Page 30

Megjelenések▼ Írta: soundhead.hu

Megjelent – mit megjelent? Becsapódott! - az All Inn család legifjabb tagja, az All Inn Black harmadik kiadványa, a Funky Church Ep. A sublabel hitvallásához híven ezúttal ismét egy zseniális újonc mutatkozik be két elementáris hatású felvétellel. Ivel Tax (Takács Levente) a festői Erdély, azon belül is Transzilvánia gyermeke, aki egyebek közt hazája egyik legizgalmasabb újgenerációs klubjának, a Club Midinek a közönségét táncoltatja rendszeresen. Emellett gyakorta tűnik fel több más európai underground klubban is. Green Apple című műsora egyre népszerűbb, ami részben annak is köszönhető, hogy a showban feltűnnek Ivel saját zenei mestermunkái is. Legelőször mégis akkor kapta fel rá a szakma és a publikum igazán a fejét, amikor a Brotherhood című muzsikája megjelent a Terpsichore Recordsnál, ugyanis nem kisebb – sajnos időközben elhunyt – legendás DJ/ producer és énekes remixelte, mint a chicagói Aaron Carl, aki a Wallshaker Records alapítója volt. Az ifjú house-mester két újabb zenével tiszteleg a chicagói zenei gyökerek előtt, és erősíti Románia

30

egyre izmosabb house pódiumát. A Funky Chat és a The Church igazi egyenesági leszármazottja a „Szelek Városára” oly jellemző hangzásvilágnak a maga mélyen hullámzó, buja basszusaival, egekbe szökő szinti futamaival és hipnotikus, hol bugyborékoló, hol pedig szárnyaló hangfoszlányokkal, vokállal. Mindössze 250 darab készült a Funky Church-ből, és már február 16-án megjelent. Ínyencfalat a javából, le ne maradjatok róla!

A „Chriss Ronson and Yvel & Tristan - Rula” után itt az újabb Cre8tion Records bakelitmegjelenés, mely ezúttal a Budai & Vic pároshoz köthető. A négyszámos EP egy színtiszta funk aknamező, melyet könnyed, egyedi hangzás kísér a teljes hossza alatt. Budai és Vic már több, mint tíz éve zenél közösen, az ennyi idő alatt kialakult összhang maximálisan érezhető a négy szám kidolgozottságán. Saját, Egotraxx nevű labelüknél kezdték annak idején a munkát, majd olyan kiadóknál is jelentek meg felvételeik, mint a Plastic City, az Analytic Trail, a Seamless és a Manuel Music.

Az I Love Deep címke alatt pedig a mai napig futnak az azonos nevű rendezvények, illetve kiadóként és rádióműsorként is funkcionál az elnevezés. A Forever EP-vel most a Cre8tion Recordsnál tűnnek fel, méghozzá borítékolható sikerrel!

Igazi tech house bombával indítja az új esztendőt Son-Tec és az ifjú Paul Mad. A Do It EP két trekkje máris komoly fejvakarást okozott a nemzetközi élvonalnak a promóciós körben: legtöbben ugyanis annyira szeretik mind a két új nótát, hogy nem tudnak választani közülük. Az EP a francia Ron Costa Potobolo Recordsánál jelent meg január 31-én, a 46. kiadványként. A germánvonalas tech house lassan több mint két éve kezdte szédítő sikertúráját, s átvette az uralmat a világ legnevesebb táncparkettjein. Son-Tec és Paul Mad is ügyesen elkapta anno ezt a fonalat, ráérezve a groove-ok lüktetésének ízére. Maga a Son-Tec művésznév is e stílus felvirágzásának kedvéért született: a pszeudonim mögött rejlő Snake Sedrick ezzel még inkább érzékeltette saját irány-

SOUNDSHINE MAGAZIN  

This is a magazine about the electronic music.

SOUNDSHINE MAGAZIN  

This is a magazine about the electronic music.

Advertisement