Page 1

Fusion Vital

tájékoztató Életmódfelmérés


Kรถszรถntล‘


Köszöntjük Önt a Fusion Vital programban!

A Fusion Vital program célja, hogy feltárjuk, milyen módon hat az Ön szokásos életmódja az egészségére, és az, hogy a kapott eredmények alapján olyan konkrét lépéseket tervezzünk meg, amelyek javítják az Ön közérzetét. Ehhez a következő napokban az alábbi kellékekre lesz szüksége – kérjük, ellenőrizze, hogy az induló csomagban rendelkezésre állnak-e!

� � � �

Fusion Vital Életmód Felmérés tájékoztató Firstbeat Bodyguard készülék EKG elektródák Tevékenységi napló

3


4

Fusion Vital


Hogyan zajlik a Fusion Vital program?

A Fusion Vital program egyedülálló módon tükrözi vissza a mindennapi életvitel során tanúsított fiziológiai reakciókat, ezáltal segít a megfelelő önismeret kialakításában. A program ugyanúgy képes feltárni a munka, mint a mozgás és a napi fizikai terhelés hatásait, de emellett segít megjeleníteni rekreációt támogató tevékenységek jellegét és a feltöltődés mértékét is. A Fusion Vital program során a különféle életterekből származó egyéni reakciók kerülnek rögzítésre. •Az élettani adatokat egy, a testre rögzített apró készülék (Firstbeat Bodyguard) szolgáltatja. Viselésének időtartama alatt a készülék az egyén szívdobbanásai mellett a légzési adatokat is rögzíti és letöltéséig azokat a memóriájában tárolja. •Az aktivitási adatok hasonlóan fontosak, ezért a fiziológiai adatok rögzítésével párhuzamosan az Ön feladata a mellékelt tevékenységi napló vezetése is. A napló arra szolgál, hogy segítségével a későbbiekben a program időszaka alatti események könnyen rekonstruálhatóak legyenek.

5


A program időszakának kiválasztása

A Fusion Vital program sikeres lebonyolítása érdekében javasoljuk az alábbi eljárást követni. • A mérési időszak teljes hossza kb. 72 óra legyen (tartalmazzon 3 alvási szakaszt) • Tapasztalataink alapján olyan időszakot célszerű kiválasztani, amelybe 2 munkanap és 1 pihenőnap esik bele. Emiatt javasolt a csütörtök-péntek-szombat, esetleg a vasárnap-hétfő-kedd időszakokra időzíteni a programot. • A program alatt lehetőség szerint ugyanolyan jellegű tevékenységeket folytasson, mint a szokványos lefutású napjai során, hiszen az a cél, hogy hétköznapi élethelyzetekben ismerje meg szervezete reakcióit.

6


• Mivel a program lényege, hogy az egyén fizikai aktivitását és pihenésének minőségét is vizsgálja, ezért kérjük a készüléket sportolás és alvás közben is viselje! • Betegség alatt az eszköz viselése az élettani funkciók sajátos működése miatt nem javasolt. Ebben az esetben inkább válasszon egy későbbi időszakot a program lebonyolítására!

7


A program megkezdése

Amikor kiválasztotta a Fusion Vital program időszakát, a következő lépéseket kövesse:

1. A készüléket lehetőleg a reggeli felkelést követően helyezze fel! 2. Felhelyezés előtt a bőrfelületet gondosan tisztítsa meg és az esetleges testszőrzetet az elektróda helyéről távolítsa el!

3.

Helyezze fel a készüléket az alábbiak szerint - először

csatlakoztassa a készüléket az elektródákhoz a patentok segítségével, majd kövesse az alábbi lépéseket: a.) rögzítse a sárga patent elektródáját a mellkas jobb oldalára, a kulcscsont alá b.) kapcsolja a piros patent elektródáját a mellkas bal oldalára, a szív tájékára.

8


A készülék felhelyezéséhez segítséget talál a Bodyguard készülék hátoldalán, illetve az alábbi ábrán. A vezetékek közül a rövid szár mindig a mellkas jobb oldalán, a tüdő illetve a kulcscsont környékére, a hosszabb szár pedig a szív körüli területre rögzített elektróda felé vezessen.

4. Most kapcsolja be a készüléket a szerkezet közepén található piros ‘Firstbeat’ felirat megnyomásával! A készülékbe épített apró LED-jelzés villogni kezd.

5. Rögzítse a tevékenységnaplóban a program pontos kezdési idejét! 6. A program ezzel kezdetét veszi.

9


A program megszakítása

• FONTOS! A szerkezet nem vízálló, ezért zuhanyozás, fürdés, úszás és szaunázás közben nem viselhető! • Amennyiben a szerkezetet leveszi, az kb. egy órás működést követően magától kikapcsol. Újra üzembe helyezni a piros felirat ismételt megnyomásával lehet. • A program megszakításához a készüléket egyszerűen csak el kell választani az elektródákról. Amennyiben a zöld LED villog, a készülék bármikor újra ismét üzembe helyezhető. Ha a működést jelző apró zöld fény már nem világít, akkor a mérés folytatásához ismét be kell azt kapcsolni. Javasoljuk, hogy a program időtartama alatt 1 óránál több idő ne teljen el a készülék viselése nélkül.

10


A program lefolytatása

• A megbízható adatátvitel érdekében az elektródákat javasolt naponta cserélni akkor is, ha azok látszólag jó állapotban vannak. Ha Ön eltávolítja a bőréről az elektródákat, vagy azok a mérés időtartama alatt meglazulnak, mindig cserélje le azokat egy újra! • A mérés időtartama alatt vezesse a tevékenységnaplót, amelyet a programcsomaghoz mellékelve talál. Ön dönti el, hogy mennyire részletesen adja meg az egyes tevékenységeket, de minél részletesebben és pontosabban jegyzi le a nap során végzett tevékenységeket, annál pontosabb visszajelzést kaphat majd az egyes tevékenységek során mért fiziológiai reakcióiról.

11


• Az alábbi adatokat kérjük, hogy mindenképpen jegyezze le: -

A mérés kezdő időpontja (dátum, pontos idő)

-

Lefekvés és felkelés ideje minden nap

-

A munkanapokon a munkaidő kezdő és befejező időpontja

• Kérjük, ne felejtse el megadni a szükséges háttér információkat sem (születési adatok, súly, magasság)! • Ne felejtse el továbbá az Ön életmódjának leginkább megfelelő aktivitási kategóriát is kiválasztani a naplóhoz mellékelt táblából!

12


A program zárása

• A program befejezése az utolsó alvási szakaszt követő ébredés után legyen - ez lényegében mindig a megkezdéstől számított negyedik nap reggelét jelenti. • Amikor végzett a méréssel, kérjük, helyezze vissza a tevékenységnaplót, a Bodyguard készüléket és jelen tájékoztatót a mérési csomagba, majd az előre egyeztetett módon jutassa azt vissza részünkre. • Az eredményekkel kapcsolatos szakértői konzultációra javasolt egy héten belül sort keríteni.

13


Technikai információk

A BODYGUARD FÉNYJELEINEK MAGYARÁZATA

MÉRÉS ALATT

14

FUNKCIÓ

Sárga és zöld felváltva villog 5 másodpercig

A készülék megpróbálja elindítani a mérést, de az elem töltöttsége alacsony

Egyenletesen világít a zöld fény (míg a Bodyguard megtalálja a szívritmust)

A Bodyguard be van kapcsolva és kész a mérés megkezdésére

A zöld fény a szívveréssel megegyező ütemben villog

A Bodyguard rögzíti a szívverést

A zöld fény 2 másodpercig folyamatosan világít

A Bodyguard készen áll a leállításra

A sárga fény villog a zöld fénnyel megegyezően

Bodyguard rögzíti az adatokat, de az elem lemerülőben van

A piros led fény villog a mérés alatt

Bodyguard memóriája hamarosan megtelik


!

A készülék működése alatt egy apró zöld LED folyamatosan villog. Rendellenes működéskor sárga, narancs vagy kék szín is világíthat rajta - amennyiben ilyet tapasztalna, kérjük, keresse kapcsolattartóját!

15


www.fusion-vital.com info@fusion-ball.com

Fusion Vital tájékoztató  

Információk a Fusion Vital mérés menetéről, a szükséges teendőkről

Fusion Vital tájékoztató  

Információk a Fusion Vital mérés menetéről, a szükséges teendőkről

Advertisement