Page 1

HANDLEIDING I-CONTENT


INHOUDSOPGAVE Introductie Inloggen Overzicht menu Vorige / Volgende Eerste / Laatste Zoeken Nieuwe Pagina Pagina bewerken Pagina verwijderen Sluiten Overzicht knoppenbalk Code Knippen / KopiĂŤren/ Plakken Ongedaan maken / Opnieuw Tekstopmaak Superscript Opsomlijsten Tekst inspringen Tekstuitlijning Achtergrondkleur Tekstkleur Horizontale lijn Speciale tekens Volledig scherm Externe links invoegen Links verwijderen Interne link toevoegen Afbeelding toevoegen Tabellen Opmaak Contactformulieren Aanmaken Bewerken Algemeen Items toevoegen Items verwijderen Ontvangers Mail tekst Route

3 4 5 5 5 5 6 6 7 7 8 8 9 9 10 11 11 12 12 13 14 15 15 15 16 21 21 22 25 27 28 29 30 31 32 34 35 36 38


4

INTRODUCTIE Allereerst, gefeliciteerd met de aanschaf van uw website. U kunt nu via I-Content uw website vullen met tekst en opmaak. U leest momenteel de handleiding van het I-Content systeem van JDI internet professionals. In deze handleiding zal met tekst en afbeeldingen uitgelegd worden wat u in het I-Content gedeelte kunt aanpassen. Mocht u na het lezen van deze handleiding nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact opnemen met de helpdesk van JDI internet professionals. Succes met het vullen of wijzigen van uw website! Met vriendelijke groet, JDI internet professionals


5

INLOGGEN Ga naar http://www.<UW WEBSITE>/icontent/ en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U komt in het hoofdmenu:

De bovenstaande afbeelding kan afwijken van uw beginscherm.


6

OVERZICHT MENU Onderaan de pagina treft u altijd de onderstaande knoppen.

VORIGE / VOLGENDE Om naar het volgende of vorige item (pagina) te gaan.

EERSTE / LAATSTE Om direct naar het eerste of laatste item (pagina) te gaan.

ZOEKEN Mocht u een pagina zoeken, en u weet niet meer hoe deze heet, en u weet wel de inhoud van de pagina, dan kunt u de zoekfunctie gebruiken. Typ een zoekwoord in die specifiek voor die pagina is, dan gaat u direct naar de betreffende pagina. Als er meerdere zoekresultaten zijn, dan wordt de zoekbalk vervangen door een keuze menu waarin u de pagina kunt uitzoeken. Voorbeeld met meerdere zoekresultaten:


7

NIEUWE PAGINA In de meeste gevallen heeft u deze knop bijna niet nodig aangezien JDI internet professionals alle pagina’s voor u heeft aangemaakt. Om toch een nieuwe pagina toe te gaan voegen klikt u op de knop ‘Nieuwe pagina’.

Allereerst voert u een naam in voor de pagina. Daarna activeert u de pagina, anders kunt u deze niet terugzien in uw website. Daarna kunt u beginnen met het toevoegen van teksten. PAGINA BEWERKEN Klik op de gewenste pagina die u wilt bewerken. U komt terecht op een pagina die lijkt op de onderstaande:

U zult merken dat u niet direct de pagina kunt bewerken. Om de pagina aan te passen drukt u op de knop ‘Bewerken’ links onderaan de pagina.


8

PAGINA VERWIJDEREN Voor deze optie moet u zeker weten wat u doet. Weet u het niet zeker, en wilt u toch de pagina verwijderd hebben, dan kunt u contact opnemen met de helpdesk van JDI internet professionals. Weet u zeker wat u doet, dan kunt u de pagina verwijderen door op de knop ‘Bewerken’ drukken. U zult nu zien dat de knop ‘Verwijderen’ ook klikbaar is geworden. Daar kunt u nu op drukken. U krijgt de vraag of u zeker weet of u de pagina wilt verwijderen. Als u het zeker weet, dan drukt u op ‘OK’, anders drukt u op ‘Annuleren’.

SLUITEN Om de editor af te sluiten, en terug te keren naar de beginpagina, drukt u op ‘Sluiten’. Klik eerst op opslaan voordat u verder gaat. Wilt u uw wijzigingen niet opslaan, dan kunt u uiteraard direct op ‘Sluiten’ drukken.


9

OVERZICHT KNOPPENBALK Nadat u op “Bewerken” heeft gedrukt, ziet u een extra knoppenbalk. Deze ziet er zo uit:

We zullen nu alle knoppen van links naar recht en van boven naar beneden behandelen. CODE

De ‘Code’-knop is voor de geavanceerdere gebruiker. Deze knop heeft u niet nodig voor het functioneren van uw website. Als u op deze knop drukt, dan kunt u de pagina aanpassen met behulp van HTML-opmaak. Meer informatie over HTML-opmaak kunt u vinden op de website http://www.w3schools.com/


10

KNIPPEN / KOPIËREN/ PLAKKEN

Knippen doet u door middel van de tekst te selecteren en op de ‘schaar’ te klikken. U zult merken dat de tekst nu is verdwenen. U gaat nu naar de positie waar u de tekst wilt plakken, en u drukt op

‘Plakken’. De tekst zal verschijnen op de gewenste plaats.

Als u de tekst wilt kopiëren, dan drukt u op

‘kopiëren’. U gaat nu naar de positie

waar u de tekst wilt plakken, en u drukt op gewenste plaats.

‘plakken’. De tekst zal verschijnen op de

Plakken opties Voor het goed functioneren van uw website, kunt u beter niet rechtstreeks vanuit een Worddocument plakken. Als u toch tekst selecteert uit een worddocument en deze in I-Content wil plakken, dan krijgt u een popup. In deze popup kunt u uw tekst plakken. Vervolgens drukt u op ‘OK’ en u ziet dat de tekst in het venster verschijnt. Dit popup venster verwijderd alle opmaak van de tekst zodat de HTML-opmaak van uw website mooi blijft. ONGEDAAN MAKEN / OPNIEUW Het komt ongetwijfeld een keer voorkomen dat u een foutje heeft gemaakt. Uiteraard kunt u dit herstellen. Doormiddel van de knop ‘Ongedaan maken’ gaat de editor één stap terug. U kunt op de knop drukken totdat u terug bent waar u was gebleven. Opnieuw Bent u één stap te ver? Dan kunt u drukken op ‘opnieuw’, dan gaat de editor één stap vooruit. U kunt op de knop drukken totdat u terug bent waar u was gebleven.


11

TEKSTOPMAAK

Om tekst op te maken heeft u verschillende knoppen in de menubalk. Deze knoppen hebben dezelfde functie als in Word. De tekst vet drukken Voorbeeld tekst De tekst schuin zetten Voorbeeld tekst De tekst onderstrepen Voorbeeld tekst De tekst doorstrepen Voorbeeld tekst Om de tekst terug te laten gaan naar tekst zonder opmaak drukt u op verwijderenâ&#x20AC;?.

â&#x20AC;&#x153;Opmaak


12

SUPERSCRIPT 2

Voorbeeld: E=MC

Om dit resultaat te verkrijgen selecteert u de tekst die u boven de andere tekst wilt plaatsen, en drukt u op

‘Superscipt’.

OPSOMLIJSTEN Als u iets wilt opsommen, dan kunt u gebruik maken van opsomlijsten. U kunt kiezen voor nummeriekelijsten en lijsten met opsommingtekens. Om een genummerde opsomlijst te starten selecteert u de regel waarvoor u een 1. wilt plaatsen. Daarna drukt u op u dit resultaat krijgt:

‘Invoegen/verwijderen genummerde lijst’. U zult zien dat

1. Demo tekst 1

Als u een nieuw regelnummer wilt toevoegen, dan drukt u op ENTER. Uiteindelijk krijgt u dit als resultaat:

1. Demo tekst 1 2. Demo tekst 2 3. Demo tekst 3

Om een opsomlijst met opsomtekens te starten selecteert u de regel waarvoor u een opsomteken voor wilt plaatsen. Daarna drukt u op U zult zien dat u dit resultaat krijgt:

“Invoegen/verwijderen genummerde lijst“.

• Demo tekst 1 Als u een nieuwe opsomregel wilt toevoegen, dan drukt u op ENTER. Uiteindelijk krijgt u dit als resultaat:

• Demo tekst 1 • Demo tekst 2 • Demo tekst 3


13

TEKST INSPRINGEN Wilt u een alinea laten inspringen, dan kunt een alinea selecteren en op drukken.

‘Aflopend’

U krijgt dit resultaat:

Dit is een ingesprongen tekst.

U kunt dit zo vaak herhalen als u wilt. Wilt u de tekst weer terug plaatsen op zijn originele positie, dan drukt u op pend’.

‘Oplo-

TEKSTUITLIJNING Uiteraard kunt u ook de uitlijning van uw tekst veranderen. Om tekst in het midden van het tekstvlak uit te lijnen selecteert u de gewenste alinea, en drukt u op

‘Centreren’.

Wilt u de alinea toch liever vanaf rechts uit laten lijnen, dan drukt u op uitlijnen’. Om de alinea weer naar links uit te lijnen, drukt u op

‘Rechts

‘Links uitlijnen’.


14

ACHTERGRONDKLEUR Selecteer de tekst die u een kleur wenst te geven en druk op Er verschijnt een venster waarna u een kleur kunt kiezen

‘Achtergrondkleur’.

Door op de gewenste kleur te klikken krijgt de geselecteerde tekst de gewenste achtergrondkleur. Mocht de kleur die u wenst niet tussen de suggesties zitten, dan drukt u op ‘Meer kleuren’. Er verschijnt een nieuw venster waarin u uit nog meer kleuren kunt kiezen. De geavanceerde gebruikers kunnen hier ook een kleurcode invoeren.


15

TEKSTKLEUR Selecteer de tekst die u een kleur wenst te geven en druk op een venster verschijnen waarna u een kleur kunt kiezen.

‘Tekstkleur’. Er zal

Door op de gewenste kleur te klikken krijgt de geselecteerde tekst de gewenste tekstkleur. Mocht de kleur die u wenst niet tussen de suggesties zitten, dan drukt u op ‘Meer kleuren’. Er verschijnt een nieuw venster waarin u uit nog meer kleuren kunt kiezen. De geavanceerde gebruikers kunnen hier ook een kleurcode invoeren.


16

HORIZONTALE LIJN Horizontale lijnen invoegen doet u met de knop

‘Invoegen horizontale lijn’.

Als u op deze knop drukt zal, wordt op de plaats waar uw cursor zich bevindt, een horizontale lijn toegevoegd. Deze zal over de gehele breedte van het tekstvlak te zien zijn. SPECIALE TEKENS Mocht er een teken zijn die u nodig heeft en kunt u deze niet vinden op uw toetsenbord, dan drukt u op ‘Speciaal teken invoegen’. Er opent een nieuw venster waarin diverse speciale tekens te vinden zijn. Klik op het gewenste speciale teken, dan wordt deze op de plek waar uw cursor zich in het tekstvlak bevind ingevoegd.

VOLLEDIG SCHERM Als u de pagina wilt vergroten naar het volledige scherm, wat erg handig is als u met grote teksten werkt, dan drukt u op

‘De editor maximaliseren’.


17

EXTERNE LINKS INVOEGEN Uiteraard wilt u uw pagina ook verbinden met andere pagina’s op het internet. Dit doet u met de knop

‘Link invoegen’.

Links toevoegen doet u door de tekst te selecteren waar u een link van wilt maken en daarna op de knop openen.

‘Link invoegen’ te drukken. Er zal nu een nieuw venster

U ziet vier verschillende tabbladen; Linkomschrijving, Doel (optioneel), Upload (optioneel) en Geavanceerd (optioneel).


18

Linkomschrijving In het simpelste geval voert u bij het invoerscherm ‘URL’ het adres in van de pagina waarna u wilt linken. Dit kan bijvoorbeeld zijn www.jdi.nl (http:// hoeft u niet toe te voegen omdat dit al is ingevuld bij ‘Protocol’). Waarschijnlijk wilt u de pagina in een nieuw venster laten openen. Dit omdat u, nadat de klant klaar is met bezoeken van de andere pagina, de klant weer terug wilt laten keren op uw website. Deze zal na het afsluiten van het nieuwe venster nog steeds geopend zijn. Om hiervoor te zorgen selecteert u ‘Nieuw venster (_blank)’ in het tabblad ‘Doel’. Linktype Mocht u een link naar een pagina op internet willen invoegen, selecteer dan ‘URL’ bij ‘Linktype’ Mocht u een link naar een pagina op internet willen invoegen, selecteer dan ‘Interne link’ bij ‘Linktype’. (Lees eerst ‘Interne Link toevoegen’op pagina 18). Mocht u een link naar een email adres willen invoegen, selecteer dan ‘Emailadres’ bij ‘Linktype’. Met de knop ‘Bladeren op server’ kunt u bestanden die u eerder heeft geupload op te zoeken. Dan hoeft u niet opnieuw hetzelfde bestand te uploaden. Vervolgens drukt u op ‘OK’ om van de tekst een link te maken.


19

Doel (optioneel) U kunt bij het tabblad â&#x20AC;&#x2DC;Doelâ&#x20AC;&#x2122; kiezen waarin u de link wilt laten openen. Als u wilt linken naar een andere website, dan kunt u het beste kiezen voor een nieuw venster (_blank). Dit omdat u, nadat de klant klaar is met bezoeken van de andere pagina, de klant weer terug wilt laten keren op uw website. Deze zal na het afsluiten van het nieuwe venster nog steeds geopend zijn. Daarnaast kunt u kiezen uit een popup. Als u kiest voor <niets ingevuld>, dan zal de link geopend worden in de pagina waarin de gebruiker uw website aan het bezoeken is. Popup (geavanceerd) Als u de link in een popup wilt laten openen, dan kiest u voor <popup window>. Er zullen nu een aantal extra opties verschijnen. Let wel, de popup wordt waarschijnlijk geblokkeerd door een popup blokker, mocht u dit niet willen kunt u beter kiezen voor Nieuwe pagina (_blank).


20

Instellingen popup venster Als u voor elke optie een vinkje zet, dan betekent dat de optie is geactiveerd. Grootte wijzigen - de gebruiker kan de grootte van de popup zelf wijzigen. Locatiemenu - Er is een locatiemenu (sluiten, minimalizeren etc) aanwezig. Menubalk - Er is een menubalk aanwezig. Schuifbalken - Mocht de tekst niet binnen de popup passen, dan komen er schuifbalken. Statusbalk - Hierin ziet de voorgang van het laden van de pagina. Volledig scherm - De pagina wordt op de gehele grootte van het scherm geopend (alleen mogelijk in Internet Explorer). Afhankelijk - De grootte van de popup is afhankelijk van de inhoud van de pagina (alleen mogelijk in Netscape). Breedte - Hierin kunt u een waarde in pixels opgeven. Hoogte - Hierin kunt u een waarde in pixels opgeven. Positie links - Hierin kunt u de waarde in pixels opgeven hoeveel deze vanaf de linkerkant van het scherm moet staan. Positie rechts - Hierin kunt u de waarde in pixels opgeven hoeveel deze vanaf de rechterkant van het scherm moet staan.


21

Upload (optioneel) Mocht u een legaal bestand, zoals een PDF, op uw computer hebben staan die u wilt delen op uw website, dan kunt u het gewenste bestand ook uploaden (tegenovergestelde van downloaden, dus op internet zetten). U bent in het tabblad ‘Upload’, en daar drukt u op Browse. Blader naar het bestand dat u wilt uploaden en druk op Open. Om het bestand nu te versturen drukt u op ‘Naar server versturen’. Het bestand wordt nu naar de server verstuurd.

U kunt alle bestandstypen uploaden, aan de maximale bestandsgrootte zit geen limiet. Nadat u dit heeft gedaan kunt u het beste het ‘doel’ op <Nieuwe pagina _Blank> zetten. Dit om te voorkomen dat uw pagina wordt afgesloten. Let wel, dit kan enige tijd in beslag nemen. Dit is afhankelijk van de bestandsgrootte. Sluit het venster niet af voordat het uploaden gereed is. U krijgt een waarschuwing zodra het bestand gereed is.


22

LINKS VERWIJDEREN Mocht u een link hebben toegevoegd, en weer willen verwijderen, dan selecteert u de link en drukt u op

‘Link verwijderen’.

INTERNE LINK TOEVOEGEN Soms wil je niet zomaar verwijzen naar een ander document, maar naar een specifieke plaats in een document. Dat kan als je eerst de plaats, waarnaar je wilt verwijzen, markeert met een Anker (oftewel een interne link). Om dit anker toe te voegen binnen een pagina drukt u op

‘Interne link invoegen’.

Nadat u op ‘Interne link invoegen’ heeft gedrukt dient u, de zogenaamde anker, een naam op te geven. Neem hiervoor bijvoorbeeld het eerste woord van de alinea waarheen u wilt springen. Om vanaf een link in de pagina naar dit anker te linken dient u een nieuwe link toe te voegen. Dit doet u door op

‘Link invoegen’ te drukken.

U zult merken dat u een popup krijgt. Bij Linktype selecteert u Interne link in pagina, daarna selecteert u het woord waarheen u wilt linken uit het menu. Voor meer informatie over Ankers kunt u altijd contact opnemen met JDI internet professionals.


23

AFBEELDING TOEVOEGEN Uiteraard wilt u ook uw website opmaken met afbeeldingen. Als u afbeeldingen in de tekst wilt toevoegen klikt u op

‘Invoegen / Wijzigen Afbeelding’.

U zult merken dat er nu een popup verschijnt.

U kunt kiezen om eerder geuploade bestanden toe te voegen of een nieuw bestand toe te voegen. Eerder geuploade bestanden toevoegen Als u al eerder een afbeelding hebt toegevoegd, dan is het beter om deze te ‘hergebruiken’. Druk op de knop ‘Bladeren op server’ Selecteer nu het bestand wat u wilt toe voegen in de tekst. U zult zien dat het voorbeeld vlak in de popup wordt aangepast met de door u geselecteerde afbeelding.


24

Rand Om een rand om uw afbeelding te krijgen kunt u bij ‘Rand’ een getal in voeren. Uitlijning U kunt, net als met tekst, uw afbeelding ook uitlijnen. U kunt deze centreren, rechts of links uitlijnen. Let wel, als uw afbeelding in een alinea staat, dan zal ook de alinea deze uitlijning krijgen. Zorg er dus voor dat u voor en na de afbeelding een ENTER toevoegt voordat u de afbeelding gaat uitlijnen. Link Om van een afbeelding een link te maken gaat u naar het tabblad ‘Link’. Hier volgt u hetzelfde principe als dat u heeft gedaan in het hoofdstuk

‘Link toevoegen’.

Let wel, zorg dat ‘Rand’ op 0 staat, anders krijgt u een rand om de afbeelding heen!

Voor meer informatie over Afbeeldingen toevoegen kunt u altijd contact opnemen met JDI internet professionals.


25

Nieuwe afbeelding uploaden Om een nieuwe afbeelding toe te voegen, klikt u op het tabblad ‘Upload’. Daar aangekomen drukt u op ‘Browse’ om naar een afbeelding te bladeren die u wilt toevoegen aan de tekst. Nadat u de afbeelding hebt geselecteerd, drukt u op ‘Open’. Om nu de afbeelding naar de server te versturen drukt u op ‘Naar server versturen’. Als uw afbeelding succesvol is toegevoegd krijgt u hiervan een melding, en daarna zal de afbeelding automatisch ingevoegd worden. Breedte / Hoogte aanpassen Uw afbeeldingen worden automatisch verkleint naar het formaat waarop deze op de website gebruikt gaat worden. Dit kunt u instellen met de breedte en hoogte. Nadat u op opslaan heeft gedrukt verkleint het systeem automatisch uw afbeelding naar het gewenste formaat


26

TABELLEN Nog een lastig punt in I-Content is een tabel invoegen. Een tabel kan erg makkelijk zijn als u een opsomming wilt maken die een stukje uit elkaar staat. Om een tabel toe te voegen druk je op de knop dat deze popup verschijnt:

‘Tabel toevoegen’. U zult merken

Dit zijn standaard waarden. Uiteraard kunt u meer rijen kolommen toevoegen. Breedte Bij de breedte kunt u een waarde in pixels of procenten kiezen. Het makkelijkst voor u is om het aantal pixels te kiezen. Rand Wilt u een rand om de cellen heen? Dan kunt u bij ‘Breedte rand’ een waarde in pixels ingeven. Let wel, als u geen rand hebt geselecteerd dan zal deze doorzichtig zijn in I-Content. De rand zal niet zichtbaar zijn in uw website. Afstanden Wilt u de afstand tussen de cellen vergroten, dan kunt u bij ‘Afstand tussen cellen’ een waarde ingeven in pixels. Wilt u de afstand vanaf de rand van de cel vergroten, dan kunt u bij ‘Afstand vanaf rand cel’ een waarde ingeven in pixels. Uitlijning Uiteraard kunt u net als bij tekst en afbeeldingen ook weer de tabel uitlijnen. U kunt hier kiezen tussen centreren en links of rechts uitlijnen.


27

Aanpassen tabel Door met de rechtermuisknop op de tabel te klikken zal er een nieuw menu verschijnen.

In dit menu kunt u de eigenschappen van de tabel aanpassen. Dit betekend de rand, en de afstanden tussen de cellen. Nieuwe rij / cel / kolom invoegen Door in het menu ‘Rij’ te selecteren, kunt u een nieuwe rij toevoegen of verwijderen. Ditzelfde principe geld voor cellen en kolommen.

Tabel verwijderen De tabel kunt u in totaliteit in een keer verwijderen door met rechts op de tabel te klikken en de optie ‘Tabel verwijderen’ te selecteren.


28

OPMAAK Om een alinea te onderscheiden van de andere kunt u deze een opmaak geven. Dit doet u door een alinea te selecteren, en uit het menu bij â&#x20AC;&#x2DC;opmaakâ&#x20AC;&#x2122; een stijl te kiezen.


29

CONTACTFORMULIEREN Een handige functionaliteit in I-Content is de mogelijkheid om contactformulieren toe te voegen. Dit is natuurlijk ideaal om precies de juiste informatie op te vragen bij de klant.


30

AANMAKEN Om een contactformulier toe te voegen gaat u via de hoofdpagina van I-Content naar ‘Mail Formulier’.

Als u nog niet eerder een mailformulier heeft aangemaakt, dan kunt u direct de naam van uw mailformulier invoeren. Bijvoorbeeld ‘Contact’.

U slaat het formulier op met ‘Opslaan’. Om tussentijds af te sluiten drukt u op ‘Sluiten’. Heeft u een fout gemaakt, en u wilt overnieuw beginnen, druk op ‘Annuleer’.


31

BEWERKEN U zult zien dat er nog geen items aangemaakt zijn. Deze kunt u nu toevoegen in het nieuwe scherm dat u voor u krijgt:

Bewerken: Het bewerken van het contactformulier. Nieuw: Nieuw contactformulier aanmaken. Sluiten: Afsluiten, terug naar het hoofdmenu.


32

ALGEMEEN Om de gegevens die via het contactformulier opgestuurd worden te ontvangen moet er een emailadres bekend zijn waar de gegevens naar toe opgestuurd kunnen worden. Bij het tabblad ‘Algemeen’ kunt u uw gegevens invoeren. Om uw gegevens toe te voegen dient u onderin het menu op de knop ‘Bewerken’ te drukken. Onderwerp van de mail: Hier vult u het onderwerp van de mail in. Bijvoorbeeld ‘Informatie aanvraag via <HIER DE NAAM VAN UW WEBSITE>.’. Afzender naam: Hier kunt u uw naam invullen, of de naam van uw bedrijf. Op deze pagina staat het formulier: Hier dient u een pagina te kiezen waarop uw contactformulier komt te staan. Dit zal waarschijnlijk uw contactpagina zijn. Afzender emailadres: Hier kunt u het emailadres van de afzender invullen. Dit kan uw emailadres zijn. Op deze pagina staat de bedanktekst van het formulier: Om de ontvanger te bedanken voor het invullen van het contactformulier, kunt u een pagina met bedanktekst toevoegen. Op deze pagina zet u bijvoorbeeld de tekst “Bedankt voor het invullen van het contactformulier. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.”. Deze pagina noemt u bijvoorbeeld “Contact - Bedankt!”. Nadat u dit heeft gedaan, kunt u uit het menu deze pagina selecteren. LET OP! Zolang deze pagina niet is aangemaakt zal het mailformulier niet verzonden worden! (Zie hoofdstuk ‘Nieuwe pagina’s aanmaken’) Is het formulier actief: U dient het vakje onder deze optie te activeren als u het contactformulier wilt activeren. Ook naar de invuller sturen: Wilt u ook het ingevulde formulier opsturen naar de invuller, dan kunt u ook deze optie selecteren.


33

ITEMS TOEVOEGEN Nu u uw contactgegevens heeft toegevoegd kunt u beginnen met items toe voegen die in uw contactformulier komen. In dit voorbeeld zullen we er vanuit gaan dat u een naam, een e-mailadres, en een korte opmerking wilt ontvangen. Hiervan uitgaande zullen we een contactformulier aanmaken. Uiteraard kunt u later zelf nog andere items toevoegen. Dit zal het uiteindelijke resultaat zijn:

Om items toe te gaan voegen drukt u eerst op bewerken. Vervolgens drukt u op de knop â&#x20AC;&#x2DC;Nieuwâ&#x20AC;&#x2122;.

U zult vervolgens dit scherm te zien krijgen:


34

Nummer Dit is de positie waar uw invoerveld komt te staan. Voorbeeld:

Type veld U kunt diverse verschillende typen velden kiezen: Naamveld: Naam controle Emailveld: Email controle Normaalveld: Lege velden zonder extra controle Textveld: Deze optie is handig als u een opmerking wilt ontvangen. Dit veld is hoger, waardoor er meer tekst in kan. Vinkveld: U kunt hier een optie maken om aan te vinken. Bijvoorbeeld ‘Ik wil op de hoogte blijven via de nieuwsbrief’. Hier voor zal dan een vinkje komen te staan. Selectieveld: Hier kunt u via een dropdown menu. Uw klant een keuze laten maken uit items die u zelf heeft ingevuld. Zo weet u dat u altijd de juiste gegevens ontvangt. Handig bij bijvoorbeeld de man/vrouw keuze. Bestand upload veld: Wilt u uw klanten de optie geven om bestanden op te sturen, dan selecteert u deze optie. Maatwerk: Deze optie heeft u niet nodig, tenzij u ons maatwerk heeft laten maken. Vinkkeuzes: Eerder hadden we al ‘Vinkkeuze”’ dit was slechts 1 vinkveld. Met de optie ‘Vinkkeuzes’ kunt u de klant meerdere vinkvelden laten selecteren. Radio: U kunt hier de gebruiker een selectie laten maken. Er kan slechts 1 keuze geselecteerd worden. Kop: U kunt ook tussenkopjes toevoegen. Zo kunt u dus uw contactformulier opdelen. Dit maakt het onderscheid duidelijk tussen bijvoorbeeld de contactgegevens en bedrijfsgegevens. Witregel: Na een kop kunt het beste nog een witregel toevoegen. Dit omdat het geheel anders erg dicht bij elkaar komt te staan. Dit kan het geheel onleesbaar of onoverzichtelijk maken. Scheidingslijn: Mocht u uw opdeling nog duidelijker willen maken, dan kunt u ook een scheidingslijn toevoegen.


35

Overige opties Bij ‘Selectieveld’, ‘Vinkkeuzes’ en ‘Radio’ moet u uiteraard de klant opties geven om uit te laten kiezen. Dit doet u door bij het veld ‘Overige opties’ de keuzes in te voeren en te scheiden met een ;-teken.

Voorbeeld: Keuze 1;Keuze 2;Keuze3;Keuze 4

Naam / Label U ziet dat bij ‘Naam / Label’ al ‘Voornaam’ is ingevoerd. Dit is de naam van het invoerveld. De tekst die u hier neerzet wordt op de website voor het invoerveld weergegeven. Dit zal niet standaard ingevuld zijn. U kunt hier ook zelf iets verzinnen. Extra uitleg / note Hier kunt u een extra uitleg invoeren. Deze optie heeft u niet nodig voor het werken van uw contactformulier. Verplicht veld U kunt uw klanten eventueel ook verplichten een veld in te vullen. Zolang de klant het veld niet invult zal de klant gemaand worden dit veld toch in te voeren. Dit is zeker aan te raden bij namen en emailadressen. Zo heeft u altijd contactgegevens. Mocht u dit willen, dan selecteert u het selecteervlak onder deze optie.

Opslaan Druk nu op ‘Opslaan’ om het invoerveld op te slaan. ITEMS VERWIJDEREN Om items te verwijderen selecteert u het item dat u wilt verwijderen, en drukt u vervolgens op ‘Verwijderen’.


36

ONTVANGERS Uiteraard wilt u ook uw contactformulier ontvangen. Bij het tabblad “Ontvangers” kunt u de ontvangers toevoegen. Wilt u dat meerdere mensen de contactgegevens ontvangen, maak dan meerdere ontvangers aan. Om een nieuwe ontvanger aan te maken drukt u op ‘nieuw’. U krijgt dit scherm te zien:

Ontvanger naam: Vul hier de naam van de ontvanger in. Ontvanger emailadres: Vul hier het emailadres in van de ontvanger. BCC: Om te voorkomen dat de originele ontvanger zichtbaar is, kunt u een kopie versturen naar de overige ontvangers. Zo lijkt het dat iedereen het origineel krijgt, alleen de ontvangers zien niet van elkaar dat er meerdere ontvangers zijn.


37

MAIL TEKST In het voorbeeld gingen we uit van 3 velden; naam, emailadres en een opmerking. U heeft nu ingevuld wie het mailtje gaat ontvangen, maar nu moet er ook nog een tekst in de mail komen. Hier een voorbeeld tekst: â&#x20AC;&#x2DC;Beste lezer, Op <HIER UW WEBSITE> is een informatieaanvraag binnen gekomen. Dit zijn de gegevens van de verstuurder: [MailFormulier] Met vriendelijke groet, <UW NAAM>â&#x20AC;&#x2122; [MailFormulier] is een element. In de mail die u ontvangt zal [MailFormulier] automatisch vervangen worden door de gegevens die door de klant zijn ingevuld in het contactformulier. Overige elegementen Alle overige elementen kunt u ook gebruiken in uw mailtekst:

Let wel, hier kunnen indien u zelf items hebt aangemaakt, meer of minder elementen te zien zijn. U kunt simpelweg het element overtypen in het veld waar de mailtekst komt te staan. Vergeet niet dat de blokhaken er omheen moeten blijven, anders zal het element niet werken.


38

Dit zal het uiteindelijke resultaat zijn wat u in uw mailbox zal ontvangen:


39

ROUTE

VANAF ARNHEM • • • • •

Neem op het Velperbroek circuit de afslag N348 richting Zutphen. Aan het einde van de snelweg gaat u linksaf richting de Ellecomsedijk/N348 op. Volg deze weg, en sla aan het einde bij de stoplichten rechtsaf. Nadat u het station in Dieren bent gepasseerd neemt u de tweede afslag rechts Direct aan uw linkerzijde ligt het kantoor van JDI internet professionals.

VANAF ZUTPHEN • • • •

U rijdt richting Brummen over de N348. U ziet het bord Dieren, en gaat direct over de sluis. Sla links af bij de stoplichten. Direct aan uw linkerzijde ligt het kantoor van JDI internet professionals.


40


41


42


JDI internet professionals Zutphensestraatweg 85 6953 CJ Dieren T 0313 496741 F 0313 420996 E info@jdi.nl W www.jdi.nl

JDI internet professionals  

Handleiding 2009