Page 20

INTERJVU

Från rallystjärna till mental tränare och innovatör. I mötet med människor och med världen som hemmaplan lever Tina Thörner sin dröm. TEXT: MARIE SVENSSON FOTO: TINATHORNER.SE

Ikväll bjuds det på rawfood i det schweiziska kollektivet där kartläsaren och coachen Tina Thörner bor. – Det är mycket gröna smoothies och jag äter gärna sallad till frukost” säger Tina. Med rätt kost, sömn och träning skapar vi harmoni i tillvaron. Kroppen är en helhet. Det är något som vi både måste förstå och ta hand om, menar Tina. – Du kan välja morotsstavar framför chipspåsen, du kan välja ångkokta grönsaker framför pasta. Ge kroppens celler rätt näring, vila, motion och mental träning så blir du inte lika ofta sjuk” säger hon. I ett hektiskt liv med hela världen som arbetsplats lever Tina nära naturen och det är där hon finner kraft och återhämtning. – Jag vandrar i Alperna, åker skidor och simmar i sjön varje kväll. Naturen är min inspiration, säger Tina. Med sin farfars fars Amerika-resor som förebild bestämde hon sig tidigt för att hon ville ut i världen och träffa människor. Sedan 16 års ålder har hon levt på resande fot. – Det är ett nytt kapitel vart jag än kommer i världen. Nya erfarenheter och nya sätt att hantera saker på. Jag lever min dröm, säger Tina. Tina stannar sällan mer än några nätter på samma ställe, eller i samma land. – Den här veckan var jag en dag i Örebro för att coacha mitt hockeylag, sedan flög jag till Bahrain för att jobba med ett sportvagnsmästerskap och därefter till Dubai där jag träffade ett kvinnligt ledarskapsnätverk, berättar hon. Ett ständigt resande kräver både inre och yttre balans. – Kroppen tycker inte om att sitta i ett flygplan tre gånger i veckan. Jag vet att jag måste investera i att hålla ordning på kroppen. Jag ser till att mina aminosyror är i balans, mäter min djupsömn och kollar ph-värde och blodtryck en gång i veckan. Tack var detta har jag full energinivå varje dag och kan resa mellan tidszoner utan problem, säger Tina.

20—SWEDEN HOTELS MAGAZINE #3—2014

De personliga hotellen

FA K TA O M

TINA THÖRNER

ÅLDER: 47. BOR: I Fruthwilen i Schweiz. STÖRSTA RALLYMERITER: Kartläsare i Dakarrallyt åt rallyföraren Colin McRae 2004-2005. Tvåa i Dakarrallyt 2006. Har genomfört tio Dakarrallyn och lett rallyt sju gånger. AKTUELL: Med att utforma en global utbildningsplattform för grundskolan. Turnerar under februari -mars tillsammans med underhållaren Therese McDonald med föreställningen ”Thörner & Mc Donald – Blickar framåt upp”.

Sweden hotels magazine #3 2014  

Tips, reportage och besöksmål runt om i Sverige med hotellguide.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you