Page 1

13 Eten via Internet Kader

29-05-2008

12:11

Pagina 10

Online

Eten bestellen via internet

Warme hap op de deurmat Boodschappen doen en kokkerellen tijdens het EK? Ben je gek; Lekkere pizza Roosendaal een beetje kerel kookt niet tijdens voetbal.Want dan zit-ie achter Locatie: Besteldienst: Domino Pizza de (platte) buis! Toch? En de hele familie kijkt mee. Eten? Dat be- Bij een beetje voetbalavond hoort natuurlijk pizza. Wij hebben op een stel je via de andere (platte) buis: de pc.We namen een voorzondagavond vlak voor Studio Sport rond zeven uur een pizza besteld via proefje. Of dat naar meer smaakte? Lees maar ... de website van Domino Pizza.

O

m geen minuut van het EK Voetbal te missen, is het wel zo prettig als u uw avondmaaltijd niet zelf in elkaar hoeft te flansen, maar het meteen kan opeten op de bank voor de buis. De horeca speelt daar op in. Tik in een zoekmachine ‘online eten bestellen’ en de bezorgdiensten rollen over uw scherm? JustEat, Thuisbezorgd, Urbanbite, Emeal, Pizzaweb, HapHap, afijn, ga nog maar even door. De meest exotische namen en maaltijden komen u tegemoet – letterlijk want u hoeft niet verder dan de voordeur! Lekker makkelijk nietwaar. Het is echter de vraag waar en wat u in uw eigen woonplaats kunt bestellen, hoe het werkt en de onvermijdelijke vraag: hoeveel kost het? Dit en meer hebben onze medewerkers ontdekt door de afhaalchinees eenmalig in te ruilen voor een online besteldienst – verspreid over het hele land.

Smullen maar! De maaltijdbestelsites Thuisbezorgd.nl en Justeat.nl geven de meeste hits wanneer u zoekt in uw postcodegebied. Zo kunt u snel zien wat u zoal kunt bestellen. Hierbij treedt wel overlap op. Het minimumbestelbedrag kan ook licht verschillen per eetportal. De bezorgtijden moet u met een korrel tot zak zout nemen. In twee gevallen belde de bezorger ruim drie kwartier te vroeg aan of kwam rijkelijk te laat. De tijd tussen bestelling en bezorging is bij grote ketens zoals Domino’s en Spare Rib Express meestal korter dan bij kleinere restaurants. Over de smaak valt te twisten, die eer is aan u! Waarbij u in de stad een groter en veelzijdiger aanbod hebt dan in landelijke gebieden. Woont u in het noorden van Groningen dan zult u vooralsnog genoegen moeten nemen met een diepvriespizza uit de oven!

10

www.computeridee.nl ■ 13 l 2008

De site biedt een goed overzicht van de menukaart, de extra’s, de aantallen en de kosten. De optie online bestellen staat duidelijk op de voorpagina. Afhankelijk van waar u woont en waar de dichtstbijzijnde Domino’s is, wordt er bezorgd. In


13 Eten via Internet Kader

29-05-2008

Roosendaal was dat geen probleem. Onze Veggi Pizza van S 10,50 wordt na 20 minuten afgeleverd door een vriendelijke koerier. Dit rekenen we contant af. Het Italiaanse maaltje ziet er erg smakelijk uit, is nog geheel intact en netjes voorgesneden. We kunnen er meteen onze tanden in zetten. En dat bevalt. De bodem is krokant en luchtig, de pizza is niet vet en de smaak verrassend lekker.

Onze mening **** Goed Makkelijk, snel, lekker Slecht Relatief prijzig, kan geen ijs online bestellen Conclusie: Pizza bestellen via internet bij Domino’s gaat snel en is erg smakelijk. Info: www.dominos.nl

12:11

Pagina 11

Via de site Justeat.nl bestellen we een maaltijdsalade met gerookte zalm bij de Go Fresh Shop in Amsterdam. Alle salades kosten S 8,75. De bezorgkosten zijn 1 euro en we betalen nog eens een extra eurootje voor transactiekosten met iDeal. Om half drie in de namiddag plaatsen we de bestelling. Drie kwartier later kunnen we onze groene bak verwachten. Dit is echter na anderhalf uur nog steeds niet het geval. Aan de telefoon meldt de Go Fresh Shop ons dat de order niet is ontvangen. Even later blijkt het bij een ander filiaal te zijn binnengekomen. Zij staan na een kwartier met een pakketje voor de

쑿De Thaise kip en pad zien er lekker uit. Helaas alleen bezorgbaar in de grote steden.

Maaltijdsalade met vertraging Locatie: Amsterdam Besteldienst: Justeat.nl

Dat er bij het kijken naar een potje voetbal gesnackt mag worden is prima, maar een maand lang enkel pizza en shoarma bestellen is geen goed idee. Dan zijn we na het EK namelijk zelf net zo rond als de voetbal op het veld. Op z’n tijd een gezonde hap dus. deur. Helaas het verkeerde. Uiteindelijk hebben we ruim twee uur na onze bestelling een salade met zalm voor onze neus. Maar die valt tegen. Een maaltijdsalade kan je het namelijk niet noemen. De magere 300 gram vult niet en er zijn te veel slastronken in het gerecht. De rest smaakt goed.

쑿De supergroene maaltijdsalade is eerder een voorgerecht. Bij een verlenging rommelt uw maag.

Onze mening **** Goed Lekker, genoeg Slecht Bezorging te vroeg, verkeerde informatie over het te betalen bedrag Conclusie: Voor een redelijk bedrag krijgt u een zeer smakelijke maaltijd. Info: www.urbanbite.nl

Onze mening ** Goed Gezond Slecht Te laat, verkeerde bestelling bezorgd, te weinig, prijzig Conclusie: Justeat.nl geeft de bestelling door aan het verkeerde filiaal en de Go Fresh Shop geeft geen waar voor uw geld. Het weinige dat u krijgt is wel vers en gezond. Info: www.justeat.nl en www.gofresh shop.nl (enkel in Amsterdam)

Heel veel Thais Locatie: Amsterdam Besteldienst: Urbanbite.nl

De eetbestelsite Urbanbite.nl bezorgt, zoals de naam al doet vermoeden, enkel in steden. Dit kan onder andere in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, zowel thuis als op kantoor. Via Urbanbite kunt u alleen cash betalen bij ontvangst aan de deur.

Wij gaan voor een oosterse maaltijd: pad thai met kip. Dit bestellen we bij het restaurant Pukradung in de hoofdstad voor S 10,50, exclusief anderhalve euro bezorgkosten. (Het restaurant hanteert een minimum bestelbedrag van een tientje.) Om 18.50 uur zou de bezorger op de stoep staan. De bevestigingsmail vermeldt echter 18.35 uur en uiteindelijk is hij er al om 18.05 uur; u zult maar niet thuis zijn en dit lekkere hapje mislopen. Het totaalbedrag blijkt maar S 10,50 te zijn. Een meevaller, maar wel jammer dat we over de prijs onjuiste informatie krijgen. Afgezien daarvan zijn we tevreden. De pad thai is erg lekker, warm en voldoende om een hele televisieavond op te teren. Urbanbite’s eetwinkel beperkt zich niet tot oosterse gerechten. Zowat elke wereldkeuken is vertegenwoordigd.

 Eetgemak dient de mens, vooral als u tijdelijk aan de buis bent gekluisterd. De kwaliteit is als het weer: wisselvallig.

www.computeridee.nl ■ 13 l 2008

11


13 Eten via Internet Kader

29-05-2008

12:11

Pagina 12

Online Surinaamse roti

Onze mening ***

Locatie: Hoofddorp Besteldienst: Thuisbezorgd.nl

Goed Smakelijke sushi Slecht De tonijn en de zeewier zijn niet zo smakelijk Conclusie: Voor Japans eten kunt u beter zelf de deur uitgaan. Het laten bezorgen gaat ten koste van de versheid van enkele ingrediënten. Info: www.thuisbezorgd.nl en www.nosushi.nl

Onze voetbalavond is dit keer in Hoofddorp. We kijken eerst op Thuisbezorgd.nl wat we kunnen bestellen. Die geeft zes mogelijkheden, met vier pizzeria’s, waarvan twee in Haarlem (vijftien kilometer verderop). Justeat.nl geeft eveneens zes restaurants weer, met een iets ander assortiment. De portal Eten.nl geeft alleen New York Pizza aan. Het lijkt erop of hier een Ben & Jerry’s-ijsje van S 2,75 gratis bezorgd wordt, maar dat blijkt in de allerlaatste stap van het bestelproces niet het geval. We moeten minimaal voor 6 euro bestellen, anders wordt er überhaupt niet bezorgd. Via Thuisbezorgd.nl en Justeat.nl moeten we bij NY Pizza zelfs minimaal 8 euro besteden, wil de bezorger op zijn scooter stappen.

Uiteindelijk bestellen we twee roti kip bij Farasa Exotic Food via Justeat.nl. De bezorger komt maar liefst vijftig minuten te vroeg. Dat blijkt het enige minpuntje. De bestelling komt warm uit de kofferbak en blijkt gezien de hoeveelheid geschikt voor wel drie personen, waardoor de prijs prima is. Het is alleen mogelijk om contant te betalen (S16+ S 2,50 bezorgkosten). We likken onze vingers erbij af en beleven een fijne wedstrijd.

Onze mening **** Goed Lekker en veel Slecht Bezorging vijftig minuten te vroeg Conclusie: Farasa biedt een grote en lekkere maaltijd. De bezorger is er alleen iets te vroeg bij. Info: www.justeat.nl en www.fara sa.nl

12

www.computeridee.nl ■ 13 l 2008

Semi verse sushi Locatie: Amsterdam Besteldienst: Thuisbezorgd.nl

쑿Een Surinaamse roti op een Hollandse tafel tijdens Europees voetbal...!

Omdat in Amsterdam wel alles te bestellen valt, kiezen we deze keer voor een nogal exclusief diner, namelijk Japanse sushi. Voor 35 euro bestellen we vijf stuks sushi, een soepje, salade en twee Japanse biertjes. Dit mogen we binnen het uur verwachten. Na een halfuur krijgen we echter telefoon van het bezorgrestaurant No Sushi: “De bezorger is iets te hard over een verkeersdrempel gereden, daardoor is de soep over de sushi gegaan. We zorgen ervoor dat u alsnog uw menu snel thuis krijgt.” Als het via Thuisbezorgd.nl bestelde gerecht na vijftig minuten arriveert, is de beker miso-soep zorgvuldig beschermd met folie en gelukkig nog gloeiend heet. De smaak is niet zo verfijnd als je bij een ‘echt’ Japans restaurant kan verwachten, maar nog zeker acceptabel te noemen. De vis voor de bestelde nigiri, sashimi en maki’s is supervers en van prima kwaliteit. Alleen de tonijn smaakt helemaal nergens naar. Nadelig bij Japans eten is dat de zeewier om de maki’s direct na productie moet worden genuttigd, anders wordt het groene spul slap en taai. Zo ook bij No Sushi. We kennen overigens geen enkele Japanse bezorgservice die hier een adequate oplossing voor heeft gevonden. De extra bestelde zeewiersalade was daarentegen erg smakelijk. Wat ook goed in orde blijkt, zijn de gratis meegeleverde extra’s waaronder eetstokjes, servetten, sojasaus, wasabi en gember. Al met al een smakelijke maaltijd. Alleen jammer van de tonijn en verkeersdrempel.

Spareribs deel 1 Locatie: Tilburg en Purmerend Besteldienst: Spare Rib Express

Voetballiefhebbers buiten de Randstad zijn tijdens het EK Voetbal zeer beperkt in hun keuze van online maaltijdbesteldiensten. In een stad als Tilburg, met ruim 200.000 inwoners toch de zesde stad van Nederland, bieden eigenlijk alleen de sites van Justeat.nl en Thuisbezorgd.nl een ruime keus aan leveranciers. Hetzelfde geldt voor Purmerend nabij Amsterdam.

In beide steden schreeuwen onze smaakpapillen om spareribs, kipsaté, zalm en Ben & Jerry-ijs van Spare Rib Express – via Thuisbezorgd.nl. Betalen kan contant bij aflevering, met creditcard, via iDeal of de baas laten betalen. In Tilburg rekenen we S 36,10 voor twee personen af en in Purmerend is dat S 60,50 voor zeven man. Volgens de website is het maximaal 45 tot 60 minuten wachten. Tweemaal staat de koerier binnen het halfuur voor de deur. De gerechten zijn lekker gekruid, niet te vet of te zout, voldoende en het ijs is goed koud. Niet alleen is het eten prima, ook de extraatjes stellen we op prijs: servetten, vochtige vingerdoekjes, extra zakje zout, tandenstoker en twee after-dinnerpepermuntjes. Een kijkje nemen op de site van het restaurant zelf kan overigens voordelen bieden tegenover de eetportal. Op moment van schrijven biedt Spareribexpress.nl in Purmerend gratis stokbrood aan en vraagt geen transactiekosten voor betaling met iDeal.

Onze mening ***** Goed Lekker eten, geheel goed verzorgd, redelijke prijs en gratis bezor-


13 Eten via Internet Kader

29-05-2008

12:11

Pagina 13

Magazine Spareribs deel 2 Locatie: Emmen Besteldienst: Justeat.nl

ging (bij minimum bestelling van O 12,50) Slecht Beperkte keuze in Tilburg en Purmerend Conclusie: Eten bestellen bij Spare Rib Expres is een prima alternatief voor koken tijdens het EK. Info: www.thuisbezorgd.nl en www.spareribexpress.nl

Ook in het Drentse Emmen is onze keuze beperkt tot pizza en spareribs. Deze keer bestellen we via justeat.nl bij de spareriblijn: spareribs, kip en saté voor S 42,50. De maaltijd die we een dag van te voren bestellen, wordt op het exacte tijdstip de dag nadien bezorgd. Het afgeleverde pakketje is warm en het is ruim voldoende ... eigenlijk te veel. Helaas zijn de spareribs bijna zwart geblakerd, is de kip te vet met een taai velletje en stuiten we op papperige gegratineerde aardappeltjes. Ook is de salade niet vers.

Onze mening ** 쑼Een indrukwekkende hoeveelheid voedsel, maar de kwaliteit is daarmee omgekeerd evenredig.

Goed Warm Slecht Te veel vlees, te weinig groenten en te vet Conclusie: De spareribs uit Emmen zijn zonde van uw geld. U betaalt erg veel voor een te vette hap. Info: www.justeat.nl

Blacklisted Probleem in Purmerend! Onze tester aldaar stuitte ook op New York Pizza, maar dat staat op zijn zwarte lijst; hij wil zijn stads- en buurtgenoten niet blootstellen aan het roekeloze rijgedrag van de NYP-bromkoeriers en weigert daarnaast gevloek in tv-commercials te belonen met zijn klandizie. En hij is de enige niet, want 23 april besloot de Reclame Code Commissie dat de gewelddadige commercials van New York Pizza alleen na 20.00 uur mogen worden uitgezonden. De Reclame Code Commissie acht het geweld en expliciete taalgebruik in de commercial schokkend voor kinderen. Over smaak gesproken …

Een kijkje in de keuken van Thuisbezorgd Wanneer u eten via internet wilt bestellen, zult u snel de site Thuisbezorgd.nl tegenkomen. De portal heeft immers een marktaandeel van 90 procent in Nederland. Maandelijks worden ongeveer 150 duizend bestellingen geplaatst bij één van de 1300 aangesloten restaurants. Hoe gebeurt dit? Het is een kwestie van enkele seconden voordat uw bestelling aankomt bij Thuisbezorgd.nl en deze doorgestuurd wordt naar het restaurant via fax, email of meteen binnenkomt in de kassasoftware. Thuisbezorgd.nl draait op acht Linux servers. Alle aanvragen komen binnen in Amsterdam en worden vervolgens door heel Europa verzonden. Het bedrijf heeft namelijk ook eten-bestelsites in Oostenrijk, Denemarken, Engeland, België en Duitsland. Nederlandse aanvragen worden in Enschede gecontroleerd. Indien nodig wordt er contact opgenomen met het bezorgrestaurant door middel van stemcomputers.

www.computeridee.nl ■ 13 l 2008

13

Warme hap op de deurmat  

Eten bestellen via internet

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you