Page 1

DESIGN SZOLFÉZS PORTFOLIO


DESIGN SZOLFÉZS SZOKALOPULOSZ ZOÉ PORTFOLIO 2019-2020

TARTALOM: VIZUÁLIS STÚDIUMOK: FESTÉS BLOKK DESIGN ALAPOK: ÖT HETES TERVEZÉS PÁLYÁZAT: KARÁCSONYFA ÚJRAGONDOLÁSA PLASZTIKA: TRANSZFORMÁCIÓ


Önéletrajz: Személyes adatok: Születési dátum: Telefon: E-mail:

1999.08.16 06-30-908-9083 szozoz16@gmail.com

Tanulmányok: 2018-2019 2014-2019

Corvin Rajziskola Formatervező Designerképzés Bornemisza Péter Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola

Nyelvismeret: 2018 Egyéb: 2019 2018 2017 Hobbi:

Angol aktív, felsőfokú ”C” típusú nyelvvizsga, Language Cert Célom: Francia nyelvből középfokú nyelvvizsgát tenni és olasz nyelvet tanulni Designer programok közül az Abode PS, Adobe ID, Keyshot és Rinocheros programokat használom Középszintű informatika érettségivel rendelkezem ’A cipő, ami a lábadon lehet’ című országos tárgyalkotó versenyen első helyezettet értem el korosztályomban Jogosítvány ”B” kategória Rendszeres sportolás, úszás Színházba járás Szeretek utazni, új kultúrákat megismerni Igazán nagy családban nőttem fel, 7-en vagyunk édestestvérek kedvelem a gyerekeket gyakran vállalok gyerekvigyázást


Vizuális Stúdiumok Konzulensek: Benczúr Emese Józsa Pál Csapattagok: Diviki-Nagy Csenge Miloszerni Kata Raft Viktória Székely Málna

Csapatokba rendeződve olyan hely keresése volt a cél az egyetemen belül, ahol lehet alakítani a teren, festeni és dolgozni. A kiválasztott helyszínen három képet készítettünk: egy csapatképet, egyet az eredeti és egyet az átalakított helyszínről.


KivĂĄlasztott helyszĂ­n


Festés Blokk: Konzulensek: Benczúr Emese Józsa Pál

Egyéni festmény készítése és visszaillesztése a kiválasztott helyszín terébe. Célja, hogy fejlesztve a színhasználatot, kompozíciós és formai érzéket.


Tervezés Öt hetes tervezésünk alatt egy ktív karakternek terveztünk egy termékcsaládot, ami segítséget nyújt utazásban. A perszóna céljait, szokásait, tulajdonságait közösen hoztuk létre a csapattagokkal. Kutatásunk során arra jutottunk, hogy karakterünk (Ilona néni, 70) legizgalmasabb utazásai az emlékezetben történnek azáltal, hogy emlékeit felidézve reeektál önmagára, környezetére és az elmúlt évekre. Célunk egy olyan termékcsalád megalkotása volt, mely végig kíséri tulajdonos életútján. A felidézett emlékek és élettapasztalatok rögzítése a családtagok számára is örök érték, ami által jobban megismerhetik nem csupán hozzátartozóójukat, de saját történetüket is. Egyfajta személyes kordokumentáció, ami egyszerre csomagolja be és eleveníti meg a múltat.

Konzulens: Kerékgyártó András Csapattársak: Füzesi Dorottya Székely Málna


PAKK.

Emlékdoboz Generációkat összekötő utazás


A doboz fő eleme a tematikus napló és fotóalbum, melyet egy kötetlen tartalmú füzet, kérdéskártyák, fényképek egészítenek ki. Elrendezése szabadon alakítható és bővíthető, egyéni preferenciához igazodik.


Karácsonyfa tervezés A karácsonyfa újragondolásánál az egyik legfontosabb szempontnak a praktikusságot tartottuk. Karácsonyfánk éppen ezért összecsukható és szétszedhető, leginkább egyedülállók, kisebb lakással rendelkezők vagy idősebbek részére terveztük.

Konzulens: Pais Panni Orlai Balázs Csapattagok: Bató Dóri


Tervünk egy polcrendszer, ami két oldallapból, tetszőleges számú, különböző méretű polcokból áll. A polcokat feldíszíthetjük, így megteremtve a karácsonyi hangulatot, de akár az ajándékokat is elhelyezhetjük pol rajta. A polcok könnyen kiszedhetőek. Eltávolításuk után a polcrendszer falában tárolhatjuk őket. Itt akár karácsonyfadíszeket is tárolhatunk abban az esetben, ha a polcot nem karácsonyfaként, hanem polcké polcként használjuk. Így az év további részében egy bútorként funkcionál ami alkalmas lehet virágok, könyvek, vagy dísztárgyak tárolására is.


Transzformáció Konzulens: Kele Ildikó Csapattag: Szebik Dániel

Plasztika blokk alatt terveznünk kellett egy olyan tárgyat, ami az emberi test mozgásának hatására megváltoztatja az alakját, majd nyugalmi állapotban visszanyeri eredeti formáját. Feladatunk kihívása volt, hogy ezt a tárgyat csupán kétféle anyagból alkothattuk meg.


Profile for szokalopulosz_zoe

Szokalopulosz Zoé - Design Szolfézs Portfolio - MOME(2019)  

You can see some of our projects we work on in this semester at Moholy-Nagy University of Art and Design.

Szokalopulosz Zoé - Design Szolfézs Portfolio - MOME(2019)  

You can see some of our projects we work on in this semester at Moholy-Nagy University of Art and Design.

Advertisement