Page 1

AIESEC The international platform for young people to discover and develop their potential

AIESEC Piteşti pitesti.ro@gmail.com, www.aiesecpitesti.ro aiesecpitesti.blogspot.com

Prezentare AIESEC

concept

Alex Şerban www.3puncte.ro alex@3puncte.ro Dtp & Layout Cosmin Şerban cosmin.sherban@gmail.com

pg 01

AIESEC reprezintă cea mai mare organizaţie de tineri din lume, al cărei principal scop este dezvoltarea tinerilor şi pregătirea lor, într-un cadru non-formal, cu ajutorul partenerilor săi din mediul economic şi academic, pentru a aduce un plus de valoare comunităţii din care fac parte. AIESAIESEC este o organizaţie pentru tineri unde aceştia pot să-şi descopere şi să-şi dezvolte abilităţile pentru a avea un impact pozitiv în societate. P Prezentă în peste 800 de centre universitare din peste 110 de ţări, organizaţia noastră oferă sprijin organizaţiilor (companii, instituţii şi ONG-uri) şi tinerilor să se dezvolte prin intermediul Programului eXchange - Schimb Internaţional de Tineri.


Rector

al

Prezentarea programulului eXchange

Universităţii de Stat din Piteşti, Domnul Prof. Dr.Univ. Gheorghe Barbu, a avut amabilitatea de a ne spune câteva cuvinte despre voluntariat şi despre

AIESEC Piteşti

AIESEC este cea mai bine organizată şi cea mai performantă asociaţie a studenţilor.

După opinia mea,

AIESEC este mai degrabă

o şcoală decât o asociaţie, studenţii beneficiind de o pregătire complementară în raport cu ceea ce invaţă în şcoala şi

Universitate.

Cei care activează în AIESEC vor fi mai bine pregătiţi pentru integrarea

lor socială şi profesională.

Activitatea noastră de bază este Exchange - Pro-

Piteşti îi oferă unui student sau masterand oportunitate de a-şi lua un stagiu de lucru într-una din aceste ţări, având ocazia să lucreze într-o companie din străinătate pe profilul pe care au studiat, acest lucru datorându-se pregătirii teoretice pe care o primesc în cadrul Universităţii.

Exchange este modalitatea prin care noi reuşim

Un student bine pregătit poate să îşi aleagă un job pe o perioadă cuprinsă între 2 luni şi un an şi jumătate, pe domeniul pe care l-ai studiat la facultate sau pe domeniul în care are experienţă de lucru.

gramul Internaţional de Practicã, având o istorie de mai mult de 60 de ani de experienţă. AIESEC realizeazã în fiecare an schimbul a mii de studenţi şi recent absolvenţi, oferindu-le astfel experienţe de învăţare unice, pe plan personal şi profesional. să le oferim tinerilor din întreaga lume oportunitatea de a experimenta şi de a interacţiona cu o cultură diferită, în timp ce pun în practică (în cadrul unei companii dintr-o ţară străină) ceea ce au învăţat la universitate. Numai anul trecut AIESEC Romania a oferit această oportunitate de a pleca prin acest program eXchange unui număr de peste 250 de studenţi, oportunitate în care au parte de o experienţă profesională şi culturală, dar au beneficiat şi de poziţii de conducere în cadrul organizaţiei. AIESEC există în

pg 02

peste

110 ţări, astfel AIESEC

Acest program le oferă studenţilor din Piteşti o experienţa deosebită atât cultural, cât şi profesional prin prisma faptului că iau contact cu un alt tip de societate şi cu un alt mediu cultural. Un student care se întoarce din acest program Exchange va avea un impact sporit în societate, el fiind mai sigur pe ceea ce vrea în viitor, dar se va întoarce si cu o experienţă internaţională pe care o va putea adăuga în CV-ul său.


Tipuri de stagii de practică profesională Tudor Pendiu Primarul Oraşului

Piteşti A avut

amabilitatea sa ne spună câteva civonte

Piteşti

despre oraşul

Sunt multe oraşe mari şi frumoase în lume. Şi după cum veţi vedea, Piteştiul este unul dintre ele. Şi noi îl iubim mai mult deacât pe oricare altul, pentru că aici existăm, aici ne câştigăm pâinea cea de toate zilele, aici ne creştem copiii, aici ne primim şi găzduim oaspeţii din lumea întreagă

Aici vă aşteptăm să ne

cunoaşteţi, să ne înţelegeţi, să ne fiţi alături la

sărbătorile de suflet, să ne amintim ămpreună trecutul,

plănuind viitorul, sub semnul împlinirilor şi al realizărilor prezente.

Tehnic:

Studentul care vrea să lucreze în companii, organizaţii non-guvernamentale, organizaţii guvernamentale, universităţi işi va petrece majoritatea timpului în domenii legate de tehnologia informaţiei sau de proiecte de inginerie. Cunoştinţele lui pot include dezvoltare web şi de management, dezvoltare de software şi de programare, sistemul de analiză şi proiectare, de gestionare a reţelei şi gestionarea bazelor de date. Aptitudini tehnice şi experienţă de expertiză sunt necesare pentru a participa la acest tip de stagiu.

Management:

Studentul care vrea să lucreze într-o companie, organizaţie non-guvernamentală, organizaţie a guvernului, universitate sau altă organizaţie îşi va petrece timpul lucrând în domenii legate de management. Cunoştinţele lui pot include finanţe, contabilitate, marketing, management de proiecte, management organizaţional sau resurse umane.

Educatie:

Studentul care vrea să lucreze într-o companie, organizaţie non-guvernamentală, organizaţie a guvernului, universitate sau altă organizaţie îşi va petrece timpul lucrând în

pg 03

domenii legate de educaţie. Cunoştinţele lui pot include o limbă străină de predare, un alt subiect de predare în altă limbă, elaborarea de programe, dezvoltare de caractere, consiliere de carieră, culturale şi de interacţiune, perspectivă de promovare în domeniul academic. Studentul trebuie să aibă cunostine academice de fond în domeniul educaţiei.

Dezvoltare:

Studentul care vrea să lucreze într-o companie, organizaţie non-guvernamentală, organizaţie a guvernului, universitate sau altă organizaţie îşi va petrece timpul lucrând în domenii legate de problemele de dezvoltare comunitară.


Narantsogt Baatarkhuu ~nar Are 22 de ani şi momentan este student la o

facultate din Cehia. Este născut în Mongolia. Participanţii de la Summer School au fost foarte încântaţi de modul interactiv si glumeţ în care

Nar şi-a susţinut trainingurile.

Cristobal

Bustamante ~Chris Are 24 de ani şi a

America. Este născut în Mexic. Chris a reuşit să impresioneze

venit din

prin modul său prietenos de a fi şi prin abilitatea sa de a învăţa limba română extrem de rapid.

pg 04

Prin susţinerea de către Universitatea din Piteşti,

AIESEC a reuşit pe termen scurt: să promoveze Universitatea în toate activităţiile în care suntem implicaţi, cum ar fi conferinţe locale, naţionale şi internaţionale, proiectele pe care le desfăşoară în rândul companiilor cu care suntem parteneri; am reuşit o colaborare mai strânsă pentru consolidarea legăturilor dintre universitate cu companii şi organizaţii la nivel local, naţional şi internaţional pentru ocuparea forţei de muncă de către absolvenţi ai Universităţii; am oferit oportunitate studenţilor de a-şi lua un stagiu de practică profesional, iar când se vor întoarce companiile vor fi foarte încântate de acest lucru, am oferit şansa membrilor de a participa la seminarii de dezvoltare la nivel local, naţional şi internaţional. Pe termnen lung studenţii şi masteranzi care au absolvit studiile la Universitatea din Piteşti şi care au trecut printr-o experienţă AIESEC vor putea spune că au numeroase cunoştinţe şi abilităţi ca de exemplu: spirit antreprenorial, abilităţi în marketing şi vânzări, experienţă internaţională, o viziune şi obiective clare şi

conştienţi despre cum trebuie să acţioneze în viitor, abilităţi de coordonare, o uriaşă reţea de contacte profesionale în lume. Aceşti studenţi şi masternazi care vor termina studiile si experienţa AIESEC işi vor găsi rapid un job şi vor avea o imensă dorinţă de a excela în ceea ce fac şi de a se deosebii de celilalţi prin abilităţile pe care le-a dobândit. Un absolvent, care a încheiat cu success studiile superioare şi care a trecut printr-o experienţă AIESEC din care a învăţat multe lucruri, nu va avea probleme în a-şi găsi un loc în lumea profesioniştilor, cu o reţea bogată de contacte şi cunoştinţe care îi vor fi folositoare în orice afacere, acestea reflectă o imagine foarte bună a Universităţii în lume, imagine care să facă referire ca o sursă de talent şi un simbol de success pe termen mediu şi lung.


www.aiesecpitesti.ro

Excelenţa morală este un

National Group of Partners

rezultat al felului în care trăim.

Devenim corecţi, facând fapte corecte, devenim temperaţi comportându- ne temperat şi devenim curajoşi facând acte curajoase.

- Aristotel

www.aiesec.org

pg 05

Prezentare Exchange  

Prezentarea programului Exchange oferit de AIESEC Pitesti

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you