Xado katalógus

Page 1


by FOREX.hu

A revitalizáció folyamata A fémkerámiával történő felületkezelés

1 2 3 4

A felület elhasználódása, kopása A súrlódó felületekről, működés közben, a terhelések illetve a küldő szennyeződések hatására, fématomok, atomcsoportok szakadnak ki, melyek a kenőolajba kerülve további felületi sérüléseket okoznak. A revitalizáció kezdete A revitalizáló anyagot a kenőanyag juttatja el a súrlódó felületek közé, ahol az katalizátorként feldúsítja a felület széntartalmát és elindítja a fémkarbid - fémkerámia réteg kialakulását. A revitalizáció a legkopottabb felületeken indul meg először, mert itt a legnagyobbak a kristályszerkezetek sérülései, melyek mágnesként vonzzák magukhoz a revitalizáló anyagot. Az új felület képződése Percekkel a revitalizálás megkezdődése után, a felületről a korábban levált fémkopadékok részvételével , új fémkerámia védőréteg alakul ki. A felületi sérülések eltűnnek, a folyamat lelassul, majd leáll. A felületképződés befejeződése Az új felület üvegszerű, átlátszó és sima. Fizikai szerkezete valójában karbidokkal és karbonnal erősített fém. A karbontartalom a felszínen a legmagasabb, ahol gyémántkeménységű rétegek alkot. A revitalizálás végeredménye egy viszonylag flexibilis alapokra épült extra kemény kopásálló felület.

A fémfelület 100x-os nagyításban felületkezelés előtt. Jól látható a sérülés. A revitalizáló anyagot a felületre juttatva a fémkerámia réteg létrejön, mintegy "begyógyítva a fémfelület sebeit".

500 km távolság megtétele után a felületi sérülés teljesen eltűnt. A revitalizáció eredményeképpen egy tökéletesen sima fémkerámia védőréteg jön létre az alkatrész felületén.


Atomic Metal Conditioners A revitalizáció forradalmi megoldása Az AMC termékek (Atomic Metal Conditioner) tartalmazzák a XADO revitalizáló adalékot, ami felújítja és megóvja a motor fém felületeit a használat során keletkező kopástól. Ezen felül tartalmaznak két plusz komponenst, az egyik egy súrlódás csökkentő a motor alkatrészeinek súrlódását csökkenti, a másik egy fém kondicionáló ami erősíti az olajfilm tapadását a fémfelületre.

2D SÚRLÓDÁSCSÖKKENTŐ Az AMC termékek a fémkondicionálók legújabb generációját képviselik: Három komponest (súrlódáscsökkentő adalékot, 1 Stage revitalizálót és egy fémkondicionáló összetevőt) tartalmaznak. V é d i a z a l k a t r é s ze ke t e x t r é m körülmények között (Pl: olaj veszteség esetén)

Extra könnyű futást biztosít a motor súrlódó alkatrészeinek Granulátum

1 STAGE REVITALIZÁLÓ Fémkerámia bevonatot képez az alkatrészek felületén, ezzel mérsékeli a kopást, és megnöveli az alkatrészek élettartamát.

Biztosítja, az optimális feltételeket bejáratáskor A termék hatása összetett: egyrészt módosítja a súrlódó alkatrészek felszínét, másrészt javítja az olaj kenési tulajdonságait. Az Atomic Metal Kondicionálók (AMC) minden motorolajjal használhatóak.

METAL CONDITIONER Ellenállóbbá teszi a kenést végző réteget, fölerősíti a revitalizáló hatását. A revitalizáló granulátum üzemi hőmérsékleten teljesen feloldódik az olajban .

Az AMC termékek mindenféle motortípushoz használhatóak (LPG, dízel, benzin) turbó vagy turbó nélküli és részecskeszűrővel rendelkezőkhöz is. Az AMC termékek a revitalizációs faktorban különböznek egymástól. A revitalizációs faktor a revitalizáció eredményeképpen létrejövő felület hatásosságára, minőségére utal. Minél magasabb a Revitalizáció Faktor (RF), annál erősebb a kopásállóság és az alkatrészek felületének védelme.

Az AMC termékek 3 komponenst tartalmaznak. Ránézésre olyan, mintha két féle folyadék és egy granulátum lenne a palackban. Ezek az összetevől üzemi hőmérséklet hatására teljesen feloldódnak az olajban.


XADO Maximum 1 Stage Atomic Metal Conditioner

225 ml Art. XA 40212

Kifejezetten a 20 000 kilométert már megtett motorokra tervezték. Helyreállítja a kopott alkatrészek geometriáját és maximális kopás elleni védelmet nyújt kb. 100 000 kilométerig.

Előnyei ź Felújítja az alkatrészek felületét és

ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź

folyamatos védelmet biztosít a felületi kopás ellen A hengerek kompressziója megnő és egyenletesebb lesz A névleges értékre állítja vissza az olajrendszer nyomását Védi az alkatrészeket a túlterhelés okozta túlmelegedés ellen Javítja a motorolaj kenési tulajdonságait, és a szerkezeti egységek súrlódási paramétereit Csökkenti az üzemanyag fogyasztást Növeli a motor teljesítményét, így a jármű gyorsulása is jobb lesz Csökkenti a motorzajt és a vibrációt Megnöveli a motor élettartamát Kopás ellen hatékony védelmet nyújt kb. 100.000 km-es futásteljesítményig

Használata 1. Rázza fel a palackot. 2. Töltse a tartalmát az álló, üzemmeleg motor olajtöltő nyílásába. 3. Indítsa el a motort és járassa alapjáraton 3-5 percig.

Megjegyzés A revitalizálás 1000 – 1500 km megtétele után fejeződik be, ezalatt az időtartam alatt ne cseréljen olajat. A XADO One Stage kezelést csak kb.100 000 km megtétele után szükséges megismételni.


XADO New Car 1 Stage Atomic Metal Conditioner

225 ml Art. XA 40211

Kifejezetten új (20 000 km alatt futott) autómotorok számára készült, és maximális, kopás elleni védelmet nyújt kb.100 000 km-ig. Biztosítja az új motor legmagasabb szintű védelmét és az alkatrészek precíz illeszkedését, összecsiszolódását a bejáratási idő alatt.

Előnyei ź A bejáratás alatt biztosítja az új motor

ź ź ź

ź ź ź ź ź

alkatrészeinek precíz összecsiszolódását (minimális fémveszteséggel, a legrövidebb idő alatt) Kiegyenlíti az üzemelés során bekövetkező kopásokat Védi az alkatrészeket a túlterhelés okozta túlmelegedés ellen Javítja a motorolaj kenési sajátosságait és a motor szerkezeti egységeinek súrlódási paramétereit Csökkenti az üzemanyag fogyasztást Növeli a motor teljesítményét és a gyorsulást Csökkenti a motorzajt és a vibrációt Megnöveli a motor élettartamát Kopás ellen hatékony védelmet nyújt

Használata 1. Rázza fel a palackot. 2. Töltse a tartalmát az álló, üzemmeleg motor olajtöltő nyílásába. 3. Indítsa el a motort és járassa alapjáraton 3-5 percig.

Megjegyzés A revitalizálás 1000 – 1500 km megtétele után fejeződik be, ezalatt az időtartam alatt ne cseréljen olajat. A legmagasabb szintű motorvédelem érdekében javasoljuk, hogy a továbbiakban minden olajcserénél használjon Xado fémkerámia felületképző adalékot tartalmazó Xado motorolajat. Ezen termékek elegendő mennyiségű revitalizáló adalékot tartalmaznak ahhoz, hogy szinten tartsák a felületek regenerálódó képességét.


225 ml Art. XA 40209

225 ml Art. XA 40210

A termék használatakor, a motorban egy részleges revitalizációs folyamat megy végbe.

A kezelés után a motor hatékony védelme biztosított a kopás ellen

Atomic Metal Conditioner

Atomic Metal Conditioner

XADO Tuning

XADO HighWay

A terméket speciálisan arra fejlesztették, hogy elvégezze a kopó alkatrészek "finombeállítását" a minimális súrlódási veszteség és a leghosszabb élettartam érdekében.

A terméket speciálisan arra fejlesztették, hogy nagy sebességnél illetve nagy terhelésnél védje a motor alkatrészeit.

Előnyei

Előnyei

ź A nagy terhelésű felületek számára

megbízható védelmet biztosít a kopás ellen ź Különleges védelmet biztosít a hidegindításkor az alacsony hőmérsékleten történő üzemelés során is

Megjegyzés Nagy teljesítményű és turbóval felszerelt motorok esetén a termék használata minden elvégzett olajcsere esetén ajánlott. A teljes revitalizáció eléréséhez javasoljuk a Xado 1 Stage Maximum (RF 100) használatát.

ź Javítja a motorolaj kenési tulajdonságait ź Kompenzálja a motor alkatrészeinek felületi

kopását

Megjegyzés A termék használata minden elvégzett olajcsere esetén ajánlott. A teljes revitalizáció eléréséhez javasoljuk a Xado 1 Stage Maximum (RF 100) használatát.


XADO 1 Stage 27 ml Art. XA 10024

Gel-Revitalizant motorokhoz

A 1 Stage Revitalizáló egy harmadik generációs formula, mely alkalmas a motorok egy lépésben történő kezelésére. Egyaránt használható -turbó vagy turbó néküli benzin - és dízelüzemű járművekhez.

A terméket alkalmazva, a motor egy teljes revitalizálási cikluson esik át. Az apróbb felületi kopások megszűnnek és a képződött új felület hatékony védelmet biztosít 100.000km -en keresztül.

Használata 1. Juttassa a Xado 1 STAGE revitalizáló gél tubus tartalmát az üzemmeleg motor olajfeltöltő nyílásába

Előnyei ź Felújítja a súrlódó felületeket, védi és

megerősíti a motor alkatrészeit

2. Alapjáraton járassa a motort legalább 5 percig

ź Növeli és kiegyenlíti a hengerek közti

Megjegyzés

ź Javítja a motor teljesítményét és gyorsulását

kompressziót

A Xado Maximum 1 Stage alkalmazható benzin- (gáz-) és dízelüzemű motorokhoz. 1 flakon tartalma ( 225 ml ) 10 liter olajtérfogatig elegendő. A kezelés kb. 1000km megtétele alatt fejeződik be, ez idő alatt ne végezzen olajcserét, hogy a Xado beépülhessen a felületekbe.

ź Jelentősen csökkenti az üzemanyagfogyasztást ź A névleges értékre állítja vissza az olajnyomást ź Akár duplájára vagy triplájára növelheti a

motor élettartamát ź Véd a hidegindításból eredő motorkopástól ź Csökkenti a zajt és vibrációt


XADO 1 Stage Transmission 27 ml Art. XA 10026

Gel-Revitalizant manuális váltókhoz

A XADO 1 STAGE TRANSMISSION gél alkalmas a kézi váltós gépjárművek váltóinak, differenciálműveinek revitalizálására.

ÚJ

A terméket alkalmazva, a motor egy teljes revitalizálási cikluson esik át. Az apróbb felületi kopások megszűnnek és a képződött új felület hatékony védelmet biztosít 100.000km -en keresztül.

Használata 1. Juttassa a XADO tubus tartalmát a váltó vagy áttételház olajfeltöltő nyílásán keresztül az üzemmeleg váltóba (3 liter váltóolajhoz 1 tubussal) 2. Közlekedjen az autóval 3-5 km-t (lehetőleg minéltöbb váltással).

Előnyei ź Visszaállítja a súrlódó felületek eredeti

felszínét, védi és megerősíti a felületeket ź Különleges képességekkel rendelkező

ź

Megjegyzés A revitalizálást 50 óra vagy 1500 km után tekinthetjük teljesen befejezettnek. A tubus tartalma 3-4 liter váltóolajat tartalmazó váltókhoz elégséges.

ź ź ź ź ź ź ź

fémkerámia felületet képez a fogaskerek és csapágyak felszínén Megszünteti a súrlódó felületeken képződött üregeket, karcolásokat Optimilizálja a súrlódó alkatrészek felületeit Csökkenti a zajt és vibrációt Elősegíti a váltó pontosabb működését Hatékonyabbá teszi a szinkrongyűrűk működését Csökkenti a gépkocsi fogyasztását Védi az alkatrészeket extrém körülmények között (Pl: olaj veszteség esetén) Biztosítja, az optimális feltételeket bejáratáskor


8 ml Art. XA 10035 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11035 fecskendő

8 ml Art. XA 10034 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11034 fecskendő

dízel - és benzinüzemű gépkocsikhoz

dízel gépkocsikhoz

XADO Revitalizant EX120

XADO Revitalizant EX120

A termék alkalmas turbó vagy turbó nélküli LPG és benzinüzemű gépjárművek motorjainak revitalizálására. A termék 120% hatóanyagtartalommal rendelkezik a tubusok kiszereléshez képest. Ez a hatóanyagtöbblet a revitalizációs és kopásvédő hatásokban is jelentkezik. A különleges fecskendő kiszerelés nagyban megkönnyíti a hatóanyag bejuttatását a motorba.

A termék alkalmas turbó vagy turbó nélküli d í ze l ü ze m ű g é p j á r m ű ve k m o t o r j a i n a k revitalizálására.

Előnyei ź ź ź ź ź ź ź ź ź ź

Revitalizálja a dugyattyúkat és a hengerfelakat és hatékony védelmet biztosít a kopás ellen Jelentősen csökkenti a fogyasztást (alapjáraton akár 30%-kal ) Az eredeti értéke közelébe állítja vissza az olajnyomást Növeli és kiegyenlíti a hengerek kompresszióját Növeli a motor teljesítményét , a jármű gyorsulását Lényegesen csökkenti a zajt és a rezonanciát Növeli a motor várható élettartamát Megvédi a motort a hidegindítás során fellépő extrém kopástól A motor működési paramétereinek javulása már 10km megtétele után érezhető Extrém olajveszteség esetén védi a motort

Használata A motor revitalizálását 3 lépésben kell elvégezni: 1. lépés Juttassa az üzemi hőmérsékletű motorba a fecskendő tartalmát az olajfeltöltő nyíláson keresztül. Majd járassa a motort 10 percig alapjáraton. 2. lépés 100-200 km után ismételje meg az 1. lépést. 3. lépés 100-200 km után ismételje meg az 1. lépést. A revitalizálás 1000 – 1500 km megtétele után fejeződik be, ezalatt az időtartam alatt ne cseréljen olajat.

3–10

11–20

21–30

3

6

9

Adagolási ütemezés

1+1+1

2+2+2

3+3+3

Új gépkocsi esetén szükséges fecskendő(db)

2

4

6

Motorolaj mennyiség Szükséges fecskendő (db)

Új motorok esetében (kevesebb mint 20.000 km) egy lépésben végrehatható a kezelés 2db fecskendő használatával. A fémkerámia réteg valamennyi alkatrész felületén létrejön, de ha a motor már 100% elhasznált állapotban van, akkor a kezelés az alkatrészek cseréjét nem helyettesíti.


8 ml Art. XA 10030 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11030 fecskendő

8 ml Art. XA 10031 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11031 fecskendő

revitalizáló gél manuális váltókhoz

revitalizáló gél automata váltókhoz

XADO Revitalizant EX120

XADO Revitalizant EX120

A temék alkalmas a kézi váltós gépjárművek váltóinak, differenciálműveink, revitalizálására. A kezelés következtében a súrlódó kopott felületeken egy fémkerámia felületet hoz létre. E n n e k k ö ve t kez t é b e n a z a l k a t r é s ze k visszanyerik eredeti geometriájukat.

A termék alkalmas a automata váltós gépjárművek váltóinak, differenciálműveink, revitalizálására, kopásállóvá tételére. A termék bármilyen automata váltó revitalizálására alkalmas (például Tiptronic, Steptronic, stb).

Előnyei

Előnyei

ź ź ź ź ź ź

Megszünteti a karcolásokat és az egyéb felületi sérüléseket az alkatrészek felületén. Optimalizálja az alkatrészek érintkező felületeit Jelentős üzemanyag megtakarítást biztosít (főleg 4WD gépjárművek esetén) Csökkenti a zajt és a rezonanciát Elősegíti a váltó pontosabb működését. Védi az alkatrészeket extrém körülmények között (Pl: olaj veszteség esetén).

Használata

Szükséges fecskendők (db) Ütemezés

Megóvja a súrlódó alkatrészeket a kopástól

ź

Megszünteti a karcolásokat és az egyéb felületi sérüléseket az alkatrészek felületén.

ź

Csökkenti a zajt és a rezonanciát;

ź

Védi az alkatrészeket extrém körülmények között (Pl: olajveszteség esetén).

Használata

1. Juttassa a XADO fecskendő tartalmát a váltó vagy áttételház olajfeltöltő nyílásán keresztül az alábbi táblázat szerint. 2. Használja a gépjárművet a szokásos módon. A revitalizálást 50 óra vagy 1500 km után tekinthetjük teljesen befejezettnek. Váltóolaj mennyiség

ź

1– 2

2– 5

5–8

1

2

3

egy lépésben

1. Juttassa a XADO fecskendő tartalmát a váltó vagy áttételház olajfeltöltő nyílásán keresztül az alábbi táblázat szerint. 2. Használja a gépjárművet a szokásos módon. A revitalizálást 50 óra vagy 1500 km után tekinthetjük teljesen befejezettnek. Váltóolaj mennyiség Szükséges fecskendők (db) Ütemezés

5-8 1

9-12 13-15 2

3

egy lépésben

A revitalizáció első jele, hogy már néhány km után csökken a váltó zaja. Amennyiben a további zaj csökkenés megáll, akkor a váltó már nagyon kopott és dupla adag szükséges a kezeléshez. ha 100-200 km után sem érzékelhető javulás, akkor valószínűleg nem a váltó kopása okozta a hibát. A XADO revitalizáló bármilyen váltóolajhoz használható. Semmilyen reakcióba nem lép az olajjal, nem változtatja meg a viszkozitását se egyéb kémiai / fizikai paramétereit.


8 ml Art. XA 10032 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11032 fecskendő

8 ml Art. XA 10033 fecskendő csomagban

8 ml Art. XA 11033 fecskendő

kormányszervóhoz és egyéb hidraulikákhoz

üzemanyag adagolóhoz, injektorokhoz

XADO Revitalizant EX120

XADO Revitalizant EX120

A termék alkalmas szervórendszerek és hidraulikák alkatrészeinek revitalizálására, és ko p á s á l l ó v á t é t e l é re . A z a l k a t r é s ze k visszanyerik eredeti geometriájukat és eredeti működési paramétereiket.

Benzin és dízel adagolókhoz is használható. Az alkatrészek visszanyerik eredeti geometriájukat és eredeti működési paramétereiket. A termék bármiylen üzemanyag adagoló rendszer esetén használható. (Például: Jetronic, Common Rail, PumpDüse, stb)

Előnyei

Előnyei

A szervópumpák zaja és kopása csökken Csökken a kormány elfordításához szükséges erő ź A szervórendszer pontossága növekszik, már az első 100 km megtétele után ź A hidraulika alkatrészek zaja és vibrációja csökken ź Olajveszteség esetén megvédi az alkatrészek felületét ź

ź

ź

Használata

Szükséges fecskendők (db) Ütemezés

ź ź ź

Használata

1. Juttassa a XADO fecskendő tartalmát a szervo olajfeltöltő nyílásába (1,5 literenként 1 fecskendő) 2. A gél befecskendezése után járassa a motort 2-3 percig, majd , forgassa a kormányt 4-5 percig 3. A revitalizálást 100 óra vagy 3000 km után tekinthetjük teljesen befejezettnek Olaj mennyiség

ź

A visszaállítja az üzemanyagpumpák, injektorok kopott felületek eredeti geometriáját és megvédi azokat a további kopástól. Rossz minőségű üzemanyag használata esetén megvédi az üzemanyag-rendszert Csökkenti az üzemanyag fogyasztást Csökkenti a vibráció okozta zajt Csökkenti a károsanyag kibocsátást

1– 2

2– 5

5–8

1

2

3

egy lépésben

A termék alkalmazása előtt vegyen mintát a szervófolyadékból. Ha a szervófolyadék szennyezett, lerakódásokkal teli, akkor a kezelés előtt érdemes lecserélni. A revitalizáció első jeleként már az első néhány km után csökken a szervó zaja és érezhetően egyenletesebbé válik a működése.

1. Juttassa a XADO fecskendő tartalmát az üzemanyagtartályba, amikor az szinte teljesen üres. 2. Tankoljon kb. 40 liter üzemanyagot 3. Használja a gépjárművet a szokásos módon 4. A revitalizálást 100 óra vagy 3000 km után tekinthetjük teljesen befejezettnek Motortérfogat Szükséges fecskendők (db) Ütemezés

0-5 1

5-15 15-30 2

3

egy lépésben

Használata előtt az üzemanyagrendszer tisztítása javasolt, mert a szennyeződések csökkenthetik a revitalizáció hatékonyságát.


A revitalizáció jelensége Felületjavítás a fémkerámia erejével A XADO termékeknek köszönhetően a revitalizáció ma már a gépjárművek elismert karbantartási módszere. A hatékonyságát 35 országban végzett kísérletek és TÜV vizsgálatok bizonyítják. A revitalizáció során egy új , kopásálló felület képződik a súrlódó felületeken. A korábbi kopások okozta felületi egyenetlenségek megszűnnek. Fogyasztáscsökkenés

A hengerekben tapasztalható kompresszió növekedés

14.1

14.1

14.4

12.6

14.5

5.3 %

11.6 9.6

9.3

Revitalizáció előtt

Revitalizáció után

Vegyes használatban (város - autópálya)

* Teszt: 2002-es évjáratú, 2.0 literes Mazda

Első henger

Második henger

Harmadik henger

Negyedik henger

7.351 L/ 100 km

6.962 L / 100 km

Átlagos fogyasztás

Átlagos fogyasztás

Az érzékelhető változás

Forex Kft. Budapest, 1033 Kiscsikós köz 10. Tel: +36-1-3888822 Fax: +36-1-2501168 E-mail: forex@forex.hu www.forex.hu

www.xado.hu