Page 1

Ontwerprapport Immersive Space

Weng Mee Tang 1


Inhoudsopgave Inleiding Conceptvorming Visie Mindmap 40 Vragen

Ruimte Maquette Vormgeving Moodboard Look and feel Geluid Story Scenario Storyboard

2


Inleiding Voor de course Immersive Space moesten we een wereld bedenken die interactief kunnen zijn. Het kan van alles zijn. Zoals iedereen heb ik ook gebrainstormd voor ideeen, voor wat voor soort wereld ik wilde. Om naar onze concept te komen moesten we drie werelden bedenken. Ik had een paar ideeen bedacht, het waren the all seeing eye, wereld van voedsel, zombies, wereld van de loser en nog meer. Maar ik kwam tot de conclusie om een wereld te maken van zombies en acid trip. Ik had deze twee werelden gekozen omdat beide echt leuk zijn. Zombies is nu de trend, overal zie je dingen van zombie zoals movies, boeken, tshirts en meer. Bij acid trip kun je gewoon in zoveel manieren interpreteren. Je krijgt echt psychedelic dingen en met een goeie creativiteit en imagination kun je van alles doen!

3


Conceptvorming Visie Mijn Immersive Space heeft niet een echte boodschap maar het is om plezier te hebben. Met mijn Immerisive Space wil ik mensen leren om te onstpannen, live for the moment, creativiteit en fantasie is om je leven levendig te maken. Mindmap

4


40 Vragen 1. In welke, wat voor een, wereld zijn we? Er is twee soorten wereld, de ene zitten we in een acid trip wereld waar er alles groovy is. De andere wereld is een soort dead corpse zombie wereld waar alles echt eng is. 2. Wat zien we? We zien een gekleurde wereld, alles in een soort regenboog kleur van natuur, dieren enz 3. Is het een wereld die ik herken? Ja en nee, het kan van beide zijn want er komt natuur voor en mensen en dat is herkenbaar maar sommige onderdelen wordt vervormd en misschien is dat bepaalde ding niet herkenbaar. 4. Is het een wereld die me vertrouwd is? Nee denk ik niet. 5. Voel ik me op mn gemak? Misschien wel en misschien niet, hangt af van uw manier van kijken. 6. Komt de wereld mij vreemd voor? Ja 7. Denk ik dat het echt is? Als mijn wereld goed uitkomt kan het echt worden. 8. Is het een wereld die ik nu heel anders zie dan anders? Ja, heel anders. 9. Vind ik het hier leuk? Misschien niet, want het kan eng zijn voor mensen die niet van verandering houd. 10. Van waaruit kijk ik, wat is mijn standpunt? Jou standpunt is van jouw view en ook van derde persoon view.

5


11. Wie ben ik? Een onschuldige voorbijganger. 12. Wat voor stemming krijg ik door hier te zijn? Bij de ene wereld ben je benieuwd, verwonderd en verward. Bij de andere wereld ben je bang, verward en je heb de gevoel van je weet niet wat zal er gebeuren. 13. Welke objecten kan ik onderscheiden? Handen, gebouwen, pillen, een weg, bomen, een pad, dieren, stoelen, wapens, gloeilamp. 14. Welke zijn dichtbij en welke verder weg? Dichtbij: gebouwen, weg, handen en pillen. Verder weg: dieren, pad. 15. Hoe zien die objecten er uit? Normaal, dichtbij als je langs hun loopt. Zijn ook rare objecten die gewoon normaal lijkt. Lopende dood. 16. Welk moment van de dag is het? Er zijn twee scenarios, bij de eerste scenario is het ’s ochtend of ’s middags daarna wordt het ’s avond. Bij de tweede is het ’s ochtend of ’s middags en het blijf ’s middag maar het is donker omdat het bewolkt is. 17. Waar komt het licht vandaan, welke lichtbronnen zijn er? Licht komt van de zon, daglicht. Komt ook van gloeilamp. 18. Zie ik schaduwen? Ja, schaduwen komt voor door mensen, bomen en dieren. 19. Hebben de objecten een schaduw en een lichtkant? Sommigen wel en sommigen niet. 20. Kan ik ver kijken? Een beetje. 21. Kan ik me bewegen (panorama)? Ja, je kan.

6


22. Zie ik dingen die mijn aandacht trekken? Er zijn wel dingen die je aandacht zou trekken. 23. Zie ik dingen waar ik op kan klikken? Ja, er zijn veel van dingen die je op kunt klikken terugkomen. 24. Hoe weet ik dat ik daarop kan klikken? Het zal je aandacht trekken en het zal logisch zijn door de scenario enzo. 25. Zijn er dingen die er gebeuren, die aan de hand zijn? Ja en nee, bij de ene wereld zijn er dingen die gebeuren waar je moet iets aan doen anders wordt je dood. Bij de andere wereld gebeurt er niet zoveel. 26. Zijn er dingen die bewegen? Ja, veel dingen zullen bewegen. 27. Wat hoor ik? Je hoort rare geluiden, dieren, ‘grunts’, achtergrond muziek die bij de scene/ stage hoort. 28. Wat kan ik doen? Je kan lopen, kruipen, dingen doden, waarnemen, zoeken. 29. Denk ik dat ik naar een andere ruimte kan? Bij een van de scenario kan je naar een andere ruimte gaan. 30. Hoe weet ik, kom ik erachter dat ik naar een andere ruimte kan? De hele ruimte zal veranderen. Je kunt het opmerken als je in een andere ruimte komt. 31. Denk ik dat ik dan weer terug kan? Ja en nee, er zijn sommige ruimte waar je terug kan gaan en er zijn andere ruimtes die je niet terug kan gaan. 32. Zijn er dingen die me kunnen verrassen? Ja, als je iets fout doen zijn er dingen die je kunt verassen. 33. Heb ik zin om rond te kijken? Denk ik van wel.

7


33. Heb ik zin om rond te kijken? Denk ik van wel. 34. Hoe komt dat? Want je zal nieuwsgierig worden van de ruimte dus je zult zin in hebben om rond te kijken. 35. Heb ik het gevoel dat deze wereld door iemand is bedacht? Ja kan. 36. Heb ik het gevoel dat deze wereld ergens zo bestaat? Nee, want het is heel wat anders dan realiteit. Deze wereld kan gebeuren maar niet waarschijnlijk. 37. Als ik naar (een) andere ruimte(s) ben gegaan, snap ik dan wat deze

ruimte met de vorige te maken heeft?

Bij sommige ruimte snap je dat het met de vorige ruimte heeft te maken maar bij andere ruimte niet. 38. Heb ik het gevoel dat iemand me iets duidelijk wil maken? Nee. 39. Is dat onder woorden te brengen? (Probeer) 40. Als ik weg ga, heb ik iets ontdekt, opgestoken? Ben ik ergens anders

over gaan denken?

Een soort van. Bij de ene wereld als je weg ga, ga je denken dat er zijn meer dingen te zien. Of beter gezegd, je moet de werkelijkheid niet altijd te zien. Je moet soms fantaseren, niet alles heft serieus te zijn. Als alles altijd serieus zijn leef je in een bittere leven, als je fantaseert of have fun heeft je leven een beetje meer levend in ‘t. Bij de andere wereld denk je gewoon aan dood en zal dit soort apocalypse echt gebeuren?

8


Ruimte Maquette

9


10


11


Met de maquette wil ik de perspectief bereiken van uit het gebruikers standpunt, dus wat de gebruikers ziet is dat de perspectief. En ik zou het ‘feel’ van de schaduw zelfde gebruiken als die in het maquette terug komt. Dit is ongeveer hoe de gebruiker het ruimte zal zien.

12


Vormgeving Moodboard

Look and Feel Op mijn moodboard kun je zien dat er twee werelden die voor komt. De ene is een acid trip/psychedelic wereld en de andere is een zombie wereld. Door de moodboard kun je de look and feel krijgen die in mijn Immersive Space zal terug komen. Wel ik zou proberen om de look and feel zo terug te krijgen in mijn Immersive Space. Je hebt een feel van echt relaxed en raars, je hebt ook een donker en bang feel. De look is mooi en kleurig en de andere het tegenovergestelde.

13


Geluid Ik heb nog geen definitieve geluiden gevonden maar ik weet ongeveer wat ik wil. Bij de Acid Trip wereld:

Achtergrond

Ontspannende psychedelic muziek. Ik heb bedacht om twee artiesten te gebruiken maar het kan nog veranderen. De twee zijn Yann Tiersen en Tame Impala, want ze maken muziek die een psychedelic sfeer heeft en bij Acid Trip komt er een psychedelic sfeer terug.

Sfeergeluid

Ik heb nog niet bedacht welke sfeergeluiden er zal zijn.

Effectgeluid

Bij effectgeluiden zullen er verschillende geluiden tevoorschijn maar meestal dieren geluiden omdat het meer op dieren gaat. Bij de Zombie Apocalypse:

Achtergrond

Scene 5b: Waar de personage de zombies gaat doden speelt het lied ‘Dog’ – SebestiAn of het remix van Choreo kan ook. Originele: http://www.youtube.com/watch?v=aEGmRBmJjRA Remix: http://www.youtube.com/watch?v=GhSv18UMm0U

Sfeergeluid

De sfeergeluid zal met schreeuwen, ‘grunts’, auto die passeert geluid enzovorots.

Effectgeluid

Er komt verschillende effect geluiden voor zoals een shotgun geluid waar je in scene5b zal krijgen. Een lichtschakelaar geluid. Geluiden die je tegen botst en meer.

14


Story Scenario SCENE 1: Er loopt iemand op straat, dat iemand is de ene die in mijn Immersive Space komt dus het is jij. Jij loopt op straat, langs gebouwen. Je komt langs een steeg maar je kunt niks zien want het is helemaal donker. Je ziet alleen twee handen die uitsteken. Op elk van die handen is er een pilletje. Je wordt nieuwsgierig van de pilletjes dus je gaat dichter bij de handen. Interactie: Op de handen klikken. SCENE 2: Hier komt de handen groot in beeld, je ziet alleen de handen en de pilletjes op je scherm, de achtergrond is helemaal zwart. In de linkerhand zit er een neon paarse pil en in de rechterhand een neon blauwe pil, beide hebben een leuke tekentje erop. Hier maak je de keuze om welke pil te nemen. Als je de blauwe pil inslikt ga je in een acid trip, waar alles wordt psychedelic en trippy. Als je de paarse pil neemt kom je in een zombie apocalypse wereld. Interactie: De twee pilletjes op de handen zijn interactief. Als je erop klikt ga ja in een andere ruimte in. NA DIT WORDT DE SCENES GESPLITS DOOR DE PIL KEUZE. SCENE 3a: Acid Trip. Als je de neon blauwe pil inslikt, voel je eens raar. Je valt dan in een soort rabbit hole, je valt gewoon door maar tijdens de val zie je enge, boze, lachende, verdrietige gezichten rond je. Interactie: Als je jou muis over de gezichten laat gaan, komt er geluiden van de gezichten.

15


SCENE 3b: Zombie Apocalypse. Als je de neon paarse pil koos kom je terecht in een donkere ruimte. Het is donker maar je ziet licht straalt naar binnen, je gaat dichterbij de licht. Een gebroken muur komt tevoorschijn, er zit een grote gat erdoor. Je dacht dat was de einge manier om naar buiten te gaan, dus je kruipt door de gat maar je weet niet wat er aan de andere kant van de muur is. Interactie: Als je de gebroken muur raakt, kruipt je door. SCENE 4a: Acid Trip. Je viel in een bos terecht. Je staat op, kijk even rond en dan merk je dat de bos is een beetje raar. De bomen zijn niet normaal, je ziet grote champignons die net zo groot als een boom kan worden. Bloemen zijn ook groot als de bomen. Op eens zie je op een van de bomen een uil met vijf ogen en er komt een slang uit zijn snavel, de slang heeft ook nog meerdere ogen. Je schrok, maar ook benieuwd, er is een walrus die op een kikker lijkt en er komt een hond met drie koppen voorbij. Je loopt door de bos. Interactie: Alles in ‘t ruimte zijn interactief, als je op een dier klikt hoor je geluid. Als je op een bepaald object klikt komt het naar voren of het schud. SCENE 4b: Zombie Apocalypse. Je kroop door de gat, dan merkte je dat er zijn doden die rond lopen op straat. Ze zag je, ze volgt je na, je werd bang de enige plaats die weet waar je kunt schuilen is de plaats waar je vandaan kwam. Je rende terug naar de gaat en kruip terug naar binnen. Het is donker, je probeerde een schakelaar te vinden. Als je de schakelaar vond, ging je direct opzoek naar iets die de gat kan blokkeren om de zombies buiten te houden. Je heb een nachtkast gevonden, je zet het tegen de gat maar het is niet sterk genoeg om tegen de zombies te houden dus je ging opzoek naar iets anders die de zombies kan vermoorden. Interactie: Als je op een zombie klikt hoor je geluid. Je kunt op de gebroken muur klikken om weer terug naar binnen gaan. Schakelaar kun je op klikken om het licht aan te maken. Er is een nachtkast die je erop kunt klikken dan kan je het schuiven om het gat te blokkeren. Er zijn verscillende objecten in het ruimte, je moet erop klikken maar een van die objecten is de goede.

16


SCENE 5a: Acid Trip. Je loopt door de bos, je merkt dat er veel rare dingen zijn maar opeens zag je iets normaal zoals een schoen. Dan kwam het ineens, je moet in dit ruimte opzoek gaan naar de verschillen. Er zijn bepaalde verschillen die verborgen zijn in de bos. Maar er is een twist, sommige dingen lijken normaal te zijn maar als je op hun klikt komt er een enge of vriendelijkse ding die de hele scherm neemt. Je krijgt ook een bepaalde tijd om alle verschillen te vinden. Interactie: Alle ‘normale’ objecten kunt je erop klikken, komt een tekst die je feliciteerd ofzo maar sommige zijn namaak dus als je erop klik komt er iets uit, een soort ‘pop-up’. SCENE 5b: Zombie Apocalypse. Tijdens de zoek heb je een shotgun gevonden en je hebt ook een andere deur gevonden. Door de andere deur gaat je naar buiten en je moet alle zombies vermoorden in een bepaalde tijd. Interactie: Die shotgun die je hebt gevonden kun je op klikken om het op te nemen. De deur op klikken en het opent, je gaat naar buiten. SCENE 6a: Acid Trip. FAILED MISSION - Als je alle verschillen niet in de bepaalde tijd kan vinden wordt de scherm zwart. Jou personage ligt nu op de vloer te rukken, iemand komt langs, hij zet je rechts zitten en dan mepte de persoon je aan om je wakker te maken. Interactie: Niks. SCENE 6b: Zombie Apocalypse. FAILED MISSION - Als je alle zombies niet kon vermoorden in de bepaalde tijd dan kom alle zombies op je af. Maar dan schuurt de vloer open en je valt daarin met monsters, vlammen, skeleton enzo. Interactie: Als je jou muis over de monsters, vlammen, skeleton doen krijg je geluiden of de vlammen worden groter.

17


SCENE 7a: Acid Trip. MISSION COMPLETED - Je wint, je krijg een wens om daar terug te gaan naar die wereld. Interactie: Je wordt gewoon gefeliciteerd. SCENE 7b: Zombie Apocalypse. MISSION COMPLETED - Je vermoord alle zombies, je wint. Opeens val je, maar je komt terug in de werkelijke wereld. Je kijkt rond alsof je bang bent, kleding zijn helemaal kapot of verscheurd met bloed erop. Maar je loopt gewoon door alsof er niks gebeurde. Interactie: Jij navigeer het persoon.

18


Storyboard & Structuurdiagram

19


20


21


22


Structuurdiagram

23


24


25


Immersive Space: Ontwerprapport  

Ontwerprapport voor het concept die ik wil maken voor mijn Immersive Space. Design report for the concept that I want to make for the course...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you