Page 1

Veddestabladet # 1 2013 ”Veddesta Företagarförening är en ideell förening med ändamål att inom sitt område ta tillvara medlemmarnas intressen och utveckla nätverk inom Veddestaområdet”

Ordföranden har ordet Som ordförande i Veddesta företagarförening vill jag hälsa dig varmt välkommen till ett nytt nummer av Veddestabladet. Vår företagarförening riktar sig till dig som driver företag i Veddesta och vi finns till för företagare i hela området. Vi tycker att ett medlemskap hos oss ska löna sig. Därför lanserar vi nu ett medlemskort som ger medlemmar möjlighet till rabatt och bra erbjudanden hos andra företag här i Veddesta. På sista sidan ser du mer fakta om detta. Har du själv något erbjudande från ditt företag så hör av dig på: veddesta@foretagarforening.se Det finns cirka 5 000 registrerade företag i Järfälla. Så många medlemmar har inte vi - ännu - men vi vill gärna bli fler för att på så sätt kunna medverka till ökat nätverkande företagen emellan. Dessutom träffar vi regelbundet kommunens näringslivsansvariga, vilket ger oss viktig information om utvecklingen i området och vi har också möjlighet att lufta våra synpunkter direkt med dem som bestämmer. Det här numret av Veddestabladet går ut till alla företagare i Veddesta. Hör gärna av dig med synpunkter och idéer på innehåll till nästa nummer! Varma hälsningar

Fredrik Grapne

Fredrik Grapne Grapne Profil & tryck Ordförande Foto: Jannis Politidis

Sommaren kommer och med den jordgubbar, ledighet och solsken. Veddesta Företagarförening önskar er alla en riktigt skön sommar!

Nyheter i området Mälarbanan på rätt spår Projekt Mälarbanan är i full gång och utbyggnaden av järnvägen mellan Tomteboda och Kallhäll från två till fyra spår pågår som bäst. Pendeltågen kommer att få egna spår i mitten och fjärrtåg och andra tåg kan köra om på de yttre spåren.

Det här innebär att fler tåg kan gå, att resenärerna får fler avgångar att välja på och att ankomsttiderna blir säkrare. Tre nya stationer längs linjen I projektet ingår dessutom att bygga nya, ljusa och trygga pendeltågsstationer i Kallhäll, Barkarby och Sundbyberg, med bra anslutningar till buss och tunnelbana.

Ett slag för nätverkande mellan företagen Under våren ordnade företagarföreningen i samarbete med New Bowl Center i Jakobsberg en bowlingkväll för medlemmar och medbjudna gäster. Evenemanget samlade ett drygt 20-tal medlemmar och på plats var även speciellt inbjudna gäster från företagsnätverket BNI och IKEA Barkarby. Efter välkomstdrink och middag blev det spel och en mer eller mindre officell tävling över tio banor. - Ett evenemang av det här slaget är bra.

Det hjälper företagarna i Veddesta att lära känna varandra och vi knyter nya kontakter som till och med kan leda till samarbete och mer affärer, säger Fredrik Grapne.


Kom på debatt och diskussion om framtiden för Järfällas företagande och näringsliv programmet den 21 maj står bland annat en paneldiskussion där Veddesta Företagarförenings ordförande Fredrik Grapne deltar tillsammans med Claes Roos från Barkarby Handelsplats Företagarförening, Anders Karpesjö som är ordförande i Företagarna Järfälla samt Camilla Zedendahl, vd för Destination Sigtuna. En av punkterna under morgonen är dessutom en presentation där Camilla Zedendahl pratar på ämnet ”Destination Sigtuna - proaktiv näringslivsutveckling i samverkan”. Kanske kan sättet att arbeta i Sigtuna inspirera till nya idéer och förutsättningar även för näringslivet i Järfälla.

Vilka förutsättningar kommer det egentligen att finnas för att driva företag i Järfälla i framtiden? Hur kommer framtidens företagande att se ut om den politiska oppositionen får vara med och bestämma? Oppositionens kommunalråd i Järfälla, Claes Thunblad samt Agneta Karlsson, ordförande för socialdemokraterna i Järfälla, bjuder in till Framtidsseminarium och frukostmöte om Järfällas förutsättningar och näringslivets utveckling. På

Välkommen att anmäla dig, senast den 17 maj, via e-post till: petra.enger@jarfalla.se.

Framtidsseminarium Tisdagen den 21 maj, 07:30 - 09:00 (Frukostmingel 07:30 - 08:00) Plats: Prince Palace, Veddestavägen 13.

På möte med kommunen

Årets företagare i Järfälla

Två gånger om året är Veddesta företagarförening med på referensgruppsmöte med kommunen, tillsammans med andra företagarföreningar i Järfälla med omnejd.

Årets Företagare i Järfälla 2013 är Torbernt Hjelmvik, grundare, vd och delägare i ModulSystem Sweden AB.

Här kommer en snabb sammanställning från mötet i februari. - Företagarna informerade om att Anders Karpesjö valts till ny ordförande. - Det har hållits en UF-mässa (Ung företagsamhet) i Jakobsbergs Centrum. Representanter från Veddesta Företagarförening, Handelsbanken, SEB samt Nyföretagarcentrum ingick i juryn. - Kommunen informerade om att översiktsplanerna för kommunens utbyggnad av Barkarbystaden 1& 2 kommer att ställas ut under september - oktober 2013. - I mars genomfördes en framgångsrik ”Speed dating” mellan företagare i Järfälla och Upplands Bro, evenemanget blev fullbokat. - Förra årets företagarmässa, ”Växtplats Järfälla” hade 99 utställare på plats. Datum för årets mässa blir den 2 oktober.

Modul-System är verksamma inom betal- och biljettsystem för parkering och kollektivtrafik i Sverige. Motiveringen lyder: “För över 20 år sedan startade Torbernt Hjelmvik företaget Modul-System som idag har vuxit till att bli en viktig aktör inom betal- och biljettsystem för parkering och kollektivtrafik i Sverige. Torbernt Hjelmvik har sett möjligheter i framtida behov och arbetat med ny teknik för att bygga ett framgångsrikt företag.” Veddesta Företagarförening gratulerar.

Nya medlemmar! Det är alltid roligt med nya medlemmar i föreningen. Den här gången välkomnar vi två bolag: - Kindwalls Sverige AB, som dessutom har två anläggningar i området, en på Saldovägen 12 och en på Veddestavägen 2. Mer info: www.kindwalls.se - Adlantis, som bland annat hjälper företag med digital marknadsföring och sökoptimering på webben. Mer info: finns på www.adlantis.se Är du inte medlem än? Det är lätt ordnat. Gå in på föreningens webbplats www.foretagarforening.se och fyll i medlemsansökan. Årsavgiften är 300 kr och betalas in på föreningens bankgironummer 422-1883 i samband med din anmälan. Varmt välkommen!

Ses vi på Växtplats Järfälla i höst?

Mässa för alla företagare i Järfälla Varje höst ordnar Järfälla kommun, Veddesta företagarförening, Rotary samt Företagarna en företagsmässa tillsammans, för alla företag i Järfälla. Här finns tillfälle att visa upp ditt eget företag samt att få bra koll på vilka företag som finns i närområdet och vad de erbjuder. Företagarföreningen och kommunen kommer att gå ut med speciella inbjudningar till mässan men datumet kan du planera in i kalendern redan nu. Mässan hålls i Sporthallen i Jakobsberg den 2 oktober 2013. Mer information kommer att finnas på: www.vaxtplatsjarfalla.se samt på www.foretagarforening.se


Tips & Trix

Nu lanseras företagarföreningens medlemskort - ta del av det, du också! - Nu laddar vi medlemskapet med extra värde! Det ska löna sig att vara med i föreningen. Det säger Petri Huila, ledamot i Veddesta Företagarförenings styrelse. - Det ska vara attraktivt att vara medlem i företagarföreningen och därför vill vi erbjuda alla våra medlemmar rabatter eller specialpris på olika produkter och tjänster. Nu lanserar vi Veddesta Företagarförenings medlemskort! Det är ett kort som vi fyller med erbjudanden från företagen i området. Erbjudanden som stärker kontakten mellan företagarna i Veddestaområdet. Några av de erbjudanden som finns med redan från början är till exempel 15 procent på Gullbergs Kontorsservice och 15 procent på köp av glasögon på Din Syn, Veddesta Glasögon. Se fler på sista sidan. - Det finns cirka 700 företag inom mängder av olika branscher i området. Vi vill gärna bidra till att det knyts mer kontakt mellan de lokala företagen. Att flera företag erbjuder rabatter ökar möjligheten till mer kontakt, företagen emellan. Vi är övertygade om att större kännedom om varandra ger mer affärer och stärker hela näringslivet i området, säger Petri Huila.

Har du som företagare i området något du vill erbjuda medlemmarna? Vi hjälper dig med marknadsföringen och lägger upp ditt erbjudande tillsammans med din logo både i Veddestabladet och på föreningens egen webbsida: www.foretagarforening.se Alla företag kan erbjuda rabatter Det finns alltid utrymme för fler erbjudanden. Driver du bensinmack, butik eller restaurang, säljer du konsulttimmar, rådgivning eller kanske hälsa och social service? Alla företagare kan erbjuda rabatter av olika slag. - Ju fler erbjudanden vi kan ladda medlemskapet med desto större värde blir det att vara med i företagarföreningen. På så sätt kan vi skapa ett bra nätverk mellan företagarna och hjälpa varandra till framgång, säger Petri Huila.

...erbjudanden som stärker kontakten mellan företagarna i Veddestaområdet

Kindwalls Verkstäder och Riddermark Bil:

- Kom och träffa oss över en frukost Nu har du chansen att få veta mer om Kindwalls verkstäder och Riddermark Bil. De båda bolagen, som ligger tätt intill varandra på Veddestavägen 2, bjuder in företag i Veddesta/Järfälla till en frukost för att visa sina lokaler och berätta mer om sina respektive verksamheter.

Går du i köpa biltankar? Klonkar det från framvagnen på ett konstigt sätt eller hur ofta ska man egentligen byta motorolja? Passa på att fråga någon som kan, kom på: Företagarfrukost med Kindwalls Verkstäder och Riddermark Bil Veddestavägen 2 Fredag 31 maj klockan 07:30 - 08:30 Vi bjuder på lättare frukost. OSA senast den 29 maj, vie e-post till: magdalena.ohrstedt@kindwalls.se Välkomna!

Under den här rubriken delar företagare i området med sig av sina erfarenheter till nytta och nöje för andra företagare. När våren och sommaren kommer är det äntligen dags att få fixa, gräva och planera i trädgården. Om du inte har tillgång till rätt utrustning för arbetet kan du alltid hyra den. Här kommer några tips från Bernt Engvall på Hyreshuset.

Hyr arbetsglädje! Bernt Engwall på

Hyreshuset i Järfälla hyr ut maskiner, både till proffs och till dem som räknar sig som bara lite mer allmänt händiga!

Det är inte bara handlaget och gedigna yrkeskunskaper som gör en hantverkare. Proffs använder proffsverktyg för att göra arbetet lättare och jobben snyggare. Bernt Engwall, på Hyreshuset Järfälla, hyr ut proffsverktyg till krävande yrkesmän och alla händiga. – Tänk säkerhet först! Då blir arbetsglädjen större. Se till att du får en säkerhetsgenomgång av maskinen innan du lämnar butiken. Vi går alltid igenom hur maskinen startas och drivs, vilka skyddskläder som krävs och vilken slags drivmedel du ska använda. Det är viktig information som du ska ställa som krav på att få när du hyr maskiner av det här slaget. Jobbet blir så mycket roligare då. Hyreshuset har mer än 300 olika maskiner och verktyg för hemmet, trädgården, bilen eller båten. – Bra grejor är halva jobbet! Hyr dem av oss, säger Bernt Engwall.

Maskinuthyrning för proffs och händiga


Förmåner på ditt medlemskap i Veddesta Företagarförening

BBB

Second Handbutik

(Bra, Billigt, Begagnat)

Veddesta Centrum BBB Second Handbutik i Veddesta Centrum erbjuder: Köp 4 och få den billigaste på köpet!

Din Syn - Veddesta Glasögon ger alla medlemmar 15 % i rabatt på glasögonköp. Veddesta Glasögon ligger i Veddesta Centrum.

Grapne Profil & Tryck, Veddestavägen 13. Ring 08-38 81 85 så pratar vi profilprodukter. Beställer du dina sommarpresenter nu så får du 10 % fram till 30 juni.

Maskinuthyrning för proffs och händiga

Gullbergs Kontorscenter - med butik på Veddestavägen 13 ger medlemmar 15 % i ”Goda grannar rabatt”! Erbjudandet kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej skrivare.

Medlemmar i Veddesta Företagarförening får 10 % rabatt vid hyra av maskiner på Hyreshuset, Nettovägen 7, på allt från minsta lilla borrmaskin till stora grävmaskiner.

Besök Kindwalls Verkstäder, Veddestavägen 2, och visar upp ditt medlemskort. Då får du Kindwalls värdekort som ger dig 15 % rabatt på all verkstad och reservdelar, gäller alla märken samt originaldelar.

Rent A Wreck - biluthyrning på Kontovägen 1, ger Veddesta Företagarförenings medlemmar 10 % rabatt på bilhyra.

Medlemmar i Veddesta Företagarförening får första månadens hyra gratis vid inflyttning i Veddesta Centrum, Veddestav. 13. Gäller butik, lager och kontor. Kontakta Eva på tfn: 070-7702400 Välkomna!

Mobilanpassad hemsida på köpet! Allt fler surfar via mobilen. Webbplats.Nu, Veddestavägen 13, bjuder på mobilanpassning när du beställer produktion av ny hemsida.

Veddestabladet: går ut till medlemmar i Veddesta Företagarförening. Vid speciella tillfällen sänds det ut i bredare utskick till samtliga företag i Veddesta med omnejd. Styrelsen ansvarar för innehållet. Information: Adress till föreningen: Veddesta Företagarförening, 175 72 Järfälla, e-post: veddesta@foretagarforening.se Bankgiro: 422-1883. Telefon Ordförande Fredrik Grapne: 08-38 81 85. Vi finns på webben: www.foretagarforening.se Kolla vår kalender, mer information och aktiviteter. Text och produktion: Med enkla ord AB. Redaktör Karina Sannefjordh, info@medenklaord.com , www.medenklaord.com

Veddestabladet nr 1 2013  

Årets första nummer av Veddestabladet, Veddesta Företagarförenings medlemsbrev.

Veddestabladet nr 1 2013  

Årets första nummer av Veddestabladet, Veddesta Företagarförenings medlemsbrev.

Advertisement