Page 1

LIFESTYLE Trends

ODE AAN AFRIKA Het WK in Zuid-Afrika is nog niet eens begonnen maar de voetbalgekte er rond is al in volle gang. Strellson Sportswear brengt met zijn We Are Africa!-collectie een ode aan het continent en combineert dit met z’n passie voor voetbal. Hiermee steunt het merk ook nog eens The Constant Gardener Trust, een fonds dat opgericht werd om de ontwikkeling in de regio waar de gelijknamige film opgenomen werd een beetje vooruit te helpen. Vanaf maart in de winkels.

BETAALBAAR VLIEGEN MET PRIVÉJET Het Antwerpse The Aviation Factory, marktleider in de Benelux als het gaat om chartervluchten op maat, biedt vluchten in luxueuze jets aan voor een schijntje van de normale prijs. Het bedrijf vindt het namelijk onzin om een vliegtuig leeg de lucht in te sturen nadat het ergens een wereldleider of CEO afgezet heeft. De jet laten staan waar de vermogende passagier geland is, kost een kapitaal. Daarom vliegt het vaak leeg weer weg om de volgende klant op te pikken. Economisch en ecologisch stom, redeneert The Aviation Factory. Reden genoeg om deze lege vluchten als eerste maatschappij ter wereld online aan te bieden voor soms amper 20 procent van de kostprijs. Zo betaal je misschien 2.000 euro in plaats van 10.000 voor een reis naar Nice. Als je die ene vlucht dan nog eens deelt met acht reisgenoten, dan is het nog maar 250 euro per persoon. Jawel, inclusief champagne en hapjes aan boord. In de database zitten meer dan 250 vluchten. Weet vooraf wel dat het enkele reizen betreft. Voor de andere helft moet je een gewone lijnvlucht boeken. www.jethopper.net

David Beckham zet nieuwe kapseltrend Kapper Robby Osselaer van Bobhead (winnaar van de Hairdressers Press Award 2010): “Het ziet er schitterend uit. Zo’n duidelijk verschil tussen lang en kort dankzij mooi opgeschoren zijkanten wordt de trend voor 2010. In Europa zal de hanenkam daarentegen iets lager liggen. Davids kapsel is namelijk wel erg gewaagd. Het onderhoud valt overigens best mee. Om de twee à drie weken naar de kapper om de kniplijnen bij te werken en gel er in als je een wetlook wenst of matte wax voor een droog effect.” ”Beckham is een stijlicoon. Elke look wordt gelijk overgenomen, al dan niet iets subtieler. Ik verwacht dan ook dat ook deze keer 5 à 10 procent van mijn mannelijk cliënteel dit zal volgen. Dus laat die extreme kapsels maar komen. Ook meer Beckhams, want hoe meer van die kameleons, hoe meer invloed op de haarmode en dat maakt ons vak alleen maar interessanter.” www.bobhead.be

LAAT JE BORSTHAAR ZIEN! Modeontwerper Yigal Azrouël vindt het maar flauwekul dat alleen vrouwen met hun decolleté pronken. Een gespierde borstkas is ook iets om trots op te zijn. Oftewel, laat dat zien. Keuze zat in de berg laag uitgesneden shirts uit de voorjaarscollectie 2010 van de New Yorker. O, waxen is niet nodig. Een beetje borsthaar mag best.

122

januari 2010 MENZO SPORTS MAGAZINE

BEKIJK HET DOOR EEN ROZE, GELE, RODE… BRIL Ook dit jaar mogen we ons wegsteken achter oversized zonnebrillen, dus dat exemplaar van vorige zomer kan misschien nog wel dienen. Wie toe is aan een nieuw model, kan maar beter uitkijken naar een kleurrijkere versie. De nadruk ligt vooral op een gekleurd montuur, al dan niet afgewerkt of volledig bestaand uit chroom. Ook drukke prints kunnen op heel wat bijval rekenen. Daarnaast mag de vliegeniersbril nog steeds aan de collectie toegevoegd worden.

WK 2010 BEKIJKEN IN 3D? Er wordt al een tijdje over gepraat, maar als het aan Sony ligt kunnen we straks massaal in 3D naar het WK voetbal kijken. Toegegeven: het ziet er een beetje belachelijk uit om met zo’n brilletje rond te lopen, maar aan de andere kant zal je waarschijnlijk nog nooit zo dicht bij de actie betrokken geweest zijn terwijl je eigenlijk gewoon met vrienden in de huiskamer zit. Ook voor de thuisbioscoop en de gamekamer wordt dit een hele revolutie.

MENZO SPORTS MAGAZINE januari 2010

123


LIFESTYLE Trends

TERUG NAAR HOE HET WAS Sinds het gros van de Hollywood-bevolking z’n eigen parfum uitgebracht heeft, was het vaak moeilijk kiezen tussen de verschillende geuren, maar ook tussen de uiteenlopende designs van de flacons. Waar het tot voor kort niet speciaal genoeg kon zijn, keren we nu terug naar de klassieke eenvoud. Evergreens zoals Acqua Di Gio van Georgio Armani en Le Male van Jean Paul Gaultier worden opnieuw uitgebracht. Het design is opnieuw eenvoudig, zodat de geur weer het belangrijkste wordt.

JURIDISCHE OORLOG TUSSEN APPLE EN NOKIA Apple en Nokia zijn aan een juridische uitputtingsslag begonnen. De twee smartphone-reuzen slaan elkaar voor de rechtbank murw met klachten wegens patentbreuk en het kopiëren (lees: stelen) van elkaars technologieën. Nokia, dat de patenten bezit op de basiselementen en de standaarden voor gsm-productie, was eerst om Apple aan te klagen. Apple countert dan weer met de klacht dat Nokia in overtreding is met maar liefst dertien Apple-patenten en dat het gaan lopen is met de basistechnologie en de basisideeën van de iPhone. Zullen we deze maar aan het kundige oordeel van de bevoegde rechtbank overlaten?

AUTO’S OP NIVEAU STOF TE KORT? Vroeger zouden we ze uitgelachen hebben, de heren met hun te korte broeken, met ‘water in hun kelder’. Toch wijzen de modetrends van 2010 erop dat we ermee zullen moeten leren leven, want bij ontwerpers zoals Tommy Hilfiger en Gucci verschenen ze in overvloed op de catwalk in Milaan. Wie echt helemaal mee wil zijn, combineert de 4/5-broek met stijlvolle schoenen, want sneakers zouden het geheel maar al te belachelijk maken. We zijn nog altijd geen ongelooflijke fan, maar we prijzen ons al gelukkig dat ze er tenminste geen sokken onder dragen.

In Duitsland is het eerste complex van het CarLoft-woonconcept al volledig uitverkocht en tegenwoordig bekijken ze ook in Brussel, Antwerpen, Gent en Knokke de mogelijkheden van dit unieke principe. Het idee is simpel: riante lofts waar de bewoners hun auto mee kunnen nemen naar hun eigen verdieping met de daarvoor ontworpen CarLift én hem integreren in hun woondecor. Daarom wordt er op het terras ook ruimte vrijgehouden voor de CarLoggia, een volledig overdekte ruimte waar de wagen beschermd is tegen de grillen van het weer, vandalisme en diefstal. Ideaal voor liefhebbers van dure wagens die hun pareltje graag dag en nacht zien blinken.

RELAXEN OP DE WOESTE GOLVEN

MARTINI-BAR IN HARTJE BRUSSEL Wie laatst in de Stassartstraat in Brussel liep, kan er niet naast gekeken hebben: Spirito Martini, een nieuwe bar van de gelijknamige Italiaanse cocktail, gevestigd in een oude kerk. Ongewone locaties, daar houdt het merk wel van. In navolging van de efemere Martini Terrazza-zomerbars en de permanente bar in de Milanese Dolce & Gabbana-winkel, werd er nu een bar gebouwd in een verlaten Anglicaanse kerk uit de negentiende eeuw in het centrum van onze hoofdstad. Spirito is naast een bar, ook een restaurant en club. Na elf uur gaan de voetjes van de vloer op de elektronische muziek die de, al dan niet internationale, deejays je voorschotelen. Deze nieuwe hotspot is open van donderdag tot zaterdag. Info: www.spirito-martino.com

124

januari 2010 MENZO SPORTS MAGAZINE

ONCE A CLASSIC… Geen nieuwe trends, ontwerpen of prints bij Camel. Z’n reeks Legend Series brengt de authentieke cargobroek weer op de markt. Van dit speciale exemplaar worden er slechts 1.977 stuks gemaakt, een verwijzing naar het jaar waarin de broek ontworpen werd. Duurzaam, praktisch en modieus, productiewaarden die bij Camel zeer belangrijk zijn en voor elk kledingstuk ter harte genomen worden. Wie er eentje uit deze serie wil, kan vanaf maart in de winkels terecht. Als extraatje krijg je er een T-shirt bij.

Wie graag eens een saunaatje meepikt maar tegelijk ook wel van een beetje avontuur houdt, kan daarvoor sinds kort in Zweden terecht. De Salt&Sill Floating Sauna neemt je mee op de golven voor een ontspannende saunasessie. Hoewel, ontspannend? Dit beestje verbrak het record van ‘snelst varende sauna’ met 15,5 knopen. Als je bedenkt dat de snelste mens zo’n 4,6 knopen haalt, dan hoeft het niet gezegd dat dit geen rustig boottochtje wordt. Het voordeel is dan weer dat je rechtstreeks in de zee kunt duiken in plaats van in dat ijskoude dompelbad te kruipen.

MENZO SPORTS MAGAZINE januari 2010

125

Lifestyle trends  

Lifestyle trends

Lifestyle trends  

Lifestyle trends