Page 1

LIFESTYLE Interieur

AEG MAXISIGHT

DURAVIT INIPI

Uit een onderzoek van AEG blijkt dat mannen meer interesse hebben in huishoudtoestellen naarmate ze eenvoudiger te bedienen zijn. In combinatie met de interesse in technologische snufjes kwamen de ontwerpers op het idee om een tft-scherm te plaatsen op een inductiekookplaat. Et voilà: de MaxiSight, de eerste plaat met een kleurendisplay. We twijfelen er echter niet aan dat mannen ook zonder zo’n gekleurd schermpje water aan de kook krijgen, maar goed, het ziet er wel gelikt uit. Het is mogelijk om twee zones te koppelen om zo één grote pan te verwarmen en je hoeft niet meer op de toets te blijven drukken om het warmteniveau te bepalen. Eén aanraking is voldoende. Hoe gemakkelijk!

Je te pletter zweten en dat dan nog naakt ook, maakt van de sauna een best intiem gebeuren. Er eentje delen met onbekenden in de sportschool hoeft echter niet meer als je de Inipi van Duravit in huis haalt. De Inipi – wat ‘zweethut’ betekent in de taal van de Lakota-indianen die er een nogal heet reinigingsritueel op nahielden – is geen gesloten houten hok, maar een exemplaar dat gezien mag worden. Hiervoor zijn de houten omlijsting en de glazen voor- en achterwand verantwoordelijk. De achterzijde licht overigens op dankzij de led-verlichting onderaan. In de cabine bepaal je zelf de luchtvochtigheid, de temperatuur, het gekleurde licht en het geluid of je kiest voor de instellingen van een voorgeprogrammeerd scenario zoals Asia of Jungle. Er is voldoende ruimte om er met z’n tweetjes in te liggen. Naast de gewone variant is er ook één met een douche beschikbaar.

Prijs: vanaf € 1.599 Info: www.aeg-electrolux.be

Prijs: vanaf € 18.000 Info: www.duravit.be

VELUX SOLAR

FABER OPTI-MYST

VERHAERT & CO PEGASUS ENERGY SAVING

WATER CATCHER

Prijs: vanaf € 785

Glastegels staan bekend als de minst energiezuinige bouwstenen. Ze houden koude temperaturen absoluut niet buiten, waardoor de verwarming hard aan de bak moet. Daar komt echter verandering in met de Pegasus Energy Saving van Verhaert & Co, een zeer dunne (slechts 8 centimeter dik) tegel die toch isolerend is. Dat komt door de slimme constructie van de Energy Saving-technologie. Beide tegelhelften zijn namelijk gescheiden door hoogrendementsglas, zodat de thermische brug onderbroken wordt en de kamers opgevuld zijn met het edelgas argon, waardoor er binnen de tegel geen luchtstromingen meer zijn. Dit zorgt ervoor dat het warmteverlies met de helft vermindert ten opzichte van normale glastegels.

Info: www.velux.be

Prijs: vanaf €1.316

Met de klimaattop in Kopenhagen nog vers in het geheugen, weten we dat de aarde dringend hulp nodig heeft. We moeten meer gebruikmaken van wat de natuur te bieden heeft, in plaats van tonnen CO2 te produceren. Hier heeft de Chinese productdesigner Penghao Shan wat voor bedacht. Met zijn Water Catcher is het namelijk mogelijk om regenwater op te vangen en de inhoud te filteren tot drinkbaar water. Het apparaat stuurt vliegende ballen de lucht in om druppels te verzamelen. Zodra dit klaar is, keren de balletjes terug naar de home tray waar het water gezuiverd wordt. Extra voedingselementen toevoegen ten behoeve van de gezondheid van de gebruiker is geen probleem. Futuristisch en groen, maar helaas nog niet te koop.

Info: www.faber.be

Prijs: Concept

Prijs: gemiddeld € 35.000

Info: www.electroluxdesignlab.com

Info: www.bulthaup.be

Wie een kraak- en kraakproper huis wil, moet geen traditioneel haardvuur kopen. Dat er een keer as op de grond zal vallen, staat vast en die zwarte schouw wordt op den duur echt wel zichtbaar. Voor hen en voor diegenen die geen schouw hebben, maar wel vlammen in de woonkamer willen, zijn er de elektrische haarden van Faber. De vijf lampen en vrijkomende waterdamp uit het waterreservoir zorgen voor een realistisch vlam- en rookeffect. Je kan er van alle kanten van genieten, want de haarden zijn vrijstaand te plaatsen. Inbouwen in een schouw kan echter ook. Hoe dan ook, de warme gezelligheid is binnen.

132

Het Solar-dakvenster van Velux is het eerste venster dat automatisch sluit wanneer het begint te regenen. Handig, hoef jij er niet aan te denken om het te sluiten voor je de deur uitgaat en de kamer blijft verlucht totdat de druppels beginnen te vallen. Om het raam te laten dichtklappen, heeft Velux een slim mechanisme bedacht. De motor is namelijk een herlaadbare batterij die energie opneemt uit zonlicht. Energiezuinig, dus. De sensor en de batterij zijn onzichtbaar ingebouwd in het venster.

februari 2010 MENZO SPORTS MAGAZINE

Prijs: tussen € 9 en € 20 per stuk Info: www.verhaert.be

BULTHAUP B3 MONOBLOC Wanneer de ontwerpers van bulthaup zich wagen aan een nieuwe creatie is minimalisme het uitgangspunt dat ze steeds aanhouden. Zo is het b3-keukenblok puur en strak. Dit komt door bulthaups lasertechniek die naadloze randen mogelijk maakt, alsof het front uit één stuk laminaat gegoten is. Ook de spoelbak is naadloos in het werkvlak geïntegreerd. b3 valt eveneens op door de kubusachtige hoge kasten. De mechaniek zorgt ervoor dat de deur na opening schuin de kast inglijdt waardoor het interieur van de kast zichtbaar wordt. bulthaup omschrijft dit als een fascinerende wisselwerking tussen het object en de ruimte.

MENZO SPORTS MAGAZINE februari 2010

133

Lifestyle interieur  

Lifestyle interieur