Page 1

VI HJÄLPER DIG ATT SKAPA FRAMGÅNGSRIKA MÖTEN [ eskilstunaconvention.se ]


ESKILSTUNA har nära 100 000 invånare. Regionen har en stark företagartradition, ett rikt musikliv, och en expansiv högskola. Känd bl a för Assa, Guif, Kent, Parken Zoo och Volvo CE.

Nära till det gröna, sköna och annorlunda [ kongress, konferens, kickoff, affärsmöten, event ] Oavsett vilket målet är med konferensen finns alla möjligheter i Eskilstuna. Du kan bo nära naturen eller i en lyxsvit. Konferera i en traditionell lokal eller mitt bland vilda djur. Få puls av spännande äventyr eller njuta av en vacker konstutställning. Eskilstuna ligger nära till för resor i Stockholm/Mälardalen.

På plats är det naturligt att promenera mellan boende och aktiviteter. Och vi erbjuder alltid lokala, närodlade alternativ. Allt i en stad som är Sveriges miljöbästa kommun. Eskilstuna är ett naturligt val för gröna, sköna möten. Med annorlunda inslag.

På 1000-talet besöktes Rekarnebygden av den engelske munken och missionären Eskil. Han stannade kvar och blev biskop över Tuna stift med Fors kyrka som stiftets domkyrka. Platsen blev känd som Eskilstuna. Enligt legenden blev Eskil stenad till döds, men ej av eskilstunabor måste vi påpeka! Än idag finns Fors kyrka vid Eskilstunaån kvar, liksom vår öppenhet och gästfrihet till besökare.

2|

Restaurang P-2, Eskilstuna konstmuseum

I Eskilstuna blir varje möte viktigt [ eskilstuna convention bureau ]

Eskilstuna är en liten storstad. Stor nog för att erbjuda ett bra utbud av hotell, möteslokaler, restauranger, shopping, kultur, nöjen och aktiviteter. Samtidigt finns det mesta inom gångavstånd inramat av vattenspeglar och gröna oaser. Med människor som tar emot gäster på ett personligt och välkomnande sätt. Välkommen till Eskilstuna, en liten storstad där varje möte är viktigt. Eskilstuna Convention Bureau är ett kostnadsfritt och neutralt stöd för dig som vill arrangera ett framgångsrikt möte. Vi finns för att underlätta arbetet för dig genom att vara mäklare mellan mötesplanerare och de lokala aktörerna inom mötesindustrin i Eskilstuna. Vi tar fram förslag och preliminärbokar mötesanläggningar, boendealternativ, aktiviteter och upplevelser. Vi finns med från planering till beslut om att genomföra mötet i Eskilstuna. Du tar sedan beslut om du vill arrangera mötet själv eller om du vill ta hjälp av en professionell konferensarrangör eller PCO. Eskilstuna Convention Bureau är en del av Eskilstuna Marknadsföring AB och är en icke vinstdrivande organisation. Med hjälp av nationella och internationella möten och evenemang bidrar vi till en positiv utveckling av Eskilstuna.

|3


Tid för genuina möten [ p r a t , i d é e r, u t v e c k l i n g ] Det är i mötet mellan människor som idéer föds och utvecklas. Eftersom allt ligger nära i Eskilstuna blir det tid att mötas, och enkelt att förflytta sig mellan olika aktiviteter och miljöer. Det mesta ligger på gångavstånd så själva transporten blir lätt ett möte i sig. Närheten gör det också enkelt att vara flexibel och lägga in en annorlunda aktivitet för att göra ett miljöbyte och få fram nya idéer och ny dynamik i gruppen.

Perfekt läge i Mälardalen [ stockholm, västerås, örebro, norrköping ] Regionen Stockholm/Mälardalen är en av Europas mest expansiva regioner. Ett område med över 3 miljoner människor, flera universitet och högskolor, internationella storföretag, offentliga myndigheter och förvaltningar. En region med en spännande historia, ett rikt kulturliv och en vacker natur från skogar

till skärgårdar. Eskilstuna ligger strategiskt mitt i regionen och nås lätt med tåg, bil och flyg. En attraktiv kostnadsbild i jämförelse med storstäder gör Eskilstuna till en kostnadseffektiv mötesplats. Närheten får du på köpet.

Eskilstuna Convention Bureau ger dig tid. Vi tar fram förslag på möten där allt ligger nära. En närhet som gör att du och dina medarbetare får tid till att prata, diskutera och verkligen mötas. Vi tar bort transporttid och ger dig istället tid till det som är viktigt. Det bästa är att vi gör det utan att debitera dig tid, så prata med oss när du planerar ditt nästa möte.

Välj Eskilstuna för verkliga möten. TRE miljoner människor i tillväxtregionen Stockholm/Mälardalen. Restid 30-60 min från Stockholm, Västerås, Örebro och Norrköping Gångavstånd mellan boende, konferens, restauranger, shopping och kultur.

4|

|5


ESKILSTUNA har en boendekapacitet på över 800 rum. En mångfald av boendealternativ från slott till klassiska cityhotell. Från traditionella till annorlunda möteslokaler för upp till 1 000 personer.

Professionellt och personligt [ PCO och konferensarrangörer ]

Boende och konferens från slott till djurpark [ hotell, konferens och arenor ] Boende- och konferensmöjligheterna är många i Eskilstuna. Du kan välja från att bo på slott, stadshotell, klassiska cityhotell, till vandrarhem och stugor. Totalt finns det över 800 rum varav mer än 500 st i stadskärnan. Även mötesarenorna bjuder på en mångfald. Här finns allt från gamla

industrilokaler som moderniserats, traditionella konferensanläggningar till att konferera i en djurpark granne med lemurer och lejon. Eskilstuna erbjuder både klassiska alternativ till annorlunda konferenser från boende till mötesrum.

I Eskilstuna finns professionella aktörer som kan detaljplanera och genomföra lyckade och minnesvärda arrangemang. Valet är ditt om du vill ha hjälp med alla delar från inbjudningar, anmälningar, boende, konferenslokaler, aktiviteter, transporter till mat och dryck? Eller om du bara vill att någon tar hand om de sociala kringaktiviteterna och middagsunderhållningen? Du väljer. Vi förmedlar kontakterna till erfarna konferensarrangörer och PCO, där stora och små möten tas om hand på ett personligt och professionellt sätt.

6|

Sundbyholms slott

Vi ger dig möjligheter till en annorlunda konferens. Om du så vill. Oavsett vad du har för önskemål så anpassar vi vårt förslag efter dig. Det som inte är blir någon överraskning är att vi gör allt förarbete utan någon kostnad för dig.

|7


Pumor, Snopptorps Porter och Mälargös [ konst, musik, shopping, mat och dryck ]

Upplevelser som lever kvar [ k ä n s l o r, s m a k e r o c h ä v e n t y r ] Vi är olika. Olika människor med skilda intressen. En del eftersträvar sinnliga upplevelser. Andra vill ha mer fysiska aktiviteter. Några vill ta del och medverka aktivt medan andra bara vill luta sig tillbaka och njuta.

Njut av en god middag, kanske baserad på närproducerade råvaror och sörmländsk matkultur. Lär dig mer om konsten att brygga en god öl och smaka en av många lokalproducerade ölsorter. Lyssna till ett föredrag om bevarandestrategi för utrotningshotade arter eller hur pumor fungerar i grupp. Bli travkusk

för en stund och känn tävlingshetsen i sulkyn. Kanske en avslappnad kväll på bowlingbanan eller en konstvandring med något gott att äta och dricka? Vi ger dig oförglömliga upplevelser och äventyr. Vad vill du vara med om?

Eskilstuna Convention Bureau gör livet roligare. Vi ger gärna exempel på vad du kan krydda din konferens med. Något sinnligt eller fysiskt? En speciell smakupplevelse eller vill du ha smaken av fart och fläkt? Fråga oss! Av bara farten får du några förslag.

I Eskilstuna finns det en mängd olika upplevelser att ta del av. Upplevelser som lever kvar, även när du kommit hem.

8|

Fotograf Joha

n Bokström

MISSA INTE Eskilstuna Ölkultur, Sveriges ledande bryggeripub. Besök Sundbyholms Slottspark, fortsätt med att åka RIB-båt eller flotte på Mälaren.Bli barn på nytt i en klassisk djur-och nöjespark som Parken Zoo.

|9


m) * rd (kv bo ta * y g s g n or g å m ing in nin um tug t, l ran e lru ittn olsitt uppr au älln fer ells ket t t s tel t n m n s s o o o r t y H Ko Bi Sk G U Ba G Re H r

ale

ok nsl

KONFERENSHOTELL

Best Western Plaza Hotel BESÖKSNÄRINGEN omsätter 650 miljoner kronor i Eskilstuna. Cirka 550 årsanställda arbetar för att ge dig en bra vistelse. Varje år tar vi emot tiotusentals nationella och internationella konferensgäster.

88

5

g*

180

80

4

204

100

ja

ja

[plazahotel.nu]

City Hotel

58 1 60 40 2 80 — ja — [cityhotell.se] ** Clarion Collection [nordicchoicehotels.se] Hotell Bolinder Munktell 112 5 200 150 4 400 — ja ja — Comfort Hotel

120

1

50

36

1

500

— ja ja —

[nordicchoicehotels.se]

Elite Stadshotellet

132

11

500

250

8

300

350

ja

[elite.se]

Sundbyholms Slott

97

7

250

130

14

185

280

nej ja —

Vilsta Sporthotell

39 7 1000 600 4 1200 800 ja ja 35 [vilstasporthotell.se]

ja

[sundbyholms-slott.se]

* Möbleringen avser den största lokalen per anläggning ** City Hotel erbjuder möjlighet till catering

[ parken zoo, 5 min ]

[ sundbyholms slott, 15 min ] [ sundbyholms trav / grimman, 13 min ]

[ att skapa framgångsrika möten ] Eskilstuna erbjuder ett stort och varierande utbud på boende, konferenslokaler, aktiviteter och upplevelser. I tabellen kan du se vilken kapacitet som finns. Men bakom siffrorna döljer sig vad vi verkligen erbjuder – att skapa framgångsrika möten.

ns

e

fer

n Ko

MÖTES- & BANKETTLOKALER

Möjligheternas Eskilstuna

er

al lok

shopping

in

lln

stä

Ut

m)

(kv

*

t

nke

Ba

ord

gb

ån t, l

1

50

30

1

3

80

50

3

Munktellmuseét

3 350 150 3 2500 360 [munktellmuseet.volvo.com]

Mälardalens Högskola

25

325

50

Lokomotivet

1 765 —

Pingvinen, Parken Zoo

1

P2

500

350

8

— 75 [eskilstunabowling.se] 250 50

80 —

[eskilstunaolkultur.se] [mdh.se]

— 300 300 [eskilstuna.se/lokomotivet] 2

— — — —

1300

450

[parkenzoo.se]

— 100 [p-2.se]

Sundbyholms Travbana 3 500 300 3 900 500 och Grimman

[sundbyholm.com]  [travrestaurangerna.se]

* Möbleringen avser den största lokalen per anläggning

Eskilstuna Convention Bureau

inom kartområdet hittar du mer än: • 160 butiker • 45 restauranger • 20 caféer • 2 000 parkeringsplatser

CENTRALSTATION stockholm 55 min västerås 30 min örebro 50 min norrköping 60 min

200 m

•  Informerar om logi, konferensanläggningar, transporter, arenor mm

Eskilstuna Taxi

[eskilstunataxi.se]

•  Producerar bud och offerter

Tuna Trafik (bussbolag)

[tunatrafik.se]

•  Preliminärbokar hotell och möteslokaler •  Genomför studiebesök och visningsresor för mötesplanerare och beslutsfattare

MÖTESARRANGÖRER BUSSTATION

10 |

m

pru

up

Gr

ta gsy

Eskilstuna Ölkultur

TRANSPORT

mötesplats/bankett

nin

t

lsit

Sko

g*

Eskilstuna Bowlingcenter

Personligt, enkelt och välkomnande.

konferenshotell

n

tni

sit

Bio

g*

[ vilsta sporthotell, 6 min ]

•  Förmedlar kontakter till professionella arrangörer

Eventool AB

[eventool.se]

•  Ger förslag på sociala program och aktiviteter

Profeel AB

[profeel.nu]

•  Tar fram marknadsföringsmaterial, broschyrer och bilder

| 11


VI HJÄLPER DIG ATT SKAPA FRAMGÅNGSRIKA MÖTEN [ eskilstunaconvention.se ]

Rothoffsvillan 631 86 Eskilstuna Telefon: 016-400 03 66 info@eskilstunaconvention.se www.eskilstunaconvention.se [  En del av Eskilstuna Marknadsföring AB ]

ECB  

Eskilstuna Convention Center