Page 1

SWEA North Carolinas nyhetsbrev nummer 5

Höstens program Kom och planera hösten tillsammans med oss på våra kaffemorgonar. Se till att du får din röst hörd Kaffemorgon i Raleigh hos Eva Forsberg Kaffemorgon i Greensboro hos Madelene Trolle 6 September. Traditionell Kräftskiva Kräftskivan går av stapeln den 22 september hemma hos Carina Lundegard i Greensboro

Glad sommar! Vart tog denna våren vägen? Jag kan inte begripa varför tiden går så fort. Det har varit en härlig och intensiv vår med den nya styrelsen och alla våra programaktiviteter. Jag vill rikta ett stort Tack till alla er medlemmar som under våren varit värdinna, eller deltagit i någon av våra arrangerade SWEA-aktiviteter. Nu åker jag till Sverige och stannar i hela två månader. Ett ambassad besök väntar, då våra visum måste förnyas. Dessutom är längtan efter att få träffa familjemedlemmar och vännerna i Sverige väldig stor. Vi har också en sommarstuga hemma i Hallands län som måste tittas till.

Så kära medlemmar, jag hoppas att ni alla får en angenäm och avkopplande sommar. Snart hörs och ses vi igen. I höst väntar bl.a. kräftskiva, 15-års jubileum och julmarknad.

Nina Parker Realty/Keller Williams (919) 740 8725

Se SWEA Kids program här

Swea kids, klicka på bilden

Tack till våra annonsörer

Om du vill delta I nyhetsbrevet, maila sofie.lack@hotmail.com


Valborgsfirande med SWEA Kids Den 28:e april träffades SWEA Kidsfamiljerna för att fira valborg hos Yvonne Caseys familj. Både barn och vuxna hade en rolig dag. Barnen sprang runt i den stora trädgården och lekte medan de vuxna satt på terassen och njöt av naturen. Efter en god knytkalasmiddag tändes valborgsbålet och några sånger sjöngs medan den stora elden sprakade. Tack Yvonne för en jättemysig kväll!

Tack Yvonne med familj!


På åters eend e! / Madel ene Trolle

International Civil Rights Center & Museum den 3 maj. Jag tyckte att det var en mycket trevlig och samtidigt mycket viktig aktivitet. När man bor i södern så som vi gör här i Greensboro, är det vår skyldighet att sätta oss in i denna omvälvande del av historien.Själva guidningen var verkligen bra, informativ utan att bli för detaljerad. Sedan tyckte jag att de har använt sig av den moderna tekniken på ett briljant sätt, det bidrog till att verkligen förmedla stämning och känslor effektivt.Museet i sig har många fantastiska autentiska föremål och bilder, man känner sig liten och väldigt ödmjuk inför alla dessa män och kvinnor som slogs för rättvisa och lika värde för alla. Marianne Palmer

Värdinna till kräftskiva Vi letar forfarande efter en värdinna till kräftskivan i RDU-området i höst. Vill du vara värdinna för årets roligaste fest hör av dig till våra programansvariga.


Bokfika i Greensboro

En onsdagsförmiddag i mitten av maj träffades ett tiotal Sweor hemma hos Camilla Stenmark. Vi njöt av en härlig brunch på altanen och gott samtal. Det blir alltid mycket erfarenhetsutbyte när vi ses, men även ett och annat boktips också. Nu tar vi sommaruppehåll och fyller på med ny litteratur och sköna magasin inför höstens träffar. Tina Hermansson


Valborgsfirande i Greensboro Årets traditionella valborgsfirande för SWEA-medlemmarna firades ännu en gång hos Carina och Jan Lundegard i Greensboro. Middagen bestod av en stor knytkalasbuffé med många läckra rätter. När solen gått ner tände Carinas son Niclas valborgsbålet i en stor eldstad gjord av sten som Carina med hjälp av sin familj byggt själv, verkligen imponerande! Kvällen avslutades med ett lotteri, där Leif Karlsson blev vinnare av en korg med goda, svenska varor. Tack Carina för en underbar kväll!


Sillmiddag hemma hos Clas & Sofie Läck Katarina Jakobsson och Stefan Månsson, kvällens drinkblandare, Tack! (Till vänster) Clas Läck, i högform. Jag säger bara stackars hans fru... (Till höger)

Mingel med drink innan middagen (Ovan till vänster)

Tina Idhammar och Dorthe Rydberg (Nedan till vänster)

Lena Hollman med sällskap. (Till vänster)


Sillmiddag hemma hos Clas & Sofie Läck

Mat, mat ,mat, snaps, snaps, snaps, sång, sång, falsksång och mera falsksång!!!

Tack för en oförglömlig kväll!!!

Grattis Kristian Bergman till lotterivinsten!


Nationaldagsfirande vid Lake Wheeler.

Tack till alla medverkande fรถr denna fantastiska dag!

HEJA SVERIGE!

Glad Sommar รถnskar SWEA North Carolina!


Glad Sommar รถnskar SWEA North Carolina!


Nyhetsbrev maj  
Nyhetsbrev maj  

nyhetsbrev maj 2012

Advertisement