Page 5

Syscom info nr. 216 - iulie/august 2014

5

Analizor de umiditate din gama TDLAS pentru orice compozitie de gaze naturale si biogaz Higrometrul Opti PEAK TDL600 Vlad POPESCU . GSM: 0722 626 004 Higrometrul Opti PEAK TDL600 cu diodã laser autoadaptabilã foloseºte cele mai noi tehnici în spectroscopia de absorbþie laser ºi de procesare a semnalelor de ieºire, pentru a oferi un analizor robust de înaltã performanþã, proiectat special pentru mãsurarea umiditãþii gazelor naturale. Analizorul este certificat sã funcþioneze în toate tipurile de zone periculoase ºi oferã caracteristici de mãsurare de înaltã clasã, stabilitate ºi sensibilitate de detecþie. Caracteristici esenþiale: . Spectrometru cu diodã laser autoadaptivã . Rãspuns extrem de rapid la creºterea/scãderea umiditãþii . Asigurã clasa de vârf a capacitãþii de mãsurare a umiditãþii scãzute . Oferã o compensare activã þinând cont de compoziþia gazului . Fabricat pentru diferite tipuri de gaz transportate, inclusiv bio-metan . Funcþionare pe termen lung, fãrã necesitatea calibrãrii . Analizor Exd cu display HMI complet ºi uºor de utilizat. Aplicaþii: Mãsurarea umiditãþii în fluxuri de gaze naturale este o analizã esenþialã ºi extrem de criticã pentru industria gazelor naturale. Companiile de gaz trebuie sã îndeplineascã standardele de calitate specifice de transport, transfer ºi de livrare. Nivelul ridicat de umiditate creºte costul de transport ºi reduce valoarea caloricã a gazului. În plus, conþinutul de umiditate excesivã în fluxul de gaz poate duce la coroziunea internã a conductelor, iar depunerile necesitã curãþarea conductelor sau “Pigging”. În cazurile severe, pot apãrea chiar blocaje de conducte. Caracteristici: Sensibilitate ridicatã de mãsurare Opti PEAK TDL600 poate detecta un conþinut scãzut (LDL-Low Detection Limit) al umiditãþii în unitãþi [ppmV]. Compensarea activã funcþie de compoziþia gazului Sistemul inovator de mãsurare Michell Instruments oferã o compensare dinamicã, în timp real, pentru diferite concentraþii de metan. Aceasta înseamnã cã mãsurarea umiditãþii este practic independentã de variaþia conþinutului de metan din gazele naturale mãsurate, iar precizia nu se bazeazã pe corecþia manualã a factorilor interni. Sistemul de optimizare cu laser Laserele cu diodã acordabile în timp pot avea derivã. Acest lucru înseamnã cã lungimea de undã a laserului se poate schimba lent în timp ºi în cele din urmã sã nu evalueze tot picul de absorbþie al apei (umiditãþii).

Acest lucru poate duce la o reducere a sensibilitãþii ºi la mãsurãri eronate. TDL600 OptiPEAK este prevãzut cu un sistem de optimizare integrat, care contracareazã aceastã proprietate inerentã a diodelor laser. Rãspuns rapid Fiind o mãsurare opticã non-contact, analizorul oferã un timp de rãspuns rapid, ceea ce înseamnã timp redus de la o valoare umedã la uscat ºi invers, comparativ cu senzorii tradiþionali aflaþi în contact cu gazul: capacitivi/ electrolitici. Sistem complet HMI pentru utilizare pe teren Oferã o interfaþã de meniuri extrem de intuitivã, utilizând un display tactil capacitiv, oferind o setare uºoarã de operare pentru alegerea parametrilor ºi validarea modificãrilor. Specificaþii tehnice: Performanþe de mãsurare Tehnologie de mãsurare - TDLAS foloseºte WMS avansatã cu compensare activã funcþie de compoziþia gazului Domeniul de mãsurare: pentru umiditate de la 5ppm la 5000ppmV ( 0,25 la230 kg / MMscf , 4 la 3.800 mg/Nm3 sau - 65 0C punct de rouã la +2 0C punct de rouã) Unitãþi de mãsurã: temperatura punctului de rouã în 0 C sau 0 F , calculatã pentru valoarea presiunii introduse manual sau prin compensarea dinamicã, cu ajutorul unui traductor de presiune opþional, montat în sistemul de prelevare. Precizie: ± 1 % din citire sau 1ppmV Stabilitate: ± 1 ppmV Calibrare: certificatã în 5 puncte, trasabile la standarde de umiditate de NPL ( Marea Britanie ) ºi NIST ( SUA ). Specificaþii Higrometru: HMI (interfaþã) Display: afiºaj LCD alfanumeric , capacitiv , butoane prin sticlã Rezoluþie de afiºare: 0.1ppmV ( auto- scalare pentru intervale mai mari ), 0,1 0 C sau 0 F Informaþii afiºate: Umiditate = ppmV , lb / MMscf , mg/Nm3, sau Punct de rouã în 0 C sau 0 F. Presiunea din conductã (opþional) = psig, barg Presiunea din celulã de mãsurare (opþional) = psi abs, bar abs Conectivitate: Semnal de intrare: douã semnale de intrare 4-20 mA pentru compensare activã de la un traductor de presiune ( pentru celula de mãsurare ºi / sau presiunea de linie) Ieºiri analogice: trei active 4 - 20 mA, liniare, configurabile de cãtre utilizator pentru orice parametru orice combinaþie zero/ºpan de zero în domeniu 120% din intervalul calibrat

Alarme: 3 relee configurabile de cãtre utilizator pe tot domeniul, pentru valoare din proces ºi starea acestora - SPCO -250 V ca/ 10 A. Logare de date: 5.000 de valori, oricare din variabilele de proces ºi cu perioada de înregistrare reglabilã de la minim 5s la 1 orã maxim Comunicaþii digitale: RS485; Modbus RTU Proba de gaz Gama de presiuni a eºantionului de gaz: 0.7-1.7 bar abs. Debit gaz de mãsurã: la 1 la 10 Nl/min Conexiuni: 1/4 “ NPT (F) conic Traseul gazului din : oþel inoxidabil AISI 316L, sticlã borosilicatã. Caracteristici generale: Sursa de alimentare: 85-265 V ca. Temperatura mediului ambiant pt. gama: -20 0C la +60 0C Carcasa din aliaj de aluminiu (fl ameproof/Exd) cromat amorsat ºi poliester acoperit în negru; testat conf. BS3900. Clasã de protecþie - IP66/NEMA 4 fereastrã. Detaºabil “gaurã Port” (pentru a vizualiza afiºajul/activa butoane). Dimensiuni Panou montat: 800 x 600 x 250mm (h x L x A). Greutate: 40 kg. Certificat ATEX, IECEx Ex certificare clasificare II 2 GD EExd II B T6 Tamb -20 0C / +60 0C IP65 Directivã în conformitate cu EMC 2004/108/EC, IEC 61010, WEE ºi conforme cu RoHS. Pentru detalii economice, corelate cu cerinþele aplicaþiei dumneavoastrã, vã stãm la dispoziþie.

Sistem de verificare a etanseitãtii produselor Echipamente de ardere Gheorghe Matache . GSM: 0723 584 535 Firma italianã Madas propune o gamã largã de echipamente de ardere, care se adreseazã, practic, tuturor industriilor.

SYSCOM 18 SRL SECTOR 6

TEL.: 310 26 78; 310 26 79

Reprezentatã în România de SYSCOM 18, firma Madas produce ºi comercializeazã echipamente pentru instalaþii de gaz. Sistemul de verificare a etanºeitãþii este, practic, un dispozitiv de control, folosit înainte de a porni arzãtorul (arzãtoarele) cu gaz, pentru etanºeitatea electrovalvelor de închidere.

ROMÂNIA 060 011 FAX: 316 91 76; 316 91 79

BUCHAREST - 12

Acesta trebuie sã fie utilizat, însã, împreunã cu ventilele electromagnetice conform EN 161 ºi cu unul sau douã presostate în conformitate cu EN 1854. Acest dispozitiv poate fi folosit pe instalaþii de ardere gaze industriale sau pe cele de încãlzire, cu sau fãrã liniile de purjare cu descãrcare în mediul înconjurãtor. (continuare în pag. 6)

CALEA PLEVNEI 139B

E-mail: syscom@syscom18.com

http://www.syscom.ro

Profile for SYSCOM 18

Ziar 4 2014  

SYSCOM INFO - Buletin informativ editat de SYSCOM 18 SRL, firma specializata in automatizari industriale

Ziar 4 2014  

SYSCOM INFO - Buletin informativ editat de SYSCOM 18 SRL, firma specializata in automatizari industriale

Profile for syscom18
Advertisement