Page 1

S

ΝΕΑ Υπουργείων Ε & Περιφερειών φ Συνέδριο ΝΔ: Αγωνία η Μιχαλολιάκου μ για τους ε ρ ί δ α

ΝΕΑ Νομαρχιών... Επίθεση αυτοδιοικητικών της Κρήτης κατά των τρομοκρατών Σφοδρή επίθεση κατά "εκείνων που φοβούνται τη ζωή και το φως και ζουν στο σκοτάδι" εξαπέλυσαν τόσο η νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη, όσο και οι άλλοι Κρητικοί (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωπ...

ΝΕΑ ΔΗΜΩΝ... Φασούλας: Στον Ολυμπιακό λόγω..γκάλοπ

ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁ ÄåêáðåíèÞìåñç ÁíåîÜñôçôç ÐåñéöåñåéáêÞ åöçìåñßäá

Μ Α Κ Ε Δ Ο Ν Ι Α Σ

Στην περιφέρεια μας συμπεριλαμβάνονται οι Νομοί: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΧΑΛΚΙΔIΚΗΣ-ΣΕΡΡΩΝ-ΚΙΛΚΙΣ-ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ & ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΡ.ΦΥΛΛΟΥ 1

ΤΙΜΗ : δΙΑνεΜεΤΑΙ δΩΡεΑν

Αρωμα γυναίκας στις εκλογές του Νοεμβρίου

Ο

Κώστας Γκιουλέκας δεν αποκαλύπτει σχεδόν κανέ-

να από τα ονόματα των υποψηφίων με τους οποίους συζητά για να συμπεριληφθούν στους συνδυασμούς του. Θέλει να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του και να τα ανοίξει αφού ολοκληρώσει όλες τις επαφές που έχει προγραμματίσει. Ετοιμάζει, πάντως, μεγάλη δόση ανανέωσης, με πολλές γυναίκες και νέους ανθρώπους, καθώς και στελέχη που δε θα προέρχονται μόνον από το χώρο της ΝΔ. Την παρουσία της στο ψηφοδέλτιο θέλει να εξασφαλίσει η Μελίνα Δερμεντζοπούλου. Η 31χρονη δικηγόρος είναι κόρη του βουλευτή Εβρου Αλέκου Δερμεντζόπουλου και έχει ήδη κάνει τα πρώτα της βήματα στην πολιτική, καθώς στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ εκλέχτηκε στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα. «Ολοι οι ασχολούμενοι με την αυτοδιοίκηση είχαν και έχουν όραμα για τον τόπο τους. Μέσα στη γενικότερη κρίση και ανασφάλεια της εποχής, αυτό που λείπει είναι η μεθοδολογία. Πρέπει, λοιπόν, να θέσουμε προτεραιότητες, που θα αφορούν τη βελτίωση και την απλούστευση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, το κυκλοφοριακό, την καθαριότητα και ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό ανάπλασης, ενοποίησης και αξιοποίησης των κτιρίων του ιστορικού κέντρου. Επίσης, να βρούμε τις επιλογές υλοποίησης με βάση το χαμηλότερο κόστος, αλλά και με βάση τη διαφάνεια και το σεβασμό προς τους πολίτες. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ταχύτητα, αποφασιστικότητα και εντιμότητα για τις λύσεις», σημειώνει.

Π

αρούσα δηλώνει και η Ανθή Σαλαγκούδη, που επίσης

προέρχεται από οικογένεια με πολιτική παράδοση, καθώς ο πατέρας της ήταν επί χρόνια βουλευτής στη Β' Θεσσαλονίκης. Με σπουδές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και δημοσιογραφική παρουσία στη ΝΕΤ, την ΕΤ3, το ΤV100 και σε τοπικές εφημερίδες. «Προφανώς θα πάρω και κάποιες συμβουλές από το σπίτι. Εξάλλου, εκεί υπάρχει συσσωρευμένη μια μεγάλη πολιτική εμπειρία», τονίζει με νόημα. Η ίδια δηλώνει έτοιμη να προσφέρει στον τόπο και την πόλη της, «με φρέσκες και με πρωτοποριακές ιδέες».

Σ

τη μάχη των δημοτικών εκλογών θέλει να εισέλθει και

η δικηγόρος Αννα Ευθυμίου, η οποία από το Ιανουάριο του 2007 είναι εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας του δήμου Θεσσαλονίκης και από το Ιούνιο του 2010 έχει οριστεί αναπληρώτρια γραμματέας της ΝΔ στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών «Ξεκίνησα στην αυτοδιοίκηση και ακόμη δε νομίζω ότι έχω ολοκληρώσει αυτό που θέλω να κάνω. Ο "Καλλικράτης" αποτελεί σίγουρα μια πρόσκληση», σημειώνει. Οταν ερωτάται για την απαξίωση της πολιτικής, δείχνει προς τους πολιτικούς. «Αυτοί πρέπει να κάνουν τις κινήσεις και να αλλάξουν». Χαρακτηρίζει θετικό και σημαντικό το έργο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και πολύ καλή την υποψηφιότητα του «αυτοδημιούργητου» Γκιουλέκα. «Σε μια εποχή όπου είναι ακόμη της μόδας τα πολιτικά τζάκια και τα κινήματα των επιχειρηματιών αυτό είναι θετικό».

ΤΗΛ: 23910-53 715 email: theodosiadisxristos@hotmail.com

Πρώτη στις ανατιμήσεις σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα

Πανευρωπαϊκή «πρωτιά» στις ανατιμήσεις προϊόντων και υπηρεσιών κατέκτησε για μια ακόμη φορά η Ελλάδα.

Η χώρα μας συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα των αυξήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες, σύμφωνα με την ανάλυση των τιμών που πραγματοποίησε το Ελληνικό Κέντρο Καταναλωτή για το μήνα Ιούλιο.

Συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα είναι πρώτη στον πληθωρισμό, με 5,5% όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 1,7%. Επίσης, έρχεται πρώτη στο κρέας με 1,9%, έναντι μηδενικής μεταβολής στην Ε.Ε., πρώτη στις ανατιμήσεις των καυσίμων με αύξηση 39,6% έναντι 25,6% στην Ε.Ε., πρώτη στις αυξήσεις του κόστους μεταφοράς επιβατών με σιδηρόδρομο (36,6% έναντι 3,5% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.) και πρώτη στις

οδικές μεταφορές επιβατών, με αύξηση 17,2% έναντι μόλις 2,2% στην Ε.Ε.

Ακόμα, η χώρα μας είναι πρώτη στις αυξήσεις τιμών σε καφετέριες και ξενοδοχεία με 3,6% έναντι 1,4% στην ΕΕ. Καταλαμβάνει, ακόμη, πρωτιά στις ασφαλίσεις μεταφορών με 11,3% έναντι 5,4% στην Ε.Ε.

Πρώτη έρχεται και στις υπηρεσίες μεταφορών με 10,2% έναντι 2,6% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε., πρώτη στις επικοινωνίες με 3,7% έναντι μείωσης 0,8% στην Ε.Ε. και πρώτη στις αυξήσεις τιμών στις ταχυδρομικές υπηρεσίες, με 6,4% έναντι 1,4% στην Ε.Ε.

Σε ό,τι αφορά τη ζάχαρη, το μέλι και τα ζαχαρώδη, η Ελλάδα είναι δεύτερη με 2,5% έναντι μείωσης 0,4% στην Ε.Ε., ενώ δεύτερη έρχεται και στο ψωμί και τα δημητριακά, με αύξηση 0,4% έναντι μείωσης 0,4% κατά μέσο όρο στην Ε.Ε.

Βέροια: Κατασχέθηκαν οι καρέκλες του δ. συμβουλίου! δεν αποζημιώθηκε με το ποσό των 180 χιλιάδων ευρω για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου του.

Ο δημότης έφτασε στο δημαρχείο με την απόφαση

κατάσχεσης η οποία τελικά αποσοβήθηκε αφού οι υπάλληλοι του δήμου πρόλαβαν και κλείδωσαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ο δημότης επανήλθε την επόμενη έχοντας αυτή τη φορά εισαγγελική άδεια για την κατάσχεση.

Σκηνές ροκ, με εκατέρωθεν υποβολή μηνύσεων διαδραματίστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας. Όλα ξεκίνησαν όταν οι καρέκλες της αίθουσας συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου κατασχέθηκαν από δημότη που

Αντιδήμαρχος που τον είδε να «σηκώνει» τις

καρέκλες κλείδωσε την αίθουσα στην οποία βρισκόταν οι κατασχέσεις. Τελικά υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις ενώ η δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτόγλου καταλογίζει στο δημότη … προεκλογικές σκοπιμότητες.


ÔÁ BLOG ÌÁÓ

Νομός Θεσσαλονίκης: 506 όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι Πεντακόσιοι έξι δημοτικοί σύμβουλοι θα εκλεγούν στους 14 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης στις προ-

www.blackcat. capitalblogs.gr

Κάθε μέρα και ένα αποκλειστικό θέμα...

σεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ εβδομήντα ένας θα είναι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν στην Κεντρική Μακεδονία και από πενήντα ένας στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με δύο νέες αποφάσεις του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση με τις οποίες καθορίζεται ο αριθμός των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων ανά εκλογική περιφέρεια της χώρας. Σύμφωνα, λοιπόν, με την υπουργική απόφαση, ο κάθε δήμος του νομού Θεσσαλονίκης εκλέγει τους παρακάτω δημοτικούς συμβούλους: Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Δημοτική Ενότητα Αμπελοκήπων 24, Δημοτική Ενότητα Μενεμένης 9, σύνολο 33. Δήμος Βόλβης: ΔΕ Αγίου Γεωργίου 6, Απολλωνίας 4, Αρέθουσας 4, Εγνατίας 3, Μαδύτου 3, Ρεντίνας 7, σύνολο 27. Δήμος Δέλτα: ΔΕ Αξιού 6, Εχεδώρου 19, Χαλάστρας 8, σύνολο 33.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΗ ΣΙΝΔΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΘ ΑΕ - ΔΗΜΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ - Α-ΤΕΙΘ

Με αφορμή την ανακοίνωση από την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, για την μετεγκατάστα-

Δήμος Θερμαϊκού: ΔΕ Επανομής 8, Θερμαϊκού 17, Μηχανιώνας 8, σύνολο 33. Δήμος Θέρμης: ΔΕ Βασιλικών 8, Θέρμης 15, Μίκρας 10, σύνολο 33. Δήμος Θεσσαλονίκης: ΔΕ Α΄ Διαμερίσματος 7, Β΄ Διαμερίσματος 5, Γ΄ Διαμερίσματος 4, Δ΄ Διαμερίσματος 12, Ε΄ Διαμερίσματος 20, Τριανδρίας 1, σύνολο 49. Δήμος Καλαμαριάς: ΔΕ Καλαμαριάς 41, σύνολο 41. Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: ΔΕ Ελευθερίου Κορδελιού 12, Ευόσμου 29, σύνολο 41. Δήμος Λαγκαδά: ΔΕ Ασσήρου 4, Βερτίσκου 3, Καλινδοίων 4, Κορώνειας 4, Λαγκαδά 16, Λαχανά 4, Σοχού 6, σύνολο 41. Δήμος Νεάπολης - Συκεών: ΔΕ Αγ. Παύλου 4, Νεαπόλεως 14, Πεύκων 3, Συκεών 20, σύνολο 41. Δήμος Παύλου Μελά: ΔΕ Ευκαρπίας 3, Πολίχνης 18, Σταυρουπόλεως 20, σύνολο 41. Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη: ΔΕ Πανοράματος 10, Πυλαίας 15, Χορτιάτη 8, σύνολο 33. Δήμος Χαλκηδόνας: ΔΕ Αγίου Αθανασίου 14, Κουφαλίων 10, Χαλκηδόνας 9, σύνολο 33. Δήμος Ωραιοκάστρου: ΔΕ Καλλιθέας 6, Μυγδονίας 8, Ωραιοκάστρου 13, σύνολο 27. Οσο για τους περιφερειακούς συμβούλους στην Κεντρική Μακεδονία, η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης εκλέγει 40, η ΠΕ Ημαθίας 5, Κιλκίς 3, Πέλλας 6, Πιερίας 5, Σερρών 8 και Χαλκιδικής 4, σύνολο 71.

ση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στη περιοχή της Σίνδου ο δήμαρχος Εχεδώρου κ. Σπύρος Σταματάκης δήλωσε τα εξής: «Ικανοποιήθηκε ένα δίκαιο αίτημα όλης της τοπικής κοινωνίας. Ήταν μια απάντηση σε όσους, αμφισβήτησαν όλο αυτό το διάστημα, τη βούληση του δήμου Εχεδώρου να κερδίσει την υπόθεση της μετεγκατάστασης στη Σίνδο. Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία των τελευταίων μηνών, απέδωσε καρπούς και έδωσε τα αναγκαία επιχειρήματα στην κυβέρνηση. Τώρα αρχίζει η δουλειά για μας, καθώς υπάρχει μέλλον για όλους τους πολίτες, του ευρύτερου δήμου Δέλτα, όπως θα διαμορφωθεί από τον προσεχή Νοέμβριο. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε κινήσεις προετοιμασίας, για τη μετεγκατάσταση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσουμε, με στόχο να συνθέσουμε όλες τις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής μας, για να δώσουμε αυτή τη νέα προοπτική ανάπτυξης. Εγγυώμαι ότι θα εργαστούμε συντονισμένα για να ανοίξει με επιτυχία αυτή η νέα σελίδα για τον τόπο μας ».

periferia  

defdawefdawedwa