Page 1

ERVAAR HET OGENBLIK JACHT

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

NL 01/2012 Wijzigingen in uitvoering en levering alsmede drukfouten voorbehouden.

BENELUX : SWAROVSKI OPTIK BENELUX, 1070 Bruxelles Tél : +32/2/556 01 60, info@swarovskioptik.be SWAROVSKI OPTIK KG, 6067 Absam, Austria Tel. +43/5223/511-0, Fax +43/5223/41 860 info@swarovskioptik.at, WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

SEE THE UNSEEN

WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM


TELESCOPEN, OPTRONISCHE INSTRUMENTEN, ACCESSOIRES

87 TELESCOPEN ATM/STM

91 UITTREKBARE TELESCOPEN CTC/CTS

ATM ATM STM STM

65, ATM 65 HD 80, ATM 80 HD 65, STM 65 HD 80, STM 80 HD

CTC 30x75 CTS 85

95 FOTO-UITRUSTING

97 STATIEVEN

UCA universele camera adapter DCB digitale camera basis DCA digitale camera adapter TLS 800 Telefoto Lens System

CT 101 carbon statief CT Travel carbon statief AT 101 aluminium statief DH 101 statiefkop

105 Laser Guide 8x30

107 NC 2

108 multifunctionele etuis

109 lenzenreinigingsset

109 Osprey Versa mes


Jagen is meer dan een perfect geplaatst schot.


Het is voelen, denken en handelen volgens het ritme van de natuur. Vertrouwen op het eigen instinct en het eigen oordeelsvermogen.


Verantwoordelijk voor het natuurlijke evenwicht. De ontdekking en waarneming van onopvallende aanwijzingen. Ingrijpen en onberoerd laten. Beschermen en koesteren. Rijke ervaring, door veel generaties verzameld en verfijnd. Voortdurende verbetering door hard werk en de hoogste aandachtigheid.


Een scherpe blik voor de schoonheid en veelsoortigheid van het leven. De ervaren blik voor een snel en feilloos aanspreken. Een betrouwbare uitrusting die deze precisie mogelijk maakt.

En de juiste beslissing op het juiste ogenblik.


DE KOSTBAARHEID VAN HET OGENBLIK SWAROVSKI OPTIK

Innovatie vanuit traditie. Er is veel veranderd sinds mijn overgrootvader Wilhelm Swarovski, een enthousiast amateur-astronoom, meer dan 60 jaar geleden de aspiratie had een eigen, verbeterde verrekijker te maken om de sterren dichterbij te halen. Ook al is de wereld tegenwoordig niet meer dezelfde, bij SWAROVSKI OPTIK in Absam is toch veel bij het oude gebleven: de liefde voor de natuur, die al meer dan een halve eeuw kenmerkend is voor ons bedrijf. De vernieuwingsdrift, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Onze wortels in en onze verbintenis met de productielocatie in Tirol. De aanspraak, niet minder dan het beste te doen om mensen te verrassen met innovaties die gericht zijn op de toekomst. En ten slotte de grote, gezamenlijke visie, de beste producten werkelijkheid te laten worden, ze te ontwikkelen en te maken. Dit alles geschiedt met dat ene doel: Nog een stukje nader te komen tot de natuur. De wereld behoort aan hen die schoonheid kunnen zien. Ervaar het ogenblik. SEE THE UNSEEN


13

RICHTKIJKERS

43

VERREKIJKERS

17 Z6(i)  NIEUW 

48 EL 42 SWAROVISION

27 Z4i 

49 EL 32 SWAROVISION  NIEUW 

31 Z5, Z3

50 EL 50 SWAROVISION

34 Parallax-toren  NIEUW 

61 EL Range  NIEUW 

35 Ballistische toren  NIEUW 

65 SLC HD

36 Toebehoren richtkijkers

69 SLC

38 Technische specificaties

71 CL Companion  NIEUW 

73 Pocket

richtkijkers

40 Overzicht dradenkruisen

75 Habicht 76 Toebehoren verrekijkers 78 Technische specificaties

verrekijkers


INHOUD

101

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

109

87 Telescopen ATM/STM

105 Laser Guide 8x30

108 FB multifunctioneel etui 

91 Uittrekbare telescopen CTC/CTS

107 NC 2

109 CS lenzenreinigingsset

83

TELESCOPEN

93 Oculairen 95 Foto-uitrusting 97 Statieven 98 Toebehoren telescopen 99 Technische specificaties telescopen

TOEBEHOREN

109 Osprey Versa mes


Z6(i)  NIEUW  Z6(i) 1-6x24 Z6i 1-6x24 EE Z6(i) 1,7-10x42 (BT) Z6(i) 2-12x50 (BT) Z6(i) 2,5-15x44 P (BT), HD-optiek Z6(i) 2,5-15x56 P (BT), HD-optiek Z6(i) 3-18x50 P (BT), HD-optiek Z6(i) 5-30x50 P (BT), HD-optiek  NIEUW     NIEUW  

12 RICHTKIJKERS


Z4i

Z5

Z3

Z4i 1,25-4x24

Z5 3,5-18x44 P (BT)

Z3 3-9x36

Z4i 3-12x50

Z5 5-25x52 P (BT)

Z3 3-10x42

Z4i 2,5-10x56

Z3 4-12x50 (BT)

RICHTKIJKERS 13

RICHTKIJKERS

RICHTKIJKERS


14 RICHTKIJKERS


Richten is concentratie. Op het wild. Op het ogenblik. Op de beslissing. Richten is de zorgvuldige voorbereiding op het schot. Wat hier telt, is precisie. Onze uiterst precieze richtkijkers ondersteunen u optimaal in dit alles beslissende ogenblik: de verschillende series en modellen zijn afgestemd op de meest uiteenlopende toepassingsgebieden – van de bewegingsjacht tot de jacht over grote afstanden. Praktische uitdagingen zoals slechte lichtomstandigheden, ongunstige weersgesteldheden en verre afstanden kunnen met behulp van de modernste precisietechniek gemakkelijker het hoofd worden geboden. Zo kunt u zich weer op het essentiÍle concentreren: op het wild. En op het schot.

RICHTKIJKERS 15

RICHTKIJKERS

VOEL DE CONCENTRATIE


16 Z6(i)


NIEUW  Z6(i) - 2e GeneratIE. HET ORIGINEEL. GEPERFECTIONEERD

De Z6(i) heeft in de richtkijkerwereld een nieuwe standaard neergezet en heeft een tweede generatie gekregen. Nieuw aan de Z6 - 2e generatie zijn de ingetogen elegantie en verbeterde praktische functionaliteit: het slankere opgebouwde ontwerp van het verlichtingselement is nu nog beter geschikt voor een breder arsenaal jachtwapens.

 NIEUW   ELEGANT ONTWERP Slank, lager verlichtingselement

 NIEUW   OPTIMAAL BEDIENINGSGEMAK EN FUNCTIES Vergrendelingsmechanisme voor Ballistische toren Parallax-toren met vastklikpositie bij de 100 m markering Gripvaste ring voor instelling van de vergroting

BEWEZEN OPTISCHE VOORDELEN 50% ruimer gezichtsveld* 50% meer vergrotingsbereik* 19-50% grotere oogafstand* *Percentages hebben betrekking op een vergelijkbare richtkijker met 4-voudige zoom en een oogafstand van 80 mm

 NIEUW  

Z6(i) 17

RICHTKIJKERS

ALS HET ER OP AANKOMT


MEER ZIEN. IN ELKE SITUATIE Achter de elegante verschijningsvorm van de Z6(i) - 2e generatie zit de modernste techniek verborgen die voor een revolutie heeft gezorgd bij het praktische gebruik van deze richtkijker. Zijn precisie-optiek van biedt ongeëvenaarde optische helderheid. Het grotere zoombereik, het optioneel verlichte of onverlichte dradenkruis en degrotere oogafstand garanderen meer flexibiliteit, hogere precisie en meer zekerheid tijdens de jacht. Sinds zijn lanceringvertrouwen al meer dan 100.000 jagers overal ter wereld in elke situatie op de Z6(i).

4-voudige zoom

Schematische weergave

6-voudige zoom

LAGE VERGROTING Meer overzicht

HOGE VERGROTING Meer details

WELKE VOORDELEN BIEDT DE 6-VOUDIGE ZOOM?

6-VOUDIGE ZOOM 2E GENERATIE

De term „zoom“ beschrijft het verstelbare vergrotingsbereik bij optische instrumenten. Hoe groter de zoomfactor, des te groter het bereik. De laagste vergroting onderscheidt zich door een groot gezichtsveld, terwijl de hoogste vergroting een nauwkeurige detailweergave van het doelwit mogelijk maakt. Bij de 6-voudige zoom profiteert u maximaal van beide mogelijkheden voor zoomrichtkijkers: een maximaal gezichtsveld gecombineerd met optimale detailweergave.

Bij het produceren van de beste optische instrumenten passen wij onze ruime ervaring en uitgebreide technologische kennis toe. Dat betekent dat de technische ontwikkelingen zoals de uitbreiding van het zoombereik noch de kernfunctie noch de uitstekende optische kwaliteit van een richtkijker zullen aantasten.

18 Z6(i)


Links zonder en rechts met fluoridehoudende HD-lenzen: zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden optreden

HIGH DEFINITION – VOOR EEN MAXIMAAL CONTRAST

MODELLEN MET HD-OPTIEK

Onze HD-optiek onderscheidt zich door fluoridehoudende lenzen voor natuurgetrouwe kleurweergave. Zo wordt voor optimale kleurechtheid alsmede voor een aanzienlijke verbetering van resolutie en contrast gezorgd. Deze voordelen komen vooral bij slechte lichtomstandigheden en bij het schieten op grote afstanden tevoorschijn. Meer en beter zien betekent beter treffen. Scherper zicht vertaalt zich in een preciezer schot.

Z6(i) Z6(i) Z6(i) Z6(i)

2,5-15x44 P (BT) 2,5-15x56 P (BT) 3-18x50 P (BT) 5-30x50 P (BT)

Z6(i) 19

RICHTKIJKERS

SCHERPER BEELD VOOR PRECIEZER RICHTEN


BETER ZIEN. PERFECT RICHTEN Uitstekende kwaliteit wordt nu nog beter: de bedieningselementen van het verlichte dradenkruis zijn in de aanslag eenvoudig, snel en geluidloos in gebruik. De verbeterde High Grid-technologie zorgt voor optimale lichtintensiteit van het dradenkruis, zowel overdag als ‘s nachts. En het verlichte dradenkruis is intelligent: dankzij de nieuwe SWAROLIGHT-technologie hoeft u er niet meer aan te denken om het aan of uit te zetten; u kunt zich dus volledig op de jacht concentreren. De nieuwe, slanke vormgeving van de verlichtingsunit biedt u onbeperkt zicht over de richtkijker en op de bedieningselementen.

 NIEUW   NOG SLANKER ONTWERP VOOR VRIJ ZICHT

 NIEUW   VERBETERDE DAG/NACHT-MODUS

Beter gestroomlijnd voor een beter zicht op de bedieningselementen dankzij het nieuwe ontwerp van de verlichtingsmodule.

De schakelaar zorgt voor een gerichte keuze tussen dag-en nachtmodus en geeft steeds aan in welke modus u zich bevindt. De nieuwe schakelaar voorkomt ongewilde inschakeling van de verlichting.

AUTOMATISCHE UITSCHAKELING De automatische uitschakeling maakt onderscheid tussen dag- en nachtmodus (gedurende 3 uur overdag en 5 uur ´s nachts) en verhindert het leeglopen van de batterij. Nieuwe SWAROLIGHTtechnologie zorgt voor zuinig gebruik van de batterij.

UITGEBREIDE INTENSITEITSREGELING Van zon en sneeuw tot nachtelijke duisternis: keuze uit 64 verschillende lichtsterkteniveaus voor alle mogelijke lichtomstandigheden tijdens de jacht.

20 Z6(i)

MEMORY-FUNCTIE De richtkijker beschikt over 2 geheugenposities, één voor het gebruik overdag, de andere voor ’s nachts. Dat betekent dat de laatste gekozen intensiteit bij het volgende inschakelen automatisch adequaat ingesteld is.

ROBUUST De geïntegreerde verlichting op het oculair wordt door de robuuste en waterdichte aluminium behuizing uitstekend beschermd.


Een verlicht dradenkruis dat meedenkt: dankzij de nieuwe SWAROLIGHT-technologie wordt het dradenkruis ingeschakeld zodra het wapen in de aanslag wordt gebracht. Op die manier worden kostbare tijd en energie bespaard en kunt u zich op de echte belangrijke zaken concentreren.

 NIEUW   SWAROLIGHT - INTELLIGENTE VERLICHTING Via een inclinatiesensor bemerkt een automatisch aan/uit systeem of de richtkijker zich in de aanslagpositie bevindt. Zo kunt u niet vergeten het verlichte dradenkruis uit te schakelen als het gebruik van de kijker niet noodzakelijk is. Dankzij SWAROLIGHT is het verlichte dradenkruis onmiddellijk klaar voor gebruik op het moment dat het geweer in de aanslag wordt gebracht. U kunt zich simpelweg op het doelwit concentreren. SWAROLIGHT werkt op alle mogelijke wapens. En u kunt ook schieten zonder dat het dradenkruis verlicht is.

Het gebruik van de modernste elektronica is niet alleen energiebesparend - het verlengt ook aanzienlijk de levensduur van de batterij: 's nachts van 450 tot 1400 uur en overdag van 120 tot 180 uur.

RICHTKIJKERS

KLAAR VOOR GEBRUIK. OP HET JUISTE MOMENT!


IEDEREEN IS ANDERS. UW Z6(i) OOK De richtkijkers van de nieuw Z6 - 2e generatie zijn in acht verschillende modellen verkrijgbaar. Afhankelijk van de gebruikstoepassing vindt u de richtkijker die perfect is toegesneden op uw behoeften. Voor de bewegingsjacht zijn bijvoorbeeld de 1-6x24-modellen ideaal. Wie echter vaker onder slechte lichtomstandigheden jaagt, vindt in de 2,5-15x56 P de perfecte begeleider. Op grond van de 6-voudige zoom onderscheiden alle modellen zich ook door een hoge flexibiliteit binnen hun speciale toepassingsterrein – en daar buiten.

Z6(i) 1-6x24 – PRO VOOR DE BATTUE-JACHT

Z6(i) 1,7-10x42 (BT) – DE PARTNER VOOR BATTUE-JACHT EN PIRSCH

Met een indrukwekkend gezichtsveld van 42,5 m bent u de koning van de bewegingsjacht – op smalle stroken krijgt u het doel sneller trefzeker in beeld en ook op grotere open plekken bent u met de 6-voudige vergroting uitstekend toegerust. Beschikbare dradenkruisen: 4-I, CD-I, LD-I, 4

Deze richtkijker voor allround wapens (met name lichte pirsch- of bergbuksen) met tot op heden ongeëvenaarde inzetmogelijkheden, is perfect geschikt voor zowel de battuejacht in het bos als de jacht in open veld of de bergjacht. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I, CD-I, 4A

Z6i 1-6x24 EE* – DE SAFARI-SPECIALIST MET GROTE OOGAFSTAND

Z6(i) 2-12x50 (BT) – DE ALLROUNDER VOOR ZO GOED ALS ALLE TYPES JACHT

Voor battue jacht en voor grootwildsafari’s met sterke kalibers: breed overzicht in de dichte bush en voldoende vergrotingsreserve voor de jacht in grote open vlaktes. De vergrote oogafstand (120 mm), biedt extra veiligheid bij extreme terugslag. Daarmee biedt de Z6i 1-6x24 EE* een van de grootste oogafstanden die in de richtkijkerwereld te vinden zijn. Beschikbare dradenkruisen: 4-I, CD-I

Met deze universele richtkijker hebt u een betrouwbare schemerkijker voor elk terrein, één die zowel voor de bewegingsjacht in het bos als voor afstandsschoten in het veld of in de steppe geschikt is. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I, BRX-I, 4A, 4A-300

*EE = Extended Eye relief (oogafstand tot) 120 mm)

DRADENKRUIS, ONVERLICHT

4

22 Z6(i)

4A

Plex

4A-300

BRH


RICHTKIJKERS

Z6(i) 2,5-15x56 P (BT) – De lichtsterke alleskunner

Z6(i) 2,5-15x44 P (BT) – De kijker voor het buitenland

Deze richtkijker is speciaal ontworpen voor de jacht onder slechte lichtomstandigheden. De 6-voudige zoom biedt efficiënte inzetmogelijkheden en heeft niet alleen een voor de battue-jacht geschikt gezichtsveld, maar ook een 15-voudige vergroting die vooral bij precisieschoten op lange afstand een enorm voordeel biedt. De HD-optiek en de parallax-correctie aan de zijkant garanderen u een trefzeker beeld. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I, BRX-I, 4A, 4A-300

Met deze slanke richtkijker hoeven liefhebbers van licht te hanteren wapens, geen compromissen meer te sluiten. De 15-voudige vergroting met parallaxcorrectie en HD-optiek geven de jager de nodige zekerheid voor schoten over grotere afstanden. Vooral op ruig en moeilijk begaanbaar terrein of bij het jagen in het buitenland, waar gewicht en afstand vaak een beslissende rol spelen. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, BRX-I, 4A

Z6(i) 3-18x50 P (BT) – DE SPECIALIST VOOR AFSTANDSSCHOTEN

Z6(i) 5-30x50 P (BT) – DE HELD OP GROTE AFSTANDEN

De 18-voudige vergroting is ideaal voor doelen op grote afstand. Door het samenspel met de nieuwe parallaxcorrectie aan de zijkant en de HD-optiek is deze richtkijker voorbestemd voor het schieten over grote afstanden. Bovendien biedt de 3-voudige vergroting u de zekerheid van een groot gezichtsveld Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I, BRX-I, 4A-300, Plex

De belangrijkste voordelen van deze langeafstandspecialist zijn de geringe afdekmaten van het dradenkruis, de 30-voudige vergroting, Parallax-toren aan de zijkant en HD-optiek. Voor perfect treffen moet u precies kunnen zien. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I, BRX-I, Plex, BRH

DRADENKRUIS, VERLICHT

4-I

4A-I

LD-I

CD-I

Met een breed scala van beproefde dradenkruisen in het tweede beeldvlak kunt u precies die Z6(i) kiezen die past bij uw persoonlijke voorkeuren.

4A-300-I

BRX-I

Het ballistische programma bij het betreffende afstandsdradenkruis vindt u op: BALLISTICPROGRAMS.SWAROVSKIOPTIK.COM Z6(i) 23


DE Z6(i) IN EEN OOGOPSLAG

OPTIEK

FUNCTIE

- 6 -voudige zoom in de 30 mm-middenbuis - Uitzonderlijk gezichtsveld - Gecentreerd dradenkruis in het tweede beeldvlak: het geobserveerde wild wordt vergroot, terwijl de grootte van het dradenkruis gelijk blijft - Dioptriecorrectie - Oppervlak met microstructuur: exact bepaald profiel ter voorkoming van restreflexen binnenin voor briljante, contrastrijke beelden ook bij tegenlicht - Grotere oogafstand van 95 mm resp. 120 mm (bij Z6i 1-6x24 EE) voor meer zekerheid - HD-technologie voor modellen met 15-voudige vergroting - Uiterst precieze justering van de vizierlijn en schotvastheid ook bij grote kalibers - High Grid technologie voor een nog duidelijkere en scherpere dradenkruisweergave bij richtkijkers met verlichting: gelijkmatige verlichting voor perfecte zichtbaarheid van het dradenkruis, optimale lichtsterkte overdag en uiterst accurate instelbaarheid tot in de nacht -  NIEUW  SWAROCLEAN De antihechtende werking vereenvoudigt het verwijderen van verontreinigingen als watervlekken of boomhars -  NIEUW  Parallaxcorrectie met vastklikpositie op 100 m

- Kwadratisch resp. rechthoekig verstelbereik van de dradenkruisen waardoor ook in randposities van het verstelbereik een volledige instelling mogelijk is - Nulpuntjustering zonder gereedschap - Stabiele, lichte hoofdbuis – ook met SR-montagerail verkrijgbaar (uitzonderingen: onverlichte Z6-modellen, Z6i 1-6x24 EE, Z6i 5-30x50 P) - Waterdicht tot 4 m (0.4 bar) – met stikstof gevuld -  NIEUW  SWAROLIGHT Automatisch aan/uitsysteem met inclinatiesensor voor verlichte dradenkruisen; geperfectioneerde elektronica voor langere gebruiksduur van de batterij -  NIEUW  Geperfectioneerd, slanker verlichtingsmodule voor vrij zicht - NIEUW  Ballistische toren met vastklikmechanisme - NIEUW  Gripvaste ring voor instelling van de vergroting - Afstandsdradenkruis (modelafhankelijk)

LEVERING - Transparante beschermkapjes. - Z6i: incl. batterij voor dradenkruisverlichting, reservebatterijhouder met reservebatterij en muntsleutel

TOEBEHOREN - Ballistische programma’s - SG kijkerbeschermhuls

Ga voor meer informatie, 3D-animatie en tips naar: Z6.SWAROVSKIOPTIK.COM

24 Z6(i)


Z6(i) 25 RICHTKIJKERS


26 Z4i


Z4i. DE KLASSIEKER MET 4-VOUDIGE ZOOM

De verlichte Z4i met de traditionele 4-voudige zoom is de ideale richtkijker voor specifieke situaties, zoals battue-jacht en aanzitten. Niet alleen met zijn hoogwaardige optiek, maar ook met zijn elegant geproportioneerde design en eenvoudige, systematische bediening neemt hij de gebruiker voor zich in.

LICHT Gering gewicht vergeleken met andere richtkijkers met 4-voudige zoom, een robuuste aluminiumbehuizing voor absolute schotvastheid, optioneel met montagerail (SR) verkrijgbaar

NAUWKEURIG Fijn dradenkruis in het tweede beeldvlak voor de hoogste precisie op alle afstanden, de High Grid-technologie garandeert een helder gedefinieerd lichtpunt om nauwkeurig te richten, nauwkeurige dradenkruisverstelling – klik voor klik

BRILJANT Hoge transmissie voor een trefzeker schot ook in de schemering, beproefde, contrastrijke optiek met optimale randscherpte

Z4i 27

RICHTKIJKERS

HOOGWAARDIG


MET HET OOG OP DE ESSENTIE Op het beslissende moment komt het aan op de optiek. Kies de Z4i, die bij u past!

Z4i 1,25-4x24 – VOOR DE BATTUE-JACHT

Z4i 3-12x50 – VOOR BIJNA ALLE SOORTEN JACHT

De lichte Z4i 1,25-4x24 is uitstekend geschikt voor de klassieke battue-jacht: een betrouwbare partner, wanneer een snelle reactie en een goed overzicht vereist zijn. Beschikbare dradenkruisen: 4-I, CD-I

De Z4i 3-12x50 is de ideale richtkijker wanneer u in de dagelijkse jacht met allerlei soorten situaties wordt geconfronteerd. Door het nieuwe design met zijn geslaagde proporties past deze richtkijker op alle jachtwapens. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I

Z4i 2,5-10x56 – VOOR SLECHTE LICHTOMSTANDIGHEDEN De lichtsterke Z4i 2,5-10x56 laat u ook in de schemering niet in de steek: een optimale richtkijker, speciaal voor de hoogzitjacht bij ongunstige lichtomstandigheden. Beschikbare dradenkruisen: 4A-I, 4A-300-I

DRADENKRUISEN Met een breed scala van beproefde dradenkruisen in het tweede beeldvlak kunt u precies die Z4i kiezen die past bij uw persoonlijke voorkeuren. Het ballistische programma bij het dradenkruis 4A-300-I vindt u op: BALLISTICPROGRAMS.SWAROVSKIOPTIK.COM

28 Z4i

4-I

4A-I

CD-I

4A-300-I


OPTIEK - Klassieke 4-voudige zoom - Verlichte dradenkruisen in het tweede beeldvlak: het dradenkruis blijft onafhankelijk van de gekozen vergroting steeds even groot - Uitstekende transmissiewaarden voor de jacht bij ongunstige lichtomstandigheden - Beproefde, contrastrijke optiek met optimale randscherpte - Microstructuuroppervlak: exact bepaald profiel ter voorkoming van restreflexen binnenin voor briljante en contrastrijke beelden, ook bij tegenlicht

LEVERING Levering met transparante beschermkapjes, batterij voor dradenkruisverlichting, reservebatterijhouder met reservebatterij en muntsleutel

TOEBEHOREN - Ballistische programma’s - SG kijkerbeschermhuls

FUNCTIE - 90 mm oogafstand - Uiterst nauwkeurige justering van de vizierlijn en gegarandeerde schotvastheid, ook bij grote kalibers - De rondom van noppen voorziene vergrotingsring biedt een optimale gripvastheid – ook met handschoenen aan - Stabiele, lichte hoofdbuis; ook als SR-versie verkrijgbaar - Gepatenteerde nulpuntjustering zonder gereedschap - Beslaat niet door stikstofvulling - Afstandsdradenkruis (modelafhankelijk)

VERLICHTINGSEENHEID - De afschroefbare verlichtingseenheid BE 5 regelt geluidloos 48 helderheidstrappen (32 trappen voor de nacht, 16 trappen voor overdag) - Memory functie: bij het uitschakelen blijft de ingestelde lichtsterkte automatisch opgeslagen en is weer beschikbaar als deze opnieuw wordt ingeschakeld - Batterij: als het batterijvermogen afloopt, maakt een knipperende lichtpunt u opmerkzaam op de noodzakelijke vervanging van de batterij - Automatische uitschakelfunctie na 3 uur - Lage verlichtingseenheid op de middenbuis met een gripvaste rubberen ring voor de fijnjustering van het verlichte dradenkruis

Z4i 29

RICHTKIJKERS

DE Z4(i) IN EEN OOGOPSLAG


3-voudige zoom

Schematische weergave

5-voudige zoom

LAGE VERGROTING

HOGE VERGROTING

Meer overzicht

Meer details

WELKE VOORDELEN BIEDT EEN RICHTKIJKERS MET 5-VOUDIGE ZOOM U? De term „zoom“ beschrijft het verstelbare vergrotingsbereik bij optische instrumenten. Bij de kleinste vergroting hebt u een groot gezichtsveld, bij de hoogste vergroting daarentegen kunt u uw doelobject met alle details in beeld krijgen. Bij de 5-voudige zoom profiteert u maximaal van beide mogelijkheden: een maximaal gezichtsveld enerzijds en maximale nauwkeurigheid van het detail anderzijds.

30 Z5/Z3


Z5 en Z3. Licht. Slank. Uiterst precies

Sterke vergroting voor precieze afstandsschoten en een groot gezichtsveld voor meer overzicht. De elegante Z5 is hier bijzonder geschikt voor – en is met zijn geringe gewicht de ideale begeleider voor inspannende jachten in het buitenland. De Z3 serie overtuigt door haar beproefde optiek en tevens door de slanke constructie die een montage bij de loop mogelijk maakt – passend voor alle jachtwapens.

66 % MEER VERGROTINGSBEREIK* voor meer flexibiliteit

66 % MEER GEZICHTSVELDBEREIK* voor meer overzicht

COMPACT, ROBUUST, BETROUWBAAR

CONCENTRATIE OP HET ESSENTIËLE

BEPROEFDE SERIE IN EEN MODERN DESIGN

* Percentages hebben betrekking op een 1-inch-richtkijker met 3-voudige zoom

Z5/Z3 31

RICHTKIJKERS

DE COMPACTE 1-INCH-RICHTKIJKERS


ALLES WAT EEN RICHTKIJKER NODIG HEEFT Met de 1-inch-lijn met 5-voudige zoom biedt de Z5 prestaties die tot nu toe nauwelijks door een andere richtkijker uit de 30-mmklasse werden bereikt. Sterke vergroting voor precieze afstandsschoten en een groot gezichtsveld voor meer overzicht. De Z3 biedt met zijn slanke diameter is een beproefde en betrouwbare partner voor jagers die zich graag concentreren op het essentiële. Beide modellen zijn optisch uitstekende, betrouwbare begeleiders in vele jachtsituaties

Z5 3,5-18x44 P (BT) – DE BERGJAGER Bij de bergjacht in ruw terrein of bij schoten op lange afstanden in de steppe: de Z5 3,5-18x44 P is gegarandeerd een betrouwbare begeleider. Briljante optiek, de gebruikelijke robuuste mechaniek en de Parallax-toren aan de zijkant – dit zijn de aantrekkelijke bijzonderheden van deze 1-inchrichtkijker. Beschikbare dradenkruisen: 4, BRX

Z3 3-9x36 – HET TRADITIONELE Als kleinste richtkijker van de Z3-lijn is de Z3 3-9x36 ideaal voor de jager die weinig richtkijker wil, maar niet kan afzien van het wezenlijke – een precies optisch systeem. Hij is bijzonder geschikt voor liefhebbers van traditionele jachtwapens. Beschikbare dradenkruisen: 4A

Z3 4-12x50 (BT) – DE GROTE Objectieflenzen met een diameter van 50 mm, 12-voudige vergroting en de optionele Ballistische toren zijn de bijzondere kenmerken van de Z3 4-12x50. Zijn toepassingsterrein: slechte lichtomstandigheden en grotere afstanden. Beschikbare dradenkruisen: 4A, BRX, Plex

32 Z5/Z3

Z5 5-25x52 P (BT) – DE AFSTANDSJAGER De uiterste precisie over grote afstanden, dit is echt iets voor de Z5 5-25x52 P. De Parallax-toren aan de zijkant en de gebruikelijke optische perfectie maakt deze richtkijker tot de koploper in zijn klasse. Beschikbare dradenkruisen: 4, BRX

Z3 3-10x42 – DE KLASSIEKER Slank en robuust biedt de Z3 3-10x42 nauwkeurige optiek, zoals gebruikelijk. Daardoor is deze voor veel jachtsituaties uiterst geschikt. Door zijn mooie design past hij bij alle typen wapens. Beschikbare dradenkruisen: 4A, BRX


Z5 OPTIEK - - - - - - -

5-voudige zoom in een 1-inch-richtkijker De hoogste beeldkwaliteit door een volledig nieuw optisch design Grote oogafstand van 95 mm voor meer zekerheid Groot gezichtsveld voor meer overzicht Op de praktijk georiënteerd dradenkruis in het tweede beeldvlak: het geobserveerde wild wordt vergroot, terwijl de grootte van het dradenkruis gelijk blijft Snelle dioptrie-instelling Oppervlak met microstructuur: exact bepaald profiel ter voorkoming van restreflexen binnenin voor briljante, contrastrijke beelden ook bij tegenlicht

FUNCTIE - Parallax-correctie aan de zijkant met 100-m-markering voor een snelle bediening zelfs in de aanslag - Rechthoekig verstelbereik van de dradenkruisen voor volledige instelling in de hoogte - Slank, edel design - Gering gewicht - Alle aluminiumdelen aan de buitenkant zijn krasvast geëloxeerd - Ballistische toren (optioneel) - Afstandsdradenkruis (modelafhankelijk)

Z3 OPTIEK - 3-voudige zoom in een 1-inch-richtkijker - Beproefde optiek - 90 mm oogafstand - Groot gezichtsveld - Op de praktijk georiënteerd dradenkruis in het tweede beeldvlak - Snelle dioptrie-instelling - Oppervlak met microstructuur: exact bepaald profiel ter voorkoming van restreflexen binnenin voor briljante, contrastrijke beelden ook bij tegenlicht

FUNCTIE - - - - - -

Kwadratisch verstelbereik van de dradenkruisen Nieuw, slank design Gering gewicht Alle aluminiumdelen aan de buitenkant zijn krasvast geëloxeerd Ballistische toren (optioneel bij Z3 4-12x50) Afstandsdradenkruis (modelafhankelijk)

LEVERING Z5/Z3 Levering met transparante beschermkapjes

TOEBEHOREN Z5/Z3 - Ballistische programma’s - SG kijkerbeschermhuls

INFORMATIE OVER Z5/Z3 - Z5 Parallax-toren, pagina 34 - Z5/Z3 Ballistische toren, pagina 35

DRADENKRUIS Met een breed scala van beproefde dradenkruisen in het tweede beeldvlak kunt u precies die Z5 en Z3 kiezen die past bij uw persoonlijke voorkeuren. Het ballistische programma bij het dradenkruis BRX vindt u op: BALLISTICPROGRAMS.SWAROVSKIOPTIK.COM

4

4A

BRX

Plex

Z5/Z3 33

RICHTKIJKERS

DE Z5 EN Z3 IN EEN OOGOPSLAG


PRECISIE VAN DICHTBIJ PARALLAX-TOREN

EENVOUDIG EN SNEL

 NIEUW   PARALLAX-TOREN MET VASTKLIKPOSITIE

In de regel worden richtkijkers over 100 m parallaxvrij ingesteld, zodat bij deze afstand het door de richtkijker geobserveerde doel en het dradenkruis precies in hetzelfde vlak staan. Bij grotere afstanden staat het doel niet in hetzelfde beeldvlak als het dradenkruis. Wanneer niet centraal door de kijker wordt gekeken kunnen richtfouten ontstaan.

Door de vastklikpositie op de 100 m markering in te stellen is de Parallax-toren eenvoudig aan te passen - vooral in de schemering of bij dageraad.

Vooral bij sterk vergrotende richtkijkers, waarmee vaak over grotere afstanden wordt geschoten, kan de parallax het trefpunt nadelig beïnvloeden. Daarom zijn de sterk vergrotende modellen uitgerust met een aan de zijkant aangebrachte Parallax-toren. Die zorgt ook over grotere afstanden voor een parallaxvrij beeld. De Parallax-toren is zelfs in de aanslag snel te bedienen.

34 PARALLAX-TOREN

MODELLEN MET PARALLAX-TOREN EN VASTKLIKPOSITIE Z6(i) 2,5-15x44 P (BT), Z6(i) 2,5-15x56 P (BT), Z6(i) 3-18x50 P (BT), Z6(i) 5-30x50 P (BT)

MODELLEN MET PARALLAX-TOREN ZONDER VASTKLIKPOSITIE Z5 3,5-18x44 P, Z5 5-25x52 P


BALLISTISCHE TOREN

Wapens, munitie en optische instrumenten zijn in de afgelopen jaren heel wat nauwkeuriger geworden en schieten op grote afstand is technisch haalbaar geworden. De eisen die aan de jager worden gesteld zijn echter bijzonder hoog. Naast accurate afstandsbepaling is een exact richtpunt dat precieze langeafstandsschoten mogelijk maakt daarbij een belangrijke voorwaarde. De SWAROVSKI OPTIK Ballistische Toren (BT) stelt u in staat om ook bij het schieten op verschillende afstanden 'op target' te blijven.

  NIEUW   BALLISTISCHE TOREN MET VASTKLIKMECHANISME Een vastklikmechanisme onderaan de Ballistische toren voorkomt dat deze ongewild zou kunnen verdraaid worden, op die manier wordt een gerichte bediening van de Ballistische toren gevrijwaard.

MODELLEN MET BALLISTISCHE TOREN EN VASTKLIKMECHANISME Z6i 1,7-10x42 BT, Z6(i) 2,5-15x44 P BT, Z6i 2-12x50 BT, Z6(i) 2,5-15x56 P BT, Z6(i) 3-18x50 P BT, Z6(i) 5-30x50 P BT

EENVOUDIG, ACCURAAT EN PRAKTISCH

MODELLEN MET BALLISTISCHE TOREN ZONDER VASTKLIKMECHANISME

U kunt de Ballistische toren met een paar handelingen gemakkelijk zelf monteren en exact op uw wapen afstemmen. De gekozen afstanden kunt u steeds zelf veranderen. Behalve de vier gemarkeerde afstanden hebt u ook nog andere afstandsinstellingen tot uw beschikking. Met ons speciaal ontwikkelde ballistische programma kunt u de benodigde instellingen (het aantal klikken) voor de door u gewenste afstanden berekenen. De uitlijnknop op de ballistische toren geeft aan of u op dat moment de nulinstelling gebruikt of niet. Dit is ook handig in de schemering.

Z5 3,5-18x44 P BT, Z5 5-25x52 P BT, Z3 4-12x50 BT Montage van de ballistische toren achteraf is bij alle bovengenoemde modellen mogelijk. Een uitvoerige montagehandleiding (3D-animatie) en ons ballistische programma vindt u op BT.SWAROVSKIOPTIK.COM

BALLISTISCHE TOREN 35

RICHTKIJKERS

BETER TREFFEN OP AFSTAND


TOEBEHOREN RICHTKIJKERS

SR RICHTKIJKERMONTAGESYSTEEM

SG KIJKERBESCHERMHULS

Absolute precisie en onvermoede montagevoordelen. De SR SWAROVSKI OPTIK RAIL vormt de meest innovatieve soort richtkijkermontage. Fraaie, lage montagemogelijkheid en daarbij bijzonder robuust.

Zelfs de meest robuuste richtkijker kan na jarenlang gebruik bij slecht weer en moeilijke jachtomstandigheden getekend zijn. De kijkerbeschermhulsen van SWAROVSKI OPTIK vormen een veilige bescherming tegen invloeden van buitenaf. De beschermende omhulsels van elastisch neopreen zijn waterafstotend en voorkomen krassen. Ook met handschoenen aan kunnen ze er geruisloos snel op- en afgetrokken worden. De kijkerbeschermhulzen zijn in drie maten verkrijgbaar en perfect aangepast aan de actuele richtkijkers van SWAROVSKI OPTIK.

36 toEBEHOREN


NIEUW  SWAROVSKI OPTIK BALLISTISCHE PROGRAMMA Het SWAROVSKI OPTIK ballistische programma is een handig instrument om de weg van uw eigen schot te bepalen. Met behulp van eenvoudige, duidelijke en uitgebreide instructies, kunt u hiermee op nauwkeurige wijze uw persoonlijke ballistische gegevens berekenen voor een lange-afstandsdradenkruis of de Ballistische toren. Eenvoudig, nauwkeurig en praktisch – om zeker te zijn van een accuraat schot.

 NIEUW  BALLISTISCHE PROGRAMMA iPHONE APP gratis Download

Ga voor meer informatie en tips naar:

BALLISTICPROGRAMS.SWAROVSKIOPTIK.COM

TOEBEHOREN 37

RICHTKIJKERS

ballistische programma


TECHNISCHE SPECIFICATIES Gebruikstemperatuur: -20 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C · Dichtheid: 4 m waterdiepte (met stikstof gevuld)

Z6/Z6i 1-6x24

Z6i 1-6x24 EE

Z6/Z6i 1,7-10x42

Z6/Z6i 2-12x50

Z6/Z6i 2,5-15x44 P

Z6/Z6i 2,5-15x56 P

Z6/Z6i 3-18x50 P

1-6x

1-6x

1,7-10x

2-12x

2,5-15x

2,5-15x

3-18x

Effectieve objectief-Ø (mm)

9,6-24

10,9-24

16-42

19,3-50

24,2-44

24-56

29-50

Uittredepupillen-Ø (mm)

9,6-4

10,8-4

9,6-4,2

9,6-4,2

9,5-2,9

9,5-3,8

9,5-2,8

95

120

95

95

95

95

95

Gezichtsveld (m/100 m)

42,5-6,8

33,5-5,4

25,2-4,2

21-3,5

16-2,7

16,5-2,7

13,3-2,2

Gezichtsveld (graden)

23,8-3,9

18,9-3,1

14,3-2,4

11,8-1,95

9,2-1,5

9,4-1,5

7,6-1,3

23,4

18,8

23,7

23,4

23,3

23,2

22,8

-3 tot +2

-2,8 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

90

91

90

90

90

91

90

2,8-12

2,8-12

4,7-20,5

5,7-24,6

7,1-25,7

7,1-29

8,5-30

Trefpuntcorr. / klik (mm/100 m)

15

15

10

10

10

10

51

Max. hoogte- en breedteverstelling (m/100 m)

2

2,1

1,5

1,5

1,8/1

1,8/1

1,8/1

Manuele parallaxcorrectie (m)

50- 

50- 

50- 

M 27x0,75

M 27x0,75

M 44x0,75

M 52x0,75

M 46x0,75

M 58x0,75

M 52x0,75

293/296

–/315

321/324

340/343

356/359

364/367

381/384

Vergroting

Oogafstand (mm)

Subjectief gezichtsveld (graden) Dioptriecorrectie (dpt) Lichttransmissie (%) Schemergetal volgens DIN 58388

Filterdraad objectief Lengte (mm) onverlicht/verlicht L

onverlicht/ verlicht

420/440

–/430

470/490

520/540

555/575

635/655

595/615

SR

onverlicht/ verlicht

–/460

–/500

–/550

–/590

–/665

–/635

30

30

30

30

30

30

30

42

4A2

4A2,4A-3002

4A2,4A-3002

4A-3002

4-I, CD-I, LD-I

4-I2, CD-I2

4A-I, CD-I, 4A-300-I

4A-I, 4A-300-I, BRX-I2

4A-I2, BRX-I2

4A-I

4A-I

4A2, 4A-I

Gewicht (g)

Doorsnede middenbuis (mm) onverlicht Dradenkruis verlicht Dradenkruis met ballistische toren Verlichtingseenheid

Helderheidstrappen Bedrijfsduur (h)

4A2, 4A-I

Plex2, 4A-I

Nacht: 0 - 32 / Dag: 33 - 64 ‘s Nachts bij gemiddelde lichtsterkte: 1.400; Overdag bij gemiddelde lichtsterkte: 180

L = lichtmetaal voor bevestiging van de ring · SR = lichtmetaal met SWAROVSKI OPTIK Rail · P = Parallax-toren

38 TECHNISCHE SPECIFICATIES

4A-I, 4A-300-I, 4A-I2, 4A-300-I2, BRX-I BRX-I2


RICHTKIJKERS

Z4i. dicht bij gemonteerde verlichtingselement BE5 of opgeschroefde afdekkap · Parallax-vrij op 100 m (Uitzondering: Modellen met parallax-toren)

Z6/Z6i 5-30x50 P

Z4i 1,25-4x24

Z4i 3-12x50

Z4i 2,5-10x56

Z5 3,5-18x44 P

Z5 5-25x52 P

Z3 3-9x36

Z3 3-10x42

Z3 4-12x50

5-30x

1,25-4x

3-12x

2,5-10x

3,5-18x

5-25x

3-9x

3,3-10x

4-12x

48,2-50

16-24

39-50

33-56

35-44

48-52

36

42

50

9,5-1,7

12,5-6

13,1-4,2

13,1-5,6

10-2,4

9,6-2,1

12-4

12,6-4,2

12,5-4,2

95

90

90

90

95

95

90

90

90

7,9-1,3

32,8-10,4

11-3,5

13,2-4,1

10-2

7,3-1,5

13-4,5

11-3,9

9,7-3,3

4,5-0,75

18,6-6

6,3-2

7,5-2,4

5,8-1,17

4,2-0,84

7,4-2,6

6,3-2,2

5,5-1,9

22,8

23,2

23,2

23,2

21,5

21,5

22,7

22,7

22,7

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-3 tot +2

-2,5 tot +2,5

-2,5 tot +2,5

-2,5 tot +2,5

90

92

93

92

90

90

90

90

90

14,1-38,7

4-10

9-25

7-24

9,3-28

13,2-36

7,9-18

8,7-20,5

10,6-24,5

51

15

10

10

7

7

7

7

7

1,2/0,7

3,3

1,1

1,3

1,6/1,0

1,2/0,7

1,6/1,6

1,4/1,4

1,2/1,2

50- 

50- 

50- 

M 52x0,75

M 27x0,75

M 52x0,75

M 58x0,75

M 46x0,75

M 54x0,75

M 39x0,75

M 44x0,75

M 52x0,75

395/398

–/293

–/344

–/350

363/–

371/–

308/–

321/–

350/–

600/620

–/420

–/520

–/575

450/–

495/–

340/–

360/–

410/–

–/440

–/540

–/595

30

30

30

30

25,4

25,4

25,4

25,4

25,4

BRH2, Plex2

42, BRX2

42, BRX2

4A2

4A2, BRX2

4A2, BRX2

4A-I2, 4A-300-I2, BRX-I2

4-I, CD-I

Plex2, 4A-I2

42

42

Plex2

Nacht: 0 - 32 / Dag: 33 - 48

‘s Nachts bij gemiddelde lichtsterkte: 450; Overdag bij gemiddelde lichtsterkte: 130

1

4A-I, 4A-300-I 4A-I, 4A-300-I –

bij modellen met BT in de hoogte 10 mm/100 m · 2 alleen in L-uitvoering verkrijgbaar

TECHNISCHE SPECIFICATIES 39


OVERZICHT DRADENKRUISEN Verlichte dradenkruisen voor de modellen Z6i, Z4i

4-I Z6i 1-6x24 Z6i 1-6x24 EE

4A-I

LD-I

CD-I

L

SR

L

4A-300-I

BRX-I

L

SR

L

SR

L

SR

L

SR

L

L

SR

L

SR

L

SR

L

L

SR

Z6i 5-30x50 P

L

Z6i 5-30x50 P BT

L

Z6i 1,7-10x42

Z6i 1,7-10x42 BT

Z6i 2-12x50

Z6i 2-12x50 BT Z6i 2,5-15x44 P Z6i 2,5-15x44 P BT

Z6i 2,5-15x56 P

Z6i 2,5-15x56 P BT Z6i 3-18x50 P Z6i 3-18x50 P BT

Z4i 1,25-4x24

Z4i 3-12x50

Z4i 2,5-10x56

L

SR

L

SR

L

SR

L = lichtmetaal voor bevestiging van de ring · SR = lichtmetaal met SWAROVSKI OPTIK Rail · P = Parallax-toren · BT = Ballistische toren

40 OVERZICHT DRADENKRUISEN


RICHTKIJKERS

Dagdradenkruisen voor de modellen Z6, Z5, Z3

4

4A

Plex

Crosshair

4A-300

BRX

Z6 1-6x24

L

Z6 1,7-10x42

L

Z6 2-12x50

L

Z6 2,5-15x44 P BT

L

Z6 2,5-15x56 P

L

Z6 2,5-15x56 P BT

L

Z6 3-18x50 P

L

Z6 3-18x50 P BT

L

Z6 5-30x50 P

L

Z6 5-30x50 P BT

L

Z5 3,5-18x44 P

L

Z5 3,5-18x44 P BT

L

Z5 5-25x52 P

L

Z5 5-25x52 P BT

L

Z3 3-9x36

L

Z3 3-10x42

L

Z3 4-12x50

L

Z3 4-12x50 BT

L

BRH

L = lichtmetaal voor bevestiging van de ring · P = Parallax-toren · BT = Ballistische toren

Kwadratisch verstelbereik van de dradenkruisen. Bij de dradenkruisverstelling in horizontale en verticale richting staat steeds dezelfde instelweg ter beschikking.

Rechthoekig verstelbereik van de dradenkruisen. Speciaal voor schoten op grotere afstanden: nog meer instelweg in de hoogte.

Het aanbod aan dradenkruisen wordt voortdurend geactualiseerd. Hier vindt u steeds de laatste stand van zaken: WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM OVERZICHT DRADENKRUISEN 41


EL SWAROVISION

EL RANGE  NIEUW 

SLC HD

EL 8,5x42 SWAROVISION

EL Range 8x42

SLC 8x42 HD

EL 10x42 SWAROVISION

EL Range 10x42

SLC 10x42 HD

 NIEUW  EL 8x32 SWAROVISION EL 10x32 SWAROVISION EL 10x50 SWAROVISION EL 12x50 SWAROVISION

42 VERREKIJKERS


VERREKIJKERS

VERREKIJKERS

SLC

CL COMPANION  NIEUW 

POCKET

HABICHT

SLC 8x56

CL Companion 8x30

Pocket 8x20

Habicht 8x30

SLC 15x56

CL Companion 10x30

Pocket 10x25

Habicht 7x42

Pocket 8x20 Tyrol

Habicht 10x40

VERREKIJKERS 43


44 VERREKIJKERS


VERREKIJKERS

PLEZIER VAN HET ONTDEKKEN

Sommige details zijn beslissend. Bijzonder bij de jacht. Om het wild op te sporen. En bij het correcte aanspreken. De meeste details zijn voor het blote oog echter onzichtbaar. Onze verrekijkers ontsluiten deze details voor u – en nog veel meer: ze verscherpen de blik voor de schoonheid van de natuur. Met de uitstekende optiek en discrete functionaliteit van onze verrekijkers overwint u de natuurlijke grenzen spelenderwijs. Zo wordt iedere blik een ontdekking en ieder ogenblik een onvergetelijke belevenis.

VERREKIJKERS 45


46 EL SWAROVISION


EEN KLASSE APART

EL swarovision. VERREKIJKERS MET SUPERIEURE TECHNOLOGIE

VERREKIJKERS

Zo scherp. Zo contrastrijk. Zo ongeĂŤvenaard. De SWAROVISION serie is een mijlpaal in de geschiedenis van de lange-afstandsoptiek. Elke verrekijker is een meesterwerk van precisie en innovatie, voor een perfect aanspreken van het wild. Welk model u ook kiest, de EL SWAROVISION serie voldoet altijd aan de meest kritische eisen zodat u van ieder moment ten volste kunt genieten.

SNEL, PRECIES, BETROUWBAAR SCHERPSTELMECHANISME

UNIEKE OPEN EL-GREEP voor een zekere grip

SWAROVISION-TECHNOLOGIE Field Flattener-lenzen, HD-optiek, optimale coating, grote oogafstand

EL SWAROVISION 47


DE OVERTUIGENDE ALLESKUNNER

EL 42 SWAROVISION. veelzijdig. nauwkeurig. legendarisch

Voor jagers altijd de beste keus. De EL 42 SWAROVISION wordt met recht gezien als een mijlpaal in de precisie-optiek. Altijd betrouwbaar, zowel overdag als tijdens de schemering. Met ons succesmodel kiest u voor een echt allround-genie voor bijna alle jachtsituaties die u tegenkomt.

VEELZIJDIG Perfecte optische prestaties en een optimale combinatie van grootte en gewicht

ALTIJD GEREED Perfecte hantering, in elk toepassingsgebied

48 EL 42 SWAROVISION


HET BRILJANTE LICHTGEWICHT

   NIEUW   EL 32 SWAROVISION. licht. compact. BIjzonder

DE HOOGSTE CIJFERS voor optiek en helderheid, groot gezichtsveld van 141 m / 120 m

OPTIMALE ergonomie en design, ligt perfect in de hand, ook verkrijgbaar in zandbruin

ONOVERWINNELJIK wanneer grootte en gewicht een belangrijke rol spelen

EL 32 SWAROVISION 49

VERREKIJKERS

Een perfecte uitrusting is bepalend voor het succes van uw jacht. Het beste uitgangspunt is de nieuwe EL 32 SWAROVISION - de optimale partner voor iedereen die ook bij een kleinere kijker verzekerd wil zijn van buitengewone technologie. Geen enkel ogenblik ontgaat deze verrekijker.


DE GENIALE ONTDEKKER EL 50 SWAROVISION. gedetailleerd. lichT. baanbrekend

De EL 50 SWAROVISION biedt elke jager ongekende mogelijkheden tijdens de schemering of op zeer grote afstanden, dankzij de hoge vergroting en onovertroffen detailscherpte. Een verrekijker voor iedereen die meer wil zien en dus meer wil weten.

BETERE PRESTATIES IN DE SCHMERING Grotere uittredepupil voor helderdere beelden

EXTREME HERKENNING VAN DETAILS door hoge vergroting en hogere resolutie

EXCELLENTE HANTERING Perfecte gewichtsbalans, onovertroffen compactheid voor een 50-mm-verrekijker

50 EL 50 SWAROVISION


TOTALE GREEP

DE EL SWAROVISION IN EEN OOGOPSLAG

OPTISCHE PERFECTIE – GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Met zijn elegante, beproefde en geteste EL design met volledig functionerende open EL-greep overtuigt de EL SWAROVISION van zijn superieure functionaliteit. Zowel de greep als het scherpstelmechanisme zijn zodanig ontworpen dat de verrekijker zelfs met één hand veilig vastgehouden en eenvoudig bediend kan worden. Zelfs met handschoenen.

MECHANISCH SYSTEEM - Afschroefbare draaidoppen van allergie-getest materiaal, in vier individuele standen instelbaar - Robuuste magnesiumbehuizing - Betrouwbaar scherpstelmechanisme om snel en nauwkeurig scherp te kunnen stellen

VERREKIJKERS

OPTIEK - Uniek optisch design in SWAROVISION technologie · Field Flattener-lenzen (uitstekende beeldscherpte tot aan de uiterste rand) · fluoridehoudende HD-lenzen (natuurgetrouwe en contrastrijke beelden) · maximale oogafstand (meer kijkcomfort, ook voor brildragers) · geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP coatings voor natuurgetrouwe kleuren · SWAROCLEAN antihechtende werking, waardoor vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld water, insecticiden of boomhars eenvoudiger te reinigen zijn - Bijzonder groot gezichtsveld door het groothoekoculair - Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - Lichtsterk objectief met 6 lenzen - Geïntegreerde dioptriecorrectie in het uittrekbare scherpstelwieltje - Snelle en nauwkeurige close-focus tot 1,5 m voor macro observatie (EL 42 SWAROVISION), 2,8 m (EL 50 SWAROVISION) resp. 1,9 m (EL 32 SWAROVISION)

„Baanbrekend”, is het eerste dat iedereen zegt wanneer ze voor het eerst door een verrekijker met SWAROVISION technologie kijken. Wij zeggen: gewoonweg het beste dat er op het gebied van precisie, functionaliteit en design te krijgen is.

- Vuil-, stof- en waterafstotend (4 m) door inwendige scherpstelling - Aanslagvrij dankzij stikstofvulling

DESIGN - Uniek design met EL-greep en slanke behuizing voor een hoge functionaliteit - Eenvoudige en snelle bediening, ook met één hand - Gering, perfect uitgebalanceerd gewicht - Ergonomische duimuitsparingen voor moeiteloos observeren - Aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer - Groot, gegroefd scherpstelwieltje voor de bediening ook met handschoenen

LEVERING Levering met Snap Shot Adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriemen

TOEBEHOREN -  NIEUW  UTA universele statiefadapter -  NIEUW  BGEL verrekijkerbescherming - FS drijfriemen - BS schouderharnas - WES zijlichtbeschermingsset

DE LEGENDARISCHE OPEN EL-GREEP – UITERST HANDZAAM

KORTE WEGEN NAAR HET DOEL

De unieke en beproefde open EL-greep zorgt er bij deze compacte topverrekijkers voor, dat hand en verrekijker één worden.

Met zijn unieke combinatie van harde en zachte componenten staat het scherpstelwieltje garant voor stabiliteit en een goede grip. Het scherpstelmechanisme werkt zeer betrouwbaar, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Met minder dan een halve omwenteling stelt u alle voor de jacht relevante afstanden op scherp.

LICHTE MAGNESIUMBEHUIZING Alle dragende delen zijn vervaardigd van hoogwaardig lichtmetaal – voor een zo groot mogelijke robuustheid en stabiliteit met tegelijkertijd een gering totaalgewicht vanwege de magnesiumbehuizing.

MODELLEN EL EL EL EL EL EL

8x32 SWAROVISON* 10x32 SWAROVISON* 8,5x42 SWAROVISION 10x42 SWAROVISION 10x50 SWAROVISION 12x50 SWAROVISION *

58 EL SWAROVISION

Ga voor meer informatie en tips naar: EL-SWAROVISION.SWAROVSKIOPTIK.COM EL SWAROVISION 51

52 EL SWAROVISION


TOTALE GREEP

DE EL SWAROVISION IN EEN OOGOPSLAG

OPTISCHE PERFECTIE – GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Met zijn elegante, beproefde en geteste EL design met volledig functionerende open EL-greep overtuigt de EL SWAROVISION van zijn superieure functionaliteit. Zowel de greep als het scherpstelmechanisme zijn zodanig ontworpen dat de verrekijker zelfs met één hand veilig vastgehouden en eenvoudig bediend kan worden. Zelfs met handschoenen.

MECHANISCH SYSTEEM - Afschroefbare draaidoppen van allergie-getest materiaal, in vier individuele standen instelbaar - Robuuste magnesiumbehuizing - Betrouwbaar scherpstelmechanisme om snel en nauwkeurig scherp te kunnen stellen

VERREKIJKERS

OPTIEK - Uniek optisch design in SWAROVISION technologie · Field Flattener-lenzen (uitstekende beeldscherpte tot aan de uiterste rand) · fluoridehoudende HD-lenzen (natuurgetrouwe en contrastrijke beelden) · maximale oogafstand (meer kijkcomfort, ook voor brildragers) · geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP coatings voor natuurgetrouwe kleuren · SWAROCLEAN antihechtende werking, waardoor vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld water, insecticiden of boomhars eenvoudiger te reinigen zijn - Bijzonder groot gezichtsveld door het groothoekoculair - Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - Lichtsterk objectief met 6 lenzen - Geïntegreerde dioptriecorrectie in het uittrekbare scherpstelwieltje - Snelle en nauwkeurige close-focus tot 1,5 m voor macro observatie (EL 42 SWAROVISION), 2,8 m (EL 50 SWAROVISION) resp. 1,9 m (EL 32 SWAROVISION)

„Baanbrekend”, is het eerste dat iedereen zegt wanneer ze voor het eerst door een verrekijker met SWAROVISION technologie kijken. Wij zeggen: gewoonweg het beste dat er op het gebied van precisie, functionaliteit en design te krijgen is.

- Vuil-, stof- en waterafstotend (4 m) door inwendige scherpstelling - Aanslagvrij dankzij stikstofvulling

DESIGN - Uniek design met EL-greep en slanke behuizing voor een hoge functionaliteit - Eenvoudige en snelle bediening, ook met één hand - Gering, perfect uitgebalanceerd gewicht - Ergonomische duimuitsparingen voor moeiteloos observeren - Aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer - Groot, gegroefd scherpstelwieltje voor de bediening ook met handschoenen

LEVERING Levering met Snap Shot Adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriemen

TOEBEHOREN -  NIEUW  UTA universele statiefadapter -  NIEUW  BGEL verrekijkerbescherming - FS drijfriemen - BS schouderharnas - WES zijlichtbeschermingsset

DE LEGENDARISCHE OPEN EL-GREEP – UITERST HANDZAAM

KORTE WEGEN NAAR HET DOEL

De unieke en beproefde open EL-greep zorgt er bij deze compacte topverrekijkers voor, dat hand en verrekijker één worden.

Met zijn unieke combinatie van harde en zachte componenten staat het scherpstelwieltje garant voor stabiliteit en een goede grip. Het scherpstelmechanisme werkt zeer betrouwbaar, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Met minder dan een halve omwenteling stelt u alle voor de jacht relevante afstanden op scherp.

LICHTE MAGNESIUMBEHUIZING Alle dragende delen zijn vervaardigd van hoogwaardig lichtmetaal – voor een zo groot mogelijke robuustheid en stabiliteit met tegelijkertijd een gering totaalgewicht vanwege de magnesiumbehuizing.

MODELLEN EL EL EL EL EL EL

8x32 SWAROVISON* 10x32 SWAROVISON* 8,5x42 SWAROVISION 10x42 SWAROVISION 10x50 SWAROVISION 12x50 SWAROVISION *

58 EL SWAROVISION

Ga voor meer informatie en tips naar: EL-SWAROVISION.SWAROVSKIOPTIK.COM EL SWAROVISION 51

52 EL SWAROVISION


TOTALE GREEP

DE EL SWAROVISION IN EEN OOGOPSLAG

OPTISCHE PERFECTIE – GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Met zijn elegante, beproefde en geteste EL design met volledig functionerende open EL-greep overtuigt de EL SWAROVISION van zijn superieure functionaliteit. Zowel de greep als het scherpstelmechanisme zijn zodanig ontworpen dat de verrekijker zelfs met één hand veilig vastgehouden en eenvoudig bediend kan worden. Zelfs met handschoenen.

MECHANISCH SYSTEEM - Afschroefbare draaidoppen van allergie-getest materiaal, in vier individuele standen instelbaar - Robuuste magnesiumbehuizing - Betrouwbaar scherpstelmechanisme om snel en nauwkeurig scherp te kunnen stellen

VERREKIJKERS

OPTIEK - Uniek optisch design in SWAROVISION technologie · Field Flattener-lenzen (uitstekende beeldscherpte tot aan de uiterste rand) · fluoridehoudende HD-lenzen (natuurgetrouwe en contrastrijke beelden) · maximale oogafstand (meer kijkcomfort, ook voor brildragers) · geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP coatings voor natuurgetrouwe kleuren · SWAROCLEAN antihechtende werking, waardoor vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld water, insecticiden of boomhars eenvoudiger te reinigen zijn - Bijzonder groot gezichtsveld door het groothoekoculair - Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - Lichtsterk objectief met 6 lenzen - Geïntegreerde dioptriecorrectie in het uittrekbare scherpstelwieltje - Snelle en nauwkeurige close-focus tot 1,5 m voor macro observatie (EL 42 SWAROVISION), 2,8 m (EL 50 SWAROVISION) resp. 1,9 m (EL 32 SWAROVISION)

„Baanbrekend”, is het eerste dat iedereen zegt wanneer ze voor het eerst door een verrekijker met SWAROVISION technologie kijken. Wij zeggen: gewoonweg het beste dat er op het gebied van precisie, functionaliteit en design te krijgen is.

- Vuil-, stof- en waterafstotend (4 m) door inwendige scherpstelling - Aanslagvrij dankzij stikstofvulling

DESIGN - Uniek design met EL-greep en slanke behuizing voor een hoge functionaliteit - Eenvoudige en snelle bediening, ook met één hand - Gering, perfect uitgebalanceerd gewicht - Ergonomische duimuitsparingen voor moeiteloos observeren - Aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer - Groot, gegroefd scherpstelwieltje voor de bediening ook met handschoenen

LEVERING Levering met Snap Shot Adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriemen

TOEBEHOREN -  NIEUW  UTA universele statiefadapter -  NIEUW  BGEL verrekijkerbescherming - FS drijfriemen - BS schouderharnas - WES zijlichtbeschermingsset

DE LEGENDARISCHE OPEN EL-GREEP – UITERST HANDZAAM

KORTE WEGEN NAAR HET DOEL

De unieke en beproefde open EL-greep zorgt er bij deze compacte topverrekijkers voor, dat hand en verrekijker één worden.

Met zijn unieke combinatie van harde en zachte componenten staat het scherpstelwieltje garant voor stabiliteit en een goede grip. Het scherpstelmechanisme werkt zeer betrouwbaar, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Met minder dan een halve omwenteling stelt u alle voor de jacht relevante afstanden op scherp.

LICHTE MAGNESIUMBEHUIZING Alle dragende delen zijn vervaardigd van hoogwaardig lichtmetaal – voor een zo groot mogelijke robuustheid en stabiliteit met tegelijkertijd een gering totaalgewicht vanwege de magnesiumbehuizing.

MODELLEN EL EL EL EL EL EL

8x32 SWAROVISON* 10x32 SWAROVISON* 8,5x42 SWAROVISION 10x42 SWAROVISION 10x50 SWAROVISION 12x50 SWAROVISION *

58 EL SWAROVISION

Ga voor meer informatie en tips naar: EL-SWAROVISION.SWAROVSKIOPTIK.COM EL SWAROVISION 51

52 EL SWAROVISION


SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION

SchERP TOT aAn de rand

MAXIMAaL cONTRAST

SWAROVISION

Oogafstand Plus

MAXIMALE KLEURGETROUWHEID

NEUES BILD

SWAROVISION Perfektes Bild durch EL SWAROVISION

STANDARD Abbildung durch ein Vergleichsprodukt

FIELD FLATTENER Dergelijke beeldscherpte was tot dusver niet mogelijk. De ingebouwde Field Flattener lenzen zorgen voor een nagenoeg vlak beeld. Zo krijgen zelfs de fijnste structuren en kleinste details tot in het randbereik een uiterst scherpe resolutie. Hierdoor heeft de gebruiker voor het eerst een perfect beeld

53 EL SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION Optimale helderheid door fluoridehoudende HD-lenzen

STANDARD Zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden te zien zijn

HD-OPTIEK zonder storende vertekeningen. Door de randscherpte kan men op zeer comfortabele wijze het gehele gezichtsveld waarnemen, waardoor ook tijdens de schemering moeilijke situaties in het randbereik perfect in beeld komen.

Uiterst innovatief optiekdesign gecombineerd met fluoridehoudende HD-lenzen reduceert storende kleurranden tot een minimum. Dit maakt maximale kleurgetrouwheid mogelijk en zorgt voor aanzienlijk

54 EL SWAROVISION

100% GEZICHTSVELD OOK VOOR BRILDRAGERS verbeterde resolutie en contrast. Voor u betekent dat een nog natuurgetrouwer en contrastrijker beeld. Bij het aanspreken van wild zijn het namelijk vaak de details die duidelijkheid verschaffen over de waargenomen dieren.

EL SWAROVISION onderscheidt zich van andere verrekijkers door een grotere afstand tot de uittredepupil. Hierdoor kunnen ook brildragers het hele groothoekgezichtsveld overzien en genieten van de unieke randscherpte van de EL SWAROVISION. De afneembare draaidoppen zijn

GEOPTIMALISEERDE COATING individueel in vier standen in te stellen. Naast de maximale stand (volledig uitgedraaid) en de stand voor brildragers (volledig ingedraaid) beschikken de draaidoppen over twee aansluitende tussenstanden.

EL SWAROVISION 55

De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma‘s (SWARODUR, SWAROTOP, SWAROBRIGHT) waarborgen een duidelijk verbeterde absolute kleurenweergave naast een nog hogere transmissie bij de EL SWAROVISION.

Dit zorgt voor een nog indrukwekkender observatie-ervaring, ook tijdens de schemering. De SWAROCLEAN coating aan de buitenzijde van de lenzen garandeert een antihechtende werking en vereenvoudigt daardoor de reiniging bij verontreinigingen als watervlekken, insecticiden of boomhars.

EL SWAROVISION 56


SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION

SchERP TOT aAn de rand

MAXIMAaL cONTRAST

SWAROVISION

Oogafstand Plus

MAXIMALE KLEURGETROUWHEID

NEUES BILD

SWAROVISION Perfektes Bild durch EL SWAROVISION

STANDARD Abbildung durch ein Vergleichsprodukt

FIELD FLATTENER Dergelijke beeldscherpte was tot dusver niet mogelijk. De ingebouwde Field Flattener lenzen zorgen voor een nagenoeg vlak beeld. Zo krijgen zelfs de fijnste structuren en kleinste details tot in het randbereik een uiterst scherpe resolutie. Hierdoor heeft de gebruiker voor het eerst een perfect beeld

53 EL SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION Optimale helderheid door fluoridehoudende HD-lenzen

STANDARD Zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden te zien zijn

HD-OPTIEK zonder storende vertekeningen. Door de randscherpte kan men op zeer comfortabele wijze het gehele gezichtsveld waarnemen, waardoor ook tijdens de schemering moeilijke situaties in het randbereik perfect in beeld komen.

Uiterst innovatief optiekdesign gecombineerd met fluoridehoudende HD-lenzen reduceert storende kleurranden tot een minimum. Dit maakt maximale kleurgetrouwheid mogelijk en zorgt voor aanzienlijk

54 EL SWAROVISION

100% GEZICHTSVELD OOK VOOR BRILDRAGERS verbeterde resolutie en contrast. Voor u betekent dat een nog natuurgetrouwer en contrastrijker beeld. Bij het aanspreken van wild zijn het namelijk vaak de details die duidelijkheid verschaffen over de waargenomen dieren.

EL SWAROVISION onderscheidt zich van andere verrekijkers door een grotere afstand tot de uittredepupil. Hierdoor kunnen ook brildragers het hele groothoekgezichtsveld overzien en genieten van de unieke randscherpte van de EL SWAROVISION. De afneembare draaidoppen zijn

GEOPTIMALISEERDE COATING individueel in vier standen in te stellen. Naast de maximale stand (volledig uitgedraaid) en de stand voor brildragers (volledig ingedraaid) beschikken de draaidoppen over twee aansluitende tussenstanden.

EL SWAROVISION 55

De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma‘s (SWARODUR, SWAROTOP, SWAROBRIGHT) waarborgen een duidelijk verbeterde absolute kleurenweergave naast een nog hogere transmissie bij de EL SWAROVISION.

Dit zorgt voor een nog indrukwekkender observatie-ervaring, ook tijdens de schemering. De SWAROCLEAN coating aan de buitenzijde van de lenzen garandeert een antihechtende werking en vereenvoudigt daardoor de reiniging bij verontreinigingen als watervlekken, insecticiden of boomhars.

EL SWAROVISION 56


SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION

SchERP TOT aAn de rand

MAXIMAaL cONTRAST

SWAROVISION

Oogafstand Plus

MAXIMALE KLEURGETROUWHEID

NEUES BILD

SWAROVISION Perfektes Bild durch EL SWAROVISION

STANDARD Abbildung durch ein Vergleichsprodukt

FIELD FLATTENER Dergelijke beeldscherpte was tot dusver niet mogelijk. De ingebouwde Field Flattener lenzen zorgen voor een nagenoeg vlak beeld. Zo krijgen zelfs de fijnste structuren en kleinste details tot in het randbereik een uiterst scherpe resolutie. Hierdoor heeft de gebruiker voor het eerst een perfect beeld

53 EL SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION Optimale helderheid door fluoridehoudende HD-lenzen

STANDARD Zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden te zien zijn

HD-OPTIEK zonder storende vertekeningen. Door de randscherpte kan men op zeer comfortabele wijze het gehele gezichtsveld waarnemen, waardoor ook tijdens de schemering moeilijke situaties in het randbereik perfect in beeld komen.

Uiterst innovatief optiekdesign gecombineerd met fluoridehoudende HD-lenzen reduceert storende kleurranden tot een minimum. Dit maakt maximale kleurgetrouwheid mogelijk en zorgt voor aanzienlijk

54 EL SWAROVISION

100% GEZICHTSVELD OOK VOOR BRILDRAGERS verbeterde resolutie en contrast. Voor u betekent dat een nog natuurgetrouwer en contrastrijker beeld. Bij het aanspreken van wild zijn het namelijk vaak de details die duidelijkheid verschaffen over de waargenomen dieren.

EL SWAROVISION onderscheidt zich van andere verrekijkers door een grotere afstand tot de uittredepupil. Hierdoor kunnen ook brildragers het hele groothoekgezichtsveld overzien en genieten van de unieke randscherpte van de EL SWAROVISION. De afneembare draaidoppen zijn

GEOPTIMALISEERDE COATING individueel in vier standen in te stellen. Naast de maximale stand (volledig uitgedraaid) en de stand voor brildragers (volledig ingedraaid) beschikken de draaidoppen over twee aansluitende tussenstanden.

EL SWAROVISION 55

De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma‘s (SWARODUR, SWAROTOP, SWAROBRIGHT) waarborgen een duidelijk verbeterde absolute kleurenweergave naast een nog hogere transmissie bij de EL SWAROVISION.

Dit zorgt voor een nog indrukwekkender observatie-ervaring, ook tijdens de schemering. De SWAROCLEAN coating aan de buitenzijde van de lenzen garandeert een antihechtende werking en vereenvoudigt daardoor de reiniging bij verontreinigingen als watervlekken, insecticiden of boomhars.

EL SWAROVISION 56


SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION

SchERP TOT aAn de rand

MAXIMAaL cONTRAST

SWAROVISION

Oogafstand Plus

MAXIMALE KLEURGETROUWHEID

NEUES BILD

SWAROVISION Perfektes Bild durch EL SWAROVISION

STANDARD Abbildung durch ein Vergleichsprodukt

FIELD FLATTENER Dergelijke beeldscherpte was tot dusver niet mogelijk. De ingebouwde Field Flattener lenzen zorgen voor een nagenoeg vlak beeld. Zo krijgen zelfs de fijnste structuren en kleinste details tot in het randbereik een uiterst scherpe resolutie. Hierdoor heeft de gebruiker voor het eerst een perfect beeld

53 EL SWAROVISION

SWAROVISION

SWAROVISION Optimale helderheid door fluoridehoudende HD-lenzen

STANDARD Zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden te zien zijn

HD-OPTIEK zonder storende vertekeningen. Door de randscherpte kan men op zeer comfortabele wijze het gehele gezichtsveld waarnemen, waardoor ook tijdens de schemering moeilijke situaties in het randbereik perfect in beeld komen.

Uiterst innovatief optiekdesign gecombineerd met fluoridehoudende HD-lenzen reduceert storende kleurranden tot een minimum. Dit maakt maximale kleurgetrouwheid mogelijk en zorgt voor aanzienlijk

54 EL SWAROVISION

100% GEZICHTSVELD OOK VOOR BRILDRAGERS verbeterde resolutie en contrast. Voor u betekent dat een nog natuurgetrouwer en contrastrijker beeld. Bij het aanspreken van wild zijn het namelijk vaak de details die duidelijkheid verschaffen over de waargenomen dieren.

EL SWAROVISION onderscheidt zich van andere verrekijkers door een grotere afstand tot de uittredepupil. Hierdoor kunnen ook brildragers het hele groothoekgezichtsveld overzien en genieten van de unieke randscherpte van de EL SWAROVISION. De afneembare draaidoppen zijn

GEOPTIMALISEERDE COATING individueel in vier standen in te stellen. Naast de maximale stand (volledig uitgedraaid) en de stand voor brildragers (volledig ingedraaid) beschikken de draaidoppen over twee aansluitende tussenstanden.

EL SWAROVISION 55

De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma‘s (SWARODUR, SWAROTOP, SWAROBRIGHT) waarborgen een duidelijk verbeterde absolute kleurenweergave naast een nog hogere transmissie bij de EL SWAROVISION.

Dit zorgt voor een nog indrukwekkender observatie-ervaring, ook tijdens de schemering. De SWAROCLEAN coating aan de buitenzijde van de lenzen garandeert een antihechtende werking en vereenvoudigt daardoor de reiniging bij verontreinigingen als watervlekken, insecticiden of boomhars.

EL SWAROVISION 56


TOTALE GREEP

DE EL SWAROVISION IN EEN OOGOPSLAG

OPTISCHE PERFECTIE – GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

Met zijn elegante, beproefde en geteste EL design met volledig functionerende open EL-greep overtuigt de EL SWAROVISION van zijn superieure functionaliteit. Zowel de greep als het scherpstelmechanisme zijn zodanig ontworpen dat de verrekijker zelfs met één hand veilig vastgehouden en eenvoudig bediend kan worden. Zelfs met handschoenen.

MECHANISCH SYSTEEM - Afschroefbare draaidoppen van allergie-getest materiaal, in vier individuele standen instelbaar - Robuuste magnesiumbehuizing - Betrouwbaar scherpstelmechanisme om snel en nauwkeurig scherp te kunnen stellen

VERREKIJKERS

OPTIEK - Uniek optisch design in SWAROVISION technologie · Field Flattener-lenzen (uitstekende beeldscherpte tot aan de uiterste rand) · fluoridehoudende HD-lenzen (natuurgetrouwe en contrastrijke beelden) · maximale oogafstand (meer kijkcomfort, ook voor brildragers) · geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP coatings voor natuurgetrouwe kleuren · SWAROCLEAN antihechtende werking, waardoor vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld water, insecticiden of boomhars eenvoudiger te reinigen zijn - Bijzonder groot gezichtsveld door het groothoekoculair - Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - Lichtsterk objectief met 6 lenzen - Geïntegreerde dioptriecorrectie in het uittrekbare scherpstelwieltje - Snelle en nauwkeurige close-focus tot 1,5 m voor macro observatie (EL 42 SWAROVISION), 2,8 m (EL 50 SWAROVISION) resp. 1,9 m (EL 32 SWAROVISION)

„Baanbrekend”, is het eerste dat iedereen zegt wanneer ze voor het eerst door een verrekijker met SWAROVISION technologie kijken. Wij zeggen: gewoonweg het beste dat er op het gebied van precisie, functionaliteit en design te krijgen is.

- Vuil-, stof- en waterafstotend (4 m) door inwendige scherpstelling - Aanslagvrij dankzij stikstofvulling

DESIGN - Uniek design met EL-greep en slanke behuizing voor een hoge functionaliteit - Eenvoudige en snelle bediening, ook met één hand - Gering, perfect uitgebalanceerd gewicht - Ergonomische duimuitsparingen voor moeiteloos observeren - Aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer - Groot, gegroefd scherpstelwieltje voor de bediening ook met handschoenen

LEVERING Levering met Snap Shot Adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriemen

TOEBEHOREN -  NIEUW  UTA universele statiefadapter -  NIEUW  BGEL verrekijkerbescherming - FS drijfriemen - BS schouderharnas - WES zijlichtbeschermingsset

DE LEGENDARISCHE OPEN EL-GREEP – UITERST HANDZAAM

KORTE WEGEN NAAR HET DOEL

De unieke en beproefde open EL-greep zorgt er bij deze compacte topverrekijkers voor, dat hand en verrekijker één worden.

Met zijn unieke combinatie van harde en zachte componenten staat het scherpstelwieltje garant voor stabiliteit en een goede grip. Het scherpstelmechanisme werkt zeer betrouwbaar, zelfs bij slechte weersomstandigheden. Met minder dan een halve omwenteling stelt u alle voor de jacht relevante afstanden op scherp.

LICHTE MAGNESIUMBEHUIZING Alle dragende delen zijn vervaardigd van hoogwaardig lichtmetaal – voor een zo groot mogelijke robuustheid en stabiliteit met tegelijkertijd een gering totaalgewicht vanwege de magnesiumbehuizing.

MODELLEN EL EL EL EL EL EL

8x32 SWAROVISON* 10x32 SWAROVISON* 8,5x42 SWAROVISION 10x42 SWAROVISION 10x50 SWAROVISION 12x50 SWAROVISION *

58 EL SWAROVISION

Ga voor meer informatie en tips naar: EL-SWAROVISION.SWAROVSKIOPTIK.COM EL SWAROVISION 51

52 EL SWAROVISION


VERREKIJKERS

EL SWAROVISION 59


60 EL RANGE


DE MAATSTAF VAN ALLE DINGEN

   NIEUW   EL RANGE. BRILJANT ZIEN. PRECIES METEN

OBSERVEREN ZONDER COMPROMIS Met 91% transmissie aan beide zij den de beste in zij n klasse Groothoekgezichtsveld met 100% Gezichtsveld ook voor brildragers

SWAROAIM TECHNOLOGIE Geïntegreerde hellingsgraadmeter met wereldwijd uniek hoekschotprogramma Toont de gecorrigeerde schotafstand of alternatief de hoek

INTUITIEVE HANTERING - PRECIEZERE METING Ideale bediening dankzij open EL-greep Gewicht ca. 900 g, Meetvinnen zorgen voor perfecte stabiliteit

Afzonderlijke meting

Scanmodus voor bewegende objecten EL RANGE 61

VERREKIJKERS

De EL Range serie heeft een nieuwe standaard gesteld die een beleving verandert in een prestatie: Briljante observatie gecombineerd met nauwkeurige meting van afstand en hoek. Door de optische prestaties zonder compromissen en perfecte hantering, toont de EL serie de exacte locatie van en exacte afstand tot het doel.


ZIEN. METEN. TREFFEN De EL Range geeft een nieuwe definitie aan de jachtuitrusting. Dit apparaat combineert haarscherpe topoptiek met een nauwkeurige meetfunctie. Hoogste transmissie, laagste gewicht en grootste gezichtsveld verleggen de bakens op het vlak van optiek en meetprecissie. SWAROAIM een geheel nieuw, door SWAROVSKI OPTIK geconstrueerd hoekschotprogramma, geeft u de mogelijkheid uw gecorrigeerde schotafstand na te gaan. Daarnaast zorgt de legendarische open EL-greep, het laag, perfect uitgebalanceerde gewicht alsook de karakteristieke meetvinnen voor optimale stabiliteit en een vaste hand.

OBSERVEREN ZONDER COMPROMIS

INTUITIEV METEN

Met 91% transmissien aan beide zijden is de nieuwe EL-serie de beste in zijn klasse. De hoge beeldkwaliteit en de transmissie zonder compromissen resulteren in heldere, contrastrijke beelden. Door de maximale oogafstand kunnen de draaidoppen individueel ingesteld worden in vier trappen. Het briljante gezichtscomfort maakt een 100% gebruik ook voor brildragers mogelijk.

De legendarische open EL-greep garandeert intuïtieve hantering van de EL Range en perfecte meetresultaten, elke keer weer. De meetknop bevindt zich op een optimale positie op de brug en is eenvoudig bereikbaar, waardoor hij snel bediend kan worden, zelfs in de schemering.

-

Kortste observatieafstand van 5 m Vast te zetten dioptriecorrectie Geoptimaliseerde dakkant prisma systeem met P-coating Op lasertechnologie geoptimaliseerde coatings SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP - SWAROCLEAN vereenvoudigt reiniging bij hardnekkige verontreiniging zoals boomhars of watervlekken

- Perfecte balans, het laagste gewicht in zijn klasse - Ergonomische positionering van alle bedieningselementen - Meetvinnen bieden stabiliteit en maken een bediening met één hand mogelijk - Optioneel SWAROAIM hoekschotprogramma - Kleine peilcirkel voor precies meten op grote afstanden - Goed afleesbaar LCD-display met 5 individueel aan te passen intensiteitsniveau's - A anpassing aan de helderheid van de omgeving - Eenvoudige en intuitieve bediening van het menu

Het aanhouden van het mikpunt in de bergen en het bepalen van de gecorrigeerde schotafstand en hoek, in combinatie met afstandsdradenkruisen en Ballistische toren, maken een precies schot bergop of bergaf mogelijk.


WERELDWIJD UNIEK HOEKSCHOTPROGRAMMA SWAROAIM

LEVERING

 NIEUW  Comfort-draagriem met vakje voor reservebatterij uit nieuw, materiaal voor verhoogd draagcomfort, snap shot adapter, field bag, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkappen, reservebatterij

Berekent bij hoekschoten de gecorrigeerde kogelbaan op basis van de door SWAROVSKI OPTIK geconstrueerde constante onder inachtneming van gemeten afstand en hoek tot het doel.

- Scanfunctie beschikbaar ook voor hoekmeting - Naar keuze weergave van hoek of gecorrigeerde schotafstand - Indien nodig eenvoudig in-en uitschakelen van de SWAROAIM-weergave - Kaliberonafhankelijk

MECHANISCH SYSTEEM - Handzaam, ook met handschoenen moeiteloos te bedienen scherpstelwiel - Vuil- en stofdicht - Waterdicht tot 4 m - Beslaat niet dankzij de stikstofvulling - Gripvaste rubber ommanteling - Gemakkelijk toegankelijk batterijvak

TOEBEHOREN -  NIEUW   BS schouderharnas ontlast het nekgedeelte door gewichtsverdeling over het bovenlichaam. Houdt uw verrekijker stabiel en kan in een paar seconden verwijderd worden. -  NIEUW   BGEL verrekijkerbescherming beschermt uw verrekijker tegen wind en weer. Geluidloos en functioneel doorzichtig vakje -  NIEUW   UTA universele statiefadapter -  NIEUW   WES zijlichtbeschermingsset

MODELLEN EL Range 8x42 EL Range 10x42

Uitvoerige informatie, 3-D-animaties en tips onder: EL-RANGE.SWAROVSKIOPTIK.COM

EL RANGE 63

VERREKIJKERS

DE EL RANGE IN EEN OVERZICHT


64 SLC 42 HD


DE KLASSIEKER GEWOONWEG PERFEKT SLC 42 HD. Briljant. Robuust. Ergonomisch

VERREKIJKERS

De hoogwaardige HD-optiek biedt natuurlijke kleuren met een uitstekende transmissie voor een feilloos aanspreken tot in de schemering. Het nauwkeurig scherpstelmechanisme, de lichte magnesiumbehuizing en de gripvaste ergonomie zorgen voor een betrouwbaar, modern resultaat

NAUWKEURIG SCHERPSTELMECHANISME voor uiterst snelle en nauwkeurige instellingen

BIJZONDER COMPACT EN ROBUUST door een geoptimaliseerde ergonomie en lichte magnesiumbehuizing

HOOGWAARDIGE HD-OPTIEK voor de hoogste kleurgetrouwheid, perfecte contrasten en een uitstekende transmissie. Meer over het thema HD-optiek vindt u op pagina 54.

SLC 42 HD 65


SNELHEID TELT. ZEKER OP DE JACHT De SLC 42 HD levert niet alleen een uitstekende optische prestatie. Door het scherpstelmechanisme kan deze ook bijzonder snel en zeer nauwkeurig worden ingesteld en is het mogelijk, in minder dan een halve draaing alle voor de jacht relevante afstanden scherp in beeld te hebben.

NAUWKEURIG SCHERPSTELMECHANISME – SNELLER WISSELEN TUSSEN DICHTBIJ EN VERAF Het scherpstelwieltje met zijn unieke combinatie van harde en zachte componenten garandeert stabiliteit en een goede grip onder alle weersomstandigheden. Het scherpstelmechanisme functioneert bijzonder lichtlopend en spelingvrij. Het laat zich daarom in alle situaties gemakkelijk en precies bedienen, zelfs met handschoenen. Met minder dan een halve draaing stelt u de SLC HD in voor alle jachtafstanden. Zo krijgt u snel en gericht een scherp beeld voor een betrouwbaar aanspreken van het wild. Of het nu een koude nacht bij heldere maan of safari’s in de gloeiende woestijnzon betreft – het scherpstelmechanisme zorgt door zijn korte nauwkeurige trajecten snel voor haarscherpe beelden, en dit vanaf elke

afstand. Bovendien maakt het scherpstelmechanisme een correctie van de gezichtsafwijking van ten minste 6 dioptrie mogelijk. Afgezien daarvan is een dioptriecorrectie van +/- 4 ter compensatie van een verschillende gezichtssterkte van beide ogen geïntegreerd. Bij gebruik zonder bril kan de verrekijker aan de individuele gezichtssterkte worden aangepast.

MAGNESIUMBEHUIZING – LICHT EN RESISTENT Vooral bij langdurige waarneming tijdens het aanzitten, maar ook tijdens de jacht in de bergen telt iedere gram. Een innovatieve magnesiumbehuizing draagt wezenlijk bij aan een zo laag mogelijk gewicht zonder dat aan robuustheid of optische kwaliteit wordt ingeboet. Het resultaat: de SLC 42 HD weegt slechts 800 g – voor aangenaam en moeiteloos waarnemen in elke situatie.

66 SLC 42 HD


OPTIEK

DESIGN

- Fluoridehoudende HD-lenzen voor natuurgetrouwe en contrastrijke beelden bij uitstekende transmissie - Geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP-coatings - SWAROCLEAN: antihechtende werking voor een bijzonder gemakkelijke reiniging - Grote oogafstand voor meer kijkcomfort, met name voor brildragers - Bijzonder groot gezichtsveld door het groothoekoculair - Ge誰ntegreerde dioptriecorrectie van +/-4 dioptrie - Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - Uit 4 lenzen bestaand, lichtsterk objectief - Nauwkeurige close-focus tot op minder dan 2 m

MECHANISCH SYSTEE M - Lichte, robuuste magnesiumbehuizing - Gripvast en lichtlopend scherpstelwieltje - Snelle scherpstelling door gepatenteerd centraal middensysteem - Vuil-, stof- en waterdicht (4 m) door inwendige scherpstelling - Afschroefbare draaidoppen met tussenstanden - Aanslagvrij dankzij de stikstofvulling - Schroefdraad voor statiefaansluiting

-

Ergonomisch design Perfecte hantering door geoptimaliseerde gewichtbalans Duimuitsparingen voor een zekere grip Eenvoudige en snelle bediening, ook met handschoenen aan Aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer

LEVERING Levering met snap shot adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriem

TOEBEHOREN - - - -

FS drijfriem BS schouderharnas TASLC statiefadapter WES zijlichtbeschermingsset

INFORMATIE OVER - HD-optiek, pagina 54

MODELLEN SLC 8x42 HD SLC 10x42 HD

SLC 42 HD 67

VERREKIJKERS

DE SLC HD IN EEN OOGOPSLAG


DE SLC 56 IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

DESIGN

- Geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP-coatings - Lichtsterke, uit 3 lenzen bestaande objectieven voor een uitstekende beeldkwaliteit ook in moeilijke lichtomstandigheden - Ge誰ntegreerde dioptriecorrectie

MECHANISCH SYSTEEM - Individueel instelbare draaidoppen maken ook voor brildragers een groot gezichtsveld mogelijk, afneembaar voor reiniging - Snelle scherpstelling door gepantenteerd centraal middensysteem - Vuil-, stof- en waterdicht (4 m) door inwendige scherpstelling

- Ergonomisch design, in het bijzonder het gedeelte van de scharnierbrug - Perfecte hantering door geoptimaliseerde gewichtbalans - Uitsparingen aan de bovenkant naast de beproefde duimuitsparingen - Gripvast en lichtlopend scherpstelwieltje dat ook met handschoenen gemakkelijk kan worden bediend - Multifunctioneel: ook met statief en Swarovski Optik Booster te gebruiken

LEVERING

Levering met snap shot adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriem. De SLC 15x56 wordt met statiefadapter geleverd.

TOEBEHOREN - Booster - WES zijlichtbeschermingsset - TASLC statiefadapter voor SLC

MODELLEN SLC 8x56 SLC 15x56

68 SLC 56


LICHT IN HET DONKER SLC 56. Beproefd. Geliefd. LichtstErk

VERREKIJKERS

De SLC 56 heeft zich duizendvoudig op de jacht bewezen: een opmerkelijk gezichtsveld, de hoogste kleurgetrouwheid en een solide constructie maken hem tot een robuuste begeleider. Met de beide SLC 56-modellen biedt de verrekijkerserie twee specialisten, aan de ene kant voor de schemering en aan de andere kant voor de waarneming op lange afstanden. Bijzonder aantrekkelijk: de uitstekende prijs-prestatie-verhouding.

56-MM-OBJECTIEVLENZEN voor een feilloos aanspreken bij ongunstige lichtomstandigheden

SCHERPSTELWIELTJE MET GEĂ?NTEGREERDE DIOPTRIECORRECTIE lichtlopend en ook met handschoenen gripvast te bedienen

UITGEBALANCEERDE GEWICHTSVERDELING met uitsparingen voor de vingers aan de bovenzijde

SLC 56 69


DAS CL COMPANION IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

DESIGN

- Hoge beeldkwaliteit en -transmissie voor heldere en contrastrijke beelden - Swarobright, Swarodur en Swarotop-coatings - Kortste observatieafstand van 3 m - Slanke bouwwijze door het uiterst precieze dakkant prisma systeem met P-coating

MECHANISCH SYSTEEM

LEVERING

- Goed in de hand liggend en aangenaam te bedienen scherpstelwieltje - Individueel instelbare draaidoppen uit allergieproof materiaal - Vuil-, stof- en waterdicht (4 m) door inwendige scherpstelling - Beslaat niet dankzij de stikstofvulling

MODELLEN CL Companion 8x30 CL Companion 10x30

70 CL COMPANION

- Ergonomisch productdesign voor een comfortabele en eenvoudige bediening - Smalle brugconstructie en duimuitsparingen aan de onderkant waarborgen een perfect uitgebalanceerd gewicht voor moeiteloos observeren - Schok- en slipvrije rubberommanteling

Levering met multifunctioneel etui CL Companion, draagriem, handlus objectiefbeschermkap en oculairbeschermkap


KLEINE VERREKIJKER. GROTE PRESTATIE    NIEUW   CL COMPANION. STEEDS VOOR HET GRIJPEN

VERREKIJKERS

Succes in de jacht en kennis van de natuur zijn gebaseerd op een rijke schat aan ervaring. Generaties delen de waardevolste momenten met elkaar. Als de natuur deze ogenblikken aanrijkt, is een verrekijker nodig die niet alleen uitrusting is, maar ook reisgezel. Dan is de CL Companion steeds bij de hand.

ERGONOMIE de compacte constructie en het lage gewicht waarborgen het perfect vastnemen en een eenvoudige bediening

DESIGN onmiskenbaar productdesign voor het best mogelijk vastnemen

OPTIEK het indrukwekkende kijkcomfort en de bewezen kwaliteit van SWAROVSKI OPTIK garanderen onvergetelijke kijkbelevenissen

CL COMPANION 71


DE POCKET IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

DESIGN

- De kleinste waterdichte pocket verrekijker - Heldere beelden door het wereldwijd kostbaarste optische systeem voor compacte verrekijkers - SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP-coatings - Hoog resolutievermogen, contrastrijke beelden en zeer Slanke constructie door het uiterst precieze dakkantprisma systeem met P-coating - Goede observatieafstand (instelafstand van 4 m)

- Buitengewoon handzaam: ineengevouwen slechts 5,9 cm breed - Schok- en slipvrije rubberommanteling bij de modellen Pocket 8x20/10x25 - Gebruiksvriendelijke plaatsing van het scherpstelwieltje

LEVERING Levering met multifunctioneel etui en draagkoord

MECHANISCH SYSTEEM - Stabiele lichtmetalen behuizing - Stof- en waterdicht door inwendige scherpstelling - Individueel instelbare draaidoppen van op allergie Getest materiaal maken ook voor brildragers een volledig Gezichtsveld mogelijk en kunnen er voor de reiniging worden afgenomen

MODELLEN

9,4 cm

Pocket 8x20 Pocket 10x25 Pocket 8x20 Tyrol*

5,9 cm

*

72 pocket


DE KLEINE LICHTGEWICHT pocket. LANGE-AFSTANDSOPTIEK in POCKETFORMAAT

VERREKIJKERS

De Pocket past in elke jaszak. Op het vlak van de optische kwaliteit tonen de pocket verrekijkers hun ware grootte en hoeven ze ook de vergelijking met andere gebruikelijke modellen niet uit de weg te gaan. Ze bieden heldere en contrastrijke beelden in een hoge resolutie. Voor onbezorgde ogenblikken – waar u ook bent.

HANDZAAM EN LICHT ineengevouwen tot een breedte van 5,9 cm bij een gewicht van net iets meer dan 200 g

BESTE OPTIEK IN ZAKFORMAT heldere en contrastrijke beelden

WATERDICHT EN ROBUUST de kleinste waterdichte pocket verrekijker

pocket 73


DE HABICHT IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

DESIGN

- Korte constructie door porroprisma-systeem - Contrastrijke, bijzonder plastische beelden - SWAROTOP- en SWARODUR-coatings - Bijzonder groot gezichtsveld bij de modellen 8x30 W en 10x40 W door uit 6 lenzen bestaand groothoekoculair - Resistente coating van alle externe lenzen - Uitstekende observatieafstand (instelafstand 3 m) - Uitstekende transmissiewaarden

MECHANISCH SYSTEEM - Stabiele lichtmetalen behuizing - Snelle scherpstelling door gepatenteerd centraal scherpstelsysteem - Waterdicht en gevuld met stikstof

MODELLEN Habicht 8x30* Habicht 7x42 Habicht 10x40

*

74 habicht

- Schok- en geluiddempende lederen of rubberommanteling, ook in de kou aangenaam gripvast - Klassiek-traditioneel verrekijkerdesign

LEVERING Verkrijgbaar in zwart met lederen ommanteling of in groen met rubberommanteling. Levering met tas, draagriem en oculairbeschermkap.


TRADITIEBEWUST habicht. BEPROEFD ConzCept

VERREKIJKERS

Het klassieke optische systeem heeft zich sinds generaties bewezen en werd voortdurend verder ontwikkeld. Robuust en tegelijkertijd licht, zijn de Habicht-verrekijkers bijzonder geschikt voor de jacht in de bergen. De prijs-prestatie-verhouding maakt deze klassieker aantrekkelijk voor de beginners.

EENVOUDIG EN GOED contrastrijke en plastische beelden bij uitstekende transmissiewaarden

HANDZAAM EN COMPACT door korte porroconstructie

ROBUUST EN GRIPVAST door stabiele lichtmetalen behuizing met lederen of rubberen ommanteling

habicht 75


TOEBEHOREN VERREKIJKERS

BGEL VERREKIJKERBESCHERMING  NIEUW  

BS schouderharnas

Beschermt uw verrekijker tegen de elementen. Dankzij de geruisloze bediening en handig transparant etui voor uw persoonlijke ballistische gegevens heeft u altijd alles bij de hand wat u nodig heeft in die beslissende momenten. Geschikt voor alle EL modellen

Verrekijker altijd bij de hand op de meest geschikte manier: Het nieuw ontwikkelde harnas ontlast het nekgedeelte door gewichtsverdeling over het bovenlichaam. Uw verrekijker schommelt niet maar blijft stabiel en kan er in een paar seconden uit gehaald worden. Met een vederlichte gewicht van 110 g, ergonomisch ontworpen en individueel instelbaar.

WES zijlichtbeschermingsset  NIEUW  

LCS lift strap-draagriem

Deze nieuwe, speciaal ontwikkelde oogkleppen minimaliseren storend zijlicht en maken ook de nauwkeurige instelling van de hoogte van de oogkleppen mogelijk. Perfect kijkcomfort is het resultaat. Verkrijgbaar als toebehoren voor alle EL en SLC modellen

Voor een hoog draagcomfort, wanneer u met uw verrekijker buiten onderweg bent. De bevestiging aan de verrekijker is eenvoudig, u kunt deze snel en ongecompliceerd op de gewenste lengte aanpassen.

FS drijfriem Van speciaal materiaal met een sterke drijfkracht. Remt het zinken van de verrekijker als deze in het water valt.

76 TOEBEHOREN


VERREKIJKERS

CCS comfort draagriem  NIEUW  

TASLC statiefadapter voor SLC HD EN SLC

Deze riem is gemaakt van nieuw, verbeterd materiaal, met vakken voor reservebatterij voor nog meer draagcomfort

Statief adapter met ingebouwd statiefplaatje, voor snelle en eenvoudige bevestiging. Bij de SLC 15x56 is de adapter al bij de levering inbegrepen.

SA snap shot adapter Met de snap shot adapter lukken snapshots van opmerkelijke kwaliteit, ook over grote afstanden. Deze spitsvondige ring verbindt uw verrekijker van de EL- of SLC-serie direct met uw digitale camera en verandert de kijker zo in een foto-objectief

BOOSTER

UTA universele statiefadapter  NIEUW  

De SWAROVSKI OPTIK verrekijker-booster voor SLC 56verrekijkers verdubbelt de vergroting. Zo wordt de SLC 15x56 bijvoorbeeld een monoculaire telescoop met 30-voudige vergroting. De montage van de verrekijker-Booster verloopt snel en ongecompliceerd: schroef er gewoon een van de draaidoppen af en schroef de Booster erop.

Ontworpen als perfekte aanvullig op de EL-productfamilie; ideaal voor een aangename en wankelvrije observatie. Zo licht dat hij overal mee naar toe kan, biedt hij u de mogelijkheid om alle EL-verrekijkers met verschillende soorten statieven te combineren Een complete lijst van de Swarovski Optik-toebehoren vindt u hier: WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM TOEBEHOREN 77


TECHNISCHE SPECIFICATIES

Gebruikstemperatuur: -25 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C · Dichtheid: 4 m waterdiepte (met stikstof gevuld) (1) EL 8x32 W B SWAROVISION

EL 10x32 W B SWAROVISION

EL 8,5x42 W B SWAROVISION

EL 10x42 W B SWAROVISION

EL 10x50 W B SWAROVISION

EL 12x50 W B SWAROVISION

Vergroting

8x

10x

8,5x

10x

10x

12x

Effectieve objectief-Ø (mm)

32

32

42

42

50

50

4

3,2

4,9

4,2

5

4,2

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

20

20

20

20

20

19

Gezichtsveld (m/1.000 m)

141

120

133

112

115

100

Gezichtsveld (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Subjectief gezichtsveld (graden)

61

64

60

60

62

63

Kortste instelafstand (m)

1,9

1,9

1,5

1,5

2,8

2,8

Dioptriecorrectie (dpt)

±4

±5

±5

±5

±4

±4

5

7

6

8

5

7

90

90

90

90

90

90

54-74

54-74

56-74

56-74

56-74

56-74

16

18

18,9

20,5

22,4

24,5

Lengte ca. (mm)*

138

138

160

160

174

174

Breedte ca. (mm)**

110

110

122

122

134

134

Hoogte ca. (mm)**

57

57

61

61

67

67

580

580

835

840

998

998

S4

S4

S3

S3

S3

S3

groen, zandkleurig

groen, zandkleurig

groen

groen

groen

groen

Uittredepupillen-Ø (mm)

Dioptriecorrectie bij ∞ (dpt) Lichttransmissie (%) Pupilafstand (mm) Schemergetal volgens DIN 58388

Gewicht ca. (g) SA snap shot adapter Kleuren

* Waarde bij ingedraaide dop · ** Afmetingen bij 64 mm pupilafstand · W = Groothoek · B = Brildrageroculair

78 TECHNISCHE SPECIFICATIES


Gebruikstemperatuur EL Range: -10 °C/+55 °C · (1) Individueel instelbare draaidoppen

EL Range 8x42 W B

EL Range 10x42 W B

Vergroting

8x

10x

Effectieve objectief-Ø (mm)

42

42

Uittredepupillen-Ø (mm)

5,3

4,2

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

19,2

17,3

Gezichtsveld (m/1.000 m)

137

110

Gezichtsveld (graden)

7,8

6,3

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

7,8

6,3

Subjectief gezichtsveld (graden)

61

61

Kortste instelafstand (m)

5

5

-7/+5

±5

91

91

Pupilafstand (mm)

56-74

56-74

Schemergetal volgens DIN 58388

18,3

20,5

Lengte / Breedte / Hoogte (mm)

166* / 117** / 81**

160* / 117** / 81**

Gewicht ca. zonder batterij (g)

910

895

Dioptriecorrectie (dpt) Lichttransmissie (%)

Meetbereik (m)

30-1.375

Meetnauwkeurigheid (m)

±1

Meetduur (sec)

≤1

Hoekmeting (graden) Laser Omschakeling Batterij Levensduur

± 90 Klasse 1 EN/FDA Yard / meter CR2 1.000 metingen

TECHNISCHE SPECIFICATIES 79

VERREKIJKERS

(1)


Gebruikstemperatuur: -25 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C (1)

(1)

SLC 8x42 W B HD

SLC 10x42 W B HD

SLC 8x56 B

SLC 15x56 W B

Habicht 8x30 W

Habicht 10x40 W

Habicht 7x42

Vergroting

8x

10x

8x

15x

8x

10x

7x

Effectieve objectief-Ø (mm)

42

42

56

56

30

40

42

Uittredepupillen-Ø (mm)

5,3

4,2

7

3,7

3,8

4

6

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

18,5

16

22

13

12

13

14

Gezichtsveld (m/1.000 m)

136

110

115

77

136

108

114

Gezichtsveld (graden)

7,8

6,3

6,6

4,4

7,8

6,2

6,5

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

7,8

6,3

6,6

3,3

6,6

5,2

6,3

Subjectief gezichtsveld (graden)

61

61

52

64

60

60

46

Kortste instelafstand (m)

1,9

1,9

9

8

3

4

3,5

Dioptriecorrectie (dpt)

±4

±4

± 2,5

±5

±5

±5

±3

Dioptriecorrectie bij ∞ (dpt)

6

8

4

8

5

5

5

Lichttransmissie (%)

91

91

90

88

96

96

96

Pupilafstand (mm)

56-74

56-74

59-76

59-76

56-72

56-72

56-72

Schemergetal volgens DIN 58388

18,3

20,5

21

29

16

20

17

Lengte ca. (mm)*

149

144

215

215

114

151

154

Breedte ca. (mm)**

120

120

128

128

160

172

175

Hoogte ca. (mm)**

63

63

71

71

53

55

54

Gewicht ca. (g)

810

790

1240

1290

540

690

680

SA snap shot adapter

S4

S4

S2

S2

-

-

-

groen

groen

groen

groen

zwart

zwart, groen

zwart, groen

Kleuren

* Waarde bij ingedraaide dop · ** Afmetingen bij 64 mm pupilafstand

80 TECHNISCHE SPECIFICATIES


Dichtheid: 4 m waterdiepte (met stikstof gevuld) · (1) Individueel instelbare draaidoppen (1) CL Companion 8x30 B

CL Companion 10x30 B

Pocket 8x20 B

Pocket 10x25 B

Pocket 8x20 B Tyrol

Vergroting

8x

10x

8x

10x

8x

Effectieve objectief-Ø (mm)

30

30

20

25

20

Uittredepupillen-Ø (mm)

3,8

3

2,5

2,5

2,5

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

15

14

13

13

13

Gezichtsveld (m/1.000 m)

124

100

115

95

115

Gezichtsveld (graden)

7,1

5,7

6,6

5,4

6,6

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

7,1

5,6

5,4

4,4

5,4

Subjectief gezichtsveld (graden)

55

55

51

52

51

3

3

4

5

4

±4

±4

±5

±5

±5

Dioptriecorrectie bij ∞ (dpt)

5

5

8

8

8

Lichttransmissie (%)

91

91

91

91

91

56-74

56-74

56-72

56-72

56-72

Schemergetal volgens DIN 58388

15,5

17,3

12,6

15,8

12,6

Lengte ca. (mm)*

119

119

94

108

94

Breedte ca. (mm)**

114

114

59

59

59

Hoogte ca. (mm)**

58

58

38

38

38

500

515

215

230

215

-

-

-

groen, zwart, zandkleurig

groen, zwart, zandkleurig

Leer

Kortste instelafstand (m) Dioptriecorrectie (dpt)

Pupilafstand (mm)

Gewicht ca. (g) SA snap shot adapter Kleuren

groen, zwart, zandkleurig

groen, zwart, zandkleurig

W = Groothoek · B = Brildrageroculair

TECHNISCHE SPECIFICATIES 81

VERREKIJKERS

(1)


TELESCOPEN ATM/STM

UITTREKBARE TELESCOPEN CTC/CTS

ATM/STM 65

CTC 30x75

ATM/STM 65 HD

CTS 85

ATM/STM 80 ATM/STM 80 HD

82 TELESCOPEN


OCULAIREN

FOTO-UITRUSTING

STATIEVEN

25-50x W

UCA universele camera-adapter*

CT 101 carbon statief

20-60x

DCB digitale camera basis

CT TRAVEL carbon statief

DCA digitale camera adapter

AT 101 aluminium statief

TLS 800 Telefoto Lens System

DH 101 statiefkop

*

TELESCOPEN 83

TELESCOPEN

TELESCOPEN


84 TELESCOPEN


TELESCOPEN

DE BETEKENIS VAN DETAILS ONTDEKKEN

Feilloos aanspreken hangt ervan af, hoe nauwkeurig men kan waarnemen en herkennen. Verborgen details op grote afstanden te ontdekken, ze te analyseren, ook gedurende een langere periode, is bij de jacht belangrijk. Dit mogelijk te maken is de taak van telescopen, en onze briljante, sterk functionele modellen bieden optimale voorwaarden. Met hun uitstekende scherpstelling voor verre afstanden, hun grote lichtsterkte en hun vergrotingsmogelijkheid overtreffen ze elke verrekijker. De passende camera-adapter en verdere toebehoren maken het u mogelijk van uw telescoop een teleobjectief te maken en uw waarnemingen sneller, ongecompliceerd en nauwkeurig te fotograferen. Of het nu op grote afstanden is of van heel dichtbij – zo blijft er gegarandeerd geen detail voor u verborgen. En en passant ontstaan foto’s, die niet alleen geschikt zijn als documentatie maar ook de hele schoonheid en fascinatie van de natuur voor altijd vastleggen.

TELESCOPEN 85


86 ATM/STM


HET PERFECTE TELESCOOPPAKKET ATM/STM. Meer functiE. MINDER Gewicht

ROBUUST EN LICHT

TELESCOPEN

door de rubberommanteling en magnesiumbehuizing absoluut sterk en desondanks de lichtste telescoop van zijn klasse

DOORDACHTE FUNCTIONALITEIT BIJ DE TOEBEHOREN Innovatieve oculairen Telescoop stabilisator Permanent etui Statieven en statiefkop Veelzijdige fotoadapter

OPTISCHE PERFECTIE ZONDER COMPROMISSEN Maximale precisie en de modernste coatings

ATM/STM 87


HET VERBORGENE ONTDEKKEN Uiterst precieze optiek, doordachte functionaliteit, innovatief design. Perfectie in het kleinste detail. De magnesiumtelescopen ATM/STM van SWAROVSKI OPTIK zijn uiterst robuust en ongewoon licht – en bieden u bovendien uitgebreide, veelzijdige toebehoren. Zodat u ook het meest verborgen, vluchtigste, natuurlijke moois van wild en natuur zelf kunt ontdekken.

Schok- en geluiddempende volledige ommanteling van rubber: niet reflecterend, ook bij kou aangenaam en gripvast.

Grote gripvaste scherpstelring om van dichtbij en ver weg snel en precies scherp te stellen.

Perfecte optiek voor maximale detailscherpte tot de rand en optimale kleurgetrouwheid bij extra groot gezichtsveld. Oculairen, pagina 93

Extreem lichte en compacte constructie met corrosiebestendige en uiterst stabiele magnesiumbehuizing. De nieuwe magnesiumtechnologie maakt het geringste gewicht van hun klasse bij een maximale stabiliteit mogelijk.

Vuil-, stof- en waterdicht, ook bij afgenomen oculair.

COMPLETE OPLOSSINGEN VOOR ELK DOEL – FOTOGRAFEREN WORDT GEMAKKELIJKER Met dezelfde zorgvuldigheid als bij onze telescopen, ontwikkelen we ons toebehorenassortiment voortdurend verder. Ook hier streven we naar perfectie in kwaliteit en functionaliteit. Daarbij oriënteren wij ons streng op uw praktische eisen. Zo kunnen we u de op uw individuele eisen toegesneden oplossingen aanbieden. De uitstekende optische kwaliteit is de basis voor digiscoping. Gecombineerd

88 ATM/STM

met perfect afgestemde en innovatieve adaptersystemen en stabilisatiehulpmiddelen, zoals de nieuwe telescoop stabilisator, staat niets uw foto’s meer in de weg.

HOOGWAARDIGE HD-OPTIEK Voor de hoogste kleurgetrouwheid, perfecte contrasten en een uitstekende transmissie. Meer over het thema HD-optiek vindt u op pagina 54.


ATM EN STM IN EEN OOGOPSLAG

De combinatie van de beste optische materialen, maximale precisie en minimale toleranties bij de vervaardiging staat garant voor de uitstekende optiek van onze telescopen: - Extreme detailnauwkeurigheid bij de hoogste randscherpte en absoluut natuurgetrouwe kleurweergave door Swarotop en Swarodur-coatings - De modernste elektronisch ondersteunde procedures voor de precisie-optiekmontage met gebruik van de nieuwste sensortechniek waarborgen de hoogst mogelijke en steeds gelijkblijvende beeldkwaliteit - Groot gezichtsveld voor een comfortabele waarneming

MECHANISCHE SYSTEEM - Bajonetaansluiting voor een eenvoudige en snelle wisseling van oculairen en fotoapparatuur - Stof- en waterdicht tot 4 m door inwendige scherpstelling, aanslagvrij dankzij de stikstofvulling - Kantelbare statiefring voor de instelling van de geprefereerde waarnemingspositie - Statiefvoet zonder plaatje bij Swarovski Optik statieven te gebruiken, schroefdraad voor statiefaansluiting voor gebruik met andere statieven - Afneembare vizierhulp om het object snel waar te nemen

INFORMATIE OVER

DESIGN Eenvoudige hantering en gering gewicht door slank, ergonomisch design: - De hoogste functionaliteit bij alle weersgesteldheden en in alle temperatuurzones - Uittrekbare zonnekap met schroefdraad voor filteraansluiting, geluidloze hantering, vastklikpositie aan het einde - Schok- en geluiddempende volledige ommanteling van rubber om geluidarm observeren - Reflectieverminderend, gripvaste en antislip oppervlak - Aangename geluiddempende rubberommanteling, resistent tegen alle milieu-invloeden - Ergonomisch geplaatste scherpstelring met grote ribbels voor een snelle en precieze scherpstelling, goede bedienbaarheid ook met handschoenen aan

LEVERING Levering basisinstrument met objectief- en bajonetbeschermkap. Levering oculair met oculair- en bajonetbeschermkap

TOEBEHOREN UCA universele camera adapter, DCA digitale camera adapter, DCB digitale camera basis, TR telescoop stabilisator, SOC permanent etui, TS boomschroef, statieven, DH 101 statiefkop

- HD-optiek, pagina 54

ATM 65 ATM 65 HD

ATM 80 ATM 80 HD

STM 65 STM 65 HD

STM 80 STM 80 HD

ATM/STM 89

TELESCOPEN

OPTIEK


CTC EN CTS IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK - Hoogwaardig optisch systeem: heldere en contrastrijke beelden ook in moeilijke lichtomstandigheden - Hoge lichtsterkte door groot objectief

MECHANISCHE SYSTEEM - Nauwkeurig en schokvrij uittrekmechanisme - Schroefdraad voor statiefaansluiting voor 1/4˝- en 3/8˝- schroeven - Filtersysteem voor de luchtreiniging: houdt stof en vuil tegen, voor schone, heldere lenzen en prisma’s

DESIGN - Ideale uittreklengte voor een rustige waarneming over grote afstanden, ook zonder statief - Schok- en geluiddempende rubberommanteling, ook bij kou aangenaam gripvast

TOEBEHOREN - - - -

Oculairen voor CTS 85 TR boomschroef Statieven DCA digitale camera adapter

CTC 30x75 MET 30x OCULAIR

CTS 85 MET WISSELOCULAIREN

Door de compacte constructie uitstekend in de rugzak op te bergen. Levering met 30x WW oculair en draagriemset.

Vast groothoekoculair met 30-voudige vergroting. Omplooibare oogklep – volledig gezichtsveld ook voor brildragers. Scherpstelelement met slipvrije oppervlaktestructuur: snelle, nauwkeurige scherpstelling tussen 10 m en oneindig.

90 CTC/CTS

Met een uittreklengte van 43,6 cm ideaal om gemakkelijk te plaatsen en snel te observeren. Door de keuze van verschillende oculairen is deze optimaal af te stemmen op persoonlijke jachtomstandigheden. Levering met basisinstrument en permanent etui.


EENVOUDIG BEPROEFD CTC/CTS. DE TRADITIONELE UITTREKBARE TELESCOOP

HOOGWAARDIGE OPTIEK voor heldere en contrastrijke beelden, ook in moeilijke lichtomstandigheden

LICHT, SNEL, ONGECOMPLICEERD

TELESCOPEN

De uittrekbare telescopen van SWAROVSKI OPTIK hebben zich al decennialang in de ruige inzet bij de jacht bewezen

RECHTE INKIJK IN COMBINATIE MET GEOPTIMALISEERDE UITTREKLENGTE voor de hoogste stabiliteit en snelle waarneming van het doel

CTC/CTS 91


SCHERPER. LICHTER. MEER DETAILS Voor iedere situatie de passende oplossing: met het SWAROVSKI OPTIK oculair 25-50x W geniet u van het waarnemingscomfort van een groothoekoculair in het gehele vergrotingsbereik.

25-50x W

Met een gewicht van slechts 295 g en een uniek optisch systeem met asferische lens voor een randscherpe, detailgetrouwe waarnemingsbeleving staat dit nieuwe oculair voor de innovatieve techniek van SWAROVSKI OPTIK. Een uitgebreid overzicht van de modellen vindt u op WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

20-60x

Ruim 25 % meer gezichtsveld bij 25-voudige vergroting in vergelijking met het 20-60x oculair

25-50x W

20-60x

innovatief en licht groothoekzoomoculair

groot zoombereik

92 OcULAiREN


MEER IN BEELD OCULAIREN. INNOVATIEF EN LICHT

NAUWKEURIG EN HOOGWAARDIG

TELESCOPEN

voor briljante, randscherpe beelden

100 % COMPATIBEL met alle SWAROVSKI OPTIK -telescopen en -adapters

LICHT EN ROBUUST voor een lang en betrouwbaar gebruik in alle weersomstandigheden

OcULAiREN 93


MAAK VAN UW TELESCOOP EEN TELEOBJECTIEF Afhankelijk van welke behoeften u hebt en welk cameratype u gebruikt, zijn er veel mogelijkheden om uw telescoop met uw camera te verbinden. Kies de variant die perfect bij u past! Wie na geduldig wachten eindelijk het verlangde hert voor ogen heeft, wenst dit onvergetelijke ogenblik voor altijd vast te houden. De overgang van observeren naar fotograferen is daarbij steeds een uitdaging. Vooral bij opnamen van dieren moet het wisselen zo snel en stil mogelijk gebeuren, een fractie van een seconde kan bepalend zijn voor succes. Tegelijkertijd moet de beeldkwaliteit aan de hoogste eisen

voldoen. Hiervoor heeft SWAROVSKI OPTIK een speciale foto-uitrusting ontwikkeld die optimaal afgestemd is op de verschillende types camera’s en op de telescopen en verrekijkers van SWAROVSKI OPTIK. Met behulp van deze uiterst functionele verbindingselementen veranderen camera en telescoop of verrekijker in een flexibel te gebruiken eenheid en wordt het veel eenvoudiger buitengewone momenten op foto vast te leggen.

UCA UNIVERSELE CAMERA ADAPTER – EEN VOOR ALLE

TLS 800 TELEFOTO LENS SYSTEM – SUPERTELEFOTOGRAFIE

Snel, stabiel, zeker en compact voor digitale spiegelreflexen compactcamera’s.

Een vaste optische verbinding tussen camera en telescoop voor de hoogwaardige SLR-fotografie.

DCB digitale camera basis – WAARNEMEN EN DOCUMENTEREN

DCA DIGITALE CAMERA ADAPTER – DE ADAPTER VOOR ELKE ZAK

Razendsnel wisselen tussen observeren en fotograferen met digitale compactcamera’s.

Eenvoudig en snel, geschikt voor digitale camera’s met filterdraad.

94 digiscoping


DE FASCINATIE VASTHOUDEN Digiscoping OH ZO GEMAKKELIJK

SWAROVSKI OPTIK TELESCOOP STM 80 HD

TELESCOPEN

met UCA* en digitale camera

*

Nadere inlichtingen, tips en trucs en talrijke mooie foto’s vindt u op: DIGISCOPING.SWAROVSKIOPTIK.COM

Beleef de uitrusting van SWAROVSKI OPTIK als deze wordt ingezet: fascinerende indrukken vindt u op Youtube onder WWW.YOUTUBE.COM/user/digiscopingvideos digiscoping 95


96 statieven


VOOR IEDER HET JUISTE StatiEveN. Lichter. Sneller. Stabieler

Gering gewicht, robuuste uitvoering, snelle instelling en een hoog comfort: de statieven zijn optimaal afgestemd op de waarneming van de natuur. Toch verschillen de drie statieven op wezenlijke details zoals de grootte, transportmaten en het gewicht: hierop beslist u welk statief het best bij u past! De perfecte aanvulling: de statiefkop DH 101.

DH 101 STATIEFKOP

TELESCOPEN

met Fast Mount System en uitstekende positiestabiliteit

AT 101 ALUMINIUM STATIEF De robuuste reisgenoot

CT 101 CARBON STATIEF De veeleisende allrounder

CT TRAVEL CARBON STATIEF De compacte reisgezel

statieven 97


TOEBEHOREN TELESCOPEN

TR TELESCOOP STABILISATOR

SOC permanent etui 65/80

Met of zonder statief: uw telescoop ligt steeds stabiel en zeker en kan ongecompliceerd en individueel worden gepositioneerd. Voor wankelvrij, rustig observeren en fotograferen.

Voor alle telescopen van de ATM/STM- en ATS/STS-serie. Het permanent etui sluit nauw aan op het oppervlak van de telescoop. Verschuiven en schuren is niet mogelijk. Op reis of bij gebruik in het ruwe veld – het permanent etui biedt een perfecte bescherming tegen schokken zonder de bediening en de functionaliteit te beïnvloeden.

SOC permanent etui CTC/CTS  NIEUW  

TS BOOMSCHROEF

Het nieuwe permant etui voor uittrekbare telescopen biedt maximale functionaliteit: De makkelijk te verwijderen beschermkapjes voorkomen het wegrollen van de telescoop, terwijl de robuuste cordura hoes uw telescoop beschermt in de ruwe omstandigheden van het jagen en uitstekend draagcomfort biedt. Geleverd bij elke CTC end CTS of verkrijgbaar als toebehoren voor een upgrade.

Passend op alle telescopen van SWAROVSKI OPTIK. Optimaal voor een zekere en rustige observatie zonder statief.

98 Toebehoren


TECHNISCHE SPECIFICATIES ATM 65/65 HD

ATM 80/80 HD

STM 65/65 HD

STM 80/80 HD

CTC 30x75

CTS 85

Oculair 25-50x W

Oculair 20-60x

30x

25-50x

20-60x

65

80

65

80

75

85

alle ø 65

2,6-1,3

3,3-1,1

alle ø 80

3,2-1,6

4-1,3

Oogafstand (mm)

17

17

Gezichtsveld (m/1.000 m)

41

42-27

36-20

Gezichtsveld (graden)

2,4-1,55

2,1-1,1

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

2,1

2,4-1,55

2,1-1,1

Subjectief gezichtsveld (graden)

66

60-70

40-65

Kortste instelafstand (m)

3

5

3

5

10

8

Objectiefbrandpuntsafstand (mm)

460

460

460

460

460

460

Dioptriecorrectie bij ∞ (dpt)

>5

>5

>5

>5

>5

>5

Lichttransmissie (%)

84

Lichttransmissie met basisinstrument ATM/STM (%)

86

82

M  67x0,75

M  82x0,75

M  67x0,75

M  82x0,75

alle ø 65

40-56,5

36-62

alle ø 80

44-63

40-69

Lengte ca. (mm)

325

355

305

335

310/490

246/436

83

86

Gewicht ca. (g)

990/1020

1230/ 1280

970/995

1195/ 1270

1200

1400

295

260

Vergroting Effectieve objectief-Ø (mm) Uittrede pupillen-Ø (mm)

Filterdraad objectief Schemergetal volgens DIN 58388

W = Groothoek

CT 101

CT Travel

AT 101

CT 101 + DH 101

CT Travel + DH 101

AT 101 DH 101

(cm)

170/58

170/50

190/69

182/-

182/-

202/-

(kg)

1,5/5

1,4/5

1,9/5

2,1/5

2/5

2,5/5

Statiefpoten

/ /

max.

Statiefkop (cm)

/

max.

(g/kg)

DH 101 12 550/5

Aansluitschroefdraad 3/8˝ UNC bij alle statieven · Aansluitschroefdraad 1/4˝ UNC bij statiefkop TECHNISCHE SPECIFICATIES 99

TELESCOPEN

Gebruikstemperatuur: -25 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C · Dichtheid: 4 m waterdiepte (met stikstof gevuld)


100 OPTRONISCHE INSTRUMENTEN


OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

NC 2

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

LASER GUIDE 8x30

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN 101


102 OPTRONISCHE INSTRUMENTEN


Op de jacht worden alle zintuigen gebruikt. De nadruk ligt vooral op het oog. Jagen betekent – vanuit het perspectief van de jager – altijd eerst zien. Onze producten moeten daarom vooral uw ogen optimaal ondersteunen. Of het nu een richtkijker, verrekijker of telescoop is – ze helpen u allemaal de natuurlijke grenzen van de waarneming te verleggen. In sommige situaties – zoals in het donker, of bij de precieze inschatting van afstanden – worden daarvoor echter heel bijzondere eigenschappen gevraagd. Hiervoor hebben we speciale apparaten ontwikkeld, zoals onze afstandsmeter of onze restlichtversterker.

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN 103

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

GRENZEN VERLEGGEN


LASER GUIDE 8x30 IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

MECHANISCHE SYSTEEM

- Monoculair SWAROVSKI OPTIK 8x30-optieksysteem met SWAROBRIGHT - Maximaal bereik tot ca. 1.500 m - Nauwkeurigheid = ± 1 m - Laser: oogveilig, Laserklasse 1 - Scanmodus - 30-mm-objectief, 30-mm-optisch ontvanger - Dioptrie-correctie: −5 dioptrie tot +14 dioptrie - Instelbare, draaidop, volledig gezichtsveld ook voor brildragers, kan voor de reiniging worden verwijderd

LEVERING

- Statiefaansluiting - Draagriem - Meter- of yardweergave - Waterdicht tot 4 meter (0,4 bar)

DESIGN - Geringe afmetingen voor de eenvoudigste bediening: 120 x 99 x 46 mm - Gering gewicht: 386 g incl. batterijen - LCD-weergave met peilcirkel voor een snelle waarneming - Automatische helderheidsregeling - Indicator voor lage batterij

Draagriem, oculairbeschermkap, holster, batterij

Gebruikstemperatuur: -10 °C/+50 °C · Bewaartemperatuur: -25 °C/+70 °C · Batterij: 1xCR2 · Bedrijfsduur: min. 1.000 metingen Vergroting

8x

Maximaal bereik (m)

Effectieve objectief-Ø (mm)

30

Minimale meetafstand (m)

14

Uittredepupillen-ø (mm)

3,8

Meetnauwkeurigheid (m)

1

Oogafstand (mm)

15

Weergave

1.500

LCD-Display Divergentie: 2 mrad, Golflengte: 905 nm

Gezichtsveld (m/1.000 m)

136

Laser

Gezichtsveld (graden)

7,8

Lengte ca. (mm)

120

Subjectief gezichtsveld (graden)

60

Breedte ca. (mm)

99

4

Hoogte ca. (mm)

46

Kortste instelafstand (m) Dioptriecorrectie (dpt) Schemergetal volgens DIN 58388

-5 tot +14 16

Gewicht (zonder batterij) Omschakeling

Dichtheid: 4 m waterdiepte (met stikstof gevuld) · Schroefdraad voor statiefaansluiting 1/4˝ UNC

104 laser guide

375 g Meter/Yard


DE VERREKIJKER ALS INSPIRATIEBRON Laser Guide 8x30. DE NAUWKEURIGE AFSTANDSMETER

Bijzondere kenmerken van de monoculaire laser-afstandsmeter: perfecte beeldkwaliteit, mogelijk gemaakt door de gepatenteerde verrekijker-knowhow van SWAROVSKI OPTIK. Unieke technologie voor precieze metingen – ook in slechte weersomstandigheden en over grote afstanden.

COMPACT EN ROBUUST voor de eenvoudigste hantering

UITSTEKENDE OPTIEK

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

voor het feilloos aanspreken van het doel

GROOT BEREIK voor nauwkeurige metingen

laser guide 105


DE NC 2 IN EEN OOGOPSLAG OPTIEK

DESIGN

- Restlichtversterkerbuis SuperGen® - Automatische regeling van versterking en schermlichtdensiteit - Geconstrueerd voor langdurige observatie zonder verblinding - Geen overstraling bij heldere lichtbronnen - Inschakelbare infraroodverlichting voor dichtbij - Volledig gezichtsveld ook voor brildragers door oculair met omplooibare oogklep

- Ommanteling van gripvast polymeer - Ergonomisch voorgevormde greep - Automatische uitschakeling

LEVERING Levering met draagtas en batterij. Objectief met 3-voudige vergroting kan afzonderlijk worden besteld.

TOEBEHOREN - Camera adapter Gebruikstemperatuur: -20 °C/+50 °C · Bewaartemperatuur korte tijd (tot 4 u): -55 °C/+65 °C, lange tijd: -35 °C/+35 °C · Batterijen: 2x LR 06 (AA)

Oculair 3x

NC 2 Uittredepupillen-ø (mm)

9

Gezichtsveld (m/100 m)

24

Oogafstand (mm)

18

Gezichtsveld (graden)

14

Kortste instelafstand (m)

1

Instrumentvergroting

3x

Dioptriecorrectie (dpt)

+5 tot -5

Restlichtversterkerbuis

SuperGen®

Lichtversterking RLV-buis (cd/m²/lx)

7.500/Pi – 15.000/Pi

(1)

Diafragmagetal

1.4-C

Brandpuntsafstand oculair (mm)

25

Brandpuntsafstand (mm)

75

Lengte (mm)

105

Diameter (mm)

63

Breedte (mm)

65

Lengte (mm)

83

Hoogte (mm)

83

Gewicht (g)

440

Gewicht (g)

450

Bedrijfsduur: ca. 150 u · Dichtheid (basisinstrument): 0,4 bar · Schroefdraad voor statiefaansluiting: 1/4˝ UNC + 3/8˝ UNC · Schroefdraad voor objectiefaansluiting: C-Mount 106 NC 2


HET BESTE ZICHT BIJ NACHT NC 2. DE KRACHTIGE RESTLICHTVERSTERKER

Als het te donker is om met de verrekijker of telescoop waar te nemen, komt de NC 2 in stelling – en ontgaat u ook ‘s nachts geen enkele beweging.

HELDER EN DUIDELIJK

OPTRONISCHE INSTRUMENTEN

Restlichtversterkerbuis SuperGen® voor duidelijke beelden in het donker

BEELDEN ZONDER VERBLINDING Automatische regeling van de versterking en schermlichtdensiteit voor een optimale langdurige waarneming

KLEIN EN COMPACT Ergonomisch design met rubberontmanteling

SuperGen® is een handelsmerk van Photonis SAS. (1) bij optimale schermluminantie voor langdurige observatie zonder verblinding

NC 2 107


FB multifunctioneel etuis Formaten: S (Pocket) M (EL 32 SWAROVISION) L (EL 42 SWAROVISION, EL Range, SLC 42 HD) XL (EL 50 SWAROVISION, SLC 56)

108 TOEBEHOREN


TOEBEHOREN

CS lenzenreinigingsset

Osprey Versa mes

De Swarovski Optik reinigingsset is in een

Eersteklas zakmes in exclusief Swarovski Optik design.

praktische gordeltas verkrijgbaar en is samengesteld

Het biedt alle voordelen van een klassiek Zwitsers zakmes.

uit reinigingsdoekjes, -penseel en -vloeistof en tevens

Ook als geschenk ideaal.

een microvezeldoek. Ideaal voor de reiniging van alle FunCtiE Multifunctionele werktuigen van roestvrij staal: grote kling, kleine kling, kurkentrekker, blikopener met schroevendraaier 3 mm, ook voor kruiskopschroeven, flesopener met schroevendraaier 6 mm, draadstripper, steek-boor-naaigereedschap (stitcher), schaar, multifunctionele haak, ring. aFMETINGEN Lengte in gesloten toestand: 91 mm

TOEBEHOREN

SWAROCLEAN-oppervlakken.

TOEBEHOREN 109


Innovatief tot in het kleinste detail

„Het goede bestendig verbeteren“ – sinds de oprichting van de onderneming is dit de stelregel van SWAROVSKI OPTIK. Voor ons geldt ook: de verwachtingen van onze klanten te overtreffen en ze steeds weer opnieuw te verrassen. Met de precisie van onze producten. Met innovatieve technologie. Met een uitgebreide service.

GEGARANDEERD PRECIES Wij werken bij de vervaardiging van onze producten met meer dan haarscherpe toleranties van 8 μ. Een haar heeft bijvoorbeeld een dikte van rond de 60 μ. Alleen de combinatie van maximale precisie, de modernste technologie en de hoge kwaliteitsnormen van SWAROVSI OPTIK waarborgt op den duur de optische perfectie waardoor SWAROVSKI OPTIK bekend is, onder andere: - extreem scherpe, kleurgetrouwe en contrastrijke beelden door het gebruiken van uitsluitend uiterst precieze lenzen en prisma’s - 100 % gebruikzekerheid van -20 °C / +55 °C - 100 % gebruikzekerheid bij optronische instrumenten van -10 °C / +50 °C

SYSTEMATISCHE KWALITEIT Om deze kwaliteit bij elk product te garanderen, controleren we elk product en elke productiestap uitgebreid en handmatig. Bovendien doorloopt elk product een 100 %-beeld- en materiaalcontrole. Ons kwaliteitsmanagement werd al in 1999 volgens de internationale norm ISO 9001/2000 gecertificeerd. In het jaar 2000 volgde de certificering van ons systeem voor milieubeheer conform ISO 14001.

TEKENS VAN INNOVATIE Onze afdeling voor onderzoek en ontwikkeling en tal van patenten zorgen ervoor, dat we u continu kunnen verrassen met nieuwe innovaties. Daartoe behoren: 6-VOUDIGE ZOOM Het kenmerk van de Z6-richtkijkers: de 6-voudige zoom verbindt een groot gezichtsveld met detailnauwkeurigheid. SWAROAIM Geïntegreerde hellingsgraadmeter met wereldwijd uniek hoekschotprogramma. Toont de gecorrigeerde schotafstand of alternatief de hoek. SWAROLIGHT  Automatisch aan/uit systeem met inclinatiesensor voor verlicht dradenkruis. Verbeterde elektronica voor langere gebruiksduur van de batterij. HIGH GRID TECHNOLOGIE Voor een nog duidelijkere en scherpere dradenkruisweergave bij richtkijkers met verlichting: gelijkmatige verlichting om het dradenkruis perfect te onderscheiden. Optimale intensiteit overdag en zeer fijne instelbaarheid tot in de nacht. GEÏNTEGREERDE VERLICHTING Een nieuwe, ergonomische en functionele bediening van de dradenkruisverlichting, ontwikkeld voor de praktijk. BALLISTISCHE TOREN Biedt u de mogelijkheid het richtpunt op verschillende afstanden als mikpunt aan te houden. U zelf bepaalt uw persoonlijke afstanden – eenvoudig en praktijkgericht.


AFSTANDSDRADENKRUIS 4A-300, BRX EN BRH De dradenkruisen werden speciaal voor het precies en zeker schieten op grote afstanden ontwikkeld. Ook verkrijgbaar in verlichte versie. SR SWAROVSKI OPTIK RAIL De hoogste zekerheid en unieke stabiliteit, die zich in het bijzonder bij grote kalibers bewijst. Snelle montage, zonder boren en lijmen. SWAROVISION De SWAROVISION-technologie geeft een nieuwe definitie aan het begrip optische kwaliteit. Field Flattener-lenzen maken een tot nu toe ongeëvenaarde randscherpte mogelijk, fluoridehoudende HD-lenzen reduceren kleurranden tot het minimum, geoptimaliseerde coatings zorgen voor een maximale kleurgetrouwheid. Grote oogafstand – 100 % gezichtsveld, ook voor brildragers. HD-OPTIEK Onze HD-optiek onderscheidt zich door fluoridehoudende lenzen, waardoor kleurfouten nagenoeg volledig kunnen worden vermeden. De spreiding is bij fluoride ook in vergelijking met de beste optische glassoorten wezenlijk minder. Dat maakt een maximum aan kleurgetrouwheid mogelijk en brengt een aanzienlijke verbetering van resolutie en contrast. SWAROBRIGHT Coating voor optimale kleurgetrouwheid over het gehele lichtspectrum: SWAROVSKI OPTIK is wereldwijd de eerste fabrikant die deze technologie in de serieproductie inzette.

SWAROTOP & SWARODUR Coatings voor heldere en contrastrijke beelden: de oppervlaktereflectie wordt daardoor van 4 – 6 % van het licht gereduceerd tot 0,2 %. Wordt gebruikt bij alle lenzen en prisma’s in SWAROVSKI OPTIK-producten. SWAROCLEAN De antihechtende werking vereenvoudigt het verwijderen van verontreiningingen als watervlekken, insecticiden of boomhars. SWAROFAST Dankzij de innovatieve SWAROFAST-functie hoeft u de positie van uw camera ten opzichte van uw telescoop maar één keer in te stellen. Daarna kunt u de camera van de adapter verwijderen en op een later tijdstip zonder opnieuw in te stellen weer in precies dezelfde positie brengen. P-COATING Fasecorrigerende coating bij alle dakkantkijkers voor contrastrijke beelden. OPEN EL-GREEP Open EL-greep voor de optimale en snelle bediening met slechts één hand. STATIEFADAPTER MET SNELSLUITING voor verrekijkers.


VOOR DE HOOGSTE EISEN ONZE SERVICE VOOR U

UITGEBREIDE SERVICE

WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

SWAROVSKI OPTIK-producten zijn dankzij hun hoge kwaliteitsnormen en de eersteklas verwerking nagenoeg onderhouds- en reparatievrij. Daardoor kunnen we u voor alle producten uitgebreide en langdurige garanties geven. Als u desondanks ooit onderhoud, reparatie of een reserveonderdeel nodig hebt, staat onze reparatie- en serviceafdeling graag voor u klaar – snel, ongecompliceerd en niet bureaucratisch.

Op onze website vindt u nog uitgebreidere informatie rond onze onderneming en onze producten – van gedetailleerde beschrijvingen, 3D-animaties en ballistische programma’s tot aanwijzingen voor garanties, reparaties of reserveonderdelen. Bovendien kunt u zich ook op de hoogte stellen van onze milieubeschermingsprojecten, of de dichtstbijzijnde SWAROVSKI OPTIK-handelaar zoeken.

Natuurlijk worden alle service- en garantieprestaties in onze fabriek in Tirol opgeleverd. Voor alle serieproducten hebben we alle vervangende delen uit de reserveonderdelencatalogus voortdurend ter beschikking, zodat u uw apparaat zo snel mogelijk weer kunt gebruiken.

Vergezel ons ook bij onze andere online activiteiten. Naast onze website en de digiscoping-website zijn we ook vertegenwoordigd op Facebook en YouTube. WWW.FACEBOOK.COM/swarovskioptik WWW.YOUTUBE.COM/user/digiscopingvideos

Impressum: Uitgever: SWAROVSKI OPTIK KG, Daniel-Swarovski-Straße 70, 6067 Absam, Austria Concept en vormgeving: CCS, Swarovskistraße 30, 6112 Wattens, Austria, in samenwerking met SWAROVSKI OPTIK KG Foto’s: SWAROVSKI OPTIK, Olaf Köster, Benjamin Kaufmann, Marcel Hagen, Reinhard Hölzl, Frans Lanting Stock, Erich Marek, Peter Burgstaller, Kurt Kracher, Die ARGEntur Filmproduktions GmbH., Bruno Wolfsfellner – Naturfotografie, Markus Zeiler, © Don Johnston/All Canada Photos/Corbis, © Erwin & Peggy Bauer/Corbis, © Shai Eynav/Corbis, © Marcello Calandrini/Corbis, © Sam Chrysanthou/All Canada Photos/Corbis, © Paul Edmondson/Corbis, © Mark Hamblin/Naturbild/Corbis, © iStockphoto.com/Sergey Borisov, © iStockphoto.com/Christoph Achenbach, © Stockphoto.com/Philippe Widling, © iStockphoto.com/Matthew Dixon, © iStockphoto.com/ingmar wesemann, © Matt Tilghman, © iStockphoto.com/Prill Mediendesign & Fotografie. Litho: Kolb Digital GmbH & Co. KG, Bruckmannring 7, 85764 Oberschleißheim, Germany. Retouche: Peter Schober Retouching, Herzogstraße 40, 80803 München, Germany. Druk: RWF, Alpenstrasse 2, 6111 Volders, Austria


MODELLENOVERZICHT RICHTKIJKERS, VERREKIJKERS

17 Z6(i)  NIEUW  

Z6(i) 1-6x24 Z6i 1-6x24 EE Z6(i) 1,7-10x42 (BT) Z6(i) 2-12x50 (BT)

27 Z4i Z6(i) Z6(i) Z6(i) Z6(i)

2,5-15x44 P (BT) 2,5-15x56 P (BT) 3-18x50 P (BT) 5-30x50 P (BT)

Z4i 1,25-4x24 Z4i 3-12x50 Z4i 2,5-10x56

31 Z5

31 Z3

Z5 3,5-18x44 P (BT) Z5 5-25x52 P (BT)

Z3 3-9x36 Z3 3-10x42 Z3 4-12x50 (BT)

47 EL SWAROVISION

61 EL RANGE  NIEUW 

65 SLC HD

69 SLC

EL EL EL EL EL EL

8,5x42 10x42 8x32  NIEUW   10x32  NIEUW    10x50 12x50

EL Range 8x42 EL Range 10x42

SLC 8x42 HD SLC 10x42 HD

71 CL COMPANION  NIEUW  

73 POCKET

75 HABICHT

CL Companion 8x30 CL Companion 10x30

Pocket 8x20 / 10x25 Pocket 8x20 Tyrol

Habicht 8x30 Habicht 7x42 Habicht 10x40

SLC 8x56 SLC 15x56


TELESCOPEN, OPTRONISCHE INSTRUMENTEN, ACCESSOIRES

87 TELESCOPEN ATM/STM

91 UITTREKBARE TELESCOPEN CTC/CTS

ATM ATM STM STM

65, ATM 65 HD 80, ATM 80 HD 65, STM 65 HD 80, STM 80 HD

CTC 30x75 CTS 85

95 FOTO-UITRUSTING

97 STATIEVEN

UCA universele camera adapter DCB digitale camera basis DCA digitale camera adapter TLS 800 Telefoto Lens System

CT 101 carbon statief CT Travel carbon statief AT 101 aluminium statief DH 101 statiefkop

105 Laser Guide 8x30

107 NC 2

108 multifunctionele etuis

109 lenzenreinigingsset

109 Osprey Versa mes


ERVAAR HET OGENBLIK JACHT

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

NL 01/2012 Wijzigingen in uitvoering en levering alsmede drukfouten voorbehouden.

BENELUX : SWAROVSKI OPTIK BENELUX, 1070 Bruxelles Tél : +32/2/556 01 60, info@swarovskioptik.be SWAROVSKI OPTIK KG, 6067 Absam, Austria Tel. +43/5223/511-0, Fax +43/5223/41 860 info@swarovskioptik.at, WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

SEE THE UNSEEN

WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

Catalogus Jacht 2012 (nl)  

Catalogus Jacht 2012 (nl)

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you