Page 1

home

Het

kleine broertje Bowers & Wilkins Zeppelin Mini Wanneer je de Zeppelin van Bowers & Wilkins ziet, denk je vast, ‘dat ziet er gek uit!’. Een zwart rond en langwerpig ding waar je een iPod in stopt. Het trekt meteen de aandacht. Stoer, maar helaas best groot en prijzig (zo’n 600 euro). Daar heeft B&W wat op bedacht. Een minivariant!

Digitale versterker | usb-streaming van pc en mac | vermogen van 2 x 18W | usb-poort | aux-ingang WAF www.bowers-wilkins.com/ zeppelinmini | € 399,-

Powered by Sylvie van Nieuwerburgh

D

e gelikte uitstraling is onveranderd, maar de grootte en de aankoopprijs zijn bijna gehalveerd. Helaas heeft de compactheid een beperking. De Mini is namelijk niet in staat om met het geluid een kamer te vullen. Daarvoor is het bereik onvoldoende. Geschikter is hij voor bijvoorbeeld slaapkamer of keuken. Het geluid is erg zuiver en prima uitgebalanceerd. Zowel hoge als lage tonen worden gedetailleerd weergegeven.

Uiterlijk

Met een zwarte behuizing en ronde vormen is de Zeppelin Mini duidelijk het kleine broertje. Ook het houdertje voor de iPod, dat je rechtop neer kunt zetten of naar links of naar rechts draait, heeft een eigentijdse uistraling. De bovenzijde is afgewerkt met een spiegeloppervlak. Dat oogt chique, maar heeft als nadeel dat vingerafdrukken snel te zien zijn. 

Bediening

Aan de achterzijde bevinden zich drie aansluitingen: eentje voor de stroom, een aux-ingang en een usb-poort om hem aan je laptop te hangen. Een usb-kabel is helaas niet meegeleverd. Wel zitten er diverse adapters in de doos voor de iPhone en de iPod Touch. Zonder adapter sluit je de Classic en Nano aan. Muziek van een ander type mp3-speler speel je af door deze via de aux-ingang aan de Zeppelin te koppelen. Het geluid is net zo goed, maar het ziet er minder fraai uit. Het is dan ook niet voor niets een iPoddock. Vanaf de bank zappen kan met de afstandsbediening. Ook deze is zeer gebruiksvriendelijk. Het uiterlijk past bij de Mini: zwart en rond. Al met al zijn we erg te spreken over de Zeppelin Mini, mits je hem niet in een te grote ruimte plaatst. Want zijn bereik is toch wel een minpuntje.

Goed geluid Annemieke (26): “De Zeppelin Mini ziet er leuk uit en klinkt erg goed. Ik vind het ook fijn dat hij makkelijk te bedienen is. Aanzetten en klaar. Ja, ik zou ‘m wel willen krijgen. Krijgen, want het blijft hoe dan ook een prijzig apparaat.”

43

Het kleine broertje  

Review zeppelin

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you