Page 1

2. Togtet mod Abodritterne

w e i v e r P


endelig har vi nok at spise og behøver ikke at frygte vinteren. SELV HVIS JEG DØR VIL KONGEN SØRGE FOR DIG, ODINKAR. SÅ LÆNGE HAN LEVER. jeg har svoret ham troskab, SÅ VI MÅ PASSE GODT PÅ KONGEN OG GØRE ALT, HVAD HAN beder om.

Saxn ô t, SELV HVIS DET KOSTER DIG LIVET? Saxn ô t?

år 808. Saxn ô t og hans bror odinkar er i kongens tjeneste. Saxn ô t er optaget i kongens personlige følge, hirden, mens odinkar får lov til at spise kongens kød, selvom han ikke er kriger og aldrig vil blive det. tIL GEN GÆLD HJÆLPER HAN TIL, HVOR HAN KAN.
Fremmede krigere kommer ind i hallen, hvor krigerne i godfreds hird spiser deres grød, snakker om løst og fast og fortæller historier til hinanden.

noget stort er i gære, hvis i spørger mig. både ravnungerne og jarl ruriks folk er her, og det er vel ikke kun for at drikke mjød.

ja, man må nyde sin grød før é ns mave bliver sprættet op.

og vi er som altid de sidste, der får noget at vide.

det er noget værre griseri med grød, der vælter ud af maven.

livet er som en snor eller en tråd, odinkar. fødslen er den ene ende.
Har du hørt om nornerne, odinkar? urd er fortiden, verdandi er nutiden og skuld er fremtiden. de væver vores skæbnetråde sammen til et stort tæppe ved yggdrasils fod. og når de skærer en tråd over, dør et menneske.

vi må følge den vej, nornerne har lagt for os og med rank ryg føje os i vores skæbne. det vil behage odin, fordi den, der har tillid til gudernes visdom står højt i deres gunst!
Mine herrer, jeg har en plan. Abodritterne sidder jo på Saksernes land op til Ejderen; en dagsmarch fra Danevirke.

Godfred holder krigsråd med harald hildetands nevø rurik og de andre af danernes mægtige jorddrotter.

abodritterne er kendt borge. de ligger med dagsmarch imellem.

for deres højest en

den enkelte borg kan knækkes af en overlegen styrke, men vi kan ikke indtage dem alle.

og deres hertug godelaib er en frygtet hærfører.

Desuden kan frankiske ryttere slå til i flanken.

10


Vores styrke er flåden, som skal angribe h an d e l s p l a d s en R e r i c . Abodritterne kan mønstre store styrker dér, så vi har brug for alle våbenføre mænd. desværre er flåden ikke så stor, at den kan rumme alle, og der er altid stormænd, som ikke dukker op.

Vi får hjælp fra welataben krigere under milegost den blodtørstige. abodritterne har overtaget deres kernelande ved østersøen, så de har íntet at miste.

Rurik! dine ryttere fra Si l en d i og Dan ev i rke skal prøve på at undvige fæstningerne for at bryde igennem til reric. En del af flåden leverer et af l e d n i n gsan g reb som støtte, og så slår vi til med forenet kraft. én gang for alle! vi mødes dagen efter fuldmåne.

Men er det ikke bedre at angribe Staragard? Byen ligger tæt på danevirke. denne handelsplads er endda mere værd end reric!

rurik, Det er præcis det, Abodritterne regn er med. Staragard kan ikke indtages ved at storme voldene, og en belejring tager tid. Frankerne og Abodritterne kan slå til, når det passer dem, og så er vi klemt mellem staragard og panserrytterne.

Kejserens søn Karl står allerede ved Elben med en hær, så vi må handle hurtigt og aldrig stå stille. Dit gennembrud vil binde Abodritterne til Staragard og Frankerne til elben, når de ikke ved, hvor vi slår til med flåden.

11


Eric Knipper er tegneserietegner og kulturformidler. Han bor i København. Bersærker er den ultimative vikingetegneserie, der har det hele: Episke slag og vikingernes ritualer, bygninger, skibe, våben og dagligdag skildret med udgangspunkt i historieskrivningen. Følg med i opgøret mellem danernes konge Godfred og frankerrigets mægtige kejser Karl den store. Kom med ud at sejle til fremmede lande, der brandskattes af vikingerne! I Bersærker 2 angriber vikingerne Abodritterne, der er Frankernes allierede. Vil det lykkes dem at indtage den store handelsplads Reric?

Bersærker, udkommet: 1: Godfred Vejdekonge 2: Togtet mod Abodritterne Bersærker, under forberedelse: 3. De levende og de døde

Bersærker2 dansk preview  

Danerne drager på togt mod Abodritterne, der er allieret med Karl den Stores Frankerrige.

Bersærker2 dansk preview  

Danerne drager på togt mod Abodritterne, der er allieret med Karl den Stores Frankerrige.

Advertisement