Page 1

offiCe management ď ľ VOORJAAR 2012

www.syntrawest.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

INHOUDSTAFEL

• Onthaalmedewerker ............................................................................................................................p. 4 • Klantgericht onthaal aan telefoon of balie ...................................................................................p.

5

• Event- en projectorganisatie voor de management assistant .................................................p.

6

• KMO-administratie ..............................................................................................................................p.

7

• Efficiënt vergaderen ...........................................................................................................................p. 8

• Leanmanagement in administratie en dienstverlening .............................................................p.

9

• Advanced management assistant ...................................................................................................p. 10 Algemene opleidingen ............................................................................................................................p. 11 Info/inschrijvingsstrook .........................................................................................................................p. 15 Contactgegevens .....................................................................................................................................p. 16

INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN ➲ U wenst meer informatie of u wenst zich in te schrijven? Contacteer Syntra West via 078/353.653 (tarief lokaal gesprek) of via info@syntrawest.be of via www.syntrawest.be Data en prijzen in deze brochure zijn onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

2

www.syntrawest.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

Syntra West werd in 2002 opgericht uit het vormingsinstituut voor kmo’s en biedt gespecialiseerde opleidingen aan, zowel tijdens als buiten de werkuren. Syntra West telt jaarlijks 60.000 inschrijvingen en heeft campussen in Brugge, Ieper, Kortrijk, Roeselare, Veurne en Oostende. Syntra West heeft daarvoor zo’n 230 mensen in vaste dienst en doet een beroep op meer dan 3.000 vakspecialisten. Wij zijn actief op de bedrijvenmarkt op verschillende fronten en richten ons zowel op kaderleden en managementteam als op arbeiders of bedienden. Het is onze bedoeling om oplossingen te bieden aan bedrijven. Syntra West ontwikkelde daarvoor drie formules. ƒƒ Enerzijds zijn er de ‘open opleidingen’. Hierbij kunnen bedrijven kiezen uit ons aanbod in dag- of avondformule. ƒƒ Daarnaast bieden we ook oplossingen op maat aan. Op vraag van de opdrachtgever werken we dan een specifiek traject uit. ƒƒ Bij de derde en laatste pijler brengen we verschillende bedrijven samen voor wie we één opleidingsaanbod uitwerken. Indien bepaalde bedrijven hetzelfde interesseveld en dezelfde wensen hebben, kan het nuttig zijn om samen een opleiding te volgen. Daarnaast is Syntra West ook op andere fronten actief. Zo is er SBM, de managementschool van Syntra West die zich richt op kaderleden, biedt Syntra Consult begeleiding en advies aan, screent HR Services de competenties binnen een bedrijf aan de hand van een eigen meetinstrument, en begeleidt het Projectbureau ondernemingen die Europese subsidies willen binnenhalen. Syntra West wil op alle vlakken de bedrijven bijstaan. Zowel voor kennis als advies kunnen ondernemers bij ons terecht. Dit unieke palet aan diensten maakt Syntra West tot een belangrijke speler in het continu ondersteunen en verbeteren van processen binnen uw bedrijf. Voor Syntra West is dus geen enkele (aan)vraag onmogelijk.

Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

3


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

onthaalmedewerker Als onthaalmedewerker bent u hét uithangbord van uw bedrijf. Een perfect onthaal draagt zeker bij tot een goede eerste indruk en een goed imago van uw bedrijf of instelling. Veel telefoons beantwoorden, klanten ontvangen, uw collega’s die voortdurend een beroep op u doen... soms kan het u wel eens teveel worden. Daarom is ondersteuning in de vorm van een algemene opleiding voor u geen overbodige luxe. Ontplooi uzelf en uw capaciteiten! Syntra West biedt u deze unieke kans.

Voor wie is deze opleiding bestemd Deze training is bestemd voor telefonisten, receptionisten en administratieve medewerkers die ook regelmatig persoonlijk en telefonisch contact hebben en die op een boeiende manier de knepen van het vak willen leren.

Wat kent u na deze opleiding ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

U kunt uw bezoekers klantvriendelijk onthalen. U verbetert uw persoonlijke aanpak. U kunt een telefoongesprek professioneel verzorgen. U communiceert klantgericht, actief en positief.

Programma Klantvriendelijke onthaal- en communicatietechnieken (4 sessies) ƒƒ Basisprincipes van de communicatie ƒƒ Mijn lichaamshouding. Wat lokt weerstand uit, wat sympathie? ƒƒ Hoe herken ik een nakend conflict en hoe ga ik daar mee om? ƒƒ Negatieve reacties van mensen proberen ombuigen naar een goed contact door instinctieve reacties te vervangen door professionele. ƒƒ Reguleren van emoties om niet boos/angstig te worden, hoe kalm blijven? ƒƒ Het profiel van een moeilijke klant, welke soorten moeilijke klanten bestaan er? Hoe ga ik daar mee om? ƒƒ Hoe ben ik assertief zonder bedreigend over te komen? ƒƒ Hoe breng ik een ‘moeilijke’ boodschap over? Hoe voer ik een ‘slecht-nieuws’ gesprek? ƒƒ Welke kwaliteiten moet ik als spreker in het oog houden? ƒƒ Hoe ga ik om met ‘psychologische wapens’?

Communicatie per telefoon: (1 sessie) ƒƒ De fasen van een telefoongesprek ƒƒ Hoe een binnenkomend telefoongesprek voeren ƒƒ Hoe een uitgaand telefoongesprek voeren? ƒƒ Hoe een telefoongesprek afsluiten? Gespreksvaardigheden aan de telefoon ƒƒ Omgaan met klachten Schriftelijke communicatie: (2 sessies) ƒƒ Hoe nota nemen? ƒƒ Werken met memo’s ƒƒ Hoe rapporteren? ƒƒ Hoe een zakelijke brief opstellen? ƒƒ Hoe een bondige presentatie maken? ƒƒ E-mail discipline ƒƒ Efficiënt agendabeheer ƒƒ Klasseren en archiveren: analoog en digitaal Zakelijke etiquette en protocol: (1 sessie) ƒƒ Zelfrespect ƒƒ Zakelijke kledij ƒƒ Omgang- en begroetingsvormen ƒƒ Andere culturen ƒƒ ...

Praktische gegevens 8 sessies van 3 uren – € 532,40 (incl. BTW) ˜˜Roeselare – maandag 19u tot 22u Start 05/03/2012

4

www.syntrawest.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

klantgericht onthaal aan telefoon of balie Het onthaal is voor de meeste bezoekers de eerste kennismaking met de zaak of het bedrijf. Een potentiële klant beoordeelt uw zaak op de ontvangst. Het onthaal bepaalt dus mee het imago van uw organisatie. Een goed onthaal omvat ook een hoge kwaliteit van de telefonische contacten. Deze training wil de medewerkers die met onthaal te maken hebben de nodige technieken aanleren om vriendelijk en professioneel te reageren in vaak moeilijke situaties.

Voor wie is deze opleiding bestemd Deze opleiding is bestemd voor medewerkers van een organisatie die meer aandacht willen besteden aan klantvriendelijke communicatie via de telefoon.

Programma ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

Wat betekent klantgericht telefoneren voor u en de klant? Professionele communicatie aan de telefoon De grondregels van telefonische communicatie De kunst van het vragen stellen en empathisch luisteren + oefeningen Attitudes en vaardigheden ➠➠ Assertiviteit ➠➠ Welbespraaktheid ➠➠ Luistervaardigheid ➠➠ Kalmte ➠➠ Flexibiliteit ➠➠ Snelheid ƒƒ Ontvangen van bezoekers ➠➠ Firma en uzelf voorstellen ➠➠ Doel van bezoek vaststellen ➠➠ Bezoeker bij juiste persoon brengen ➠➠ Interne communicatie ƒƒ Moeilijke situaties ➠➠ Bezoeker laten wachten ➠➠ Bezoeker kalmeren ➠➠ Reageren op piekmomenten

Praktische informatie 3 sessies van 3 uren – € 238,37 (incl. BTW) ˜˜Kortrijk – woensdag 19u tot 22u Start 30/05/2012

Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

5


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

event- en projectorganisatie voor de management assistant Zit organiseren in je bloed en sta je te springen om tijdelijk projectleider te worden in uw organisatie, dan is deze opleiding er voor U. Als organiseren, communiceren, faciliteren en berekenen uw ding zijn… KMO-medewerkers krijgen regelmatig de opdracht om evenementen te organiseren en projecten op te volgen. Een internationale meeting, een speciale viering, een nieuwe handleiding of een interne wijziging. De projectverantwoordelijke staat in voor de volledige coördinatie. Hier is een grote verantwoordelijkheid aan gekoppeld.

Wat leer je met deze opleiding? ƒƒ Deze sessies maken de cursist in staat sterker in de schoenen te staan bij het afhandelen van projecten en het organiseren van evenementen ƒƒ U bent in staat een project professioneel aan te pakken en op te volgen, en uw evenement te organiseren binnen het vooropgestelde budget. ƒƒ Veel tips om uw project of evenement tot een geslaagd project of evenement te maken ƒƒ U creëert een manier van aanpakken dat van in den beginne tijdbesparend zal werken in de verdere opvolging van het project of het evenement.

Voor wie? Deze opleiding richt zich tot die KMO-medewerker die instaat voor het organiseren van grote en kleine evenementen: management assistants, directie-assistentes/secretaresses, administratieve spilfiguren, communicatieverantwoordelijken, communicatiemedewerkers, pr-verantwoordelijken, personeelsverantwoordelijken en –medewerkers.

Programma Projectorganisatie ƒƒ Verschillende methodes van projectmanagement (watervalmethode, cyclische methode) ƒƒ Waarom slagen projecten (niet)? ƒƒ Wat is nodig om een project te doen slagen? Hoe een project sturen ( budgetteren, samenstellen van een team en aansturen , taakverdeling, timemanagement) ƒƒ Wie speelt welke rol in uw project? ƒƒ Hoe krijgt u mensen mee? Hoe verhoogt u het samenwerkingsgehalte? ƒƒ Plannen en faseren ƒƒ Projectbeheersing ƒƒ Voorbeelden van software Evenementorganisatie ƒƒ Waarom kiezen we voor een evenement? Voor welke soort acties organiseert u best een evenement? ƒƒ Hoe beginnen we er aan? Creatieve invulling, stappenplan, draaiboek en checklists ƒƒ Hoe kies ik mijn partners uit? Op welke leveranciers kan je beroep doen? ƒƒ Hoe maak ik de juiste afspraken? ƒƒ Hoe beheer ik mijn budget? Met welke (onvoorziene) kostenposten moet u rekening houden? ƒƒ Welke criteria zijn er relevant bij het kiezen van een locatie?

Praktische informatie 3 sessies van 3 uren – € 238,37 (incl. BTW) ˜˜Brugge – vrijdag 19u tot 22u Start 02/03/2012 6

www.syntrawest.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

kmo-administratie

Snelcursus administratief bediende voor KMO Het takenpakket van een administratieve medewerker is bijzonder divers. Naast het verzorgen van de correspondentie wordt verder heel wat verwacht: agenda’s bijhouden, filteren van telefoongesprekken, vergaderingen organiseren, presentaties verzorgen, de boekhouder assisteren, als gastvrouw of gastheer optreden voor bezoekers, ... Bovendien verwacht de leidinggevende dat hij/zij creatief meedenkt, initiatief neemt, zelfstandig werkt, effectief coördineert en organiseert. Een dynamische en efficiënte administratieve medewerker is een sleutelfiguur binnen het bedrijf en daarvoor is enig voorkennis toch wel noodzakelijk. In deze 11 sessies durende opleiding wordt die nodige basiskennis in een sneltempo bijgebracht.

Voor wie is deze opleiding bestemd KMO-medewerkers die praktische kennis willen opdoen om onmiddellijk toe te passen: arbeiders/ arbeidsters, secretaresses/secretarissen, telefonistes, onthaalbedienden, administratieve medewerkers, of medewerkers die ook instaan voor de administratieve taken in een KMO. Ook voor meewerkende echtgenotes is dit een ideale opleiding.

Programma ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

Telefonisch onthaal (1 sessie) Nederlandse handelscorrespondentie (2 sessies) Agendabeheer en klassement (2 sessies) Loon- en personeelsadministratie (3 sessies) Boekhouden en BTW (3 sessies)

Praktische informatie 11 sessies van 3 uren – € 615,89 (incl. BTW) ˜˜Brugge – dinsdag 19u tot 22u Start 05/03/2012

Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

7


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

efficiënt vergaderen Vergaderingen zijn vaak saai, duren te lang en leveren veelal geen concreet resultaat op. Daarom wordt vergaderen vaak als tijdverspilling beschouwd. Nochtans is overleg de hoeksteen van elke organisatie. Efficiënt en productief overleg kan heel nuttig zijn, de besluitvorming versnellen en dus heel wat tijdswinst opleveren. In deze opleiding leer je hoe je het verloop en de effectiviteit van meetings kan beïnvloeden en het maximale uit vergaderingen kan halen. De training is maximaal praktijkgericht. Na korte theoretische inzichten en het aanleren van technieken ga je aan de slag. De aangereikte technieken worden via interactieve oefeningen en rollenspellen meteen toegepast. Op deze manier slaag je erin om jouw vergadertechnieken bij te sturen en te optimaliseren.

Voor wie is deze opleiding bestemd Deze training is bestemd voor professionelen die op regelmatige basis vergaderingen bijwonen en de productiviteit van deze zakelijke bijeenkomsten wensen te vergroten.

Programma ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

Vergaderen met focus op resultaten Soorten vergaderingen en de juiste aanpak Structuur van een efficiënte vergadering Rol van de voorzitter, secretaris en deelnemers Optimale voorbereiding van een vergadering, zowel in de rol van voorzitter als deelnemer Omgaan met deelnemers die afwijken van inhoud, procedure of proces Omgaan met conflicten, stoorzenders en machtsverhoudingen in meetings Het verslag: aantekeningen maken en rapport uitschrijven. Concrete afspraken voor feedback en opvolging

Praktische informatie 3 sessies van 3 uren – € 238,37 (incl. BTW) ˜˜Brugge – dinsdag 19u tot 22u Start 8/05/2012

8

www.syntrawest.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

LEAN MANAGEMENT IN ADMINISTRATIE EN DIENSTVERLENING In een administratieve- of dienstenomgeving vind je ongetwijfeld veel zaken die geen toegevoegde waarde geven: te lange wachttijden, te veel papier, te veel controles en handtekeningen, te dikke dossiers zonder actieplan, enz... Alles wat geen waarde heeft in de ogen van de klant, moet uit de werking van een organisatie geweerd worden. Een snellere dienstverlening boven alles, met als bijkomend voordeel hogere efficiëntie en kostenbeperking We mogen stellen dat in een goede werking van een organisatie de communicatie van evenveel belang is. De inspanningen voor structurele verbeteringen resulteren in structurele kostenbesparingen en vergroten het financiële resultaat van uw organisatie. ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

Het afhandelen van administratieve taken wordt tijdsmatig beperkt (kleinere doorlooptijden) De kosten verbonden aan de werking van de kantooromgeving worden verminderd De intrinsieke motivatie van het administratief personeel wordt verhoogd Ze leren om zelfstandiger te werken en oplossingsgericht De voldoening wordt gehaald uit het optimaliseren van de werking door onmiddellijk problemen of inefficiëntie op te lossen

Doelgroep Leidinggevenden en kaderpersoneel uit de dienstensector en productie-omgevingen die hoofdzakelijk in een kantooromgeving werken (social en non-profit, overheid, IT-omgeving, financiële en verzekeringswereld, transport, dienstverlening), dit voor zowel kleine als middelgrote ondernemingen: bedrijfsleiders, administratie-, IT-, afdelings-, kwaliteitsverantwoordelijken,…

Programma ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ ƒƒ

Introductie in leanmanagement De bronnen van verspilling in een kantooromgeving Vind iets terug in 3 seconden: orde en netheid met “5S” Visueel management Lean implementatieplan

Praktische gegevens 3 sessies van 3 uren – € 684,87 (incl. BTW) ˜˜Brugge, woensdag 14, 21 en 28 maart 2012 telkens van 18u30 tot 21u30

9


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

advanced management assistant Wilt u sterker in uw schoenen staan als management assistant? Als management assistant speelt u een centrale en cruciale rol in uw organisatie. U beschikt over en beheert heel wat informatie, u coördineert, overlegt, volgt op, denkt mee met het management ... Dit vergt heel wat specifieke competenties en vaardigheden. ‘Advanced management assistant’ is geen klassieke opleiding die de administratief ondersteunende taken van de management assistant behandelt. Met dit programma gaan we verder: we behandelen die thema’s die de kern van de functie van management assistant uitmaken.

Programma 1. Professional organizing Dagelijks komen er bergen informatie op u af: e-mails, nota’s, cijfers, tabellen, verslagen, telefoontjes, ... Het woord informatiestress zal bij u dan ook wel een belletje doen rinkelen. Tijdens deze sessie leert u hoe u best met informatie omgaat. Het creëren, beheren, terugvinden, hergebruiken en leveren van informatie wordt een koud kunstje. Volgende aspecten komen uitgebreid aan bod: ƒƒ Hoe kan ik (alle soorten) informatie op een eenvoudige manier categoriseren en bewaren? ƒƒ Hoe kan ik verschillende eigen invalshoeken naar informatie opbouwen? ƒƒ Hoe vind ik snel de nodige relevante informatie terug en hoe kan ik mijn productiviteit doen stijgen? ƒƒ Hoe ervaar ik de overvloed aan informatie niet langer als een bron van stress? 2. Uw centrale rol beheren Een management assistantheeft dikwijls een nogal “moeilijke” positie in de organisatie. Als rechterhand van “de baas” is het niet evident om tegelijkertijd ook collega te zijn van de andere leden van het team of de afdeling. Daarbij komt nog dat u veelal het favoriete klankbord bent bij wie zowel directie als collega’s allerlei problemen aankaarten. U fungeert soms als indirecte spreekbuis via wie men invloed probeert uit te oefenen. Bij al deze zaken zijn uw eigen persoonlijkheid en aanpak erg belangrijk. Tijdens deze sessie denkt u samen met collega’s na over thema’s zoals: ƒƒ Diplomatie en assertiviteit als basis voor een goede samenwerking ƒƒ Hoe stimuleer ik mijn collega’s tot een maximale medewerking? ƒƒ Hoe ga ik om met kritiek en weerstanden? ƒƒ Geven van constructieve feedback ƒƒ Omgaan met vertrouwelijke informatie 3. Uw rol als assistant van de manager Na verloop van tijd wordt van u verwacht dat u “meedenkt” met uw baas over een bepaalde problematiek. Gaandeweg neemt u ook specifieke gesprekken en beslissingen van uw baas over. U vraagt offertes aan en onderhandelt, wisselt ideeën uit met uw chef omtrent de te volgen bedrijfsstrategie, regelt afspraken met andere directieleden, enzovoort. Hiertoe is het noodzakelijk dat u beschikt over of inzicht hebt in een aantal essentiële managementskills. O.a. deze items worden behandeld: ƒƒ Wat kan ik zelf beslissen en wat niet? ƒƒ Onderhandelen en problem solving ƒƒ Omgaan met verschillende managementstijlen ƒƒ Hoe sta ik mijn mannetje in de zakenwereld?

Praktische gegevens 2 sessies van 3 uren – € 508,20 (incl. BTW) ˜˜Kortrijk – dinsdag 10/05/2012 van 14u tot 20u30 10

www.stichtingbedrijfsmanagement.be


KORTLOPENDE OPLEIDINGEN

KALENDER OPLEIDINGEN VOORJAAR 2012 Opleiding Aantal Les Tijdstip Start Locatie Prijs € sessies dag datum (inclusief btw)

(*)vrij van btw

PERSONAL SKILLS

❏❏

Als leidinggevende coachend omgaan met medewerkers [SBM]

5

do

nm + av

8-mrt-12

Kortrijk

798,60

❏❏

Communiceren en motiveren voor leidinggevenden [SBM]

2

do

dag

10-mei-12

Kortrijk

342,43

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

Delegeren, valkuilen en mogelijkheden [SBM]

2

ma

nm + av

14-mei-12

Kortrijk

342,43

Efficiënt netwerken [SBM]

2

do

nm + av

26-apr-12

Drongen

342,43

Leidinggeven voor nieuw leidinggevenden [SBM]

4

di

nm + av

28-feb-12

Gent

750,20

Selfcoaching voor leidinggevenden [SBM]

5

di

av

8-mei-12

Kortrijk

798,60

Assertiviteit op het werk

4

do

av

1-mrt-12

Brugge

307,34

Assertiviteit op het werk

4

wo

av

2-mei-12

Kortrijk

307,34

Communiceren en omgaan met mensen

4

ma

av

27-feb-12

Brugge

307,34

Efficiënt vergaderen

3

di

av

8-mei-12

Brugge

238,37

Mind Mapping en radiant thinking

2

di

av

29-mei-12

Brugge

199,65

Omgaan met lastig gedrag

2

ma

av

4-jun-12

Brugge

159,72

Snellezen

2

di

av

8-mei-12

Brugge

159,72

Communiceren en omgaan met mensen

4

wo

av

9-mei-12

Kortrijk

307,34

Geheugentraining

2

di

av

13-mrt-12

Kortrijk

159,72

Klantgericht onthaal aan balie of telefoon

3

wo

av

30-mei-12

Kortrijk

238,37

MBTI

2

di

av

29-mei-12

Kortrijk

226,27

Stressmanagement

3

do

av

15-mrt-12

Kortrijk

238,37

Body Language - Lichaamstaal beheersen en gebruiken

2

wo

av

7-mrt-12

Roeselare

197,23

Naar een geweldloze communicatie

2

wo

av

21-mrt-12

Roeselare

159,72

Probleemoplossend en creatief denken

4

ma

av

14-mei-12

Roeselare

307,34

Spreken tot een publiek

4

do

av

24-mei-12

Roeselare

307,34

Timemanagement

4

do

av

3-mei-12

Roeselare

307,34

Commerciële vaardigheden voor de binnendienst

5

ma

av

7-mei-12

Kortrijk

405,35

Telefonische prospectie

3

wo

av

14-mrt-12

Brugge

238,37

Basis verkooptraining

10

diverse

av

diverse

diverse

629,20

Omgaan met klachten

3

do

av

15-mrt-12

Kortrijk

238,37

20

di

av

14-feb-12

Gent

Arbeidsduurregeling en rusttijden

1

ma

av

14-mei-12

Kortrijk

87,12

Loon- en personeelsadministratie in de KMO

11

wo

av

14-mrt-12

Brugge

615,89

Sociaalwettelijke actualiteit mbt PC 124 bouw

1

ma

av

26-mrt-12

Kortrijk

Tijdskrediet, thematische verloven en brugpensioen

3

ma

av

12-mrt-12

Roeselare

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

SALES EN MARKETING

ORGANISATIE & STRATEGIE

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

Bedrijfsmanagement voor niet-economisten [SBM]

Vakantiewetgeving: jaarlijkse vakantie van A tot Z in de KMO

1

do

av

10-mei-12

Brugge

87,12

❏❏

Studentenarbeid in de KMO

2

wo

av

29-feb-12

Kortrijk

159,72

1950,52

HRM EN SOCIALE ADMINISTRATIE

87,12 238,37

Prijzen zijn inclusief 21% btw (indien van toepassing). Prijzen en organisatiegegevens onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten. Opgelet: de prijs die vermeld staat bij meerjarige opleidingen is enkel de prijs voor het eerste jaar! Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

11


KALENDER OPLEIDINGEN VOORJAAR 2012 Opleiding Aantal Les Tijdstip Start Locatie Prijs € (inclusief btw) sessies dag datum

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

BUREAUTICA Leren werken met een computer

8

diverse

av

diverse

diverse

312,18

Tien-vinger-typen

2

ma

vm

19-mrt-12

Kortrijk

146,41

Online sociale netwerken

2

do

av

24-mei-12

Kortrijk

Leren werken met MS-Word & MS-Excel 2010

5

ma

av

16-apr-12

Roeselare

MS-Excel basis 2010

4

diverse

av

diverse

diverse

162,14

MS-Excel gevorderd 2010

6

di

av

17-apr-12

Kortrijk

266,20

MS-Word basis 2010

4

diverse

av

diverse

diverse

162,14

MS-Word gevorderd 2010

4

do

av

19-apr-12

Kortrijk

181,50

MS-Office 2010 upgrade

2

di

av

20-mrt-12

Veurne

MS-Outlook basis 2010

2

woe

av

29-feb-12

Kortrijk

87,12

MS-Outlook 2010 & Timemanagement

2

diverse

av

diverse

diverse

96,80

MS-PowerPoint basis 2010

2

woe

av

18-apr-12

Kortrijk

87,12

Prézi

1

ma

av

27-feb-12

Kortrijk

54,45

MS-Access basis 2010

4

do

av

19-apr-12

Brugge

181,50

MS-OneNote 2010

1

woe

av

28-mrt-12

Kortrijk

54,45 182,71

96,80 199,65

87,12

Opleidingen ism Cevora: GRATIS voor bedienden van Paritair Comité 218! Opleiding ism Cevora - Excel basis

4

diverse

dag

diverse

diverse

Opleiding ism Cevora - Excel Vervolmaking I

4

diverse

dag

diverse

diverse

182,71

Opleiding ism Cevora - Excel vervolmaking II

4

di

dag

17-apr-12

Kortrijk

202,07

Opleiding ism Cevora - Excel: draaitabellen & databanken

2

di

dag

20-mrt-12

Kortrijk

104,06

❏❏

Opleiding ism Cevora - Excel: ontdek de handig(st)e functies

2

ma

dag

16-apr-12

Roeselare

104,06

❏❏ ❏❏

Opleiding ism Cevora - Word basis

4

diverse

dag

diverse

diverse

182,71

Opleiding ism Cevora - Word: professioneel opbouwen dossiers & lange documenten

2

di

dag

27-mrt-12

Brugge

104,06

❏❏ ❏❏ ❏❏

Opleiding ism Cevora - Word: tips & trics

2

di

dag

8-mei-12

Roeselare

104,06

Opleiding ism Cevora - Outlook

2

do

dag

24-mei-12

Kortrijk

94,38

Opleiding ism Cevora - Haal het maximum uit Outlook

2

do

dag

14-jun-12

Kortrijk

104,06

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

Opleiding ism Cevora - PowerPoint basis

2

diverse

dag

diverse

diverse

94,38

Opleiding ism Cevora - PowerPoint vervolmaking

2

di

dag

22-mei-12

Kortrijk

104,06

Opleiding ism Cevora - Access Basis

4

diverse

dag

diverse

diverse

182,71

Opleiding ism Cevora - Sharepoint initiatie

2

vr

dag

25-mei-12

Kortrijk

104,06

Opleiding ism Cevora - Sharepoint vervolmaking

2

vr

dag

15-jun-12

Kortrijk

121,00

Adobe CS5 - Dreamweaver

8

do

av

1-mrt-12

Roeselare

375,10

Adobe CS5 - Flash (op PC)

8

di

av

17-apr-12

Roeselare

375,10

Adobe CS5 - Illustrator

6

ma

av

19-mrt-12

Kortrijk

290,40

Adobe CS5: eenvoudige correcties van beelden met Photoshop (pc)

8

ma

av

19-mrt-12

Brugge

375,10

Adobe CS5: opmaken van eenvoudige publicaties voor print of web in InDesign (pc)

6

di

av

28-feb-12

Kortrijk

290,40

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

❏❏

DTP - OPLEIDINGEN

DTP - opleidingen ism Cevora (gratis voor bedienden uit PC 218)

❏❏ ❏❏ ❏❏

12

Opleiding ism Cevora - Adobe Indesign initiatie

6

woe

dag

14-mrt-12

Brugge

312,18

Opleiding ism Cevora - Adobe Photoshop initiatie

6

ma

dag

23-jan-12

Roeselare

312,18

Opleiding ism Cevora - Adobe Photoshop vervolmaking 4

ma

dag

19-mrt-12

Roeselare

248,05

www.syntrawest.be


KALENDER OPLEIDINGEN VOORJAAR 2012 Opleiding Aantal Les Tijdstip Start Locatie Prijs € (inclusief btw) sessies dag datum

❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏ ❏❏

(*)vrij van btw

TAAL Taalbad Frans

10

ma -vr

dag

20-feb-12

Roeselare (*) 300,00

Testavond Frans

0

ma

av

23-jan-12

Kortrijk

GRATIS

Testavond Frans

0

di

av

31-jan-12

Roeselare

GRATIS

Testavond Frans

0

wo

av

8-feb-12

Brugge

GRATIS

Testavond Frans

0

do

av

16-feb-12

Veurne

GRATIS

Frans voor personeelszaken

12

do

av

9-feb-12

Roeselare (*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - basis

12

ma

av

27-feb-12

Kortrijk

Zakelijk communiceren in het Frans - basis

12

di

av

28-feb-12

Roeselare (*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair

12

di

av

28-feb-12

Roeselare (*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair

12

wo

av

29-feb-12

Kortrijk

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - gevorderd

12

wo

av

29-feb-12

Kortrijk

(*) 330,00

Initiatie Zakelijk Frans

12

ma

av

5-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Le téléphone efficace

5

ma

av

5-mrt-12

Roeselare (*) 150,00

Zakelijk communiceren in het Frans - basis

12

wo

av

7-mrt-12

Brugge

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - intermediair

12

do

av

8-mrt-12

Brugge

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Frans - basis

12

do

av

15-mrt-12

Veurne

(*) 330,00

Commercieel Frans

6

di

av

22-mei-12

Roeselare (*) 195,00

Nederlands voor anderstaligen

12

do

av

1-mrt-12

Kortrijk

(*) 30,00

Hoe schrijf ik het in het Nederlands

12

wo

av

14-mrt-12

Kortrijk

(*) 30,00

Zakelijk communiceren in het Duits - basis

12

di

av

13-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Duits - intermediair

12

wo

av

28-mrt-12

Kortrijk

(*) 330,00

Duits in het transport

6

di

av

20-mrt-12

Brugge

(*) 195,00

Testavond Engels

0

di

av

31-jan-12

Kortrijk

GRATIS

Zakelijk communiceren in het Engels - basis

12

ma

av

5-mrt-12

Kortrijk

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Engels - intermediair

12

di

av

6-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Initiatie zakelijk Pools

12

wo

av

21-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Initiatie zakelijk Portugees

12

ma

av

12-mrt-12

Kortrijk

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Spaans - basis

12

wo

av

28-mrt-12

Kortrijk

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Spaans - basis

12

wo

av

28-mrt-12

Kortrijk

(*) 330,00

Zakelijk communiceren in het Spaans - intermediair

12

wo

av

21-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Initiatie zakelijk Turks

12

ma

av

5-mrt-12

Roeselare (*) 330,00

Hoe schrijf ik een goed persbericht?

2

wo

av

16-mei-12

Kortrijk

Correct schrijven

2

wo

av

7-mrt-12

Roeselare

133,10

Webcopywriting

4

wo

av

18-apr-12

Brugge

302,50

Succesvolle nieuwsbrieven schrijven

2

di

av

20-mrt-12

Kortrijk

133,10

(*) 330,00

REDACTIE 133,10

U wenst meer informatie of u wenst zich in te schrijven? Contacteer Syntra West via 078/353.653 (tarief lokaal gesprek) of via info@syntrawest.be • fax 051/26 87 59 Prijzen zijn inclusief 21% btw (indien van toepassing). Prijzen en organisatiegegevens onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten. Opgelet: de prijs die vermeld staat bij meerjarige opleidingen is enkel de prijs voor het eerste jaar! Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

13


INLICHTINGEN & INSCHRIJVINGEN ➲➲ U wenst meer informatie? Voor meer praktische of inhoudelijke informatie kunt u onze detailfolders downloaden via onze website www.syntrawest.be. Tijdens de kantooruren kan u ook ons contact- en registratiecenter bereiken via tel. 078 353 653 (lokaal tarief) of via info@syntrawest.be.

➲➲ U wenst zich in te schrijven? Inschrijven voor een cursus kan eenvoudig: ➠➠ telefonisch: contacteer Syntra West via 078/353.653 (tarief lokaal gesprek) ➠➠ via de website: www.syntrawest.be ➠➠ via fax: u kunt de inschrijvingsstrook terugfaxen naar: 051 26 87 59 ➠➠ via mail naar: info@syntrawest.be ➠➠ via de post: u kunt de inschrijvingsstrook opsturen naar ƒ Syntra West Roeselare, ƒ Oostnieuwkerksesteenweg 111, 8800 Roeselare ƒ t.a.v. NATHALIE NEIRYNCK Uw inschrijving wordt dan automatisch verwerkt. De factuur is de bevestiging van uw inschrijving. Een aantal dagen voor de start van de opleiding ontvangt u een uitnodiging met de praktische gegevens.

volg voordelig opleidingen Tot 50% minder betalen voor uw opleiding! Syntra West is erkend als opleidingsinstelling. ➠➠ Ben je werknemer: www.vdab.be/opleidingscheques bespaar 50% met opleidingscheques ƒ (tot max.€ 125 per jaar) ➠➠ Ben je ondernemer: www.kmo-portefeuille.be geeft je tot 50% subsidie! Wenst u een opleiding op maat? Dit kan, vraag vrijblijvend een offerte voor een ‘in company’ training in de gebouwen van Syntra West of ‘aan huis’, in uw bedrijf. ➠➠ Vb. u werkt met MS-Office-versie 2007 en u wenst de opleiding ‘MS-Office 2007 Excel gevorderd’ te volgen met een aantal van uw collega’s? ➠➠ Vb. u vindt één bepaalde opleiding niet terug in het Syntra West-aanbod? Laat het ons weten en kijk of een ‘opleiding op maat’ iets voor u is. Let op: niet alle opleidingen komen in aanmerking voor het gebruik van opleidingscheques. Contacteer ons voor meer informatie via 078/353.653 (tarief lokaal gesprek).

Data en prijzen in deze brochure zijn onder voorbehoud van wijzigingen en drukfouten.

14

www.syntrawest.be


INSCHRIJVINGSSTROOK Ondergetekende, Naam . ....................................................................................................................................................... Voornaam ................................................................................................................................................. Straat & nr. ............................................................................................................................................... Postcode & gemeente . ............................................................................................................................ Tel. ....................................................................... Fax ............................................................................ E-mail ....................................................................................................................................................... Geboren op .......................................................... te ............................................................................ Bedrijfsgegevens: Naam . ....................................................................................................................................................... q BVBA q NV q VZW q ander: ................................................................................................................ Activiteit . .................................................................................................................................................. Functie ...................................................................................................................................................... Adres . ....................................................................................................................................................... Tel. & Fax .................................................................................................................................................. E-mail ....................................................................................................................................................... BTW-nr. .................................................................................................................................................... • schrijft zich in voor volgende opleiding: ................................................................................................................................................................... Startdatum ............................................................................................................................................... Lesplaats .................................................................................................................................................. • De factuur mag uitsluitend opgemaakt worden op naam en voor rekening van q deelnemer q bedrijf (Mochten er moeilijkheden ontstaan bij de vereffening van de factuur, dan zal deze mogen worden opgemaakt op naam van de ondertekenaar, die daartoe solidair zal zijn gehouden.) Contractvoorwaarden • Annuleren dient schriftelijk te gebeuren (per brief, e-mail of fax) en is slechts mogelijk vóór de aanvang van de cursus. Zoniet is het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. • Enkel bij langlopende opleidingen (van meer dan 15 sessies) is uitschrijven mogelijk - mits schriftelijk - tot uiterlijk vóór de vijfde sessie. In dit geval zijn de helft van het inschrijvingsgeld en de intussen ontvangen syllabi en grondstoffen steeds verschuldigd. • De ondertekenaar verbindt zich ertoe dat de factuur betaald wordt binnen de 30 dagen na de ontvangst ervan en dit van rechtswege en zonder ingebrekestelling. • Syntra West formuleert uitdrukkelijk voorbehoud om ten allen tijde een geplande cursus te annuleren of te verplaatsen naar een nader te bepalen datum zonder dat zij hiervoor aansprakelijk kan gesteld worden. • Door onderhavige inschrijvingsstrook te ondertekenen verbindt men zich ertoe de contractvoorwaarden na te leven. Alle betwistingen zullen exclusief gebracht worden voor de rechtbanken te Brugge.

Datum

Handtekening

Uw gegevens worden opgenomen in een bestand voor commercieel-administratieve doeleinden en worden niet doorgegeven aan derden. Overeenkomstig de wet op de privacy van 8/12/92 tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer hebt u recht op inzage en verbetering van de over u bewaarde gegevens.

Voor alle info: contacteer ons onthaal- en registratienummer: 078/353 653 (gesprek lokaal tarief)

15


1111116 MAN-Office managemnet vj 12-A5

INFODAGEN: SPRING EENS BINNEN! DAGOPLEIDINGEN INFOMOMENT OP ALLE CAMPUSSEN (BRUGGE-IEPER-KORTRIJK-OOSTENDE-ROESELARE-VEURNE) woensdagnamiddag 9 mei 2012 (van 14u-20u)

INFOMOMENTEN OP ALLE CAMPUSSEN (BRUGGE-IEPER-KORTRIJK-OOSTENDE-ROESELARE-VEURNE) zaterdag 30 juni 2012 (09u-12u) en maandag 2 juli 2012 (van 14u-20u) zaterdag 25 augustus 2012 (09u-12u) en maandag 27 augustus 2012 (van 14u-20u)

Brugge Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge 2 Ieper Grachtstraat 13-1A, 8900 Ieper Kortrijk Doorniksesteenweg 220, 8500 Kortrijk Oostende Industriezone 2, Zandvoordeschorredijkstraat 73, 8400 Oostende Roeselare Oostnieuwkerksesteenweg 111, 8800 Roeselare vastgoedm.z. Spoorwegstraat 14, 8200 Brugge

Veurne Sint-Idesbaldusstraat 2, 8630 Veurne

U wenst meer info of u wenst u in te schrijven? Contacteer Syntra West via: 078/353 653 (gespreklokaal tarief) info@syntrawest.be • fax 051/26 87 59

Syntra West is erkend door de Vlaamse Regering ISO 9001:2008 gecertificeerd

Office management  

Syntra West werd in 2002 opgericht uit het vormingsinstituut voor kmo’s en biedt gespecialiseerdeopleidingen aan, zowel tijdens als buiten d...

Advertisement