Page 1

KÉZNYÚJTÁS PROGRAM T Á J É K O Z TAT Ó F Ü Z E T


Kedves új Munkatársunk!

Kéznyújtás Program

Örömmel köszöntünk az AEGON Magyarország értékesítési hálózatában!

A következő oldalakon azt az eszközrendszert mutatjuk be, ami a szakma elkezdésé-

Új tanácsadóink között sokan vannak, akik most kezdik el a pénzügyi szakmát és olya-

ben, majd elmélyítésében segít Neked.

nok is akadnak szép számmal, akiknek már van értékesítési tapasztalatuk, de a hozzánk érkezők legyenek bár tapasztaltak, vagy kezdők egy dologban mindenképp hasonlíta-

Minden, amit itt bemutatunk csupán eszköz, s mint ilyen, haszna csak akkor lesz szá-

nak: az AEGON új környezetet, új munkaszokásokat és új termékeket jelent számukra.

modra, ha használod. Minél többet gyakorolsz, annál könnyebben fog menni, mindaddig, amíg már nem is lesz szükséged segítségre, s szép lassan elkezded kialakítani

Nekünk, hálózatfejlesztőknek az a dolgunk, hogy az újonnan érkező munkatársakat

a saját, egyedi eszközeidet.

segítsük a beilleszkedésben, hogy minél hamarabb felvegyék a tapasztalt tanácsadók ritmusát és megszerezzék a mindehhez szükséges tudást.

Ekkor válsz professzionális szakemberré.

Ezért hoztuk létre a Kéznyújtás Programot. Lehet, hogy még vannak kétségeid és félelmeid. Ez természetes, azonban van segítséged a nehézségek leküzdésében. Ha megfogadod azokat a gondolatokat, amiket az „Út a sikerhez” című írásban olvashattál a tanácsadói munkáról, valamint pontosan követed a menedzsered, mentorod iránymutatását és elvégzed az általuk meghatározott feladatokat, akkor ezek a félelmek szertefoszlanak. Ahogy egyre több tudás és tapasztalás birtokába jutsz, megnyílik előtted egy új világ, egy sikeres életpálya képe. Azt kívánjuk, hogy nagyon sok sikert érj el ebben a szakmában, s használd ki azokat a lehetőségeket, amelyeket segítségül adunk! Üdvözlettel:

2

Hálózatfejlesztési csapat

Hálózatfejlesztés

3


Sikerhez vezető út

Kéthavi tervező

Mielőtt csatlakoztál hozzánk, lehetőséged volt elolvasni a Sikerhez vezető út című írást.

Ha elolvastad a „Sikerhez vezető utat”, tudod, hogy mi mindent kell tenned, de azt még

Ha nem tetted meg, kérd a menedzseredet, hogy adjon számodra egy példányt.

nem tudod, hogy hogyan vágj bele.

Miért fontos, hogy elolvasd?

A menedzsered, szakmai vezetőd ezért megtervezi az első lépéseidet, sőt az első két

Ez az írás tömören és lényegre törően tartalmazza azokat az alapvető tevékenységeket,

Nincs más dolgod, mint pontosan követni a tervedet és elvégezni azokat a tevékenysé-

amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy sikeres legyél ebben a szakmában. Mindenki abban sikeres, amit tud, amihez ért, és amit szeret. Egy új szakmánál az elméleti tudás

hónapod tevékenységét napi szinten összeállítja számodra. geket, amelyek a tervedben szerepelnek. Ezzel tanulod meg a munka egyes részeit.

megszerzése mit sem ér, ha nem követi sok-sok gyakorlati tapasztalat. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! A „Sikerhez vezető út” - hangsúlyozzuk még egyszer - az alapvető és nélkülözhetetlen tevékenységeket írja le. Érdemes ezt komolyan venned, mert ha most úgy gondolod, hogy kihagyhatod az első lépcsőfokokat, rá fogsz jönni, hogy nem tudsz továbblépni. Mit jelent a továbblépés? - mélyebb tudást, több tapasztalatot, épülő kapcsolatrendszert, s mindezek együtteseként jobb megélhetést és - ha akarod - a karriered fejlődését.

4

Hálózatfejlesztés

5


Kezdő támogatás

A JTOSZ három egymást követő programból áll:

A szakmai segítség mellé anyagi segítséget is kaphatsz a pályád indításához, ám a

• JTOSZ-1 az 5-7 hónapja dolgozó tanácsadók számára

• JTOSZ-2 a 8-13 hónapja dolgozó tanácsadók számára

• JTOSZ-INTEGRÁCIÓ a 20-24 hónapja dolgozó tanácsadók számára nyújt

további fejlődési lehetőséget.

kezdő támogatás is eszköz a kezedben ahhoz, hogy mielőbb elérd a saját sikereidet. Ha jól szeretnél élni a munkádból, mindig törekedj arra, hogy a legjobb eredményt érd el, többet, mint ami a támogatáshoz szükséges. Így akkor is jó jövedelmed lesz, amikor már nem kapsz kezdő támogatást. Ha minden hónapban sikeresen teljesíted, sőt túlteljesíted a kezdőtámogatás által elvártakat, a Navigátor érdekeltségi rendszerben a támogatást követően minősített tanácsadói besorolásba kerülhetsz, ami magasabb

A JTOSZ szemináriumokon meghívás alapján vehetsz részt. Akkor hívunk meg a rendezvényre, ha a megelőző időszakban eredményesen dolgoztál és ezt az ügynökség-

jutalékszintet eredményez számodra.

vezetőd is megerősíti.

Fél év elteltével számos sikerélménnyel és - valljuk be - rengeteg nehézséggel a hátad

hívottak számára a részvétel ingyenes, a költségeket az AEGON vállalja.

mögött kicsit úgy fogod érezni, hogy nehéz ez a szakma. Újabb lendületre, engergiára lesz szükséged, hogy elindulhass azon az úton, amelynek végén profi szakemberré válsz.

A szemináriumok Budapesten kerülnek megrendezésre egy elegáns helyszínen. A megA rendezvényt követően akciós játékot hirdetünk. A játékban mindenki részt vehet, aki a meghirdetett korcsoportba tartozik, függetlenül attól, hogy kapott-e a szemináriumra meghívást, vagy sem.

Ebben segít neked a JTOSZ programsorozat. A JTOSZ-t azért hoztuk létre, hogy a szakmai ismereteidet tovább bővíthesd olyan tudással is, amiről addig nem szóltak a képzések, és amik segítséget adhatnak a folytatáshoz.

6

Hálózatfejlesztés

7


JTOSZ-1 Mottó: „Ahhoz, hogy a célodat elérd, meg kell tervezned az odavezető utat.” Ezen a szemináriumon a tervezés és időgazdálkodás témájával foglalkozunk. Gyakorlati ötleteket adunk ahhoz, hogy hogyan tervezheted előre a munkádat, hogyan gazdálkodhatsz úgy az időddel, hogy a legkevesebb ráfordítással a legnagyobb hatékonyságot érd el. Fontos a célok kitűzése, hiszen ha nem tudod, hogy hová akarsz eljutni, akkor azt sem tudhatod, hogy hogyan tervezd meg annak elérését. Ha nincsenek céljaid, nem is juthatsz sehová. Hogy mik lehetnek ezek a célok? Bármi, ami számodra fontos, konkrétan megfogalmazható és elérhető. Ezek a legfontosabbak: konkrét, elérhető és időben tervezhető. Tűzz ki rövidtávú célokat is magad elé, pontosan határozd meg, hogy mi az a havi bevétel, amit mindenképp meg akarsz keresni. Írd le ezt az összeget és azt, hogy melyik termék megkötésével fogod ezt elérni, s az egyes termékekből hány darab megkötése szükséges. Heti bontásban határozd meg, hogy ehhez mennyi tárgyalás, mennyi kapcsolatfelvétel kell. Ha egyedül nem megy, kérd a menedzsered segítségét, vagy fordulj hozzánk, létszámfejlesztőkhöz.

Lendülj tovább! Kezdő tanácsadóként az egyik legfontosabb, hogy megtanulj rendszeresen és önállóan dolgozni. Amíg a teljes munkaidődet egy adott helyen töltöd, ahol folyamatosan ellenőrzik a munkádat, nem kell figyelmet fordítanod arra, hogy hogyan osztod be az idődet, vagy mely munkafolyamatot, mikor végzed el. Azonban tanácsadóként mindezt már magadnak kell megtenni, s ez nem annyira egyszerű feladat, mint ahogy elsőre látszik. Az ember könnyen hátradől egy-egy siker után, s későn veszi észre, hogy így a következő hónapban nem lesz bevétele. Ezért a szemináriumot követően egy olyan játékot hirdetünk, amelynek az a célja, hogy a folyamatos munkavégzésed kialakítását segítse. A játék végén a legjobbak jutalma egy wellness pihenés.

8

Hálózatfejlesztés

JTOSZ-2 Mottó: „Nem az út jelenti a nehézséget - a nehézség jelenti az utat.” (S. Kierkegaard) A második szeminárium témája az (ön)motiváció és hatékonyság. Amikor ezen a programon részt veszel már nagyon sok tapasztalatot tudhatsz magad mögött és látni fogod, hogy a kezdeti nehézségek után, egyre több sikerben lesz részed. Ahogy mélyebben megismered a szakmát és a tárgyalási technikákat, úgy jönnek a sikerek is. Kezdőként az volt a legnehezebb feladat, hogy megtanuld az alapokat és mindig aktív maradj. Most azzal a kihívással találkozol, hogy hogyan motiváld önmagad a mindennapi munkában és hogyan válj hatékonyabbá. A JTOSZ szemináriumon ötleteket meríthetsz ahhoz, hogy hogyan tudod a legjobban kihasználni a benned rejlő tartalékokat.

Ötvenezerrel több ok a munkára A második szeminárium sem múlhat el játék nélkül. Tapasztaltabb és rutinosabb tanácsadó lettél, így a játék is nehezebb és a tét is nagyobb lett, azonban ebben a játékban nem versenyezned kell. Itt havonta pénzjutalomban részesülhetsz, ha teljesíted a kiírás feltételeit.

9


Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen jövedelmekre tehetsz szert új tanácsadóként az AEGON-nál a szerzési jutalékon felül:  Kezdő támogatás: 6 hónapon keresztül összesen 400.000 Ft-tal támogatjuk az indulásodat  JTOSZ-I. (Lendülj tovább!): nem csak a jó indulás, hanem a jó folytatás is fontos, kétnapos, kétszemélyes wellness pihenést nyerhetsz  JTOSZ-II. (Ötvenezerrel több ok a munkára): az AEGON nagy hangsúlyt fektet a munka-

JTOSZ-INTEGRÁCIÓ A szeminárium sorozat utolsó rendezvényével az eddigi időszakot zárjuk le és egyben megnyitjuk a kaput a további fejlődésed előtt. Úgy gondoljuk, hogy az a kolléga, aki már 1,5 – 2 éve velünk dolgozik, elérkezett tudásának, tapasztalatának arra a szintjére, ahol azt mondhatjuk neki: vége az integrációs folyamatnak, felkészült tanácsadóvá váltál.

társak megtartására, ebben a játékban 6 hónapon keresztül havi 50.000 Ft akciós jutalékot kapsz, ha legalább 12 terméket értékesítesz havonta  Navigátor: érdemes minél előbb minősülnöd, mert a Senior tanácsadó 10%, a Mester tanácsadó 20%, a Top tanácsadó pedig 45% extrajutalékban részesül  Aktív Bónusz: ha a szerzési jutalékod egy negyedéven belül mindhárom hónapban eléri a 100.000 Ft-ot, akkor 60.000 Ft bónuszt kapsz a negyedévet követően  Érték Bónusz: amennyiben egy évben a szerzési jutalékod eléri a 2, a 4 vagy a 8 millió Ft-ot, akkor sávonként 15%, 20%, vagy 25% bónusz jutalék jár neked, amit karácsony előtt kapsz kézhez (mérési időszak: októbertől szeptemberig)

A Kéznyújtás program 24 hónapon át segíti a beilleszkedésedet és a tanácsadói szakma elsajátítását. A program kifejezetten kezdőknek szól, de mellette számos, egyéb eszköz is rendelkezésedre áll, hogy sikeres és eredményes legyél az AEGON-nál.

 Incentive utak: minden évben a legeredményesebb tanácsadók a Föld különböző országaiba utazhatnak el az AEGON költségén  Toborzási extrajutalék: ha nem csak értékesítesz, hanem új kollégát is ajánlasz nekünk, az ő szerzési jutalékának 5%-át megkapod, amíg mindketten az AEGON-nál dolgoztok  Mentori extrajutalék: ha vállalod, hogy az új munkatársaknak segítesz megtanulni a szak-

10

Rajtad múlik. Mi segítünk.

ma gyakorlatát, akkor két éven keresztül megkapod ezen munkatársak szerzési jutalékának 10%-át

Hálózatfejlesztés

11


Kéznyújtás program  

Tájékoztató füzet

Kéznyújtás program  

Tájékoztató füzet

Advertisement