Page 7

▼Interjú: Steve Lawler Írta: Lotfi Begi

Milyen felszerelést használsz a stúdiódban? A házam pincéjében alakítottam ki egy professzionális stúdiót, ahol a zenekészítés minden fázisát el tudom végezni. Három pár különböző monitorhangfal van felszerelve a biztos hangzás érdekében. Nálam az a legfontosabb dolog, hogy az általam készített dalok, remixek úgy dübörögjenek, hogy leszakadjon a plafon bárhol is játsszák le. Hála istennek, manapság már a VST-hangszerek korát éljük, amik szinte ugyanolyan hangzást biztosítanak, mint a vasak. Emellett azért megmaradt egy pár kedvenc hangszer is, mint pl. a Roland Handsonic dobgépe, vagy a Moog Little Phatty szintije. Mindemellett közel 1 Terra hangmintával küzdök, mert rendszerezni kellene, de ez képtelenség (nevet). Hogy kezdesz bele egy dal vagy egy remix elkészítésébe? Arra ne is számíts, hogy minden fortélyomat megosztom veletek, de azért van egy-két dolog, amit elárulhatok (nevet). Valójában mindennek az alapja a Logic, ebbe szoktam belekötni az Abletont. A Live-ban elkészítem a dobtémákat és a különböző zajokat, bevallom őszintén, ez a kedvenc részem. Van, hogy több órát elpepecselek egy-egy ilyen minta elkészítésén. Ez a legfontosabb rész, itt tudsz igazán egyedit alkotni, valami olyat, ami rád jellemző és azt mondják, hogy ez a te hangzásod. Ezt követően a basszus-, szinti- és dallamtémák már a Logicban készülnek, viszont több dolgot már nem árulhatok el! Kedvenc VST/Pluginek? Camel phat, TBK filters
Trilian
Reactor

Mi az, amin éppen most dolgozol?

Most fejeztem be egy remixet Shlomi Aber barátomnak, ami hamarosan megjelenik, Josh Wink kiadójánál, az Ovum Recordsnál. Illetve belekezdtem egy saját dal elkészítésébe is, ami szintén szerepelni fog a hamarosan megjelenő új lemezemen, aminek a címe Lights Out. Most azt gondolom, hogy kész vagyok a lemezzel, de ahogy ismerem magamat, még azon is dolgoznom kell egy kicsit. Emlékszel mi volt az a zene, ami megváltoztatta az életed, ami miatt belekezdtél a zenélésbe?

Nagyon sok ilyen van, nem tudnék választani. Összességében a zene volt az, ami megváltoztatott mindent, a gondolkodásomat a világhoz való hozzáállásomat, egyszóval mindent. A zenétől kapom a legtöbbet, nagyon szeretem, ahogy egy-egy zene hatással van a hangulatodra, az érzéseidre, az érzékszerveidre. Azt gondolom, hogy nem is vagy ember, ha nem érzed a zenét! Éveken át megszállottan gyűjtöttem a lemezeket, míg rájöttem, hogy a zenehallgatásnál csak egy jobb dolog létezik, ha te csinálod a zenét! Hogyan tovább, tervek az idei évre? A legfontosabb most, hogy befejezzem az új lemezemet és ezt minél szélesebb körben megismertessem a közönséggel. Aztán ugye itt van már a nyakunkon a Miami Winter Music konferencia, ahol mindig nagy dolgok dőlnek el. Itt gyűlik össze a szakma évente, itt tudod a leggyorsabban szétszórni a zenéidet, és természetesen óriási bulikat szoktunk rendezni. De a legközelebbi és legfontosabb tervem az, hogy újra Budapesten legyek, és csapjunk egy őrült nagy bulit az egyik kedvenc közönségemmel!

7

SOUNDSHINE MAGAZIN  

This is a magazine about the electronic music.

SOUNDSHINE MAGAZIN  

This is a magazine about the electronic music.

Advertisement