija) 12.00 4° CASABLANCA (Maroko) 07.30 5° CADIZ (Španija) 09.00 6° LIZBONA (Portugalska) 09.00 7° plovba 8° VALENCIA (Španija) 12.00 9° BARCELONA (Španija) 08.00 10° SAVONA (Italija) 09.00

Italija, Španija, Maroko in Portugalska

ODHOD

17.00 18.00 21.30 19.00 19.00 19.00 13.00

SAVONA FAMILY

VALENCIA

3

FAMILY

MALAGA

PLAN

VALUE

FAMILY TOUR

ONE & A

VALUE BONUS

HALF

CASABLANCA FAMILY

COSTA MEDITERRANEA ODHOD 2012 Savona

FAMILY

PLAN

MAJ JUNIJ JULIJ AVGUST 31 23 27 19

VALUE

Costa Mediterranea pluje na 11 dnevnem itinerarju iz Savone, z 2-dnevnim postankom v Lizboni.

pomlad - poletje - jesen

CADIZ

FAMILY

PLAN

BARCELONA

LISBON

COSTA FORTUNA

Grey

Azure

Turquoise

Blue

Green

Emerald Green

Sandy

Orange

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

2-1120/11

24/10

6-15/10

18-27/9

31/5

23/6

19/8

27/7

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

599 929 1,069 1,419

649 969 1,119 1,469

689 1,019 1,159 1,509

739 1,059 1,209 1,559

819 1,039 1,189 2,049

949 1,169 1,329 2,189

1,049 1,269 1,429 2,289

1,139 1,349 1,509 2,369

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 359

+30% 389

+30% 409

+30% 439

+30% 489

+30% 569

+30% 629

+30% 679

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

390 125

390 125

390 125

390 125

390 135

390 135

390 135

390 135

10/11 DNI

SEPTEMBER OKTOBER NOVEMBER 18 27 6 15 24 2 11 20

COSTA MEDITERRANEA & FORTUNA

ODHOD 2012 Savona

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. Odrasli Otroci od 14 do 17 let Otroci pod 14 let

54 27

60 30

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

POVRATNI TRANSFER IZ LJUBLJANE DO PRISTANIŠČA V SAVONI Cena: od 110 EUR na osebo.

35


Severna Evropa Pomlad - poletje 2012

Veličastna pokrajina Severne Evrope in prijazna mesta Baltiških držav vas vabijo z lepoto slikovitih krajev. www.costacruise.com


SEVERNA EVROPA

Norveški Fjordi Costa Luminosa

8 dni – odhod iz Copenhagna

DAN PRISTANIŠČE PRIHOD ODHOD sob 1° COPENHAGEN (vkrcanje od 13.30) 19.00 ned 2° cruising pon 3° FLAM (Norveška) 08.00 18.00 tor 4° HELLESYLT (Norveška) 08.00 • 10.00 GEIRANGER (Norveška) 11.00 • 18.00 sre 5° BERGEN (Norveška) 08.00 17.00 čet 6° STAVANGER (Norveška) 08.00 13.00 pet 7° OSLO (Norveška) 09.00 15.00 sob 8° COPENHAGEN (Danska) 08.00 • Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem

Norveška in Danska

izkrcajo se samo potniki, ki gredo na organiziran izlet

COPENHAGEN

Posebno obvestilo za potnike 30. junij 2012: 3. dan HELLESYLT (Norveška) 08:00 GEIRANGER (Norveška) 11:00 4. dan FLAM (Norveška) 08:00 JUNIJ JULIJ AVGUST SEPTEMBER 2 9 23 30 14 21 4 18 1

Grey

Azure

Turquoise

Blue

2 – 9/6

23-30/6 18/8 – 1/9

14-21/7

4/8

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 489 BREZPLAČNO 290 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

819 1,029 1,289 1,969

889 1,099 FAMILY 1,349 PLAN 2,039 +30% 529 BREZPLAČNO 390 120

3

PLAN FAMILY

PLAN

1,079 1,369 1,619 2,309

+30% 599 BREZPLAČNO 490 120

+30% 649 BREZPLAČNO 490 120

BONUS FAMILY

PRONTO CENAFAMILY

999 1,209 1,469 2,149

TOUR

8 DNI

ODHOD 2012 Copenhagen

10:00 18:00 18:00

VALUE

FAMILY

VALUE

ONE & A

HALF

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,50 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA COPENHAGEN Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

37

COSTA LUMINOSA

BERGEN STAVANGER

HELLESYLT FLAM OSLO

pomlad - poletje

Itinerar se lahko razlikuje v odvisnosti od datuma odhoda. Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta. Costa Fortuna pluje na podobnem itinerarju, namesto postanka v Bergnu je predviden postanek v Warnemunde (Berlin), Nemčija Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta. Posebno obvestilo za potnike 02.junij 2012: 3. dan BERGEN (Norveška) 08:00 17:00 5. dan FLAM (Norveška) 08:00 18:00

GEIRANGER


SEVERNA EVROPA

Odkrijte Baltik Costa Luminosa

8 dni - odhodi iz Copenhagna

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD

sob 1° ned 2° pon 3° tor 4° sre 5° čet 6° pet 7° sob 8°

COPENHAGEN (vkrcanje od 13.30) plovba TALLINN (Estonija) 14.00 ST. PETERSBURG (Rusija) 07.00 HELSINKI (Finska) 12.00 STOCKHOLM (Švedska) 08.30 plovba COPENHAGEN (Danska) 08.00

ODHOD 19.00 19.00 24.00 18.00 17.00

Itinerar se lahko razlikuje v odvisnosti od datuma odhoda. Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta. Costa Fortuna pluje na podobnem itinerarju, namesto postanka v Helsinskih je predviden postanek v Warnemunde(Berlin), Nemčija. Odhodi so v juniju, juliju in avgustu. Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta.

Danska, Estonija, Rusija, Finska in Švedska

HELSINKI STOCKHOLM

pomlad - poletje

TALLINN

8 DNI

3. dan 4. dan 5. dan

HELSINKI (Finska) 14:00 ST. PETERSBURG (Rusija) 07:00 TALLIN (Estonija) 00:00

19:00 00:00 18:00

COPENHAGEN

ODHOD 2012 Kopenhagen

COSTA LUMINOSA

Posebno obvestilo za potnike 07. julij 2012: ST PETERSBURG

JUNIJ JULIJ AVGUST 16 7 28 11 25

Grey

Azure

Turquoise

16/6 – 25/8

7 – 28/7

11/8

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

889 1,099 1,349 1,869

999 1,209FAMILY 1,469 1,979

1,079 1,369 1,619 2,139

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 529

+30% 599

+30% 649

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

BREZPLAČNO

490 120

490 120

490 120

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

3

TOUR

BONUS FAMILY

PLAN FAMILY

FAMILY

PLAN

VALUE

FAMILY

PLAN

VALUE

ONE & A

HALF

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 49,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 24,5O EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA COPENHAGEN Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.


SEVERNA EVROPA

Kraljestvo luči Costa Deliziosa

12 dni – odhod iz Amsterdama

Norveška in Nizozemska

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD ODHOD

1° 2° 3° 4° 5° 6° 7° 8° 9° 10° 11° 12°

AMSTERDAM (vkrcanje od 13.00) plovba HELLESYLT (Norveška) 08.00 GEIRANGER (Norveška) 11.00 plovba HONNINGSVAG (Norveška) 12.00 TROMSO (Norveška) 08.00 LEKNES-LOFOTEN ISLANDS (Norveška) 08.00 TRONDHEIM (Norveška) 11.00 ANDALSNES (Norveška) 08.00 BERGEN (Norveška) 08.00 plovba AMSTERDAM (Nizozemska) 09.00

17.00 • 10.00 • 18.00 • 20.00 17.00 • 17.00 19.00 • 18.00 17.00

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem izkrcajo se samo potniki, ki gredo na organiziran izlet

HONNINGSVAG TROMSO

Costa Pacifica ima podoben itinerar z odhodom iz Kiela do Hamburga. Odhodi 03. junij in 30. julij 2012. Za več informacij se obrnite na svojega potovalnega agenta.

LEKNES TRONDHEIM ANDALSNES GEIRANGER

pomlad - poletje

Posebno obvestilo za potnike: 05. junij, 08. julij, 13. avgust 2012 3. dan ANDALSNES (Norveška) 08:00 18:00 9. dan HELLESYLT (Norveška) 08:00 10:00 GEIRANGER (Norveška) 11:00 18:00

HELLESYLT BERGEN

AMSTERDAM

MAJ JUNIJ JULIJ AVGUST 25 5 16 27 8 2 13

Grey

Azure

Turquoise

Blue

Green

Emerald Green

Sandy

25/5

5/6

16/6

8/7

2/8

27/6

13/8

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

PRONTO CENA

1439 1,749 1,969 2,569

1,489 1,799 2,019 2,619

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 859

+30% 889

"DATUM ODHODA (dd.mm.)”

3

TOUR

BONUS FAMILY

PLAN 1,579 1,869 2,089 FAMILY 2,669

PLAN +30% 949

1,599 1,969 2,449 3,139

1,899 2,249 2,719 3,349

+30% 959

+30% 1,139

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

390 135

390 135

490 135

490 135

389

590 135

PRONTO PRONTO CENA CENA FAMILY

PLAN 1,679 1,839 1,969 2,149 2,189 FAMILY 2,369 2,769 2,969

VALUE

+30%

12 DNI

ODHOD 2012 Amsterdam

FAMILY

VALUE ONE & A

HALF

+30%

1,009 1,099 BREZPLAČNO BREZPLAČNO

490 135

590 135

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 66,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 33,00 EUR

COSTA DELIZIOSA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČ AMSTERDAM Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

39


SEVERNA EVROPA

Baltske prestolnice Costa NeoRomantica

9 dni – odhodi iz Amsterdama

Kot alternativa odhodom iz Amsterdama, je možno 9-dnevno vkrcanje in izkrcanje v Hamburgu in Le Havre.

DAN

PRISTANIŠČE

PRIHOD ODHOD

1° AMSTERDAM (vkrcanje od 13:00) 16:00 2° HAMBURG – BERLIN (Nemčija) 10:00 3° HAMBURG – BERLIN (Nemčija) 02:00 4° COPENHAGEN (Danska) 08:00 17:00 5° OSLO (Norveška) 09:00 16:00 6° plovba 7° LE HAVRE- PARIS (Francija) 08:00 20:00 8° DOVER – LONDON (VB) 08:00 19:00 9° AMSTERDAM (Nizozemska) 09:00 Danska in Norveška OLSO

pomlad - poletje

COPENHAGEN HAMBURG/BERLIN AMSTERDAM

DOVER

LE HAVRE

ODHOD 2012 Amsterdam

JUNIJ JULIJ AVGUST 1 9 17 25 3 11 19 27 4 12 20

COSTA NeoROMANTICA

9 DNI

Grey "DATUM ODHODA (dd.mm.)”

Azure

Turquoise

Blue

Green

17 – 25/6 11 – 19/7 27/7 3/7 20/8 4 – 12/8

1/6

9/6

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

949 1,149 1,499 1,909

1,109 1,309 1,659 2,069

1,189 1,389 1,739 2,149

1,269 1,509 1,859 2,269

1,349 1,589 1,939 2,349

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 569

+30% 669

+30% 709

+30% 759

+30% 809

FAMILY PRONTO PRONTO CENA CENA

PLAN

PRONTO CENA

FAMILY

FAMILY

PLAN

VALUE

BONUS 3 VALUE FAMILY TOUR

ONE & A

HALF

FAMILY

FAM

PLAN

VA

BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO BREZPLAČNO

390 125

390 125

490 125

590 125

590 125

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno. DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 84,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 42,00 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA AMSTERDAM Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.


SEVERNA EVROPA

Spitsbergi in Islandija Costa Pacifica

18 dni – odhod iz Hamburga

VB, Islandija, Norveška in Nemčija NY ALESUND

MAGDALENEFJORD

KONGSFJORD ISFJORD

HONNINGSVAG HAMMERFEST

JAN MAYEN ISAFJORD

LONGYEARBYEN BARENTZBOURG

AKUREYRI REYKJAVIK HEIMAEY LERWICK BERGEN

PRIHOD

1° HAMBURG (vkrcanje od 13.00) 2° cruising 3° LERWICK (VB) 08.00 4° HEIMAEY-TRANSIT (plovba) 5° REYKJAVIK (Islandija) 09.00 6° ISAFJORD (Islandija) 12.00 7° AKUREYRI (Islandija) 09.00 8° JAN MAYEN (plovba) 9° plovba 10° NY ALESUND (Norveška) 08.00 KONGSFJORD-TRANSIT LILLIEHOOKFJORD-TRANSIT MAGDALENEFJORD-TRANSIT 11° LONGYEARBYEN (Norveška) 08.00 BARENTZBOURG-TRANSIT ISFJORD TRANSIT 12° HONNINGSVAG (Noveška) 18.00 13° HONNINGSVAG (Norveška) HAMMERFEST (Norveška) 08.00 14° plovba 15° BERGEN (Norveška) 09.00 17° plovba 18° HAMBURG (Nemčija) 08.00

ODHOD 17.00 • 15.00 19.00 • 19.00 • 19.00 • 13.00

• 13.00 • • 02.00 • 12.30 18.00

pomlad - poletje

DAN PRISTANIŠČE

HAMBURG

• Ladja je zasidrana - izkrcanje s tenderjem JUNIJ 14 30

ONE & A

"DATUM ODHODA HALF (dd.mm.)”

Grey 14/6

Azure

NEW

ITINERARY 30/6 18 DNI

ODHOD 2012 Hamburg

FAMILY

"CENA NA OSEBO že od V DVOPOSTELJNI KABINI V EUR” TIP KABINE NOTRANJA ZUNANJA KABINA Z BALKONOM SUITE

PRONTO CENA

PRONTO CENA

2,039 2,559 3,009 3,739

2,139 2,649 3,099 3,829

Dodatek za enoposteljno kabino od I1-B5 3./4. ležišče odrasli Otroci do 18. leta v kabini z odraslima Family Plan Pristaniške takse

+30% 1219

+30% 1,279

949

949

490 165

490 165

PLAN FAMILY

FAMILY

PLAN FAMILY

VALUE

FAMILY

PLAN

VALUE

ONE & A

HALF

DODATEK ZA POSTREŽBO v EUR: Prikazana cena križarjenja ne vključuje dodatka za postrežbo, ki se plača na ladji. DODATNE INFORMACIJE UGODNOSTI ZA DRUŽINE: stran 3. PRONTO CENA: najdite vse prednosti zgodnjih rezervacij, stran 2.

PRED KRIŽARJENJEM: info, stran 44-53. POGOJI POSLOVANJA: povzetek, stran 54.

odrasli: 96,00 EUR

otroci od 14 do 17 let: 48,00 EUR

otroci do 14. leta: BREZPLAČNO

POVRATNI TRANSFER DO PRISTANIŠČA KOPENHAGEN Povprašajte za letalsko vozovnico pri svojem agentu.

41

COSTA PACIFICA

Izberite datum odhoda in povprašajte pooblaščenega agenta za trenutno razpoložljivost in ceno.


Kratka a popolno oblikovana križarjenja Najbolj privlačne in zanimive destinacije, tudi ko imate samo nekaj prostih dni. Mini cene za popolno sprostitev. Več kot podaljšan vikend, odločite se za kratke, strnjene 4. 5 ali 6 dnevne počitnice. Mini križarjenja z ladjami: Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa Luminosa, Costa Pacifica, Costa Serena, Costa Magica, Costa Atlantica, Costa Mediterranea, Costa neoRomantica, Costa Classica, Costa Allegra Destinacije: Grčija, Malta, Hrvaška, Korzika in Francija PRONTO že od

199 €

CENA

Križarjenje okoli sveta z ladjo Costa Deliziosa

SAVONA

6 January 2013

Atlantic Ocean

LOS ANGELES 4 February 2013

CABO S.LUCAS

MAZATLAN

HONOLULU

V 100 dneh po poteh velikih raziskovalcev. Ste kdaj sanjali da bi prepluli in odkrivali svet? Privoščite si epsko križarjenje: 100 noči, 5 kontinentov, 37 pristanišč in več kot 250 izletov, ki bo potešilo vašo radovednost in vam razkrilo najlepše kotičke sveta. Cena križarjenja vključuje pijačo, hrano in 5 ekskurzij!

PRONTO CENA

že od

9.989 €

Enkratna križarjenja

Izberite med edinstvenimi križarjenji, ki vas bodo popeljala do skoraj vseh koncev sveta. Začuti svet s Costo...

Križarjenje na drugo stran sveta z ladjo Costa NeoRomantica 107- dnevno križarjenje iz Savone do Nove Zelandije, razdeljeno na 4 krajša križarjenja. Sedaj lahko z elegantno Costa neoRomantico obiščete 4 kontinente, z možnostjo vkrcanja v 4 različnih pristaniščih.

Grand cruise do 4 kontinentov z ladjo Costa Victoria Od Brazilije preko Mediterana in Bližnjega Vzhoda do Azije v 72 dneh.

Spomladanska in jesenska prekooceanska križarjenja Do Južne Amerike, Karibskega otočja ali obratno na krovu Costa Luminose, Costa Mediterranee, Costa Atlantice, Costa Pacifice, Costa Magice, Costa Fortune in Costa Victorie.

ACAPULCO

Pacific Ocean

PUERTO LIMON

ARUBA CURACAO CARTAGENA

ST. LUCIA GRENADA

MARSEILLE EILLE BARCELONA A MADEIRA

CIVITAVECCHIA

ALEXANDRIA Suez Canal SHARM EL SHEIK DUBAI ABU DHABI MUSCAT SALALAH ADEN

Pacific Ocean

MUMBAI GOA COCHIN COLOMBO

Panama Canal

PHUKET

LANGKAWI PORT KLANG

SINGAPORE 15 March 2013

Indian an Ocean

PAGO PAGO PAGO PAGO SUVA

PERTH

SYDNEY MELBOURNE

AUCKLAND WELLINGTON


Vse, kar morate vedeti! Napotki za kri탑arjenje s Costa Cruises

10


Pred odhodom Rezervacija Ko boste v turistični agenciji želeli rezervirati svoje potovanje, naj vaš agent uporabi sistem Costa Click, saj bo tam lahko našel trenutno najugodnejše cene, vam pokazal posnetek in natančen položaj kabine, ki ste jo izbrali. Tako boste lahko izbrali najboljše! Ker bo agent za potrditev vaše rezervacije potreboval določene podatke, vas prosimo, da že pri rezervaciji posredujete sledeče informacije: • Ime in priimek; • Datum in kraj rojstva; • Osebni dokument, s katerim boste potovali, z veljavnostjo vsaj 6 mesecev; (številko, kraj in datum izdaje ter kdaj poteče veljavnost tega dokumenta); • Popoln naslov stalnega bivališča (vključno s poštno številko); • Narodnost in jezik, ki ga govorite; • Člansko številko Costa klub, če jo imate da vam bodo lahko obračunali pripadajoče popuste. Te podatke ladjar potrebuje na podlagi mednarodnih predpisov, ki določajo, da mora prevoznik razpolagati z vsemi temi osebnimi podatki potnikov na ladji. Najbolje je, da te podatke agenciji posredujete ob rezervaciji, vendar pa najkasneje 14 dni pred predvidenim odhodom. Kako boste vaše potovanje prilagodili osebnim željam kar preko spleta, na www.costacruise.com Ko prejmete potovalne dokumente z vašo številko rezervacije v sistem vnesete svoje ime, priimek in številko rezervacije, preko Costa sistema boste pridobili vse dodatne informacije o vašem potovanju ter izvedeli še mnoge podrobnosti, ki bi vas utegnile zanimati. Lahko boste izpolnili tudi obrazec za avtorizacijo kreditne kartice in naročili ekskurzije – v kolikor ekskurzij ne boste naročili neposredno preko spleta. Tako bo vaše potovanje še bolj udobno in prilagojeno vašim željam. Ravno tako boste lahko vnaprej naročili, kozmetične storitve, pakete vina in drugih pijač, presenečenja za obletnice in darila za mladoporočence, posebne večere v restavracijah in še več. Naročene dodatne storitve boste plačali na ladji. Da boste lahko naročili te dodatne storitve, se morate v sistemu registrirati. Zato je pomembno, da vnesete natančno take osebne podatke, kot ste jih posredovali ob rezervaciji (ime, priimek ter datum rojstva). Costa Cruises mora razpolagati s pravilnimi podatki, da lahko zaščiti vašo zasebnost. Ko ste se enkrat registrirali v sistemu, lahko dodatne storitve rezervirate znotraj določenega časovnega obdobja (5 do 10 dni pred odhodom ladje, odvisno od izbranega križarjenja). Ko ste se enkrat registrirali v sistemu, lahko dodatne

Uporabne informacije storitve rezervirate znotraj določenega časovnega obdobja (5 do 10 dni pred odhodom ladje, odvisno od izbranega križarjenja). Registracija preko spleta

Costa Cruises vam svetuje, da tudi registracijo opravite preko spleta in tako hitreje opravite formalnosti ob vkrcanju in vaše potovanje bo še bolj udobno, saj vam ob vkrcanju ne po potrebno čakati v vrsti. Registracijo opravite tako, da najkasneje 2 dni pred odhodom na spletni strani v posebnem razdelku »check-in« izpolnite »Boarding Form« (obrazec za vkrcanje). Obrazec natisnite in ga vzemite sabo. Tako bo postopek vašega vkrcanja na ladjo potekal hitreje. Priprava prtljage

Na ladji Na ladji je preko dneva najbolje, da ste oblečeni v udobna, tudi športna oblačila in čevlje. Priporočamo, da imate tudi jopico ali vetrovko, saj so temperaturne razlike med klimatiziranimi prostori in zunanjostjo lahko velike. Na vsakem križarjenju je tudi vsaj en svečan večer in za to priložnost je primerno, da imate svečano obleko. Vsak dan boste v ladijskem časniku lahko prebrali nasvet, kakšno oblačilo je najprimernejše za tisti večer – udobno ali svečano. Prosimo upoštevajte, da kratke hlače in športne majice niso primerno oblačilo za odhod v restavracijo. Priporočamo, da ste na odprtih palubah v udobnih čevljih brez pete. Ekskurzije na kopno Za ekskurzije vam priporočamo, da ste oblečeni v udobna oblačila in obutev. V kolikor boste na ekskurziji obiskali sakralne objekte, to upoštevajte pri izbiri oblačil. Vse informacije in nasvete v zvezi z ekskurzijami na kopno, boste našli na naši spletni strani www. costacruises.com. Telovadnica Zaradi higieničnosti v telovadnici je pomembno, da imate sabo posebno športno obutev in oblačila, ki jih boste uporabljali izključno za športne aktivnosti v telovadnici. Lahko zgodi, da vam vstopa v telovadnico brez primerne opreme ne bodo dovolili. Kopalne brisače Brisače os za vašo uporabo na ladji na voljo brezplačno. Našli jih boste ob ležalnikih, bazenih, v kopalnici telovadnice, spa centru, lahko pa si jih sposodite tudi ob odhodu na plažo. Varnost na ladji Svetujemo vam, da na zunanjih palubah ladje nosite čevlje z nizko peto. Še posebej bodite previdni, kadar so palube mokre, saj so tla spolzka.


Prtljaga

Priporočamo vam, da vsak potnik, poleg ročne, vzame en kos prtljage. Opozarjamo vas, da so nekateri predmeti na ladji izrecno prepovedani: orožje in strelivo, eksplozivna telesa, pirotehnična sredstva, stisnjen ali tekoči plin (vnetljivi ali nevnetljivi, plini za hlajenje, dražljivci in strupeni plini), kot so plini za kuhalnike, svetlobne in štartne pištole, kužne ali strupene snovi, jedke in radioaktivne snovi in predmeti, ki jih je moč uporabiti kot orožje. V ročni prtljagi na ladjo ali v kabino ni dovoljeno prinesti hrane ali pijače. Ostale informacije v zvezi s temi predpisi boste našli v poglavju »Varnostni pregledi«. Nalepka za prtljago Nalepke za prtljago boste prejeli v pristanišču ko boste oddali prtljago. Nalepko namestite na prtljago, katero oddate osebju na terminalu. Prtljaga bo najkasnje v 3 urah po vkrcanju dostavljena v vašo kabino. Ročna prtljaga Vse vrednostne predmete, zdravila, fotografske aparate in občutljive predmete imejte vedno pri sebi, v svoji ročni prtljagi. V kolikor ste v odhodno pristanišče pripotovali z letalom, velikost ročne prtljage prilagodite pravilom letalskega prevoznika. Dimenzije ročne prtljage ne smejo presegati 55x35x25 cm, zato da gredo lahko skozi rentgen. Letalski prevoz Pred odhodom si pridobite informacije o omejitvah v zvezi z dimenzijami, količino in predvsem težo prtljage, ki jih ima letalski prevoznik, s katerim potujete. V kolikor boste te omejitve presegli, boste morali letalsko prevoznino doplačati. Pri vsebini vaše ročne prtljage upoštevajte lokalne predpise države iz katere ali v katero potujete. Za vso prtljago med potovanjem z letalom odgovarjata potnik in letalska družba. Costa Cruises ne more odgovarjati za izgube ali poškodbe prtljage med letalskim prevozom. Pri flycruise (letalski prevoz in križarjenje) aranžmajih bodo prtljago iz letala dostavili neposredno v vašo kabino na ladjo. Zavarovanje prtljage Svojo prtljago, do vrednosti vaših osebnih stvari, zavarujte v okviru potovalnega zavarovanja. V primeru zamud, izgub ali poškodb, boste svoje zahtevke uveljavljali iz naslova te zavarovalne police. Odgovornost ladjarja Costa Cruises za prtljago je omejena z mednarodnimi konvencijami. Več o tem si oglejte v poglavju »Pogoji poslovanja«.

Dokumenti

Potovalni dokumenti Od potovalnega agenta, kjer ste rezervirali svoje križarjenje boste prejeli naslednje potovalne dokumente:

• Vozovnico za križarjenje, • Obrazec za vkrcanje, • Nalepke za prtljago, • Letalske vozovnice (v kolikor ste rezervirali tovrsten aranžma), • Spisek dodatnih storitev, ki ste jih naročili. V potovalnih dokumentih boste našli tudi informacije o potrebnih ostalih dokumentih, vizah, o vkrcanju in izkrcanju ter telefonske številke za nujne primere. Ko bo vaša rezervacija potrjena s celotnim vplačilom potovanja, boste potovalne dokumente prejeli približno dva tedna pred odhodom ladje. Za ostale informacije v zvezi s postopki in termini pošiljanja vaših potovalnih dokumentov, vas prosimo, da se obrnete na vašega potovalnega agenta. Lahko pa na naši spletni strani www.costacruises.com z vnosom vašega imena in številke rezervacije našli: • Podatke o svoji rezervaciji in naročenih storitvah; • Pogoje poslovanja; • Pogoje zavarovanja (v kolikor ste ga naročili); • Storitve, ki ste jih naročili neposredno preko spleta; • Obrazec za naročanje ekskurzij na kopno (v kolikor jih niste naročili neposredno preko spleta); • Obrazec, s katerim pooblaščate Costa Cruises, da lahko bremeni vašo kreditno kartico za vaše izdatke na ladji; • Napotke za prihod do ladje; • Informacije o parkiriščih v pristanišču ali na letališču; • Ostale koristne informacije. Potni listi in vizumi Prosimo vas, da se pred odhodom prepričate, če imate vse potrebne potne ali druge osebne dokumente za konkretno križarjenje. Preverite tudi njihovo veljavnost. V kolikor potnik nima vseh potrebnih osebnih dokumentov, mu vkrcanje na ladjo ne bo dovoljeno in tudi ne bo upravičen do kakršnihkoli povračil iz tega naslova. Prosimo upoštevajte: osebje na ladji vam lahko po vkrcanju zadrži osebne dokumente za čas celotnega križarjenja, v kolikor bi te dokumente morali predložiti organom oblasti v pristanišču. Če bi v tem času dokumente potrebovali vi, vam jih bo osebje začasno vrnilo. Združene države Amerike Pred odhodom dobro preverite veljavnost vašega potnega lista in njegovo skladnost z zahtevami novih določil, ki veljajo za vstop v Združene države Amerike. Vsi potniki, ki bodo med križarjenjem vstopili na ozemlje ZDA, morajo imeti biometirično čitljiv potni list, tudi otroci. V kolikor imajo otroci potni list skupaj s starši, ta ne bo veljaven. Na podlagi določil Ameriškega emigracijskega urada, ki se nanašajo na potnike, ki za vstop v ZDA ne potrebujejo vstopnega vizuma, vas Costa Cruises opozarja na: 1. Potniki, ki imajo biometrično čitljiv potni list, izdan ali podaljšan pred 26. oktobrom 2005, lahko v ZDA vstopajo brez vstopnega vizuma. 2. Potniki, ki imajo biometrično čitljiv potni list, izdan ali podaljšan po 25. oktobru 2005, pa imajo v njem digitalno fotografijo, natisnjeno neposredno v potni list, lahko v ZDA vstopajo brez vstopnega vizuma. 3. Potniki, ki imajo biometrično čitljiv potni list, izdan ali podaljšan pred ali po 26. oktobru 2006, mora ta 1045


imeti čip, ki vsebuje biometrično čitljive podatke in digitalno fotografijo. Potniki, ki nimajo potnih listov, ki ustrezajo tem določilom, bodo za vstop v ZDA morali pridobiti vstopni vizum. Od 12. januarja 2009 morajo vsi potniki iz držav, ki v ZDA lahko vstopajo brez vstopnega vizuma, poleg ustreznega potnega lista imeti tudi elektronsko avtorizacijo za vstop. To elektronsko avtorizacijo morajo vsi potniki iz držav, ki v ZDA lahko vstopajo brez vstopnega vizuma, pridobiti vsaj 72 ur pred odhodom. Avtorizacijo potniki pridobijo preko spletne strani ESTA (Electronic System for Travel Authorization) – https://esta.cbp. dhs.gov. Ob vstopu v ZDA morajo potniki podati številko avtorizacije. Vsi potniki, ki vstopajo v ZDA z veljavnim potnim listom, ki ni biometrično čitljiv ali s potnim listom, ki ne ustreza zgoraj navedenim zahtevam, bodo za vstop na ozemlje ZDA potrebovali turistični vizum. Vse te zahteve veljajo tudi za otroke. Dodatne informacije v zvezi s pridobitvijo vstopnega vizuma za ZDA boste pridobili na spletnih straneh veleposlaništva ZDA. Bodite pozorni na to, da se podatki na vaših dokumentih in na potovalnih dokumentih ujemajo. Posebno pazljivi naj bodo mladoporočenci. V pristanišču Libija – Na križarjenjih, ki imajo v programu postanek v Libiji, boste potrebovali veljaven potni list. Mladoletne osebe morajo imeti potni list skupaj s starši ali svojega. Ob prihodu v Libijo boste v potni list dobili libijski žig. Prosimo upoštevajte, da libijske oblasti ne dovolijo vstopa v državo osebam, ki imajo v potnem listu izraelski žig ali vizo (tudi če je ta že potekla). Ravno tako vstop ni dovoljen osebam, rojenim v Izraelu. V kolikor bo ladijsko osebje ob pregledu potnih listov ugotovilo (potni listi bodo ob vkrcanju na ladjo zadržani), da ima kateri od potnikov potni list z omenjenimi žigi, se bo ta potnik moral z ladje izkrcati pred prihodom v Libijo. Stroški, ki bodo nastali zaradi tega, potniku ne bodo povrnjeni. Costa Cruises za potnike na svojih ladjah, s predložitvijo potrebnih dokumentov libijskim oblastem, vsaj dva tedna pred predvidenim prihodom uredi potrebni skupinski vizum za vstop v Libijo. Za potnike, ki se odločijo za ekskurzije na kopno v organizaciji Costa Cruises, je cena vizuma vključena v ceno ekskurzije. Vsem ostalim potnikom, pa bodo ceno vizuma prišteli k njihovim ladijskim računom. Potnikom, ki se bodo odločili za samostojni ogled, skupinska viza velja samo za ogled mesta Tripoli. Potni listi za otroke, mlajše od 15 let Pri vseh križarjenjih, kjer predpisi zahtevajo, da potniki potujejo s potnim listom, morajo otroci do 15. leta imeti potni list skupaj s starši ali svojega osebnega. Izjema so Združene države Amerike (preberite si poglavje »Združene države Amerike«). Za križarjenja s postankom v Singapurju morajo starši imeti v potnem listu poleg navedbe otrokovega imena, tudi sliko otroka. Za križarjenja, kjer je sicer za potovanje potreben le veljaven osebni dokument, morajo otroci do 15. leta imeti svoj potni list ali biti navedeni v potnem listu enega od staršev.

Pred odhodom preverite, če vaš otrok lahko potuje. Ustreznost tovrstnih dokumentov je odvisna od lokalne zakonodaje države, kjer ima ladja postanek. V kolikor otrok ne potuje z obema staršema ali potuje z odraslimi osebami, ki niso njegovi starši ali zakoniti skrbniki, vas prosimo, da se pozanimate o lokalnih predpisih v zvezi z dokumenti, ki jih otrok v tem primeru potrebuje. Posebnosti pri medcelinskih poletih med Evropsko skupnostjo in Združenimi državami Urad na nacionalno varnost bo, na podlagi zakonodaje ZDA ter mednarodnega sporazuma med ZDA in Evropsko skupnostjo, prejel določene informacije o potovanju in rezervaciji za potnike na medcelinskih poletih. Urad mora te informacije pridobiti predvsem z namenom preprečevanja in boja proti terorizmu in drugemu mednarodnemu kriminalu. Te podatke bo Urad hranil vsaj tri leta in pol ter jih lahko posreduje tudi drugim državnim organom. Dodatne informacije v zvezi s tem postopkom, vključno z načinom varovanja vaših osebnih podatkov, lahko pridobite od letalskega prevoznika, potovalnega agenta ali iz naše spletne strani www. costacruise.com. Križarjenje okoli sveta – Costa Deliziosa: 06.01. - 16.04.2012 Vizo za Indijo je potrebno pridobiti pred odhodom. Azija Indija – Vizo za indijo si mora potnik urediti pred odhodom Vietnam – vizo prejmejo potniki na ladji (z doplačilom) Kitajska – za Kitajsko je potrebna viza Dubaj in ZAE: - za križarjenja po ZAE potrebujete vizo, večkratno vstopno vizo uredite preko agenta. ZELO POMEMBNO OBVESTILO: informacije glede viz se lahko spremenijo brez opozorila. Za informacije o posamezni državi se je dolžan potnik obrniti na lokalno ambasado ali svojega agenta. Cepljenja V času priprave tega kataloga ni podatkov, da bi za državljane Slovenije bilo cepljenje obvezno v kateri od držav. Za križarjenje s Costa Allegro, ki ima postanek na Madagaskarju, priporočamo tablete proti malariji. Vkrcanje

Povezave s pristanišči V kolikor boste v odhodno pristanišče potovali z letalom ali vlakom, preverite pri Costa Cruises, ki svojim potnikom ponuja ugodne pogoje za tovrstne transferje. Za vse nadaljnje informacije si oglejte našo spletno stran www.costacruise.com. Parkiranje v pristaniščih in letališčih Večina letališč in pristanišč ima za potnike posebna parkirna mesta. Parkirna mesta so na voljo proti plačilu, ponekod pa je mesto potrebno celo vnaprej rezervirati. Bolj podrobne informacije o parkiriščih boste našli v vaših potovalnih dokumentih in na naši spletni strani www.costacruise.com.


Za vse nadaljnje informacije si oglejte našo spletno strani www.costacruise.com. Costa objekti Costa Cruises ima lastna potniška terminala v pristanišču v Savoni in Barceloni: udobne, sodobno opremljene, najmodernejše objekte, s katerimi vam zagotavljamo prijazen sprejem ter hitrejše in enostavnejše postopke pri vkrcanju in izkrcanju z ladje. V teh objektih boste našli točilnico, prostor za otroke, internetno povezavo in VIP prostore. Poleg obstoječih terminalov, načrtujemo še gradnjo dodatnih lastnih terminalov v Italiji in Evropi, zaradi česar bodo naši potniki še udobneje potovali. Oddaja prtljage Ob prihodu v pristanišče lahko svojo prtljago (razen ročne prtljage) predate našemu osebju. Preden oddate prtljago, jo opremite z nalepko za prtljago, ki jo prejmete od osebja v terminalu. Kasneje bodo prtljago dostavili v vašo kabino, brez posebnega doplačila. Preverjanje dokumentov Čas, ko se prične vkrcavanje, imate naveden na vaši vozovnici. Pred vkrcanjem bodo preverili vaše potovalne dokumente in veljavnost potnega lista ali osebne izkaznice. Pri vhodu na ladjo bodo pregledali tudi vašo osebno prtljago. Vsi potniki se morajo vkrcati najkasneje eno uro pred odhodom ladje. Prednost pri vkrcanju Coral in Pearl člani Costa Cluba, ki so nameščeni v suitah, družine z majhnimi otroci (manj kot 3 leta), nosečnice in potniki s posebnimi potrebami, imajo prednost pri vkrcanju. Naše osebje na oddelku za stranke vam bo uredilo vso potrebno pomoč. Prijava preko spleta Naj vas spomnimo, da bo za potnike, ki so svojo prijavo opravili predhodno, preko spleta, vkrcanje potekalo hitreje. V teh primerih so namreč v sistem že vneseni vaši podatki, kar skrajša sam postopek ob vkrcanju. Varnostni pregled

Z namenom zagotavljanja varnosti vsem našim potnikom, bo naša varnostna služba, v vseh pristaniščih ob izkrcanju in vkrcanju, pregledala vse potnike in njihovo prtljago. Preglede izvajajo s pomočjo rentgenov in detektorjev kovin. Da bodo ti postopki potekali čim hitreje in učinkovito, vas prosimo, da upoštevate navodila osebja varnostne službe. Ob vkrcanju na ladjo bodo pregledali tudi ostalo prtljago potnikov, preden jo bodo dostavili v kabine. Upoštevajte, da predmetov, ki so navedeni v poglavju »Prtljaga«, ne smete prinesti na ladjo. Zato vam svetujemo, da med izleti na kopno ne kupujete starinskega orožja, nožev, bodal, mečev in podobnih predmetov. V kolikor bodo pri vas našli katerega koli od teh predmetov, jih boste morali pustiti v pristanišču.

Na ladji Z namenom zaščite zdravja in varnosti vseh potnikov na ladji, imamo na Costa Cruises pravilo, da ni dovoljen nikakršen vnos hrane ali pijače na ladjo ali v ladijsko kabino. Izjeme so samo toaletne potrebščine (npr. šampon, pena za kopanje, kreme itd.), tekoča zdravila, posebni prehrambeni izdelki za dojenčke ter prehrambeni proizvodi, potrebni za posebne diete. Prepoved se nanaša tudi na izdelke, ki jih potniki kupijo v pristaniščih med križarjenjem. Vse lokalne izdelke, ki jih potniki kupijo med potovanjem, bo ladijsko osebje zadržalo in jih potnikom vrnilo ob zaključku potovanja. Izkrcanje

Informacije o izkrcanju vam bo na posebnem srečanju podal Cruise Manager. Vse te informacije pa bodo objavljene tudi v ladijskem časniku Today, ki ga boste vsak dan dobili v svojo kabino. Pri izkrcanju imajo prednost potniki, ki potujejo v suitah. Za vse ostale potnike bo vrstni red izkrcanja določen glede na termine njihovih aranžmajev za povratek. V kolikor imate zahteve v zvezi s terminom izkrcanja, vas prosimo, da o tem pravočasno obvestite ladijsko recepcijo. Zaradi okoliščin, na katere Costa Cruises nima vpliva, se lahko ta termin tudi spremeni. Da se izognete zapletom zaradi zamud in povezanih transferjev, vam priporočamo, da se poslužujete letalskih in drugih transferjev, ki jih ponujamo. Prtljaga Večer pred odhodom boste v svojo kabino prejeli nalepko za prtljago. To nalepko namestite na vašo prtljago in jo postavite pred vrata svoje kabine. Naši uslužbenci jo bodo ponoči odnesli, vi pa jo boste zjutraj prejeli na terminalu. Priporočamo vam, da za osebne potrebe v svojo osebno prtljago spravite stvari, ki jih boste potrebovali naslednje jutro (dokumente, zdravila, perilo, obleko, itd.). Vprašalnik o križarjenju Zadnji dan križarjenja vam bo osebje v vašo kabino dostavilo vprašalnik o križarjenju. V vprašalniku so vprašanja o križarjenju in o vašem zadovoljstvu z našimi storitvami. S pomočjo vaših odgovorov bomo lahko svoje storitve še izboljšali. Kabine in suite

Enoposteljne kabine Število enoposteljnih kabin je omejeno in je pred rezervacijo potrebno preveriti razpoložljivost. Kabine: značilnosti Vse kabine imajo svojo kopalnico (s tušem in straniščem), klimatsko napravo, satelitsko televizijo, satelitski telefon in interni telefon za notranje klice po ladji, mini bar, manjši sef in sušilnik za lase. V kabini boste našli obvestilo z imenom vašega 47 10


sobnega strežnika. Rjuhe in brisače, ki so na voljo v vaši kabini, bodo redno menjali. V kopalnici boste našli milo in tekoče milo za tuširanje. Zaradi varovanja okolja in omejitve porabe plastičnih predmetov, se za nadomestne kape za tuširanje in vlažilne kreme obrnite na vašega sobnega strežnika. Suite: posebnosti Poleg udobja in storitev, ki so na voljo vsem potnikom, imajo potniki, ki so nameščeni v suitah, Panoramic suitah, Grand suitah in Samsara suitah, še določene dodatne privilegije: • prednost pri vkrcanju, • osebni strežnik, • vsak dan sveže sadje v kabini, • sobno postrežbo kosila ali večerje (na vašo željo) • uporabo jacuzzija, kopalni plašč in copati, • možnost izbire blazine za spanje, • povabilo na ekskluziven koktajl s kapitanom, • prednost pri izbiri termina in mize v naših restavracijah (v kolikor je to možno), • možnost naročanja ekskurzij na kopno kar preko osebnega strežnika. Temperatura v kabini Temperaturo v kabini lahko uravnavate sami, s pomočjo ročnega termostata. Če boste pri nastavitvi imeli težave, vam bo z veseljem pomagal vaš sobni strežnik. Napetost na ladji V kabinah je napeljan tok z izmenično napetostjo: COSTA FASCINOSA, COSTA FAVOLOSA, COSTA DELIZIOSA, COSTA LUMINOSA, COSTA PACIFICA, COSTA SERENA, : 220-115 V; COSTA MAGICA, COSTA FORTUNA, COSTA MEDITERRANEA, COSTA ATLANTICA: 220-110 V / 60 Hz COSTA VICTORIA in COSTA neoROMANTICA: 220 V / 60 Hz za brivnike, 220-110 V (1200 W) v kabini; COSTA CLASSICA: 220 V / 60 Hz za brivnike, 220-110 V (800 W) v kabini; COSTA VOIAGER in COSTA ALLEGRA: 220-110 V / 60 Hz za brivnike. Iz varnostnih razlogov v kabinah ni dovoljena uporaba električnih aparatov, razen električnih brivnikov. Še posebej je v kabinah prepovedano likanje. V vsaki kabini se nahaja tudi sušilnik za lase. Storitve v kabini

Zajtrk v kabini Če si boste zaželeli, da vam osebje zjutraj dostavi

zajtrk v kabino, prejšnji večer izpolnite obrazec za naročanje in ga obesite na zunanjo stran vrat. Dostava je brezplačna za goste v suitah, za goste v ostalih kabinah se storitev doplača. Poseben zajtrk (na nekaterih ladjah) V kolikor želite svoj zajtrk v kabini spremeniti v res poseben dogodek, lahko izbirate med našo bogato ponudbo svežega sadja in sokov ali izberete romantičen zajtrk s dodano svežo vrtnico ali zajtrk za pomembneže z dimljenim lososom in penino. Znesek za posebne zajtrke bo prištet k vašemu ladijskemu računu. Sobna strežba 24 ur na dan lahko naročite razne prigrizke in pijačo, ki vam jih bodo dostavili v kabino. Meni boste našli v svoji kabini. Svojo naročilo opravite kar po telefonu in v naslednje pol ure vam bodo naročeno dostavili v kabino. Ta storitev je na voljo proti doplačilu. Za naročila vina in ostalih pijač, bo ceni napitka dodanih 15 % za storitev. Interaktivna televizija Na nekaterih ladjah je že na voljo interaktivna televizija v šestih jezikih, z videi/filmi po naročilu (plačilo glede na število ogledov) in možnostjo rezervacije ladijskih storitev. PlayStation Na ladjah Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa Luminosa in Costa Pacifica so kot dodatna storitev (za doplačilo) na voljo video igrice. Na podlagi vašega naročila vam bodo v kabino dostavili igralno ročko ter veliko izbiro video igric, da boste lahko igrali, kolikor boste želeli. Dnevni program Popoln seznam in opis aktivnosti in dogajanja za naslednji dan boste vsak večer prejeli v svojo kabino. Najbolje je, da ta list vzamete sabo tudi, ko greste na kopno, saj so tam navedene tudi kontaktne številke, čas izplutja ladje, časovni pas v državi pristanka, itd. Zabava in prireditve

Preko dneva skupina, ki skrbi za dnevne aktivnosti, redno pripravi različne brezplačne aktivnosti na palubah ali klubskih prostorih. Teh aktivnosti se lahko udeleži vsakdo. Vsak večer je v klubih različna glasba, večerne predstave pa pripravljajo vrhunski artisti. Ob doplačilu lahko igrate tudi bingo. Celoten program večernega dogajanja boste našli v ladijskem časniku Today. Osebje, ki organizira aktivnosti, govori več jezikov. Animacija za otroke in najstnike Naša ekipa, ki skrbi za zabavo in animacijo, bo vsak dan, od jutra do večera, skrbela za vaše otroke (morajo biti dovolj neodvisni, da so lahko brez vas in že gredo sami na stranišče). Tako boste imeli dovolj prostega časa za uživanje v križarjenju in po želji tudi v času vaše ekskurzije na kopno. Vsak dan med 9. in 23.30 uro bo naša ekipa poskrbela za animacijo vaših otrok in najstnikov med 3. (tudi,


če bodo 3 leta dosegli prav med križarjenjem) in 17. letom. V kolikor boste želeli, pa je od 23.30 in 1.30 uro organizirano tudi skupinsko varovanje otrok. Ta storitev se časovno lahko malo spreminja glede na program križarjenja in je včasih na voljo manj časa. Podatke o tem boste dobili na ladji. Za varovanje otrok doplačilo ni potrebno. Na voljo so štirje klubi: Mini za otroke med 3. in 6. letom starosti, Maxi za otroke med 7. in 11. letom, Junior za mladostnike med 12. in 14. letom ter Teen za najstnike med 15. in 17. letom starosti. Kluba Teen in Junior sta dejavna samo določen čas dneva. Klubske aktivnosti se razlikujejo glede na ladjo in število udeležencev. Za otroke pod 3. leti ni posebej organiziranega varstva ali aktivnosti. 6 mesecev do 3 leta Ker imajo naše ladje prostorne kabine in dvigala, široke zunanje palube, promenade in hodnike brez ovir, so idealne za družine z dojenčki in otroci, ki še uporabljajo otroške vozičke. Otroci, ki še niso dopolnili 3. leta imajo tudi prednost pri vkrcanju. Med križarjenjem lahko v spremstvu staršev vedno uporabljajo prostor in igrače v igralnicah Squok Cluba. Na podlagi dogovora in razpoložljivosti vam lahko v vašo kabino dostavijo zibelko, otroško posteljico, banico ali grelnik za stekleničke, v naši kuhinji pa pripravijo posebno otroško hrano in poskrbijo za otroški stol v restavraciji. Umetnine na ladji Na vseh Costa ladjah so klubi, kabine in suite opremljene z umetniškimi deli, skulpturami in grafikami priznanih italijanskih in drugih umetnikov. Nekatere ladje imajo celo lastne umetniške galerije in potniki lahko na rednih avkcijah razstavljene umetnine tudi kupijo. Knjižnica Na ladji je tudi knjižnica, ki je založena z mnogimi knjigami v večih jezikih. Izposoje knjig ni potrebno plačati. Delovni čas knjižnice je naveden v časniku Today. Casino Na vsaki Costa ladji boste našli tudi igralnico z avtomati, ruleto in drugimi igralnimi mizami. Skladno z mednarodno zakonodajo je igralnica odprta samo, kadar ladja pluje. Vstop je dovoljen samo polnoletnim osebam. V igralnici za plačevanje ne morete uporabiti ladijske kartice. Simulator Grand Prix (z doplačilom) Na naših ladjah Costa Favolosa, Costa Concordia, Costa Serena, Costa Luminosa, Costa Pacifica in Costa Deliziosa lahko izkusite edinstveno doživetje vožnje resnične Formule 1. En dirkalni avtomobil, na najboljši stezi sveta. Izbirate lahko med različnimi stezami in težavnostnimi stopnjami ter svoje dirkalne rezultate spremljate na zaslonu pred sabo. 4D kino (z doplačilom) Costa Favolosa, Costa Deliziosa in Costa Luminosa svojim potnikom nudita tudi kino dvorano v 4D tehniki, kjer lahko uživate v posebnih filmskih efektih, ki vzdražijo vsa vaša čutila. Na sedežih, ki se gibljejo

skladno z dogajanjem na platnu ter z zvočnimi, svetlobnimi in slikovnimi efekti, bo vaše doživljanje filma resnično edinstveno. PlayStation (z doplačilom) Otroci in najstniki v Maxi in Teen klubih lahko igrajo igrice, pod nadzorom osebja, ki skrbi za zabavo. Playstation večeri: veliko tekmovanje na glavnih palubah, ki jih igrajo na velikem ekranu. To je omogočeno na Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa Luminosa, Costa Pacifica, Costa Serena in Costa Concordia. Simulator golfa (z doplačilom) Na ladjah Costa Delizioza in Costa Luminosa se bodo v svojih spretnostih v igranju golfa lahko preizkusili igralci na vseh nivojih znanja. Simulator golfa na teh dveh ladjah je namreč najbolj izpopolnjen, med vsemi, ki jih lahko najdete na ladjah za križarjenja. Na razpolago imate 37 virtualnih igrišč, s kar 90 m2 zelenice. Proga za rolanje (z doplačilom) Na zunanji palubi Costa Deliziosa in Costa Luminosa je označena steza za rolerje. Tam boste izkusili, kako vznemirljivo je rolanje, ko ste obkroženi z morjem in nebom. Snemalni studio (z doplačilom) Na Costa Pacifici boste lahko uporabljali moderno opremljen snemalni studio, zapeli svojo najljubšo pesem in si, ob pomoči strokovnjakov za glasbo, posneli spominski CD. Nakupovanje in storitve

Interaktivni totem Nameščeni so na strateških točkah na ladji. V 6 različnih jezikih lahko pridobite informacije o življenju na ladji, naročite dodatne storitve, kot so izleti, 4D kino karte, rezervirate mizo v Samsara ali Club restavraciji, wellness storitve in še več. Prodajalne na ladji Ne pozabite obiskati naših ladijskih prodajaln, kjer lahko izbirate med bogato ponudbo parfumov, oblačil, dodatkov, kozmetike, nakita, ur, spominkov itd. Svoje nakupe boste po cenah, ki veljajo za brez-carinske prodajalne, opravili na skoraj vseh križarjenjih. Prodajalne so odprte v času, ko ladja pluje. Fotografije in njihov nakup Na vseh pomembnih dogodkih in mnogokrat tudi na ekskurzijah, je prisoten ladijski fotograf. Kljub temu, da vas bodo večkrat fotografirali, nimate nobene obveznosti, da to fotografijo tudi kupite. V Foto galeriji ali preko modernega Kodak sistema si lahko vse fotografije ogledate in izberete tiste, ki bi jih želeli imeti. Na nekaterih križarjenjih naš fotograf posname tudi film z najbolj zanimivim dogajanjem tega križarjenja. Tudi ta film lahko kupite, kot nepozaben spomin na vaše počitnice. V Foto galeriji je možno tudi slikanje, potniki si lahko tudi natisnejo lastne fotografije, kupijo naprave (kamere, 1049


fotoaparate, mobilne telefone, itd), TIM kartice za mobilne telefone in razglednice. Na ladji je na voljo tudi poštna storitev. Costa izdelki Ekskluzivni Costa izdelke lahko kupite na ladji: oblačila, kolekcije, darila. Te izdelke je Costa oblikovala, da si boste vaš dopust zapomnili za vedno. Za ljubitelje čokolade so na voljo tudi izdelki iz Costine čokolade. Internet Na vseh naših ladjah boste našli internet kotiček s satelitsko povezavo. Internetne storitve poravnate z ladijsko kartico. Tudi med plovbo ladje lahko brskate po internetu, preverite svojo internetno pošto, se pogovarjate preko spleta in pošiljate razglednice. Po spletni strani Costa Cruises lahko brskate brezplačno.

ekskurzija bo izvedena le, če je v skupini prijavljeno zadostno število potnikov. V kolikor bi morali ekskurzijo zaradi premajhnega števila potnikov odpovedati, bomo prijavljenim potnikom povrnili vplačan znesek (brez dodatnih nadomestil). Za vse dodatne informacije vas prosimo, da si ogledate poglavje o individualnih ekskurzijah, na naši spletni strani www.costacruise.com. Nekatere ekskurzije niso primerne za potnike z motoričnimi težavami.

Informacije – Customer Service deck Informacijski pult za potnike se nahaja v glavni ladijski dvorani in je odprt 24 ur dnevno. Tam boste dobili odgovore na vsa vprašanja v zvezi s križarjenjem, menjali denar ali unovčili potovalne čeke.

Popusti za otroke in najstnike Otroci med 4. in 14. letom starosti imajo naslednje popuste: • 30 % popust za ekskurzije v Sredozemlju in severni Evropi. • 25 % popust za ekskurzije v Dubaju, Emiratih, daljnem vzhodu, Indijskem oceanu, južni Ameriki ter na transatlantskih križarjenjih do južne Amerike. • 10 % popust za ekskurzije v Kanadi, Združenih državah Amerike, na Karibih ter na transatlantskih križarjenjih do Karibov. V kolikor otrok do 3. leta na ekskurziji s starši ne zaseda lastnega sedeža, zanj ni potrebno doplačilo.

Wi-Fi povezava Celotna Costina flota ponuja Wi-Fi povezavo, do katere lahko dostopate z nakupom kartice na ladji. Kadarkoli se lahko povežete z vašim prenosnim računalnikom, na javnih površinah ali v svoji kabini. Strošek bo dodan na vaš ladijski račun.

3, 4, 5 tour bonus Oblikovali smo posebne pakete 3, 4 ali 5 izletov, s katerimi boste prihranili 15 – 20%, na mnogih križarjenjih. Cene paketov že od 99 € po osebi, odvisno od programa in pristanišča vkrcanja. Več informacij na ladjarjevi spletni strani: www.costacruise.com

Pranje perila, likanje in kemično čiščenje Na voljo vam je zelo hitra storitev pranja, likanja in kemičnega čiščenja. V svoji kabini boste našli posebno vrečo za oddajo oblačil in cenik storitve. Iz varnostnih razlogov je likanje v kabini strogo prepovedano.

Nakupi v pristaniščih Izdelki, ki jih kupite med potovanjem (preproge, nakit, blago, ki presega določeno vrednost, itd) so lahko predmet plačila carine v vaši domači državi ali državi pristanišča izkrcanja. Prosimo upoštevajte, da Costa Cruises plačuje carine v imenu svojih potnikov in ne more oceniti višine morebitnih carinskih dajatev. Zato je vsak potnik sam odgovoren za carinjenje in plačilo carinskih dajatev in iz tega naslova ne more uveljavljati nobenih zahtevkov do Costa Cruises. Hrane ali pijače na ladjo ni dovoljeno prinašati in ne hraniti v kabini. Dodatne informacije o tem boste našli v poglavju »Varnostni pregledi«

Ležalniki in senčniki Te boste našli na zunanjih palubah. Prosimo vas, da v času, ko ležalnika ne uporabljate, na njem ne puščate osebnih stvari. Ob bazenih boste našli tudi kopalne brisače. Po uporabi jih oddajte v posebne zbiralnike. Uporaba senčnikov, ležalnikov in kopalnih brisač je brezplačna. Ekskurzije na kopno

Organizirane ekskurzije so časovno usklajene s prihodom in izplutjem ladje. Na voljo so kot opcija in so dokončno potrjene samo na ladji. Do 10 dni pred odhodom ladje jih lahko rezervirate na naši spletni strani www.costacruise.com. Na nekaterih ekskurzijah so mesta omejena (predvsem na križarjenjih po severni Evropi), zato vam priporočamo, da želene ekskurzije čim prej rezervirate. Ko ste enkrat ekskurzijo rezervirali, vam v primeru neudeležbe, plačila ne bomo mogli povrniti. Cena posamične ekskurzije vključuje prevoz, vodnike v pristanišču (v ponujenih jezikovnih različicah) in vstopnine za muzeje in spominska obeležja, v kolikor v programu ekskurzije ni navedeno drugače. Obroki in pijača so vključeni le v primerih, ko je to izrecno navedeno. Trajanje in cene ekskurzije se do pričetka same ekskurzije lahko menjajo brez predhodnega obvestila. Določena

Šport in lepota

Fitnes in šport Vse športne naprave na ladji so vam na voljo brez doplačila: steza za tek, večnamensko športno igrišče, savna, jacuzzi in bazeni (zunanji in notranji). Izbira se razlikuje glede na ladjo. Vsaka ladja ima telovadnico z opremo Technogym, podjetja, ki v svoji filozofiji zagovarja, da sta vaša kondicija in lepota pogoj za boljše življenje. Skupinske vadbe z našimi trenerji obsegajo jutranje razgibavanje, raztegovanje, vaje za noge in zadnjico, aerobiko, telovadbo, vodno aerobiko itd. Za te skupine ni potrebno posebno doplačilo. Možno je tudi, da naročite osebni program vadbe, tečaj joge ali pilatesa, vendar je za te potrebno doplačilo. Spa in centri za dobro počutje Centri za dobro počutje na naših ladjah Costa Fascinosa, Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa


Luminosa, Costa Pacifica, Costa Serena, ki imajo Samsara Spa, so resnično čudoviti. Odlični so tudi centri na sestrskih ladjah Costa Mediterranea in Costa Atlantica, kjer je potnikom na voljo poseben program za razvajanje. Vse Costa ladje imajo centre za dobro počutje, kjer se, ob doplačilu, lahko sproščate ob masažah ter kozmetičnih tretmajih. Novo! Samsara sanjski paket Ta edinstvena izkušnja je sedaj dostopna proti plačilu za vse potnike na ladjah, ki imajo Samsara Spa. To je ritual, ki vas povabi v nove dimenzije ugodja. Imeli boste neomejen dostop do Spa-ja, pripravili vam bodo dobrodošlico s čajno slovesnostjo. Paket vključuje sta dva Spa tretmaja, dve fitnes lekciji in odlično kuhinjo ekskluzivne Samsara restavracije. Wellness paketi za razvajanje Posebne pakete za razvajanje z ugodnejšimi cenami, lahko naročite že pred odhodom (informacije, cene in način rezervacije boste našli na www.costacruise. com). Nekaj primerov: • Regeneration formula (masaža, vadba z osebnim trenerjem, osvežujoči tretma stopal); • Time for Two – za pare (masaža, osvežujoči tretma stopal ter osvežilni tretma rok za dva); • Total Wellness (vlažilna obrazna terapija, Ionskotoplotna proticelulitna terapija, terapija z morsko travo in masažo, tretma rok z vlažilnim mlekom). Ti paketi pa niso na voljo na ladjah Costa Deliziosa, Costa Luminosa, Costa Pacifica, Costa Serena in Costa Concordia. Zdravje

Naše ladje imajo urejene ambulante, kjer potnikom lahko nudijo prvo pomoč in medicinsko oskrbo. Osebje v ambulanti je strokovno usposobljeno, zdravniki pripadajo Mednarodni zvezi ladijskih zdravnikov. Zdravstvene storitve je potrebno doplačati. Za zmerno ceno so na voljo tudi nujna zdravila. Čas obratovanja medicinske ambulante je naveden v ladijskem časniku Today. Sredstva proti morski bolezni lahko potniki brezplačno dobijo pri informacijskem pultu ali v ambulanti. Vse potnike, ki imajo kakršnekoli posebne zdravstvene potrebe prosimo, da nas na to opozorijo že ob rezervaciji. Potnike, ki so stalno podvrženi določeni zdravstveni terapiji, lepo prosimo, da vsa potrebna zdravila (vključno z opisom sestave in navodili za doziranje) v potrebnih količinah prinesejo s sabo. Potnike, ki morajo jemati zdravila, ki si jih vbrizgajo s pomočjo injekcij, prosimo, da o tem obvestijo svojega sobnega strežnika, ki jim bo dostavil posebno posodo za tovrstne ostre medicinske odpadke. Hrana in restavracije

Restavracije Ladijske restavracije in okrepčevalnice vam ponujajo bogat izbor italijanskih in mednarodnih jedi. V okrepčevalnicah vam bodo ponudili tudi posebne

specialitete dežel, v katerih ima ladja postanek. V restavracijah vam bodo vsak dan postregli predjed, začetno jed, glavno jed z mesom ali ribo, priloge, solato, sir, desert in sladoled. Na voljo so tudi vegetarijanske in dietne jedi. Zajtrk V svojem zajtrku lahko uživate v svoji kabini, samopostrežni restavraciji ali v glavni jedilnici (prosta izbira mize). Vsem, ki radi zgodaj vstajajo, pa so že od zore na voljo kava in rogljički. Kosilo Lahko se odpravite v samopostrežno restavracijo ali v glavno jedilnico. Večerja V glavni jedilnici, v določenem terminu in za mizo, ki je rezervirana za vas. Rezervacija mize za večerjo Vsakemu potniku je za čas trajanja križarjenja dodeljena prostor za določeno mizo. Prosimo vas, da že ob rezervaciji podate podatke o svojih željah glede termina večerje in velikosti mize, ob kateri želite večerjati. Potrditev vaše rezervacije boste prejeli v svoji kabini na dan vkrcanja. Za večerjo sta na voljo dva termina: • Prvi – ob 19. uri • Drugi – ob 21. uri Kljub tem splošnim terminom vas prosimo, da natančen čas pričetka preverite v časniku Today. V restavracijah kajenje ni dovoljeno. Posebne dietne zahteve Posebno hrano (za diabetike, hrano brez glutena itd.) boste lahko dobili, v kolikor je bila ta zahteva podana, in z naše strani potrjena, ob rezervaciji križarjenja. Costa sodeluje z organizacijo AIC (Italijanska zveza za ljudi s celiakijo) na posebnem projektu, ki bo omogočal preverjanje vseh sestavin hrane in tako omogočil ljudem s celiakijo, da nemoteno uživajo tudi na potovanju. Vse dodatne informacije boste dobili na naši spletni strani www.costacruise.com. Gala večerja in drugi posebni dogodki Gala večerja je poseben slavnostni dogodek na ladji. Za to priložnost so na meniju gurmanske jedi, v restavraciji je elegantno in praznično vzdušje, večerji pa prisostvuje tudi kapitan s svojim osebjem. Poleg te, so med vsakim križarjenjem še drugi gurmanski večeri. Med njimi izstopa spektakularen in slasten polnočni bife z ogledom kuhinje. Na palubi z bazeni pa se boste udeležili posebne Al Fresco pogostitve s čudovitimi sladolednimi skulpturami (glede na sezono). V manjših tematskih okrepčevalnicah boste našli lokalne kulinarične specialitete dežel, v katerih ima ladja postanek. Klubske restavracije Z majhnim doplačilom boste lahko uživali v kulinaričnih mojstrovinah, ki jih ponujajo klubske restavracije na ladjah Costa Favolosa, Costa Deliziosa, Costa Luminosa, Costa Pacifica, Costa Serena, Costa Magica, Costa Fortuna, Costa Mediterranea, Costa Atlantica, Costa Victoria, Costa Europa in Costa 1051


Allegra. V kolikor na ladji ni drugače določeno, so te restavracije odprte vsak dan med 19.30 in 21. uro. Večerjo v teh restavracijah lahko rezervirate na naši spletni strani www.costacruise.com ali ladji na posebnem avtomatu ali pri informacijskem pultu. Poleg cene za naročeno pijačo z dodanimi 15 % za postrežbo, je v teh restavracijah potrebno še dodatno doplačilo. Vina, lokali in pijače

Izbor vin Naše vinske kleti so izjemno dobro založene s preko 80 vrstami vina, ki so jih izbrali usposobljeni somelierji, da bodo kar najbolje dopolnili vaš obrok. Lokali in kavarne V mnogih ladijskih lokalih in kavarnah boste lahko okusili različna vrhunska italijanska in tuja vina, žgane in brezalkoholne pijače. Poleg običajnih imamo tudi tematske bare: v Vinskih barih vam je na voljo bogat izbor kakovostnih vin, šampanjcev in penin, v CognacinCigar lokalih pa odlična izbira žganih pijač in cigar. Vsa naročila v lokalih in restavracijah, skupaj z ladijskim računom, poravnate na koncu križarjenja. Vašemu računu bo dodano tudi 15 % za postrežbo. Pijača Z naročilom posebnih Costa paketov vin, mineralne vode in pijač, pred odhodom ali ob vkrcanju, boste prihranili. Vse vino in žgane pijače, ki ga boste kupili v brezcarinskih prodajalnah na ladji ali med postankom ladje na kopnem, bo osebje zadržalo in vam bo vrnjeno ob koncu križarjenja. Plačevanje na ladji

Costa Card – ladijska kartica Ob vkrcanju boste prejeli svojo Costa ladijsko kartico. Na njej so vaši osebni podatki in podatki o vaši rezervaciji. Med križarjenjem boste to kartico potrebovali za plačevanje blaga in naročenih storitev na ladji (razen stav v ladijski igralnici). Z uporabo ladijske kartice boste na križarjenju uživali, ne da bi vam bilo potrebno skrbeti, če imate pri sebi dovolj gotovine. Zneski za vse nakupe bodo samodejno dodani vašemu ladijskemu računu, ki ga boste na koncu križarjenja poravnali z gotovino ali kreditno kartico (ali tudi s čekom – podrobnosti so v poglavju »Osebni čeki«). Potnike, ki ob prihodu niso registrirali svojih kreditnih kartic, bomo prosili, da v 48 urah po vkrcanju, na svojo ladijsko kartico položijo določen znesek, ki bo pokrival njihovo dnevno porabo. Minimalni depozit je 150 EUR ali 150 USD na osebo, odvisno od valute, ki se uporablja na ladji. V kolikor znesek trenutnega stanja na ladijskem računu preseže znesek depozita, bomo potnika pozvali, da položi dodatni znesek. Ko bo na koncu križarjenja znan celoten ladijski račun, bo potnik razliko doplačal

ali mu bomo vrnili preveč vplačani znesek. Kreditne kartice Naš sistem plačevanja s kreditnimi karticami vam omogoča, da ob začetku potovanja registrirate svojo kreditno kartico na posebnem avtomatu ali pri informacijskem pultu. Tako boste na koncu potovanja v kabino prejeli račun, znesek tega računa pa vam bo odtegnjen preko sistema kreditnih kartic. Na koncu vsakega dne, bomo preko tega sistema avtorizirali znesek dnevnega računa. Na ladji lahko sprejemamo naslednje kartice: American Express, VISA, MasterCard in CartaSi (samo v kolikor je na hrbtni strani označeno, da je veljavna tudi v tujini). Elektronskih predplačniških in debetnih kartic, kot je Visa Electron in Poste Pay, ne sprejemamo. Elektronsko kartico boste ločili po tem, da ima številke na kartici natisnjene in ne vtisnjene. Vsekakor vam priporočamo, da pred odhodom preverite v vaši banki. Tuje valute Opozarjamo vas, da je na vseh naših ladjah uradna valuta EUR. Izjema so Karibska križarjenja Costa Atlantice z odhodom iz Fort Lauderdala, križarjenja po južni Ameriki, pomladna transatlantska križarjenja z odhodom iz južne Amerike ter krajša križarjenja po daljnem vzhodu z Costa Victorio in Costa Classico, kjer je uradna valuta USD. Gotovino in potovalne čeke lahko menjate v ladijski menjalnici, ki se nahaja v sklopu informacijskega pulta. Delovni čas menjalnice je naveden v časniku Today, ko je ladja v pristanišču, pa je menjalnica običajno zaprta. Na podlagi predložitve kreditne kartice ne izplačujemo gotovine in vas zato prosimo, da imate s sabo dovolj gotovine ali potovalnih čekov za izlete na kopno. Doplačilo za postrežbo Vsak dan bomo potnikom obračunali določen znesek kot doplačilo za postrežbo. Skupni znesek, ki je odvisen od trajanja križarjenja, potniki poravnajo na koncu potovanja. Višina doplačila za postrežbo je naslednja: • 7 EUR/dan za odraslo osebo, pri vseh križarjenjih v trajanju do 8 dni oz. 6 EUR/dan za odraslo osebo za daljša križarjenja; • 11 USD/dan za odraslo osebo za Karibska križarjenja Costa Atlantice z odhodom iz Fort Lauderdala in Miamija; • 9 USD/dan za odraslo osebo za 4-5-6-7-8 dnevna krajša križarjenja po Daljnem Vzhodu s Costa Classico in Costa Victorio, • 10 USD/dan za odraslo osebo za križarjenja po Južni Ameriki in pomladna transatlantska križarjenja s Costa Sereno, Costa Fortuno, Costa Victorio, Costa Magico in Costa Pacifico Za otroke do 14. leta starosti doplačilo za postrežbo ni potrebno. Za otroke med 14. in 17. letom pa je potrebno doplačilo 50 % zgoraj navedenih zneskov. Celoten znesek doplačil za postrežbo je, kot dodatek k rednemu plačilu, namenjen osebju, ki skrbi za vaše udobje na ladji, z namenom, da bi svoje storitve na ladjah Costa Cruises opravljali še bolj kvalitetno.


Costa Cruises je prejela mednarodni SA 8000 certifikat za moralno vodenje in socialno odgovornost. Doplačilo za postrežbo je del cene križarjenja in se zato znesek ne more spreminjati. Napitnine Od potnikov se napitnina na ladji ne zahteva, niti ne pričakuje. Posebne potrebe

Potniki s posebnimi potrebami Costa Cruises želi tudi ljudem, ki imajo posebne potrebe, težave z gibanjem, vidom ali druge težave, omogočiti, da uživajo v križarjenju. Za svoje potnike mora biti Costa Cruises, skladno z mednarodnimi predpisi, obveščeno o potrebni pomoči v nujnih primerih (npr. invalidski voziček), saj le tako lahko izvede potrebne ukrepe. To informacijo mora ladjar dobiti od potovalne agencije že ob rezervaciji, potnik pa naj o tem ob vkrcanju še enkrat obvesti osebje na ladji. Priporočamo, da ljudje s posebnimi potrebami potujejo v spremstvu. Potniki, ki za premikanje potrebujejo invalidski voziček, morajo potovati v spremstvu in imeti svoj voziček. Te potnike prosimo, da ob rezervaciji potovalni agenciji podajo tudi podatke o dimenzijah svojega vozička. V nekaterih pristaniščih za potnike s težavami z mobilnostjo izkrcanje ne bo mogoče, še posebej, kadar ladja ni privezana v pristanišču. Vse naše ladje imajo več kabin, namenjenim osebam, ki za premikanje potrebujejo invalidski voziček. Te kabine so v načrtu ladje označene s H. Za dodatne informacije vas prosimo, da obiščete našo spletno stran www.costacruise.com. Posebne zahteve Vse posebne zahteve, kot so sedeži na letalu, mora potnik podati agentu ob rezervaciji. Costa Cruises ne more zagotoviti, da bodo te zahteve izpolnjene. Za dodatne informacije vas prosimo, da obiščete našo spletno stran Ostale informacije

Nosečnost Nosečnice lahko, ob predložitvi zdravniškega potrdila, z letalom potujejo do 24. tedna nosečnosti. Potnici vkrcanje ne bo dovoljeno, v kolikor poteka že 25. teden nosečnosti ali zaradi težav pri nosečnosti ali zaradi poroda, potnica ni zdravstveno sposobna potovati. Prosimo upoštevajte, da so zmožnosti medicinske pomoči za nosečnice in novorojenčke, na ladji omejene. Živali Ne glede na velikost ali vrsto, živalim potovanje z ladjo ni dovoljeno. Izjema so službene živali, ki so usposobljene za pomoč invalidnim potnikom (o teh živalih morate obvestiti agenta ob rezervaciji).

Kadilci Kajenje je strogo prepovedano v gledališčih, restavracijah in notranjih lokalih, hodnikih, dvoranah, dvigalih in stopniščih. Na ladji so posebni prostori, ki so namenjeni kadilcem. Pipe in cigare je dovoljeno kaditi samo v za to določenih prostorih. Kajenje v kabinah ni dovoljeno (niti na balkonih kabin). Prosimo, da cigareto vedno ugasnete in nikoli ne mečete cigaretnih ogorkov čez krov. Costa izobraževalne ustanove Podjetje Costa slovi po gostoljubnosti, ki je sedaj še izboljšana, saj smo ustanovili lastne izobraževalne ustanove za naše uslužbence v Genovi, na Filipinih, Indiji, Indoneziji, Brazilijaiji in Peruju. Dnevne novice V kolikor satelitske povezave to dopuščajo, na ladji dnevno natisnejo časnik, ki obvešča potnike o dogodkih po svetu. Otroci in dojenčki Želimo vas opomniti, da mladoletne osebe pod 18 let z ladjo ne morejo potovati brez spremstva polnoletne osebe. Potovanje za ladjo ni dovoljeno otrokom, ki na dan vkrcanja na ladjo še niso dopolnili 6. meseca starosti. Za potovanja daljša od 15 dni in transatlantska križarjenja je starostna meja za dojenčke postavljena na 12 mesecev. Pošta Razglednice lahko kupite v Foto galeriji, kjer boste našli tudi poštni nabiralnik. Sveta maša Na vseh naših ladjah je kapelica in duhovnik, ki izvaja rimo-katoliške mašo. Telekomunikacije

Mobilni telefoni Costa s pomočjo povezav s TIM omogoča potnikom, da lahko na ladjah uporabljajo svoje mobilne telefone, tudi kadar ladja pluje. Te storitve so na voljo uporabnikom TIM storitev in večjih mednarodnih operaterjev, uporabniki ostalih omrežij pa lahko dokupijo TIM kartico ali nadgradnjo za svojo kartico (v kolikor želite obdržati svojo številko, jo morate kupiti pred izplutjem ladje). Kartice in dodatne informacije boste dobili v Foto galeriji na ladji oz. pred odhodom pri vašem telefonskem operaterju. Satelitske povezave Na ladji lahko preko naše satelitske povezave telefonske klice opravite iz telefona v vaši kabini. Za pošiljanje in sprejem faxov se obrnite na Informacijski pult. Za telefonsko ali fax povezavo mora potnik najprej odtipkati kodo področja, v katerem ladja pluje in za tem številko satelita, ki spremlja ladjo.

1053


Povzetek SPLOŠNIH POGOJEV za križarjenja Costa Cruises (Celotni splošni pogoji so na voljo na prodajnih mestih) I. SPLOŠNA DOLOČILA Splošni in posebni pogoji ter navodila so sestavni del programov potovanj opisanih v naslednjem odstavku in sestavni del pogodbe oz. potrdila o potovanju (vozovnica, voucher, Cruise Express Ticket, ipd.), ki jo skleneta Cruise in Ferry Center g.i.z. in / ali članica g.i.z. (v nadaljevanju organizator) in potnik, ki se prijavlja za določeno potovanje pri g.i.z. ali pooblaščenih agentih. Potnik je ob podpisu pogodbe oz. prijavnice seznanjen s splošnimi pogoji in navodili in z njimi nepreklicno soglaša. Splošni pogoji veljajo za vse programe križarjenj Cruise in Ferry Center g.i.z. in/ali programe križarjenj članic združenja ter organiziranih ostalih namestitev in prevoznih storitev, razen rednih ladijskih in trajektnih prevozov. Za paketne aranžmaje (kombinacija letalskega prevoza, hotela, ladje, itn.) in skupine veljajo posebni pogoji, kot je navedeno v VII. členu teh splošnih pogojev. V primeru, da je v posebnih pogojih poslovanja ali posameznem programu glede katerekoli točke splošnih pogojev in navodil določeno drugače, velja navedba oz. določilo, navedeno v programu. V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje po internetu se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev poslovanja takrat, ko je telefonsko oziroma po internetu naročil turistični aranžma oz. potovanje. Z določili splošnih pogojev in navodili se potnik lahko seznani na spletni strani www.cruise-ferry-center.com, kjer so posebej označeni in splošno dostopni. Povzetek splošnih pogojev ne more nadomestiti celotnih splošnih pogojev, ki jih potnik prejme ob sklenitvi pogodbe. II. PRIJAVA oz. SKLENITEV POGODBE Pogodba se sklene skladno z Zakonom o obligacijskih razmerjih, s pogoji natisnjenimi na vozovnici ali katalogu in temi splošnimi pogoji. Ob prijavi je potnik dolžan izpolniti in podpisati prijavnico ter pravočasno predložiti vse potrebne podatke in vplačati del cene potovanja kot varščino ter stroške prijavnine v višini 15,00€. V primeru, da potnik ob prijavi ne navede pravilnih podatkov, je odgovoren za vse stroške oz. posledice, nastale zaradi napačnih podatkov. Prijava potnika je zavezujoča. Od nje lahko odstopi le v skladu z določili o potnikovi odpovedi potovanja navedenih v splošnih pogojih. Podpisana prijavnica in potrjena rezervacija, vplačilo varščine in prijavnine pomeni sklenitev pogodbe o potovanju. Na ta način postane vse, kar je navedeno v teh pogojih oziroma pogojih odgovornega organizatorja, pravna obveznost, tako za potnika kot za organizatorja, v kolikor odgovorni organizator takšno rezervacijo po poizvedbi potrdi. III. REZERVACIJA IN PLAČILO Križarjenje stranka rezervira pri vseh pooblaščenih agencijah, seveda glede na razpoložljive kapacitete. Rezervacija je potrjena ob potrditvi potovanja s strani organizatorja (agenta) in vplačilu 30% celotnega zneska, v kolikor ni drugače navedeno v ponudbi. Razliko do polne cene je potrebno vplačati do 45 dni pred odhodom, razen v primeru posebnega dogovora (npr. posojila). Če je do pričetka potovanja manj kot 45 dni, je potrebno vplačati celotno potovanje. Vplačilo hkrati pomeni, da je stranka seznanjena s splošnimi pogoji. Varščina in prijavnina se stranki v celoti povrne v primeru nezmožnosti potrditve želene rezervacije s strani organizatorja. Če potnik ali njegovo prijavno mesto ne plača potovanja v predvidenem roku, se lahko šteje, da je odpovedal potovanje. Organizator ima pravico obračunati odpovedne stroške v skladu s VI. točko - ODPOVED POTOVANJA S STRANI POTNIKA. Potnik lahko plača z gotovino ali z drugim predvidenim plačilnim sredstvom. V skladu s pogoji poslovanja finančnih institucij, v primeru gotovinskega ali negotovinskega plačila (kreditne kartice, maestro, ...) potovanja oz. turističnega aranžmaja ali druge storitve organizatorja, v primeru vračila plačila organizator v nobenem primeru ne more izplačati gotovine, potnik pa lahko zahteva dobropis, ki ga agencija izvede preko banke, na potnikov TRR, seveda če je do njega upravičen. V primeru negotovinskega plačila (kreditne in debitne kartice) ima organizator pravico zaračunati stroške transakcije v višini največ 5% od vrednosti potovanja. Kadar za potnika potovanje / turistični aranžma rezervira pooblaščena turistična agencija, veljajo vsa določila iz te točke tudi za pooblaščeno turistično agencijo. IV. CENE POTOVANJ oz. ARANŽMAJEV Vse objavljene cene v katalogih in prospektih so informativne in izračunane na podlagi stroškov za gorivo, turističnih storitev in valutnih tečajev v času izdaje kataloga. Cene »od-do« prikazujejo razpon cen od najnižje do najvišje v posamezni kategoriji in se lahko dnevno spreminjajo. Organizator potovanja (agent) sme uveljavljati pravico do zvišanja cene iz pogodbe le, če pride do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do spremembe v tarifah prevoznikov (stroški goriva), ki vplivajo na ceno potovanja. Organizator (agent) lahko v programu določi ali dopušča možnost, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene na potovanju, na kraju samem (dodatek na postrežbo, fakultativni izleti,...). V tem primeru agent ne nastopa kot organizator, ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacijske zahtevke izključno do izvajalca storitve na kraju samem. Organizator bo stranko o povišanju cene obvestil vsaj 20 dni pred predvidenim datumom začetka potovanja. Če zvišanje dogovorjene cene preseže deset odstotkov (10%) lahko potnik odstopi od pogodbe brez predpisanih odpovednih stroškov. Plačilo objavljenega dodatka za gorivo je obvezno. Cena je lahko sestavljena iz več prevoznih elementov, kljub objavljeni skupini (pavšalni) ceni. V. ODPOVED POTOVANJA S STRANI ORGANIZATORJA Organizator si pridržuje pravico do popolnega ali delnega odstopa od pogodbe, če pred ali med izpolnjevanjem te pogodbe nastopijo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, niti se jim izogniti oziroma jih preprečiti, za organizatorja pa bi pomenile utemeljen razlog, da ne bi sklenil pogodbe, če bi bile znane ob sklenitvi pogodbe. Organizator si pridržuje pravico, da zaradi tehničnih razlogov, premajhnega števila prijavljenih potnikov, višje sile ali drugih varnostnih razlogov, potovanje pred začetkom odpove brez plačila odškodnine, pri tem pa vrne celoten vplačan znesek potniku. V primeru, da se je potovanje že začelo lahko organizator zaradi tehničnih razlogov, višje sile ali drugih varnostnih razlogov, potovanje odpove brez plačila odškodnine, vplačan znesek pa se povrne sorazmerno z zmanjšanjem števila nočitev. Pri turističnih potovanjih ter ostalih turističnih storitvah, kjer je lepo oziroma ustrezno vreme bistven pogoj za izpolnitev programa, se odstop od pogodbe zaradi slabega oziroma neustreznega vremena šteje kot odstop od pogodbe zaradi izrednih okoliščin. Če v programu potovanja ni navedeno drugače, velja za najmanjše potrebno število potnikov pri določenem prevoznem sredstvu naslednje: - za križarjenja najmanj 25 potnikov, - za prevoz z avtobusom najmanj 40 potnikov, - za prevoz na rednih letalskih linijah najmanj 20 potnikov. Organizator potovanja bo v primeru premalo prijavljenih potnikov obvestil stranko o morebitni odpovedi najmanj 7 dni pred predvidenim datumom začetka potovanja. Število prostih mest za posamezno potovanje je omejeno. VI. ODPOVED POTOVANJA S STRANI POTNIKA Če potnik želi odpovedati potovanje, lahko to stori le pisno, na mestu kjer se je prijavil. V primeru, ko potnik odpove potovanje, ima organizator pravico do povračila stroškov zaradi odpovedi potovanja. Datum odpovedi je osnova za obračun višine stroškov odpovedi. Če potnik odpove potovanje, je dolžan organizatorju povrniti stroške prijavnine v višini 15 EUR na pogodbo. Višina povračila stroškov odpovedi potovanja je odvisna od časa pred dnevom pričetka opravljanja storitve v katerem je potnik predložil odpoved oziroma drugače odpovedal potovanje. Lestvica stroškov odpovedi za ladijsko družbo Costa Crociere: Križarjenja, ki trajajo 9 dni ali krajša: - do 45 dni pred odhodom so storno stroški 30 € na potnika; - od 44 dni do 41 dni pred odhodom plača potnik 20% od vrednosti potovanja; - od 40 dni do 28 dni pred odhodom plača potnik 40% od vrednosti potovanja; - od 27 dni do 14 dni pred odhodom plača potnik 60 % od vrednosti potovanja; - od 13 dni do 2 dni pred odhodom plača potnik 80 % od vrednosti potovanja; - dan pred odhodom in na dan odhoda plača potnik 100 %. Križarjenja daljša od 9 dni: - do 60 dni pred odhodom so storno stroški 30 € na potnika; - od 59 dni do 45 dni pred odhodom plača potnik 20% od vrednosti potovanja; - od 44 dni do 28 dni pred odhodom plača potnik 40% od vrednosti potovanja; - od 27 dni do 14 dni pred odhodom plača potnik 60 % od vrednosti potovanja; - od 13 dni do 7 dni pred odhodom plača potnik 80 % od vrednosti potovanja; - 6 dni pred odhodom ali manj plača potnik 100 %.

*Za križarjenje okoli sveta veljajo posebni splošni pogoji (vprašajte pri svojem agentu). V primeru odpovedi na dan odhoda ali neudeležbe brez odpovedi (NO SHOW) nastopijo 100% storno stroški – potnik ni upravičen do nobenega vračila. V vseh primerih, ko je predmet pogodbe nakup letalskih vozovnic, ima organizator poleg stroškov stornacije in administrativnih stroškov tudi pravico do zadržanja rezervacijske pristojbine (TSC). Ne glede na zgoraj določene stroške odpovedi, so le-ti lahko tudi višji, kadar to pogojujejo pogoji organiziranja potovanja, ki jih organizatorju narekujejo veljavni pogoji prodaje in jih pogojujejo poslovni partnerji. V primeru odpovedi aranžmaja v katerem je vključeno prevozno sredstvo (letalo, vlak, transfer) ali je potniku bilo prodano samostojno, veljajo za te storitve pravila prevoznika, kot je opisano v XIV. In XV. točki splošnih pogojev. V primeru, da so v programu pogoji za povračilo stroškov zaradi odpovedi potovanja drugače določeni, veljajo pogoji določeni v programu. Med potovanjem lahko potnik prekine potovanje na svojo željo le s pisno izjavo o prekinitvi. Če potnik med potovanjem potovanje prekine, ob vrnitvi nima pravice do povračila stroškov ali kupnine ne delno ne v celoti. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe z organizatorjem, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jo je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo, ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi na strani organizatorja zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršne koli odškodnine ali znižanja cene. V primeru odpovedi potovanja s strani organizatorja ali potnika, potnik nima pravice do povračila stroškov vizuma, potrebnega za vstop v državo, kamor naj bi se potovalo, ali stroškov cepljenj, ki so bili s programom zahtevani, ter stroškov zavarovanja potovanja. VII. SPREMEMBA REZERVACIJE in PROGRAMA Potnik lahko spremeni rezervacijo pred začetkom potovanja in plača stroške spremembe rezervacije v višini 30,00 € na osebo in morebitne stroške spremembe in/ali odpovedi storitev tretjih oseb v okviru programa potovanja ter morebitne stroške odpovedi po lestvici iz VI. točke splošnih pogojev. Če potnik želi na rezerviranem potovanju spremeniti ali zamenjati ime udelženca-ev mora to storiti najkasneje do 8 dni pred odhodom, če je mogoče spremembo urediti in plača za vsako spremembo 50,00€ na osebo ter morebitne dodatne stroške spremembe in/ali odpovedi storitev tretjih oseb v okviru programa potovanja. Spremembe imen udeležencev ali rezervacije včasih niso dovoljene (restriktivne letalske vozovnice, prebukirani -red code- potovanja/križarjenja,...). Organizator si pridržuje pravico do spremembe dneva in časa odhoda na potovanje oz. do odpovedi potovanja zaradi sprememb voznega reda prevoznikov (letalo, vlak, avtobus, ladja,...) ali višje sile ter pravico do drugačne smeri potovanja, če se spremenijo pogoji potovanja (nov vozni red, negotov položaj v državah, kjer poteka program, elementarne nesreče ali drugi nepredvideni vzroki, na katere organizaotor ne more vplivati) in sicer brez odškodnine. Organizator si pridržuje pravico do spremembe številke kabine ali hotelske sobe (v isti ali višji kategoriji) ter turnus prehrane v restavraciji, kljub poprejšnji potrditvi, brez odškodnine. Organizator ne more prevzeti odgovornosti za spremembe programa zaradi nastopa kakršnekoli višje sile med potekom programa. V teh primerih lahko potnikom zagotovi storitve v spremenjeni obliki, glede na obstoječe možnosti. V primeru, da organizator odpove potovanje, ima potnik pravico do sorazmernega povračila vplačane cene potovanja. Organizator ne odgovarja za zamude letal, ladij ali vlakov, kakor tudi ne za spremembe programa, ki bi nastale kot posledica takšnih zamud. Zaradi vremenskih okoliščin in drugih naravnih pojavov lahko pride do spremembe programa oziroma itinerarja tudi s strani ladijske družbe. Organizator ne odgovarja za točnost prevozov v kopenskem, morskem in letalskem prevozu, kadar se le-ta opravlja z javnimi prevoznimi sredstvi, na rednih ali izrednih potniških prevozih, plovbah ali poletih. Posebej to velja pri najemu posebnih letal, saj vozni red ni znan vnaprej in je odvisen od razpoložljivosti letalskih kapacitet in potrjenih časovnic, ki niso v okviru rednega letenja. Odgovornost prevoznikov je ustrezno določena v pogodbi med potnikom in prevoznikom, ki stopi v veljavo z uporabo prevoznega sredstva. Organizator ne odgovarja za škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva. Organizator si pridržuje pravico do spremembe voznega reda, do spremembe tipov letal, prevoznikain smeri poleta (vmesni postanki, vrnitev preko drugega letališča ipd.), ki nastopijo zaradi različnih tehničnih in organizacijskih razlogov. Prav tako lahko pride do zamud, ki so največkrat posledica preobremenjenosti zračnega prostora, stavk in slabega vremena, nanje pa organizator nima vpliva. Spremembe iz prejšnjega odstavka pri paketnih aranžmajih ne štejejo za spremembo programa potovanja, saj sta prvi in zadnji dan potovanja namenjena izključno prihodu in odhodu na destinacijo ter s tem povezanimi transporti, ne pa tudi počitku in ogledom. Kvaliteta prevoznih sredstev je praviloma in v kolikor ni drugače navedeno povprečne kategorije. VIII. POTOVALNI DOKUMENTI IN OBVEZNOSTI POTNIKA Potnik je dolžan osebno poskrbeti za ustreznost svojih listin in prtljage, ki morajo izpolnjevati pogoje, ki so predpisani z obmejnimi (vize), carinskimi, sanitarnimi (cepljenje), denarnimi in drugimi upravnimi predpisi matične države in države, v katero potuje. Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem pRIMtu (letalski, ladijski, avtobusni...) je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja ali letovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti, nositi s seboj. Potnik mora predložiti in potovati z osebnimi dokumenti, katerih veljavnost poteče vsaj šest mesecev po koncu potovanja. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške, nezmožnost za pravočasno vkrcanje na ladjo ali kakšno drugo prevozno sredstvo ali prekinitev potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja zgolj potnik sam. Vse informacije o vizumih potniki dobijo pri Ministrstvu za zunanje zadeve, konzularni oddelek v Ljubljani. Če potnik med potovanjem izgubi dokumente ali so mu le-ti ukradeni, so pa nujno potrebni za nadaljevanje potovanja ali za vrnitev v domovino, si potnik na lastne stroške priskrbi nove. Pri urejanju formalnosti v zvezi s tem se potnik lahko za nasvete in pomoč obrne na organizatorja ali njegovega predstavnika. V primeru, da mora potnik zaradi izgube ali kraje dokumentov prekiniti potovanje, ni upravičen do kakršnegakoli povračila vplačanega potovanja ali povrnitve stroškov. Za individualna potovanja in potovanja z organiziranim prevozom potnik prejme končno obvestilo (potni dokument vozovnico) najkasneje 5-7 dni pred odhodom. Škodo, ki bi nastala, ker bi potnik podal nepopoln ali nepravilen naslov za namen izpolnitve napotnice/voucherja ali pogodbe, nosi potnik. IX. PRTLJAGA Za prevoz prtljage ni odgovoren organizator, agent ali posrednik in le ti ne odgovarjajo za uničeno ali izgubljeno prtljago ali drugih osebnih stvari, dragocenosti in dokumentov, prav tako ne za krajo prtljage in drugih dragocenosti v hotelu/ ladji. Prijavo o izgubljeni ali poškodovani prtljagi potnik sam naslovi na hotel, prevoznika ali zavarovalnico. Pri tem na kraju dogodka izpolni obrazec PIR letalske ali ladijske družbe, ki je opravila prevoz, ter en izvod zadrži zase. Le na podlagi obrazca mu letalska družba lahko izplača odškodnino, po predpisih, ki veljajo v mednarodnem potniškem pRIMtu oz. ladijska družba v kolikor je prtljaga bila posebej zavarovana pri prevozniku. Potniku se svetuje sklenitev zavarovanja. X. REKLAMACIJE Potnik je dolžan že na sami ladji/hotelu oz. drugem izvajalcu storitev podati reklamacijo pristojni osebi in zahtevati pisno potrdilo (zapisnik) o dejanskem stanju, v kolikor meni, da je prišlo do neizpolnjevanja plačanih storitev po programu. To je hkrati predpogoj za obravnavo reklamacije s strani organizatorja. Potnik mora vložiti svojo individualno pisno pritožbo pri organizatorju najpozneje v dveh mesecih po končanem potovanju na prodajno mesto, kjer je potovanje kupil. Če reklamacija za organizatorja ni sporna, se zahtevku ugodi najkasneje v 8 dneh, v kolikor je reklamacija za organizatorja sporna pa mora potnika v 8-ih dneh obvestiti o svoji odločitvi oz. nadaljnem postopku. Dokler organizator na reklamacijo ne odgovori, se potnik odreče posredovanju katerekoli druge osebe, sodnih ustanov ali dajanja informacij javnim glasilom. XI. TRANSFER Ob rezervaciji križarjenja potnik plača celotni znesek transferja, če se zanj odloči. Stroški odpovedi transferja s strani potnika so 100%. Odpoved transferja organiziranega na podlagi zbirnika individualnih prijav, lahko organizator odpove zaradi prenizkega števila prijavljenih (minimalno 4 potnikov) in se v takem primeru, zavezuje, da bo že vplačan prevoz potniku povrnil v celoti. Organizator potovanja bo v primeru premalo prijavljenih potnikov obvestil stranko o morebitni odpovedi najmanj 7 dni pred predvidenim datumom začetka potovanja. V primeru, da se stranka odloči za prevoz s prevoznikom GoOpti, se smatra, da je pogodba sklenjena s prevoznikom in veljajo njegovi splošni pogoji, katere morate zahtevati od agenta. XII. ZAVAROVANJE ZA STROŠKE ODPOVEDI IN ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJE Z ASISTENCO V TUJINI Potnik se lahko na lastno željo zavaruje pri slovenskih zavarovalnicah ali v potovalni agenciji po veljavnih predpisih. Organizator na željo potnika ob prijavi posreduje informacije v zvezi z zavarovanjem. Organizator ne odgovarja za telesne poškodbe pri potniku in sopotnikih pridobljene po poti oz. v prevoznih sredstvih. Morebitne odškodninske zahtevke je potrebno nasloviti na pristojno zavarovalnico oz. prevoznika. Pri nekaterih prevoznikih je zavarovanje obvezno. XIII. KONČNA DOLOČILA V primeru spora med strankama je za vse spore pristojno ustrezno sodišče po sedežu organizatorja potovanja. Splošni pogoji so objavljeni na sedežu organizatorja ter se šteje, da so potniki s splošnimi pogoji seznanjeni ob sklenitvi pogodbe o potovanju, ki jih jeprejel od organizatorja ali posrednika pri prodaji turističnega potovanja ali aranžmaja.


Costa Fascinosa, Costa Favolosa

BRT: 114.500 ton, št. kabin: 1.508, od tega 524 z balkonom, dolžina: 290m, širina: 35,5m, hitrost: 23 vozlov Karakteristike: 5 restavracij, 13 barov vključno s Cognac & Cigar Bar in Coffee & Chocolate Bar; center dobrega počutja Samsara Spa v dveh nadstropjih na 6.000m2 vključuje: telovadnico, terme, bazen za talasoterapijo, masažne sobe, savno, turško kopel, solarij; 5 jacuzzijev, 4 bazeni, dva s pomično streho in eden s toboganom; športno igrišče; jogging steza; trinadstropno gledališče; 4D kino; casino`; diskoteka; simulator formule 1; osrednji bazen s pomično streho in velikim zaslonom; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; igralni avtomati in otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom.

Costa Deliziosa, Costa Luminosa

BRT: 92.600 ton, št. kabin: 1.130, od tega 768 z balkonom, dolžina: 294m, širina: 32,25m, hitrost: 23,6 vozlov Karakteristike: 4 restavracije, 11 barov vključno z Cigar Lounge in Coffee in Chocolate Bar; center dobrega počutja Samsara Spa na 3.500m2 vključuje: telovadnico, terme, bazen za talasoterapijo, savno, turško kopel, solarij in 4 masažne kadi; 2 bazena, eden s pomično streho; športno igrišče; jogging steza; steza za rolanje; 4D kino; trinadstropno gledališče; casino; diskoteka; Grand Bar s plesiščem; simulator formule 1; simulator golfa; minigolf igrišče; osrednji bazen s pomično streho in velikim zaslonom; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; igralni avtomati in otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom.

Costa Pacifica, Costa Serena

BRT: 114.500 ton, št. kabin: 1.504, od tega 579 z balkonom, dolžina: 290m, širina: 35,5m, hitrost: 23 vozlov Karakteristike: 5 restavracij, 13 barov vključno z Cognac in Cigar Bar in Coffee in Chocolate Bar; center dobrega počutja Samsara Spa na 6.000m2 vključuje: telovadnico, terme, bazen za talasoterapijo, savno, turško kopel, solarij in 5 masažnih kadi; 4 bazeni, dva s pomično streho in eden s toboganom; športno igrišče; jogging steza; trinadstropno gledališče; casino; diskoteka; simulator formule 1; osrednji bazen s pomično streho in velikim zaslonom; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; igralni avtomati in otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom. 1055


Costa Magica, Costa Fortuna

BRT: 103.000 ton, št. kabin: 1.358, od tega 522 z balkonom, dolžina: 272m, širina: 36m, hitrost: 22 vozlov Karakteristike: 4 restavracije, 11 barov vključno z Cognac in Cigar Bar; center dobrega počutja na 1.300m2 vključuje: telovadnico, savno, turško kopel, 6 masažnih kadi; 4 bazene, eden s pomično streho in eden s toboganom; športno igrišče; jogging steza; trinadstropno gledališče; casino; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; igralni avtomati in otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom.

Costa Mediterranea, Costa Atlantica

BRT: 86.000 ton, št. kabin: 1.057, od tega 678 z balkonom, dolžina: 292m, širina: 32m, hitrost: 24 vozlov Karakteristike: 4 restavracije, 12 barov vključno z Cognac in Cigar Bar in Wine Bar; center dobrega počutja vključuje: telovadnico, savno, turško kopel, solarij; 4 masažne kadi; 4 bazene, eden s pomično streho in eden s toboganom; športno igrišče; jogging steza; trinadstropno gledališče; casino; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; igralni avtomati in otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom.

Costa neoRomantica

BRT: 56.000 ton, št. kabin: 789, od tega 74 z balkonom , dolžina: 221m, širina: 31m, hitrost: 20 vozlov Karakteristike: 4 restavracije (od tega Samsara restavracija in Club NeoRomantica za doplačilo), 5 barov; Samsara spa center na 4.400m2: telovadnico, masažne sobe, savno, turško kopel; 2 jacuzzija; 2 bazeni, športno igrišče; jogging steza; casino`; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; grand bar s plesiščem, diskoteka, nakupovalno središče; otroški vrtec Squok Club.


Costa Classica

BRT: 53.000 ton, št. kabin: 654 , dolžina: 220m, širina: 31m, hitrost: 20 vozlov Karakteristike: 2 restavraciji, 7 barov; center dobrega počutja vključuje: telovadnico, masažne sobe, savno, turško kopel; 4 jacuzzije; 2 bazena; jogging steza; dvonadstropno gledališče; casino`; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami.

Costa Victoria

BRT: 75.000 ton, št. kabin: 964, od tega 246 z balkonom, dolžina: 253m, širina: 32m, hitrost: 24 vozlov Karakteristike: 5 restavracij, 10 barov; center dobrega počutja vključuje: telovadnico, masažne Nede, savno, turško kopel; 4 masažne kadi; 3 bazeni, eden notranji; športno igrišče; jogging steza; dvonadstropno gledališče; casino; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami.

Costa Allegra Costa Voyager

Allegra: BRT: 28.500 ton, št. kabin: 399, dolžina: 187m, širina: 26m, hitrost: 22 vozlov Karakteristike: 3 restavracije, 6 barov; center dobrega počutja vključuje: telovadnico, masažne sobe, savno, turško kopel; 2 jacuzzija; 2 bazena; jogging steza; gledališče; casino`; diskoteka; internet kotiček; knjižnica; nakupovalno središče; otroški vrtec Squok Club s PlayStation igralnimi konzolami in otroškim bazenom. Voyager: BRT: 25,000 ton, št. kabin: 418, dolžina: 187 m, širina: 26 m, hitrost: 22 vozlov Karakteristike: 3 restavracije, 4 bari, center dobrega počutja s telovadnico, masažnimi sobami in savnami, 2 jacuzzija, 1 bazen; gledališče, casino, diskoteka, internetni kotiček, knjižnica, nakupovalno središče, otroški vrtec Squok Club. 10


COSTA VARUJE SREDOZEMSKO MORJE

T: 05 / 67 10 777 T: 01 / 53 09 530 www.krizarjenje.si

www.costacruise.com

MI-TISK, DESIGN: NIREI DESIGN

Več informacij pri pooblaščeni agenciji CFC:

Križarjenja Costa 2012  

Turistična agencija Potepuh - križarjenja Costa 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you