Page 1

XIII. évfolyam, 18. szám 2020. október 17.


2

Milyen az aláírásod? Ezt árulja el rólad a grafológia Ahogyan mindenkinek az ujjlenyomata más, úgy az aláírása is, és nemcsak a nevek különbözősége miatt. Az írás vonalvezetése, a betűk formálása, dőlése nagyon sokat mesél az ember személyiségéről. Az alábbiakban megmutatjuk, hogyan elemezheted egyszerűen az aláírásodat grafológiailag. Elöljáróban három fontos jellemző általánosságban: • a nagyon pici betűkkel írt aláírás az én háttérbe szorítását, gátlásokat jelez; • az olvashatóság vagy olvashatatlanság arról árulkodhat, ki mennyire meri vállalni tettei következményeit: előbbi bátran, utóbbi kevésbé; • ha a névben paráf van, vagyis az értést nem segítő plusz elem, például aláhúzás, az fontosságot jelöl, a keret védelmet, a szöget bezáró vonal némi erőszakosságot. Megmutatjuk, mit figyelj meg, és elmondjuk, az mire utal. • Ha a betűk jobbra dőlnek, az közvetlen és extrovertált jellemre vall. Az illető döntései spontának, akaratát pedig feltétlenül érvényesíteni akarja.

A nagyon erősen jobbra dőlő írás érzékenységre is utal. A balra dőlő írás tartózkodó jellemet, józanságot feltételez.

• A mesterkélt nagybetűk művészieskedésre utalhatnak.

• Az álló íráskép önállóságot, következetességet, felelősségtudatot és • Az összekötött betűvezetés logikus megfontoltságot sugall. • A szálkás betűk nőiességet, ám gondolkodásra utal. • A szűkre vett betűk érzelmi aka- kényeskedési hajlamot is jelezhetnek. • A vízszintes ékezetek gyors írást dályokat feltételeznek, túlzott önural- • Az i betűre tett erős pont az önkontjeleznek, kapkodásra utalhatnak. mat, ám erős koncentrációs képes- rollra való képességet jelöli. • Ha az írás dől, de nem nagyon, az séget is. • A név elején magányosan álló kiegyensúlyozottságra utal. • A teltebb betűk és a lágy vonal- nagy kezdőbetűk arra utalnak, az • Ha az aláírásban a keresztnév nyo- vezetés érzelemgazdagságra utal, a írója elszigetelt, magát a többiektől matékosabb, dominánsabb, míveseb- szívnek az ész fölé kerekedését a min- különbvalónak, másnak érzi, és nem ben formált, akkor az arra utal, hogy dennapok során. A titulus kiírása arra is igazán vágyik rá, hogy környezetébe az illető szubjektív gondolkodású, és utal, az illetőnek fontos, amit elért az olvadjon. életben. Ha a titulus feltűnőbb is a vágyja a népszerűséget. • Ha az aláírás pont olyan, mint a kéz• Ha a névben szerepel „gy”, és a névnél, akkor ez fokozottan igaz. írás, semmivel sem különlegesebb, hurkai nem egyformák, esetleg el is • Ha a betűk egymástól külön állnak, az arra utal, az illető szereti azt, amikülönülnek a betűk, a párkapcsolat- az illető kissé nyugtalan személyiség lyen, és ezt az arcát mutatja mások ban diszharmónia lehet az érzelmek, lehet, és jellemezheti némi kényeske- felé. Akinek az aláírása más, mint a désre való hajlam. a jövőkép terén. kézírása, az szívesen lenne más, mint • A szélesre húzott aláírás oldottabb • Ha az aláírás feltűnő, különlege- amilyen. személyiségre utal. Aki írja, nem sze- sebb, nagyobb ívű betűket is tartal- • Ha valaki nagyon erősen rányomja a tollat a papírra, amikor aláír, magareti a kötöttségeket, a zárt tereket. maz, az érvényesülési vágyra utal. Nyitott, rugalmas, barátságos ember. • Ha a vezetéknév a dominánsabb, biztos személyiség lehet, aki fitogtatni Kissé pontatlan, felületes is lehet, nem a keresztnév, akkor az aláírás is akarja az erejét. Ugyanez agressziópláne, ha egy-egy betű néha ki is ambiciózus embertől származtat- ra is utalhat. marad az elnagyolt vonalak közt. ható. A szinte egybeírt vezeték- és • A halványan kezdett, rányomottan • A nagy hurkok intenzív szexuali- keresztnév arra utal, az illető a hiva- befejezett aláírás nyomatékosító szerepű, önérvényesítési szándékra utal. tásának él. tásra utalnak.


3


4

H E T I R E C E P TA J Á N L AT U N K :

Török tejberizs Hozzávalók: • 100 g száraz rizs (Basmati) • 1 dl víz • 4 dl kókusz vagy rizstej • 1 db tojássárgája • 2 púpos evőkanál vaníliás pudingpor (50 g) vagy helyette vanília kivonat és keményítő • 1 ek. 4x-es erősségű édesítőszer vagy 4 evőkanál eritrit vagy stevia • pici csipet só • 50 ml kókusz- vagy rizstej a puding kikeveréséhez Elkészítés: A rizst előző nap vízbe kell áztatni, ez az első fura mozzanat, viszont ez sokat segít a rizs puhára főzésén, mert a rizsből a keményítő egy része kiszivárog, és közben a rizsszemek is megszívják magukat vízzel. Másnap a vizet leöntjük, a rizst alaposan átmossuk. Feltesszük a rizst egy csipet sóval, vízzel főni. Igen lassú hőmérsékleten, fedő alatt néha átkeverve addig főzzük, amíg a vizet mind magába szívta. Ezután hozzáadjuk a 4 dl tejet és az édesítőszert, tovább főzzük lassan. Tejjel a főzésnél már figyelni kell, mert a tej könnyebben le tud égni, ezért többször kell átkeverni. Végül 50 ml tejjel kikeverjük a tojássárgáját és a pudingot és az egészet a rizshez keverjük. Cserépedénybe tesszük (lehet bármilyen cserépedény), majd egy vizes tepsibe tesszük. Mehet a 200 °C-os sütőbe. Addig kell sütni, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Jó étvágyat!


5


6

Őszi dekoráció – Hangulatos gömb 1. A lufit fújd fel a kívánt méretre, Az elején még tartani kell az egészet, ugyanis még lepotyoghatnak majd a száját kösd meg jól. 2. Ezután a faágakat darabold fel a faág darabok a lufiról. De 6-7 kisebb darabokra. Ha porosak, faág darab összeragasztása után sárosak, tisztítsd le, és ha még már biztosabban fog állni.

Amire szükséged lesz: • vékonyabb faágak (0,5-0,7 cm) • lufi • ragasztópisztoly vagy erős barkácsragasztó • metszőolló • egyéb díszítő termések: toboz, makk, falevél, gesztenye stb. Elkészítés: A faágak vastagságát az határozza meg, hogy mekkora gömböt szeretnénk készítése. Én egy kisebbet állítottam össze, így a fent említett vastagságú ágakkal dolgoztam. Ha te nagyobb gömböt szeretnél készíteni, érdemesebb vastagabb ágakat beszerezned, mert így jobb lesz a gömb tartása.

6. Fokozatosan építsd fel a gömböt, ahol szükséges, mert például ha nagy lett a hézag pár faág darab között, erősítés gyanánt ragassz átlósan/keresztbe is faág darabo(ka)t. Ez azért is fontos, 3. A könnyebb munka érdekében mert a gömb belsejébe elhelyezett érdemes a felfújt luft egy kis tálkádíszítőelemek könnyedén kipotyogba tenni, hogy ne mozduljon el, ne hatnak. Ezt a műveletet egyébként guruljon el mindenfele. a legvégén is meg tudod tenni. A tetejére helyezz egy darab faágat, Szerintem úgy érdemes haladni az majd az egyik végét ragasztózd be, építéssel, hogy forgatod, és egyés merőlegesen vagy kissé ferdén szerre építed minden oldalát. ragasz rá egy másik faág darab 7. Ha már több, mint a felével megegyik végét. vagy, kiveheted a tálkából lufistól 4. Nagyon fontos, ha ragasztó- együtt az építményedet. Fordítsd pisztollyal dolgozol, véletlenül se meg, hogy az eddig felépített rész érjen se a ragasztó, se a pisztoly legyen alul, és folytasd az építést. a lufihoz, mert a forróság egyből (Így a lufi szája kerül felülre.) kidurrantja! 8. A tetején annyi rést hagyj, hogy a kissé nedvesek is, 1-2 napig szárítsd is őket. Ugyanis ha túl nedvesek és/vagy piszkosak, nem fogod tudni összeragasztani őket, nem tapad rájuk a ragasztó.

5. Majd ragasztózd be az elsőként lerakott faág darab másik végét, és oda is helyezz egy faágarabot valamilyen irányba.

APRÓHIRDETÉSI KUPON

Óvatosan lyukaszd ki, vagy csomózd ki a száját, és így legközelebb is fel tudod használni. 9. Díszítsd tetszés szerit. 10. Ha már meg van a fix helye, köréje, melléje tobozokat is tehetsz kiegészítésként. Tipp: Teljes gömb helyett egy fél- vagy egy negyed gömböt is készíthetsz. A negyed gömbből például egy bájos madárfészket készíthetsz, a félgömbből pedig egy mutatós kis tálkát.

díszítőelemeket, esetleg LED mécsest, könnyedén bele tudd majd helyezni. Ha kész vagy a gömbbel, ereszd le a lufit. L a ko s sági 1x

Ü z le t i 1x

L a ko s sági 3x

Ü z le t i 3x

600 Ft

1 200 Ft

1 500 Ft

3 200 Ft

800 Ft

1 600 Ft

2 000 Ft

4 500 Ft

1 000 Ft

2 000 Ft

2 600 Ft

5 600 Ft

Tisz­telt Ol­va­sónk! Ap­ró­hir­de­tés­ét a ku­pon ki­töl­té­sé­vel (min­den koc­ká­ba egy be­tűt ír­va, a szó­kö­zök be­tar­tá­sá­val) pos­tai úton vagy sze­mé­lye­sen to­váb­bít­hat­ja Szer­kesz­tő­sé­günk­nek. A hir­de­tés fel­adá­sa pos­tai úton úgy tör­té­nik, hogy bel­föl­di pos­ta­utal­vány­on be­fi­ze­ti az ös­­sze­get a Szer­kesz­tőség cí­mé­re, a csekk tő pél­dá­nyát pe­dig be­le­he­lye­zi a bo­rí­ték­ba. A hir­de­tés csak eb­ben az eset­ben je­le­nik meg! Szer­kesz­tő­sé­günk cí­me: Alisca.Most Szer­kesz­tő­sége • 7100 Szek­szárd, Arany János u. 23-25. I. emelet/115.


7

SZOLGÁLTATÁS Tolnán 3 szobás családi ház eladó. Ir.ár: 10,5 Külső szigetelést, kőműTengelicen, 100 m -es MFt. Telefon: 30/609ves munkát, tető felújíházrész (ikerház) eladó. tást, festést, mázolást, 5772 Ir. ár: 11,5 M Ft. Érd.: teljes körű ház felújítást BÉREL-KIAD 30/521-8069 vállalunk garanciával Szekszárdon, Lisztes- Sióagárdon családi ház 06305453004 albérletbe kiadó. Tel.: völgyben, 420 négyKomplett lakásfelújítást 30/209-1752 szögöl szőlő eladó. Víz, 25 éves tapasztalattal villany, faház, betonút. Szekszárdon a Kadarka vállalunk! Szigetelés, ltp-en, 1. emeleti, 3 szo- gipszkartonozás, festésTel.: 74/412-458 bás lakás kiadó. Tel.: glettelés, hideg-meleg Szekszárdon, a Pollack 70/232-1312 burkolás, kőműves munlakótelepen, felújított Szekszárd központjában, kálatok. Gyors, precíz 1. emeleti, 2 szobás, földszinti, 1 szobás lakás munkavégzéssel. 06gázos lakás erkéllyel, kiadó. Telefon: 20/9784- 20/318-5056 alagsori tárolóval eladó. 926 Alsótagozatosnak korreIrányár: 17,1 MFt. Tel.: petálást vállalok Szd-on. GÉPJÁRMŰ 06-30/7974-751 Sportiva 225/50 R17 Tel.: 20/263-7965 Bátaszéken 3 szobás nyári gumiabroncs (2 db) családi ház eladó. Irány 5,5 mm-es profilmélységár: 5,5 MFt. Telefon: gel eladó. Ár: 5.000 Ft/ 20/219-3754 db. Tel.: 30/9563-815 INGATLAN

2

Fürdőkád felújítás bontás nélkül a helyszínen, kívánt színben, garanciával. Tel.: 30/9982-485 ÁLLAT

Régiséget, hagyatékot keresek megvételre. Kecskeméti Béla: 70/627-2943 TÁRSKERESÉS

9 hetes mopsz kölyökkuKeresztény vagyok. Ha tyák oltva, féregtelenítve keresztény asszony száleladók. Érd.: 06-30/570lást tudna biztosítani, 3889, 06-30/365-3643 hívjon ezen a számon: EGYÉB 30/499-9184 Baba- és gyermek új- és MUNKÁT KERES-KÍNÁL használt felszerelések, ruhák, játékok olcsón Kőművest és segédeladók. Telefon: 70/590- munkást keresek, illetve 2349 csarnoképítésben jártas Gázpalackot vásárolnék szakmunkást és segéd(oxigén, acetilén, PB, stb.) munkást. Tel.: 20/3988855 Tel.: 06-20/259-8656


Profile for szuperinfo

Szekszárd 2020.10.17  

Szekszárd 2020.10.17  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded