Page 1

pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 1


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 2

Λίγα λόγια για μας Εδώ και πολλά χρόνια στη περιοχή της ορεινής Χαλκιδικής είναι γνω στές οι ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Τα έφορα εδάφη της περιοχής σε συνδυασμό με το άριστο κλίμα και το κρυ στάλλινο νερό έχουν ως αποτέλεσμα να ευδοκιμούν αρκετά φυτά γνωστά από την αρχαία Ελλάδα για τις αρωματικές αλλά και θερα πευτικές τους ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Αυτή η γνώση πέ ρασε από γενιά σε γενιά και φτάνουμε στο 2007 όπου η οικογένεια Παγώνη σκέφτηκε να παντρέψει την παράδοση με την σύγχρονη τε χνολογία. Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις μας όπου βρίσκονται στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής συγκεντρώνονται όλα τα αρωματικά φυτά τα οποία καλλιεργούνται στις ιδιόκτητες εκτάσεις μας όπου βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή και χωρίς να χαθεί χρόνος απο στάζονται. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε την αρίστη ποιότητα και το μέγιστο άρωμα των αιθέρων ελαίων.


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 3

Τι είναι τα αιθέρια έλαια Τα αιθέρια έλαια αποστάζονται από άνθη, φύλλα, φλοιούς, ρίζες και καρπούς, φυτών και δέν δρων. Παράγονται με ποικίλες μεθόδους απόσταξης. Οι ιδιότη τες τους έχουν αποδειχθεί με την χρήση τους δια μέσου των χρονών. Το μασάζ είναι από τους

πλέον επιτυχείς και αποτελε σματικούς τρόπους πρόσληψης των θεραπευτικών ιδιοτήτων των αιθέριων ελαίων. Ένα κανο νικό μασάζ με αιθέρια έλαια θα είναι πολύ ωφέλιμο για την καλή υγεία του ατόμου.

Τα προιόντα μας

Ευκάλυπτος Χιλιάδες χρόνια γνώριζαν τη θερα πευτική δράση του ευκαλύ πτου και το χρησιμοποιούσαν ως αντιση πτικό αλλά και ως προληπτικό φάρμακο κατά των επιδημιών. Στις μέρες μας η χρήση του είναι ευρεία και μοναδικά αποτελε σματική σε αποσυμφορήσεις του αναπνευστικού, συνήθως σε κρυολογήματα. Ταυτόχρονα έχει και σημαντική επουλωτική δράση, βοηθάει στο γρηγορό τερο κλείσιμο και στην ίαση πλη γών ή τραυμάτων. Χρησιμοποιείται επίσης για μυϊ κούς πόνους, διαστρέμματα, νευ ραλγίες, πονοκέφαλους

ρευματοειδή, αρθρίτιδα, διάρ ροια και ως εντομοαπωθητικό

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι τονωτικό αι θέριο έλαιο. Είναι ιδανικός σαν αρωματικό χώρου, ηρεμεί και χα λαρώνει. Είναι αποτελεσματικός στα κρυολογήματα αλλά και σε τσιμπήματα εντόμων ανακουφί ζει από το άγχος, βελτιώνει την κυκλοφορία. είναι το ιδανικό για αυ τοσυγκέντρωση, έμπνευση και δι αύγεια πνεύμα τος.


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 4

Λεβάντα

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, έχει αντισηπτικές ιδιότητες, το οποίο ταυτοχρόνως καλμάρει και θεραπεύει την επιδερμίδα. Ενδείκνυται για περιποίηση εγ καυμάτων, για τσιμπήματα εντό μων και για τη φροντίδα κάθε λογής σημαδιών και εκδορών που προκαλούνται στην επιφά νεια του δέρματος. Τονώνει το νευρικό σύστημα βοηθά σε πο νοκεφάλους Για πληγές κάθε εί δους, τσιμπήματα, ψείρα ψώρα, πονοκέφαλο, καταρροή και γε νικά γρίπη, ημικρανίες (λίγες σταγόνες στους κροτάφους), πό νους στα αυτιά, προβλήματα μύτης και λαιμού. Για παχυσαρ κία ανωμαλίες περιόδου, τόνωση του κυκλοφορικού, πόνους τον μυών, ρευματισμούς διαστρέμ ματα, κολικούς, δυσπεψία, ναυ τία. Για άγχος κατάθλιψη, , δερματίτιδα, έκζεμα και ακμή.

Δάφνη

Το έλαιο της δάφνης χρησιμοποι -

είται για το κρύωμα, την αμυ γδαλί τιδα, και γενικά για ιώ σεις, λόγω της αντιση πτικής, βακτηριοστατικής και κα ταπραϋντικής δράσης του. Είναι ιδανικό για ρευματοειδής παθή σεις, και για όλες τις δερματίτι δες. Επίσης στην δυσπεψία, μετεωρισμό, και ανορεξία ως πε πτικό, και στομαχικό. Δρα ως δι ουρητικό και υποτασικό. Η ισχυρή εμμηναγωγική δράση του το κάνει χρήσιμο στις γυναί κες με ανεπαρκή περίοδο. Δεν χρησιμοποιείται στην εγκυμο σύνη. Για βρογχικό άσθμα, αλλεργίες, αναπνευστικές μολύνσεις, δυ σκολίες στη συγκέντρωση, περι ποίηση του δέρματος. Για την τριχόπτωση μπορείτε να το εφαρμόζετε στις άκρες των μαλλιών σας για μια ώρα πριν από κάθε λούσιμο. Οι άκρες των μαλλιών σας θα αναζωογονη θούν και θα ενυδατωθούν με αποτέλεσμα να καθυστερείτε το σπάσιμο της τρίχας από το καθη μερινό stayling


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 5

ΡΙΓΑΝΗ

Ποια είναι τα ωφέλη του Ριγανέλαιου; Οι αρχαίοι Έλληνες είναι οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τα ωφέλη στην υγεία και την ιατρική ποιότητα του Ριγανέλαιου. Είναι γνωστή η ισχυρή αντιϊική, αντιβτηριακή, αντιμυκητιακή και αντιπαρασιτική δράση του Ριγανέλαιου, η δράση του στη μείωση του πόνου , αντιφλογιστικό , εναντίον των μολύνσεων. Μερικά από τα σπουδαιότερα ωφέλη του Ριγανέλαιου είναι: Καταστρέφει οργανισμούς που συμβάλλουν στη ανάπτυξη δερματικών μολύνσεων και προβλημάτων χώνευσης. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυξάνει την σύνδεση και την ευελιξία των μυών. Βελτιώνει την υγεία του αναπνευστικού. Χρήση του Ριγανέλαιου Μολύνσεις του δέρματος Το Ριγανέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω στο δέρμα για να θε ραπεύσει την φαγούρα, μολύνσεις του δέρματος μόνο αν είναι διαλυ μένο (σε φυτικό έλαιο). Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης πριν το απλώσετε στο δέρμα , αφού το αναμίξετε με φυσικό λάδι ελιάς ή καρύδας (συνήθως ένα κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι για κάθε σταγόνα ριγανέλαιου). Προβλήματα χώνευσης Η υψηλή συγκέντρωση Θυμόλης και Καρβακρόλης στο Ριγανέλαιο βοηθά στην ανακατωσούρα του στομαχιού και ενισχύει την πέψη. Για αυτό το λόγο μια γρήγορη σπιτική θεραπεία για ελαφριά δυσπε ψία είναι να πίνει κανείς ένα ποτήρι γάλα ή χυμό ανακατωμένο με δυο-τρεις σταγόνες ριγανέλαιου.

Ανθόνερο Ρίγανης

Ένα προϊόν της απόσταξης του φυτού της άγριας ρίγανης είναι το αν θόνερο. Είναι αποσταγμένο νερό με μικρή ποσότητα αιθέριο έλαιο Ρί γανης. Μυρίζει σαν τη Ρίγανη και είναι ευεργετικό και ασφαλέστερο από το Ριγανέλαιο για εσωτερική χρήση. Αντισηπτικό, αντιμυκητιακό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά για ελαφριά δυσπεψία , θεραπεύει τις στοματικές πληγές, πλύσιμο του στόματος για μολύνσεις των ούλων και των δοντιών, γαργάρες για τον λαιμό, έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες για μάσκες αργίλου ...


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 6

Ανθόνερο Λεβάντα

Το ανθόνερο λεβάντας έχει αντισηπτική δράση, είναι ιδανικό για κα θαρισμό προσώπου, προβλήματα ακμής, ως κατευναστικό για μετά το ξύρισμα, και ανακουφίζει το δέρμα από ερεθισμούς. Χρησιμοποιείται και σαν αρωματικό σε φρουτοσαλάτες, σε πρωτότυπα πιάτα με λευκά κρέατα και σε μαρμελάδες φρούτων. Προϊόν γνήσιας απόσταξης χωρίς συντηρητικά. Χρήση: Ψεκάστε απευθείας στην περιοχή του δέρματος.

Ανθόνερο Δάφνης & Λικέρ Τριαντάφυλλο


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 7

Τριαντάφυλλο Το αιθέριο έλαιο με «θηλυκές» ιδιότητες. Το άρωμα του αιθέριου ελαίου του τριαντάφυλλου είναι βαρύ, γλυκό και σαγηνευτικό. Το ρο δέλαιο ηρεμεί τις αισθήσεις. Διώχνει την κατάθλιψη, την ανησυχία, ανεβάζει το ηθικό και εξοντώνει το στρες και την ένταση. Σταθερο ποιεί τη διάθεση, καλμάρει τα νεύρα και βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας. Προκαλεί ευφορία, καλή διά θεση και φέρνει αρμονία, υπο μονή και τύχη. Το ροδέλαιο μπορεί να καταπραύνει τη λύπη και τη στεναχώρια. Βοηθά στην καταπολέμηση των συναισθημά των, όπως απογοήτευση, ζήλια, απέχθεια και μπορεί ν' απομα κρύνει εμπόδια συναισθηματι κής φύσεως που ταράζουν την ευτυχία . Η πρώτη επιλογή σε προβλή ματα του γυναικείου αναπαρα γωγικού συστήματος (προβλήματα μήτρας, λευκόρ ροιας, μηνορραγίας) και σε ξουαλικότητας (τέλειο αφροδισιακό κατά της ψυχρό τητας). Διεγείρει την λίμπιντο δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα αι σθησιασμού, αγάπης και ευτυχίας Χρησιμοποιείται επίσης από όλους τους τύπους του δέρματος κυ ρίως από τα ξηρά, ευαίσθητα, ή γερασμένα , λόγω της στυπτικής και τονωτικής δράσης αλλά και της μεταξένιας υφής που προσδί δει. Βοηθά στην εξισορρόπηση της υγρασίας του δέρματος και εξο μαλύνει τις ρυτίδες. Συσφίγγει τα μικροσκοπικά αγγεία, βοηθώντας στην εξαφάνιση των κοκκινίλων που προκαλούν τα σπασμένα τριχο ειδή. Στις καταγεγραμμένες του ιδιότητες αναφέρεται επίσης τα ευεργετικά αποτελέσματα στην καρδιά, καθώς και σε δερματικά προβλήματα.


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 8

Ρ Ο Δ Ο Ν Ε Ρ Ο Τ ο ροδόνερο είναι ένα από τα πρώτα καλλυντικά που χρησιμοποί ησαν οι γυναίκες. Για τα ξηρά και κανονικά δέρματα, το ροδόνερο είναι ένα τέλειο καλλυντικό. Ιδίως για τις επιδερμίδες εκείνες που έχουν σπασμένα τριχοειδή αγγεί ακαι επομένως δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν πολύ δυνατά προ ϊόντα. Αντιρυτιδικό: Το ροδόνερο είναι ένα καταπληκτικό αντιρυτιδικό. Προλαμβάνει τη δημιουργία των ρυτίδων και απαλύνει τις ήδη υπάρ χουσες. Γι’αυτό σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτεκαθημερινώς λίγο ροδόνερο σ’ένα κομμάτι βαμβάκι για το πρόσωπό σας, επιμέ νοντας κυρίως στις περιοχές όπου η επιδερμίδα είναι πιο ευαίσθητη. Ενισχυτικό: Το ροδόνερο έχει κι άλλη μία καταπληκτική ιδιότητα, τονώνει τους μύες του λαιμού και του προσώπου προλαμβάνοντας την χαλάρωση που γίνεται μάρτυρας της ηλικίας μας. Ξεκουραστικό: Το ροδόνερο είναι πολύ καλό επίσης και για την περιοχή γύρω από τα μάτια. Δύο κομμάτια βαμβάκι καλά ποτισμένα με ροδόνερο, τοποθετημένα πάνω στα μάτια για μερικά λεπτά, είναι ότι χρειάζεται για μια πραγματική ξεκούραση στο σημείο αυτό. Τονωτικό : To ροδόνερο τονώνει τους ιστούς του δέρματος. Αρκεί να μουσκέψετε ένα κομμάτι βαμβάκι με λίγο ροδόνερο και να κάνετε ένα ελαφρό μασάζ στις γάμπες και στα μπράτσα σας. Χρησιμεύει επίσης για να απαλύνετε την επιδερμίδα σας. Δροσιστικό: Όταν το πρόσωπό σας είναι ιδρωμένο και «καίει», ή ύστερα από μια παρατεταμένη ηλιοθεραπεία, πλύνετε το με λίγο ρο δόνερο. Θα ανακουφισθείτε αμέσως. Ηρεμιστικό: Το ροδόνερο σας ανακουφίζει όταν είσαστε κουρα σμένες ή έχετε πονοκέφαλο. Αρκεί να βρέξετε τα δάκτυλά σας με λί γοροδόνερο και να τα ακουμπήσετε στο μέτωπο και στους κροτάφους. Επίσης το φυσικό ροδόνερο περιλαμβάνεται σε πολλές παραδοσια κές συνταγές ζαχαροπλαστικής όπως: κέικ, λουκούμια, ανατολίτικα ταψιού, παγωτά, βανίλιες, κουλουράκια και άλλα πολλά, για το λεπτό φίνο άρωμά του.


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 9


pagoni essential oils:Layout 1 2/1/2012 1:13 AM Page 10

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Βρισκόμαστε στο Παλαιοχώρι Χαλκιδικής Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942515051 email: pagonis.oils@gmail.com Παύλος Παγώνης

pagoni_essential_oils_layout_13  

pagoni_essential_oils_layout_13

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you