Issuu on Google+

symphony

INTERIOR DESIGN


symphony


Laura Romeu Molero is a final year student in interior design at Elisava, with a broad range of disciplines including exhibition, domestic equipment and graphic software image manipulation. She helps people and develops assignments that satisfy the necessities of the client, which in essence is the purpose of design. She tries to transmit her knowledge and do it in the best way than she can. Laura began life as a design student at Elisava University, but before that, she studied technological A-level, related to her speciality, interior design. She has clear ides, and since she was the fifteen years old she has known what that she wanted to do something related to spaces. She also loves mathematics and music, and the relationship between these disciplins Currently, she is studying the final course of her design degree, and at weekends she works in a restaurant to earn money and allows her to pay her personal expenses. She looks forward some kind of job related to interior or furniture design to combine with her degree, in order to get greater experience in their sector.


SYMPHONY

005 LAURA ROMEU MOLERO

SPACE DESIGN 010 012 014 016 018 020

/01 /02 /03 /04 /05 /06

INFORMATION POINT IN COLLSEROLA RHINOCEROS: LOFT REDESIGN A LIBRARY REDESIGN A MEDICAL CENTER REDESIGN A STUDENT LOUNGE HOME-GARDEN IN A BUILDING

022 /07 WORKSHOP CERAMICS BY ASCER

EXHIBITION DESIGN

026 /08 EXHIBITORS BY WANDA 028 /09 RHINOCEROS: EXHIBITOR 030 /10 EXHIBITION IN LA CAPELLA

032 /11 EXHIBITION “VISENTITS” IN SALA VINÇON

PRODUCT DESIGN 036 038 040 042 044

/12 /13 /14 /15 /16

LAMP WITHOUT ASSEMBLIES CHAIR WITHOUT ASSEMBLIES TOILETRY “ROLLINGBAG” RHINOCEROS SKETCH-UP

GRAPHIC DESIGN: DRAWINGS & PHOTOGRAPHY 048 050 052 054 056

/17 /18 /19 /20 /21

PERSONAL WALLPAPERS GRANINI ADVERT DRAWINGS PHOTOGRAPHY PINHOLE


SPACE DESIGN DISSENY D’ESPAIS


HOME-GARDEN IN A BUILDING

/06

Subject / Assignatura: Future Habitat project. Year of project / Curs acadèmic: 3rd. Team work / Equip de treball: Francesc Niell, Irene Rebenaque i Laura Romeu. Group exercise, where the main goal is to transform the purpose of any of the rooms of a house and change the context of these, but without losing the meaning. / Exercici en grup, el qual el seu objectiu és aconseguir transformar la finalitat de qualssevol de les sales d’un habitatge i canviar-les de context però sense deixar que perdi sentit.

Home-Garden

Casa-Hort

This is an end exercice of the most important subject at the module of Future Habitat, done in groups where they have applied the knowledge worked in other subjects. Previously, each member of the group has working with some assigned spaces in a home. Library, dining room and the roof are what form the set final solution space to has become a house garden. The location assigned to constructing our project was an 8th to 10th floor at the final building, and thus can enjoy the sun. The garden has carried out on three levels, each one at a rate appropriate for the amount of sunshine that falls. Then, in the area with more shade and with the union to the staircase with the other group that are shared ground, we have created a flat with three floors, where the distribution are the same for all flats, and is made from the library concept, that it is reflected in the separation of spaces, and as an organization of the dining room, optimization of storage space.

Aquest és un exercici final de l’assignatura motor del mòdul d’Hàbitat Futur, realitzat en grup, en el qual s’hi han aplicat els coneixements treballats a les altres assignatures. Cada membre del grup ha treballat amb una dels espais d’un habitatge assignats anteriorment. La biblioteca, el terrat i el menjador són els que formen la solució final d’espai conjunt una casa-hort. Gràcies a la ubicació assignada a l’edifici que s’ha acabat construint, d’un 8é a un 10é pis, i així doncs podent gaudir del sol, s’ha dut a terme un hort a tres nivells, cada un d’ells amb un tipus de plantació adequada per la quantitat d’hores de sol que hi incideix. Seguidament, a la zona amb més ombra i també amb la unió per l’escala d’accés amb l’altre grup que s’hi comparteix planta, s’hi han creat els habitatges, un total de tres, on la distribució és la mateixa a tots i està formada de manera que el concepte de biblioteca es veu reflectit a les separacions d’espais, i la de menjador com a organització i optimització dels espais d’emmagatzematge.

020


021


EXHIBITION DESIGN DISSENY D’EXPOSICIONS


RHINOCEROS: EXHIBITOR

/08

Subject / Assignatura: expression and representation of exhibitions.Year of project / Curs acadèmic: 3rd. Team work / Equip de treball: Mervi Antila, Francesc Niell i Laura Romeu. Group exercise, where the main goal is to create an exhibition space or product from a pattern created with rhinoceros, which eventually will be built with cardboard matte, cut with laser machine. / Exercici en grup, el qual el seu objectiu és crear un objecte o espai expositor a partir d’un patró creat amb rhinoceros, que finalment es construirà amb cartró-mat tallat amb la màquina làser.

Arbor

Pèrgola

This entire exercise is created from the 2D and 3D editing software, Rhinoceros 4.0. The first step is to create a rectangular pattern with straight lines and curves that create an interesting way to work. The second step, is to find another pattern to continue to rise vertically above the line created in 2D. Once you have all the points, you join all lines to form plans, and these plans must intersect with others plans,so that in this way, the final piece remains rigid. The final piece has achieved to build an exhibition space, applied indoors or outdoors, and making function pergola, too. The sheets of this product / space are final may contain information or message that you want to show.

La totalitat d’aquest exercici està creat a partir del programa d’edició 2D i 3D, Rhinoceros 4.0. El primer pas, és crear un patró rectangular de línies rectes o corbes que generin una forma interessant per a treballar. A partir d’aquí, s’ha trobat un altre patró a seguir per aixecar verticalment les línies creades anteriorment en 2D. Un cop es tenen tots els punts, s’uneixen formant plans rectes, i amb aquests s’hi han de interseccionar uns altres perquè així d’aquesta manera la peça final quedi rígida. La peça final aconseguida té com a finalitat constituir un espai expositiu, aplicable en interiors o exteriors, i també fent la funció de pèrgola. Les làmines d’aquest producte/espai final són les que poden contenir la informació o el missatge que es vol mostrar.

028


029


PRODUCT DESIGN DISSENY DE PRODUCTE


GRAPHIC DESIGN: drawings & photography DISSENY GRÀFIC & FOTOGRAFIA


LAURA ROMEU MOLERO 649 116 890 SANT QUINTĂ? DE MEDIONA 08777 symphony.interiordesign@gmail.com http://lauraromeumolero.wix.com/symphonydesign


symphony_portfolio