Page 1

EEN KLASSE APART EL NATUUR

QR-Code met Smartphone inscannen en SWAROVSKI OPTIK volledig opnieuw leren kennen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

NL 01/2012 Wijzigingen in uitvoering en levering alsmede drukfouten voorbehouden. Alle fotorechten zijn eigendom van SWAROVSKI OPTIK.

BENELUX : SWAROVSKI OPTIK BENELUX, 1070 Bruxelles TĂŠl : +32/2/556 01 60, info@swarovskioptik.be SWAROVSKI OPTIK KG, 6067 Absam, Austria Tel. +43/5223/511-0, Fax +43/5223/41 860 info@swarovskioptik.at, WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

SEE THE UNSEEN

WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM


TECHNISCHE SPECIFICATIES Gebruikstemperatuur: -25 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C · Dichtheid: 4 m waterdiepte (stikstofvulling)

EL 8x32 W B SWAROVISION

EL 10x32 W B SWAROVISION

EL 8,5x42 W B SWAROVISION

EL 10x42 W B SWAROVISION

EL 10x50 W B SWAROVISION

EL 12x50 W B SWAROVISION

Vergroting

8x

10x

8,5x

10x

10x

12x

Effectieve objectief-Ø (mm)

32

32

42

42

50

50

4

3,2

4,9

4,2

5

4,2

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

20

20

20

20

20

19

Gezichtsveld (m/1.000 m)

141

120

133

112

115

100

Gezichtsveld (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Subjectief gezichtsveld (graden)

61

64

60

60

62

63

Kortste instelafstand (m)

1,9

1,9

1,5

1,5

2,8

2,8

Dioptriecorrectie (dpt)

±4

±5

±5

±5

±4

±4

5

7

6

8

5

7

90

90

90

90

90

90

54-74

54-74

56-74

56-74

56-74

56-74

16

18

18,9

20,5

22,4

24,5

Lengte ca. (mm)*

138

138

160

160

174

174

Breedte ca. (mm)**

110

110

122

122

134

134

Hoogte ca. (mm)**

57

57

61

61

67

67

580

580

835

840

998

998

S4

S4

S3

S3

S3

S3

groen/zandbruin

groen/zandbruin

groen

groen

groen

groen

Uittredepupillen-Ø (mm)

Dioptriecorrectie bij  ∞ (dpt) Lichttransmissie (%) Pupilafstand (mm) Schemergetal volgens DIN 58388

Gewicht ca. (g) SA snap shot adapter Kleuren

* Waarde bij ingedraaide dop · ** Afmetingen bij 64 mm pupilafstand · W = Groothoek · B = Brildrageroculair

2 VISIE

EL SWAROVISION 31


DE NATUUR GEEFT ONS DE MOOISTE OGENBLIKKEN

IN HARMONIE. Rust, volharding en geduld worden beloond. Misschien niet onmiddellijk. Maar de natuur zal zich tonen. Ongetwijfeld. In al haar pracht en schoonheid. Daarom is het de moeite waard waakzaam te blijven, de zintuigen op scherp te stellen. Alleen het huidige ogenblik telt. De blik is gevestigd op de horizon. Hij kan echter ook afgeleid worden. Er is zo veel te ontdekken, verzadigd raken is onmogelijk. En dan heel opeens en onverwacht. Hoe is het mogelijk dat we dat bijna gemist hadden? Deze aanblik, deze belevenis, uniek en grandioos. Vervuld met vreugde. De hartslag versnelt, het oog focust met de grootst mogelijke precisie. Verwondering over dit geweldige geluk. Verwondering over het feit dat de natuur haar belofte wederom nagekomen is. En het mooiste is dat men voorbereid is. Precies op dit moment. Want zien is weten.


„DE WERELD BEHOORT AAN HEN DIE SCHOONHEID KUNNEN ZIEN.” CARINA SCHIESTL-SWAROVSKI, BESTUURSVOORZITTER

INNOVATIE VANUIT TRADITIE. Er is veel veranderd sinds mijn overgrootvader Wilhelm Swarovski, een enthousiast amateur-astronoom, meer dan 60 jaar geleden de aspiratie had een eigen, verbeterde verrekijker te maken om de sterren dichterbij te halen. Ook al is de wereld tegenwoordig niet meer dezelfde, bij SWAROVSKI OPTIK in Absam is toch veel bij het oude gebleven: de liefde voor de natuur, die al meer dan een halve eeuw kenmerkend is voor ons bedrijf. De vernieuwingsdrift, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Onze wortels in en onze verbintenis met de productielocatie in Tirol. De aanspraak, niet minder dan het beste te doen om mensen te verrassen met innovaties die gericht zijn op de toekomst. En ten slotte de grote, gezamenlijke visie, de beste producten werkelijkheid te laten worden, ze te ontwikkelen en te maken. Dit alles geschiedt met dat ene doel: Nog een stukje nader te komen tot de natuur.

Ervaar het ogenblik. SEE THE UNSEEN.


DICHTERBIJ EN ER MIDDENIN Als je, net als ik, al heel lang voor een bedrijf werkt, denk je dat niets je meer kan verrassen. Dat geldt misschien voor andere bedrijven, maar niet voor SWAROVSKI OPTIK. Iedereen die hier werkt, wijdt zich aan kwaliteit en innovatie, en dat elke dag weer, op ieder gebied. In onze eigen onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling bijvoorbeeld staan de volgende vragen centraal: wat verwacht men van een product, dat gewoon het allerbeste moet zijn, en hoe kunnen toekomstgerichte industriële technologie en meesterlijk vakmanschap samen worden gevoegd tot één groot geheel? Onze verrekijkers staan voor de allerhoogste kwaliteit. Onze klanten kiezen voor SWAROVSKI OPTIK, omdat ze waarde hechten aan precisie, afwerking en levensduur. Dat kunnen wij garanderen door de allerhoogste controlestandaarden.

FRANZ ERLER, KWALITEITSCONTROLE SWAROVSKI OPTIK


Ieder product IS een stukje absoluut precisiewerk

Voor kwaliteit is controle nodig De havik op de verrekijkers van SWAROVSKI OPTIK is voor ons een soort zegel, dat ons er telkens weer aan herinnert dat dit teken alleen gedragen mag worden door een meesterstuk. Samen met mijn collega's zorg ik ervoor dat iedereen die een EL SWAROVISION verrekijker koopt, verzekerd is van kwaliteit die voor 100% gecontroleerd is. Elk product wordt door mij gecontroleerd aan de hand van nauwkeurig vastgelegde optische en mechanische parameters. Alleen kijkers die volkomen perfect zijn, krijgen in mijn afsluitend rapport een C, mijn voorletter, die voor mij echter "checked" betekent. Toen een bezoeker deze procedure een keer zag na een rondleiding door het bedrijf, merkte hij spontaan op: "Het is die C die ons als gebruikers gelukkig maakt." En daar werd ik gelukkig van.

Cornelia Flatschart, Afname SWAROVSKI OPTIK

VISIE 7


Optische perfectie – geïnspireerd door de natuur „Baanbrekend”, is het eerste dat iedereen zegt wanneer ze voor het eerst door een verrekijker met SWAROVISION technologie kijken. Wij zeggen: gewoonweg het beste dat er op het gebied van precisie, functionaliteit en design te krijgen is.

8 SwaroVISION


SCHERP TOT AAN DE RAND FIELD FLATTENER

Hierdoor heeft de gebruiker voor het eerst een perfect beeld zonder storende vertekeningen. De uitstekende beeldkwaliteit over het gehele gezichtsveld maakt voortdurend bijstellen overbodig en laat u elk detail razendsnel registreren.

HD-OPTIEK Uiterst innovatief optiekdesign gecombineerd met fluoridehoudende HD-lenzen reduceert storende kleurranden tot een minimum.

Dit maakt maximale kleurgetrouwheid mogelijk en zorgt voor aanzienlijk verbeterde resolutie en contrast. Voor u betekent dat een nog natuurgetrouwer en contrastrijker beeld.

SWAROVISION

Dergelijke beeldscherpte was tot dusver niet mogelijk. De ingebouwde Field flattener lenzen zorgen voor een nagenoeg vlak beeld. Zo krijgen zelfs de fijnste structuren en kleinste details tot in het randbereik een uiterst scherpe resolutie.

MAXIMAAL CONTRAST

Perfect beeld met EL SWAROVISION

STANDARD Afbeelding van een vergelijkbaar product

Optimale helderheid door fluoridehoudende HD-lenzen

STANDARD Zonder HD-lenzen kunnen storende kleurranden te zien zijn


OOGAFSTAND PLUS 100% GEZICHTSVELD OOK VOOR BRILDRAGERS EL SWAROVISION onderscheidt zich van andere verrekijkers door een grotere afstand tot de uittredepupil. Hierdoor kunnen ook brildragers het hele groothoekgezichtsveld overzien en genieten van de unieke randscherpte van de EL SWAROVISION.

De afneembare draaidoppen zijn individueel in vier standen in te stellen. Naast de maximale stand (volledig uitgedraaid) en de stand voor brildragers (volledig ingedraaid) beschikken de draaidoppen over twee aansluitende tussenstanden.

MAXIMALE KLEURGETROUWHEID GEOPTIMALISEERDE COATING De verder ontwikkelde coatings van de lenzen en prisma‘s (SWARODUR, SWAROTOP, SWAROBRIGHT) waarborgen een duidelijk verbeterde absolute kleurenweergave naast een nog hogere transmissie bij de EL SWAROVISION.

Dit zorgt voor een nog indrukwekkender observatie-ervaring, ook tijdens de schemering. De SWAROCLEAN coating aan de buitenzijde van de lenzen garandeert een antihechtende werking en vereenvoudigt daardoor de reiniging bij verontreinigingen als watervlekken, insecticiden of boomhars.


14 VISION


DE EL FAMILIE


ZO VEELZIJDIG. ZO NAUWKEURIG. ZO LEGENDARISCH EL 42 SWAROVISION: DE OVERTUIGENDE ALLESKUNNER

Voor ieder schouwspel in de natuur altijd de beste keus. De EL 42 SWAROVISION wordt met recht gezien als een mijlpaal in de precisie-optiek. Altijd betrouwbaar, zoweloverdag als tijdens de schemering. Met deze verrekijker kiest u voor een echt allround-genie.

ALTIJD GEREED en de beste combinatie van grootte, gewicht en optische prestaties

ONOVERTROFFEN CLOSE-UPINSTELLING VAN 1,5 M. en een snel, nauwkeurig, betrouwbaar scherpstelmechanisme

MODELLEN EL 8,5x42 SWAROVISION EL 10x42 SWAROVISION


ZO LICHT. ZO COMPACT. ZO BIJZONDER   NIEUW   EL 32 SWAROVISION: HET BRILJANTE LICHTGEWICHT

Of u nu de natuur dicht bij huis of in verre oorden wilt verkennen: de nieuwe EL 32 SWAROVISION is de geniale partner voor iedereen die ook bij een kleinere kijker verzekerd wil zijn van buitengewone technologie. Geen enkel prachtig detail ontgaat deze verrekijker.

DE HOOGSTE CIJFERS

OPTIMALE

ONOVERWINNELIJK

MODELLEN

voor optiek en helderheid, groot gezichtsveld van 141 m / 120 m

ergonomie en design, ligt perfect in de hand, ook verkrijgbaar in zandbruin

wanneer grootte en gewicht een belangrijke rol spelen

EL 8x32 SWAROVISION EL 10x32 SWAROVISION


ZO GEDETAILLEERD. ZO LICHT. ZO BAANBREKEND EL 50 SWAROVISION: DE GENIALE ONTDEKKER

Dit mag u niet missen. De EL 50 SWAROVISION biedt zowel in de schemering als bij grote afstanden ongekende mogelijkheden, dankzij de hoge vergroting en onovertroffen detailscherpte. Een verrekijker voor iedereen die meer wil zien en dus meer wil weten.

EXTREME HERKENNING VAN DETAILS

EXCELLENTE HANTERING

door hoge vergroting en hogere resolutie

perfecte gewichtsbalans, onovertroffen compactheid voor een 50-mm-verrekijker

BETERE PRESTATIES IN DE SCHEMERING grotere uittredepupil voor helderdere beelden

MODELLEN EL 10x50 SWAROVISION EL 12x50 SWAROVISION


INNOVATIEF TOT IN HET KLEINSTE DETAIL Vertrouwen in het eigen kunnen. De ambitie, niet tevreden te zijn met het beste. En steeds weer proberen te verrassen met innovaties: de geschiedenis van SWAROVSKI OPTIK wordt gekenmerkt door vele beslissingen, waar uitzonderlijke moed voor nodig was. Tot deze succesverhalen horen ook de verrekijkers van de EL SWAROVISION serie. Elegant design, ergonomische greep, volledige functionaliteit. Er zijn vele redenen waarom de EL SWAROVISION serie u zal overtuigen. In het team van SWAROVSKI OPTIK zitten veel natuurliefhebbers. Daarom snappen wij waar het precies om gaat: het beleven, het zien, het herkennen en het ontdekken van de schoonheid van de natuur. Ons doel is, de meest briljante verrekijkers te ontwikkelen - van natuurliefhebbers, voor natuurliefhebbers.


TOTALE GREEP De unieke en beproefde EL-greep zorgt er bij deze compacte, geweldige verrekijkers voor, dat hand en verrekijker één worden. Alle dragende delen zijn gemaakt van hoogwaardige lichtmetalen, wat zorgt voor maximale robuustheid en stabiliteit. De magnesiumbehuizing zorgt voor een gering en ergonomisch uitgebalanceerd gewicht, door de gripvaste rubberommanteling kunt u lang en comfortabel observeren ook met maar één hand.

UNIEKE CLOSE-FOCUS Met zijn unieke combinatie van harde en zachte onderdelen staat het scherpstelwieltje garant voor stabiliteit en een goede grip. Het scherpstelmechanisme werkt zeer betrouwbaar. Hiermee kunt u de EL SWAROVISION eenvoudig en nauwkeurig bedienen, met slechts twee omwentelingen gaat u van oneindig naar de ongeëvenaarde close-focusinstelling van 1,5 m (EL 42 SWAROVISION).


DE EL FAMILIE IN EEN OOGOPSLAG EL 32 SWAROVISION NIEUW   EL 42 SWAROVISION EL 50 SWAROVISION  

MECHANISCH SYSTEEM - afschroefbare draaidoppen van allergie-getest materiaal, in vier individuele standen instelbaar - tegen torsie bestand verbindingsstuk garandeert een duurzame evenwijdigheid van de assen - robuuste magnesiumbehuizing - betrouwbaar scherpstelmechanisme om snel en nauwkeurig scherp te kunnen stellen - vuil-, stof- en waterafstotend (4 m) door inwendige scherpstelling - aanslagvrij dankzij stikstofvulling

DESIGN

OPTIEK - uniek optisch design in SWAROVISION technologie - Field Flattener lenzen (uitstekende beeldscherpte tot aan de uiterste rand) - fluoridehoudende HD-lenzen (natuurgetrouwe en contrastrijke beelden) - maximale oogafstand (meer kijkcomfort, ook voor brildragers) - geoptimaliseerde SWAROBRIGHT, SWARODUR en SWAROTOP coatings voor natuurgetrouwe kleuren - SWAROCLEAN antihechtende werking, waardoor vlekken veroorzaakt door bijvoorbeeld water, insecticiden of boomhars eenvoudiger te reinigen zijn - bijzonder groot gezichtsveld door het groothoek-oculair - geperfectioneerd dakkant-prismasysteem met P-coating - lichtsterk objectief met 6 lenzen - geïntegreerde dioptrie-correctie in het scherpstelwieltje - snelle en nauwkeurige close-focus tot 1,5 m voor macro-waarneming (EL 42 SWAROVISION), 2,8 m (EL 50 SWAROVISION) resp. 1,9 m (EL 32 SWAROVISION)

8x32

10x42

- uniek design met EL-greep en slanke behuizing voor een hoge functionaliteit - eenvoudige en snelle bediening, ook met één hand - gering, perfect uitgebalanceerd gewicht - ergonomische duimuitsparingen voor moeiteloos observeren - aangenaam gripvaste rubberommanteling, ook bij koud weer - groot, geribbeld scherpstelwieltje dat ook met handschoenen bediend kan worden

LEVERING Levering met snap shot adapter, multifunctioneel etui, oculairbeschermkap, objectiefbeschermkap en lift strap-draagriem

TOEBEHOREN - FS drijfriem - BS schouderharnas (Bino suspender) - BGEL verrekijkerbescherming - UTA universele statiefadapter - WES zijlichtbeschermingsset - CS lenzenreinigingsset

12x50


TECHNISCHE SPECIFICATIES Gebruikstemperatuur: -25 °C/+55 °C · Bewaartemperatuur: -30 °C/+70 °C · Dichtheid: 4 m waterdiepte (stikstofvulling)

EL 8x32 W B SWAROVISION

EL 10x32 W B SWAROVISION

EL 8,5x42 W B SWAROVISION

EL 10x42 W B SWAROVISION

EL 10x50 W B SWAROVISION

EL 12x50 W B SWAROVISION

Vergroting

8x

10x

8,5x

10x

10x

12x

Effectieve objectief-Ø (mm)

32

32

42

42

50

50

4

3,2

4,9

4,2

5

4,2

Uittredepupilafstand (mm) (oogafstand)

20

20

20

20

20

19

Gezichtsveld (m/1.000 m)

141

120

133

112

115

100

Gezichtsveld (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Gezichtsveld voor brildragers (graden)

8

6,9

7,6

6,4

6,6

5,7

Subjectief gezichtsveld (graden)

61

64

60

60

62

63

Kortste instelafstand (m)

1,9

1,9

1,5

1,5

2,8

2,8

Dioptriecorrectie (dpt)

±4

±5

±5

±5

±4

±4

5

7

6

8

5

7

90

90

90

90

90

90

54-74

54-74

56-74

56-74

56-74

56-74

16

18

18,9

20,5

22,4

24,5

Lengte ca. (mm)*

138

138

160

160

174

174

Breedte ca. (mm)**

110

110

122

122

134

134

Hoogte ca. (mm)**

57

57

61

61

67

67

580

580

835

840

998

998

S4

S4

S3

S3

S3

S3

groen/zandbruin

groen/zandbruin

groen

groen

groen

groen

Uittredepupillen-Ø (mm)

Dioptriecorrectie bij  ∞ (dpt) Lichttransmissie (%) Pupilafstand (mm) Schemergetal volgens DIN 58388

Gewicht ca. (g) SA snap shot adapter Kleuren

* Waarde bij ingedraaide dop · ** Afmetingen bij 64 mm pupilafstand · W = Groothoek · B = Brildrageroculair

2 VISIE

EL SWAROVISION 31


EEN KLASSE APART EL NATUUR

QR-Code met Smartphone inscannen en SWAROVSKI OPTIK volledig opnieuw leren kennen.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met:

NL 01/2012 Wijzigingen in uitvoering en levering alsmede drukfouten voorbehouden. Alle fotorechten zijn eigendom van SWAROVSKI OPTIK.

BENELUX : SWAROVSKI OPTIK BENELUX, 1070 Bruxelles TĂŠl : +32/2/556 01 60, info@swarovskioptik.be SWAROVSKI OPTIK KG, 6067 Absam, Austria Tel. +43/5223/511-0, Fax +43/5223/41 860 info@swarovskioptik.at, WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

SEE THE UNSEEN

WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM

EV_2012-01-05_EL-SWAROVISION_N_NL  

NATUUR SEE THE UNSEEN WWW.SWAROVSKIOPTIK.COM 2 VISIE

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you